1. Imali ste 12 godina skolovanja srpskog i malo vam je
  (Ivica, 4. mart 2021 18:34)

  # Link komentara

 2. Poražavajuće je da vi niste sposobni da školarce naučite srpskom jeziku u osnovnoj i srednjoj školi. Kada se jednom dodđe na fakultet, učenje srpskog jezika treba da bude prošlost a ne način za uhlebljavanje vaših kadrova sa biroa.
  (Gerasim, 4. mart 2021 17:55)

  # Link komentara

 3. Može, ali da vratite Vukovu akventologiju, infinitiv uz da+prezent ali i jotovanje kako je zamišljeno originalnim Istočnohercegovačkim dijalektom.
  (ilcavalio, 4. mart 2021 17:34)

  # Link komentara

 4. Poznavanje i upotreba srpskog jezika u Srbiji, nalazi se na katastrofalno niskom nivou, pa je neminovno da se o tom pitanju povede ozbiljna rasprava!
  Broj lica koja su polupismena, funkcionalno nepismena, ili potpuno nepismena, nalazi se u neprestanom porastu, i sada već od toga nisu imuni ni mediji koji bi na izvestan način ipak trebali da se pridržavaju nekakve kulture izraza...
  Primer koji se nalazi u upravo pročitanom tekstu:
  " - Jasmina Stanković iz Društva za srpski jezik, kaže ... ... da se poveća fond časova maternjeg jezika koji je trenutno najniži u Evropi.
  Stanković je navela da u srpskoj gimnaziji u Budimpešti đaci imaju šest časova nedeljno srpskog jezika, a u osnovnoj školi osam časova.
  Mi ovde imamo duplo manje... - "
  Ona (iz Društva za srpski jezik) se izražava totalno nepismeno, kad kaže ovo: "...Mi ovde imamo duplo manje..." jer takvo izražavanje je odraz lošeg obrazovanja - NE POSTOJI "duplo manje" (postoji samo "polovina").
  Ako je nešto "duplo", onda to može da bude samo veće, jer reč "duplo" znači "dvostruko" (a to je više), i nikako ne može da bude "manje"!
  Postoji još milion primera, za koje ovde nema dovoljno prostora, ali samo jedan od njih - zašto FIAT (ime italijanskog giganta auto-ndustrije), ne treba da se izgovara i piše kao "FIjAT"...
  (Fekalikus Serbikus, 4. mart 2021 17:13)

  # Link komentara

 5. Ako toliko ne razumete koliko je ovo glup predlog, onda krenite sa malim eksperimentom pre nego počnete da pravite veću štetu.
  Uzmite jedno selo pa probajte babe i dede da učite ono što mislite da nedostaje odraslim ljudima od 25 godina.

  A uzroke problema tražite u loše urađenom osnovnom i srednjem obrazovanju, televizijama i online programima, lošem kulturnom sadržaju.
  (Nikola, 4. mart 2021 17:03)

  # Link komentara

 6. Bolje da se obrati pažnja na osnovce. Završavaju školu, a više od pola nepismeno. Pogledajte samo komentare ovde ili širom interneta. Ne znaju osnovna pravila i što je gore smatraju pravopis nebitnim kad pišu na netu.
  (Randy Marsh, 4. mart 2021 16:57)

  # Link komentara

 7. Zasto se ne uvede i matematika onda?!!?
  Zasto ispit iz srpskog !!!
  (roditelj, 4. mart 2021 16:45)

  # Link komentara