Droga jeftina i lako dostupna

Beograd -- Jedan gram heroina na beogradskim ulicama košta manje od 20 evra, što je najniža cena te droge u poslednjih nekoliko godina.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Droga je sredstvo koje kad stvori zavisnost organizam ne moze bez njega i onaj ko se "navukao" mora da ga uzima do svoje skore smrti. Pa dok taj ne umre mora da potrosi silno bogatstvo da bi drogiran nekako funkcionisao jer drugacije ne moze. Sto vise takvih to za dilere bolje jer donose sebi i svojim gazdama nevidjeno bogatstvo kojim moze da se kupi sve i potplati svako. Zato su uvek velike ribe u igri i to je tako u svakoj drzavi. Naivno je pomisliti da tako veliki kajmak skidaju tamo neke grupice ulicara. Povremeno se napravi predstava kao tamo negde uhvatili nekoga sa nekoliko kesica a sa druge strane se pusti nekoliko dzakova. Dobra je to para i sto je ne uzeti od onih koji su se navukli.
  Rodices mu sina
  Kralja kokaina
  i rodices mu decu
  belu kao sneg.
  (Grown up, 31. decembar 2005 09:22)

  # Link komentara

 2. Drzava bi pored UBPOK-a trebala da organizuje posebnu tajnu jedinicu koja ce se baviti samo drogom i narko dobavljacima. Ocigledno regionalna odeljenja policije za narkotike sirom Srbije ponovo ne rade svoj posao. Na osnovu teksta i vidi se da je skoro sve po starom, osim sto nema centralizacije kao nekada ili to jos uvek ne znamo kao sto ni ranije nismo znali za zemunski klan i njihovu ulogu u snabdevanju drogom cele zemlje.
  (Nesha, 30. decembar 2005 22:14)

  # Link komentara

 3. Ako je cena niska i trziste snabdeveno znaci da dobavljaci nemaju problema. Zato, vaznije od pitanja koliko heroin kosta je 'ko su novi narko bosovi?' Drugim recima kome su BIA i policija dale koncesiju na jedan od najunosnijih poslova. Prvo je bio Radojica Nikcevic, pa Arkan, pa Duca i zemunci. Ko je sada? Moje informacije govore o rodbinskim i kumovskim vezama sa institucijama 'sile'.
  (Knez Miskin, 30. decembar 2005 21:24)

  # Link komentara

 4. Cena se ne prilagodjava kupovnoj moci vec ponudi i traznji. Sad ce jos ispasti da je heroin zivotno potrbna namirnica. Kada ponuda na trzistu raste njegova cena opada. Za vreme Sablje Zemunski dileri i cuvari njihovih ledja iz struktura DB i policije bili su pohapseni. Medju njima i danasnji nacelnik BIA. Sada BIA opet posluje punom parom.
  (Andrija, 30. decembar 2005 19:06)

  # Link komentara

 5. Pouceni prethodnim godinama, ovo znaci da je trziste prepuno robe, tj da policija ne radi, dovoljno, ili uopste, svoj posao, cim se kolicina povecava!
  (Marko, 30. decembar 2005 18:41)

  # Link komentara

 6. U ovom tekstu nedostaje mala doza zdrave logike.
  Nije cena droge mala zato što je ponuda velika,
  nego je ponuda prilagođena potrebama, a to je
  potreba jadne dece da pobegnu od Ilića i ostalih
  velikana srpske realnosti.

  Ukoliko samo u Beogradu ima 20000 registrovanih
  narkomana, nije preterivanje izvesti zaključak
  da neregistrovanih ima 2 ili 3 puta više. Koristeći
  tu pretpostavku, možemo da zaključimo da narkomana u Beogradu ima negde između 40000 i 60000 - što je negde oko 4% populacije. Jedna osoba u 25.

  Nije li ovo poražavajuće?
  (Marko, 30. decembar 2005 17:35)

  # Link komentara

 7. Prvi i osnovni razlog zasto je broj narkomana u porastu je sto je zivot u Srbiji ocajan. Prvo to pa tek onda cena. U prevodu, ako nas nisu ubile sankcije, tranzicija hoce. Pa kom opanci kom obojci...
  (Kshatriya, 30. decembar 2005 16:31)

  # Link komentara

 8. Niska cena heroina kao jedne od najopsnijih droga (psihička i fizička zavisnost vrlo brzo se stvara), je nasleđe Miloševićevog sistema (kliše i otrcana fraza ali tako je). Trećinu mladih učlaniti, trećinu proterati (iz zemlje, naterati da emigriraju) i trćinu koja ostaje drogirati da ne pravi probleme. To ovoj vlasti izgleda ne smeta pošto se drže istog paterna. Granica starosnog doba se smanjuje, što autpomatski povećava broj korisnika, nespremnost društva da rešava te probleme i roditelja da prihvate da se njihova "zlatna deca" drogiraju. Uvek je neko drugi kriv, a ne oni sami. Sredinom '90 upozoravani smo od strane psihologa i psihijatara da će se traume ratova manifestovati tek za desetak godina. Danas imamo klince koji su tada imali 10 i manje godina kako ubijaju jedni druge, bodu se noževima dok se raspravljaju oko gluposti itd. Ti klinci nisu učestvovali u ratu, nisu sa 10 godina živeli na ulici, ali su gledali i odrastali na kojekakvim glupostima, promovisanju nasilja i satanskih društvenih vrednosti.
  Ceca Srpska Majka, san svih devojčica i ono što njihove majke žele za njih (neobrazovana, niskointeligentna kafanska pevačica) udata za Arkana, san svih mladih momaka (njega ne treba definisati).
  Ne trebaju nama analize i statistige da nam kažu da smo otišli u kurac. Nama treba kolektivna terapija i hospitalizacija cele nacije. Nama treba protektorat da nas dovede u red. Srbi su ionako najveće patriote kad su porobljeni!!
  (Talekk_sna, 30. decembar 2005 16:27)

  # Link komentara

 9. Na moju veliku zalost cena heroina u Beogradu prilagodjena je kupovnoj moci stanovnistva. S obzirom da su u sirem regionu oko Beograda cene jos nize, dileri zaradjuju lepe pare na tragediji nase dece. Treba pokusati sa veoma strogim kaznenim merama.
  (NN, 30. decembar 2005 15:50)

  # Link komentara