"Vreme je da Srbija odustane"

Beograd -- "Priština sabotira proces pregovora i izaziva ekscesne situacije, jer evidentno želi da pokaže Beogradu da je nemoćan i da ona kontroliše stanje."

Izvor: Tanjug, Kosovo online
Pošaljite komentar
 1. Jasno se pokazuje razlika između političkog analitičara i političara. Analitičar rezonuje na osnovu uzroka i sadašnjeg stanja, a političar nužno gleda u budućnost. I kada je analitičar u pravu, političar to ne sme da uradi. Tačno je da Priština nije niša uradila, ali nije uradila jedno - nije istupila iz Briselskog sporazuma i jedva čeka da Srbija to uradi i da sva krivica padne na onoga koji je nešto uradio (istupio), a ne na onog koji nije ništa radio (nije primenjivao sporazum).
  (Rastko Milivojević, 14. januar 2021 12:59)

  # Link komentara

 2. Trebalo je odavno tako a ne cekati x godina.
  (Igor, 14. januar 2021 12:58)

  # Link komentara

 3. Koga je moliti nije ga srditi.
  (Bobi, 14. januar 2021 12:56)

  # Link komentara

 4. Tacno tako.E sada bi Srbija na osnovu i ,,temelju,,svih dogovora koje Pristina nije ,,ispostovala,, isto tako mogli da vrsimo ,,opstrukciju,, ali sa nasim i uslovima i iskustvom o ,,potpisnom i ne uradjenom,, iz Brisela.
  Svet se menja to je ocigledno, pa i mi moramo da ,,menjamo,, sve u vezi ,,priznavanja,, tkz Kosova.Sanse su nam ajde, pa bar,,pristojne,,
  (humanista, 14. januar 2021 12:19)

  # Link komentara

 5. е насмеја ме човек...борили се људи деценију да задрже институције, онда смо им ми рекли да их укидамо и сад ће као неко да врати све то што смо дали Бриселским споразумом????

  Ма да идемо корак даље? Да пошаљемо 1000 војника и 1000 полицајаца по резолуцији 1244?
  (Алекса, 14. januar 2021 12:13)

  # Link komentara

 6. da je to moguce izvesti pa i ajde, ali takav predlog bi sigurno izazvao agresivnu reakciju albanske strane na koju njihovi zapadni mentori ne bi ni prstom mrdnuli - jedini sto mozemo da zbog neuspeha pregovora jer EU nije u stanju da kao garant privoli siptarku stranu da ispostuje bilo sta vratimo pregovore pod UN i da se drzimo jedinog do sada vazeceg pravnog dokumenta - rezolucije 1244, pa kako ona sakat bila po nas, to nam je najjaci pravni adut trenutno
  (marica, kriv, razumevanje..., 14. januar 2021 12:09)

  # Link komentara

 7. kasno Marko
  (drmr, 14. januar 2021 12:07)

  # Link komentara