Subota, 10.12.2005.

09:40

Prvi zvaničan spisak neonacista

Policija utvrdila da su Nacionalni stroj, skinhedi, Krv i čast i Rasonalisti neonacističke organizacije, a Obraz klerofašistički.

Izvor: B92

Prvi zvanièan spisak neonacista IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

49 Komentari

Sortiraj po:

Ivan

pre 18 godina

Moje misljenje je da SRS nista manje nije ekstremna i programski razlicita od OBRAZA,ali nisam da se zabranjuju i proganjaju te stranke i ljudi.Svako ima pravo na svoje misljenje i opredeljenje (politicko,versko,itd.). Prestanite da vezujete skinhead & punk pokret sa politickim organizacijama,pojedinci su jedno,pokret je drugo!!!

Anduril

pre 18 godina

Neko je rekao da je nacionalizam ljubav prema zemlji, a da pravoslavci nikog ne mrze, pa da je prema tome Obraz omladinsko udruženje! Pa i ja sam pravoslavac pa opet kažem da su oni klerofašisti. KLEROFAŠISTI! A kad je neko demokrata on je tolerantan, ali kad se bori sa đavolom onda treba da bude odlučan. Honveda i Županija što se tiče, za njih važi isto, oni su desničari, šovinisti i ekstremisti, antizapadnjaci, antisemiti, ksenofobi, homofobi, i žešće su frustrirani, još im fale Ratko i Raša, pa bi bili isti. Sa ekstremnom desnicom se treba obračunati, ma kojim jezikom govorila, ma kojem se Bogu molila, ma koji dres nosila, jer Zlo nikad ne spava.

yoda

pre 18 godina

Da nesto rascistimo. 64 Zupanija jeste nacionalisticka grupa, ali meni se cini da ovde niko ne zna sta je honved. Honved znaci domobran. Na hrvatski se tako prevodi tacno. Na srpskom bi mogao biti borac ili nesto tako. Kad se honvedi okupe, to zanci da su se okupili dede od 90 godina, da malo popricaju o starim vremenima. Kako je bilo na frontu itd. Neverujem, da se okupljanja starih boraca trebalo da se zabrani. Onaj deda koga su odveli u rat iz svoga sela 1940, odvojili od svoje familije i ljubavi mozda nije cist fasista. Znaci honvede bi ladno mogli izostaviti iz diskusije. Cetnici na primer sada dobijaju extra novac za kolaboraciju, dali to smeta nekome?

Bob Rock

pre 18 godina

"...Pokret 64 županije i Honvedi nazvani neformalnim društvenim grupama koje nisu izričito optužene za delovanje s neonacističkim obeležjima"
SRAMOTA!!! Ovo je najgore uvlacenje medjunarodnoj zajednici ili ne znam kome vec. Ovakvi izvestaji ce samo ojacati uticaj nacista na drugoj strani. Nacizam je isti bio srpski ili madjarski. Bas me interesuje kako bi se u madjarskoj ponasali da tamo pokusa da deluje neka srpska organizacija slicne ideologije. Mi smo oduvek bili i ostali BUDALE.

BytEfLUSh

pre 18 godina

Pa šta sad? Hoće li neko sad pobiti sve te budale ili su ih samo prozvali i nikom ništa?? Hajde, navatajte te obrazovce, strojevce i krvavce (kako-se-već-zvahu) pa da malko kolektivno prevaspitavamo... ili štogod...
E da, naravno i sve one koji su stajali iza njih i finansirali ih, davali im svoje prostorije, itd itd... Sve njih treba zabraniti (hmm... i još mnogo toga im treba raditi, al onda mi neće biti objavljena poruka), bez obzira da li je reč o nekoj stranci, verskoj organizaciji (khm, khm..), pojedincima, ...
Bez milosti za naciste.

kosta

pre 18 godina

Zasto se krije broj pripadnika tih organizacija? Ja be se kladio sa su mnogo manji nego sto im to pripisuje u politicki podobnoj policiji i liberalnim medijama. Dok im se ne zna tacan broj, sve sta pise o njima i sve politicki podobne izjave o njihovoj opasnosti su neubedljive. Covek se pita ko se boji i kome steti da im se zna broj. Ko i zasto krije isntinu?

bozsacuvaj

pre 18 godina

Ajde jos donekle shvacam neonaciste u njemackoj,bugarskoj ili kod nas u zagrebu di se okite tim nacistickim glupostima pa paradiraju!ali moram priznati da mi nisu jasni neonacisti u rusiji (22 milijona ubijenih od nacista),poljskoj pa i srbiji!Nadam se jedino da su stvarno glupi kako izgledaju i da nisu procitali ni jednu knjigu u protivnom nesto nije u redu s njima!to je ideologija za gladne,odbacene i bez posla i mislim da svi znamo koje je rjesenje!

legenda

pre 18 godina

Ne volim lazne patriote, fasiste i naciste. Ti pokreti su tuzni. Bolje da se igraju barbikama nego sto briju glave. Jadni su i nikoga ne zanimaju sem tuzilastvo.

think about

pre 18 godina

Represija ima i kontraefekat, to ne treba zaboraviti. Osim toga nije demokratski metod.
Ovakve pojave treba tretirati strucno, a za to treba strucni kadar. Drugim recima, treba podici nivo kulture, i pojava ce se znatno smanjiti.
Extremizam je po definiciji los, nema "dobrog" i "losheg". Samo demokratija i zakon!!

Dusan Bogdanovic

pre 18 godina

Ne cudi me podlost MUP-ovskih "stratega" i njihovih nalogodavaca, kad (neo)fasisticke i ostale opasnosti ogranicavaju SAMO na Vojvodinu. Ali, kako su nadlezni (i ODGOVORNI) u Vojvodini naseli na tako providan manevar??? Ispada da fasista ima samo tamo...

Nemanja

pre 18 godina

Moze li neko da mi objasni sta TACNO znaci "klerofasizam"? Znam sta je fasista(apsana!), znam sta je nacista(apsana!!), ali nikako ne mogu da shvatim sta uopste znaci termin klero-fasista??? Ako neko zna, molim da me uputi.

Tomislav

pre 18 godina

ko finansira ove organizacije. Odgovor je sledeci: prvu finansira DB, drugu finansira DB, trecu finansira DB, a cetvrtu finansira DB.

Steva Mosorinac

pre 18 godina

Znaci, Pokret 64 zupanije i udruzenja honveda mogu da deluju zbog toga sto su kvalifikovana kao neformalna gradjanska udruzenja - a sta je sa platformom na kojoj deluju...
Znaci li to da mogu da osnujem +neformalno gradjansko udruzenje+ koje svojim delovanjem ide nasuprot osnovnim istorijskim, moralnim, demokratskim, ustavno-pravnim principima na kojima /bi trebalo da/ pociva ova zajednica...

Hana

pre 18 godina

Kamo srece da je i ranije... Sto se tice polemike da li je nekog trebalo uvrstiti ili ne - prvo pocistiti u "svom dvoristu", pa onda "upirati prstom" u drugog.

Sveznalica

pre 18 godina

Sve, sve, ali definicija neonacista i fasista: spominje se antizapadnjastvo i Mladic i Karic i desnicarske ideologije... Jel jos neko primetio to? Ali se zato ne spominje mrznja prema Romima, na primer. Srecom pa ne zivim u Srbiji, inace bi bila uvredjena sto me ti sastavljaci spiskova prave budalom.

nikola

pre 18 godina

sacekajmo da vidimo koji ce da budu efekti. mozda je policija koristila termine kao klerofasiti u pozitivnom smislu i samo skrenula paznju skupstini da odvoji neku crkavicu i na pokrete mladih u srbiji.

Goran

pre 18 godina

Ako se sledeci put dogodi "medjunacionalni incident" u Vovodini, pitajte komisiju koja je sacinila izvestaj zasto se to desilo. Ovakva selekcija neonacista, tj. neofasista ne sluzi im na cast. Ovi koji su navedeni jesu neonacisti i klerofasisti, ali bih ja rad komisije nazvao jednonacionalnom selekcijom koja ce samo potpiriti incidente koje prave desnicari.

Partizan

pre 18 godina

Neonacisti, je li. A šta je sa oldnacistima? Njih ste rehabilitovali i izjednačili sa borcima protiv nacizma. Kako smo blesava država još čemo i ovima novonacistima jednog dana dizati spomenike.

milan

pre 18 godina

Obraz nije ni neonacisticka ni klerofasisticka organizacija. Nacionalizam nije lose osecanje, nacionalizam je ljubav prema otadzbini, narodu i kulturi a pravoslavni hriscani ne mogu da mrze nikoga tako da to nema nikakve veze sa fasizmom i nacizmom.

Daki

pre 18 godina

Spisak ovih "grupa" ne iznenadjuje, pa to postoji u svakoj zemlji EU, ali ono sto ne postoji u EU, je mentalitet gradjana koji samo sto ne pozivaju na linc ili spaljivanje "vestica". Najtuznije je sto oni koji su "pobornici demokratije", ne umeju da razmisljaju demokratski, vec su iskljuciviji od najgoreg fasiste. procitajte malo komentare na ovu vest i - mislite o sebi!

Antifa 77

pre 18 godina

U Novom Sadu su skinheadi antifasisti najmilitantniji protivnici i Blood and honour i Nac. Stroja i Obraza... Bilo bi korektno reci "Nazi skinsi" ili Boneheads, kako ih svuda u svetu nazivaju. 64 Zupanije je fasisticka i sovinisticka organizacija i bedno je da se zbog pokrajinskih koalicija cine ustupci ovakvom sljamu. Isti tretman za sve fasiste! Madjarski fasizam nije manje opasan od srpskog. Pogledajte skupove 64 Zupanije. Isti profil psihopata samo razlicite nacije.

Komunista

pre 18 godina

Dosta price, treba s reci preci na dela. Ovde mora gvozdena metla da radi, da se ponovo zbrise fasisticki olos, pa da budemo mirni bar 40 godina...

Aca

pre 18 godina

Nista se ne brinite; nece ovakve mere (nacionalisticke vlasti) doprineti jacanju nacionalizma. Bas naprotiv, pod uslovom da se istraje u borbi protiv fasizma: motka, apsana, oduzimanje imovine organizatorima, inspiratorima i izvodjacima... Tako ce se pomenute organizacije i pojave marginalizovati kao i u razvijenim drustvima. I, uostalom, sad je ocigledno da se to moze. Nije se nebo srusilo. Nije nestalo srpskog naroda. Ko slavi slavu moze slobodno da nastavi (uostalom to se moglo i u Brozovo vreme). Penzije ce ipak biti isplacene. Nije se zaratilo. Samo hrabro, civilizacija je dobra stvar iako tranzicija mnoge zaboli.

strpljivi

pre 18 godina

Vrlo jednostavno se može rešiti ovaj problem. Pošto se uglavnom u ovakve "grupe" regrutuju maloletnici podložni svakojakim uticajima onda primena sankcije kakva je ZATVOR može proizvesti samo kontraefekat. Ako je popularni Djordje Pantić, golman FK "Partizan" mogao da bude osuđen na društveno koristan rad onda i ovde treba primeniti sličan (mada puno oštriji kriterijum). Njiva je čudo!!! Kad budu okopavali kukuruz ili krompir mesec dana ili prikupljali i delili pomoć siromašnim Romima i manjinskim grupama vrlo brzo će se naučiti kakvom-takvom redu. Suština je ovde u tome da su sve nacističke, rasističke, šovinističke organizacije "pokriće" za neradnike (lenje i u razmišljanju) a RAD JE NAJBOLJI LEK. Jasno je da je danas teško naći posao ali postoje i poslovi za koje vlada vrlo malo interesovanje. Primer, rad u rudniku ili na kopovima... Odlična varijanta. Ako odu u zatvor samo mogu još i da nauče druge "zanate" kakvi su: kradja, džeparenje ali i "sposobnost" da nanesu povrede opasne po druge. Naravno da treba da usledi i formalna zabrana organizovanja i delovanja ako su ove "grupe" registrovane a to što se isto ne može primeniti na Srpske Radikale (inspiratore verbalne i svake druge agresije u društvu) to je već druga tema...

Miša

pre 18 godina

Mnogo bi mi bio zanimljviji spisak organizatora, finansijera i angažovanih inspiratora ovih pokreta. Njihove težnje i namere su odavno poznate i policija sa ovom informacijom kasni nekoliko godina. Ali ono što šira javnost ne zna jeste ko su osobe koje stoje iza ovih organizacija dok javno poriču svaki kontakt sa njima i kako se ove organizacije finansiraju.

Mesoviti

pre 18 godina

Evo ja sam cuo da je Obraz pretukao nekog. Na primer kad su njih trojica "junaka" pretukli onu devojku pre jedno godinu dana otpuzujuci je da je "izdajnik" ili ne znam sta. Jak obraz, njih trojica tuku devojku.

vinetu

pre 18 godina

Nije neonacista neko ko nekoga bije, pripadnost ideologiji ga odredjuje. Stoga to sto nije bilo (jos uvek) izgreda pripadnika ´neformalnih drustvenih grupa´ ne znaci da one nisu neonacisticke po svom nasledju ili po svojoj ideologiji.

Perica

pre 18 godina

Ma ljudi, dosta pamfleta i informacija. Ako su ta udruženja registrovana, procedura se zna, a ako nisu i rade stvari koje su u suprotnosti sa zakonom, normalno je da podležu obradi državnih organa. Normalno je da se utvrdi i ko stoji iza njih, da li je to neka stranka. neka crkva, neka organizacija, delovi države... Trebalo bi da jje prošlo vreme "spoljnih i unutrašnjih neprijatelja", sem ako se nešto krije.

Vicious

pre 18 godina

Sramota je sto organizacijama kao sto su "Nacionalni stroj", "Krv i cast" pa i "Obraz" dozvoljeno otvoreno neonacisticko i fasisticko delovanje, ali je jos veca sramota nazivati sve njih skinhedima dok niko nema pojma sta su skinhedi i kako su nastali. Da li neko od vas uopste zna da su prvi skinhedi bili crnci sa jamajke i su bili za zajednicki zivot svih rasa i otvoreni anti-fashisti!!!!

jack

pre 18 godina

Овим списком је званично отворен лов на "вештице"!
Баш ме занима која је то састављао списак и правио градацију међу наведеним организацијама.

ser zile

pre 18 godina

Kakvo je to pitanje: "A kad ste culi da je neko iz Obraza pretukao nekog??". Pa ne da smo culi nego su se oni javno hvalili kako su pretukli ljudi na paradi homoseksualaca u Beogradu, potvrdili su to i u emisiji kod Olivere Kovacevic, a zvanicni organi nikada nisu reagovali po tom pitanju i zabranili ih, sa njima cemo se najteze izboriti videcete, jos ako im pomaze i nasa emigracija koje je u vecem delu klerofasisticka (a to je moje misnjenje i o DSS-u), onda predvidjam da ce oni preziveti sve ovo a onda ce Srbija krenuti da umire.

Nesha

pre 18 godina

Najopasniji od njih je "Obraz" jer ima veoma jaku infrastrukturu. Secam se prica u vreme njihovo nastanka kada si tu i tamo mogao da cujes da ih delom finasira i pomaze ih DSS. Bilo da je to istina ili ne oni su do sada toliko ojacali i razgranali se da cak dosezu i do samog vrha vlasti a veoma su mudri pa ce u tisini (bez izjava u javnosti) preko svojih ljudi izdejstvovati da se od zvanicnih organa vise ne pojavljuju u ovakvom kontekstu, tako da verujem da se oni nece spominjati u sledecem izvestaju policije niti ce biti zabranjeni.

dule

pre 18 godina

uopse nemam lepo misljenje o tim organizacijama (ni najmanje), ali zar nije sud taj koji treba da utvrdi ko su nacisti, a ko ne?
kako to policija moze da odlucuje???

zaza

pre 18 godina

Da li je policija utvrdila koje iz SPC-a davao prostorije Nacionalnom stroju.
Ovo je dobar potez mada ne dovoljan. Od velikog znacaja je da se programska shema RTS upodobi potrebama demokratskog drustva. Nema masta emisija koje imaju klerikalno-misionarske sadrzaje kao sto je Sabornik gde grupa nesrecnika na celu sa voditeljkom pokusava o drzavnom trosku da nadje svoj smisao zivota stvarajuci preduslove za fasizam u Srbiji

mama ludaca

pre 18 godina

Veoma me raduje sto su,za pocetak,identifikovani svi ti pokreti i grupe koji mnogima zagorcavaju zivot.Pitanje je:sta dalje,sta ce se preduzeti posto nije dovoljna dijagnoza,nego i lek do izlecenja!
A drugo pitanje se tice srpskih pokreta,posebno Obraz i Dveri koje su imale veliku podrsku SPC,saradnju u casopisima,na tribinama i td.

Srbin

pre 18 godina

Kad ste culi da je neko iz "64 zupanije" pretukao nekog zato sto nije Madjar? Nikad. Zato su i proglaseni za "neformalno udruzenje".
Mada, mozda su ipak trebali da ih svrstaju u tu grupu. Bolje pre nego posle.

broz

pre 18 godina

Imre Kern pozdravlja skup Honveda u Subotici. Isti gospodin je jezicak na vagi Vojvodjanske vladajuce koalicije i siva eminencija tokova novca na relaciji N.Sad - Subotica.

Oscar

pre 18 godina

Bezobrazluk. "64 zupanije" i honvedi su "neformalna udruzenja" a "Obraz" i "Dveri" su skinhedi. Ovakvim izvestajima samo se stvara kontraefekat zbog cega je desnica u Srbiji sve jaca i jaca.

zbunjen

pre 18 godina

Svakako da ih treba zabraniti, i osuditi, samo mi nije jasno zasto se Mladic i Karadzic trpaju u isti kos, da nisu mozda i oni neonacisti?

vinetu

pre 18 godina

Dok Pokret 64 županije i honvedi budu neformalnime društvenie grupe samo cete dodavati vetar u jedra neonacistima u srskim redovima. Kada naucite da zlo nema nacionalnu pripadnost tada cete i biti u stanju da se protiv nje borite.

Anduril

pre 18 godina

Neko je rekao da je nacionalizam ljubav prema zemlji, a da pravoslavci nikog ne mrze, pa da je prema tome Obraz omladinsko udruženje! Pa i ja sam pravoslavac pa opet kažem da su oni klerofašisti. KLEROFAŠISTI! A kad je neko demokrata on je tolerantan, ali kad se bori sa đavolom onda treba da bude odlučan. Honveda i Županija što se tiče, za njih važi isto, oni su desničari, šovinisti i ekstremisti, antizapadnjaci, antisemiti, ksenofobi, homofobi, i žešće su frustrirani, još im fale Ratko i Raša, pa bi bili isti. Sa ekstremnom desnicom se treba obračunati, ma kojim jezikom govorila, ma kojem se Bogu molila, ma koji dres nosila, jer Zlo nikad ne spava.

yoda

pre 18 godina

Da nesto rascistimo. 64 Zupanija jeste nacionalisticka grupa, ali meni se cini da ovde niko ne zna sta je honved. Honved znaci domobran. Na hrvatski se tako prevodi tacno. Na srpskom bi mogao biti borac ili nesto tako. Kad se honvedi okupe, to zanci da su se okupili dede od 90 godina, da malo popricaju o starim vremenima. Kako je bilo na frontu itd. Neverujem, da se okupljanja starih boraca trebalo da se zabrani. Onaj deda koga su odveli u rat iz svoga sela 1940, odvojili od svoje familije i ljubavi mozda nije cist fasista. Znaci honvede bi ladno mogli izostaviti iz diskusije. Cetnici na primer sada dobijaju extra novac za kolaboraciju, dali to smeta nekome?

Vicious

pre 18 godina

Sramota je sto organizacijama kao sto su "Nacionalni stroj", "Krv i cast" pa i "Obraz" dozvoljeno otvoreno neonacisticko i fasisticko delovanje, ali je jos veca sramota nazivati sve njih skinhedima dok niko nema pojma sta su skinhedi i kako su nastali. Da li neko od vas uopste zna da su prvi skinhedi bili crnci sa jamajke i su bili za zajednicki zivot svih rasa i otvoreni anti-fashisti!!!!

Ivan

pre 18 godina

Moje misljenje je da SRS nista manje nije ekstremna i programski razlicita od OBRAZA,ali nisam da se zabranjuju i proganjaju te stranke i ljudi.Svako ima pravo na svoje misljenje i opredeljenje (politicko,versko,itd.). Prestanite da vezujete skinhead & punk pokret sa politickim organizacijama,pojedinci su jedno,pokret je drugo!!!

vinetu

pre 18 godina

Dok Pokret 64 županije i honvedi budu neformalnime društvenie grupe samo cete dodavati vetar u jedra neonacistima u srskim redovima. Kada naucite da zlo nema nacionalnu pripadnost tada cete i biti u stanju da se protiv nje borite.

jack

pre 18 godina

Овим списком је званично отворен лов на "вештице"!
Баш ме занима која је то састављао списак и правио градацију међу наведеним организацијама.

ser zile

pre 18 godina

Kakvo je to pitanje: "A kad ste culi da je neko iz Obraza pretukao nekog??". Pa ne da smo culi nego su se oni javno hvalili kako su pretukli ljudi na paradi homoseksualaca u Beogradu, potvrdili su to i u emisiji kod Olivere Kovacevic, a zvanicni organi nikada nisu reagovali po tom pitanju i zabranili ih, sa njima cemo se najteze izboriti videcete, jos ako im pomaze i nasa emigracija koje je u vecem delu klerofasisticka (a to je moje misnjenje i o DSS-u), onda predvidjam da ce oni preziveti sve ovo a onda ce Srbija krenuti da umire.

milan

pre 18 godina

Obraz nije ni neonacisticka ni klerofasisticka organizacija. Nacionalizam nije lose osecanje, nacionalizam je ljubav prema otadzbini, narodu i kulturi a pravoslavni hriscani ne mogu da mrze nikoga tako da to nema nikakve veze sa fasizmom i nacizmom.

Partizan

pre 18 godina

Neonacisti, je li. A šta je sa oldnacistima? Njih ste rehabilitovali i izjednačili sa borcima protiv nacizma. Kako smo blesava država još čemo i ovima novonacistima jednog dana dizati spomenike.

legenda

pre 18 godina

Ne volim lazne patriote, fasiste i naciste. Ti pokreti su tuzni. Bolje da se igraju barbikama nego sto briju glave. Jadni su i nikoga ne zanimaju sem tuzilastvo.

bozsacuvaj

pre 18 godina

Ajde jos donekle shvacam neonaciste u njemackoj,bugarskoj ili kod nas u zagrebu di se okite tim nacistickim glupostima pa paradiraju!ali moram priznati da mi nisu jasni neonacisti u rusiji (22 milijona ubijenih od nacista),poljskoj pa i srbiji!Nadam se jedino da su stvarno glupi kako izgledaju i da nisu procitali ni jednu knjigu u protivnom nesto nije u redu s njima!to je ideologija za gladne,odbacene i bez posla i mislim da svi znamo koje je rjesenje!

Oscar

pre 18 godina

Bezobrazluk. "64 zupanije" i honvedi su "neformalna udruzenja" a "Obraz" i "Dveri" su skinhedi. Ovakvim izvestajima samo se stvara kontraefekat zbog cega je desnica u Srbiji sve jaca i jaca.

zaza

pre 18 godina

Da li je policija utvrdila koje iz SPC-a davao prostorije Nacionalnom stroju.
Ovo je dobar potez mada ne dovoljan. Od velikog znacaja je da se programska shema RTS upodobi potrebama demokratskog drustva. Nema masta emisija koje imaju klerikalno-misionarske sadrzaje kao sto je Sabornik gde grupa nesrecnika na celu sa voditeljkom pokusava o drzavnom trosku da nadje svoj smisao zivota stvarajuci preduslove za fasizam u Srbiji

mama ludaca

pre 18 godina

Veoma me raduje sto su,za pocetak,identifikovani svi ti pokreti i grupe koji mnogima zagorcavaju zivot.Pitanje je:sta dalje,sta ce se preduzeti posto nije dovoljna dijagnoza,nego i lek do izlecenja!
A drugo pitanje se tice srpskih pokreta,posebno Obraz i Dveri koje su imale veliku podrsku SPC,saradnju u casopisima,na tribinama i td.

Nesha

pre 18 godina

Najopasniji od njih je "Obraz" jer ima veoma jaku infrastrukturu. Secam se prica u vreme njihovo nastanka kada si tu i tamo mogao da cujes da ih delom finasira i pomaze ih DSS. Bilo da je to istina ili ne oni su do sada toliko ojacali i razgranali se da cak dosezu i do samog vrha vlasti a veoma su mudri pa ce u tisini (bez izjava u javnosti) preko svojih ljudi izdejstvovati da se od zvanicnih organa vise ne pojavljuju u ovakvom kontekstu, tako da verujem da se oni nece spominjati u sledecem izvestaju policije niti ce biti zabranjeni.

Aca

pre 18 godina

Nista se ne brinite; nece ovakve mere (nacionalisticke vlasti) doprineti jacanju nacionalizma. Bas naprotiv, pod uslovom da se istraje u borbi protiv fasizma: motka, apsana, oduzimanje imovine organizatorima, inspiratorima i izvodjacima... Tako ce se pomenute organizacije i pojave marginalizovati kao i u razvijenim drustvima. I, uostalom, sad je ocigledno da se to moze. Nije se nebo srusilo. Nije nestalo srpskog naroda. Ko slavi slavu moze slobodno da nastavi (uostalom to se moglo i u Brozovo vreme). Penzije ce ipak biti isplacene. Nije se zaratilo. Samo hrabro, civilizacija je dobra stvar iako tranzicija mnoge zaboli.

Miša

pre 18 godina

Mnogo bi mi bio zanimljviji spisak organizatora, finansijera i angažovanih inspiratora ovih pokreta. Njihove težnje i namere su odavno poznate i policija sa ovom informacijom kasni nekoliko godina. Ali ono što šira javnost ne zna jeste ko su osobe koje stoje iza ovih organizacija dok javno poriču svaki kontakt sa njima i kako se ove organizacije finansiraju.

Komunista

pre 18 godina

Dosta price, treba s reci preci na dela. Ovde mora gvozdena metla da radi, da se ponovo zbrise fasisticki olos, pa da budemo mirni bar 40 godina...

Antifa 77

pre 18 godina

U Novom Sadu su skinheadi antifasisti najmilitantniji protivnici i Blood and honour i Nac. Stroja i Obraza... Bilo bi korektno reci "Nazi skinsi" ili Boneheads, kako ih svuda u svetu nazivaju. 64 Zupanije je fasisticka i sovinisticka organizacija i bedno je da se zbog pokrajinskih koalicija cine ustupci ovakvom sljamu. Isti tretman za sve fasiste! Madjarski fasizam nije manje opasan od srpskog. Pogledajte skupove 64 Zupanije. Isti profil psihopata samo razlicite nacije.

Mesoviti

pre 18 godina

Evo ja sam cuo da je Obraz pretukao nekog. Na primer kad su njih trojica "junaka" pretukli onu devojku pre jedno godinu dana otpuzujuci je da je "izdajnik" ili ne znam sta. Jak obraz, njih trojica tuku devojku.

Daki

pre 18 godina

Spisak ovih "grupa" ne iznenadjuje, pa to postoji u svakoj zemlji EU, ali ono sto ne postoji u EU, je mentalitet gradjana koji samo sto ne pozivaju na linc ili spaljivanje "vestica". Najtuznije je sto oni koji su "pobornici demokratije", ne umeju da razmisljaju demokratski, vec su iskljuciviji od najgoreg fasiste. procitajte malo komentare na ovu vest i - mislite o sebi!

Steva Mosorinac

pre 18 godina

Znaci, Pokret 64 zupanije i udruzenja honveda mogu da deluju zbog toga sto su kvalifikovana kao neformalna gradjanska udruzenja - a sta je sa platformom na kojoj deluju...
Znaci li to da mogu da osnujem +neformalno gradjansko udruzenje+ koje svojim delovanjem ide nasuprot osnovnim istorijskim, moralnim, demokratskim, ustavno-pravnim principima na kojima /bi trebalo da/ pociva ova zajednica...

Tomislav

pre 18 godina

ko finansira ove organizacije. Odgovor je sledeci: prvu finansira DB, drugu finansira DB, trecu finansira DB, a cetvrtu finansira DB.

Dusan Bogdanovic

pre 18 godina

Ne cudi me podlost MUP-ovskih "stratega" i njihovih nalogodavaca, kad (neo)fasisticke i ostale opasnosti ogranicavaju SAMO na Vojvodinu. Ali, kako su nadlezni (i ODGOVORNI) u Vojvodini naseli na tako providan manevar??? Ispada da fasista ima samo tamo...

BytEfLUSh

pre 18 godina

Pa šta sad? Hoće li neko sad pobiti sve te budale ili su ih samo prozvali i nikom ništa?? Hajde, navatajte te obrazovce, strojevce i krvavce (kako-se-već-zvahu) pa da malko kolektivno prevaspitavamo... ili štogod...
E da, naravno i sve one koji su stajali iza njih i finansirali ih, davali im svoje prostorije, itd itd... Sve njih treba zabraniti (hmm... i još mnogo toga im treba raditi, al onda mi neće biti objavljena poruka), bez obzira da li je reč o nekoj stranci, verskoj organizaciji (khm, khm..), pojedincima, ...
Bez milosti za naciste.

Srbin

pre 18 godina

Kad ste culi da je neko iz "64 zupanije" pretukao nekog zato sto nije Madjar? Nikad. Zato su i proglaseni za "neformalno udruzenje".
Mada, mozda su ipak trebali da ih svrstaju u tu grupu. Bolje pre nego posle.

broz

pre 18 godina

Imre Kern pozdravlja skup Honveda u Subotici. Isti gospodin je jezicak na vagi Vojvodjanske vladajuce koalicije i siva eminencija tokova novca na relaciji N.Sad - Subotica.

zbunjen

pre 18 godina

Svakako da ih treba zabraniti, i osuditi, samo mi nije jasno zasto se Mladic i Karadzic trpaju u isti kos, da nisu mozda i oni neonacisti?

vinetu

pre 18 godina

Nije neonacista neko ko nekoga bije, pripadnost ideologiji ga odredjuje. Stoga to sto nije bilo (jos uvek) izgreda pripadnika ´neformalnih drustvenih grupa´ ne znaci da one nisu neonacisticke po svom nasledju ili po svojoj ideologiji.

dule

pre 18 godina

uopse nemam lepo misljenje o tim organizacijama (ni najmanje), ali zar nije sud taj koji treba da utvrdi ko su nacisti, a ko ne?
kako to policija moze da odlucuje???

Perica

pre 18 godina

Ma ljudi, dosta pamfleta i informacija. Ako su ta udruženja registrovana, procedura se zna, a ako nisu i rade stvari koje su u suprotnosti sa zakonom, normalno je da podležu obradi državnih organa. Normalno je da se utvrdi i ko stoji iza njih, da li je to neka stranka. neka crkva, neka organizacija, delovi države... Trebalo bi da jje prošlo vreme "spoljnih i unutrašnjih neprijatelja", sem ako se nešto krije.

strpljivi

pre 18 godina

Vrlo jednostavno se može rešiti ovaj problem. Pošto se uglavnom u ovakve "grupe" regrutuju maloletnici podložni svakojakim uticajima onda primena sankcije kakva je ZATVOR može proizvesti samo kontraefekat. Ako je popularni Djordje Pantić, golman FK "Partizan" mogao da bude osuđen na društveno koristan rad onda i ovde treba primeniti sličan (mada puno oštriji kriterijum). Njiva je čudo!!! Kad budu okopavali kukuruz ili krompir mesec dana ili prikupljali i delili pomoć siromašnim Romima i manjinskim grupama vrlo brzo će se naučiti kakvom-takvom redu. Suština je ovde u tome da su sve nacističke, rasističke, šovinističke organizacije "pokriće" za neradnike (lenje i u razmišljanju) a RAD JE NAJBOLJI LEK. Jasno je da je danas teško naći posao ali postoje i poslovi za koje vlada vrlo malo interesovanje. Primer, rad u rudniku ili na kopovima... Odlična varijanta. Ako odu u zatvor samo mogu još i da nauče druge "zanate" kakvi su: kradja, džeparenje ali i "sposobnost" da nanesu povrede opasne po druge. Naravno da treba da usledi i formalna zabrana organizovanja i delovanja ako su ove "grupe" registrovane a to što se isto ne može primeniti na Srpske Radikale (inspiratore verbalne i svake druge agresije u društvu) to je već druga tema...

nikola

pre 18 godina

sacekajmo da vidimo koji ce da budu efekti. mozda je policija koristila termine kao klerofasiti u pozitivnom smislu i samo skrenula paznju skupstini da odvoji neku crkavicu i na pokrete mladih u srbiji.

Goran

pre 18 godina

Ako se sledeci put dogodi "medjunacionalni incident" u Vovodini, pitajte komisiju koja je sacinila izvestaj zasto se to desilo. Ovakva selekcija neonacista, tj. neofasista ne sluzi im na cast. Ovi koji su navedeni jesu neonacisti i klerofasisti, ali bih ja rad komisije nazvao jednonacionalnom selekcijom koja ce samo potpiriti incidente koje prave desnicari.

Sveznalica

pre 18 godina

Sve, sve, ali definicija neonacista i fasista: spominje se antizapadnjastvo i Mladic i Karic i desnicarske ideologije... Jel jos neko primetio to? Ali se zato ne spominje mrznja prema Romima, na primer. Srecom pa ne zivim u Srbiji, inace bi bila uvredjena sto me ti sastavljaci spiskova prave budalom.

Hana

pre 18 godina

Kamo srece da je i ranije... Sto se tice polemike da li je nekog trebalo uvrstiti ili ne - prvo pocistiti u "svom dvoristu", pa onda "upirati prstom" u drugog.

Nemanja

pre 18 godina

Moze li neko da mi objasni sta TACNO znaci "klerofasizam"? Znam sta je fasista(apsana!), znam sta je nacista(apsana!!), ali nikako ne mogu da shvatim sta uopste znaci termin klero-fasista??? Ako neko zna, molim da me uputi.

think about

pre 18 godina

Represija ima i kontraefekat, to ne treba zaboraviti. Osim toga nije demokratski metod.
Ovakve pojave treba tretirati strucno, a za to treba strucni kadar. Drugim recima, treba podici nivo kulture, i pojava ce se znatno smanjiti.
Extremizam je po definiciji los, nema "dobrog" i "losheg". Samo demokratija i zakon!!

kosta

pre 18 godina

Zasto se krije broj pripadnika tih organizacija? Ja be se kladio sa su mnogo manji nego sto im to pripisuje u politicki podobnoj policiji i liberalnim medijama. Dok im se ne zna tacan broj, sve sta pise o njima i sve politicki podobne izjave o njihovoj opasnosti su neubedljive. Covek se pita ko se boji i kome steti da im se zna broj. Ko i zasto krije isntinu?

Bob Rock

pre 18 godina

"...Pokret 64 županije i Honvedi nazvani neformalnim društvenim grupama koje nisu izričito optužene za delovanje s neonacističkim obeležjima"
SRAMOTA!!! Ovo je najgore uvlacenje medjunarodnoj zajednici ili ne znam kome vec. Ovakvi izvestaji ce samo ojacati uticaj nacista na drugoj strani. Nacizam je isti bio srpski ili madjarski. Bas me interesuje kako bi se u madjarskoj ponasali da tamo pokusa da deluje neka srpska organizacija slicne ideologije. Mi smo oduvek bili i ostali BUDALE.

milan

pre 18 godina

Obraz nije ni neonacisticka ni klerofasisticka organizacija. Nacionalizam nije lose osecanje, nacionalizam je ljubav prema otadzbini, narodu i kulturi a pravoslavni hriscani ne mogu da mrze nikoga tako da to nema nikakve veze sa fasizmom i nacizmom.

Anduril

pre 18 godina

Neko je rekao da je nacionalizam ljubav prema zemlji, a da pravoslavci nikog ne mrze, pa da je prema tome Obraz omladinsko udruženje! Pa i ja sam pravoslavac pa opet kažem da su oni klerofašisti. KLEROFAŠISTI! A kad je neko demokrata on je tolerantan, ali kad se bori sa đavolom onda treba da bude odlučan. Honveda i Županija što se tiče, za njih važi isto, oni su desničari, šovinisti i ekstremisti, antizapadnjaci, antisemiti, ksenofobi, homofobi, i žešće su frustrirani, još im fale Ratko i Raša, pa bi bili isti. Sa ekstremnom desnicom se treba obračunati, ma kojim jezikom govorila, ma kojem se Bogu molila, ma koji dres nosila, jer Zlo nikad ne spava.

zaza

pre 18 godina

Da li je policija utvrdila koje iz SPC-a davao prostorije Nacionalnom stroju.
Ovo je dobar potez mada ne dovoljan. Od velikog znacaja je da se programska shema RTS upodobi potrebama demokratskog drustva. Nema masta emisija koje imaju klerikalno-misionarske sadrzaje kao sto je Sabornik gde grupa nesrecnika na celu sa voditeljkom pokusava o drzavnom trosku da nadje svoj smisao zivota stvarajuci preduslove za fasizam u Srbiji

Nemanja

pre 18 godina

Moze li neko da mi objasni sta TACNO znaci "klerofasizam"? Znam sta je fasista(apsana!), znam sta je nacista(apsana!!), ali nikako ne mogu da shvatim sta uopste znaci termin klero-fasista??? Ako neko zna, molim da me uputi.

BytEfLUSh

pre 18 godina

Pa šta sad? Hoće li neko sad pobiti sve te budale ili su ih samo prozvali i nikom ništa?? Hajde, navatajte te obrazovce, strojevce i krvavce (kako-se-već-zvahu) pa da malko kolektivno prevaspitavamo... ili štogod...
E da, naravno i sve one koji su stajali iza njih i finansirali ih, davali im svoje prostorije, itd itd... Sve njih treba zabraniti (hmm... i još mnogo toga im treba raditi, al onda mi neće biti objavljena poruka), bez obzira da li je reč o nekoj stranci, verskoj organizaciji (khm, khm..), pojedincima, ...
Bez milosti za naciste.

yoda

pre 18 godina

Da nesto rascistimo. 64 Zupanija jeste nacionalisticka grupa, ali meni se cini da ovde niko ne zna sta je honved. Honved znaci domobran. Na hrvatski se tako prevodi tacno. Na srpskom bi mogao biti borac ili nesto tako. Kad se honvedi okupe, to zanci da su se okupili dede od 90 godina, da malo popricaju o starim vremenima. Kako je bilo na frontu itd. Neverujem, da se okupljanja starih boraca trebalo da se zabrani. Onaj deda koga su odveli u rat iz svoga sela 1940, odvojili od svoje familije i ljubavi mozda nije cist fasista. Znaci honvede bi ladno mogli izostaviti iz diskusije. Cetnici na primer sada dobijaju extra novac za kolaboraciju, dali to smeta nekome?

mama ludaca

pre 18 godina

Veoma me raduje sto su,za pocetak,identifikovani svi ti pokreti i grupe koji mnogima zagorcavaju zivot.Pitanje je:sta dalje,sta ce se preduzeti posto nije dovoljna dijagnoza,nego i lek do izlecenja!
A drugo pitanje se tice srpskih pokreta,posebno Obraz i Dveri koje su imale veliku podrsku SPC,saradnju u casopisima,na tribinama i td.

Srbin

pre 18 godina

Kad ste culi da je neko iz "64 zupanije" pretukao nekog zato sto nije Madjar? Nikad. Zato su i proglaseni za "neformalno udruzenje".
Mada, mozda su ipak trebali da ih svrstaju u tu grupu. Bolje pre nego posle.

zbunjen

pre 18 godina

Svakako da ih treba zabraniti, i osuditi, samo mi nije jasno zasto se Mladic i Karadzic trpaju u isti kos, da nisu mozda i oni neonacisti?

jack

pre 18 godina

Овим списком је званично отворен лов на "вештице"!
Баш ме занима која је то састављао списак и правио градацију међу наведеним организацијама.

Nesha

pre 18 godina

Najopasniji od njih je "Obraz" jer ima veoma jaku infrastrukturu. Secam se prica u vreme njihovo nastanka kada si tu i tamo mogao da cujes da ih delom finasira i pomaze ih DSS. Bilo da je to istina ili ne oni su do sada toliko ojacali i razgranali se da cak dosezu i do samog vrha vlasti a veoma su mudri pa ce u tisini (bez izjava u javnosti) preko svojih ljudi izdejstvovati da se od zvanicnih organa vise ne pojavljuju u ovakvom kontekstu, tako da verujem da se oni nece spominjati u sledecem izvestaju policije niti ce biti zabranjeni.

Vicious

pre 18 godina

Sramota je sto organizacijama kao sto su "Nacionalni stroj", "Krv i cast" pa i "Obraz" dozvoljeno otvoreno neonacisticko i fasisticko delovanje, ali je jos veca sramota nazivati sve njih skinhedima dok niko nema pojma sta su skinhedi i kako su nastali. Da li neko od vas uopste zna da su prvi skinhedi bili crnci sa jamajke i su bili za zajednicki zivot svih rasa i otvoreni anti-fashisti!!!!

ser zile

pre 18 godina

Kakvo je to pitanje: "A kad ste culi da je neko iz Obraza pretukao nekog??". Pa ne da smo culi nego su se oni javno hvalili kako su pretukli ljudi na paradi homoseksualaca u Beogradu, potvrdili su to i u emisiji kod Olivere Kovacevic, a zvanicni organi nikada nisu reagovali po tom pitanju i zabranili ih, sa njima cemo se najteze izboriti videcete, jos ako im pomaze i nasa emigracija koje je u vecem delu klerofasisticka (a to je moje misnjenje i o DSS-u), onda predvidjam da ce oni preziveti sve ovo a onda ce Srbija krenuti da umire.

Perica

pre 18 godina

Ma ljudi, dosta pamfleta i informacija. Ako su ta udruženja registrovana, procedura se zna, a ako nisu i rade stvari koje su u suprotnosti sa zakonom, normalno je da podležu obradi državnih organa. Normalno je da se utvrdi i ko stoji iza njih, da li je to neka stranka. neka crkva, neka organizacija, delovi države... Trebalo bi da jje prošlo vreme "spoljnih i unutrašnjih neprijatelja", sem ako se nešto krije.

Aca

pre 18 godina

Nista se ne brinite; nece ovakve mere (nacionalisticke vlasti) doprineti jacanju nacionalizma. Bas naprotiv, pod uslovom da se istraje u borbi protiv fasizma: motka, apsana, oduzimanje imovine organizatorima, inspiratorima i izvodjacima... Tako ce se pomenute organizacije i pojave marginalizovati kao i u razvijenim drustvima. I, uostalom, sad je ocigledno da se to moze. Nije se nebo srusilo. Nije nestalo srpskog naroda. Ko slavi slavu moze slobodno da nastavi (uostalom to se moglo i u Brozovo vreme). Penzije ce ipak biti isplacene. Nije se zaratilo. Samo hrabro, civilizacija je dobra stvar iako tranzicija mnoge zaboli.

Miša

pre 18 godina

Mnogo bi mi bio zanimljviji spisak organizatora, finansijera i angažovanih inspiratora ovih pokreta. Njihove težnje i namere su odavno poznate i policija sa ovom informacijom kasni nekoliko godina. Ali ono što šira javnost ne zna jeste ko su osobe koje stoje iza ovih organizacija dok javno poriču svaki kontakt sa njima i kako se ove organizacije finansiraju.

Komunista

pre 18 godina

Dosta price, treba s reci preci na dela. Ovde mora gvozdena metla da radi, da se ponovo zbrise fasisticki olos, pa da budemo mirni bar 40 godina...

Antifa 77

pre 18 godina

U Novom Sadu su skinheadi antifasisti najmilitantniji protivnici i Blood and honour i Nac. Stroja i Obraza... Bilo bi korektno reci "Nazi skinsi" ili Boneheads, kako ih svuda u svetu nazivaju. 64 Zupanije je fasisticka i sovinisticka organizacija i bedno je da se zbog pokrajinskih koalicija cine ustupci ovakvom sljamu. Isti tretman za sve fasiste! Madjarski fasizam nije manje opasan od srpskog. Pogledajte skupove 64 Zupanije. Isti profil psihopata samo razlicite nacije.

strpljivi

pre 18 godina

Vrlo jednostavno se može rešiti ovaj problem. Pošto se uglavnom u ovakve "grupe" regrutuju maloletnici podložni svakojakim uticajima onda primena sankcije kakva je ZATVOR može proizvesti samo kontraefekat. Ako je popularni Djordje Pantić, golman FK "Partizan" mogao da bude osuđen na društveno koristan rad onda i ovde treba primeniti sličan (mada puno oštriji kriterijum). Njiva je čudo!!! Kad budu okopavali kukuruz ili krompir mesec dana ili prikupljali i delili pomoć siromašnim Romima i manjinskim grupama vrlo brzo će se naučiti kakvom-takvom redu. Suština je ovde u tome da su sve nacističke, rasističke, šovinističke organizacije "pokriće" za neradnike (lenje i u razmišljanju) a RAD JE NAJBOLJI LEK. Jasno je da je danas teško naći posao ali postoje i poslovi za koje vlada vrlo malo interesovanje. Primer, rad u rudniku ili na kopovima... Odlična varijanta. Ako odu u zatvor samo mogu još i da nauče druge "zanate" kakvi su: kradja, džeparenje ali i "sposobnost" da nanesu povrede opasne po druge. Naravno da treba da usledi i formalna zabrana organizovanja i delovanja ako su ove "grupe" registrovane a to što se isto ne može primeniti na Srpske Radikale (inspiratore verbalne i svake druge agresije u društvu) to je već druga tema...

Mesoviti

pre 18 godina

Evo ja sam cuo da je Obraz pretukao nekog. Na primer kad su njih trojica "junaka" pretukli onu devojku pre jedno godinu dana otpuzujuci je da je "izdajnik" ili ne znam sta. Jak obraz, njih trojica tuku devojku.

nikola

pre 18 godina

sacekajmo da vidimo koji ce da budu efekti. mozda je policija koristila termine kao klerofasiti u pozitivnom smislu i samo skrenula paznju skupstini da odvoji neku crkavicu i na pokrete mladih u srbiji.

Goran

pre 18 godina

Ako se sledeci put dogodi "medjunacionalni incident" u Vovodini, pitajte komisiju koja je sacinila izvestaj zasto se to desilo. Ovakva selekcija neonacista, tj. neofasista ne sluzi im na cast. Ovi koji su navedeni jesu neonacisti i klerofasisti, ali bih ja rad komisije nazvao jednonacionalnom selekcijom koja ce samo potpiriti incidente koje prave desnicari.

Partizan

pre 18 godina

Neonacisti, je li. A šta je sa oldnacistima? Njih ste rehabilitovali i izjednačili sa borcima protiv nacizma. Kako smo blesava država još čemo i ovima novonacistima jednog dana dizati spomenike.

Hana

pre 18 godina

Kamo srece da je i ranije... Sto se tice polemike da li je nekog trebalo uvrstiti ili ne - prvo pocistiti u "svom dvoristu", pa onda "upirati prstom" u drugog.

Tomislav

pre 18 godina

ko finansira ove organizacije. Odgovor je sledeci: prvu finansira DB, drugu finansira DB, trecu finansira DB, a cetvrtu finansira DB.

Dusan Bogdanovic

pre 18 godina

Ne cudi me podlost MUP-ovskih "stratega" i njihovih nalogodavaca, kad (neo)fasisticke i ostale opasnosti ogranicavaju SAMO na Vojvodinu. Ali, kako su nadlezni (i ODGOVORNI) u Vojvodini naseli na tako providan manevar??? Ispada da fasista ima samo tamo...

think about

pre 18 godina

Represija ima i kontraefekat, to ne treba zaboraviti. Osim toga nije demokratski metod.
Ovakve pojave treba tretirati strucno, a za to treba strucni kadar. Drugim recima, treba podici nivo kulture, i pojava ce se znatno smanjiti.
Extremizam je po definiciji los, nema "dobrog" i "losheg". Samo demokratija i zakon!!

legenda

pre 18 godina

Ne volim lazne patriote, fasiste i naciste. Ti pokreti su tuzni. Bolje da se igraju barbikama nego sto briju glave. Jadni su i nikoga ne zanimaju sem tuzilastvo.

Ivan

pre 18 godina

Moje misljenje je da SRS nista manje nije ekstremna i programski razlicita od OBRAZA,ali nisam da se zabranjuju i proganjaju te stranke i ljudi.Svako ima pravo na svoje misljenje i opredeljenje (politicko,versko,itd.). Prestanite da vezujete skinhead & punk pokret sa politickim organizacijama,pojedinci su jedno,pokret je drugo!!!

vinetu

pre 18 godina

Dok Pokret 64 županije i honvedi budu neformalnime društvenie grupe samo cete dodavati vetar u jedra neonacistima u srskim redovima. Kada naucite da zlo nema nacionalnu pripadnost tada cete i biti u stanju da se protiv nje borite.

Oscar

pre 18 godina

Bezobrazluk. "64 zupanije" i honvedi su "neformalna udruzenja" a "Obraz" i "Dveri" su skinhedi. Ovakvim izvestajima samo se stvara kontraefekat zbog cega je desnica u Srbiji sve jaca i jaca.

broz

pre 18 godina

Imre Kern pozdravlja skup Honveda u Subotici. Isti gospodin je jezicak na vagi Vojvodjanske vladajuce koalicije i siva eminencija tokova novca na relaciji N.Sad - Subotica.

vinetu

pre 18 godina

Nije neonacista neko ko nekoga bije, pripadnost ideologiji ga odredjuje. Stoga to sto nije bilo (jos uvek) izgreda pripadnika ´neformalnih drustvenih grupa´ ne znaci da one nisu neonacisticke po svom nasledju ili po svojoj ideologiji.

dule

pre 18 godina

uopse nemam lepo misljenje o tim organizacijama (ni najmanje), ali zar nije sud taj koji treba da utvrdi ko su nacisti, a ko ne?
kako to policija moze da odlucuje???

Daki

pre 18 godina

Spisak ovih "grupa" ne iznenadjuje, pa to postoji u svakoj zemlji EU, ali ono sto ne postoji u EU, je mentalitet gradjana koji samo sto ne pozivaju na linc ili spaljivanje "vestica". Najtuznije je sto oni koji su "pobornici demokratije", ne umeju da razmisljaju demokratski, vec su iskljuciviji od najgoreg fasiste. procitajte malo komentare na ovu vest i - mislite o sebi!

Sveznalica

pre 18 godina

Sve, sve, ali definicija neonacista i fasista: spominje se antizapadnjastvo i Mladic i Karic i desnicarske ideologije... Jel jos neko primetio to? Ali se zato ne spominje mrznja prema Romima, na primer. Srecom pa ne zivim u Srbiji, inace bi bila uvredjena sto me ti sastavljaci spiskova prave budalom.

Steva Mosorinac

pre 18 godina

Znaci, Pokret 64 zupanije i udruzenja honveda mogu da deluju zbog toga sto su kvalifikovana kao neformalna gradjanska udruzenja - a sta je sa platformom na kojoj deluju...
Znaci li to da mogu da osnujem +neformalno gradjansko udruzenje+ koje svojim delovanjem ide nasuprot osnovnim istorijskim, moralnim, demokratskim, ustavno-pravnim principima na kojima /bi trebalo da/ pociva ova zajednica...

bozsacuvaj

pre 18 godina

Ajde jos donekle shvacam neonaciste u njemackoj,bugarskoj ili kod nas u zagrebu di se okite tim nacistickim glupostima pa paradiraju!ali moram priznati da mi nisu jasni neonacisti u rusiji (22 milijona ubijenih od nacista),poljskoj pa i srbiji!Nadam se jedino da su stvarno glupi kako izgledaju i da nisu procitali ni jednu knjigu u protivnom nesto nije u redu s njima!to je ideologija za gladne,odbacene i bez posla i mislim da svi znamo koje je rjesenje!

kosta

pre 18 godina

Zasto se krije broj pripadnika tih organizacija? Ja be se kladio sa su mnogo manji nego sto im to pripisuje u politicki podobnoj policiji i liberalnim medijama. Dok im se ne zna tacan broj, sve sta pise o njima i sve politicki podobne izjave o njihovoj opasnosti su neubedljive. Covek se pita ko se boji i kome steti da im se zna broj. Ko i zasto krije isntinu?

Bob Rock

pre 18 godina

"...Pokret 64 županije i Honvedi nazvani neformalnim društvenim grupama koje nisu izričito optužene za delovanje s neonacističkim obeležjima"
SRAMOTA!!! Ovo je najgore uvlacenje medjunarodnoj zajednici ili ne znam kome vec. Ovakvi izvestaji ce samo ojacati uticaj nacista na drugoj strani. Nacizam je isti bio srpski ili madjarski. Bas me interesuje kako bi se u madjarskoj ponasali da tamo pokusa da deluje neka srpska organizacija slicne ideologije. Mi smo oduvek bili i ostali BUDALE.