1. za sve one koji su za povratak sluzenja. Da li su Srbiju 1918 oslobodili oni koji su pre toga odosluzili vojsku
  (Realan, 1. mart 2021 16:30)

  # Link komentara

 2. Ja nemam dece za rat.
  (Brzo ste zaboravili devedesete, 1. mart 2021 16:17)

  # Link komentara

 3. Ja sam za vracanje vojnog roka, odsluzio sam vojsku pre 30 godina, i zavrsio fakultet posle toga, ni jednog trenutka u svom zivotu nisam pomislio da je to baceno vreme ili sam na to gledao kao na nesto rdjavo. Svog sina cu da posaljem u vojsku, malo obuke, druzenja, vojnicke hrane samo ce mu dobro ciniti u zivotu.
  Nadam se da ratova vise nece biti, jer na vojsku ne gledam kao na pripremu za rat, vec kao na vazan korak u sazrevanju i formiranju mladica.
  (Master Yoda, 1. mart 2021 12:17)

  # Link komentara

 4. Ja zelim u svaki rat za svoj narod, ma gde on bio. Nadam se da to nikada necu doziveti, ali ni jedan poziv ne bih odbio, nevezano za to ko je vlast. Ne ratujem za vlast, nego za Srpski narod i zemlju.
  Ne osudjujem nikoga ko misli suprotno, ali ne bih te ljude zeleo u svojoj blizini.
  (Hentreal, 1. mart 2021 11:43)

  # Link komentara

 5. U opšte nije stvar želje nego obaveze. Hoćeš da se školuješ, lečiš, mirno spavaš. Hoćeš pasoš. Pa nije država švedski sto. Uzmeš prava. Ostaviš obaveze. Dok ti je majka menjala pelene neko te je čuvao. I tebe i tvoju majku. Sad taj neko očekuje da vratiš dug i ti da čuvaš neku drugu decu.
  (mrtav ladan, 1. mart 2021 11:42)

  # Link komentara

 6. Ova deca sto dolaze i oni malo stariji od kad je uvedeno civilno sluzenje da imaju obuku od mesec dana bar sa rukovanje s puskom i pruzanje prve pomoci, ne zbog rata nego da vide pusku a da nije na filmu.
  (aleks, 1. mart 2021 11:23)

  # Link komentara

 7. Dajte to pitanje na referendum i rešena stvar!
  (Sikirica, 1. mart 2021 11:21)

  # Link komentara

 8. Od tih 40 posto više od polovine bi se upiškilo da im stvarno tutneš pušku u ruke, a više od polovine preostalih bi se frapiralo kad bi videlo da to nije ni nalik "Call of Duty" i tek onda bi nastao pakao.

  Oni koji su zaista prošli skorašnje ratove nikome ne bi palo na pamet da ponovo budu oni koje je Bora Čorba opisao ko gine za ideale...
  (Lajavi krelac, 1. mart 2021 11:21)

  # Link komentara

 9. Ako uvedu vojni rok ja predajem u nemackoj za Azil !
  (Gera, 1. mart 2021 11:19)

  # Link komentara

 10. Lol, pa kad se toliko guraju u vojsku onda ne mora da bude obavezna lepo se svi prijave pa idu dobrovoljno...
  (Djole prolece, 1. mart 2021 11:18)

  # Link komentara

 11. Vojni rok u istom ili sličnom formatu kakav je bio nije dobro rešenje. Mali broj mladih ljudi je spreman da izgubi, žrtvuje jednu godinu zarad toga, jer na to izađe, obrni okreni. Da ne ulazim sad u priče o patriotizmu, trenutnoj vlasti, kućnom vaspitanju itd., mnogo je opširan tema. Vojna obuka od dva meseca, bi sasvim bila dovoljna, i veći broj bi se odazvao za tako nešto, plus bi jeftinije bilo i za državu. I opet imaš dovoljno obučenu rezervu. Za sve ozbiljnije situacije je svakako jedino profesionalna vojska rešenje.
  (DukiNS, 1. mart 2021 11:05)

  # Link komentara

 12. Ja bih otisao dobrovoljno, zbog moje Otadzbine, moje Kuce i Rodbine. Jedini Problem je to sto smo se mi Srbi borili u Ratovima pa cak smo se oslobodili nekolikih Imperija i uvek neko drugi nam Kroje Sudbinu. Ako ne drugi ondak mi sami nazalost u negativnom smislu. Kao naprimer Kraljevina SHS.
  (Baca, 1. mart 2021 10:58)

  # Link komentara

 13. i ja mislim da treba da se vrati vojni rok... ako nista bar na 6 meseci. omladina svakoga dana sve vise srlja u propast, dobro bi im doslo bar na neki period da se suoce sa realnim zivotom, da se ocelice, postanu ljudi... sem toga, vojska nije samo predispozicija da ce neko dobro ratovati u slucaju nekog sukoba... ima tu mnogo vise... stice se pojam o obavezi, redovnosti, nauci se postovati stariji od sebe... odlazi se iz sredine gde te svi tetose i ugadjaju ti da bi konacno naucio da se brines sam o sebi... i na kraju krajeva, vojnicka obuka je dobra za svaki vid nepogoda koji bi zadesio zemlju, a ne samo za rat. Bilo da je to zemljotres, poplava, i bilo sta drugo sto moze ugroziti zemlju.
  (boki, 1. mart 2021 10:32)

  # Link komentara

 14. Niko nije za rat po difoltu. Medjutim, Kada bi doslo do rata, vecina bi ratovala ali ne zbog vlasti i politicara nego da odbrane svoje domove, selo, svoje porodice i komsije. Niko normalan ne ide u rat tek tako. A kad smo kod vojske; pametnije bi bilo da decu nauce u tim obukama kako da de nose sa pozarima, zemljotresom i poplavama. To nam je od vece koristi.
  (dejan, 1. mart 2021 10:29)

  # Link komentara

 15. Војску сам одслужио још 2004. А ако избије рат ту нема шта да се бира. Мора се у прву војну јединицу јавити или си дезертер. Надајмо се само да до тога неће доћи. Да су наши преци бирали да ли да бране земљу или не, нас данас не би било.
  (Лујан, 1. mart 2021 10:25)

  # Link komentara

 16. zapisite +1
  (Outsider, 1. mart 2021 10:16)

  # Link komentara

 17. Не ради се о томе да ли неко жели у војску или рат. То је погрешно питање. Треба питати да ли неко жели да одбрани своју домовину и народ, да ли жели да се бори за слободу, истину и правду.
  (Бабинџем, 1. mart 2021 10:12)

  # Link komentara

 18. Kad je objava rata ili kad i bez objave rata rat počne, onda nema: ,,hoću da ratujem'' i ,,neću da ratujem'', već: hitna opšta mobilizacija - a mnogo veću šansu da ne budu ranjeni i(li) da rat prežive imaju oni koji su (od)služili vojni rok.
  (Samosvesna građanka, 1. mart 2021 10:04)

  # Link komentara

 19. Pa ja mislim kao netko tko je ucestvovao u zadnjem ratu,da bi se mali broj odazvao. Jer kako se drzava uvek odnosi prema onima koji brane domovinu je katastrofalan. Kada se gleda postenu,u drzavi Srbiji uvek su bolje prolazili dezerteri,pobegulje i ratni profiteri.
  Tako da neverujem da bi odziv bio zadovoljavajuci.A veliku ulogu igra i kucno vaspitanje.A toga nema.Nemoze pobegulja i dezerter da nauce dete da voli domovinu.Nego samo da ukrade i prevari drzavu.
  (milovan, 1. mart 2021 10:03)

  # Link komentara

 20. Bravo,omladino nasa.Nadam se da nece do toga doci.
  (Trig, 1. mart 2021 10:03)

  # Link komentara

 21. Služio sam vojni rok 1993/94 godine. Nisam učestvovao u ratnim dejstvima ali sam bio svestan da Srbija nema drugu opciju, nego da se sama brani kada to zatreba. Ne znači da će svako ko služi vojni rok učestvovati u nekom ratu ali jedno je sigurno, ukoliko nemamo svoju vojsku bićemo lak plen svakome ko pomisli da nas napadne.Dovoljno je da bacimo pogled na našu istoriju i da vidimo koliko smo puta bili napadani i šta nam se sve dešavalo do sada. Mi nemamo drugog izbora, moramo imati svoju vojsku, modernu i jaku.Tu ne mislim samo na aktivan sastav koji sačinjavaju regruti na odsluženju vojnog roka, nego i na rezervu koja je prethodno savladala osnove rukovanja oružjem i prošla taj vojnički život.
  (Pera, 1. mart 2021 10:01)

  # Link komentara

 22. tri četvrtine hoće u vojsku....pa nek se onda prijave i stvar rešena
  (mirko, 1. mart 2021 09:48)

  # Link komentara

 23. NA tastaturi su svi jaki!
  (natasa, 1. mart 2021 09:48)

  # Link komentara