1. otisao Milosevic dosao Djindjic sa vanserijskom energijom i voljom da menja stanje stvari.Okruzi se saradnicima koji ga izdase i prodase.Kakva je onda razlika i po cemu su bolji novi od proslih u svakom bozijem segmentu nasih zivota?Ne radi se o tome da li mi volimo autokrate ili ne.Nasa svest i savest ne napreduju jer imamo uske i samo svoje interese.Od Milosevica do danas defiluju starlete,bogate stralete unakazene operacijama koje one nisu platile svakako.Pa ko im je dao pare?Dakle imamo i muske starlete koji opet zaradjuju raznim nelegalnim trgovinama.Ostajemo mi posten narod saka jada i po koji posten politicar.Kjuc je u nama samima a dali cemo otkljucati konacno vrata znanja pristojnosti i rada ostaje da se nadamo.
  (NADA, 9. april 2021 15:27)

  # Link komentara

 2. "Ono što je usledilo posle Osme sednice u Srbiji, pored nepoštovanja vladavine prava, uvoda u ratove i autoritarni sistem najgore vrste, upali smo u nemerljive količine primitivizma koje i danas živomo".

  Kad ovo budemo priznali sebi, stecice se uslovi da pocnemo da zivimo bolje. Sve do tada cemo kukati istovremeno na vlast (ko god to bio) i "zapad" ne shvatajuci da je problem u nama tj. u nasoj sklonosti da podrzavamo autoritarne politicare i demagogiju, negiramo znacaj vladavine prava, a velicamo primitivizam. Pristojnost je proterana dolaskom Milosevica na vlast i to se sad samo produbljuje.

  Ako je za utehu, nosmo jos dotakli dno. Svaga sledeca generacija je sve primitivnija od prethodne. Sadasnji studenti su dve generacije iza prethodnih umesto ispred. Kukala nam majka kakva ce biti deca studenata koji igraju kolo sa Garom iz Sokoca u sred Beograda.
  (TnT, 8. april 2021 11:03)

  # Link komentara