1. Da, jesu.

  Godinama pre ove pandemije.
  (sturmmann, 14. april 2021 10:18)

  # Link komentara

 2. Evo ja imam dvoje osnovaca. I totalno dve razlicite price. Jedno odgovorno po celi dan je za knjigom, u sustini tu sam da je zagrlim kad se iznervira oko gradiva ili kad nekad nesto ne zna, ali sama uci. Drugo, pa ako ga ne napomenem jedno 100 puta za domaci isl, racuna verovatno da ne mora nista. Skontao sam da je kod oboje problem sto im je gradivo dosano i ne radi im se, samo sto jedno se bori protiv dosade i uci, a ovo drugo se prepusti istoj, tj nadje nesto zanimljivije.

  E sad kod ucenja nema precica, moras sesti i nauciti, ne moze to ni mama ni tata ni ucitelj. Svi mi imamo neku ulogu u obrazovanju naseg deteta, al sto se samog ucenja tice samo dete mora da zagreje stolicu.
  (Skolarac, 14. april 2021 09:15)

  # Link komentara

 3. Kakva je to mera ako se negde drugde okupljaju a ne u školi.
  (željko, 14. april 2021 08:54)

  # Link komentara

 4. А рецимо да држава повећа стандард, да би сви родитељи без изузетака били у могућности да обезбеде деци све што је потребно за "бесплатно" школовање
  (Пилипенда, 14. april 2021 06:41)

  # Link komentara

 5. Vrlo stresan period i za decu.
  (djule, 14. april 2021 06:20)

  # Link komentara

 6. Mislim da se to dogodilo još mnogo pre virusne epidemije, čast onima koji su bili imuni na epidemiju idiokratije, nepotizma i protekcije kakva se ovde već odavno smatra normalnim stanjem.
  (CATAPA, 14. april 2021 06:20)

  # Link komentara

 7. Aktivno online učenje preko Zoom-a,Microsoft teams itd.je svakako bolji model učenja na daljinu od gledanja snimljenih materijala preko RTS Planete.Iz iskustva sa detetom uzrasta 4. razred to mogu da potvrdim.Nažalost deca nisu u stanju da u kontinuitetu slušaju snimljeni materijal,jer im pažnju odvlači youtube,igrice koji su im samo na klik.Tako da je taj vid praćenja gradiva mogao da funkcioniše samo uz moju kontrolu koji sadržaj prati i u kom trenutku.Pad motivacije je neminovan,,jer nema interakcije sa predavačem.Preko raznih platformi za sastanke,interakcija drži pažnju deci neko vreme,ali i ovde smo zajedno sa učiteljima vodili verujem svi borbu sa decom,jer bi posle nekog vremena uporedo gledali youtube i kao pratili čas.Čini se da je rad uživo sa decom nezamenljiv,a ne treba zanemariti ni period prilagođavanja i prihvatanja od strane deteta činjenice da je period online nastave onaj deo dana kad ne može da pristupa igricama ili nekom drugom sadržaju,što podrazumeva puno angazovanja i od strane roditelja i od strane učitelja u vidu razgovora sa decom a povremeno i kritike.Pretežak period i na planu obrazovanja za sve uključene u ovaj proces.
  (Ironess, 14. april 2021 00:05)

  # Link komentara