Subota, 31.12.2005.

12:29

Ljajić razmišlja o ostavci

Rasim Ljajić razmišlja o ostavci na državne funkcije zato što Vlada Srbije smenjuje ljude iz njegove stranke u Sandžaku.

Izvor: Glas javnosti

Ljajiæ razmišlja o ostavci IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

38 Komentari

Sortiraj po:

Kapitalni investitor

pre 18 godina

Mogu samo da konstatujem da bi Rasim Ljajic bio najbolji izbor za funkciju premijera.

Krajnje je licemerno ovo sto radi nasa vlada. Poveri najnezahvalnije poslove gospodinu Ljajicu, a zatim to ni najmanje ne postuje, vec smenjuje kadrove iz njegove stranke bez bilo kakvog povodai objasnjenja.

Pozivam pristalice gospodina Ljajica da mu daju podrsku na predstojecim parlamentarnim izborima tako da moze uz podrsku javnosti da pregovara za mesto predsednika vlade.

Nishlija

Pedja

pre 18 godina

Gospodin Rasim je davnih dana trebalo da "da" ostavku jer posao koji radi treba da prepusti nekome drugom koji nas nece lagati " da nema pojma gde je drug Ratko,da nema pojma gde je drug Hazdic,da nema pojma gde je....).Ochigldno je (barem meni) da ova vlast nece hapsiti ratne zlochince i masovne ubice jer su oni u stvari isto bratstvo.Gospodin Rasim uchestvujuci u toj prljavoj igri isrprljao je i sebe.Zato ostavku Rasime chim prije to bolje.

Zlatko,Perth

pre 18 godina

Nisam Bosnjak i ne zivim u Sandzaku ali mislim da gos.Ugljanin uziva vecu podrsku medju Bosnjacima sandzaka nego gos. Ljajic.Naravno Ljajic je razumnan i dobar politicar ali ako hocemo volju vecine onda bi Ugljanin i njegova stranka trebali zastupati Bosnjake.Isto tako mislim da bi SRS trebala da bude na vlasti u Srbiji jer po svim izbornim rezultatima i anketama to je vodeca stranka.Druga je stvar dali to znaci sankcije,izolaciju i sl.Neprihvatljivo je da stranke sa 3 ili 4 odsto podrske u narodu cine vladajucu koaliciju.

Koment

pre 18 godina

Pa jeli svi treba da se povuku jer je lose drustvo u vlasti. Struktura vlasti je odraz onoga sto smo birali a ne Ljajicev izbor. To sto nije mogao vise da uradi po pitanju Haga-pa to je cela mreza kriminalaca sa podrskom u vlasti, vojsci i policiji. Sta Ljajic treba da radi - da uzme sve nadleznostui i da ih provaljuje? Gde bi zavrsio mozemo samo da pretpostavimo sa velikom dozom sigurnosti.

Banat

pre 18 godina

"Moj covek", "moje ljude", "upravnik", "kadrovi moje stranke"... Ej, bre, Rasime. Zar i ti?

Pa, jel iko misli na tu Srbiju kad obavlja funkciju ili ce je obavljati samo dok ima "svoje ljude" u foteljama?

Mika, Pancevo

pre 18 godina

G. Ljajicu, Vi ste jedan od retkih politicara kojima verujem. Do sada ste bili posteni, izuzetno radni i istrajni, i neizmerno sam Vam zahvalan (u moje ime, i u ime moje citave porodice) na svemu sto ste do sada uradili za sve nas. No, potpuno razumem Vas polozaj (primorani ste da radite najteze poslove, budete svedok politickih razmirica, haske sramote, primorani ste se baviti najgorim vrstama ljudi, a nekada ste i objekat politickih igara i prljavih smicalica) ali ako odete, sa Vama ce otici i sve nase nade u bolju buducnost. Shvatite da Vas milioni ljudi vole i postuju, i svi vas oni i te kako trebaju! Molim Vas, ostanite.
P.S. Vama i Vasoj porodici zelimo sve najbolje u Novoj 2006.g.! I jos jednom hvala na svemu.

Velibor

pre 18 godina

Ovo sto srpski nazadnjaci suruju sa SDA-ovcima (bosnjackim nazadnjacima)tj. DSS, SRS, SPS sa Ugljaninom, nije nista novo i jako je tipicno, jer isto su se ovako politicki poptpomagale SDS i SDA u BiH dok su ubijale jedni drugima neduzne civile svojih tj. njihovih naroda!Sve je to u cilju kontrole tj. drzenja u saci i doktrinacije svojih doticnih naroda! Paradoksima nigde kraja!
Postovanom Gosp. Ljajicu i njegovoj porodici zelim sve najbolje za Novu 2006 godinu uz zelju da ili istraje ili da napusti zemlje ex-Yu ( kao sto sam i ja napustio!) jer ga ne zasluzuju!Previse je dobar za Srbiju i za zemlje ex-Yu!

Komentar sa zapadne strane

pre 18 godina

Gospodinu Ministru Lajicu od srca savetujem da ne podnosi ostavku Potreban nam je. Demokratska misao i njena ostvarenja u Srbiji su sputana infiltriranim nacional socijalistima u svim strukturama naseg drustva Drustvo je osakaceno nacionalizmima ekstremne vrste mrznjom umesto daje obogaceno rodoljubljem i kolektivnom svestcu zajednickog suzivota svih naroda sa jednakim pravima slobodam i obavezama koje moraju biti u okviriru svojih mogucnosti.U politici svugde se zna i te kako igrati prljavo i grubo laktaski i izmicanjem fotelje.Gospodin Ministar Rasim Ljajic radi predano svoj posao Treba mu veca podrska iskrenih demokrata.

dragoljub

pre 18 godina

Imam postovanja za Ljajica i njegov trud i rad ali sam je odabrao pogresno drustvo. Kada je stranka kojas je ga dovela na ministarsko mesto DS izgubila izbore morao je i on da podnese ostavku a ne da se hvata u kolo sa DSS SRS I SPS Cinizam postojece vlasti nema kraja i on mora i bice zrtva.

Momčilo Vasić

pre 18 godina

Svakako je Gospodin Ljajić (sa veliko G!) čovek sa najvećim vrlinama, ogromnom energijom i u politiku ušao s ubeđenjem da neđto plemenito uradi! Ali celo vreme je torpedovan ovom sumanutom "situacijom" očajničke borbe s mrtvim Đinđićem, a u svrhu očuvanja vlasti i masti iz nje! Otuda ne čudi naglo "splašnjavanjeŠ ambicija od "oca nacije" (ili u prevodu: i posle Slobe Voja) do predsednika vlade, i ako o ekonomiji zna samo kada mu od tri kupljena jaja utrape dva mućka! Ali - imati vlast i pobediti mrtvog Đinđića - "pravo najsvetije" - kako bi verovatno rekao šura Amfilohije!
Gospodin Ljajić je POSLEDNJI pravi sledbenik evropskog Đinđića! I vreme je da ode - a mi svi u "pravoslavnu Džamahiriju" - Koštunice-Amfilohija-antihaškog lobija-antidarvinističkih mislilaca...
Gospodine Ljajiću, u ime mojih predaka na Goraždevačkom groblju, u ime rodne Metohije, veliki Čoveče: hvala, i ne zameri poštenim Srbima, a ima nas takvih!
I, da, živ bio, Tvoje i naše vreme će kad-tad doći!!!

mama ludaca

pre 18 godina

Zao mi je ako ode vredan i radan,razuman covek,ali mu se zahvaljujem sto ce mi na taj nacin ustedeti vreme.
Nema vise nikog u ovoj sasavoj vladi koga bih zelela da cujem,ne moram da slusam vesti.

sneza gresnica

pre 18 godina

Porodici Ljaljic cestitam Novu godinu sa zeljom da se odupru ludoj politici koja vlada u Srbiji.Zelim vam vise srece i da vec jednom Srbija prepozna i brani ono malo dobrog sto je ostalo,uostolam,vas kao licnost i politicara.Zelim vam svu srecu i zdravlje.

G Sreckovic

pre 18 godina

Uz sva postovanja gsinu Ljajicu da je pametan da odmah da ostavku jer i ovako se priblizava kolaps ne samo vlade vec cele Srbije,pa cim se neko nadje da nesto dobro radi za nasu zemlju odmh kole stojkovic lalic dinkic i kompanija nadju kako da mu sve to uprskaju,zao mi je ali jos malo pa Srbije nestalo.

Ivan

pre 18 godina

Laljic je jedan od najvrednijih politicara u celoj SCG. Sramota je da se ovako nesto desava.... ili nije? Ugljanin zaista vise odgovara ovoj "eliti" u kome je Ilic Gradjevinar ministar za kapitalne investicije.

STEFAN

pre 18 godina

g ljajicu nadam se da ulazite na stranu b92 i da ce te makar slucajno imati sanse da procitate ovo pisamce. za mene ste licno jako posten covek plemenite naravi modernih evropskih shvatanja. veci ste patriota zemlje u kojoj zivite od onih koji se stalno primitivno busaju, nose kokarde i zlatne krstove velicine boksa cigareta.vise ste ucinili za ovu zemlju od onih nesreca koji sebe nazivaju velikim srbima i pokusali ste ispravite greske i grehe mog naroda koje ni sam bog nece oprostiti.ja imam 32 godine i ne verujem da moj savet moze da podudara vasim godinama.mozda vi i niste za ovo drustvo koje trenutno vlada.sta god da ucinite ja vam kao srbin od oca i majke zahvaljujem sto ste dosad radili i rizikovali zivot sobzirom da ste i predsednik tog haskog odeljenja -kako god da se zove i izvinjavam se u ime one druge demokratske srbije koja ce pobediti kad -tad.sretna vam nova vama i vasoj porodici.

Taslidza

pre 18 godina

Rasimu je gurnut vruc krompir u shakama i izgleda ga vise ne moze trpiti. Zlocinci Karadzic i Mladic jos nisu izruceni a toliko je zeljno iscekivao da potpise njihovo izrucivanje den Haagu, posto srpski politicari nemaju muskosti, odnosno plaseci se 'djindjiozacije', tako Rasimu nista drugo nije preostalo nego da poteze Vlade iskoristi i ponovo prozove Ugljanina.
Jadni li smo mi i sa jednim i sa drugim, eto vam ih obojica, svakako mi necemo nista izgubiti a vala ubijedjeni smo da ni vi necete nista dobiti.
Eto sretno vam i jednima i drugima!

Politicar

pre 18 godina

Nijednom politicaru na svetu nije mrska vlast i to je u redu.
Razlika je ko i kako zloupotrebljava ili vrsi svoje javne funkcije. Da li je za Ljajicevo ime vezana ikakva afera, zloupetraba, aktivnost protiv zemlje za koju radi, odstupanje od principa. Nije. Zato ne razumem ove komentare - lako cemo te zameniti. I cinjenica je da to kod nas i jeste lako - zato tamo sedi gomila buzdo....

tuto kompleto

pre 18 godina

Po naslovu sam pomislio da je Ljajic ukapirao da je njegova uloga u ministarstvu marginalna i beznacajna; da je on primetio kako ga Kostunica drnda; da njega Ljajica grize savest sto nista nije uradio po pitanju Haga... Onda vidim da on zapravo prica o ostavci na partijskoj bazi.

renesansa

pre 18 godina

Nije mi jasno kako moze "republička vlada da smenjuje Ljajiceve ljude u Sandžaku i na ta mesta postavlja Ugljaninove kadrove"?? O kojim mestima je rec i ako je tako, da li je to legalizam na delu?
Gosp. Ljajic ne treba da se ponasa kao dete kome su ukrali igracku, politika je ozbiljan posao u kome nema mesta sujeti. Da je gosp. Ljajic rekao da se u Sandzaku dogadjaju nepravilnosti i da vlada Srbije stoji iz krsenja zakona, to bih vec mogla prihvatiti kao ozbiljan nastup jednog politicara.

miki

pre 18 godina

naravno ovoj postavi nikada nisu odgovarali umerenjaci u drugim etnickim zajednicama. Po sistemu "dok ima onih drugih ima i nas....". Paradiz revolucije na kojima su se naprimer skidali i skandirali protiv umerenih clanova bivseg jugoslovenskog predsednistva.

svi (ni)su isti

pre 18 godina

Cudni neki komentari, bog te mazo! Znaci - sad su Djindjic i Milosevic isti - jer su prihvatili vlast "zbog para"? Pa nece biti bas tako. Ako je Ljajic marioneta, on se bar trudio u okvirima opstih ogranicenja, a drugi ni toliko! Sad mi licite na onog oficira u Moskvi sto se drao na dezurnog urednika radija, jer jednog dana nije bila objavljena pesma Majkovskog, kao sto se to stalno radilo. Na odgovor urednika da je Majakovski bolestan, pa nije mogao da napise pesmu za taj dan, oficir se pobedonosno razdrao: "Pa, neka neko drugi napise pesmu!"

Saki

pre 18 godina

Rasim Ljajic je i onako samo moneta za potkusurivanje. On je samo paravan za one koji bi kao da "nadmudre svet". Ako medju 5-6 miliona Srba niko nije hteo da bude da marioneta pa da bude "predsednik" nekakvog kvazi saveta "za saradnju" sa Haskim tribunalom, zasto li je to prihvatio jedan Rasim? Odgovor je jasan: radi vlasti - pa ma kakva ona bila - jer vlast donosi pare. Zbog toga: kako dosao tako i otisao.

Mirsad Dizdarević

pre 18 godina

Koga nema bez njega se može. Ili još ljepše "Putuj igumane,nebrini za manastire", a i dalje će se na trgu saksije prodavat.

Ana

pre 18 godina

Molim gospodina Ljajica da ne podnosi ostavku, da bude cvrst i odlucan kao do sada. Nama, obicnim gradjanima, jasno je zasto se to radi. Nacionalizam preti i vuce u ambis. Kome posle da verujemo?

Koment

pre 18 godina

Ttreba im Ugljanin da mogu da demonisu nekoga ko nece imati dlake na jeziku i da tako proglase jos jedan citav narod srbo-mrzcima. Srbijanska politika ne moze bez toga previse je ogrezla u tome, cak sta vise nesposobnjakovici i primitivci opstaju na toj strateziji. Ljajicu ne mogu nista da nadju.

M. Janjic

pre 18 godina

U koliko je tacno da Vlada smenjuje ljude iz LJajiceve partije bez opravdanog razloga nebi me cudilo da isti podnese ostavku. Smatram da bi to bio veliki gubitak, LJajic je jedan od principijelnih politicara, uvek spreman da se zalozi za pravedan interes drzave Srbije i njenog naroda. Nije dobro izgubiti saradnju takvih politicara. Nadam se da ce Gos. LJajic i ovog puta snaci snage da predje preko nekih uvreda i ostane na funkcijama koje obavlja uspesno a koje nisu bas najprijatnije.
M.Janjic, 31. 12. 05

Svedok

pre 18 godina

Ljajic u Srbiji, Durakovic i Lagumdjija u Bosni, Racan i mesic u Hrvatskoj su najveca nocna mora ujedinjenih Radikala, Kostunice i SPS-a - sta bi oni radili bez Kase, Ugljanina, Tudjmana...
Kada je odmah posle rata SDA u Bosni izgubila izbore nastala je prava panika u redovima SDS-a - nisu se smirili dok im nisu vratili kredibilitet. I obrnuto.

Borivoje

pre 18 godina

Rasim je jedan od najvrednijih političara u Srbiji.Koštunica zarad opstanka na vlasti šuruje sa nacinalistima iz Ugljninove stranke,koji se još usput zalažu za nezavisnost Kosmeta.
Rasim je moderan političar i u ovom trenutku je jako potreban Srbiji.

Borivoje

pre 18 godina

Rasim je jedan od najvrednijih političara u Srbiji.Koštunica zarad opstanka na vlasti šuruje sa nacinalistima iz Ugljninove stranke,koji se još usput zalažu za nezavisnost Kosmeta.
Rasim je moderan političar i u ovom trenutku je jako potreban Srbiji.

Saki

pre 18 godina

Rasim Ljajic je i onako samo moneta za potkusurivanje. On je samo paravan za one koji bi kao da "nadmudre svet". Ako medju 5-6 miliona Srba niko nije hteo da bude da marioneta pa da bude "predsednik" nekakvog kvazi saveta "za saradnju" sa Haskim tribunalom, zasto li je to prihvatio jedan Rasim? Odgovor je jasan: radi vlasti - pa ma kakva ona bila - jer vlast donosi pare. Zbog toga: kako dosao tako i otisao.

miki

pre 18 godina

naravno ovoj postavi nikada nisu odgovarali umerenjaci u drugim etnickim zajednicama. Po sistemu "dok ima onih drugih ima i nas....". Paradiz revolucije na kojima su se naprimer skidali i skandirali protiv umerenih clanova bivseg jugoslovenskog predsednistva.

Mirsad Dizdarević

pre 18 godina

Koga nema bez njega se može. Ili još ljepše "Putuj igumane,nebrini za manastire", a i dalje će se na trgu saksije prodavat.

Koment

pre 18 godina

Ttreba im Ugljanin da mogu da demonisu nekoga ko nece imati dlake na jeziku i da tako proglase jos jedan citav narod srbo-mrzcima. Srbijanska politika ne moze bez toga previse je ogrezla u tome, cak sta vise nesposobnjakovici i primitivci opstaju na toj strateziji. Ljajicu ne mogu nista da nadju.

M. Janjic

pre 18 godina

U koliko je tacno da Vlada smenjuje ljude iz LJajiceve partije bez opravdanog razloga nebi me cudilo da isti podnese ostavku. Smatram da bi to bio veliki gubitak, LJajic je jedan od principijelnih politicara, uvek spreman da se zalozi za pravedan interes drzave Srbije i njenog naroda. Nije dobro izgubiti saradnju takvih politicara. Nadam se da ce Gos. LJajic i ovog puta snaci snage da predje preko nekih uvreda i ostane na funkcijama koje obavlja uspesno a koje nisu bas najprijatnije.
M.Janjic, 31. 12. 05

svi (ni)su isti

pre 18 godina

Cudni neki komentari, bog te mazo! Znaci - sad su Djindjic i Milosevic isti - jer su prihvatili vlast "zbog para"? Pa nece biti bas tako. Ako je Ljajic marioneta, on se bar trudio u okvirima opstih ogranicenja, a drugi ni toliko! Sad mi licite na onog oficira u Moskvi sto se drao na dezurnog urednika radija, jer jednog dana nije bila objavljena pesma Majkovskog, kao sto se to stalno radilo. Na odgovor urednika da je Majakovski bolestan, pa nije mogao da napise pesmu za taj dan, oficir se pobedonosno razdrao: "Pa, neka neko drugi napise pesmu!"

Svedok

pre 18 godina

Ljajic u Srbiji, Durakovic i Lagumdjija u Bosni, Racan i mesic u Hrvatskoj su najveca nocna mora ujedinjenih Radikala, Kostunice i SPS-a - sta bi oni radili bez Kase, Ugljanina, Tudjmana...
Kada je odmah posle rata SDA u Bosni izgubila izbore nastala je prava panika u redovima SDS-a - nisu se smirili dok im nisu vratili kredibilitet. I obrnuto.

Ana

pre 18 godina

Molim gospodina Ljajica da ne podnosi ostavku, da bude cvrst i odlucan kao do sada. Nama, obicnim gradjanima, jasno je zasto se to radi. Nacionalizam preti i vuce u ambis. Kome posle da verujemo?

renesansa

pre 18 godina

Nije mi jasno kako moze "republička vlada da smenjuje Ljajiceve ljude u Sandžaku i na ta mesta postavlja Ugljaninove kadrove"?? O kojim mestima je rec i ako je tako, da li je to legalizam na delu?
Gosp. Ljajic ne treba da se ponasa kao dete kome su ukrali igracku, politika je ozbiljan posao u kome nema mesta sujeti. Da je gosp. Ljajic rekao da se u Sandzaku dogadjaju nepravilnosti i da vlada Srbije stoji iz krsenja zakona, to bih vec mogla prihvatiti kao ozbiljan nastup jednog politicara.

STEFAN

pre 18 godina

g ljajicu nadam se da ulazite na stranu b92 i da ce te makar slucajno imati sanse da procitate ovo pisamce. za mene ste licno jako posten covek plemenite naravi modernih evropskih shvatanja. veci ste patriota zemlje u kojoj zivite od onih koji se stalno primitivno busaju, nose kokarde i zlatne krstove velicine boksa cigareta.vise ste ucinili za ovu zemlju od onih nesreca koji sebe nazivaju velikim srbima i pokusali ste ispravite greske i grehe mog naroda koje ni sam bog nece oprostiti.ja imam 32 godine i ne verujem da moj savet moze da podudara vasim godinama.mozda vi i niste za ovo drustvo koje trenutno vlada.sta god da ucinite ja vam kao srbin od oca i majke zahvaljujem sto ste dosad radili i rizikovali zivot sobzirom da ste i predsednik tog haskog odeljenja -kako god da se zove i izvinjavam se u ime one druge demokratske srbije koja ce pobediti kad -tad.sretna vam nova vama i vasoj porodici.

Taslidza

pre 18 godina

Rasimu je gurnut vruc krompir u shakama i izgleda ga vise ne moze trpiti. Zlocinci Karadzic i Mladic jos nisu izruceni a toliko je zeljno iscekivao da potpise njihovo izrucivanje den Haagu, posto srpski politicari nemaju muskosti, odnosno plaseci se 'djindjiozacije', tako Rasimu nista drugo nije preostalo nego da poteze Vlade iskoristi i ponovo prozove Ugljanina.
Jadni li smo mi i sa jednim i sa drugim, eto vam ih obojica, svakako mi necemo nista izgubiti a vala ubijedjeni smo da ni vi necete nista dobiti.
Eto sretno vam i jednima i drugima!

Politicar

pre 18 godina

Nijednom politicaru na svetu nije mrska vlast i to je u redu.
Razlika je ko i kako zloupotrebljava ili vrsi svoje javne funkcije. Da li je za Ljajicevo ime vezana ikakva afera, zloupetraba, aktivnost protiv zemlje za koju radi, odstupanje od principa. Nije. Zato ne razumem ove komentare - lako cemo te zameniti. I cinjenica je da to kod nas i jeste lako - zato tamo sedi gomila buzdo....

tuto kompleto

pre 18 godina

Po naslovu sam pomislio da je Ljajic ukapirao da je njegova uloga u ministarstvu marginalna i beznacajna; da je on primetio kako ga Kostunica drnda; da njega Ljajica grize savest sto nista nije uradio po pitanju Haga... Onda vidim da on zapravo prica o ostavci na partijskoj bazi.

sneza gresnica

pre 18 godina

Porodici Ljaljic cestitam Novu godinu sa zeljom da se odupru ludoj politici koja vlada u Srbiji.Zelim vam vise srece i da vec jednom Srbija prepozna i brani ono malo dobrog sto je ostalo,uostolam,vas kao licnost i politicara.Zelim vam svu srecu i zdravlje.

mama ludaca

pre 18 godina

Zao mi je ako ode vredan i radan,razuman covek,ali mu se zahvaljujem sto ce mi na taj nacin ustedeti vreme.
Nema vise nikog u ovoj sasavoj vladi koga bih zelela da cujem,ne moram da slusam vesti.

Momčilo Vasić

pre 18 godina

Svakako je Gospodin Ljajić (sa veliko G!) čovek sa najvećim vrlinama, ogromnom energijom i u politiku ušao s ubeđenjem da neđto plemenito uradi! Ali celo vreme je torpedovan ovom sumanutom "situacijom" očajničke borbe s mrtvim Đinđićem, a u svrhu očuvanja vlasti i masti iz nje! Otuda ne čudi naglo "splašnjavanjeŠ ambicija od "oca nacije" (ili u prevodu: i posle Slobe Voja) do predsednika vlade, i ako o ekonomiji zna samo kada mu od tri kupljena jaja utrape dva mućka! Ali - imati vlast i pobediti mrtvog Đinđića - "pravo najsvetije" - kako bi verovatno rekao šura Amfilohije!
Gospodin Ljajić je POSLEDNJI pravi sledbenik evropskog Đinđića! I vreme je da ode - a mi svi u "pravoslavnu Džamahiriju" - Koštunice-Amfilohija-antihaškog lobija-antidarvinističkih mislilaca...
Gospodine Ljajiću, u ime mojih predaka na Goraždevačkom groblju, u ime rodne Metohije, veliki Čoveče: hvala, i ne zameri poštenim Srbima, a ima nas takvih!
I, da, živ bio, Tvoje i naše vreme će kad-tad doći!!!

Ivan

pre 18 godina

Laljic je jedan od najvrednijih politicara u celoj SCG. Sramota je da se ovako nesto desava.... ili nije? Ugljanin zaista vise odgovara ovoj "eliti" u kome je Ilic Gradjevinar ministar za kapitalne investicije.

G Sreckovic

pre 18 godina

Uz sva postovanja gsinu Ljajicu da je pametan da odmah da ostavku jer i ovako se priblizava kolaps ne samo vlade vec cele Srbije,pa cim se neko nadje da nesto dobro radi za nasu zemlju odmh kole stojkovic lalic dinkic i kompanija nadju kako da mu sve to uprskaju,zao mi je ali jos malo pa Srbije nestalo.

Komentar sa zapadne strane

pre 18 godina

Gospodinu Ministru Lajicu od srca savetujem da ne podnosi ostavku Potreban nam je. Demokratska misao i njena ostvarenja u Srbiji su sputana infiltriranim nacional socijalistima u svim strukturama naseg drustva Drustvo je osakaceno nacionalizmima ekstremne vrste mrznjom umesto daje obogaceno rodoljubljem i kolektivnom svestcu zajednickog suzivota svih naroda sa jednakim pravima slobodam i obavezama koje moraju biti u okviriru svojih mogucnosti.U politici svugde se zna i te kako igrati prljavo i grubo laktaski i izmicanjem fotelje.Gospodin Ministar Rasim Ljajic radi predano svoj posao Treba mu veca podrska iskrenih demokrata.

dragoljub

pre 18 godina

Imam postovanja za Ljajica i njegov trud i rad ali sam je odabrao pogresno drustvo. Kada je stranka kojas je ga dovela na ministarsko mesto DS izgubila izbore morao je i on da podnese ostavku a ne da se hvata u kolo sa DSS SRS I SPS Cinizam postojece vlasti nema kraja i on mora i bice zrtva.

Velibor

pre 18 godina

Ovo sto srpski nazadnjaci suruju sa SDA-ovcima (bosnjackim nazadnjacima)tj. DSS, SRS, SPS sa Ugljaninom, nije nista novo i jako je tipicno, jer isto su se ovako politicki poptpomagale SDS i SDA u BiH dok su ubijale jedni drugima neduzne civile svojih tj. njihovih naroda!Sve je to u cilju kontrole tj. drzenja u saci i doktrinacije svojih doticnih naroda! Paradoksima nigde kraja!
Postovanom Gosp. Ljajicu i njegovoj porodici zelim sve najbolje za Novu 2006 godinu uz zelju da ili istraje ili da napusti zemlje ex-Yu ( kao sto sam i ja napustio!) jer ga ne zasluzuju!Previse je dobar za Srbiju i za zemlje ex-Yu!

Mika, Pancevo

pre 18 godina

G. Ljajicu, Vi ste jedan od retkih politicara kojima verujem. Do sada ste bili posteni, izuzetno radni i istrajni, i neizmerno sam Vam zahvalan (u moje ime, i u ime moje citave porodice) na svemu sto ste do sada uradili za sve nas. No, potpuno razumem Vas polozaj (primorani ste da radite najteze poslove, budete svedok politickih razmirica, haske sramote, primorani ste se baviti najgorim vrstama ljudi, a nekada ste i objekat politickih igara i prljavih smicalica) ali ako odete, sa Vama ce otici i sve nase nade u bolju buducnost. Shvatite da Vas milioni ljudi vole i postuju, i svi vas oni i te kako trebaju! Molim Vas, ostanite.
P.S. Vama i Vasoj porodici zelimo sve najbolje u Novoj 2006.g.! I jos jednom hvala na svemu.

Banat

pre 18 godina

"Moj covek", "moje ljude", "upravnik", "kadrovi moje stranke"... Ej, bre, Rasime. Zar i ti?

Pa, jel iko misli na tu Srbiju kad obavlja funkciju ili ce je obavljati samo dok ima "svoje ljude" u foteljama?

Koment

pre 18 godina

Pa jeli svi treba da se povuku jer je lose drustvo u vlasti. Struktura vlasti je odraz onoga sto smo birali a ne Ljajicev izbor. To sto nije mogao vise da uradi po pitanju Haga-pa to je cela mreza kriminalaca sa podrskom u vlasti, vojsci i policiji. Sta Ljajic treba da radi - da uzme sve nadleznostui i da ih provaljuje? Gde bi zavrsio mozemo samo da pretpostavimo sa velikom dozom sigurnosti.

Zlatko,Perth

pre 18 godina

Nisam Bosnjak i ne zivim u Sandzaku ali mislim da gos.Ugljanin uziva vecu podrsku medju Bosnjacima sandzaka nego gos. Ljajic.Naravno Ljajic je razumnan i dobar politicar ali ako hocemo volju vecine onda bi Ugljanin i njegova stranka trebali zastupati Bosnjake.Isto tako mislim da bi SRS trebala da bude na vlasti u Srbiji jer po svim izbornim rezultatima i anketama to je vodeca stranka.Druga je stvar dali to znaci sankcije,izolaciju i sl.Neprihvatljivo je da stranke sa 3 ili 4 odsto podrske u narodu cine vladajucu koaliciju.

Pedja

pre 18 godina

Gospodin Rasim je davnih dana trebalo da "da" ostavku jer posao koji radi treba da prepusti nekome drugom koji nas nece lagati " da nema pojma gde je drug Ratko,da nema pojma gde je drug Hazdic,da nema pojma gde je....).Ochigldno je (barem meni) da ova vlast nece hapsiti ratne zlochince i masovne ubice jer su oni u stvari isto bratstvo.Gospodin Rasim uchestvujuci u toj prljavoj igri isrprljao je i sebe.Zato ostavku Rasime chim prije to bolje.

Kapitalni investitor

pre 18 godina

Mogu samo da konstatujem da bi Rasim Ljajic bio najbolji izbor za funkciju premijera.

Krajnje je licemerno ovo sto radi nasa vlada. Poveri najnezahvalnije poslove gospodinu Ljajicu, a zatim to ni najmanje ne postuje, vec smenjuje kadrove iz njegove stranke bez bilo kakvog povodai objasnjenja.

Pozivam pristalice gospodina Ljajica da mu daju podrsku na predstojecim parlamentarnim izborima tako da moze uz podrsku javnosti da pregovara za mesto predsednika vlade.

Nishlija

Borivoje

pre 18 godina

Rasim je jedan od najvrednijih političara u Srbiji.Koštunica zarad opstanka na vlasti šuruje sa nacinalistima iz Ugljninove stranke,koji se još usput zalažu za nezavisnost Kosmeta.
Rasim je moderan političar i u ovom trenutku je jako potreban Srbiji.

Saki

pre 18 godina

Rasim Ljajic je i onako samo moneta za potkusurivanje. On je samo paravan za one koji bi kao da "nadmudre svet". Ako medju 5-6 miliona Srba niko nije hteo da bude da marioneta pa da bude "predsednik" nekakvog kvazi saveta "za saradnju" sa Haskim tribunalom, zasto li je to prihvatio jedan Rasim? Odgovor je jasan: radi vlasti - pa ma kakva ona bila - jer vlast donosi pare. Zbog toga: kako dosao tako i otisao.

miki

pre 18 godina

naravno ovoj postavi nikada nisu odgovarali umerenjaci u drugim etnickim zajednicama. Po sistemu "dok ima onih drugih ima i nas....". Paradiz revolucije na kojima su se naprimer skidali i skandirali protiv umerenih clanova bivseg jugoslovenskog predsednistva.

Mirsad Dizdarević

pre 18 godina

Koga nema bez njega se može. Ili još ljepše "Putuj igumane,nebrini za manastire", a i dalje će se na trgu saksije prodavat.

Koment

pre 18 godina

Ttreba im Ugljanin da mogu da demonisu nekoga ko nece imati dlake na jeziku i da tako proglase jos jedan citav narod srbo-mrzcima. Srbijanska politika ne moze bez toga previse je ogrezla u tome, cak sta vise nesposobnjakovici i primitivci opstaju na toj strateziji. Ljajicu ne mogu nista da nadju.

M. Janjic

pre 18 godina

U koliko je tacno da Vlada smenjuje ljude iz LJajiceve partije bez opravdanog razloga nebi me cudilo da isti podnese ostavku. Smatram da bi to bio veliki gubitak, LJajic je jedan od principijelnih politicara, uvek spreman da se zalozi za pravedan interes drzave Srbije i njenog naroda. Nije dobro izgubiti saradnju takvih politicara. Nadam se da ce Gos. LJajic i ovog puta snaci snage da predje preko nekih uvreda i ostane na funkcijama koje obavlja uspesno a koje nisu bas najprijatnije.
M.Janjic, 31. 12. 05

svi (ni)su isti

pre 18 godina

Cudni neki komentari, bog te mazo! Znaci - sad su Djindjic i Milosevic isti - jer su prihvatili vlast "zbog para"? Pa nece biti bas tako. Ako je Ljajic marioneta, on se bar trudio u okvirima opstih ogranicenja, a drugi ni toliko! Sad mi licite na onog oficira u Moskvi sto se drao na dezurnog urednika radija, jer jednog dana nije bila objavljena pesma Majkovskog, kao sto se to stalno radilo. Na odgovor urednika da je Majakovski bolestan, pa nije mogao da napise pesmu za taj dan, oficir se pobedonosno razdrao: "Pa, neka neko drugi napise pesmu!"

Svedok

pre 18 godina

Ljajic u Srbiji, Durakovic i Lagumdjija u Bosni, Racan i mesic u Hrvatskoj su najveca nocna mora ujedinjenih Radikala, Kostunice i SPS-a - sta bi oni radili bez Kase, Ugljanina, Tudjmana...
Kada je odmah posle rata SDA u Bosni izgubila izbore nastala je prava panika u redovima SDS-a - nisu se smirili dok im nisu vratili kredibilitet. I obrnuto.

Ana

pre 18 godina

Molim gospodina Ljajica da ne podnosi ostavku, da bude cvrst i odlucan kao do sada. Nama, obicnim gradjanima, jasno je zasto se to radi. Nacionalizam preti i vuce u ambis. Kome posle da verujemo?

renesansa

pre 18 godina

Nije mi jasno kako moze "republička vlada da smenjuje Ljajiceve ljude u Sandžaku i na ta mesta postavlja Ugljaninove kadrove"?? O kojim mestima je rec i ako je tako, da li je to legalizam na delu?
Gosp. Ljajic ne treba da se ponasa kao dete kome su ukrali igracku, politika je ozbiljan posao u kome nema mesta sujeti. Da je gosp. Ljajic rekao da se u Sandzaku dogadjaju nepravilnosti i da vlada Srbije stoji iz krsenja zakona, to bih vec mogla prihvatiti kao ozbiljan nastup jednog politicara.

STEFAN

pre 18 godina

g ljajicu nadam se da ulazite na stranu b92 i da ce te makar slucajno imati sanse da procitate ovo pisamce. za mene ste licno jako posten covek plemenite naravi modernih evropskih shvatanja. veci ste patriota zemlje u kojoj zivite od onih koji se stalno primitivno busaju, nose kokarde i zlatne krstove velicine boksa cigareta.vise ste ucinili za ovu zemlju od onih nesreca koji sebe nazivaju velikim srbima i pokusali ste ispravite greske i grehe mog naroda koje ni sam bog nece oprostiti.ja imam 32 godine i ne verujem da moj savet moze da podudara vasim godinama.mozda vi i niste za ovo drustvo koje trenutno vlada.sta god da ucinite ja vam kao srbin od oca i majke zahvaljujem sto ste dosad radili i rizikovali zivot sobzirom da ste i predsednik tog haskog odeljenja -kako god da se zove i izvinjavam se u ime one druge demokratske srbije koja ce pobediti kad -tad.sretna vam nova vama i vasoj porodici.

Taslidza

pre 18 godina

Rasimu je gurnut vruc krompir u shakama i izgleda ga vise ne moze trpiti. Zlocinci Karadzic i Mladic jos nisu izruceni a toliko je zeljno iscekivao da potpise njihovo izrucivanje den Haagu, posto srpski politicari nemaju muskosti, odnosno plaseci se 'djindjiozacije', tako Rasimu nista drugo nije preostalo nego da poteze Vlade iskoristi i ponovo prozove Ugljanina.
Jadni li smo mi i sa jednim i sa drugim, eto vam ih obojica, svakako mi necemo nista izgubiti a vala ubijedjeni smo da ni vi necete nista dobiti.
Eto sretno vam i jednima i drugima!

Politicar

pre 18 godina

Nijednom politicaru na svetu nije mrska vlast i to je u redu.
Razlika je ko i kako zloupotrebljava ili vrsi svoje javne funkcije. Da li je za Ljajicevo ime vezana ikakva afera, zloupetraba, aktivnost protiv zemlje za koju radi, odstupanje od principa. Nije. Zato ne razumem ove komentare - lako cemo te zameniti. I cinjenica je da to kod nas i jeste lako - zato tamo sedi gomila buzdo....

tuto kompleto

pre 18 godina

Po naslovu sam pomislio da je Ljajic ukapirao da je njegova uloga u ministarstvu marginalna i beznacajna; da je on primetio kako ga Kostunica drnda; da njega Ljajica grize savest sto nista nije uradio po pitanju Haga... Onda vidim da on zapravo prica o ostavci na partijskoj bazi.

sneza gresnica

pre 18 godina

Porodici Ljaljic cestitam Novu godinu sa zeljom da se odupru ludoj politici koja vlada u Srbiji.Zelim vam vise srece i da vec jednom Srbija prepozna i brani ono malo dobrog sto je ostalo,uostolam,vas kao licnost i politicara.Zelim vam svu srecu i zdravlje.

mama ludaca

pre 18 godina

Zao mi je ako ode vredan i radan,razuman covek,ali mu se zahvaljujem sto ce mi na taj nacin ustedeti vreme.
Nema vise nikog u ovoj sasavoj vladi koga bih zelela da cujem,ne moram da slusam vesti.

Momčilo Vasić

pre 18 godina

Svakako je Gospodin Ljajić (sa veliko G!) čovek sa najvećim vrlinama, ogromnom energijom i u politiku ušao s ubeđenjem da neđto plemenito uradi! Ali celo vreme je torpedovan ovom sumanutom "situacijom" očajničke borbe s mrtvim Đinđićem, a u svrhu očuvanja vlasti i masti iz nje! Otuda ne čudi naglo "splašnjavanjeŠ ambicija od "oca nacije" (ili u prevodu: i posle Slobe Voja) do predsednika vlade, i ako o ekonomiji zna samo kada mu od tri kupljena jaja utrape dva mućka! Ali - imati vlast i pobediti mrtvog Đinđića - "pravo najsvetije" - kako bi verovatno rekao šura Amfilohije!
Gospodin Ljajić je POSLEDNJI pravi sledbenik evropskog Đinđića! I vreme je da ode - a mi svi u "pravoslavnu Džamahiriju" - Koštunice-Amfilohija-antihaškog lobija-antidarvinističkih mislilaca...
Gospodine Ljajiću, u ime mojih predaka na Goraždevačkom groblju, u ime rodne Metohije, veliki Čoveče: hvala, i ne zameri poštenim Srbima, a ima nas takvih!
I, da, živ bio, Tvoje i naše vreme će kad-tad doći!!!

Ivan

pre 18 godina

Laljic je jedan od najvrednijih politicara u celoj SCG. Sramota je da se ovako nesto desava.... ili nije? Ugljanin zaista vise odgovara ovoj "eliti" u kome je Ilic Gradjevinar ministar za kapitalne investicije.

G Sreckovic

pre 18 godina

Uz sva postovanja gsinu Ljajicu da je pametan da odmah da ostavku jer i ovako se priblizava kolaps ne samo vlade vec cele Srbije,pa cim se neko nadje da nesto dobro radi za nasu zemlju odmh kole stojkovic lalic dinkic i kompanija nadju kako da mu sve to uprskaju,zao mi je ali jos malo pa Srbije nestalo.

Komentar sa zapadne strane

pre 18 godina

Gospodinu Ministru Lajicu od srca savetujem da ne podnosi ostavku Potreban nam je. Demokratska misao i njena ostvarenja u Srbiji su sputana infiltriranim nacional socijalistima u svim strukturama naseg drustva Drustvo je osakaceno nacionalizmima ekstremne vrste mrznjom umesto daje obogaceno rodoljubljem i kolektivnom svestcu zajednickog suzivota svih naroda sa jednakim pravima slobodam i obavezama koje moraju biti u okviriru svojih mogucnosti.U politici svugde se zna i te kako igrati prljavo i grubo laktaski i izmicanjem fotelje.Gospodin Ministar Rasim Ljajic radi predano svoj posao Treba mu veca podrska iskrenih demokrata.

dragoljub

pre 18 godina

Imam postovanja za Ljajica i njegov trud i rad ali sam je odabrao pogresno drustvo. Kada je stranka kojas je ga dovela na ministarsko mesto DS izgubila izbore morao je i on da podnese ostavku a ne da se hvata u kolo sa DSS SRS I SPS Cinizam postojece vlasti nema kraja i on mora i bice zrtva.

Velibor

pre 18 godina

Ovo sto srpski nazadnjaci suruju sa SDA-ovcima (bosnjackim nazadnjacima)tj. DSS, SRS, SPS sa Ugljaninom, nije nista novo i jako je tipicno, jer isto su se ovako politicki poptpomagale SDS i SDA u BiH dok su ubijale jedni drugima neduzne civile svojih tj. njihovih naroda!Sve je to u cilju kontrole tj. drzenja u saci i doktrinacije svojih doticnih naroda! Paradoksima nigde kraja!
Postovanom Gosp. Ljajicu i njegovoj porodici zelim sve najbolje za Novu 2006 godinu uz zelju da ili istraje ili da napusti zemlje ex-Yu ( kao sto sam i ja napustio!) jer ga ne zasluzuju!Previse je dobar za Srbiju i za zemlje ex-Yu!

Mika, Pancevo

pre 18 godina

G. Ljajicu, Vi ste jedan od retkih politicara kojima verujem. Do sada ste bili posteni, izuzetno radni i istrajni, i neizmerno sam Vam zahvalan (u moje ime, i u ime moje citave porodice) na svemu sto ste do sada uradili za sve nas. No, potpuno razumem Vas polozaj (primorani ste da radite najteze poslove, budete svedok politickih razmirica, haske sramote, primorani ste se baviti najgorim vrstama ljudi, a nekada ste i objekat politickih igara i prljavih smicalica) ali ako odete, sa Vama ce otici i sve nase nade u bolju buducnost. Shvatite da Vas milioni ljudi vole i postuju, i svi vas oni i te kako trebaju! Molim Vas, ostanite.
P.S. Vama i Vasoj porodici zelimo sve najbolje u Novoj 2006.g.! I jos jednom hvala na svemu.

Banat

pre 18 godina

"Moj covek", "moje ljude", "upravnik", "kadrovi moje stranke"... Ej, bre, Rasime. Zar i ti?

Pa, jel iko misli na tu Srbiju kad obavlja funkciju ili ce je obavljati samo dok ima "svoje ljude" u foteljama?

Koment

pre 18 godina

Pa jeli svi treba da se povuku jer je lose drustvo u vlasti. Struktura vlasti je odraz onoga sto smo birali a ne Ljajicev izbor. To sto nije mogao vise da uradi po pitanju Haga-pa to je cela mreza kriminalaca sa podrskom u vlasti, vojsci i policiji. Sta Ljajic treba da radi - da uzme sve nadleznostui i da ih provaljuje? Gde bi zavrsio mozemo samo da pretpostavimo sa velikom dozom sigurnosti.

Zlatko,Perth

pre 18 godina

Nisam Bosnjak i ne zivim u Sandzaku ali mislim da gos.Ugljanin uziva vecu podrsku medju Bosnjacima sandzaka nego gos. Ljajic.Naravno Ljajic je razumnan i dobar politicar ali ako hocemo volju vecine onda bi Ugljanin i njegova stranka trebali zastupati Bosnjake.Isto tako mislim da bi SRS trebala da bude na vlasti u Srbiji jer po svim izbornim rezultatima i anketama to je vodeca stranka.Druga je stvar dali to znaci sankcije,izolaciju i sl.Neprihvatljivo je da stranke sa 3 ili 4 odsto podrske u narodu cine vladajucu koaliciju.

Pedja

pre 18 godina

Gospodin Rasim je davnih dana trebalo da "da" ostavku jer posao koji radi treba da prepusti nekome drugom koji nas nece lagati " da nema pojma gde je drug Ratko,da nema pojma gde je drug Hazdic,da nema pojma gde je....).Ochigldno je (barem meni) da ova vlast nece hapsiti ratne zlochince i masovne ubice jer su oni u stvari isto bratstvo.Gospodin Rasim uchestvujuci u toj prljavoj igri isrprljao je i sebe.Zato ostavku Rasime chim prije to bolje.

Kapitalni investitor

pre 18 godina

Mogu samo da konstatujem da bi Rasim Ljajic bio najbolji izbor za funkciju premijera.

Krajnje je licemerno ovo sto radi nasa vlada. Poveri najnezahvalnije poslove gospodinu Ljajicu, a zatim to ni najmanje ne postuje, vec smenjuje kadrove iz njegove stranke bez bilo kakvog povodai objasnjenja.

Pozivam pristalice gospodina Ljajica da mu daju podrsku na predstojecim parlamentarnim izborima tako da moze uz podrsku javnosti da pregovara za mesto predsednika vlade.

Nishlija