"Nešto se strašno događa"

Beograd -- Koordinator privremene bolnice u Areni kaže za RTS da je trenutno u toj bolnici na lečenju 386 pacijenata, kao i da dolaze sve mlađi ljudi i cele porodice.

Izvor: RTS
Pošaljite komentar
 1. Svi koji su vakcinisani prenosnici su zaraze najmanje nedelju dana i to se zna jer Izrael je u vrlo slicnoj situaciji.Cak je kod njih i smrtnost trenutno veca nego rnije.SA 56%vakcinisanog stanovnistva (Izrael) koje je ustvari zarazeno dok ne stekne imunitet niko ne moze da se sacuvairazboljeva se i populacija koja se inace ne bi .Vakcina je jos uvek u eksperimentalnoj fazi i kod nas bi to trebalo da se zna.
  (Mirko, 4. mart 2021 16:54)

  # Link komentara

 2. Nasa omla(T)ina je razmazena, bezobrazna i bahata, a roditelji im "nista ne mogu" jer ih nisu na vreme ukrotili i vaspitali, posto je lakse konju bez samara, a deca se ovde ionako radjaju vise slucajno, nego planski, promisljeno i namerno.
  Posle se cudimo kad ti omla(T)inci pobiju roditelje da im ne smetaju, ili se ponasaju kao razularena st*ka, jer su negde procitali da postoje slobodna volja i ljudska prava, pa opali, ko njima sta moze.
  I onda, puna Arena, prepune bolnice porodica koje su mladi "obradovali" virusom, mrtvi na sve strane, drzava ni repom da mrdne da stvarno uvede i SPROVEDE drakonske kazne, a mi nikako cudom da se nacudimo sta nas snadje.
  E pa, snadjose nas godine blejanja u rijalitije i spanske serije, unistavanja obrazovanja, razgradnje temelja drustva i lencarenja.
  I bas nam je sada lepo, zar ne?
  (Nema nama spasa, 4. mart 2021 15:21)

  # Link komentara

 3. Ma da niko se nije zarazio u prepunom autobusu GSPa ili preneo zarazu iz osnovne ili srednje skole.
  (trt, 4. mart 2021 12:33)

  # Link komentara

 4. Zurke, skijalista, kafici, sve dolazi na naplatu. Nije sto zaraze sebe, nego ugroze i citavu porodicu. I ko zna koga jos.
  (Eto, 4. mart 2021 11:38)

  # Link komentara

 5. Samo drakonake kazne mogu da opamete bahatost pojedinaca koji ugrozavaju zdravlje vecine. Nadlezni povrsno i separativno reaguju sto dokazuje da smo drustvo gde neki mogu sve a neki nista.
  (jovan, 4. mart 2021 11:32)

  # Link komentara

 6. U Grčkoj se nenošenje maske kažnjava sa 300€. Takva kazna bi i ovde dovela do poštovanja te mere. Dakle nije to teško, doneseš meru i angažuješ svu komunalnu i saobraćajnu policiju (koja se ionako ubija od dosade) da je sprovodi. Kod ulaska u bilo koju radnju mora da stoji jedno određeno zaposleno lice (kao što je zakonom određeno koje zaposleno lice je odgovorno za sprovođenje zabrane pušenja) koje na ulasku kontroliše nošenje maski ali i broj kupaca i da ih uputi da pre ulaska dezinfikuju ruke, baš kao u Ikei. Za neprimenjivanje mera u Grčkoj je kazna za vlasnika restorana npr. 10.000€, pa ti sad vidi da li ćeš da se pridržavaš mera ili nećeš, kod kuće radi šta hoćeš i dalje misli da je sve ovo zavera ali napolju si obavezan da čuvaš zdravlje drugih ljudi. Nije teško samo treba dobre volje i empatije.
  (Petar P, 4. mart 2021 11:07)

  # Link komentara

 7. "Nije nikakvo cudo da se to strasno dogadja…"
  Juce kad gledam u dnevniku RTS-a izjave mladih u jednom kaficu,
  kako smeskajuci se, odgovaraju reporteru, da se oni ne boje Kovida.
  Verojatno ne, dok ih taj virus ne zahvati.
  (Virusolog, 4. mart 2021 10:33)

  # Link komentara

 8. Meni su slike okupljanja oko onog spomenika, slike gondole kao i slike sa Kopaonika i Zlatibora bile strasnije.
  Ovo su samo posledice tih dogadjaja.
  Sad stize na naplatu nesprovodjenje mera.
  (Bacvanin, 4. mart 2021 10:28)

  # Link komentara