Tramp osniva novu stranku?

Odlazeći američki predsednik Donald Tramp nedavno je razgovarao sa saradnicima o ideji pokretanja nove političke stranke, javlja Vol strit džornal.

Izvor: Sputnjik
Pošaljite komentar
 1. Ako ovo uradi Tramp ce omoguciti demokratama u SAD da stalno vladaju. Jos ce na kraju ispasti da je Tramp agent demokrata u Republikanskoj stranci. Ko ce ga znati, Tramp i jeste jedno vreme bio clan demokrata. Mozda je to i ostao dobivsi pri tom prikriveni zadatak rasturanja republikanaca...
  (mario marko del tintoreto, 20. januar 2021 11:55)

  # Link komentara

 2. Tramp je politički diletant. Svaki ambiciozni apsolutista obavezno imenuje "naslednika" ili "desnu ruku" koji je retorički gori od njega i u odnosu na kog sebe prikazuje kao umerenog. Kakav je narcisoidan, on to nije mogao jer nikome osim sebi ne veruje. Zato je posegao za Putinovom formulom, ali želeći da se nametne svim američkim oligarsima, što nije uspeo i verovatno u Americi nije ni moguće zbog bipartizma (tačnije dvofrakcijskog jednopartizma).

  Za formiranje nove stranke treba mu jako puno para, a teško da će i Mardoke da pridobije sada kada im je potrošen. Svojih para niti ima, niti je do sada na promociju trošio i jedan jedini sopstveni dolar. On jeste budala, ali nije lud. Na pomoć od Putina možda može da računa, ali samo za azil. Ako i toliko?

  Mnogo izvesnije je da će ipak u zatvor.
  (CATAPA, 20. januar 2021 11:55)

  # Link komentara

 3. Odlicna vijest za cetnicku i ustasku emigraciju. Jedino oni vide u ovom narandzastom nekog karizmaticnog vodju.
  (hogar.strasni, 20. januar 2021 11:54)

  # Link komentara

 4. to bi bilo dobro,pogotovo za demokrate
  (bas, 20. januar 2021 10:49)

  Demokrate su ovim svrgavanjem Trampa završili posao za nadolazeću deceniju pa i duže, nažalost po Ameriku.

  * Bajden će vrlo brzo omogućiti ljudima koji ilegalno žive u Americi da dobiju državljanstvo. To je praktično novih 11.000.000 glasača.

  * Sa većinom i u Senatu, proglasiće grad Vašington 51. Američkom državom (već su iznosili te ideje) i sa dodazna dva senatora imaće osiguranu većinu u oba doma.

  Republikanska stranka nakon ovoga, a i nakon izdaje Trampa od strane pojedinaca može slobodno da stavi ključ u bravu.
  (Torrente, 20. januar 2021 11:44)

  # Link komentara

 5. Znači ima nade za višestranački sistem i u americi koja od drugih zahteva takav sistem. Ajde da vidimo moge li i oni biti normalni.
  (MileR, 20. januar 2021 11:42)

  # Link komentara

 6. U Americi seizbori održavaju po većinskom sistemu. Osnivanje nove desne partije bi podelilo njihove birače i omogućilo demokratama da lako dobijaju sve izbore. Tako da se to neće desiti...
  (predrag, 20. januar 2021 11:36)

  # Link komentara

 7. Ko zna možda i glasam jednog dana za to udruženje?
  (Duško Miami, 20. januar 2021 11:33)

  # Link komentara

 8. Podrzavam ideju, ali nova stranka bi svakako jako oslabila republikance. Pretpostavljam da bi mnogo republikanca "preletelo" u stranku patriota. Ipak,ne bi se demokrati mnogo ovajdili od ovoga, jer bi republikanci i patriote koalirali na izborima i te redovno dobijali protiv demokrata. Time bi verovatno redovno imali vecinu kako u kongresu tako i u senatu. I to je to. Amerika Amerikancima, a ne celom svetu, pogotovu ne onima koji kulturoloski nema sta da traze u Americi kao ni u Evropi. Dobrodosli kao turisti. Neka dodju, vide, potrose pare i neka idu tamo odakle su dosli.
  (Eugen, 20. januar 2021 11:28)

  # Link komentara

 9. sasvim neironično, ovaj će stvarno "učiniti ameriku ponovo velikom" sad kad totalno razbije republikance. demokratama se smeše dugi mandati u narednim decenijama. živeo tramp!
  (kiki, 20. januar 2021 11:23)

  # Link komentara

 10. Osniva “naprednu” stranku.
  (Jaaaoo, 20. januar 2021 11:06)

  # Link komentara

 11. Znaci - demokrate, republikanci i patriote. Time bi samo republikanci bili u problemu jer su oni do sada prisvajali patriotizam samo za sebe. Inace ko se seca i kod nas je do pre nekih petnaestak godina bila podela na patriote i izdajnike. Iz ove perpsektive, resena je tako sto sto su "izdajnici" nestali sa politicke scene posle desetak godina neometene vlasti, a "patriote" preuzele njihov politicki program i kadrove. Ne znam da li je tako nesto realno za SAD, ali za nas je bilo korisno jer ova nova generacija koja sada raste nije opterecena takvom vrstom podele, pa mozda oni budu nesto i uspeli da naprave od drzave. Ovi stariji su uspeli da razbiju veliku drzavu a ovi posle njih da izgube izlaz na more.
  (sima strahota, 20. januar 2021 10:56)

  # Link komentara

 12. to bi bilo dobro,pogotovo za demokrate
  (bas, 20. januar 2021 10:49)

  # Link komentara

 13. Vidim ja bice - "poraslo dete, osamostalilo se..."
  (mare, 20. januar 2021 10:28)

  # Link komentara

 14. Osnivanje ,,stranke,, od strane Trampa, moze a i sigurno ce doneti jos vece ,,podele,, u Americkom drustvu, koje kako sada ,,vidimo,, bukvalno ,,stoje,, u 2 tabora.A sta ce im to doneti pokazace vreme.
  (humanista, 20. januar 2021 10:23)

  # Link komentara

 15. Podrzavam
  (shone, 20. januar 2021 10:19)

  # Link komentara