1. Kad bi samo neko od stručnih kadrova znao da postoje sistemi koji mogu da prate da li je neko pročitao mail, pristupio nekom linku (pa onda ide uslovljavanje, ne pročitaš šta je napisano smanjuje se ocena - bar ih nateraš da drže stranicu otvorenu 6 min npr) itd možda bih i podržavao online nastavu. Njima je platforma za online učenje Google Drive ili Microsoft teams i to preko standardnih - čitaj besplatnih - naloga. Smešno i sramno.
  (ankh, 11. januar 2021 16:51)

  # Link komentara

 2. Све, само не комбиновано. То је млаћење празне сламе. Чуј, пола пола. Не, заправо је, ништа ништа. Сем шачице деце која прате онлјн, остало је губљење времена. Долазе у школу, не знају одакле су пошли ни где су дошли, знају само да су већином у школи због дружења. Нажалост, ко не плати на мосту, платиће на ћуприји. Ја бих само додао да ће та цена на ћуприји бити вишеструко већа.
  (sima, 11. januar 2021 16:03)

  # Link komentara

 3. Škole moramo pokrenuti ali ne daljinski, ne kombinovano nego klasično. Ovo od početka školske godine ne valja. Učenici se sprdaju sa nastavom, a i većina nastavnika. Par, nas mučenika, pokušavamo da damo maksimum ali ne vredi. Većina uživa u ovakvom neradu. Nastava na daljinu je sprdačina sa školom. Niko ništa ne radi, domaći se prepisuju kao i testovi. Roditelji ne da znaju nego učestvuju u toj prevari, aktivno i masovno. Ovo nije provereno anketom nego razgovorom sa poznatima. Za daljinsku školu trebaju programi i oprema (o znanju da ne pričam) koju nemamo. Država nam ni olovke ne obezbedi, kamo li računare i internet. Inače moj direktor mi kaže da u školi imam sve, samo zaboravlja da su učionice zauzete ceo dan. Mi radimo po deset časova na dan, urlamo pod maskama, a deca samo čekaju da klisnu, ne kući, u provod sa društvom, kod kuće i onako nema nikoga.
  I za kraj, onima koji to ne znaju. Škole ne čuvaju i ne vaspitavaju decu, one su osmišljene da pomognu deci da shvate gradivo.
  (White Wolf, 11. januar 2021 15:35)

  # Link komentara

 4. Lazar, 11. januar 2021 14:50

  Znaci kombinovano je normalno. Zasto? One nedelje kada ide u skolu nema opasnosti, a sledece opasnost postoji. Ajde da se ne lazemo. Ako postoji opasnost, a sigurno postoji onda ONLINE do daljnjeg. Ako ne postoji onda regularno svi u skolske klupe. Ovo je pakao. Deca koja susmestena u domu imaju jedan rezim nastave, oni koji su se izjasnili za online potpuno drugi, a kombinovana odeljenja treci. Na stranu sto na ovaj nacin obesmisljavamo zalaganje i trud nastavnika posto neka deca ne prate nastavu ni kada dodju, a kamoli da pogledaju online materijale.
  (ultrasrbin, 11. januar 2021 15:11)

  # Link komentara

 5. Ja se nadam da ce deca krenuti normalno u skolu.Opet je bolje da idu kombinovano nego online jer deca tu nista ne nauce a kod dece je najvaznije da sto vise vremena uce i da tako razvijaju svoj mozak.Kafici su otvoreni,turisticki centri, a neko se plasi da ce mu dete preneti koronu, a mere se u skoli potpuno postuju,klupe su razmaknute.
  (Lazar, 11. januar 2021 14:50)

  # Link komentara

 6. Kako ce se razlikovati grip i korona? Za koronu da verujemo da skola nije rasadnik ali je za grip uvek bila. Jel to znaci da ako 2 ili vise u razredu imaju povisenu tt onda svi idu inlajn? Negativan test nije garancija da nije korona.
  (Pancevac, 11. januar 2021 14:16)

  # Link komentara

 7. Citat: "Nastava će se u drugom polugodištu odvijati prema modelu za koji su se škole opredelile na početku školske godine - 1. septembra".
  Nije vezano za politiku i pandemiju, obzirom da naš narod ne čita ono što im stoji ispred nosa rekoh da kopiram još jednom najbitniji deo teksta. Ko odluči da pita kako će se odvijati nastava neka prvo pročita ovu rečenicu pa ako mu nije jasno neka pita svoje dete ili druga iz razreda po kom modelu su krenuli u njihovoj školi 1. septembra. E po tom modelu svako od vas kreće u drugo polugodište. P.S. nema potrebe da lupate minuse zato što ne možete da shvatite prosto proširenu rečenicu, pozz.
  (Liga šampiona, 11. januar 2021 14:14)

  # Link komentara

 8. Hvala Bogu! Nastava online je užas, i za nas profesore i za đake i za roditelje!
  (profesorka, 11. januar 2021 14:07)

  # Link komentara