1. Najzad..
  (Boban, 20. januar 2021 16:32)

  # Link komentara

 2. Ogromna podrška!
  (slađa, 20. januar 2021 14:52)

  # Link komentara

 3. Opet ovo komično njakanje koje potežu već 20 godina kad nemaju ništa pametnije.
  (Bojan, 20. januar 2021 14:35)

  # Link komentara

 4. Projektili osiromasenog uranijuma iz topa aviona A 10 su upotrebljeni samo u dve lokacije na Kosovu u selu Planeja u okolini Prizrena i gradicu Klina.A u ostatku Srbije nigde nije bilo bombardovanje osiromasenom uranijumom.
  (Antibot, 20. januar 2021 14:18)

  # Link komentara

 5. NATO nije bombardovao samo KiM i južnu Srbiju sa osiroašenim ranijumom nego i druge regione zemlje.
  Na Paliću najstarija meteorološka stanica na balkanu srušena je takvom bombom. Imam dokaza, nažalost. Sutradan nakon bombardovanja izašli smo da vidimo kako sve izgleda i napravio sam par fotki sa kolor negativ filmom. Nakon razvijanja filma na celoj vrpci ostao je trag od zračenja. Još i sad čuvam te fotose.
  Nažalost u to vreme niko se nije setio da izađe sa Geigerovim brojačem da provere zračenje. Ne samo ovde nego možda i nigde u zemlji. A šta je najgore sledeči prvomajski uranak, kao i svi posle održavan je, po starom običaju na 50 do 100-150 m. od mesta događaja.
  A što se mortaliteta tiče, nemam reči koliko je od raka umrlo ( i moja supruga u teški mukama) i još nema kraja..
  Samo ovde nema ko da pokrene tužbu protiv agresora.
  (ermy, 20. januar 2021 14:02)

  # Link komentara

 6. Ako pravda u ovom slučaju važi za Italijane onda bi trebalo da će da važi i za Srbe.
  Ovo treba podržati u svakom smislu i država bi trebalo da sudske troškove obračuna onda kada se tužbe realizuju. Biće ovo teška i dugotrajna borba za sve nas.
  (Svetozar, 20. januar 2021 14:00)

  # Link komentara

 7. I tako čete opet kao nekada suditi praznim stolicama.
  (mario, 20. januar 2021 13:56)

  # Link komentara

 8. i ako osude NATO sta ce se desiti?

  "u ime oficira, vojnika, policajaca i ratnih rezervista obolelih od kancera"

  Zasto samo njih? Jel mislite da obicni ljudi nisu?
  (logicnopitanje, 20. januar 2021 13:56)

  # Link komentara

 9. Ovo nije prekretnica, jer Viši sud ne može da sudi NATO-u ili osoblju NATO-a, pošto postoji sporazum (potpisan dok je Vuk Drašković bio ministar spoljnih poslova) koji izjednačava NATO sa diplomatskom organizacijom. Ova tužba će biti odbačena.

  Prekretnica bi bila da članovi američke vojske tuže SAD zbog osiromašenog uranijuma kojem su bili izloženi tokom misije na Kosovu. E, tad bi se verovatno nešto pokrenulo i promenilo. Samo što to nikad neće da se desi...
  (ja, 20. januar 2021 13:53)

  # Link komentara

 10. Pretpostavljam da neće ništa da bude od toga. Ako se pogledaju podaci u regionu vidi se da su Hrvatska i Mađarska daleko sa najvećim brojem kancera. Čime je onda Hrvatska bombardovana? A Mađarska uopšte nije bombardovana. Šta je sa Kosovom, da li su oni sa visokim brojem kancera? Šta je sa Bosnom? Mislim da Srbija stoji mnogo bolje od svih njih ali opet vredi da se pokuša, mada ni taj pokušaj nije besplatan.
  (Mito, 20. januar 2021 13:51)

  # Link komentara

 11. Mislio sam da je tuzba podneta u zemlji gde je sediste NATO pakta.
  A vise gradjana Srbije (ako posmatramo celu teriotirju od Vojdovine do Kosova ) je bilo ozraceno 1986 od nase brace iz SSSR preko NE Cernobila, nego 1999 od bombardovanja, jer je vecina tih projektila baceno na granici Kosova prema Albaniji ( a tamo na granici sa druge strane su bili vecina Albanci koje su obucavani da se ubace nazad ako dodje do kopnene ofanzive NATO) i jedan veoma mali deo na granici juga Srbije prema Kosovu.A u Srbiji se sve vise umire od raka zbog sve starijeg stanovnistva, stresa koje su gradjani izlozeni od 1991 , lose ishrane zbog loseg standarda koji imamo od 1991 godine...
  (Realista, 20. januar 2021 13:48)

  # Link komentara

 12. A "advokat" Srđan Aleksić rekao novinarima da je korišćenjem osiromašenim uranijumom povređeno pravo na život građana Srbije koji žive na KiM, kao i svima koji žive na Kosmetu, ali i na jugu Srbije.
  Ovo če na sudjenju odmah odbaciti jer neče znati da li se radi o Srbiji Kosovu Kosmetu ili Kim..Oni tamo na zapadu ne poznaju termin Kim tako da ovo mu dodje kao reklama.I da ja živim na Kosovu i nemam nikakve tegobe od osiromašenog uranijuma.
  Neki fizičar če vam objasniti da je osiromašeni uranijum potpuno bezopasan.
  U svakom slučaju mala reklama za tu advokatsku kancelariju u Nišu.
  Milan
  (Millan, 20. januar 2021 13:46)

  # Link komentara

 13. Idi u Brisel ili Vasington. Sta ces u Beogradu?
  (Novak, 20. januar 2021 13:44)

  # Link komentara

 14. ubedljivo najveća koncentracija kancerom pogođenih je na istoku srbije sa jedne strane, koji gotovo i da nije bio pogođen bombardovanjem, a sa druge strane u srbiji se od raka dojke, materice i jajnika umire kao od najgore kuge u srednjem veku, a to su bolesti koje svuda u evropi imaju uspešnost preventive i lečenja u preko 90 (DEVEDESET!) posto slučajeva.

  srbija ima nešto malo manju stopu obolevanja od kancera u odnosu na evropski prosek (i hrvatska i slovenija imaju veću stopu), ali zato ima UBEDLJIVO najgoru statistiku lečenja. i kada vidiš da onkološku kliniku vodi neurohirurškinja, koja je od glave do pete više uključena u političku propagandu nego u lečenje, kojoj su se lekari masovno zaražavali od covida, sve ti bude jasno.

  a ovo nije iznenađujuće. kod nas je uvek bilo neuporedivo popularnije tužakati se sa natom, nego da se bolesti skoči na vrat. reality show, pa ko živ, ko mrtav.
  (kiki, 20. januar 2021 13:34)

  # Link komentara