"Ja sam spreman" VIDEO

Beograd -- To što su vakcine stigle u našu zemlju je sjajna vest, rekao je dr Predrag Kon kada ga je ugostila TV Prva.

Izvor: B92, TV Prva
Pošaljite komentar
 1. Zar je Vama dr Kon logično da prvo stignu vakcine pa tek onda razradjujemo postupak i procedure za distribuciju? Zar to nije trebalo da bude gotovo onog trenutka kad smo podneli zahtev za dobijanje istih? Pogotovo sto te vakcine zahtevaju posebne uslive transporta i skladistenja. A mi sad tek obucavamo medicinske radnike da ih primenjuju...
   (Ana56, 22. decembar 2020 15:57)

  # Link komentara

 2. "Kaže da čak i ako 20 odsto stanovništva primi vakcinu, dovoljno je za kolektivni imunitet."

  Kako sada ovako mali broj kada svi stručnjaci u inostranstvu govore o 70-80% stanovništva?"


  Nije ovo kuga pa da se iskorenjuje ili variola.
  Rešava se problem koliko se može.
  A problem je smrtnost.
  Vakcinacijom najugrozenijih grupa smrtnost se smanjuje a ostali čak i u slučaju komplikacija imaju šansu da dobiju adekvatnu zaštitu zdravstvenu - rasterecuju se i bolnice i lekari...

  Ostaju oni sa skrivenim bolestima (koji ne znaju da su rizični) ali to moze da resi preventiva - rad na tome sa ljudi počnu da idu na eedovne preglede iako su zdravi. Govorim o mladjima,koji su po prirodi nemarni.
  (Komša, 22. decembar 2020 15:16)

  # Link komentara

 3. "Kaže da čak i ako 20 odsto stanovništva primi vakcinu, dovoljno je za kolektivni imunitet."

  Kako sada ovako mali broj kada svi stručnjaci u inostranstvu govore o 70-80% stanovništva?
   (Sale, 22. decembar 2020 14:18)

  # Link komentara

 4. sad će antivakseri da okupiraju sa komentarima, od 5g do otimanja dece, itd...
  (dragan, 22. decembar 2020 14:16)

  # Link komentara

 5. Bravo i ja.. Boze.. Zdravlja..
  (Milos, 22. decembar 2020 14:09)

  # Link komentara

 6. Damage control in progress...
  (Željko, 22. decembar 2020 13:59)

  # Link komentara

 7. "Ima dosta stručnjaka koji pričaju šta im padne na pamet. Kad bih ja tako pričao šta mi padne na pamet, svi bi me slušali i bio bih jako zanimljiv. Ali ovo je pitanje bezbednosti", naglasio je Kon.

  Dragi gospodine Kon, nisu samo neki nasi lekari skepticni po pitanju Fajzerove vakcine nego ih ima podosta u celom svetu. Neki dan je objavljeno da ih ima jako mnogo i u Nemackoj, iako je Biotek njihova firma. Ovde u Holandiji je skepticizam isto veliki.
  Ja znam da vi na svojoj funkciji morate da gurate vakcinu jer je to deo epidemioloske stragetije - to je isto kao sto bi general morao da bombarduje neku teritoriju iz strateskih razloga, ne vodeci racuna o taktickim zrtvama. Ali, nemojte prozivata svoje kolege po pitanju strucnosti - i virusolozi, i molekuralni biolozi, i pulmolozi, i vaskularni lekari, i imunlozi, i kardiolozi, svi su oni mnogo vise pozvani da diskutuju virus i klinicke slike, pod uslovom da su dokazani strucnjaci.
  A vama, kao nekom ko se bavi procesom, a ne strukturom virusa, ili klinickom slikom, preporucujem da nas sve ubedite u svoju objektivnost i nezavisnost sledecim korakom, koji jeste pitanje procesa - dozvolite obdukcije umrlih od korone, makar u slucajevima kada to familija zahteva. To je osnovno ljudsko pravo, i ako se usudite da ga ispostujete i donesete takvu odluku onda mozemo da pricamo dalje.
  Samo nemojte u svoju odbranu da pominjete SZO jer njima niko normalan vise ne veruje, njihov amaterizam je bez presedana...
  (hajde pokazite se, gdine Kon, 22. decembar 2020 13:52)

  # Link komentara