"Novi treći put" analizira: Zašto je republikanski establišment "izdao" Trampa?

U decembru 2019. godine, New York Times je objavio članak u kome četvorica političkih konsultanata, Džordž Konvej, Stiv Šmit, Džon Viver i Rik Vilson, objavili su početak rada komiteta političke akcije pod imenom Linkoln projekat. Jedini i glavni cilj ovog komiteta bio je jasan: sprečiti da Donald Tramp osvoji drugi mandat.

Novi treći put/ Mijat Kostić
Pošaljite komentar
 1. Ma bre ljudi vi nemate pojima kakav je to covek!
  Klasican diktator i lopov. Ne mogu da verujem da ga podrzavate !?
  Covek mentalno nije ok.
  (milan, 5. februar 2021 15:00)

  # Link komentara

 2. Interesantna tvrdnja o Trampu kao rasisti i neo-kon-ovima kao liberalima koji propagiraju jednakost. Tramp je na prošlogodišnjim izborima dobio više glasova crnih birača nego ijedan drugi republikanski kandidat još od Niksona sedamdesetih godina. Dakle, više i od Regana, oba Buša, Mekejna, Kerija i ostalih.

  A što se tiče ovog poslednjeg (Kerija), on je uspešno naplatio svoju izdaju, postavši 'klimatski car' u Bajdenovoj administraciji. I dobio čak i neku 'Arctic Circle' nagradu na Islandu za 'borbu protiv klimatskih promena, zagađenja itd.' Slično kao Obama svoju Nobelovu nagradu za mir. I, slično kao Obama (koji je udesetostručio napade dronovima na 'lica sa poternica', gde su često stradali svi drugi izuzev tih koji su ciljani jer isti nisu ni bili na mestu dešavanja), tako je i 'klimatski car' Džon Keri otišao na Island da primi svoju nagradu 'protiv zagađenja' privatnim avionom, pri tom ispustivši u atmosferu u tom jednom letu više štetnih materija nego što prosečan Amer sa kamionetom što troši 30+ litara na 100 km ispusti tokom celog svog života.
  (Hm?, 5. februar 2021 14:43)

  # Link komentara

 3. Vrlo detaljna i objektivna analiza! Pozitivno sam se iznenadio sa ovim tekstom. Očekivao sam da će biti neko klasično vređanje Trampa.
  (Bojan Jankovic, 5. februar 2021 13:24)

  # Link komentara

 4. Nikome nije odgovarao Tramp, osim narodu. Al ko pita narod...
  Glasajte kako treba ili glasajte ponovo.
  (kvasac, 5. februar 2021 13:15)

  # Link komentara