Četvrtak, 10.11.2005.

08:51

Ministar prašta ministru

Ministar policije Dragan Jočić ima razumevanje za ponašanje ministra za kapitalne investicije Velimira Ilića.

Izvor: B92

Ministar prašta ministru IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

51 Komentari

Sortiraj po:

Caki Delija Mb

pre 18 godina

Al' je opravio puteve svaka mu čast.. Juče pade magla i pogibe odmah grdan svet po našim drumovima. Pa ja kad prelazim iz Hrvatske u Srbiju palim sva moguća svetla na autu ne bih li živ stigao do Bg, vožnja po magli je na žalost dokazano smrtonosni "sport" u Srbiji! Ja sam sinoć po gadnoj magli stigao oi Izole do Maribora za nesto više od 2h sve vozeći ne manje od 120km/h ali je put obeležen kako treba, svetla na autima upaljena i sve se poštuje svaki i najsitniji propis a dični ministra može smao da se hvali potemkinovim selima izgleda. E moj ministre, ne radi se na rečima, dela pokazuju efikasnost a ne da si "ministar magistar", tanak si previše....

Pyncon

pre 18 godina

Kada ga je Dragan Djilas, direktor Narodne kancelarije, uhvatio u ..., on se ostrvio i na njega i na sve koji su te dokaze objavili. Djilase, samo napred, nemoj da te ovakvi primitivci zaustave u borbi protiv korupcij

milan

pre 18 godina

Kada bi u pitanju bio neki pubertetlija,ovo manijakalno ponasanje bi donekle bilo razumljivo,medjutim ministar Ilic po kozna koji put pokazuje svoje pravo lice!!!Ne kaze se uzalud:"Daj coveku vlasti pa ces videti kakav je"!Za Srbiju kao zemlju nije bruka sto se jedan ministar ovako ponasa,vec sto je uopste uspeo da postane to sto jeste!!!Tako smo mi glasali(ja nisam naravno inace bi pljunuo sebi u lice),uzivajmo u svom izboru!?Nadam se da necemo jos dugo uzivati u ovoj "extazi" primitivnih likova kji nas predstavljaju!

think about

pre 18 godina

Ovakvo ponasanje, oba, ministra, je upravo to zbog cega nas civilizovani svet optuzuje za degradaciju drustva.
Pa od kada je u nadleznosti ministara, predsednika ili bilo kog politicara da donosi ocenu o efikasnosti nekog od ministara ???
To je iskljucivo nadleznost biraca, cijim novcem oni raspolazu. A mi smo svoju ocenu vec doneli (jer ju je lako naslutiti), i ona je u suprotnosti. Dakle kako se taj drugi ministar usudjuje da nama namece svoju ocenu. Ja smatram da Ilic, kao i mnogi drugi, od nashih para polu pije polu sharcu daje (sharac citaj njegov dzep). Jer rezultata pravih nema, ili su suvishe mizerni.
To su cista lopovska posla, kada jedan drugog pravdaju. Jer niko od nas nema uvid u rad/ucinak ministara niti u trosenje naseg novca od strane istih.
Drugo, pa i kad bi bio dobar i posten ministar, on nije nezamenljiv, ima ih mnogo koji bi posao ovavili dobro i bolje.
Trece, posle njegovih ponasanja, on vishe nije ministar, on je prostak.
Molim da se skloni.

Тодоровић Божидар

pre 18 godina

Министар Јочић изјави да капиталцу може да се опросте досадашње глупости јер је направио толико и толико сеоских путева и стаза. Веља је између осталог,до сада понео "славу" и постао дика владе јер је:
-шутирао новинара ТВ Аполо пред камерама,
-јавно претио новинарима и дописницима да ће их сместити у посебну здравствену установу коју ће изградити његово министарство,
-као видовњак почео да прориче и јавно да износи која новинарка ће се удати а која неће
-одржао "сјајан" интервју о Човићу где су максимално дошле до изражаја његове способности лепог говора
-напао и спречио патролу саобраћајне полиције да ради свој посао и то претворио у јавну хајку на полицију
-јавно изнео да закон не ваља и да за њега закон не важи јер он није ту да поштује закон већ да ради у свом интересу
-сазнао који мафијаши финансирају Б-92 али неће да их пријави,јер закон за њега не важи и јавно пркоси "целој нацији" кријући мафијаше,јер зна да ће му то надлежни министри опростити
На осднову свега јасан је закључак да мафијаши могу слободно да раде јер Велја их зна,има доказе о њиховом раду али неће да их пријави и тиме их штити а нико му ништа не може
Ако се Вељи све ово опрашта због неколико километара изграђених путева,питам се шта ће му се све опростити и шта ће све он да нам уради ако НЕ ДАЈ БОЖЕ изгради 300 км аутопута.То ме страшно плаши.

Legalista

pre 18 godina

Zašto da ne oprostimo "narodsko ponašanje" g-dina Ilića, kad smo oprostili (i zaboravili) "mladalački nestašluk" g-dina Jočića

Amara

pre 18 godina

Ovo mu dodje kao ona pesmica od "bijelog dugmeta","ima neka tajna veza" hitno izbori ili rekonstrukcija vlade koja mora da se odrekne ovih sramnih ministara.

goggy

pre 18 godina

Jooj, sve mi lici na hvalospeve Mrkonjicu... A Velja, bas gradi po Srbiji, a nije zaobisao ni svojA dvoristA. Strasno! Zna li neko da sabere 2 i 2 u ovoj zemlji? Sve sam blizi da svoj glas, na skorasnjim izborima, dam Tomi... Uzasno!

Maja

pre 18 godina

Mislim da je ponasanje ministra kapitalnog skaradno i nedopustivo, ali iz licnog primera, a radim u privredi, mogu da kazem da je srecom Velimir Ilic bio dovoljno pametan da u svom Ministarstvu angazuje kompetentne ljude, tako da je to u poredjenju sa sve tri demokratske vlade i sa svim predjasnjim i aktuelnim ministarstvima, po mom misljenju ministarstvo u kome se najlakse dolazi do zeljenih informacija i uspostavlja saradnja. Tako da koliko god zvucalo blesavo ovo sto govori Jocic, pokusavam da ga shvatim.

mile

pre 18 godina

Znaci da nije Velje Ilica u Srbiji ne bilo asfalta?? A druga stvar, zemlji u kojoj je asfaltiranje puteva sirine 4 metra i duzine par kilometara kapitalna investicija ne treba vlada nego neki prinudni upravnik... Organizovati asfaltiranje puteva moze i moja baba, a generalni problem je sto su svi ministri u toj vladi veoma ogranicenih sposobnosti pa im se cini da su bog zna kako uspesni...

grobarčina, blok 45

pre 18 godina

PRAVA IDILA!
Ovaj što je obijao trafike oprašta ovom što šutira, vređa i napada. A ovaj što za godinu dana ministrovanja gradi kuće, kupuje džipove oprašta onom trećem što drži finansije i rasprodaje državni deo u Nacionalnoj štedionici...I tako do poslednjeg člana nekog Upravnog odbora i poslanika...ŽIVEĆE OVA VLADA!

Cic

pre 18 godina

Ministrovo opravdavanje (saving face) zaista ima smisla. Medjutim, u zemlji u kojoj je Predsednik Vlade ubijen 2003.g., u kojoj je bivsi sef drzave ubijen 2000.g. i u kojoj je bivsi sef drzave u pritvoru Haskog tribunala, nije svejedno sta prica tamo neki ministar i koje sve pare on trosi, a uglavnom se zna da trosi nase pare skupljene kroz poreze, jer cak i kada su te pare dobijene kroz kredite inostranih poverilaca njih ce gradjani da vracaju.

Doctor Wu

pre 18 godina

I Englezi imaju svog Preskota, Ameri Ramsfelda, Rusi Jeljcina, verovatno i Kinezi i Japosi imaju nekog svog (Indusi sigurno imaju). Izgleda da svaki sistem da bi funkcionisao mora da ima "gibanicare", i to je jednostavno tako.

Coco Bill

pre 18 godina

"Svaki mlad čovek je fasciniran drugarstvom koje vlada među ministrima."....Šalu na stranu, ali ova tri naslova-mišljenje evrope o nama, pojava neonacizma, i ovo ovde, je relativno povezano i pokazuje, šta je i kako je, naravno ko hoće da vidi.

milan

pre 18 godina

Za ono sto je Veljo uradio i sto se sada radi na Borovoj glavi Velju Ilicu treaba dici spomenik za zivota. Mogu da ga napadaju koliko hoce ali konacno se nesto radi u centralnoj i zapadnoj Srbiji. Znam da to vama u vasim toplim kancelarijama i studijama nije bitno ali nama puno znaci. Na kraju krajeva videcete koliki ce broj glasova Velja imati u unturasnjosti.

Ljiljana Dezelin

pre 18 godina

Cak i glupost mogu oprostiti, ali se drskost i bezobrazluk ne oprastaju ni deci, vec se to ispravlja. Kod doticnog gospodina je to nemoguce ispraviti jer on, u periodu kada je to trebalo formirati, verovatno nije bio prisutan u kuci gde se dobijaju takvi 'nauci'. U svakoj pravnoj drzavi se takva nekultura i drskost, kod javnih licnosti, sankcionisu ali je u nasoj drzavi sasvim u redu tako se ponasati, a u redu je i da to drugi ministar brani.
Njegovo ponasanje, a i ponasanje ministra koji ga brani na ovakav glup nacin, su vise za rubriku: 'nema komentara'.

S

pre 18 godina

Zanima me dokle ćemo mi ovde da se zgražavamo, kukamo, plačemo i iznosimo svoja mišljenja koja imaju isti smisao, samo su drugačije izgovorene. Razne afere i gluposti tužne srpske vlade se sada fabrikuju na sat. Imam utisak da rade i to po dogovoru, sad će malo javnost da zgražava dinkić, pa onda ilić, pa jočić, pa opet ilić i tako u krug.
DOKLE BRE VIŠE?
Da li iko od svih nas koji ovo čitamo i komentarišemo i da li novinari i urednici medijske kuće B92, još uvek jedinog prozora u svet, da li iko ima ideju šta dalje, šta konkretno uraditi da se više ne ponižavamo sa ovim spodobama i karikaturama koji sačinjavaju srpsku vladu, da ne slušamo njihovo vredjanje svakog ko u ovoj državi sebe još uvek smatra duhovno zdravom i inteligentnom osobom, željnom prosperiteta?

GuC

pre 18 godina

Pa naravno, imao je los dan, pa secate se, mora da je isao sa nekog decijeg rodjendana i vracao se fenomenalno oznacenim, supersonicnim autoputem i onda je malo pogubio nerve...ali, pitam se, ako UBPOK nije izgubio nerve, kako to da nisu prikupljeni DOKAZI o malverzacijama u Zeleznici? Kako to da niko ne moze da dokuci da li je prekrsen zakon ili ne? Kako onjo sto zahteva dva prsta inteligencije i tri osnovne NE MOZE da se ustanovi. Dakle ako pise: TO se RADI samo na ovaj nacin...a neko uradi SUPROTNO, koliko je vremena potrebno da ga stigne policija? Tuzilac, sudija?
Ili je poruka svima, sto rece Velimir iz Cacka:"Kakav bre zakon..."?! Sad se ja pitam ko onda u zemlji Srbiji treba da stiti gradjane i Zakon? Nece ministri, nece MUP, nece tuzilac, nece sud, nece Vrhovni sud...Patuljasti snaucer?

stanko

pre 18 godina

Da li zaista imamo takve "ministre" izvinite zbog znakova navoda!
Svaka javna licnost treba da zna kako da se ponasa u javnosti, ako to ne zna ili ne moze, onda ne treba ni da pomislja o javnim nastupima.
No nasim ministrima i ne samo njima nista ne moze da se dogodi, pa se tako i ponasaju. Da jedan drugoga brane ne iznenadjuje me jer bi u protivnom Ilic (ne mogu da ga nazovem gospodinom) mogao ko zna sta da iznese o ovom drugom.
Takvo ponasanje je po meni moguce samo u svom dvoristu.

Majka

pre 18 godina

Ako nema nerava za ono sto dolazi sa bavljenjem javnim zivotom - ima dosta njiva za obradjivanje. Znamo da ima nerava za beneficije. Naravno Jocic - vrana vrani ...

stratus

pre 18 godina

Jocicevo i Ilicevo ponasanje cu ja sigurno, a nadam se i vecina drugih, kazniti na narednim izborima. Sada im nista ne mozemo, ali kad dodju izbori, jao vama. A posle ce naredna vlast da ispita kriminalne radnje ove vlasti i zasluzne strpa u zatvor.

NN lice

pre 18 godina

Potpuno je jasno da Velju ne smeju popreko da pogledaju samo zato da ne bi oborio vladu. A setimo se kako se Djindjic odrekao Perisica, Vuka Obradovica, Veselinova...cim su bacili senku na obraz vlade. I jos uspeo da odrzi koaliciju na okupu. Jos jedno poredjenje koje pokazuje ponor izmedju bivseg i sadasnjeg premijera.

vladimir

pre 18 godina

Ako smo vec pravoslavci (sto dss non stop ponavlja) onda je samo na Bogu da oprasta a na ljudima da primenjuju bozje i ljudske zakone. Cudo je to kako se neke stvari selektivno primenjuju.
Da li ovo znaci da ako Velja izgradi novi aerodrom ili most kod Beograda moze i da ubije nekog? Naravno ako mu je los dan.

Sladjana

pre 18 godina

Veoma me zanima koliko košta ovaj oprost, s obzirom da je razlika u ceni oko uvoza famoznih lokomotiva od 2,8 do 3,5 miliona - 700 hiljada evra. Zakon je prekršen i u svakoj normalnoj zemlji neko bi otišao u zatvor a pored zatvora bila bi mu oduzeta i pribavljena imovinska korist, odnosno vile, kuće, kamioni, avioni itd. Naravno, sve pod uslovom da je država pravna a ne kriminalna. Sram ih bilo!

Aleksandar

pre 18 godina

Ovo sto Jocic kaze u kontekstu sta je Velja uradio i koliko radi je zaista istina. To ce vam potvrditi svaki covek koji zivi u unutrasnjosti Srbije. U nekim delovima Srbije uradjeno je vise za Veljinog mandata nego u poslednjih 50 godina. Medjutim, neshvatljivo mi je da covek koji ocigledno ima problema sa kucnim vaspitanjem ako nista drugo a ono bar zaposli coveka koji se u svetu zove "osoba zaduzena za odnose sa javnoscu" i koja ce nam, u njegovo ime, objasniti sta znaci kada Velja recimo sutne novinara ili koja-i ce znati da nam predstavi to pozitivno sto je Velja uradio i sto je po meni zaista nesporno. Ovako, po onoj naroodnoj, Velja je "dobra krava" koja da 100 litara mleka a onda sutne vedro sa mlekom (citaj novinara) i prospe to isto mleko.
Veljo, daj poradi malo na sebi. Coveka menjaju njegova dela. Nemoj da te pamtimo po glupim ispadima i ruznim recima. Izadji iz tog odvratnog siledziskog fazona nije vise u modi!

boba stanic

pre 18 godina

A-ha, uredjeni putevi a ono 2 mega saobracajke u roku od 5 minuta! Dajte, ljudi podignite kriterijume i otvorite oci, videcete da ta iluzija nicemu ne sluzi. Ilic je kratkih zivaca. I nije mu nekad dan. A onda neka ostane kod kuce u Cacku i neka vozi traktor. Ne moze jedan politicar koji zivi o trosku gradjana tek tako da odlucuje kad mu je dan a kad nije, i kad ce da bude vaspitan a kad ne. Sto se tice tog policajca-ministra; porucio bih mu da ne mesa babe i zabe, sto bi rekli, i neka ne pokusava da me edukuje. Mi gradjani, kojima on i sluzi, volmo kad novinari provociraju svoje sagovornika zato sto onda iz njihovih reakcija vidimo kad i koliko smo pogresili pri zaokruzivanju imena na glasackom listu.

Veliki Blek

pre 18 godina

Nisam skroz toku sa ovim duelom B92-Ilić ali mi se čini da je u pitanju i narasla imovina gospodina Ilića. To je, rekao bih, u skladu sa zahtevom Jočića:
"Voleo bih da ... manje čujem zamerke na njegove izjave, a više na ono što on radi." Stvarno bih voleo da i mnistar Ilić jednom, putem tvrdih i neoborivih argumenata dokaže da B92 laže. Nema smisla da stalno on bude (morlani) gubitnik.

Dejan

pre 18 godina

Prvo su oprostili Jocicu za "trafiku" pa sad on ima razumevanja za gdina. primitivca koji se btw. ponasa kao despot a najvise me nervira opravdanje da on radi? Svi mi radimo ali nikoga ne sutiramo, pljujemo, vredjamo... a pogotovo niko od nas nije upleten u sve veci broj malverzacija.
Pitam vas da l' bi asfaltirao nesto bez novaca koji mu se daju, neka bude faca pa tako asfaltira, u suprotnom i moja baba moze sa parama da radi sta hoce.
Vlada treba da padne zbog nevaspitanih ministara kao sto je on (ne zelim ni ime da mu napisem)

Saša Novak @ NL

pre 18 godina

Postoje vaspitaniji i nevaspitaniji ministri... Ministar prima platu koju narod Srbije placa, javna je licnost i time opravdano kritikovan, na njemu je da li je dovoljno kompetentan da funkcionise kao ministar i to se ne svodi samo na pitanje koliko je posla uradjeno, jer i to je zanemarljivo koliko je moglo biti uradjeno da su pravi ljudi na pravom mestu. Kontroverznost ministra Ilica dokazuje da vise njegovo nekulturno ponasanje privlaci paznju nego ozbiljni poslovi....Ko tu onda nije vaspitan?

Dojcin Plavsic

pre 18 godina

Dokle vise sa tom famom da Ilic dobro radi svoj posao. To svi ponavljaju kao papagaji u nadi da ce se laz sto puta ponovljena pretvoriti u istinu. Ilic svakako ne radi svoj posao kako treba.
Gde je taj obecani sumadijski autoput? Gde je restruktuiranje zeleznica? Gde je put Nis-Dimitrovgrad? Ili autoput kroz Grdelicu? Sta je sa restruktuiranjem i privatizavijom JAT-a? Gde je autoput do Madjarske? Most kod Beske? Kako to da ne znamo da li je Mobtel stvarno prodat i za koliko para? Koliki je moj, konkretno, udeo u Mobtelu? Zasto Telekom jos uvek ima monopol? Zasto se direkcija za puteve i dalje finansira iz budzeta a ne kroz porez na gorivo?
Previse pitanja bez odgovora ministre nesposobni (ali jako glasni) Ilicu.

sa strane

pre 18 godina

Moglo bi se diskutovati o "zaslugama za narod".
Niti je Velja Ilic (niti neki drugi ministar) zasluzan za izgradnju puteva, jer, isti se finansiraju iz programa Evropske zajednice.
Ista stvar je i sa Zeleznicama.
http://europa.eu.int/comm/enlargement/cards/index_en.htm

Mashinovodja

pre 18 godina

Kao i obično kad daje izjave za javnost, g.ministar Jočić je opet promašio temu. Očigledno je da ni g.Jočić, ni g.Ilić, uopšte ne razumeju ulogu i svrhu novinara i medija u demokratiji. Idemo redom:
1. Posao novinara NIJE da isprovocira sagovornika nego da od njega dobije činjenice.
2. Slažem se da nismo svi "istih nerava", ali onaj koji ima previše tanke nerve pa na svako pitanje koje smatra nezgodnim reaguje uvredama, psovkama, čak i šutiranjem novinara, onda takav čovek NIPOŠTO NIJE za javnu funkciju. Hoće li na nekom zvaničnom prijemu da tresne pesnicom američkog ambasadora jer mu je ovaj rekao nešto neprijatno? Neka vređa, psuje i šutira one u svom okruženju koji pristaju da to trpe, ali to NE SME da radi čovek na tako visokoj državnoj funkciji.
3. Slažem se da ponekad (čak i prečesto) novinari nemaju meru i da mnogi smatraju da je u borbi za tiraž/gledanost apsolutno sve dozvoljeno, ali čovek na javnoj funkciji može u najgorem slučaju samo da kaže "ne dozvoljavam da me vređate" i da se povuče. Ni u kom slučaju ne sme sebi da dozvoli da ga novinar isprovocira i iznervira.
4. Ilićeva rekcija uopšte nije beznačajna, jer ako je ministru dozvoljeno da bez ikakvih dokaza nekoga optužuje da je na platnom spisku mafije ili stranih službi i da javno vređa, pa čak i tuče, što bi to bilo zabranjeno i kažnjivo za običnog građanina?
5. Uopšte nije tačno da u Srbiji "nema puta koji nije asvaltiran". Znam za najmanje jedan, i to u neposrednoj okolini Beograda.
6. Ne stoji teorija "on jako dobro radi, pa mu se može oprostiti to što priča." Da li biste vi g.Jočiću trpeli potčinjenog koji odlično radi svoj posao ali kome god hoće da ga sluša priča kako vi šurujete s mafijom? Naravno da to ne može da prođe. Bez obzira na (diskutabilne) zasluge i dobar(?) rad, ni g.Velja Ilić, ni bilo ko drugi, ne može i ne sme nikoga da optužuje bez dokaza. To bi vama trebalo da bude jasno g.Jočiću. Ili vi pokušavate da ga branite možda zato što se "sličan sličnome raduje", kako to govorahu stari Rimljani?

hem

pre 18 godina

Ovo je blago receno, banalno objsanjenje za decu u osnovnoj skoli, gde li ce nas ovakavi odvesti? Nemam preterano razumevanja za uredjivacku politiku B92, sta vise, retko je i gledam, ali onakvo ponasanje gospodina Ilica je na grenici uvredljivog. Ocigledno ima problem u komunikaciji sa svima, to nije uredu.

Dositej

pre 18 godina

Da, da, bolje da je rekao - prođite Skupštinom Srbije pa ćete videti da su nam poslanici NS potrebni za većinu i baš nas, legijaliste, briga šta radi Velja Ilić, samo nek glasa za Vladu. A to što krade i što je primitivac, ma ajte, molim vas, kao da je to bitno.

Dijaspora

pre 18 godina

Neverovatno, celokupna vlada je bruka i sramota nase zemlje. Pored velike kolicine obrazovanih civilizovanih strucnjaka nama su ministri u vladi ljudi kojih bi se svaka normalna zamlja stidela.

zt

pre 18 godina

Sramota... primitivci prastaju primitivcima. Ministar policije brani ljude kao V. Ilic za koje je samo pitanje dana kad ce s reci preci na dela, tj. da krenu da pucaju. A posle ce biti 'nismo znali'. Zar nije posao ministra unutrasnjih poslova i same policije da zastiti normalan svet od spodoba koje prete?

Posmatrac

pre 18 godina

Tipicno nase: "Ma pusti coveka imao je los dan. Jeste da je tezak ali radi svoj posao (???)"
Cak i u svakodnevnom zivotu ovakvo gledanje kroz prste ne vodi nicemu tj. vidimo svuda oko nas cemu vodi. Da ne govorimo o jednom ministru koji se tako ponasa. Ova Vlada je punih usta opredeljena za EU, ali ovakav kakva je sa ovakvim ministrima sigurno ne pripada EU. Ovakavo ponasanje ni u jednoj zemlji EU se ne tolerise i ministri podnose ostavke i za mnogo manje stvari bez obzira kakav im je "ucinak" na poslu.
Ako hocemo u EU prva i Vlada trebala da da primer kulturnog ponasanja a ne da ministri kao Velja Ilic jos ohrabruju primitivno ponasanje.

Nesha

pre 18 godina

Tako je gospodine-u 'potpunosti se slazem - Ilicu treba sve oprostiti - a pitam ja Vas kakva onda prava imaju novinari i obicni ljudi? Ko ce njima da oprosti? Nego zauzeli ste poziciju pa vam se otvorili ventili i ne daj Boze da Vas neko pomeri. Ali kao i sve tako i Vi pa verrovali ili ne cak i gospodin Ilic ima svoj pocetak a i KRAJ.

Momčilo Vasić

pre 18 godina

Divno, divno! Kakva porodica, sve u njoj sređeno. Sada je rezultat nerešen: Velja Jočiću oprostio grehe iz mladosti, a Jočić Velji bahato ponašanje, opasno po okolinu!
Da bi se zamaskiralo, očekujem brzo i britko proizvodjenje afere oko Čede, Batića, Bebe...
Tako je to, kada niko ne obeća buvaru svima koji ubijaju sve u ovom narodu: ekonomiju, moral, slobodu... Prethodno je ubijena jedina trunka svetla - Đinđić, a sve njegovo porušeno, pohapšeno ili oterano u ilegalu! Dokle, dokle?!

Dositej

pre 18 godina

Da, da, bolje da je rekao - prođite Skupštinom Srbije pa ćete videti da su nam poslanici NS potrebni za većinu i baš nas, legijaliste, briga šta radi Velja Ilić, samo nek glasa za Vladu. A to što krade i što je primitivac, ma ajte, molim vas, kao da je to bitno.

hem

pre 18 godina

Ovo je blago receno, banalno objsanjenje za decu u osnovnoj skoli, gde li ce nas ovakavi odvesti? Nemam preterano razumevanja za uredjivacku politiku B92, sta vise, retko je i gledam, ali onakvo ponasanje gospodina Ilica je na grenici uvredljivog. Ocigledno ima problem u komunikaciji sa svima, to nije uredu.

zt

pre 18 godina

Sramota... primitivci prastaju primitivcima. Ministar policije brani ljude kao V. Ilic za koje je samo pitanje dana kad ce s reci preci na dela, tj. da krenu da pucaju. A posle ce biti 'nismo znali'. Zar nije posao ministra unutrasnjih poslova i same policije da zastiti normalan svet od spodoba koje prete?

Momčilo Vasić

pre 18 godina

Divno, divno! Kakva porodica, sve u njoj sređeno. Sada je rezultat nerešen: Velja Jočiću oprostio grehe iz mladosti, a Jočić Velji bahato ponašanje, opasno po okolinu!
Da bi se zamaskiralo, očekujem brzo i britko proizvodjenje afere oko Čede, Batića, Bebe...
Tako je to, kada niko ne obeća buvaru svima koji ubijaju sve u ovom narodu: ekonomiju, moral, slobodu... Prethodno je ubijena jedina trunka svetla - Đinđić, a sve njegovo porušeno, pohapšeno ili oterano u ilegalu! Dokle, dokle?!

Nesha

pre 18 godina

Tako je gospodine-u 'potpunosti se slazem - Ilicu treba sve oprostiti - a pitam ja Vas kakva onda prava imaju novinari i obicni ljudi? Ko ce njima da oprosti? Nego zauzeli ste poziciju pa vam se otvorili ventili i ne daj Boze da Vas neko pomeri. Ali kao i sve tako i Vi pa verrovali ili ne cak i gospodin Ilic ima svoj pocetak a i KRAJ.

Dijaspora

pre 18 godina

Neverovatno, celokupna vlada je bruka i sramota nase zemlje. Pored velike kolicine obrazovanih civilizovanih strucnjaka nama su ministri u vladi ljudi kojih bi se svaka normalna zamlja stidela.

Posmatrac

pre 18 godina

Tipicno nase: "Ma pusti coveka imao je los dan. Jeste da je tezak ali radi svoj posao (???)"
Cak i u svakodnevnom zivotu ovakvo gledanje kroz prste ne vodi nicemu tj. vidimo svuda oko nas cemu vodi. Da ne govorimo o jednom ministru koji se tako ponasa. Ova Vlada je punih usta opredeljena za EU, ali ovakav kakva je sa ovakvim ministrima sigurno ne pripada EU. Ovakavo ponasanje ni u jednoj zemlji EU se ne tolerise i ministri podnose ostavke i za mnogo manje stvari bez obzira kakav im je "ucinak" na poslu.
Ako hocemo u EU prva i Vlada trebala da da primer kulturnog ponasanja a ne da ministri kao Velja Ilic jos ohrabruju primitivno ponasanje.

Mashinovodja

pre 18 godina

Kao i obično kad daje izjave za javnost, g.ministar Jočić je opet promašio temu. Očigledno je da ni g.Jočić, ni g.Ilić, uopšte ne razumeju ulogu i svrhu novinara i medija u demokratiji. Idemo redom:
1. Posao novinara NIJE da isprovocira sagovornika nego da od njega dobije činjenice.
2. Slažem se da nismo svi "istih nerava", ali onaj koji ima previše tanke nerve pa na svako pitanje koje smatra nezgodnim reaguje uvredama, psovkama, čak i šutiranjem novinara, onda takav čovek NIPOŠTO NIJE za javnu funkciju. Hoće li na nekom zvaničnom prijemu da tresne pesnicom američkog ambasadora jer mu je ovaj rekao nešto neprijatno? Neka vređa, psuje i šutira one u svom okruženju koji pristaju da to trpe, ali to NE SME da radi čovek na tako visokoj državnoj funkciji.
3. Slažem se da ponekad (čak i prečesto) novinari nemaju meru i da mnogi smatraju da je u borbi za tiraž/gledanost apsolutno sve dozvoljeno, ali čovek na javnoj funkciji može u najgorem slučaju samo da kaže "ne dozvoljavam da me vređate" i da se povuče. Ni u kom slučaju ne sme sebi da dozvoli da ga novinar isprovocira i iznervira.
4. Ilićeva rekcija uopšte nije beznačajna, jer ako je ministru dozvoljeno da bez ikakvih dokaza nekoga optužuje da je na platnom spisku mafije ili stranih službi i da javno vređa, pa čak i tuče, što bi to bilo zabranjeno i kažnjivo za običnog građanina?
5. Uopšte nije tačno da u Srbiji "nema puta koji nije asvaltiran". Znam za najmanje jedan, i to u neposrednoj okolini Beograda.
6. Ne stoji teorija "on jako dobro radi, pa mu se može oprostiti to što priča." Da li biste vi g.Jočiću trpeli potčinjenog koji odlično radi svoj posao ali kome god hoće da ga sluša priča kako vi šurujete s mafijom? Naravno da to ne može da prođe. Bez obzira na (diskutabilne) zasluge i dobar(?) rad, ni g.Velja Ilić, ni bilo ko drugi, ne može i ne sme nikoga da optužuje bez dokaza. To bi vama trebalo da bude jasno g.Jočiću. Ili vi pokušavate da ga branite možda zato što se "sličan sličnome raduje", kako to govorahu stari Rimljani?

Veliki Blek

pre 18 godina

Nisam skroz toku sa ovim duelom B92-Ilić ali mi se čini da je u pitanju i narasla imovina gospodina Ilića. To je, rekao bih, u skladu sa zahtevom Jočića:
"Voleo bih da ... manje čujem zamerke na njegove izjave, a više na ono što on radi." Stvarno bih voleo da i mnistar Ilić jednom, putem tvrdih i neoborivih argumenata dokaže da B92 laže. Nema smisla da stalno on bude (morlani) gubitnik.

boba stanic

pre 18 godina

A-ha, uredjeni putevi a ono 2 mega saobracajke u roku od 5 minuta! Dajte, ljudi podignite kriterijume i otvorite oci, videcete da ta iluzija nicemu ne sluzi. Ilic je kratkih zivaca. I nije mu nekad dan. A onda neka ostane kod kuce u Cacku i neka vozi traktor. Ne moze jedan politicar koji zivi o trosku gradjana tek tako da odlucuje kad mu je dan a kad nije, i kad ce da bude vaspitan a kad ne. Sto se tice tog policajca-ministra; porucio bih mu da ne mesa babe i zabe, sto bi rekli, i neka ne pokusava da me edukuje. Mi gradjani, kojima on i sluzi, volmo kad novinari provociraju svoje sagovornika zato sto onda iz njihovih reakcija vidimo kad i koliko smo pogresili pri zaokruzivanju imena na glasackom listu.

sa strane

pre 18 godina

Moglo bi se diskutovati o "zaslugama za narod".
Niti je Velja Ilic (niti neki drugi ministar) zasluzan za izgradnju puteva, jer, isti se finansiraju iz programa Evropske zajednice.
Ista stvar je i sa Zeleznicama.
http://europa.eu.int/comm/enlargement/cards/index_en.htm

Sladjana

pre 18 godina

Veoma me zanima koliko košta ovaj oprost, s obzirom da je razlika u ceni oko uvoza famoznih lokomotiva od 2,8 do 3,5 miliona - 700 hiljada evra. Zakon je prekršen i u svakoj normalnoj zemlji neko bi otišao u zatvor a pored zatvora bila bi mu oduzeta i pribavljena imovinska korist, odnosno vile, kuće, kamioni, avioni itd. Naravno, sve pod uslovom da je država pravna a ne kriminalna. Sram ih bilo!

Aleksandar

pre 18 godina

Ovo sto Jocic kaze u kontekstu sta je Velja uradio i koliko radi je zaista istina. To ce vam potvrditi svaki covek koji zivi u unutrasnjosti Srbije. U nekim delovima Srbije uradjeno je vise za Veljinog mandata nego u poslednjih 50 godina. Medjutim, neshvatljivo mi je da covek koji ocigledno ima problema sa kucnim vaspitanjem ako nista drugo a ono bar zaposli coveka koji se u svetu zove "osoba zaduzena za odnose sa javnoscu" i koja ce nam, u njegovo ime, objasniti sta znaci kada Velja recimo sutne novinara ili koja-i ce znati da nam predstavi to pozitivno sto je Velja uradio i sto je po meni zaista nesporno. Ovako, po onoj naroodnoj, Velja je "dobra krava" koja da 100 litara mleka a onda sutne vedro sa mlekom (citaj novinara) i prospe to isto mleko.
Veljo, daj poradi malo na sebi. Coveka menjaju njegova dela. Nemoj da te pamtimo po glupim ispadima i ruznim recima. Izadji iz tog odvratnog siledziskog fazona nije vise u modi!

Dejan

pre 18 godina

Prvo su oprostili Jocicu za "trafiku" pa sad on ima razumevanja za gdina. primitivca koji se btw. ponasa kao despot a najvise me nervira opravdanje da on radi? Svi mi radimo ali nikoga ne sutiramo, pljujemo, vredjamo... a pogotovo niko od nas nije upleten u sve veci broj malverzacija.
Pitam vas da l' bi asfaltirao nesto bez novaca koji mu se daju, neka bude faca pa tako asfaltira, u suprotnom i moja baba moze sa parama da radi sta hoce.
Vlada treba da padne zbog nevaspitanih ministara kao sto je on (ne zelim ni ime da mu napisem)

Dojcin Plavsic

pre 18 godina

Dokle vise sa tom famom da Ilic dobro radi svoj posao. To svi ponavljaju kao papagaji u nadi da ce se laz sto puta ponovljena pretvoriti u istinu. Ilic svakako ne radi svoj posao kako treba.
Gde je taj obecani sumadijski autoput? Gde je restruktuiranje zeleznica? Gde je put Nis-Dimitrovgrad? Ili autoput kroz Grdelicu? Sta je sa restruktuiranjem i privatizavijom JAT-a? Gde je autoput do Madjarske? Most kod Beske? Kako to da ne znamo da li je Mobtel stvarno prodat i za koliko para? Koliki je moj, konkretno, udeo u Mobtelu? Zasto Telekom jos uvek ima monopol? Zasto se direkcija za puteve i dalje finansira iz budzeta a ne kroz porez na gorivo?
Previse pitanja bez odgovora ministre nesposobni (ali jako glasni) Ilicu.

Saša Novak @ NL

pre 18 godina

Postoje vaspitaniji i nevaspitaniji ministri... Ministar prima platu koju narod Srbije placa, javna je licnost i time opravdano kritikovan, na njemu je da li je dovoljno kompetentan da funkcionise kao ministar i to se ne svodi samo na pitanje koliko je posla uradjeno, jer i to je zanemarljivo koliko je moglo biti uradjeno da su pravi ljudi na pravom mestu. Kontroverznost ministra Ilica dokazuje da vise njegovo nekulturno ponasanje privlaci paznju nego ozbiljni poslovi....Ko tu onda nije vaspitan?

GuC

pre 18 godina

Pa naravno, imao je los dan, pa secate se, mora da je isao sa nekog decijeg rodjendana i vracao se fenomenalno oznacenim, supersonicnim autoputem i onda je malo pogubio nerve...ali, pitam se, ako UBPOK nije izgubio nerve, kako to da nisu prikupljeni DOKAZI o malverzacijama u Zeleznici? Kako to da niko ne moze da dokuci da li je prekrsen zakon ili ne? Kako onjo sto zahteva dva prsta inteligencije i tri osnovne NE MOZE da se ustanovi. Dakle ako pise: TO se RADI samo na ovaj nacin...a neko uradi SUPROTNO, koliko je vremena potrebno da ga stigne policija? Tuzilac, sudija?
Ili je poruka svima, sto rece Velimir iz Cacka:"Kakav bre zakon..."?! Sad se ja pitam ko onda u zemlji Srbiji treba da stiti gradjane i Zakon? Nece ministri, nece MUP, nece tuzilac, nece sud, nece Vrhovni sud...Patuljasti snaucer?

Ljiljana Dezelin

pre 18 godina

Cak i glupost mogu oprostiti, ali se drskost i bezobrazluk ne oprastaju ni deci, vec se to ispravlja. Kod doticnog gospodina je to nemoguce ispraviti jer on, u periodu kada je to trebalo formirati, verovatno nije bio prisutan u kuci gde se dobijaju takvi 'nauci'. U svakoj pravnoj drzavi se takva nekultura i drskost, kod javnih licnosti, sankcionisu ali je u nasoj drzavi sasvim u redu tako se ponasati, a u redu je i da to drugi ministar brani.
Njegovo ponasanje, a i ponasanje ministra koji ga brani na ovakav glup nacin, su vise za rubriku: 'nema komentara'.

stanko

pre 18 godina

Da li zaista imamo takve "ministre" izvinite zbog znakova navoda!
Svaka javna licnost treba da zna kako da se ponasa u javnosti, ako to ne zna ili ne moze, onda ne treba ni da pomislja o javnim nastupima.
No nasim ministrima i ne samo njima nista ne moze da se dogodi, pa se tako i ponasaju. Da jedan drugoga brane ne iznenadjuje me jer bi u protivnom Ilic (ne mogu da ga nazovem gospodinom) mogao ko zna sta da iznese o ovom drugom.
Takvo ponasanje je po meni moguce samo u svom dvoristu.

stratus

pre 18 godina

Jocicevo i Ilicevo ponasanje cu ja sigurno, a nadam se i vecina drugih, kazniti na narednim izborima. Sada im nista ne mozemo, ali kad dodju izbori, jao vama. A posle ce naredna vlast da ispita kriminalne radnje ove vlasti i zasluzne strpa u zatvor.

NN lice

pre 18 godina

Potpuno je jasno da Velju ne smeju popreko da pogledaju samo zato da ne bi oborio vladu. A setimo se kako se Djindjic odrekao Perisica, Vuka Obradovica, Veselinova...cim su bacili senku na obraz vlade. I jos uspeo da odrzi koaliciju na okupu. Jos jedno poredjenje koje pokazuje ponor izmedju bivseg i sadasnjeg premijera.

milan

pre 18 godina

Za ono sto je Veljo uradio i sto se sada radi na Borovoj glavi Velju Ilicu treaba dici spomenik za zivota. Mogu da ga napadaju koliko hoce ali konacno se nesto radi u centralnoj i zapadnoj Srbiji. Znam da to vama u vasim toplim kancelarijama i studijama nije bitno ali nama puno znaci. Na kraju krajeva videcete koliki ce broj glasova Velja imati u unturasnjosti.

vladimir

pre 18 godina

Ako smo vec pravoslavci (sto dss non stop ponavlja) onda je samo na Bogu da oprasta a na ljudima da primenjuju bozje i ljudske zakone. Cudo je to kako se neke stvari selektivno primenjuju.
Da li ovo znaci da ako Velja izgradi novi aerodrom ili most kod Beograda moze i da ubije nekog? Naravno ako mu je los dan.

Majka

pre 18 godina

Ako nema nerava za ono sto dolazi sa bavljenjem javnim zivotom - ima dosta njiva za obradjivanje. Znamo da ima nerava za beneficije. Naravno Jocic - vrana vrani ...

S

pre 18 godina

Zanima me dokle ćemo mi ovde da se zgražavamo, kukamo, plačemo i iznosimo svoja mišljenja koja imaju isti smisao, samo su drugačije izgovorene. Razne afere i gluposti tužne srpske vlade se sada fabrikuju na sat. Imam utisak da rade i to po dogovoru, sad će malo javnost da zgražava dinkić, pa onda ilić, pa jočić, pa opet ilić i tako u krug.
DOKLE BRE VIŠE?
Da li iko od svih nas koji ovo čitamo i komentarišemo i da li novinari i urednici medijske kuće B92, još uvek jedinog prozora u svet, da li iko ima ideju šta dalje, šta konkretno uraditi da se više ne ponižavamo sa ovim spodobama i karikaturama koji sačinjavaju srpsku vladu, da ne slušamo njihovo vredjanje svakog ko u ovoj državi sebe još uvek smatra duhovno zdravom i inteligentnom osobom, željnom prosperiteta?

Coco Bill

pre 18 godina

"Svaki mlad čovek je fasciniran drugarstvom koje vlada među ministrima."....Šalu na stranu, ali ova tri naslova-mišljenje evrope o nama, pojava neonacizma, i ovo ovde, je relativno povezano i pokazuje, šta je i kako je, naravno ko hoće da vidi.

Cic

pre 18 godina

Ministrovo opravdavanje (saving face) zaista ima smisla. Medjutim, u zemlji u kojoj je Predsednik Vlade ubijen 2003.g., u kojoj je bivsi sef drzave ubijen 2000.g. i u kojoj je bivsi sef drzave u pritvoru Haskog tribunala, nije svejedno sta prica tamo neki ministar i koje sve pare on trosi, a uglavnom se zna da trosi nase pare skupljene kroz poreze, jer cak i kada su te pare dobijene kroz kredite inostranih poverilaca njih ce gradjani da vracaju.

Doctor Wu

pre 18 godina

I Englezi imaju svog Preskota, Ameri Ramsfelda, Rusi Jeljcina, verovatno i Kinezi i Japosi imaju nekog svog (Indusi sigurno imaju). Izgleda da svaki sistem da bi funkcionisao mora da ima "gibanicare", i to je jednostavno tako.

grobarčina, blok 45

pre 18 godina

PRAVA IDILA!
Ovaj što je obijao trafike oprašta ovom što šutira, vređa i napada. A ovaj što za godinu dana ministrovanja gradi kuće, kupuje džipove oprašta onom trećem što drži finansije i rasprodaje državni deo u Nacionalnoj štedionici...I tako do poslednjeg člana nekog Upravnog odbora i poslanika...ŽIVEĆE OVA VLADA!

mile

pre 18 godina

Znaci da nije Velje Ilica u Srbiji ne bilo asfalta?? A druga stvar, zemlji u kojoj je asfaltiranje puteva sirine 4 metra i duzine par kilometara kapitalna investicija ne treba vlada nego neki prinudni upravnik... Organizovati asfaltiranje puteva moze i moja baba, a generalni problem je sto su svi ministri u toj vladi veoma ogranicenih sposobnosti pa im se cini da su bog zna kako uspesni...

goggy

pre 18 godina

Jooj, sve mi lici na hvalospeve Mrkonjicu... A Velja, bas gradi po Srbiji, a nije zaobisao ni svojA dvoristA. Strasno! Zna li neko da sabere 2 i 2 u ovoj zemlji? Sve sam blizi da svoj glas, na skorasnjim izborima, dam Tomi... Uzasno!

Maja

pre 18 godina

Mislim da je ponasanje ministra kapitalnog skaradno i nedopustivo, ali iz licnog primera, a radim u privredi, mogu da kazem da je srecom Velimir Ilic bio dovoljno pametan da u svom Ministarstvu angazuje kompetentne ljude, tako da je to u poredjenju sa sve tri demokratske vlade i sa svim predjasnjim i aktuelnim ministarstvima, po mom misljenju ministarstvo u kome se najlakse dolazi do zeljenih informacija i uspostavlja saradnja. Tako da koliko god zvucalo blesavo ovo sto govori Jocic, pokusavam da ga shvatim.

Amara

pre 18 godina

Ovo mu dodje kao ona pesmica od "bijelog dugmeta","ima neka tajna veza" hitno izbori ili rekonstrukcija vlade koja mora da se odrekne ovih sramnih ministara.

Legalista

pre 18 godina

Zašto da ne oprostimo "narodsko ponašanje" g-dina Ilića, kad smo oprostili (i zaboravili) "mladalački nestašluk" g-dina Jočića

Тодоровић Божидар

pre 18 godina

Министар Јочић изјави да капиталцу може да се опросте досадашње глупости јер је направио толико и толико сеоских путева и стаза. Веља је између осталог,до сада понео "славу" и постао дика владе јер је:
-шутирао новинара ТВ Аполо пред камерама,
-јавно претио новинарима и дописницима да ће их сместити у посебну здравствену установу коју ће изградити његово министарство,
-као видовњак почео да прориче и јавно да износи која новинарка ће се удати а која неће
-одржао "сјајан" интервју о Човићу где су максимално дошле до изражаја његове способности лепог говора
-напао и спречио патролу саобраћајне полиције да ради свој посао и то претворио у јавну хајку на полицију
-јавно изнео да закон не ваља и да за њега закон не важи јер он није ту да поштује закон већ да ради у свом интересу
-сазнао који мафијаши финансирају Б-92 али неће да их пријави,јер закон за њега не важи и јавно пркоси "целој нацији" кријући мафијаше,јер зна да ће му то надлежни министри опростити
На осднову свега јасан је закључак да мафијаши могу слободно да раде јер Велја их зна,има доказе о њиховом раду али неће да их пријави и тиме их штити а нико му ништа не може
Ако се Вељи све ово опрашта због неколико километара изграђених путева,питам се шта ће му се све опростити и шта ће све он да нам уради ако НЕ ДАЈ БОЖЕ изгради 300 км аутопута.То ме страшно плаши.

think about

pre 18 godina

Ovakvo ponasanje, oba, ministra, je upravo to zbog cega nas civilizovani svet optuzuje za degradaciju drustva.
Pa od kada je u nadleznosti ministara, predsednika ili bilo kog politicara da donosi ocenu o efikasnosti nekog od ministara ???
To je iskljucivo nadleznost biraca, cijim novcem oni raspolazu. A mi smo svoju ocenu vec doneli (jer ju je lako naslutiti), i ona je u suprotnosti. Dakle kako se taj drugi ministar usudjuje da nama namece svoju ocenu. Ja smatram da Ilic, kao i mnogi drugi, od nashih para polu pije polu sharcu daje (sharac citaj njegov dzep). Jer rezultata pravih nema, ili su suvishe mizerni.
To su cista lopovska posla, kada jedan drugog pravdaju. Jer niko od nas nema uvid u rad/ucinak ministara niti u trosenje naseg novca od strane istih.
Drugo, pa i kad bi bio dobar i posten ministar, on nije nezamenljiv, ima ih mnogo koji bi posao ovavili dobro i bolje.
Trece, posle njegovih ponasanja, on vishe nije ministar, on je prostak.
Molim da se skloni.

milan

pre 18 godina

Kada bi u pitanju bio neki pubertetlija,ovo manijakalno ponasanje bi donekle bilo razumljivo,medjutim ministar Ilic po kozna koji put pokazuje svoje pravo lice!!!Ne kaze se uzalud:"Daj coveku vlasti pa ces videti kakav je"!Za Srbiju kao zemlju nije bruka sto se jedan ministar ovako ponasa,vec sto je uopste uspeo da postane to sto jeste!!!Tako smo mi glasali(ja nisam naravno inace bi pljunuo sebi u lice),uzivajmo u svom izboru!?Nadam se da necemo jos dugo uzivati u ovoj "extazi" primitivnih likova kji nas predstavljaju!

Pyncon

pre 18 godina

Kada ga je Dragan Djilas, direktor Narodne kancelarije, uhvatio u ..., on se ostrvio i na njega i na sve koji su te dokaze objavili. Djilase, samo napred, nemoj da te ovakvi primitivci zaustave u borbi protiv korupcij

Caki Delija Mb

pre 18 godina

Al' je opravio puteve svaka mu čast.. Juče pade magla i pogibe odmah grdan svet po našim drumovima. Pa ja kad prelazim iz Hrvatske u Srbiju palim sva moguća svetla na autu ne bih li živ stigao do Bg, vožnja po magli je na žalost dokazano smrtonosni "sport" u Srbiji! Ja sam sinoć po gadnoj magli stigao oi Izole do Maribora za nesto više od 2h sve vozeći ne manje od 120km/h ali je put obeležen kako treba, svetla na autima upaljena i sve se poštuje svaki i najsitniji propis a dični ministra može smao da se hvali potemkinovim selima izgleda. E moj ministre, ne radi se na rečima, dela pokazuju efikasnost a ne da si "ministar magistar", tanak si previše....

Dositej

pre 18 godina

Da, da, bolje da je rekao - prođite Skupštinom Srbije pa ćete videti da su nam poslanici NS potrebni za većinu i baš nas, legijaliste, briga šta radi Velja Ilić, samo nek glasa za Vladu. A to što krade i što je primitivac, ma ajte, molim vas, kao da je to bitno.

hem

pre 18 godina

Ovo je blago receno, banalno objsanjenje za decu u osnovnoj skoli, gde li ce nas ovakavi odvesti? Nemam preterano razumevanja za uredjivacku politiku B92, sta vise, retko je i gledam, ali onakvo ponasanje gospodina Ilica je na grenici uvredljivog. Ocigledno ima problem u komunikaciji sa svima, to nije uredu.

zt

pre 18 godina

Sramota... primitivci prastaju primitivcima. Ministar policije brani ljude kao V. Ilic za koje je samo pitanje dana kad ce s reci preci na dela, tj. da krenu da pucaju. A posle ce biti 'nismo znali'. Zar nije posao ministra unutrasnjih poslova i same policije da zastiti normalan svet od spodoba koje prete?

Momčilo Vasić

pre 18 godina

Divno, divno! Kakva porodica, sve u njoj sređeno. Sada je rezultat nerešen: Velja Jočiću oprostio grehe iz mladosti, a Jočić Velji bahato ponašanje, opasno po okolinu!
Da bi se zamaskiralo, očekujem brzo i britko proizvodjenje afere oko Čede, Batića, Bebe...
Tako je to, kada niko ne obeća buvaru svima koji ubijaju sve u ovom narodu: ekonomiju, moral, slobodu... Prethodno je ubijena jedina trunka svetla - Đinđić, a sve njegovo porušeno, pohapšeno ili oterano u ilegalu! Dokle, dokle?!

Nesha

pre 18 godina

Tako je gospodine-u 'potpunosti se slazem - Ilicu treba sve oprostiti - a pitam ja Vas kakva onda prava imaju novinari i obicni ljudi? Ko ce njima da oprosti? Nego zauzeli ste poziciju pa vam se otvorili ventili i ne daj Boze da Vas neko pomeri. Ali kao i sve tako i Vi pa verrovali ili ne cak i gospodin Ilic ima svoj pocetak a i KRAJ.

Dijaspora

pre 18 godina

Neverovatno, celokupna vlada je bruka i sramota nase zemlje. Pored velike kolicine obrazovanih civilizovanih strucnjaka nama su ministri u vladi ljudi kojih bi se svaka normalna zamlja stidela.

Posmatrac

pre 18 godina

Tipicno nase: "Ma pusti coveka imao je los dan. Jeste da je tezak ali radi svoj posao (???)"
Cak i u svakodnevnom zivotu ovakvo gledanje kroz prste ne vodi nicemu tj. vidimo svuda oko nas cemu vodi. Da ne govorimo o jednom ministru koji se tako ponasa. Ova Vlada je punih usta opredeljena za EU, ali ovakav kakva je sa ovakvim ministrima sigurno ne pripada EU. Ovakavo ponasanje ni u jednoj zemlji EU se ne tolerise i ministri podnose ostavke i za mnogo manje stvari bez obzira kakav im je "ucinak" na poslu.
Ako hocemo u EU prva i Vlada trebala da da primer kulturnog ponasanja a ne da ministri kao Velja Ilic jos ohrabruju primitivno ponasanje.

Mashinovodja

pre 18 godina

Kao i obično kad daje izjave za javnost, g.ministar Jočić je opet promašio temu. Očigledno je da ni g.Jočić, ni g.Ilić, uopšte ne razumeju ulogu i svrhu novinara i medija u demokratiji. Idemo redom:
1. Posao novinara NIJE da isprovocira sagovornika nego da od njega dobije činjenice.
2. Slažem se da nismo svi "istih nerava", ali onaj koji ima previše tanke nerve pa na svako pitanje koje smatra nezgodnim reaguje uvredama, psovkama, čak i šutiranjem novinara, onda takav čovek NIPOŠTO NIJE za javnu funkciju. Hoće li na nekom zvaničnom prijemu da tresne pesnicom američkog ambasadora jer mu je ovaj rekao nešto neprijatno? Neka vređa, psuje i šutira one u svom okruženju koji pristaju da to trpe, ali to NE SME da radi čovek na tako visokoj državnoj funkciji.
3. Slažem se da ponekad (čak i prečesto) novinari nemaju meru i da mnogi smatraju da je u borbi za tiraž/gledanost apsolutno sve dozvoljeno, ali čovek na javnoj funkciji može u najgorem slučaju samo da kaže "ne dozvoljavam da me vređate" i da se povuče. Ni u kom slučaju ne sme sebi da dozvoli da ga novinar isprovocira i iznervira.
4. Ilićeva rekcija uopšte nije beznačajna, jer ako je ministru dozvoljeno da bez ikakvih dokaza nekoga optužuje da je na platnom spisku mafije ili stranih službi i da javno vređa, pa čak i tuče, što bi to bilo zabranjeno i kažnjivo za običnog građanina?
5. Uopšte nije tačno da u Srbiji "nema puta koji nije asvaltiran". Znam za najmanje jedan, i to u neposrednoj okolini Beograda.
6. Ne stoji teorija "on jako dobro radi, pa mu se može oprostiti to što priča." Da li biste vi g.Jočiću trpeli potčinjenog koji odlično radi svoj posao ali kome god hoće da ga sluša priča kako vi šurujete s mafijom? Naravno da to ne može da prođe. Bez obzira na (diskutabilne) zasluge i dobar(?) rad, ni g.Velja Ilić, ni bilo ko drugi, ne može i ne sme nikoga da optužuje bez dokaza. To bi vama trebalo da bude jasno g.Jočiću. Ili vi pokušavate da ga branite možda zato što se "sličan sličnome raduje", kako to govorahu stari Rimljani?

Veliki Blek

pre 18 godina

Nisam skroz toku sa ovim duelom B92-Ilić ali mi se čini da je u pitanju i narasla imovina gospodina Ilića. To je, rekao bih, u skladu sa zahtevom Jočića:
"Voleo bih da ... manje čujem zamerke na njegove izjave, a više na ono što on radi." Stvarno bih voleo da i mnistar Ilić jednom, putem tvrdih i neoborivih argumenata dokaže da B92 laže. Nema smisla da stalno on bude (morlani) gubitnik.

boba stanic

pre 18 godina

A-ha, uredjeni putevi a ono 2 mega saobracajke u roku od 5 minuta! Dajte, ljudi podignite kriterijume i otvorite oci, videcete da ta iluzija nicemu ne sluzi. Ilic je kratkih zivaca. I nije mu nekad dan. A onda neka ostane kod kuce u Cacku i neka vozi traktor. Ne moze jedan politicar koji zivi o trosku gradjana tek tako da odlucuje kad mu je dan a kad nije, i kad ce da bude vaspitan a kad ne. Sto se tice tog policajca-ministra; porucio bih mu da ne mesa babe i zabe, sto bi rekli, i neka ne pokusava da me edukuje. Mi gradjani, kojima on i sluzi, volmo kad novinari provociraju svoje sagovornika zato sto onda iz njihovih reakcija vidimo kad i koliko smo pogresili pri zaokruzivanju imena na glasackom listu.

sa strane

pre 18 godina

Moglo bi se diskutovati o "zaslugama za narod".
Niti je Velja Ilic (niti neki drugi ministar) zasluzan za izgradnju puteva, jer, isti se finansiraju iz programa Evropske zajednice.
Ista stvar je i sa Zeleznicama.
http://europa.eu.int/comm/enlargement/cards/index_en.htm

Sladjana

pre 18 godina

Veoma me zanima koliko košta ovaj oprost, s obzirom da je razlika u ceni oko uvoza famoznih lokomotiva od 2,8 do 3,5 miliona - 700 hiljada evra. Zakon je prekršen i u svakoj normalnoj zemlji neko bi otišao u zatvor a pored zatvora bila bi mu oduzeta i pribavljena imovinska korist, odnosno vile, kuće, kamioni, avioni itd. Naravno, sve pod uslovom da je država pravna a ne kriminalna. Sram ih bilo!

Aleksandar

pre 18 godina

Ovo sto Jocic kaze u kontekstu sta je Velja uradio i koliko radi je zaista istina. To ce vam potvrditi svaki covek koji zivi u unutrasnjosti Srbije. U nekim delovima Srbije uradjeno je vise za Veljinog mandata nego u poslednjih 50 godina. Medjutim, neshvatljivo mi je da covek koji ocigledno ima problema sa kucnim vaspitanjem ako nista drugo a ono bar zaposli coveka koji se u svetu zove "osoba zaduzena za odnose sa javnoscu" i koja ce nam, u njegovo ime, objasniti sta znaci kada Velja recimo sutne novinara ili koja-i ce znati da nam predstavi to pozitivno sto je Velja uradio i sto je po meni zaista nesporno. Ovako, po onoj naroodnoj, Velja je "dobra krava" koja da 100 litara mleka a onda sutne vedro sa mlekom (citaj novinara) i prospe to isto mleko.
Veljo, daj poradi malo na sebi. Coveka menjaju njegova dela. Nemoj da te pamtimo po glupim ispadima i ruznim recima. Izadji iz tog odvratnog siledziskog fazona nije vise u modi!

Dejan

pre 18 godina

Prvo su oprostili Jocicu za "trafiku" pa sad on ima razumevanja za gdina. primitivca koji se btw. ponasa kao despot a najvise me nervira opravdanje da on radi? Svi mi radimo ali nikoga ne sutiramo, pljujemo, vredjamo... a pogotovo niko od nas nije upleten u sve veci broj malverzacija.
Pitam vas da l' bi asfaltirao nesto bez novaca koji mu se daju, neka bude faca pa tako asfaltira, u suprotnom i moja baba moze sa parama da radi sta hoce.
Vlada treba da padne zbog nevaspitanih ministara kao sto je on (ne zelim ni ime da mu napisem)

Dojcin Plavsic

pre 18 godina

Dokle vise sa tom famom da Ilic dobro radi svoj posao. To svi ponavljaju kao papagaji u nadi da ce se laz sto puta ponovljena pretvoriti u istinu. Ilic svakako ne radi svoj posao kako treba.
Gde je taj obecani sumadijski autoput? Gde je restruktuiranje zeleznica? Gde je put Nis-Dimitrovgrad? Ili autoput kroz Grdelicu? Sta je sa restruktuiranjem i privatizavijom JAT-a? Gde je autoput do Madjarske? Most kod Beske? Kako to da ne znamo da li je Mobtel stvarno prodat i za koliko para? Koliki je moj, konkretno, udeo u Mobtelu? Zasto Telekom jos uvek ima monopol? Zasto se direkcija za puteve i dalje finansira iz budzeta a ne kroz porez na gorivo?
Previse pitanja bez odgovora ministre nesposobni (ali jako glasni) Ilicu.

Saša Novak @ NL

pre 18 godina

Postoje vaspitaniji i nevaspitaniji ministri... Ministar prima platu koju narod Srbije placa, javna je licnost i time opravdano kritikovan, na njemu je da li je dovoljno kompetentan da funkcionise kao ministar i to se ne svodi samo na pitanje koliko je posla uradjeno, jer i to je zanemarljivo koliko je moglo biti uradjeno da su pravi ljudi na pravom mestu. Kontroverznost ministra Ilica dokazuje da vise njegovo nekulturno ponasanje privlaci paznju nego ozbiljni poslovi....Ko tu onda nije vaspitan?

GuC

pre 18 godina

Pa naravno, imao je los dan, pa secate se, mora da je isao sa nekog decijeg rodjendana i vracao se fenomenalno oznacenim, supersonicnim autoputem i onda je malo pogubio nerve...ali, pitam se, ako UBPOK nije izgubio nerve, kako to da nisu prikupljeni DOKAZI o malverzacijama u Zeleznici? Kako to da niko ne moze da dokuci da li je prekrsen zakon ili ne? Kako onjo sto zahteva dva prsta inteligencije i tri osnovne NE MOZE da se ustanovi. Dakle ako pise: TO se RADI samo na ovaj nacin...a neko uradi SUPROTNO, koliko je vremena potrebno da ga stigne policija? Tuzilac, sudija?
Ili je poruka svima, sto rece Velimir iz Cacka:"Kakav bre zakon..."?! Sad se ja pitam ko onda u zemlji Srbiji treba da stiti gradjane i Zakon? Nece ministri, nece MUP, nece tuzilac, nece sud, nece Vrhovni sud...Patuljasti snaucer?

Ljiljana Dezelin

pre 18 godina

Cak i glupost mogu oprostiti, ali se drskost i bezobrazluk ne oprastaju ni deci, vec se to ispravlja. Kod doticnog gospodina je to nemoguce ispraviti jer on, u periodu kada je to trebalo formirati, verovatno nije bio prisutan u kuci gde se dobijaju takvi 'nauci'. U svakoj pravnoj drzavi se takva nekultura i drskost, kod javnih licnosti, sankcionisu ali je u nasoj drzavi sasvim u redu tako se ponasati, a u redu je i da to drugi ministar brani.
Njegovo ponasanje, a i ponasanje ministra koji ga brani na ovakav glup nacin, su vise za rubriku: 'nema komentara'.

stanko

pre 18 godina

Da li zaista imamo takve "ministre" izvinite zbog znakova navoda!
Svaka javna licnost treba da zna kako da se ponasa u javnosti, ako to ne zna ili ne moze, onda ne treba ni da pomislja o javnim nastupima.
No nasim ministrima i ne samo njima nista ne moze da se dogodi, pa se tako i ponasaju. Da jedan drugoga brane ne iznenadjuje me jer bi u protivnom Ilic (ne mogu da ga nazovem gospodinom) mogao ko zna sta da iznese o ovom drugom.
Takvo ponasanje je po meni moguce samo u svom dvoristu.

stratus

pre 18 godina

Jocicevo i Ilicevo ponasanje cu ja sigurno, a nadam se i vecina drugih, kazniti na narednim izborima. Sada im nista ne mozemo, ali kad dodju izbori, jao vama. A posle ce naredna vlast da ispita kriminalne radnje ove vlasti i zasluzne strpa u zatvor.

NN lice

pre 18 godina

Potpuno je jasno da Velju ne smeju popreko da pogledaju samo zato da ne bi oborio vladu. A setimo se kako se Djindjic odrekao Perisica, Vuka Obradovica, Veselinova...cim su bacili senku na obraz vlade. I jos uspeo da odrzi koaliciju na okupu. Jos jedno poredjenje koje pokazuje ponor izmedju bivseg i sadasnjeg premijera.

milan

pre 18 godina

Za ono sto je Veljo uradio i sto se sada radi na Borovoj glavi Velju Ilicu treaba dici spomenik za zivota. Mogu da ga napadaju koliko hoce ali konacno se nesto radi u centralnoj i zapadnoj Srbiji. Znam da to vama u vasim toplim kancelarijama i studijama nije bitno ali nama puno znaci. Na kraju krajeva videcete koliki ce broj glasova Velja imati u unturasnjosti.

vladimir

pre 18 godina

Ako smo vec pravoslavci (sto dss non stop ponavlja) onda je samo na Bogu da oprasta a na ljudima da primenjuju bozje i ljudske zakone. Cudo je to kako se neke stvari selektivno primenjuju.
Da li ovo znaci da ako Velja izgradi novi aerodrom ili most kod Beograda moze i da ubije nekog? Naravno ako mu je los dan.

Majka

pre 18 godina

Ako nema nerava za ono sto dolazi sa bavljenjem javnim zivotom - ima dosta njiva za obradjivanje. Znamo da ima nerava za beneficije. Naravno Jocic - vrana vrani ...

S

pre 18 godina

Zanima me dokle ćemo mi ovde da se zgražavamo, kukamo, plačemo i iznosimo svoja mišljenja koja imaju isti smisao, samo su drugačije izgovorene. Razne afere i gluposti tužne srpske vlade se sada fabrikuju na sat. Imam utisak da rade i to po dogovoru, sad će malo javnost da zgražava dinkić, pa onda ilić, pa jočić, pa opet ilić i tako u krug.
DOKLE BRE VIŠE?
Da li iko od svih nas koji ovo čitamo i komentarišemo i da li novinari i urednici medijske kuće B92, još uvek jedinog prozora u svet, da li iko ima ideju šta dalje, šta konkretno uraditi da se više ne ponižavamo sa ovim spodobama i karikaturama koji sačinjavaju srpsku vladu, da ne slušamo njihovo vredjanje svakog ko u ovoj državi sebe još uvek smatra duhovno zdravom i inteligentnom osobom, željnom prosperiteta?

Coco Bill

pre 18 godina

"Svaki mlad čovek je fasciniran drugarstvom koje vlada među ministrima."....Šalu na stranu, ali ova tri naslova-mišljenje evrope o nama, pojava neonacizma, i ovo ovde, je relativno povezano i pokazuje, šta je i kako je, naravno ko hoće da vidi.

Cic

pre 18 godina

Ministrovo opravdavanje (saving face) zaista ima smisla. Medjutim, u zemlji u kojoj je Predsednik Vlade ubijen 2003.g., u kojoj je bivsi sef drzave ubijen 2000.g. i u kojoj je bivsi sef drzave u pritvoru Haskog tribunala, nije svejedno sta prica tamo neki ministar i koje sve pare on trosi, a uglavnom se zna da trosi nase pare skupljene kroz poreze, jer cak i kada su te pare dobijene kroz kredite inostranih poverilaca njih ce gradjani da vracaju.

Doctor Wu

pre 18 godina

I Englezi imaju svog Preskota, Ameri Ramsfelda, Rusi Jeljcina, verovatno i Kinezi i Japosi imaju nekog svog (Indusi sigurno imaju). Izgleda da svaki sistem da bi funkcionisao mora da ima "gibanicare", i to je jednostavno tako.

grobarčina, blok 45

pre 18 godina

PRAVA IDILA!
Ovaj što je obijao trafike oprašta ovom što šutira, vređa i napada. A ovaj što za godinu dana ministrovanja gradi kuće, kupuje džipove oprašta onom trećem što drži finansije i rasprodaje državni deo u Nacionalnoj štedionici...I tako do poslednjeg člana nekog Upravnog odbora i poslanika...ŽIVEĆE OVA VLADA!

mile

pre 18 godina

Znaci da nije Velje Ilica u Srbiji ne bilo asfalta?? A druga stvar, zemlji u kojoj je asfaltiranje puteva sirine 4 metra i duzine par kilometara kapitalna investicija ne treba vlada nego neki prinudni upravnik... Organizovati asfaltiranje puteva moze i moja baba, a generalni problem je sto su svi ministri u toj vladi veoma ogranicenih sposobnosti pa im se cini da su bog zna kako uspesni...

goggy

pre 18 godina

Jooj, sve mi lici na hvalospeve Mrkonjicu... A Velja, bas gradi po Srbiji, a nije zaobisao ni svojA dvoristA. Strasno! Zna li neko da sabere 2 i 2 u ovoj zemlji? Sve sam blizi da svoj glas, na skorasnjim izborima, dam Tomi... Uzasno!

Maja

pre 18 godina

Mislim da je ponasanje ministra kapitalnog skaradno i nedopustivo, ali iz licnog primera, a radim u privredi, mogu da kazem da je srecom Velimir Ilic bio dovoljno pametan da u svom Ministarstvu angazuje kompetentne ljude, tako da je to u poredjenju sa sve tri demokratske vlade i sa svim predjasnjim i aktuelnim ministarstvima, po mom misljenju ministarstvo u kome se najlakse dolazi do zeljenih informacija i uspostavlja saradnja. Tako da koliko god zvucalo blesavo ovo sto govori Jocic, pokusavam da ga shvatim.

Amara

pre 18 godina

Ovo mu dodje kao ona pesmica od "bijelog dugmeta","ima neka tajna veza" hitno izbori ili rekonstrukcija vlade koja mora da se odrekne ovih sramnih ministara.

Legalista

pre 18 godina

Zašto da ne oprostimo "narodsko ponašanje" g-dina Ilića, kad smo oprostili (i zaboravili) "mladalački nestašluk" g-dina Jočića

Тодоровић Божидар

pre 18 godina

Министар Јочић изјави да капиталцу може да се опросте досадашње глупости јер је направио толико и толико сеоских путева и стаза. Веља је између осталог,до сада понео "славу" и постао дика владе јер је:
-шутирао новинара ТВ Аполо пред камерама,
-јавно претио новинарима и дописницима да ће их сместити у посебну здравствену установу коју ће изградити његово министарство,
-као видовњак почео да прориче и јавно да износи која новинарка ће се удати а која неће
-одржао "сјајан" интервју о Човићу где су максимално дошле до изражаја његове способности лепог говора
-напао и спречио патролу саобраћајне полиције да ради свој посао и то претворио у јавну хајку на полицију
-јавно изнео да закон не ваља и да за њега закон не важи јер он није ту да поштује закон већ да ради у свом интересу
-сазнао који мафијаши финансирају Б-92 али неће да их пријави,јер закон за њега не важи и јавно пркоси "целој нацији" кријући мафијаше,јер зна да ће му то надлежни министри опростити
На осднову свега јасан је закључак да мафијаши могу слободно да раде јер Велја их зна,има доказе о њиховом раду али неће да их пријави и тиме их штити а нико му ништа не може
Ако се Вељи све ово опрашта због неколико километара изграђених путева,питам се шта ће му се све опростити и шта ће све он да нам уради ако НЕ ДАЈ БОЖЕ изгради 300 км аутопута.То ме страшно плаши.

think about

pre 18 godina

Ovakvo ponasanje, oba, ministra, je upravo to zbog cega nas civilizovani svet optuzuje za degradaciju drustva.
Pa od kada je u nadleznosti ministara, predsednika ili bilo kog politicara da donosi ocenu o efikasnosti nekog od ministara ???
To je iskljucivo nadleznost biraca, cijim novcem oni raspolazu. A mi smo svoju ocenu vec doneli (jer ju je lako naslutiti), i ona je u suprotnosti. Dakle kako se taj drugi ministar usudjuje da nama namece svoju ocenu. Ja smatram da Ilic, kao i mnogi drugi, od nashih para polu pije polu sharcu daje (sharac citaj njegov dzep). Jer rezultata pravih nema, ili su suvishe mizerni.
To su cista lopovska posla, kada jedan drugog pravdaju. Jer niko od nas nema uvid u rad/ucinak ministara niti u trosenje naseg novca od strane istih.
Drugo, pa i kad bi bio dobar i posten ministar, on nije nezamenljiv, ima ih mnogo koji bi posao ovavili dobro i bolje.
Trece, posle njegovih ponasanja, on vishe nije ministar, on je prostak.
Molim da se skloni.

milan

pre 18 godina

Kada bi u pitanju bio neki pubertetlija,ovo manijakalno ponasanje bi donekle bilo razumljivo,medjutim ministar Ilic po kozna koji put pokazuje svoje pravo lice!!!Ne kaze se uzalud:"Daj coveku vlasti pa ces videti kakav je"!Za Srbiju kao zemlju nije bruka sto se jedan ministar ovako ponasa,vec sto je uopste uspeo da postane to sto jeste!!!Tako smo mi glasali(ja nisam naravno inace bi pljunuo sebi u lice),uzivajmo u svom izboru!?Nadam se da necemo jos dugo uzivati u ovoj "extazi" primitivnih likova kji nas predstavljaju!

Pyncon

pre 18 godina

Kada ga je Dragan Djilas, direktor Narodne kancelarije, uhvatio u ..., on se ostrvio i na njega i na sve koji su te dokaze objavili. Djilase, samo napred, nemoj da te ovakvi primitivci zaustave u borbi protiv korupcij

Caki Delija Mb

pre 18 godina

Al' je opravio puteve svaka mu čast.. Juče pade magla i pogibe odmah grdan svet po našim drumovima. Pa ja kad prelazim iz Hrvatske u Srbiju palim sva moguća svetla na autu ne bih li živ stigao do Bg, vožnja po magli je na žalost dokazano smrtonosni "sport" u Srbiji! Ja sam sinoć po gadnoj magli stigao oi Izole do Maribora za nesto više od 2h sve vozeći ne manje od 120km/h ali je put obeležen kako treba, svetla na autima upaljena i sve se poštuje svaki i najsitniji propis a dični ministra može smao da se hvali potemkinovim selima izgleda. E moj ministre, ne radi se na rečima, dela pokazuju efikasnost a ne da si "ministar magistar", tanak si previše....