Sreda, 17.03.2021.

09:05

EU ima nova pravila za Srbiju - non pejper

EU ima četiri principa nove metodologije za pristupanje Srbije Evropskoj uniji, saznaje Tanjug.

Izvor: Tanjug

EU ima nova pravila za Srbiju - non pejper IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

65 Komentari

Sortiraj po:

glisa

pre 3 godine

Bane2104..нису завлачили него Турска као и Србија не може да испуни пола ствари. Ако ти Еу поклања милионе да урадиш нешто за екологију, помогнеш народу а ти радиш супротно а милиони нестају, како да те пусте у ЕУ? Најзагађенија земља на Свету.

Bojan

pre 3 godine

Zvanicnici Srbije i EU imaju jedinstven cilj i uspesno rade na njemu - da spolja izgleda da se tu nesto radi a da nas u stvari nikad ne prime u EU. I jednima i drugima su ove dve stvari presudne, i nasoj vlasti i EU bi bila katastrofa ako bi nas primili a i jedni i drugi koriste tu pricu o nasem 'progresu' u pristupanju EU kao paravan koji ih podupire na funkcijama

jelizor

pre 3 godine

Smešno mi je kada neko komentariše sa omalovažavanjem o Bugarskoj i Rumuniji. Bugarska je u ovom trenutku je 30-40 godina ispred Srbije u svakoj pojedinačnoj stavci, a Rumunija je ispred Bugarske za isto toliko.

Ispadne da je u Rumuniji 2021. godina, u Bugarskoj 1981., a u Srbiji 1941. godina. E, to vam je realno stanje stvari. Tako da, primetite se malo izvan svoje avlije, vidite sveta, pa tek onda komentarišite.

stefan cerak

pre 3 godine

1. Nezavisno sudstvo
2. Korupcija na svim nivoima drustva i drzave
3. Kosovo i situacija na terenu
4. Uskladjena spoljna politika sa politikom EU.
5. Sloboda govora, medija i ravnopravnost svih gradjana.
Kada se ove tacke rese, Srbija moze uci u EU. Ne zna se koja je vaznija, sve su, ali budimo realni, nisu resive. Barem jedna nije resiva, za sada svih 5...

paz da im ne poverujem

pre 3 godine

Ono kada zdravom čoveku uvaljuješ proteze koje mu nisu potrebne i to nazivaš vladavinom prava. Jel će sebi da uvode sankcije što procesi kasne? Ovde se vidi strah i stara ideja o potrebi da se nekome upravlja, a tome nekome može da bude dobro samo ako se sam stara o sebi. Ja ne želim da mi sutra EU kaže kako je eto nešto njihova zasluga, ta ideja mi je nepodnošljiva. Ali krstaša je u vek bilo i uvrnutih ugovora sa njima. Posle kažu da se istorija ne ponavlja. Problem je što istorije ima previše i sva se ponavlja odjednom.

rade

pre 3 godine

bugarska i rumunija su ušle samo zato što se oslanjaju na crno more i jenki time dolaze na Rusku granicu.u svakom pogledu smo 2 koplja iznad bugara i barem pari sa rumunima.

Zodiac

pre 3 godine

EU se drži pravila koja Srbija ni pomoću trikova ne može ispuniti.U EU ko je ušao ušao je, proširenja više neće biti. Naivno je misliti ds će Srbija ući u EU sjedenjem na dvije stolice, priznanjem Kosova i sl. To neće ići, bolje odustanite jer veliki broj članica vas ne želi unutra. A opet jačim vezivanjem za ruse i kineze EU će za srbiju zatvoriti granice,uvesti vize i ko zna što još.

Samira

pre 3 godine

Treba se zahvaliti drugarima iz EU i poput Turske traziti svoje nebo pod slobodnim suncem. Ekonomska saradnja sa EU bi se i bez clanstva odvijala jer gospodi iz EU odgovaraju nase pare ali im mi ovakvi kakvi smo ne odgovaramo. Bas poput Turske. Bujrum na kafu i vanilice ali posle svako svojoj kuci.

Bole

pre 3 godine

Ovaj mi se deo najrocito dopada:

"U okviru ovog principa predlažu se i korektivne mere u slučaju problema tokom pregovora, što se odnosi na sankcionisanje ozbiljnih stagnacija ili eventualnog nazadovanja u primeni reformi."


Bice to jako dugo i mucno putovanje u Jevropu.

mile

pre 3 godine

I u rusiji i kini vladaju pravila.Naivno je misliti da bi srbija okretanjem ka istoku poštovala ta pravila.Srbija prvo ne poštuje ni ono malo svojih pravila koje je sama donela.

Rudjin

pre 3 godine

Prosta i istinita prica.
Dosao jedan Svaba u moj kraj da sklopi posao sa lokalnim biznismenom i ovaj ga voda po velelepnom fabrickom kompleksu kojeg se ne bi stideo ni neki inostrani budzovan i ovaj se odusevi.
Kada su seli da rucaju, nas baja mu se podici dedinom fotografijom na zidu, koji je u kondurama i cuva pet ovaca, i kaze mu da je deda samo to imao.
Sto bi Lane rekao, ne znam zasto sam vam ovo ispricao, ali pametnom dosta!

Koko Bil

pre 3 godine

Što pre trebamo da se okanemo prazne i štetne priče oko ulaska u EU, ili ulaska u Rusku, Kinesku uniju ili bilo koju uniju jer to su njihovi interesi da nas iskoriste i eksploatisu, ne nasi, i da umesto tako glupo postavljenih nacionalnih ciljeva konačno počenemo da se bavimo pravim nacionalnim ciljevima, poput ujedinjenja i razvoja srpske nacije. Dosta više sa ovim birokratama, kao kolonija smo. Da li smo mi ozbilja nacija ili njihova služinčad???

biti ili ne biti

pre 3 godine

Ne treba se sekirati Srbija neće nikad ući u EU,prvo će Bugarska tražiti ne moguće uslove,pa onda Hrvatska,možda kasnije i Mađarska ako bude potrebno,a prije svega toga je Kosovo gadan uslov.

z

pre 3 godine

Posle 20 godina mazanja očiju tom EU, a pogotovo u ovakvom stanju dekadencije i truljenja u kome se ona trenutno nalazi, teško da iko ima nameru da bez ikakvog razmišljanja glasa za ulazak.

Juho

pre 3 godine

A kakve su uslove ispunjavale Bugarska i Rumunija kad su ulazile u EU? Pa mi smo za njih država Kalifornija u odnosu na ono šta su oni bili.

genije

pre 3 godine

"Vladavina prava" je nešto što kod nas ne postoji.
A to je prvi i osnovni uslov - bez toga sve je mlaćenje prazne slame.
Mislite da vlast ima želju za vladavinom prava?
Ni malo. A i barem polovina građana Srbije i ne zna šta je to.
Maglu nam prodaju naši, a ne diplomate EU.

pero

pre 3 godine

Sto dalje mozemo i ovako sad smo zato sto vide da Kinezi i Rusi daju nama pre njego njima .Samo dalje od nas nisata bolje necemo dobiti da mi zabrana de sadim kropir posot vec neko radi u Eu a bolje necemo ziveti ako moze gore odovog bice sam malo kirimnal smanjiti i bilo bi bolje i malo svest gradjana da se promeni i sve bi islo ali imao prevaranata mozemo da izvozimo .

Olinjali jazavac

pre 3 godine

Majke mi mile,ovi iz EU tačno ne znaju šta da rade sa nama. Ne bi nikako da nas prime u članstvo,a opet ne svidja im se da Rusi i Kinezi još jače udju.
Najradije bi nam uveli neke sankcije, ali opet ne smeju ni to, jer znaju u kom pravcu će to okrenuti zemlju, obzirom na činjenicu da smo zvanično vojno neutralni,a nekako su Rusi tu,i Kinezi se šunjaju,ma živi cirkus.
Znači,jedno ozbiljno vrzino kolo,u kome ,po mom mišljenju,Srbija može lepo da profitira,i mislim, da za sada,to uspešno i radi. Unutrašnja politika je gotovo uvek problematična i diskutabilna,ali što se spoljne politike tiče, Vučko to odlično radi. Mnogo bolje i od Slobe i Tadića i onog neobaveštenog Koštunice.

Vladimir Mišković

pre 3 godine

Ma problem je Kosovo. Kada bi ga rešili na bilo koji način, zaključili neki sporazum sa Kosovom, ubrzo bi nas primili. Ostale države nemaju takav "teret" na sebi

Sveznajuci praznoglavac

pre 3 godine

Kljuc napretka drustva je vladavina prava i kontrola vlasti, slobodni mediji...
Ja nesto ne vidim da sami mozemo tu nesto da uradimo, iskreno. Nema politicke volje, niti je ikada bilo. Stoga jako podrzavam ovu inicijativu.
A sto se tice onoga... sta ce nam EU... pa vidite sta je za Bugarsku i Rumuniju znacilo po 30-40 milijardi eur donacija... eh....

On pomera brda i vozi leteći auto

pre 3 godine

Poenta je u stvarnim reformama i nadgledanju svih stvari. Nema više zatvorio sam poglavlje sada mogu da radim šta hoću. U prevodu: bolje za Srbiju, lošije za vlast.

Milan Indjija

pre 3 godine

Ne trebamo mi EU, vec EU treba nama, a to sto mi necemo, ili ne mozemo da zadovoljimo uslove, to je nasa poteskoca. Ukoliko se prekine proces pridruzivanja, utoliko ce nestati svaki vid pomoci, donacija i fondova za pristup, a onaj koji zna koliko je to novca, znace da ce nam se desiti veliki problem i "rupa" u budzetu. Najlakse je ici linijom manjeg otpora i misliti kako nas oni ne zele. Hajde da mi uspostavimo vladavinu prava, zakona, jednakosti...pa ce i nama samima biti bolje. Upravo na tome najvise insistiraju (ko je citao tekst do kraja). A ovi sto misle da ce nam biti bolje uz Kinu, sta da im kazem. Mislim da u to ni sami ne veruju. U EU zivi milion Srba, a u Kini? Ko je iz Kine doneo penziju u Srbiju i ko iz Kine izdrzava porodicu u Srbiji?

OOUR

pre 3 godine

Pročitao sam detaljno vest i veoma sam zadovoljan. Naime, duh jezika kojim se u Briselu govori i koji prihvataju sve satelitske vlade, u dlaku se poklapa sa besmislenim jezikom tzv. samoupravnog socijalizma u poslednjoj deceniji bivše nam države. Dakle, sve ide u dobrom pravcu. Nekad je bilo: samoupravljanje nema alternativu, sada: evropske integracije nemaju alternativu. Treba na vreme shvatiti da sve ima alternativu, osim života.

Lemi

pre 3 godine

A zasto svi misle da je EU toliko losa i destruktivna prema Srbiji. Oni ocekuju pomake u smeru resavanja problema korupcije. Nedovoljno uradjeno na tom planu. Slobodu medija. Nedovoljno uradjeno. Vladavinu prava. Nedovoljno uradjeno. I sta sad? Neke struje u Srbiji ce da koce pristup EU a EU ce za nagradu da kaze: Sve OK, samo tako. Zasto uvek krivimo druge? Zasto je Ceska vec u EU? Zasto Slovacka? Zasto Poljska? Sta njih kao vole a nas mrze? Ne bih rekao. Mozda je problem i u nama.

Vlada

pre 3 godine

@Bane2104

Zato sto Turska a ni Srbija nisu demokratske drzave! Mislite oni su tolike budaletine i ne vide sta se radi ovde? Ne znaju da je ceo drzavni aparat korumpiran do srzi, da kriminalci uzivaju postovanje vece nego doktori u drustvu? Kakva drzava takva i pravila.

Milan Drljača

pre 3 godine

"U okviru ovog principa predlažu se i ”korektivne mere u slučaju problema tokom pregovora”, što se odnosi na sankcionisanje ozbiljnih stagnacija ili eventualnog nazadovanja u primeni reformi.???
Da li ovo vam zvuči kao neokolonijalizam? Jel smo mi kolonija ili država?
EU se treba zahvaliti na interesovanju i izaći iz pregovora...
Ako može Island , može i Srbija..

Мина

pre 3 godine

Јасно је да су услови за улазак Србије у ЕУ уцењивачки. Што се тиче тих великих, који кроје капу малим државама, ми њима не требамо што нас воле и заиста желе.Маме нас обећавајући ту Европу, а у ствари циљ им је да нас сломе, да одустанемо од отетог КиМ, да се разрачунају са Русијом преко наших леђа.Читава армија тих ЕУ миротвораца лагодно живи од конфликтне ситуације у Србији, а коју су сами произвели.Понашају се као зеленаши,који нам уваљују скупе кредите,а онда нас надгледају, одређују како ћемо их трошити, а највише како ћемо им вратити исте.Када су друге државице у нашем окружењу улазле у ЕУ, другачије су се понашли, убацивали су све ђутуре, без уцењивања и претераних захтева, само да направе штит према Русији.

lemy,pogled iz prikrajka

pre 3 godine

kakva bre nova pravila ,kakav bre ulazak,kakvi bakrači ,pa vi ste na izdisaju svi beže od vas,a i pokazali ste se vala ,toliko ste sposobni .... samo lični interesi,afera aferu sustiže ,. ko je vas poznavao .....

гробар

pre 3 godine

Зар у Србији не схватају да никад неће ући у ЕУ ако не испуне све могуће и немогуће жеље Запада, односно ако се не одрекну свог суверенитета, а ко би нормалан то урадио. Треба се определити и окренути Русији и Кини.

Bob

pre 3 godine

Pa Srbija je sada ispred nekih clanica EU. Kada bi ispuni;a sve zahteve, pa nama ni Nemacka ne bi bila ravna. Licno pri sledecem virusu, za koji se ne pitam da li ce biti, vec samo kada, polovina zemalja EU ce biti pocrkati bez vakcina. Da rezimiram: u EU verovatno necemo nikad, ali treba razgovarati. Kako oni zavlace nas,tako da i mi njih zavlacimo.

Politicki komentator

pre 3 godine

S obzirom da je V.Britanija izasla iz EU, s obzirom da u mnogim oblastima
medju sadasnjim clanicama EU vlada nejednakost i razlicita pravila, s
obzriom, da u mnogim odlukama o sprovodjenju i nabavi raznih vakcina
i vakcinizacije, vodjenju vanjske politike prema SAD, Kini i Rusiji, uopste
ne vidim da ova EU ima buducnost, a time i clanstvo Srbije u takvoj
zajednici, koja bi mogla doziveti istu sudbinu kao Jugoslavija, samo
bez rata.

simonida

pre 3 godine

Da mi prvo onako zvanicno zatrazimo prijem u Rusku Federaciju i cekamo.
Kladim se u zivot da ce nam EU ponuditi ekspresni prijem bez ikakvih uslova u roku dve sedmice.
Oni su obicne kukavice, ucenjivaci koji se izivljavaju na malima i onima koji mole za pomoc tj. prijem. Sta ce nam oni kad su i sami obicna kolonija druge sile. Oni su interno toliko podeljeni, razjedinjeni sa ogromnom birokratijom da bi se sami jos danas razisli samo da dobiju dozvolu velikog brata preko okeana.

C i n i k

pre 3 godine

EU nam je preko potrebna ali ova EU nije ona zajednica od pre samo par godina, i ko zna kakva ce biti za par godina, i kakva ce EU da izadje iz pandemije, sem toga, polovina drzava EU danas nbi moglo da ispuni nista od onoga sto se ispostavlja SRB.
Ali naravno, SRB mora u EU jer je i kultuloroski i geografski i mentalno u Evropi oduvek.

biba

pre 3 godine

EU je trebalo da primi Srbiju kada i Hrvatsku. Mi smo promenili vlast 5. oktobra, ostavili ratove u proslosti, isporucili sve haske optuzene, a sta smo dobili zauzvrat? Otimanje Kosova, ucene, i stalno nove i nove uslove. EU kao da nam je okrenula leeja tih godina i sad tek necemo uci nikada jer se i stanje u nasem drustvu drasticno promenilo.

BlatoBran

pre 3 godine

Kao neko ko jos od 90-tih "vristi" da treba da se okrenemo zapadu i EU, sada se sve vise pitam ima li uopste smisla pristupati EU. I sve vise mislim da nema.

Belmont

pre 3 godine

niko nikoga u svetu nije ovoliko zamajavao, koliko eu zamajava srbiju.
dajte bre ljudi batalite eu, sprdaju se s nama i smeju nam se.
ovo je kao kad luzer pokusava da udje u mangupsko drustvo, jednostavno ne ide.
drzimo se mi kineza. znam da nisu bas u ok odnosima sa celim svetom,
ali prema nama su odlicni.

bane

pre 3 godine

EU je i dalje tema i želja? Članovi smo WWTO, imamo bescarinsku trgovinu sa Rusijom, Kinom i Turskom, i povlašćenu sa EU, kao i potpuno otvorenu u regiji. Imamo privredni rast od 4.5% (pre epidemije), a uz kvalitetniju vlast bismo imali preko 6%. Imamo jaku diplomatiju sa Kinom, kao narastajućim svetskim ekonomskim i vojnim gorostasom, što se u vreme epidemije pokazalo kao neverovatno korisno. Za to vreme EU se igra politike, Brisel ima jako malo uticaja na zemlje članice, dokazano je da ta kolektivnost ne postoji, periferne zemlje su stavljene na baš to, periferno mesto.
Vladavina prava i sloboda medija su opšte stvari, za koje treba da se borimo i bez EU.
Za šta nam, ono beše, treba EU?

kaboom

pre 3 godine

23 i 24 nemamo šanse dok ne promenimo apsolutno sve osobe u politici, sudstvu i tuzilastvu... da sve te sto su vec 30 godinama na tim funkcijama

kaboom

pre 3 godine

23 i 24 nemamo šanse dok ne promenimo apsolutno sve osobe u politici, sudstvu i tuzilastvu... da sve te sto su vec 30 godinama na tim funkcijama

biba

pre 3 godine

EU je trebalo da primi Srbiju kada i Hrvatsku. Mi smo promenili vlast 5. oktobra, ostavili ratove u proslosti, isporucili sve haske optuzene, a sta smo dobili zauzvrat? Otimanje Kosova, ucene, i stalno nove i nove uslove. EU kao da nam je okrenula leeja tih godina i sad tek necemo uci nikada jer se i stanje u nasem drustvu drasticno promenilo.

bane

pre 3 godine

EU je i dalje tema i želja? Članovi smo WWTO, imamo bescarinsku trgovinu sa Rusijom, Kinom i Turskom, i povlašćenu sa EU, kao i potpuno otvorenu u regiji. Imamo privredni rast od 4.5% (pre epidemije), a uz kvalitetniju vlast bismo imali preko 6%. Imamo jaku diplomatiju sa Kinom, kao narastajućim svetskim ekonomskim i vojnim gorostasom, što se u vreme epidemije pokazalo kao neverovatno korisno. Za to vreme EU se igra politike, Brisel ima jako malo uticaja na zemlje članice, dokazano je da ta kolektivnost ne postoji, periferne zemlje su stavljene na baš to, periferno mesto.
Vladavina prava i sloboda medija su opšte stvari, za koje treba da se borimo i bez EU.
Za šta nam, ono beše, treba EU?

Vlada

pre 3 godine

@Bane2104

Zato sto Turska a ni Srbija nisu demokratske drzave! Mislite oni su tolike budaletine i ne vide sta se radi ovde? Ne znaju da je ceo drzavni aparat korumpiran do srzi, da kriminalci uzivaju postovanje vece nego doktori u drustvu? Kakva drzava takva i pravila.

Belmont

pre 3 godine

niko nikoga u svetu nije ovoliko zamajavao, koliko eu zamajava srbiju.
dajte bre ljudi batalite eu, sprdaju se s nama i smeju nam se.
ovo je kao kad luzer pokusava da udje u mangupsko drustvo, jednostavno ne ide.
drzimo se mi kineza. znam da nisu bas u ok odnosima sa celim svetom,
ali prema nama su odlicni.

BlatoBran

pre 3 godine

Kao neko ko jos od 90-tih "vristi" da treba da se okrenemo zapadu i EU, sada se sve vise pitam ima li uopste smisla pristupati EU. I sve vise mislim da nema.

biti ili ne biti

pre 3 godine

Ne treba se sekirati Srbija neće nikad ući u EU,prvo će Bugarska tražiti ne moguće uslove,pa onda Hrvatska,možda kasnije i Mađarska ako bude potrebno,a prije svega toga je Kosovo gadan uslov.

Juho

pre 3 godine

A kakve su uslove ispunjavale Bugarska i Rumunija kad su ulazile u EU? Pa mi smo za njih država Kalifornija u odnosu na ono šta su oni bili.

Olinjali jazavac

pre 3 godine

Majke mi mile,ovi iz EU tačno ne znaju šta da rade sa nama. Ne bi nikako da nas prime u članstvo,a opet ne svidja im se da Rusi i Kinezi još jače udju.
Najradije bi nam uveli neke sankcije, ali opet ne smeju ni to, jer znaju u kom pravcu će to okrenuti zemlju, obzirom na činjenicu da smo zvanično vojno neutralni,a nekako su Rusi tu,i Kinezi se šunjaju,ma živi cirkus.
Znači,jedno ozbiljno vrzino kolo,u kome ,po mom mišljenju,Srbija može lepo da profitira,i mislim, da za sada,to uspešno i radi. Unutrašnja politika je gotovo uvek problematična i diskutabilna,ali što se spoljne politike tiče, Vučko to odlično radi. Mnogo bolje i od Slobe i Tadića i onog neobaveštenog Koštunice.

genije

pre 3 godine

"Vladavina prava" je nešto što kod nas ne postoji.
A to je prvi i osnovni uslov - bez toga sve je mlaćenje prazne slame.
Mislite da vlast ima želju za vladavinom prava?
Ni malo. A i barem polovina građana Srbije i ne zna šta je to.
Maglu nam prodaju naši, a ne diplomate EU.

OOUR

pre 3 godine

Pročitao sam detaljno vest i veoma sam zadovoljan. Naime, duh jezika kojim se u Briselu govori i koji prihvataju sve satelitske vlade, u dlaku se poklapa sa besmislenim jezikom tzv. samoupravnog socijalizma u poslednjoj deceniji bivše nam države. Dakle, sve ide u dobrom pravcu. Nekad je bilo: samoupravljanje nema alternativu, sada: evropske integracije nemaju alternativu. Treba na vreme shvatiti da sve ima alternativu, osim života.

Milan Indjija

pre 3 godine

Ne trebamo mi EU, vec EU treba nama, a to sto mi necemo, ili ne mozemo da zadovoljimo uslove, to je nasa poteskoca. Ukoliko se prekine proces pridruzivanja, utoliko ce nestati svaki vid pomoci, donacija i fondova za pristup, a onaj koji zna koliko je to novca, znace da ce nam se desiti veliki problem i "rupa" u budzetu. Najlakse je ici linijom manjeg otpora i misliti kako nas oni ne zele. Hajde da mi uspostavimo vladavinu prava, zakona, jednakosti...pa ce i nama samima biti bolje. Upravo na tome najvise insistiraju (ko je citao tekst do kraja). A ovi sto misle da ce nam biti bolje uz Kinu, sta da im kazem. Mislim da u to ni sami ne veruju. U EU zivi milion Srba, a u Kini? Ko je iz Kine doneo penziju u Srbiju i ko iz Kine izdrzava porodicu u Srbiji?

C i n i k

pre 3 godine

EU nam je preko potrebna ali ova EU nije ona zajednica od pre samo par godina, i ko zna kakva ce biti za par godina, i kakva ce EU da izadje iz pandemije, sem toga, polovina drzava EU danas nbi moglo da ispuni nista od onoga sto se ispostavlja SRB.
Ali naravno, SRB mora u EU jer je i kultuloroski i geografski i mentalno u Evropi oduvek.

Lemi

pre 3 godine

A zasto svi misle da je EU toliko losa i destruktivna prema Srbiji. Oni ocekuju pomake u smeru resavanja problema korupcije. Nedovoljno uradjeno na tom planu. Slobodu medija. Nedovoljno uradjeno. Vladavinu prava. Nedovoljno uradjeno. I sta sad? Neke struje u Srbiji ce da koce pristup EU a EU ce za nagradu da kaze: Sve OK, samo tako. Zasto uvek krivimo druge? Zasto je Ceska vec u EU? Zasto Slovacka? Zasto Poljska? Sta njih kao vole a nas mrze? Ne bih rekao. Mozda je problem i u nama.

Мина

pre 3 godine

Јасно је да су услови за улазак Србије у ЕУ уцењивачки. Што се тиче тих великих, који кроје капу малим државама, ми њима не требамо што нас воле и заиста желе.Маме нас обећавајући ту Европу, а у ствари циљ им је да нас сломе, да одустанемо од отетог КиМ, да се разрачунају са Русијом преко наших леђа.Читава армија тих ЕУ миротвораца лагодно живи од конфликтне ситуације у Србији, а коју су сами произвели.Понашају се као зеленаши,који нам уваљују скупе кредите,а онда нас надгледају, одређују како ћемо их трошити, а највише како ћемо им вратити исте.Када су друге државице у нашем окружењу улазле у ЕУ, другачије су се понашли, убацивали су све ђутуре, без уцењивања и претераних захтева, само да направе штит према Русији.

Politicki komentator

pre 3 godine

S obzirom da je V.Britanija izasla iz EU, s obzirom da u mnogim oblastima
medju sadasnjim clanicama EU vlada nejednakost i razlicita pravila, s
obzriom, da u mnogim odlukama o sprovodjenju i nabavi raznih vakcina
i vakcinizacije, vodjenju vanjske politike prema SAD, Kini i Rusiji, uopste
ne vidim da ova EU ima buducnost, a time i clanstvo Srbije u takvoj
zajednici, koja bi mogla doziveti istu sudbinu kao Jugoslavija, samo
bez rata.

z

pre 3 godine

Posle 20 godina mazanja očiju tom EU, a pogotovo u ovakvom stanju dekadencije i truljenja u kome se ona trenutno nalazi, teško da iko ima nameru da bez ikakvog razmišljanja glasa za ulazak.

On pomera brda i vozi leteći auto

pre 3 godine

Poenta je u stvarnim reformama i nadgledanju svih stvari. Nema više zatvorio sam poglavlje sada mogu da radim šta hoću. U prevodu: bolje za Srbiju, lošije za vlast.

Bob

pre 3 godine

Pa Srbija je sada ispred nekih clanica EU. Kada bi ispuni;a sve zahteve, pa nama ni Nemacka ne bi bila ravna. Licno pri sledecem virusu, za koji se ne pitam da li ce biti, vec samo kada, polovina zemalja EU ce biti pocrkati bez vakcina. Da rezimiram: u EU verovatno necemo nikad, ali treba razgovarati. Kako oni zavlace nas,tako da i mi njih zavlacimo.

simonida

pre 3 godine

Da mi prvo onako zvanicno zatrazimo prijem u Rusku Federaciju i cekamo.
Kladim se u zivot da ce nam EU ponuditi ekspresni prijem bez ikakvih uslova u roku dve sedmice.
Oni su obicne kukavice, ucenjivaci koji se izivljavaju na malima i onima koji mole za pomoc tj. prijem. Sta ce nam oni kad su i sami obicna kolonija druge sile. Oni su interno toliko podeljeni, razjedinjeni sa ogromnom birokratijom da bi se sami jos danas razisli samo da dobiju dozvolu velikog brata preko okeana.

lemy,pogled iz prikrajka

pre 3 godine

kakva bre nova pravila ,kakav bre ulazak,kakvi bakrači ,pa vi ste na izdisaju svi beže od vas,a i pokazali ste se vala ,toliko ste sposobni .... samo lični interesi,afera aferu sustiže ,. ko je vas poznavao .....

stefan cerak

pre 3 godine

1. Nezavisno sudstvo
2. Korupcija na svim nivoima drustva i drzave
3. Kosovo i situacija na terenu
4. Uskladjena spoljna politika sa politikom EU.
5. Sloboda govora, medija i ravnopravnost svih gradjana.
Kada se ove tacke rese, Srbija moze uci u EU. Ne zna se koja je vaznija, sve su, ali budimo realni, nisu resive. Barem jedna nije resiva, za sada svih 5...

Bole

pre 3 godine

Ovaj mi se deo najrocito dopada:

"U okviru ovog principa predlažu se i korektivne mere u slučaju problema tokom pregovora, što se odnosi na sankcionisanje ozbiljnih stagnacija ili eventualnog nazadovanja u primeni reformi."


Bice to jako dugo i mucno putovanje u Jevropu.

гробар

pre 3 godine

Зар у Србији не схватају да никад неће ући у ЕУ ако не испуне све могуће и немогуће жеље Запада, односно ако се не одрекну свог суверенитета, а ко би нормалан то урадио. Треба се определити и окренути Русији и Кини.

mile

pre 3 godine

I u rusiji i kini vladaju pravila.Naivno je misliti da bi srbija okretanjem ka istoku poštovala ta pravila.Srbija prvo ne poštuje ni ono malo svojih pravila koje je sama donela.

Milan Drljača

pre 3 godine

"U okviru ovog principa predlažu se i ”korektivne mere u slučaju problema tokom pregovora”, što se odnosi na sankcionisanje ozbiljnih stagnacija ili eventualnog nazadovanja u primeni reformi.???
Da li ovo vam zvuči kao neokolonijalizam? Jel smo mi kolonija ili država?
EU se treba zahvaliti na interesovanju i izaći iz pregovora...
Ako može Island , može i Srbija..

Sveznajuci praznoglavac

pre 3 godine

Kljuc napretka drustva je vladavina prava i kontrola vlasti, slobodni mediji...
Ja nesto ne vidim da sami mozemo tu nesto da uradimo, iskreno. Nema politicke volje, niti je ikada bilo. Stoga jako podrzavam ovu inicijativu.
A sto se tice onoga... sta ce nam EU... pa vidite sta je za Bugarsku i Rumuniju znacilo po 30-40 milijardi eur donacija... eh....

Vladimir Mišković

pre 3 godine

Ma problem je Kosovo. Kada bi ga rešili na bilo koji način, zaključili neki sporazum sa Kosovom, ubrzo bi nas primili. Ostale države nemaju takav "teret" na sebi

Samira

pre 3 godine

Treba se zahvaliti drugarima iz EU i poput Turske traziti svoje nebo pod slobodnim suncem. Ekonomska saradnja sa EU bi se i bez clanstva odvijala jer gospodi iz EU odgovaraju nase pare ali im mi ovakvi kakvi smo ne odgovaramo. Bas poput Turske. Bujrum na kafu i vanilice ali posle svako svojoj kuci.

jelizor

pre 3 godine

Smešno mi je kada neko komentariše sa omalovažavanjem o Bugarskoj i Rumuniji. Bugarska je u ovom trenutku je 30-40 godina ispred Srbije u svakoj pojedinačnoj stavci, a Rumunija je ispred Bugarske za isto toliko.

Ispadne da je u Rumuniji 2021. godina, u Bugarskoj 1981., a u Srbiji 1941. godina. E, to vam je realno stanje stvari. Tako da, primetite se malo izvan svoje avlije, vidite sveta, pa tek onda komentarišite.

Zodiac

pre 3 godine

EU se drži pravila koja Srbija ni pomoću trikova ne može ispuniti.U EU ko je ušao ušao je, proširenja više neće biti. Naivno je misliti ds će Srbija ući u EU sjedenjem na dvije stolice, priznanjem Kosova i sl. To neće ići, bolje odustanite jer veliki broj članica vas ne želi unutra. A opet jačim vezivanjem za ruse i kineze EU će za srbiju zatvoriti granice,uvesti vize i ko zna što još.

rade

pre 3 godine

bugarska i rumunija su ušle samo zato što se oslanjaju na crno more i jenki time dolaze na Rusku granicu.u svakom pogledu smo 2 koplja iznad bugara i barem pari sa rumunima.

glisa

pre 3 godine

Bane2104..нису завлачили него Турска као и Србија не може да испуни пола ствари. Ако ти Еу поклања милионе да урадиш нешто за екологију, помогнеш народу а ти радиш супротно а милиони нестају, како да те пусте у ЕУ? Најзагађенија земља на Свету.

Koko Bil

pre 3 godine

Što pre trebamo da se okanemo prazne i štetne priče oko ulaska u EU, ili ulaska u Rusku, Kinesku uniju ili bilo koju uniju jer to su njihovi interesi da nas iskoriste i eksploatisu, ne nasi, i da umesto tako glupo postavljenih nacionalnih ciljeva konačno počenemo da se bavimo pravim nacionalnim ciljevima, poput ujedinjenja i razvoja srpske nacije. Dosta više sa ovim birokratama, kao kolonija smo. Da li smo mi ozbilja nacija ili njihova služinčad???

Rudjin

pre 3 godine

Prosta i istinita prica.
Dosao jedan Svaba u moj kraj da sklopi posao sa lokalnim biznismenom i ovaj ga voda po velelepnom fabrickom kompleksu kojeg se ne bi stideo ni neki inostrani budzovan i ovaj se odusevi.
Kada su seli da rucaju, nas baja mu se podici dedinom fotografijom na zidu, koji je u kondurama i cuva pet ovaca, i kaze mu da je deda samo to imao.
Sto bi Lane rekao, ne znam zasto sam vam ovo ispricao, ali pametnom dosta!

paz da im ne poverujem

pre 3 godine

Ono kada zdravom čoveku uvaljuješ proteze koje mu nisu potrebne i to nazivaš vladavinom prava. Jel će sebi da uvode sankcije što procesi kasne? Ovde se vidi strah i stara ideja o potrebi da se nekome upravlja, a tome nekome može da bude dobro samo ako se sam stara o sebi. Ja ne želim da mi sutra EU kaže kako je eto nešto njihova zasluga, ta ideja mi je nepodnošljiva. Ali krstaša je u vek bilo i uvrnutih ugovora sa njima. Posle kažu da se istorija ne ponavlja. Problem je što istorije ima previše i sva se ponavlja odjednom.

pero

pre 3 godine

Sto dalje mozemo i ovako sad smo zato sto vide da Kinezi i Rusi daju nama pre njego njima .Samo dalje od nas nisata bolje necemo dobiti da mi zabrana de sadim kropir posot vec neko radi u Eu a bolje necemo ziveti ako moze gore odovog bice sam malo kirimnal smanjiti i bilo bi bolje i malo svest gradjana da se promeni i sve bi islo ali imao prevaranata mozemo da izvozimo .

Bojan

pre 3 godine

Zvanicnici Srbije i EU imaju jedinstven cilj i uspesno rade na njemu - da spolja izgleda da se tu nesto radi a da nas u stvari nikad ne prime u EU. I jednima i drugima su ove dve stvari presudne, i nasoj vlasti i EU bi bila katastrofa ako bi nas primili a i jedni i drugi koriste tu pricu o nasem 'progresu' u pristupanju EU kao paravan koji ih podupire na funkcijama

Belmont

pre 3 godine

niko nikoga u svetu nije ovoliko zamajavao, koliko eu zamajava srbiju.
dajte bre ljudi batalite eu, sprdaju se s nama i smeju nam se.
ovo je kao kad luzer pokusava da udje u mangupsko drustvo, jednostavno ne ide.
drzimo se mi kineza. znam da nisu bas u ok odnosima sa celim svetom,
ali prema nama su odlicni.

Vladimir Mišković

pre 3 godine

Ma problem je Kosovo. Kada bi ga rešili na bilo koji način, zaključili neki sporazum sa Kosovom, ubrzo bi nas primili. Ostale države nemaju takav "teret" na sebi

biba

pre 3 godine

EU je trebalo da primi Srbiju kada i Hrvatsku. Mi smo promenili vlast 5. oktobra, ostavili ratove u proslosti, isporucili sve haske optuzene, a sta smo dobili zauzvrat? Otimanje Kosova, ucene, i stalno nove i nove uslove. EU kao da nam je okrenula leeja tih godina i sad tek necemo uci nikada jer se i stanje u nasem drustvu drasticno promenilo.

bane

pre 3 godine

EU je i dalje tema i želja? Članovi smo WWTO, imamo bescarinsku trgovinu sa Rusijom, Kinom i Turskom, i povlašćenu sa EU, kao i potpuno otvorenu u regiji. Imamo privredni rast od 4.5% (pre epidemije), a uz kvalitetniju vlast bismo imali preko 6%. Imamo jaku diplomatiju sa Kinom, kao narastajućim svetskim ekonomskim i vojnim gorostasom, što se u vreme epidemije pokazalo kao neverovatno korisno. Za to vreme EU se igra politike, Brisel ima jako malo uticaja na zemlje članice, dokazano je da ta kolektivnost ne postoji, periferne zemlje su stavljene na baš to, periferno mesto.
Vladavina prava i sloboda medija su opšte stvari, za koje treba da se borimo i bez EU.
Za šta nam, ono beše, treba EU?

Lemi

pre 3 godine

A zasto svi misle da je EU toliko losa i destruktivna prema Srbiji. Oni ocekuju pomake u smeru resavanja problema korupcije. Nedovoljno uradjeno na tom planu. Slobodu medija. Nedovoljno uradjeno. Vladavinu prava. Nedovoljno uradjeno. I sta sad? Neke struje u Srbiji ce da koce pristup EU a EU ce za nagradu da kaze: Sve OK, samo tako. Zasto uvek krivimo druge? Zasto je Ceska vec u EU? Zasto Slovacka? Zasto Poljska? Sta njih kao vole a nas mrze? Ne bih rekao. Mozda je problem i u nama.

Vlada

pre 3 godine

@Bane2104

Zato sto Turska a ni Srbija nisu demokratske drzave! Mislite oni su tolike budaletine i ne vide sta se radi ovde? Ne znaju da je ceo drzavni aparat korumpiran do srzi, da kriminalci uzivaju postovanje vece nego doktori u drustvu? Kakva drzava takva i pravila.

Bob

pre 3 godine

Pa Srbija je sada ispred nekih clanica EU. Kada bi ispuni;a sve zahteve, pa nama ni Nemacka ne bi bila ravna. Licno pri sledecem virusu, za koji se ne pitam da li ce biti, vec samo kada, polovina zemalja EU ce biti pocrkati bez vakcina. Da rezimiram: u EU verovatno necemo nikad, ali treba razgovarati. Kako oni zavlace nas,tako da i mi njih zavlacimo.

Milan Indjija

pre 3 godine

Ne trebamo mi EU, vec EU treba nama, a to sto mi necemo, ili ne mozemo da zadovoljimo uslove, to je nasa poteskoca. Ukoliko se prekine proces pridruzivanja, utoliko ce nestati svaki vid pomoci, donacija i fondova za pristup, a onaj koji zna koliko je to novca, znace da ce nam se desiti veliki problem i "rupa" u budzetu. Najlakse je ici linijom manjeg otpora i misliti kako nas oni ne zele. Hajde da mi uspostavimo vladavinu prava, zakona, jednakosti...pa ce i nama samima biti bolje. Upravo na tome najvise insistiraju (ko je citao tekst do kraja). A ovi sto misle da ce nam biti bolje uz Kinu, sta da im kazem. Mislim da u to ni sami ne veruju. U EU zivi milion Srba, a u Kini? Ko je iz Kine doneo penziju u Srbiju i ko iz Kine izdrzava porodicu u Srbiji?

Juho

pre 3 godine

A kakve su uslove ispunjavale Bugarska i Rumunija kad su ulazile u EU? Pa mi smo za njih država Kalifornija u odnosu na ono šta su oni bili.

C i n i k

pre 3 godine

EU nam je preko potrebna ali ova EU nije ona zajednica od pre samo par godina, i ko zna kakva ce biti za par godina, i kakva ce EU da izadje iz pandemije, sem toga, polovina drzava EU danas nbi moglo da ispuni nista od onoga sto se ispostavlja SRB.
Ali naravno, SRB mora u EU jer je i kultuloroski i geografski i mentalno u Evropi oduvek.

Olinjali jazavac

pre 3 godine

Majke mi mile,ovi iz EU tačno ne znaju šta da rade sa nama. Ne bi nikako da nas prime u članstvo,a opet ne svidja im se da Rusi i Kinezi još jače udju.
Najradije bi nam uveli neke sankcije, ali opet ne smeju ni to, jer znaju u kom pravcu će to okrenuti zemlju, obzirom na činjenicu da smo zvanično vojno neutralni,a nekako su Rusi tu,i Kinezi se šunjaju,ma živi cirkus.
Znači,jedno ozbiljno vrzino kolo,u kome ,po mom mišljenju,Srbija može lepo da profitira,i mislim, da za sada,to uspešno i radi. Unutrašnja politika je gotovo uvek problematična i diskutabilna,ali što se spoljne politike tiče, Vučko to odlično radi. Mnogo bolje i od Slobe i Tadića i onog neobaveštenog Koštunice.

гробар

pre 3 godine

Зар у Србији не схватају да никад неће ући у ЕУ ако не испуне све могуће и немогуће жеље Запада, односно ако се не одрекну свог суверенитета, а ко би нормалан то урадио. Треба се определити и окренути Русији и Кини.

rade

pre 3 godine

bugarska i rumunija su ušle samo zato što se oslanjaju na crno more i jenki time dolaze na Rusku granicu.u svakom pogledu smo 2 koplja iznad bugara i barem pari sa rumunima.

BlatoBran

pre 3 godine

Kao neko ko jos od 90-tih "vristi" da treba da se okrenemo zapadu i EU, sada se sve vise pitam ima li uopste smisla pristupati EU. I sve vise mislim da nema.

Samira

pre 3 godine

Treba se zahvaliti drugarima iz EU i poput Turske traziti svoje nebo pod slobodnim suncem. Ekonomska saradnja sa EU bi se i bez clanstva odvijala jer gospodi iz EU odgovaraju nase pare ali im mi ovakvi kakvi smo ne odgovaramo. Bas poput Turske. Bujrum na kafu i vanilice ali posle svako svojoj kuci.

Rudjin

pre 3 godine

Prosta i istinita prica.
Dosao jedan Svaba u moj kraj da sklopi posao sa lokalnim biznismenom i ovaj ga voda po velelepnom fabrickom kompleksu kojeg se ne bi stideo ni neki inostrani budzovan i ovaj se odusevi.
Kada su seli da rucaju, nas baja mu se podici dedinom fotografijom na zidu, koji je u kondurama i cuva pet ovaca, i kaze mu da je deda samo to imao.
Sto bi Lane rekao, ne znam zasto sam vam ovo ispricao, ali pametnom dosta!

simonida

pre 3 godine

Da mi prvo onako zvanicno zatrazimo prijem u Rusku Federaciju i cekamo.
Kladim se u zivot da ce nam EU ponuditi ekspresni prijem bez ikakvih uslova u roku dve sedmice.
Oni su obicne kukavice, ucenjivaci koji se izivljavaju na malima i onima koji mole za pomoc tj. prijem. Sta ce nam oni kad su i sami obicna kolonija druge sile. Oni su interno toliko podeljeni, razjedinjeni sa ogromnom birokratijom da bi se sami jos danas razisli samo da dobiju dozvolu velikog brata preko okeana.

Мина

pre 3 godine

Јасно је да су услови за улазак Србије у ЕУ уцењивачки. Што се тиче тих великих, који кроје капу малим државама, ми њима не требамо што нас воле и заиста желе.Маме нас обећавајући ту Европу, а у ствари циљ им је да нас сломе, да одустанемо од отетог КиМ, да се разрачунају са Русијом преко наших леђа.Читава армија тих ЕУ миротвораца лагодно живи од конфликтне ситуације у Србији, а коју су сами произвели.Понашају се као зеленаши,који нам уваљују скупе кредите,а онда нас надгледају, одређују како ћемо их трошити, а највише како ћемо им вратити исте.Када су друге државице у нашем окружењу улазле у ЕУ, другачије су се понашли, убацивали су све ђутуре, без уцењивања и претераних захтева, само да направе штит према Русији.

z

pre 3 godine

Posle 20 godina mazanja očiju tom EU, a pogotovo u ovakvom stanju dekadencije i truljenja u kome se ona trenutno nalazi, teško da iko ima nameru da bez ikakvog razmišljanja glasa za ulazak.

Milan Drljača

pre 3 godine

"U okviru ovog principa predlažu se i ”korektivne mere u slučaju problema tokom pregovora”, što se odnosi na sankcionisanje ozbiljnih stagnacija ili eventualnog nazadovanja u primeni reformi.???
Da li ovo vam zvuči kao neokolonijalizam? Jel smo mi kolonija ili država?
EU se treba zahvaliti na interesovanju i izaći iz pregovora...
Ako može Island , može i Srbija..

Politicki komentator

pre 3 godine

S obzirom da je V.Britanija izasla iz EU, s obzirom da u mnogim oblastima
medju sadasnjim clanicama EU vlada nejednakost i razlicita pravila, s
obzriom, da u mnogim odlukama o sprovodjenju i nabavi raznih vakcina
i vakcinizacije, vodjenju vanjske politike prema SAD, Kini i Rusiji, uopste
ne vidim da ova EU ima buducnost, a time i clanstvo Srbije u takvoj
zajednici, koja bi mogla doziveti istu sudbinu kao Jugoslavija, samo
bez rata.

genije

pre 3 godine

"Vladavina prava" je nešto što kod nas ne postoji.
A to je prvi i osnovni uslov - bez toga sve je mlaćenje prazne slame.
Mislite da vlast ima želju za vladavinom prava?
Ni malo. A i barem polovina građana Srbije i ne zna šta je to.
Maglu nam prodaju naši, a ne diplomate EU.

kaboom

pre 3 godine

23 i 24 nemamo šanse dok ne promenimo apsolutno sve osobe u politici, sudstvu i tuzilastvu... da sve te sto su vec 30 godinama na tim funkcijama

pero

pre 3 godine

Sto dalje mozemo i ovako sad smo zato sto vide da Kinezi i Rusi daju nama pre njego njima .Samo dalje od nas nisata bolje necemo dobiti da mi zabrana de sadim kropir posot vec neko radi u Eu a bolje necemo ziveti ako moze gore odovog bice sam malo kirimnal smanjiti i bilo bi bolje i malo svest gradjana da se promeni i sve bi islo ali imao prevaranata mozemo da izvozimo .

lemy,pogled iz prikrajka

pre 3 godine

kakva bre nova pravila ,kakav bre ulazak,kakvi bakrači ,pa vi ste na izdisaju svi beže od vas,a i pokazali ste se vala ,toliko ste sposobni .... samo lični interesi,afera aferu sustiže ,. ko je vas poznavao .....

Sveznajuci praznoglavac

pre 3 godine

Kljuc napretka drustva je vladavina prava i kontrola vlasti, slobodni mediji...
Ja nesto ne vidim da sami mozemo tu nesto da uradimo, iskreno. Nema politicke volje, niti je ikada bilo. Stoga jako podrzavam ovu inicijativu.
A sto se tice onoga... sta ce nam EU... pa vidite sta je za Bugarsku i Rumuniju znacilo po 30-40 milijardi eur donacija... eh....

Zodiac

pre 3 godine

EU se drži pravila koja Srbija ni pomoću trikova ne može ispuniti.U EU ko je ušao ušao je, proširenja više neće biti. Naivno je misliti ds će Srbija ući u EU sjedenjem na dvije stolice, priznanjem Kosova i sl. To neće ići, bolje odustanite jer veliki broj članica vas ne želi unutra. A opet jačim vezivanjem za ruse i kineze EU će za srbiju zatvoriti granice,uvesti vize i ko zna što još.

Koko Bil

pre 3 godine

Što pre trebamo da se okanemo prazne i štetne priče oko ulaska u EU, ili ulaska u Rusku, Kinesku uniju ili bilo koju uniju jer to su njihovi interesi da nas iskoriste i eksploatisu, ne nasi, i da umesto tako glupo postavljenih nacionalnih ciljeva konačno počenemo da se bavimo pravim nacionalnim ciljevima, poput ujedinjenja i razvoja srpske nacije. Dosta više sa ovim birokratama, kao kolonija smo. Da li smo mi ozbilja nacija ili njihova služinčad???

jelizor

pre 3 godine

Smešno mi je kada neko komentariše sa omalovažavanjem o Bugarskoj i Rumuniji. Bugarska je u ovom trenutku je 30-40 godina ispred Srbije u svakoj pojedinačnoj stavci, a Rumunija je ispred Bugarske za isto toliko.

Ispadne da je u Rumuniji 2021. godina, u Bugarskoj 1981., a u Srbiji 1941. godina. E, to vam je realno stanje stvari. Tako da, primetite se malo izvan svoje avlije, vidite sveta, pa tek onda komentarišite.

biti ili ne biti

pre 3 godine

Ne treba se sekirati Srbija neće nikad ući u EU,prvo će Bugarska tražiti ne moguće uslove,pa onda Hrvatska,možda kasnije i Mađarska ako bude potrebno,a prije svega toga je Kosovo gadan uslov.

paz da im ne poverujem

pre 3 godine

Ono kada zdravom čoveku uvaljuješ proteze koje mu nisu potrebne i to nazivaš vladavinom prava. Jel će sebi da uvode sankcije što procesi kasne? Ovde se vidi strah i stara ideja o potrebi da se nekome upravlja, a tome nekome može da bude dobro samo ako se sam stara o sebi. Ja ne želim da mi sutra EU kaže kako je eto nešto njihova zasluga, ta ideja mi je nepodnošljiva. Ali krstaša je u vek bilo i uvrnutih ugovora sa njima. Posle kažu da se istorija ne ponavlja. Problem je što istorije ima previše i sva se ponavlja odjednom.

On pomera brda i vozi leteći auto

pre 3 godine

Poenta je u stvarnim reformama i nadgledanju svih stvari. Nema više zatvorio sam poglavlje sada mogu da radim šta hoću. U prevodu: bolje za Srbiju, lošije za vlast.

mile

pre 3 godine

I u rusiji i kini vladaju pravila.Naivno je misliti da bi srbija okretanjem ka istoku poštovala ta pravila.Srbija prvo ne poštuje ni ono malo svojih pravila koje je sama donela.

OOUR

pre 3 godine

Pročitao sam detaljno vest i veoma sam zadovoljan. Naime, duh jezika kojim se u Briselu govori i koji prihvataju sve satelitske vlade, u dlaku se poklapa sa besmislenim jezikom tzv. samoupravnog socijalizma u poslednjoj deceniji bivše nam države. Dakle, sve ide u dobrom pravcu. Nekad je bilo: samoupravljanje nema alternativu, sada: evropske integracije nemaju alternativu. Treba na vreme shvatiti da sve ima alternativu, osim života.

stefan cerak

pre 3 godine

1. Nezavisno sudstvo
2. Korupcija na svim nivoima drustva i drzave
3. Kosovo i situacija na terenu
4. Uskladjena spoljna politika sa politikom EU.
5. Sloboda govora, medija i ravnopravnost svih gradjana.
Kada se ove tacke rese, Srbija moze uci u EU. Ne zna se koja je vaznija, sve su, ali budimo realni, nisu resive. Barem jedna nije resiva, za sada svih 5...

glisa

pre 3 godine

Bane2104..нису завлачили него Турска као и Србија не може да испуни пола ствари. Ако ти Еу поклања милионе да урадиш нешто за екологију, помогнеш народу а ти радиш супротно а милиони нестају, како да те пусте у ЕУ? Најзагађенија земља на Свету.

Bole

pre 3 godine

Ovaj mi se deo najrocito dopada:

"U okviru ovog principa predlažu se i korektivne mere u slučaju problema tokom pregovora, što se odnosi na sankcionisanje ozbiljnih stagnacija ili eventualnog nazadovanja u primeni reformi."


Bice to jako dugo i mucno putovanje u Jevropu.

Bojan

pre 3 godine

Zvanicnici Srbije i EU imaju jedinstven cilj i uspesno rade na njemu - da spolja izgleda da se tu nesto radi a da nas u stvari nikad ne prime u EU. I jednima i drugima su ove dve stvari presudne, i nasoj vlasti i EU bi bila katastrofa ako bi nas primili a i jedni i drugi koriste tu pricu o nasem 'progresu' u pristupanju EU kao paravan koji ih podupire na funkcijama