Utorak, 11.10.2005.

08:55

Ren na mostu bez ceremonije

Danas se komesar za proširenje EU, Oli Ren, prošetao Mostom slobode, zajedno sa Vukom Draškovićem.

Izvor: B92

Ren na mostu bez ceremonije IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

50 Komentari

Sortiraj po:

Sale NS

pre 18 godina

Ali ljudi- nije tu vise bitno ko-je-sta-je-kada-je! Ovim postupkom smo zesce potvrdili koliko smo se promenili, koliko vise nismo primitivni, koliko smo tolerantni, otvoreni za integracije... Ko nas ne bi pozeleo takve!

igor

pre 18 godina

SRS je trebalo odavno zabraniti zakonom. Jadna je zemlja gde za takvu stranku glasa oko 30% stanovnistva. Pogotovo zabrinjava stanje u Vojvodini koja bi trebala da bude multinacionalna i tolerantna.

Zorica

pre 18 godina

U zemlji u kojoj se josh uvek raspravlja da li je nesto pristojno ili ne, umesto da u sekundi svima bude jasno gde je granica pristojnosti, jos uvek mora puno, puno da se radi na preporodu. Sta radite sa gostom koji vam udje u kucu? Sta radite sa cvecem ili kesicom kafe, bombonjerom? Ili nam u nase privatne kuce vise niko ne dolazi, pa smo zaboravili, ili svoju zemlju vise ne smatramo svojom kucom? Ne znam odgovor na to pitanje, stvarno. Kapirate? Kopirajte ako ne kapirate.

Bob

pre 18 godina

EU je uložila novac za ponovnu izgradnju mosta i zato je trebalo sačekati da taj most svečano otvori predstavnik ispred EO Oli Ren.
A sto se tice radikalskog otvaranja mosta : - to samo ima u Zemlji Cudesa-Srbiji. Radikali koji su pored SPS-a najvise doprineli da se mostovi ruse 1999 godine, sada ih svecano otvaraju. Cinizam na nivou, nema sta. Nadam se da je sada bar svima jasno da su radikali konstantno divlji i maligni, nespremni da prihvate norme građanskog ponašanja. Da radikali otvore obnovljeni most u Novom Sadu, to je isto kao da su otvorili spomen-groblje u Srebrenici. To je demonstracija prostakluka i primitivizma.
Mogu samo da zamislim sta bi bilo sa mostovima kad bi se Srpski Radikali docepali drzavne vlasti. Ne bi ostao kamen na kamenu.

komandant

pre 18 godina

Sta rade ti radikali od nekadasnjeg demokratskog grada koji je sad postao radikalsko leglo.
Ne bih se čudio da je Radikalna Maja poslala preko noći neki "Radical Blowing Squad" da piri u asfalt na raskrsnici koji su zalili, kako bi se što pre ohladio...
Odvratni i bezobrazni populistički čin! Pravi radikalski. Sad će verovatno i most prisvojiti kao njihov projekat.

Zoran Kulina

pre 18 godina

Draskoviceva ideja da se most nazove 'Most Evrope' je odlicna.
Inace, radikali svesno precutkuju da je Miloseviceva soldateska osim prekomerene upotrebe sile prema gradjanima Srbije svih etniciteta Srbima, Albancima itd. upotrebljavala brojne civilne objekte za smestaj oruzanih jedinica pri tome svesno koristeci gradjane kao zivi stit. Milosevic nije prezao cak ni od toga da oruzane jedinice smesta po skolama i jaslicama. Veliki broj unistenih civilnih objekata pored kojih su stradali neduzni gradjani su upravo posledica takve licemerne radikalske politike. Naravno da zrtve nikad nisu bile SPS-ovi 'cuvari mostova', koji bi se posle slikanja za RTS sa kartonskim metama razbezali.
O koriscenju civilnih objekata za smestaj oruzanih jedinica postoje brojni dokazi i oni koji su donosili takve odluke ce morati krivicno da odgovaraju.

ex-ne

pre 18 godina

Setite se kada su gdji. Gojkovic prebacivali da nema kontakt sa stranim investitorima i ambasadama, ona je odgovarala da to nije tacno. Ovaj potez je politicki kratkovidan, a ekonomski katastrofalan. Njime pokazujete da ne drzite do reci i da ste potpuno nepouzdani za dogovor. Jasno je da je EU imala praktican motiv pri obnovi Mosta slobode: cilj je prvenstveno bio da se Dunav opet ucini plovnim citavim tokom, buduci da su gubici zbog ne koriscenja Dunava daleko prevazilazili vrednost jednog mosta. Ali to nije razlog da se gradonacelnica 'srpske Atine' (?!?) tako osorno i bahato ponasa. U trenutku kada zapocinjemo razgovore o clanstvu u toj istoj EU ovo je vise nego jasna poruka da u ovoj zemlji postoje znacajne snage koje ne zele pristup Evropi, ne zeli progres i razvoj Srbije.

Kira

pre 18 godina

Postoji samo JEDAN problem sa otvaranjem mosta od strane radikala, i to znaju svi koji zive u blizini mosta: most uopste NIJE BIO ZAVRSEN kada su ga SRS I SPS otvorili!
Bio je pun radnika koji su sredjivali bankine i farbali ogradu... ajd' sad mi recite sta je to ako ne najveca demagogija?

inzenjer

pre 18 godina

E kad bi te usijane glave, glave sto su naredile da se most srusi, bar jedan dan proveli na dobrovoljnom radu na gradilistu, ili kad bi oni sto zagovaraju/pocinju ratove bar jedan dan bili u rovovima, ...
Svijet bi bio mnogo ljepsi.
Ali oni su daleko od realnosti. Sjetite se one francuska kraljica i njene izjave kad su joj rekli da narod nema ljeba: "A sto onad oni ne jedu kolace"...

Srdjan, Ceska

pre 18 godina

Iako sam simpatizer DS-a, najtuznije je u svemu tome, sto se Novosadjani (inace sam i sam do pre 11 godina bio Novosadjanin) zbog mosta svadjaju na relciji DS-SRS-DSS itd. Heh ljudi, pa ima mnogo vaznijih stvari zbog kojih treba svi zajedno da se udruzite, ako zelite da Vam grad bude lep kao nekada pre 15 godina!!! Treba da budete NOVOSADJANI a ne radikali, demokrate, autonomasi ili centristi!!! Svi ste "velike lokalne patriote", ali niko od Vas nece priznati, kad Maja ili pre nje Novakovic uradi nesto dobro za grad. A zasto??? Samo zato sto je iz druge stranke!!! Isto vazi i kad se uradi nesto lose??? Pa gradonacelnik je najkrivlji, ako se u vreme njegovog (njenog) mandata nesto neuradi ili uradi krivo. A vi treba da budete slozni bre. Srce me boli, kad vidim kako se svadjate oko Seselja, Tadica, Pajtica itd. Ma boli njih uvo za NS. A zasto? Zato sto i Vas boli uvo za grad u kojem zivite! Zar nevidite da su i Maja i Boris i Vuk zeljni publiciteta. Svi su bre isti. Udruzite se za Novi Sad, ako ga uopste i volite. Ja zivim u Brnu u volecu ga i kad vise u njemu nebudem ziveo. Isto vazi i za moj rodni grad - Novi Sad. Inace ovako ne bih pisao!!!

Zoran Gvozden; memento za Novi Sad

pre 18 godina

1.Koalicija SRS-SPS-DSS koja vlada Novim Sadom, sve sa "spontano" okupljenom Majom Gojkovic je u petak "otvorila" most koji se i 3 DANA nakon njihovog "otvaranja" dovrsavao - nije bilo saobracajne signalizacije, ivicnjaci nisu bili zavrseni, kolovozne trake nisu bile isfarbane; u nedelju je cak citav dan bio zatvoren. "Spontano okupljeni Novosadjani" su u petak organizovano autobusima dovezeni pred most. Njihova Maja je "slucajno, 5 minuta pred dolazak" saznala da su "gradjani" sami dosli da otvore most. Koliko lazjivo jadno, bedno, primitivno - upravo (k)radikalno.
2.Zemlje clanice EU (dakle IZ ZAJEDNICKOG BUDZETA), a ne NATO i drzave clanice alijanse koje su bombardovale tadasnju SRJ - platile su 85% re-izgradnje Mosta slobode, a ostatak od 15% - podunavske zemlje pogodjene otezanom plovidbom zbog novosadskog mosta na barzama. SRS, SPS, DSS i ostale populisticko-tajkunske formacije nisu platili ni 1 cent za poruseno niti su ucestvovali u pregovorima za dobijanje pomoci za obnovu mosta, niko od njihovih "strucnjaka" nije ucestvovao u organizaciji,pripremi,projektima pred pocetak obnove.
3. Maja Gojkovic je danas u Minhenu, u sajamskoj poseti. Toliko o elementarnoj kulturi, diplomatiji, postovanju protokola. Pitam se ko li ce se ubuduce osvrnuti na probleme grada iz EU i SAD, osim mozda iz Majinih novopobratimljenih gradova iz Rusije, Ukrajine i srednje Azije, nakon ovog jevtinog skandala za kradikalnu raju.
4. Ko li se sada dati novce, pa cak i kredit za Zezeljev most? Novi Sad ima "privremeno-drumsko-zeleznicki-montazni" most sa JEDNOM saobracajnom trakom, zeleznickom takodje, rampom i semaforom ispred mosta. Hoce li vrh SRS-SPS-DSS koalicije iz svojih dubokih dzepova se smilovati da obnovi makar 1% unistenog njihovim "mudrim i patriotskim" vodjenjem Srbije od 1990-2000. "Milosrdni Andjeo" je samo posledica nemilosrdnog unistenja i pljacke svih gradjana Srbije od strane gore pomenute koalicije i njihovih simpatizera.
5. Ako van ne trebaju zvanicnici EU (takodje legalno i demokratski izabrani) za ovakve simbolicne ceremonije, onda se nemojte pitati zasto npr. Oli Ren (inace Finac, sa znacajnom funkcijom u EU)ce mozda imati nepovoljno "misljenje" prilikom donosenja odluke o novoj finansijskoj pomoci, projektu obnove, a mozda i u stavljanju kradikalne Srbije na tzv. belu sengensku listu.
Tada se setite vase Maje i njoj slicnih za koje imate toliko simpatija, pa im se obratite za pomoc i finansijsku podrsku. U Srbiji sa preko 3 miliona funkcionalno nepismenih stanovnika sve najgore je i moguce. A mozda je vama moderna civilizacija i gradjanski uredjeno drustvo uopste i nepotrebna? Ili ste se dobro obezbedili tokom 90-tih, a i sad, ovih par godina - ili ste sisli s uma kad sve ovo podrzavate.

Goran BG

pre 18 godina

Sigurno da su radikali uz SPS-ovce najodgovorniji za rusenje mosta, jer su svojom pogubnom, neodgovornom i anticivilizacijskom politikom upotrebe prekomerene sile izazvali rat u kome su gradjane Srbije podmetali kao zivi stit, kako bi na njihovoj nesreci politicki profitirali. Sam postupak 'radikalskog' otvaranja mosta ciju su obnovu finansirale zapadno-evropske drzave dokazuje da SRS nastavlja da se sluzi indenticnim trikovima kojima vec 14 godina zavodi birace, koji sanjaju o Srbiji cije bi granice bile na liniji KaVlobag-Ogulin-KaVlovac-ViVovitica.
Nadam se da ce na sledecim lokalnim izborima gradjani Novog Sada pokazati crveni karton toj 'radikalnoj bandi'.

Tacka Prevare

pre 18 godina

Nista lose ne bi bilo da su danas svi zajedno, tu mislim i na gradonacelnicu, otvorili most. Na taj nacin bi poslali drugaciju sliku svetu a ovako Radikali su iz inata otvorili most 4 dana ranije i tako se najobicnije otvaranje mosta pretvorilo u skandal i prepucavanja medju politicarima.

Steva

pre 18 godina

Imajuci u vidu ko je Maja Gojkovic i kakvu kriminalnu partiju predstavlja, ovakav bezobrazan i nekulturan potez se morao od nje i ocekivati. Bice toga jos i svi moraju unapred biti spremni, i ne treba da se pravimo iznenadjeni. Svima treba da je jasno da radikali predstavljaju ono najzaostalije i najnevaspitanije u nasem drustvu, a izgleda da ni SPS nema sa tim nikakvih problema i moze lepo da saradjuje sa njima.
(Maja nije izabrana glasovima vecine Novosadjana nego vecinom glasova onih koji su izasli na glasanje, a to je manjina novosadjana. Ipak ona je legalno izabrana i tu nema sta drugo da se doda osim:"Tako im i treba, trebali su svi izaci na glasanje pa izabrati normalne osobe".)

Branislav

pre 18 godina

Iako Radikali nikako ne mogu biti krivi sto je most porusen (kao sto ni Bus ne moze biti kriv sto su ludaci udarili avionima u bliznakinje) njihov gest je za svaku osudu. Ovakav gest samo pokazuje koliko nepostovanja prema Srbiji i Srpskim institucijama pokazuju na prvom mestu Srbi. EU (zajedno sa ostalim zlikovcima) jeste srusila most i moralno je bila duzna da ga popravi. Obilazak mosta Olia Ren-a nije ni trebao biti pripremljen kao ceremonija. Medjutim ako je vec pripremljen trebalo je tu pripremu postovati. Nasi neuspesi na spoljnopolitickom planu proizilaze bas iz ovih i ovakvih pobuda: potpung nepostovanja sopstvenih institucija i demokratski izabranih vlasti. Stani pred ogledalo Srbijo i pogledaj se u oci - zastideces se sebe same !!! Svaki covek ponaosob.

Mashinovodja

pre 18 godina

S radikalima bar nema neizvesnosti. Još jednom su pokazali da se od njih može očekivati samo drskost, bezobrazluk, prizemna demagogija, jeftino kićenje tuđim perjem, kao i glupi, a dugoročno veoma kontraproduktivni potezi.
Ja nisam ni najmanje iznenađen, naprotiv, jer sam imao prilike da vidim radikalsku vlast na delu u Zemunu.
Radikali nisu imali apsolutnu većinu ni na jednim izborima dosad, već samo većinu izašlih na glasanje. Što manje ljudi izađe na glasanje, to radikali više dobijaju glasova.
O tome neka misle oni koji se femkaju "politika, fuj, to nije za pristojan svet" i mrzi ih da izađu iz kuće kad dođe vreme da se glasa. Ako smatrate da nemate za koga da glasate, ipak idite na glasačko mesto i napišite makar neku sočnu psovku na račun svih kandidata na listiću. Time ste izrazili svoje mišljenje o kandidatima, a takav listić je nevažeći i vaš glas ne ide nikome. Kad ne glasate, isto je kao da ste svoj glas poklonili kandidatu ko je pokupio najviše glasova. Sviđao se on vama ili ne.

Marko

pre 18 godina

Ja sam bas mislio da je Maja Gojkovic pristojni i drugaciji radikal od ostalih. Medjutim debelo sam se razocarao. Ne mozemo kriviti njih sto su nas bombardovali, jer prosto Milosevic nije zeleo nikakvu komunikaciju sa svetom. Osim toga zeleo je da ima svoje parce zemlje i da upravlja njime kako zeli. E sada kada se sve skupi i sabere, u tim ratovima na koje su pozivali radikali, socijalisti i ostale pseudopatriote, obogatili su se razni Spasojevici, Lukovici, Raznatovici i ostali heroji. Dakle oni su se bogatili a mi smo patili. Naravno gospoda radikali nisu prezali da igraju sah sa tim novopecenim bogatasima. Elem, zbog takvih patriota nas bombarduju. Posle bombardovanja, i oni su svesni da nisu Srbi kakvi su Legije, Spasojevici... i ulazu u rekonstrukciju, da bi potom isti ti koji su omogucili pojavu Legije, Spasojevica... se busali u prsa i ignorisali strani novac. Elem lepo bi bilo da smo mi sami sagradili taj most, ali u ovom trenutku nismo u stanju. Trebalo je posteno se zahvaliti na pruzenoj pomoci, eto, bar jednom pristojnom ceremonijom. Prestanimo vise sa tim pricama da ceo svet zeli da nas unisti. Nije istina. Mi sami unistavamo sebe. Procitajte testament Arcibalda Rajsa i sve ce vam biti jasno.

GuC

pre 18 godina

Gospodin Oli Ren je hladnokrvno pokazao kako odgovoran i dobar politicar postupa u situacijama kada se plemenski poglavica ponasa kao divljak. Da li su ovi gradski mocnici, zaslepljeni mrznjom i prostaklukom, to videli?? Da li ste Novosadjani shvatili razliku? Da li ste shvatili razliku izmedju 1999 i 2005? Da li znate sta je osecaj za "feeling"? Pocnite sa prikupljanjem potpisa, smenjujte ih, nikada vam vise niko doci nece...setite se samo americkog amabsadora koji je zaobisao vas lepi grad!?

jpg

pre 18 godina

Slazem se da je postupak gradske vlade bio u najmanju ruku bezobrazno provokativan... Ali ipak mi je tesko da prihvatim da bi ceremoniju trebao da otvori neko iz vlada koje su srushile originalni most i dodelile posao nemackoj firmi da ga obnovi...

Petar

pre 18 godina

Nek nam ni ne daju neke pare (ne daju nam, vec pozajmljuju sa kamatom - zaradjuju), dovoljno je da nam ubuduce ne ruse i ono malo sto imamo.

mama ludaca

pre 18 godina

Zbog gradjana Novog Sada, most je trebao da bude otvoren istog dana kad je primljena dozvola o koriscenju bez ceremonija.
Radikali su samo pokazali da su prava deca komunizma: sacekali su da neko drugi plati, a oni da se kite tudjim perjem i paradiraju.
I dovoljno su drski da prigovaraju zbog rusenja koje su sami izazvali.
Mi im, ocigledno, ne mozemo nista, ali verujem da neko sa strane sve to gleda i da ce pravda kad-tad stici.

Vasa UK

pre 18 godina

Stvarno smo propali ako je nasem najmodernijem gradu toliko bitno da neki birokrata iz Brisela bude na otvaranju mosta. Podseca na odusevljenje domorodaca kada ih posecuje neki kolonista i pokazuje sarene krpe.

Starosadjanin

pre 18 godina

Rusio NATO, obnovu platila EU, istrcali radikali i slikali se na mostu, cijem su rusenju doprineli. Zalim sto Kostunica nije imao priliku da "otvori" most koji je sagradjen i otvoren pre 25 godina. Njemu i njegovoj vladi, u zadnje vreme, se usladilo da otvaraju tudje objekte koje nisu gradili, pa cak ni krechili. Iz zasede istrcase radikali na most, sepurili se, slikali se i ukradose svoj minut popularnosti. Demagogija prolazi svuda, ali najbolje u polupismenoj Srbiji.

Talekk_sna

pre 18 godina

Radikali koji su prizivali rat 10 godina i zbog kojih je, sve zajedno sa SPS-om i JUL-om, pored ovog mosta još mnogo toga srušeno, mnogo bitnijih stvari nego što je most, kao na primer moral, poštenje, institucije, volja, mladost, istinska ljubav mladog šoveka prema Srbiji...To nije srušio NATO nego upravo oni. Iskaču iz žbunja, kupujući jeftine političke bodove, otvarajući most za koji nemaju nikakve zasluge. Pa šta ako Oli Ren dolazi kao predstavnik sile koja je taj most srušila. Ali oni su i dali pare da se on obnovi. Pošteno. Nisu nas oni bombardovali zato što smo mi bili dobri!!! Maja da ima malo obraza i da je sposobna, ona bi izlobirala da je na to otvaranje pozovu zvanično. To je prava stvar za politiku radikala. A ovako, divljakuša.

Trifun

pre 18 godina

Samo jos jedan primer da ni EU ni bilo ko drugi ne treba Srbiji da daje nikakve pare. Jos manje treba da sa Srbijom razgovaraju o pridruzenju (sem, evenutalno, u smislu zamajavanja). Plati sam, gradi sam, pa sam i otvaraj i sepuri se u svom mracnom kutku sveta, i gotovo.

Dragana

pre 18 godina

Pa zbog politike radikala, socijalista i JUL-ovaca most je srusen, a srusili su ga ti sto su dali novce za popravku, i treba (da placaju poprvaku); sve je ovo veliki cinizam i ironija i ne treba se klanjati ni jednima ni drugima.
Sest godina smo cekali na ovaj most, a o Zezeljevom mostu niko ni ne prica! Most je imao 2 pruge i 4 kolovozne trake, sad se sve to svelo na jednu jedinu! S obe strane mosta su predugacke kolone, ceka se do besvesti da se predje most. Kada ce se taj most napraviti?!
Nemojte zaboraviti da jos nismo stigli tamo gde smo bili pre 6 godina:((

Komunista

pre 18 godina

Most su srusili agresori iz NATO pakta i politika srpskih vlasti koju su tada cinili SPS, SRS i SPO ( g. draksovic je tada bio potpredsednik vlade tzv "SRJ"). Niko od njih ne bi trebalo ni blizu otvaranja novog mosta da bude.

Dane

pre 18 godina

Jeste velika ironija da most otvaraju oni koji su ga pomracenog uma srusili, ubivsi jednog mladica koji je isao u posetu svojoj trudnoj zeni u Kamenicku bolnicu!
ALi, ljudi, nama je preostalo da, ako zelimo u Evropu, pognemo gleve i radimo ono sto nam drugi kazu. Samo tako mozemo napred.
Zato osudjujem ovaj potez Maje Gojkovic i njenih pulena. Bez obzira sto je ona gradonacelnica Novog Sada, mogla je naci za shodno da se ta ceremonija odrzi danas, kad je tu Oli Ren, pa da ga svi zajedno otvore.
Juce sam bio na faxu i vidim da su za sutra (tj. danas) predavanja otkazana je Oli Ren dolazi da drzi predavanje na temu Pridruzivanje u EU"!
Tako sam bio ponosan i srecan. A kad sam cuo za ovu "ispalu" coveka koji dolazi da nam pomogne da sto pre udjemo u Evropu ... E, verujte, sramota me je ...

Danubio

pre 18 godina

Smesna su su ta politicka prepucavanja. Iako kao Novosadjanin jedva cekam da prodje doba radikala mislim da ti koji su nam mostove srusli ne zasluzuju nikakvu ceremoniju i da nam cak "duguju" jos uvek jedan lep Zezeljov most.

Novosadjanin

pre 18 godina

Postupak gradonacelnice je nepristojan sto je samar gradjanima koji su sve do nedavno negovali bar elementarnu pristojnost. Sada Novi Sad pada na nivo radikalske provincije kao sto je svojevremeno sveden i Zemun.

g.m.

pre 18 godina

Radikalima se ne "gadi" da otvore most koji je obnovila Evropska unija, ali ne zele da se to u javnosti - naglasava!
(P.S. Kakav (haski) ucitelj, takvi i djaci!)

Dositej

pre 18 godina

Primitivci ostaju primitivci. Najpre su svojom politikom srušili most (i ne samo taj u NS, i ostale, a živote da ne pominjem), a sad paradiraju kao da su ga sami obnovili. Što nisu skupili pare da ga sami poprave. Od plata, od Mileta Dragića, znaju oni gde su pare i kako da dođu kod njih.
Radikali odlično odslikavaju naše društvo - nadmeni primitivizam, siledžijstvo, arčenje tuđih para. Kad u zemlji ima 3 miliona ljudi koji su funkcionalno nepismeni, ne čudi što imaju najveću podršku.
Most su srušili radikali i tzv. partijote.

Mladen Mladenovic

pre 18 godina

Oli Ren treba da obidje Most Slobode bez ikakve ceremonije. Jer, bilo kakva fešta, u vreme obilaska, bila bi izraz krajnje nepristojnosti. Bez obzira što ne snosi ličnu odgovornost, Oli Ren zna kako je Most slobode porušen i koliko je patnji "Milosrdni andjeo", naneo stanovništvu Srbije. Sredstva su, takodje, obezbedjena od strane onih, koji su "hrabro" učestvovali u rušenju ovog "legitimnog cilja". Naknadni potezi DS-a i SPO-a, kojim osudjuju postupak gradonačelnika, spadaju u tipično politikantstvo i medjustranačka prepucavanja veoma niskog nivoa. Toliko tipičnih za političku pozornicu Srbije. Tragično je da rukovodstvo ove dve stranke nema boljih argumenata za biračko telo od ovakvih mizernih postupaka, koji, hteli mi ili ne, govore i o nama. Nadam se da će i gospodin Oli Ren uspeti da izbegne manipulacije i naše blato. Da li je, u ovoj zemlji, sramota posedovati neki dignitet i biti normalan ???

sasa s

pre 18 godina

Jos jedna potvrda i dokaz kakvu radikali zele zemlju.
ZEMLJU HAOSA I PRKOSA.
Sa psiholoske strane je shvatljivo, ugnjetavani, frustrirani na vlasti mogu da postanu UGnJEtAVACI... naravno mnogi ce reci, pa sta, mozemo mi kada hocemo i kakao hocemo.
Dame i Gospodo radikali, ni u porodici ne moze da radi ko sta hoce i kada hoce, vec se pravi dogovor i planira se. Tako i drzava.
Ili smo mi mozda drugacije vaspitani, drugovi radikali...Vi ste sramota za ovaj narod, ponovo ste to pokazali!
Usput da kazem da nisam stranacki "oslepljen", reagujem kao gradjanin Vojvodine ... regije u EU, koju vi svaki dan prljate, jer, nije vasa, Ona je nasa!

ceremonija

pre 18 godina

Smatram da ceremonija nije potrebna. Zašto? Pa od naše političke secne ne treba nam veće ceremonije t.j. cirkusa. Društvo nam je bolesno a to je ZALOSNO !! Gospodin Oli Rehn koji dolazi iz jedne sređene zemlje, Finske, je naravno dobrodošao. Boravio sam tamo duže vreme i mogu zamislit kako mu ovaj naš cirkus t.j. ceremonije čudno izgledaju. jer smešno nije, prije je za plakati....

Али Баба

pre 18 godina

Дакле радикали настављају по старом примитивном обичају показујући погрешну слику слуђеном народу да се све може решити силом и бахатошћу...
Страшно је што имају подршку значајног процента бирача.

Subotica

pre 18 godina

Ovo je još jedan vid i pokazatelj kakvi su radikali. Učinili su sve da most Slobode bude srušen jer program im je "Velika Srbija" pa je Srbija 1999 bila bombardovana. EU uložila je novac za ponovnu izgradnju mosta zato je trebalo sačekati da taj most i svečano otvore predstavnik ispred EO Oli Ren. Nadam se da će narad sada zaista uvideti ko su Radikali i gde bi oni odveli Srbiju. Dobro im dođe tuđ novac a svoj koji su oteli od naroda ne vraćaju. Pogledajmo samo koliko su bogata stranka, a pitam se odakle im sve to. Građani Novog Sada su zaslužili bolje ljude na vlasti. To danas treba i da pokažu i svi dodju na most SLOBODE.

Slavica NS

pre 18 godina

Za razliku od Olija Rena, Maju Gojkovic je demokratski izabrala vecina stanovnika Novog Sada. I sasvim je normalno sto je ona otvorila taj most, a ne neka foto-sesija.

Ex-NS

pre 18 godina

Maja je postupila kao prava novosadjanka : Sto bi ona cekala tamo nekog lika da on pusti u saobracaj novosadski most ?!
Svaka cast Gradonacelnici !

Rade NS

pre 18 godina

Ja sam novosađanin i duboko sam opredeljen za evropske integracije. Gnušam se svih međunacionalnih sukobljavanja i retrogradnih stavova, ali ne mogu da oprostim tim ljudima što su srušili Most Slobode jer taj most nije imao apsolutno nikakav strateški značaj - (preko njega ni kamioni nisu smeli da pređu, a kamoli tenkovi.) Novosađani su se 6 godina zlopatili bez mosta. Zato je mnogo bolje da se Gospodin Ren samo prošeta nego da otvara taj Most jer on je već jednom otvoren pre 25 godina.

Zoran

pre 18 godina

Takvi su vam "vadikali"... I naizgled najnormalniji među njima za tren oka pokazuju kako njih ne interesuje mišljenje sveta. Sramota srpskog naroda.

bgd

pre 18 godina

U ovom slučaju Maja Gojković je u pravu. Sada bi da otvaraju most oni koji su ga srušili!! Pa to je van pameti. Ovde naravno ne mislim na gospodu iz SPO i DS već na gosnodina iz EU. Znam da ovaj komentar nećete objaviti, ali ipak!!!

Vladimir

pre 18 godina

Ovo je klasican slucaj gde je jedna politicka partija nadmudrila drugu - i u tome nista lose. DS & Co. su hteli da se hvale sa dobijenim parama (ironicno od istih onih koji su i bombardovali i srusili most) a Radikali & Co. su ih preduhitrili. Kao obican gradjanin; bas sad necu moci da spavam zato sto Oli Ren i njegova svita nemaju sada foto-opportunity; a da ne govorim o haosu koji ce njegov izlet do Novog Sada pa izazove u saobracaju na autoputu, gazeli, itd.

Shizofrenija

pre 18 godina

Koji izbor... da l' most da otvori onaj zbog koga je most u ordedjenoj meri i srusen, ili da ga otvori onaj ko ga je srusio.

Milan

pre 18 godina

Predlazem da se svi ovi zeljni publiciteta i promocije takmice, pa prionu na izgradnju novih objekata, kako bi za svakog bilo po nesto da svecano otvori.
Dosta vise o tom mostu, valjda je najvaznije da ga Novosadjani ponovo imaju.

Zoran

pre 18 godina

Takvi su vam "vadikali"... I naizgled najnormalniji među njima za tren oka pokazuju kako njih ne interesuje mišljenje sveta. Sramota srpskog naroda.

Starosadjanin

pre 18 godina

Rusio NATO, obnovu platila EU, istrcali radikali i slikali se na mostu, cijem su rusenju doprineli. Zalim sto Kostunica nije imao priliku da "otvori" most koji je sagradjen i otvoren pre 25 godina. Njemu i njegovoj vladi, u zadnje vreme, se usladilo da otvaraju tudje objekte koje nisu gradili, pa cak ni krechili. Iz zasede istrcase radikali na most, sepurili se, slikali se i ukradose svoj minut popularnosti. Demagogija prolazi svuda, ali najbolje u polupismenoj Srbiji.

jpg

pre 18 godina

Slazem se da je postupak gradske vlade bio u najmanju ruku bezobrazno provokativan... Ali ipak mi je tesko da prihvatim da bi ceremoniju trebao da otvori neko iz vlada koje su srushile originalni most i dodelile posao nemackoj firmi da ga obnovi...

Goran BG

pre 18 godina

Sigurno da su radikali uz SPS-ovce najodgovorniji za rusenje mosta, jer su svojom pogubnom, neodgovornom i anticivilizacijskom politikom upotrebe prekomerene sile izazvali rat u kome su gradjane Srbije podmetali kao zivi stit, kako bi na njihovoj nesreci politicki profitirali. Sam postupak 'radikalskog' otvaranja mosta ciju su obnovu finansirale zapadno-evropske drzave dokazuje da SRS nastavlja da se sluzi indenticnim trikovima kojima vec 14 godina zavodi birace, koji sanjaju o Srbiji cije bi granice bile na liniji KaVlobag-Ogulin-KaVlovac-ViVovitica.
Nadam se da ce na sledecim lokalnim izborima gradjani Novog Sada pokazati crveni karton toj 'radikalnoj bandi'.

Bob

pre 18 godina

EU je uložila novac za ponovnu izgradnju mosta i zato je trebalo sačekati da taj most svečano otvori predstavnik ispred EO Oli Ren.
A sto se tice radikalskog otvaranja mosta : - to samo ima u Zemlji Cudesa-Srbiji. Radikali koji su pored SPS-a najvise doprineli da se mostovi ruse 1999 godine, sada ih svecano otvaraju. Cinizam na nivou, nema sta. Nadam se da je sada bar svima jasno da su radikali konstantno divlji i maligni, nespremni da prihvate norme građanskog ponašanja. Da radikali otvore obnovljeni most u Novom Sadu, to je isto kao da su otvorili spomen-groblje u Srebrenici. To je demonstracija prostakluka i primitivizma.
Mogu samo da zamislim sta bi bilo sa mostovima kad bi se Srpski Radikali docepali drzavne vlasti. Ne bi ostao kamen na kamenu.

igor

pre 18 godina

SRS je trebalo odavno zabraniti zakonom. Jadna je zemlja gde za takvu stranku glasa oko 30% stanovnistva. Pogotovo zabrinjava stanje u Vojvodini koja bi trebala da bude multinacionalna i tolerantna.

bgd

pre 18 godina

U ovom slučaju Maja Gojković je u pravu. Sada bi da otvaraju most oni koji su ga srušili!! Pa to je van pameti. Ovde naravno ne mislim na gospodu iz SPO i DS već na gosnodina iz EU. Znam da ovaj komentar nećete objaviti, ali ipak!!!

Vladimir

pre 18 godina

Ovo je klasican slucaj gde je jedna politicka partija nadmudrila drugu - i u tome nista lose. DS & Co. su hteli da se hvale sa dobijenim parama (ironicno od istih onih koji su i bombardovali i srusili most) a Radikali & Co. su ih preduhitrili. Kao obican gradjanin; bas sad necu moci da spavam zato sto Oli Ren i njegova svita nemaju sada foto-opportunity; a da ne govorim o haosu koji ce njegov izlet do Novog Sada pa izazove u saobracaju na autoputu, gazeli, itd.

Shizofrenija

pre 18 godina

Koji izbor... da l' most da otvori onaj zbog koga je most u ordedjenoj meri i srusen, ili da ga otvori onaj ko ga je srusio.

Rade NS

pre 18 godina

Ja sam novosađanin i duboko sam opredeljen za evropske integracije. Gnušam se svih međunacionalnih sukobljavanja i retrogradnih stavova, ali ne mogu da oprostim tim ljudima što su srušili Most Slobode jer taj most nije imao apsolutno nikakav strateški značaj - (preko njega ni kamioni nisu smeli da pređu, a kamoli tenkovi.) Novosađani su se 6 godina zlopatili bez mosta. Zato je mnogo bolje da se Gospodin Ren samo prošeta nego da otvara taj Most jer on je već jednom otvoren pre 25 godina.

Milan

pre 18 godina

Predlazem da se svi ovi zeljni publiciteta i promocije takmice, pa prionu na izgradnju novih objekata, kako bi za svakog bilo po nesto da svecano otvori.
Dosta vise o tom mostu, valjda je najvaznije da ga Novosadjani ponovo imaju.

Subotica

pre 18 godina

Ovo je još jedan vid i pokazatelj kakvi su radikali. Učinili su sve da most Slobode bude srušen jer program im je "Velika Srbija" pa je Srbija 1999 bila bombardovana. EU uložila je novac za ponovnu izgradnju mosta zato je trebalo sačekati da taj most i svečano otvore predstavnik ispred EO Oli Ren. Nadam se da će narad sada zaista uvideti ko su Radikali i gde bi oni odveli Srbiju. Dobro im dođe tuđ novac a svoj koji su oteli od naroda ne vraćaju. Pogledajmo samo koliko su bogata stranka, a pitam se odakle im sve to. Građani Novog Sada su zaslužili bolje ljude na vlasti. To danas treba i da pokažu i svi dodju na most SLOBODE.

Али Баба

pre 18 godina

Дакле радикали настављају по старом примитивном обичају показујући погрешну слику слуђеном народу да се све може решити силом и бахатошћу...
Страшно је што имају подршку значајног процента бирача.

sasa s

pre 18 godina

Jos jedna potvrda i dokaz kakvu radikali zele zemlju.
ZEMLJU HAOSA I PRKOSA.
Sa psiholoske strane je shvatljivo, ugnjetavani, frustrirani na vlasti mogu da postanu UGnJEtAVACI... naravno mnogi ce reci, pa sta, mozemo mi kada hocemo i kakao hocemo.
Dame i Gospodo radikali, ni u porodici ne moze da radi ko sta hoce i kada hoce, vec se pravi dogovor i planira se. Tako i drzava.
Ili smo mi mozda drugacije vaspitani, drugovi radikali...Vi ste sramota za ovaj narod, ponovo ste to pokazali!
Usput da kazem da nisam stranacki "oslepljen", reagujem kao gradjanin Vojvodine ... regije u EU, koju vi svaki dan prljate, jer, nije vasa, Ona je nasa!

Mladen Mladenovic

pre 18 godina

Oli Ren treba da obidje Most Slobode bez ikakve ceremonije. Jer, bilo kakva fešta, u vreme obilaska, bila bi izraz krajnje nepristojnosti. Bez obzira što ne snosi ličnu odgovornost, Oli Ren zna kako je Most slobode porušen i koliko je patnji "Milosrdni andjeo", naneo stanovništvu Srbije. Sredstva su, takodje, obezbedjena od strane onih, koji su "hrabro" učestvovali u rušenju ovog "legitimnog cilja". Naknadni potezi DS-a i SPO-a, kojim osudjuju postupak gradonačelnika, spadaju u tipično politikantstvo i medjustranačka prepucavanja veoma niskog nivoa. Toliko tipičnih za političku pozornicu Srbije. Tragično je da rukovodstvo ove dve stranke nema boljih argumenata za biračko telo od ovakvih mizernih postupaka, koji, hteli mi ili ne, govore i o nama. Nadam se da će i gospodin Oli Ren uspeti da izbegne manipulacije i naše blato. Da li je, u ovoj zemlji, sramota posedovati neki dignitet i biti normalan ???

Ex-NS

pre 18 godina

Maja je postupila kao prava novosadjanka : Sto bi ona cekala tamo nekog lika da on pusti u saobracaj novosadski most ?!
Svaka cast Gradonacelnici !

Slavica NS

pre 18 godina

Za razliku od Olija Rena, Maju Gojkovic je demokratski izabrala vecina stanovnika Novog Sada. I sasvim je normalno sto je ona otvorila taj most, a ne neka foto-sesija.

ceremonija

pre 18 godina

Smatram da ceremonija nije potrebna. Zašto? Pa od naše političke secne ne treba nam veće ceremonije t.j. cirkusa. Društvo nam je bolesno a to je ZALOSNO !! Gospodin Oli Rehn koji dolazi iz jedne sređene zemlje, Finske, je naravno dobrodošao. Boravio sam tamo duže vreme i mogu zamislit kako mu ovaj naš cirkus t.j. ceremonije čudno izgledaju. jer smešno nije, prije je za plakati....

g.m.

pre 18 godina

Radikalima se ne "gadi" da otvore most koji je obnovila Evropska unija, ali ne zele da se to u javnosti - naglasava!
(P.S. Kakav (haski) ucitelj, takvi i djaci!)

Dositej

pre 18 godina

Primitivci ostaju primitivci. Najpre su svojom politikom srušili most (i ne samo taj u NS, i ostale, a živote da ne pominjem), a sad paradiraju kao da su ga sami obnovili. Što nisu skupili pare da ga sami poprave. Od plata, od Mileta Dragića, znaju oni gde su pare i kako da dođu kod njih.
Radikali odlično odslikavaju naše društvo - nadmeni primitivizam, siledžijstvo, arčenje tuđih para. Kad u zemlji ima 3 miliona ljudi koji su funkcionalno nepismeni, ne čudi što imaju najveću podršku.
Most su srušili radikali i tzv. partijote.

Danubio

pre 18 godina

Smesna su su ta politicka prepucavanja. Iako kao Novosadjanin jedva cekam da prodje doba radikala mislim da ti koji su nam mostove srusli ne zasluzuju nikakvu ceremoniju i da nam cak "duguju" jos uvek jedan lep Zezeljov most.

Dane

pre 18 godina

Jeste velika ironija da most otvaraju oni koji su ga pomracenog uma srusili, ubivsi jednog mladica koji je isao u posetu svojoj trudnoj zeni u Kamenicku bolnicu!
ALi, ljudi, nama je preostalo da, ako zelimo u Evropu, pognemo gleve i radimo ono sto nam drugi kazu. Samo tako mozemo napred.
Zato osudjujem ovaj potez Maje Gojkovic i njenih pulena. Bez obzira sto je ona gradonacelnica Novog Sada, mogla je naci za shodno da se ta ceremonija odrzi danas, kad je tu Oli Ren, pa da ga svi zajedno otvore.
Juce sam bio na faxu i vidim da su za sutra (tj. danas) predavanja otkazana je Oli Ren dolazi da drzi predavanje na temu Pridruzivanje u EU"!
Tako sam bio ponosan i srecan. A kad sam cuo za ovu "ispalu" coveka koji dolazi da nam pomogne da sto pre udjemo u Evropu ... E, verujte, sramota me je ...

Novosadjanin

pre 18 godina

Postupak gradonacelnice je nepristojan sto je samar gradjanima koji su sve do nedavno negovali bar elementarnu pristojnost. Sada Novi Sad pada na nivo radikalske provincije kao sto je svojevremeno sveden i Zemun.

Komunista

pre 18 godina

Most su srusili agresori iz NATO pakta i politika srpskih vlasti koju su tada cinili SPS, SRS i SPO ( g. draksovic je tada bio potpredsednik vlade tzv "SRJ"). Niko od njih ne bi trebalo ni blizu otvaranja novog mosta da bude.

Dragana

pre 18 godina

Pa zbog politike radikala, socijalista i JUL-ovaca most je srusen, a srusili su ga ti sto su dali novce za popravku, i treba (da placaju poprvaku); sve je ovo veliki cinizam i ironija i ne treba se klanjati ni jednima ni drugima.
Sest godina smo cekali na ovaj most, a o Zezeljevom mostu niko ni ne prica! Most je imao 2 pruge i 4 kolovozne trake, sad se sve to svelo na jednu jedinu! S obe strane mosta su predugacke kolone, ceka se do besvesti da se predje most. Kada ce se taj most napraviti?!
Nemojte zaboraviti da jos nismo stigli tamo gde smo bili pre 6 godina:((

Talekk_sna

pre 18 godina

Radikali koji su prizivali rat 10 godina i zbog kojih je, sve zajedno sa SPS-om i JUL-om, pored ovog mosta još mnogo toga srušeno, mnogo bitnijih stvari nego što je most, kao na primer moral, poštenje, institucije, volja, mladost, istinska ljubav mladog šoveka prema Srbiji...To nije srušio NATO nego upravo oni. Iskaču iz žbunja, kupujući jeftine političke bodove, otvarajući most za koji nemaju nikakve zasluge. Pa šta ako Oli Ren dolazi kao predstavnik sile koja je taj most srušila. Ali oni su i dali pare da se on obnovi. Pošteno. Nisu nas oni bombardovali zato što smo mi bili dobri!!! Maja da ima malo obraza i da je sposobna, ona bi izlobirala da je na to otvaranje pozovu zvanično. To je prava stvar za politiku radikala. A ovako, divljakuša.

Trifun

pre 18 godina

Samo jos jedan primer da ni EU ni bilo ko drugi ne treba Srbiji da daje nikakve pare. Jos manje treba da sa Srbijom razgovaraju o pridruzenju (sem, evenutalno, u smislu zamajavanja). Plati sam, gradi sam, pa sam i otvaraj i sepuri se u svom mracnom kutku sveta, i gotovo.

Petar

pre 18 godina

Nek nam ni ne daju neke pare (ne daju nam, vec pozajmljuju sa kamatom - zaradjuju), dovoljno je da nam ubuduce ne ruse i ono malo sto imamo.

Vasa UK

pre 18 godina

Stvarno smo propali ako je nasem najmodernijem gradu toliko bitno da neki birokrata iz Brisela bude na otvaranju mosta. Podseca na odusevljenje domorodaca kada ih posecuje neki kolonista i pokazuje sarene krpe.

mama ludaca

pre 18 godina

Zbog gradjana Novog Sada, most je trebao da bude otvoren istog dana kad je primljena dozvola o koriscenju bez ceremonija.
Radikali su samo pokazali da su prava deca komunizma: sacekali su da neko drugi plati, a oni da se kite tudjim perjem i paradiraju.
I dovoljno su drski da prigovaraju zbog rusenja koje su sami izazvali.
Mi im, ocigledno, ne mozemo nista, ali verujem da neko sa strane sve to gleda i da ce pravda kad-tad stici.

GuC

pre 18 godina

Gospodin Oli Ren je hladnokrvno pokazao kako odgovoran i dobar politicar postupa u situacijama kada se plemenski poglavica ponasa kao divljak. Da li su ovi gradski mocnici, zaslepljeni mrznjom i prostaklukom, to videli?? Da li ste Novosadjani shvatili razliku? Da li ste shvatili razliku izmedju 1999 i 2005? Da li znate sta je osecaj za "feeling"? Pocnite sa prikupljanjem potpisa, smenjujte ih, nikada vam vise niko doci nece...setite se samo americkog amabsadora koji je zaobisao vas lepi grad!?

Marko

pre 18 godina

Ja sam bas mislio da je Maja Gojkovic pristojni i drugaciji radikal od ostalih. Medjutim debelo sam se razocarao. Ne mozemo kriviti njih sto su nas bombardovali, jer prosto Milosevic nije zeleo nikakvu komunikaciju sa svetom. Osim toga zeleo je da ima svoje parce zemlje i da upravlja njime kako zeli. E sada kada se sve skupi i sabere, u tim ratovima na koje su pozivali radikali, socijalisti i ostale pseudopatriote, obogatili su se razni Spasojevici, Lukovici, Raznatovici i ostali heroji. Dakle oni su se bogatili a mi smo patili. Naravno gospoda radikali nisu prezali da igraju sah sa tim novopecenim bogatasima. Elem, zbog takvih patriota nas bombarduju. Posle bombardovanja, i oni su svesni da nisu Srbi kakvi su Legije, Spasojevici... i ulazu u rekonstrukciju, da bi potom isti ti koji su omogucili pojavu Legije, Spasojevica... se busali u prsa i ignorisali strani novac. Elem lepo bi bilo da smo mi sami sagradili taj most, ali u ovom trenutku nismo u stanju. Trebalo je posteno se zahvaliti na pruzenoj pomoci, eto, bar jednom pristojnom ceremonijom. Prestanimo vise sa tim pricama da ceo svet zeli da nas unisti. Nije istina. Mi sami unistavamo sebe. Procitajte testament Arcibalda Rajsa i sve ce vam biti jasno.

Branislav

pre 18 godina

Iako Radikali nikako ne mogu biti krivi sto je most porusen (kao sto ni Bus ne moze biti kriv sto su ludaci udarili avionima u bliznakinje) njihov gest je za svaku osudu. Ovakav gest samo pokazuje koliko nepostovanja prema Srbiji i Srpskim institucijama pokazuju na prvom mestu Srbi. EU (zajedno sa ostalim zlikovcima) jeste srusila most i moralno je bila duzna da ga popravi. Obilazak mosta Olia Ren-a nije ni trebao biti pripremljen kao ceremonija. Medjutim ako je vec pripremljen trebalo je tu pripremu postovati. Nasi neuspesi na spoljnopolitickom planu proizilaze bas iz ovih i ovakvih pobuda: potpung nepostovanja sopstvenih institucija i demokratski izabranih vlasti. Stani pred ogledalo Srbijo i pogledaj se u oci - zastideces se sebe same !!! Svaki covek ponaosob.

Tacka Prevare

pre 18 godina

Nista lose ne bi bilo da su danas svi zajedno, tu mislim i na gradonacelnicu, otvorili most. Na taj nacin bi poslali drugaciju sliku svetu a ovako Radikali su iz inata otvorili most 4 dana ranije i tako se najobicnije otvaranje mosta pretvorilo u skandal i prepucavanja medju politicarima.

Steva

pre 18 godina

Imajuci u vidu ko je Maja Gojkovic i kakvu kriminalnu partiju predstavlja, ovakav bezobrazan i nekulturan potez se morao od nje i ocekivati. Bice toga jos i svi moraju unapred biti spremni, i ne treba da se pravimo iznenadjeni. Svima treba da je jasno da radikali predstavljaju ono najzaostalije i najnevaspitanije u nasem drustvu, a izgleda da ni SPS nema sa tim nikakvih problema i moze lepo da saradjuje sa njima.
(Maja nije izabrana glasovima vecine Novosadjana nego vecinom glasova onih koji su izasli na glasanje, a to je manjina novosadjana. Ipak ona je legalno izabrana i tu nema sta drugo da se doda osim:"Tako im i treba, trebali su svi izaci na glasanje pa izabrati normalne osobe".)

Mashinovodja

pre 18 godina

S radikalima bar nema neizvesnosti. Još jednom su pokazali da se od njih može očekivati samo drskost, bezobrazluk, prizemna demagogija, jeftino kićenje tuđim perjem, kao i glupi, a dugoročno veoma kontraproduktivni potezi.
Ja nisam ni najmanje iznenađen, naprotiv, jer sam imao prilike da vidim radikalsku vlast na delu u Zemunu.
Radikali nisu imali apsolutnu većinu ni na jednim izborima dosad, već samo većinu izašlih na glasanje. Što manje ljudi izađe na glasanje, to radikali više dobijaju glasova.
O tome neka misle oni koji se femkaju "politika, fuj, to nije za pristojan svet" i mrzi ih da izađu iz kuće kad dođe vreme da se glasa. Ako smatrate da nemate za koga da glasate, ipak idite na glasačko mesto i napišite makar neku sočnu psovku na račun svih kandidata na listiću. Time ste izrazili svoje mišljenje o kandidatima, a takav listić je nevažeći i vaš glas ne ide nikome. Kad ne glasate, isto je kao da ste svoj glas poklonili kandidatu ko je pokupio najviše glasova. Sviđao se on vama ili ne.

Srdjan, Ceska

pre 18 godina

Iako sam simpatizer DS-a, najtuznije je u svemu tome, sto se Novosadjani (inace sam i sam do pre 11 godina bio Novosadjanin) zbog mosta svadjaju na relciji DS-SRS-DSS itd. Heh ljudi, pa ima mnogo vaznijih stvari zbog kojih treba svi zajedno da se udruzite, ako zelite da Vam grad bude lep kao nekada pre 15 godina!!! Treba da budete NOVOSADJANI a ne radikali, demokrate, autonomasi ili centristi!!! Svi ste "velike lokalne patriote", ali niko od Vas nece priznati, kad Maja ili pre nje Novakovic uradi nesto dobro za grad. A zasto??? Samo zato sto je iz druge stranke!!! Isto vazi i kad se uradi nesto lose??? Pa gradonacelnik je najkrivlji, ako se u vreme njegovog (njenog) mandata nesto neuradi ili uradi krivo. A vi treba da budete slozni bre. Srce me boli, kad vidim kako se svadjate oko Seselja, Tadica, Pajtica itd. Ma boli njih uvo za NS. A zasto? Zato sto i Vas boli uvo za grad u kojem zivite! Zar nevidite da su i Maja i Boris i Vuk zeljni publiciteta. Svi su bre isti. Udruzite se za Novi Sad, ako ga uopste i volite. Ja zivim u Brnu u volecu ga i kad vise u njemu nebudem ziveo. Isto vazi i za moj rodni grad - Novi Sad. Inace ovako ne bih pisao!!!

Zoran Gvozden; memento za Novi Sad

pre 18 godina

1.Koalicija SRS-SPS-DSS koja vlada Novim Sadom, sve sa "spontano" okupljenom Majom Gojkovic je u petak "otvorila" most koji se i 3 DANA nakon njihovog "otvaranja" dovrsavao - nije bilo saobracajne signalizacije, ivicnjaci nisu bili zavrseni, kolovozne trake nisu bile isfarbane; u nedelju je cak citav dan bio zatvoren. "Spontano okupljeni Novosadjani" su u petak organizovano autobusima dovezeni pred most. Njihova Maja je "slucajno, 5 minuta pred dolazak" saznala da su "gradjani" sami dosli da otvore most. Koliko lazjivo jadno, bedno, primitivno - upravo (k)radikalno.
2.Zemlje clanice EU (dakle IZ ZAJEDNICKOG BUDZETA), a ne NATO i drzave clanice alijanse koje su bombardovale tadasnju SRJ - platile su 85% re-izgradnje Mosta slobode, a ostatak od 15% - podunavske zemlje pogodjene otezanom plovidbom zbog novosadskog mosta na barzama. SRS, SPS, DSS i ostale populisticko-tajkunske formacije nisu platili ni 1 cent za poruseno niti su ucestvovali u pregovorima za dobijanje pomoci za obnovu mosta, niko od njihovih "strucnjaka" nije ucestvovao u organizaciji,pripremi,projektima pred pocetak obnove.
3. Maja Gojkovic je danas u Minhenu, u sajamskoj poseti. Toliko o elementarnoj kulturi, diplomatiji, postovanju protokola. Pitam se ko li ce se ubuduce osvrnuti na probleme grada iz EU i SAD, osim mozda iz Majinih novopobratimljenih gradova iz Rusije, Ukrajine i srednje Azije, nakon ovog jevtinog skandala za kradikalnu raju.
4. Ko li se sada dati novce, pa cak i kredit za Zezeljev most? Novi Sad ima "privremeno-drumsko-zeleznicki-montazni" most sa JEDNOM saobracajnom trakom, zeleznickom takodje, rampom i semaforom ispred mosta. Hoce li vrh SRS-SPS-DSS koalicije iz svojih dubokih dzepova se smilovati da obnovi makar 1% unistenog njihovim "mudrim i patriotskim" vodjenjem Srbije od 1990-2000. "Milosrdni Andjeo" je samo posledica nemilosrdnog unistenja i pljacke svih gradjana Srbije od strane gore pomenute koalicije i njihovih simpatizera.
5. Ako van ne trebaju zvanicnici EU (takodje legalno i demokratski izabrani) za ovakve simbolicne ceremonije, onda se nemojte pitati zasto npr. Oli Ren (inace Finac, sa znacajnom funkcijom u EU)ce mozda imati nepovoljno "misljenje" prilikom donosenja odluke o novoj finansijskoj pomoci, projektu obnove, a mozda i u stavljanju kradikalne Srbije na tzv. belu sengensku listu.
Tada se setite vase Maje i njoj slicnih za koje imate toliko simpatija, pa im se obratite za pomoc i finansijsku podrsku. U Srbiji sa preko 3 miliona funkcionalno nepismenih stanovnika sve najgore je i moguce. A mozda je vama moderna civilizacija i gradjanski uredjeno drustvo uopste i nepotrebna? Ili ste se dobro obezbedili tokom 90-tih, a i sad, ovih par godina - ili ste sisli s uma kad sve ovo podrzavate.

inzenjer

pre 18 godina

E kad bi te usijane glave, glave sto su naredile da se most srusi, bar jedan dan proveli na dobrovoljnom radu na gradilistu, ili kad bi oni sto zagovaraju/pocinju ratove bar jedan dan bili u rovovima, ...
Svijet bi bio mnogo ljepsi.
Ali oni su daleko od realnosti. Sjetite se one francuska kraljica i njene izjave kad su joj rekli da narod nema ljeba: "A sto onad oni ne jedu kolace"...

Kira

pre 18 godina

Postoji samo JEDAN problem sa otvaranjem mosta od strane radikala, i to znaju svi koji zive u blizini mosta: most uopste NIJE BIO ZAVRSEN kada su ga SRS I SPS otvorili!
Bio je pun radnika koji su sredjivali bankine i farbali ogradu... ajd' sad mi recite sta je to ako ne najveca demagogija?

Zoran Kulina

pre 18 godina

Draskoviceva ideja da se most nazove 'Most Evrope' je odlicna.
Inace, radikali svesno precutkuju da je Miloseviceva soldateska osim prekomerene upotrebe sile prema gradjanima Srbije svih etniciteta Srbima, Albancima itd. upotrebljavala brojne civilne objekte za smestaj oruzanih jedinica pri tome svesno koristeci gradjane kao zivi stit. Milosevic nije prezao cak ni od toga da oruzane jedinice smesta po skolama i jaslicama. Veliki broj unistenih civilnih objekata pored kojih su stradali neduzni gradjani su upravo posledica takve licemerne radikalske politike. Naravno da zrtve nikad nisu bile SPS-ovi 'cuvari mostova', koji bi se posle slikanja za RTS sa kartonskim metama razbezali.
O koriscenju civilnih objekata za smestaj oruzanih jedinica postoje brojni dokazi i oni koji su donosili takve odluke ce morati krivicno da odgovaraju.

komandant

pre 18 godina

Sta rade ti radikali od nekadasnjeg demokratskog grada koji je sad postao radikalsko leglo.
Ne bih se čudio da je Radikalna Maja poslala preko noći neki "Radical Blowing Squad" da piri u asfalt na raskrsnici koji su zalili, kako bi se što pre ohladio...
Odvratni i bezobrazni populistički čin! Pravi radikalski. Sad će verovatno i most prisvojiti kao njihov projekat.

ex-ne

pre 18 godina

Setite se kada su gdji. Gojkovic prebacivali da nema kontakt sa stranim investitorima i ambasadama, ona je odgovarala da to nije tacno. Ovaj potez je politicki kratkovidan, a ekonomski katastrofalan. Njime pokazujete da ne drzite do reci i da ste potpuno nepouzdani za dogovor. Jasno je da je EU imala praktican motiv pri obnovi Mosta slobode: cilj je prvenstveno bio da se Dunav opet ucini plovnim citavim tokom, buduci da su gubici zbog ne koriscenja Dunava daleko prevazilazili vrednost jednog mosta. Ali to nije razlog da se gradonacelnica 'srpske Atine' (?!?) tako osorno i bahato ponasa. U trenutku kada zapocinjemo razgovore o clanstvu u toj istoj EU ovo je vise nego jasna poruka da u ovoj zemlji postoje znacajne snage koje ne zele pristup Evropi, ne zeli progres i razvoj Srbije.

Zorica

pre 18 godina

U zemlji u kojoj se josh uvek raspravlja da li je nesto pristojno ili ne, umesto da u sekundi svima bude jasno gde je granica pristojnosti, jos uvek mora puno, puno da se radi na preporodu. Sta radite sa gostom koji vam udje u kucu? Sta radite sa cvecem ili kesicom kafe, bombonjerom? Ili nam u nase privatne kuce vise niko ne dolazi, pa smo zaboravili, ili svoju zemlju vise ne smatramo svojom kucom? Ne znam odgovor na to pitanje, stvarno. Kapirate? Kopirajte ako ne kapirate.

Sale NS

pre 18 godina

Ali ljudi- nije tu vise bitno ko-je-sta-je-kada-je! Ovim postupkom smo zesce potvrdili koliko smo se promenili, koliko vise nismo primitivni, koliko smo tolerantni, otvoreni za integracije... Ko nas ne bi pozeleo takve!

Marko

pre 18 godina

Ja sam bas mislio da je Maja Gojkovic pristojni i drugaciji radikal od ostalih. Medjutim debelo sam se razocarao. Ne mozemo kriviti njih sto su nas bombardovali, jer prosto Milosevic nije zeleo nikakvu komunikaciju sa svetom. Osim toga zeleo je da ima svoje parce zemlje i da upravlja njime kako zeli. E sada kada se sve skupi i sabere, u tim ratovima na koje su pozivali radikali, socijalisti i ostale pseudopatriote, obogatili su se razni Spasojevici, Lukovici, Raznatovici i ostali heroji. Dakle oni su se bogatili a mi smo patili. Naravno gospoda radikali nisu prezali da igraju sah sa tim novopecenim bogatasima. Elem, zbog takvih patriota nas bombarduju. Posle bombardovanja, i oni su svesni da nisu Srbi kakvi su Legije, Spasojevici... i ulazu u rekonstrukciju, da bi potom isti ti koji su omogucili pojavu Legije, Spasojevica... se busali u prsa i ignorisali strani novac. Elem lepo bi bilo da smo mi sami sagradili taj most, ali u ovom trenutku nismo u stanju. Trebalo je posteno se zahvaliti na pruzenoj pomoci, eto, bar jednom pristojnom ceremonijom. Prestanimo vise sa tim pricama da ceo svet zeli da nas unisti. Nije istina. Mi sami unistavamo sebe. Procitajte testament Arcibalda Rajsa i sve ce vam biti jasno.

bgd

pre 18 godina

U ovom slučaju Maja Gojković je u pravu. Sada bi da otvaraju most oni koji su ga srušili!! Pa to je van pameti. Ovde naravno ne mislim na gospodu iz SPO i DS već na gosnodina iz EU. Znam da ovaj komentar nećete objaviti, ali ipak!!!

Zoran

pre 18 godina

Takvi su vam "vadikali"... I naizgled najnormalniji među njima za tren oka pokazuju kako njih ne interesuje mišljenje sveta. Sramota srpskog naroda.

Vladimir

pre 18 godina

Ovo je klasican slucaj gde je jedna politicka partija nadmudrila drugu - i u tome nista lose. DS & Co. su hteli da se hvale sa dobijenim parama (ironicno od istih onih koji su i bombardovali i srusili most) a Radikali & Co. su ih preduhitrili. Kao obican gradjanin; bas sad necu moci da spavam zato sto Oli Ren i njegova svita nemaju sada foto-opportunity; a da ne govorim o haosu koji ce njegov izlet do Novog Sada pa izazove u saobracaju na autoputu, gazeli, itd.

Shizofrenija

pre 18 godina

Koji izbor... da l' most da otvori onaj zbog koga je most u ordedjenoj meri i srusen, ili da ga otvori onaj ko ga je srusio.

Rade NS

pre 18 godina

Ja sam novosađanin i duboko sam opredeljen za evropske integracije. Gnušam se svih međunacionalnih sukobljavanja i retrogradnih stavova, ali ne mogu da oprostim tim ljudima što su srušili Most Slobode jer taj most nije imao apsolutno nikakav strateški značaj - (preko njega ni kamioni nisu smeli da pređu, a kamoli tenkovi.) Novosađani su se 6 godina zlopatili bez mosta. Zato je mnogo bolje da se Gospodin Ren samo prošeta nego da otvara taj Most jer on je već jednom otvoren pre 25 godina.

Milan

pre 18 godina

Predlazem da se svi ovi zeljni publiciteta i promocije takmice, pa prionu na izgradnju novih objekata, kako bi za svakog bilo po nesto da svecano otvori.
Dosta vise o tom mostu, valjda je najvaznije da ga Novosadjani ponovo imaju.

Subotica

pre 18 godina

Ovo je još jedan vid i pokazatelj kakvi su radikali. Učinili su sve da most Slobode bude srušen jer program im je "Velika Srbija" pa je Srbija 1999 bila bombardovana. EU uložila je novac za ponovnu izgradnju mosta zato je trebalo sačekati da taj most i svečano otvore predstavnik ispred EO Oli Ren. Nadam se da će narad sada zaista uvideti ko su Radikali i gde bi oni odveli Srbiju. Dobro im dođe tuđ novac a svoj koji su oteli od naroda ne vraćaju. Pogledajmo samo koliko su bogata stranka, a pitam se odakle im sve to. Građani Novog Sada su zaslužili bolje ljude na vlasti. To danas treba i da pokažu i svi dodju na most SLOBODE.

Али Баба

pre 18 godina

Дакле радикали настављају по старом примитивном обичају показујући погрешну слику слуђеном народу да се све може решити силом и бахатошћу...
Страшно је што имају подршку значајног процента бирача.

sasa s

pre 18 godina

Jos jedna potvrda i dokaz kakvu radikali zele zemlju.
ZEMLJU HAOSA I PRKOSA.
Sa psiholoske strane je shvatljivo, ugnjetavani, frustrirani na vlasti mogu da postanu UGnJEtAVACI... naravno mnogi ce reci, pa sta, mozemo mi kada hocemo i kakao hocemo.
Dame i Gospodo radikali, ni u porodici ne moze da radi ko sta hoce i kada hoce, vec se pravi dogovor i planira se. Tako i drzava.
Ili smo mi mozda drugacije vaspitani, drugovi radikali...Vi ste sramota za ovaj narod, ponovo ste to pokazali!
Usput da kazem da nisam stranacki "oslepljen", reagujem kao gradjanin Vojvodine ... regije u EU, koju vi svaki dan prljate, jer, nije vasa, Ona je nasa!

Mladen Mladenovic

pre 18 godina

Oli Ren treba da obidje Most Slobode bez ikakve ceremonije. Jer, bilo kakva fešta, u vreme obilaska, bila bi izraz krajnje nepristojnosti. Bez obzira što ne snosi ličnu odgovornost, Oli Ren zna kako je Most slobode porušen i koliko je patnji "Milosrdni andjeo", naneo stanovništvu Srbije. Sredstva su, takodje, obezbedjena od strane onih, koji su "hrabro" učestvovali u rušenju ovog "legitimnog cilja". Naknadni potezi DS-a i SPO-a, kojim osudjuju postupak gradonačelnika, spadaju u tipično politikantstvo i medjustranačka prepucavanja veoma niskog nivoa. Toliko tipičnih za političku pozornicu Srbije. Tragično je da rukovodstvo ove dve stranke nema boljih argumenata za biračko telo od ovakvih mizernih postupaka, koji, hteli mi ili ne, govore i o nama. Nadam se da će i gospodin Oli Ren uspeti da izbegne manipulacije i naše blato. Da li je, u ovoj zemlji, sramota posedovati neki dignitet i biti normalan ???

Ex-NS

pre 18 godina

Maja je postupila kao prava novosadjanka : Sto bi ona cekala tamo nekog lika da on pusti u saobracaj novosadski most ?!
Svaka cast Gradonacelnici !

Slavica NS

pre 18 godina

Za razliku od Olija Rena, Maju Gojkovic je demokratski izabrala vecina stanovnika Novog Sada. I sasvim je normalno sto je ona otvorila taj most, a ne neka foto-sesija.

ceremonija

pre 18 godina

Smatram da ceremonija nije potrebna. Zašto? Pa od naše političke secne ne treba nam veće ceremonije t.j. cirkusa. Društvo nam je bolesno a to je ZALOSNO !! Gospodin Oli Rehn koji dolazi iz jedne sređene zemlje, Finske, je naravno dobrodošao. Boravio sam tamo duže vreme i mogu zamislit kako mu ovaj naš cirkus t.j. ceremonije čudno izgledaju. jer smešno nije, prije je za plakati....

g.m.

pre 18 godina

Radikalima se ne "gadi" da otvore most koji je obnovila Evropska unija, ali ne zele da se to u javnosti - naglasava!
(P.S. Kakav (haski) ucitelj, takvi i djaci!)

Dositej

pre 18 godina

Primitivci ostaju primitivci. Najpre su svojom politikom srušili most (i ne samo taj u NS, i ostale, a živote da ne pominjem), a sad paradiraju kao da su ga sami obnovili. Što nisu skupili pare da ga sami poprave. Od plata, od Mileta Dragića, znaju oni gde su pare i kako da dođu kod njih.
Radikali odlično odslikavaju naše društvo - nadmeni primitivizam, siledžijstvo, arčenje tuđih para. Kad u zemlji ima 3 miliona ljudi koji su funkcionalno nepismeni, ne čudi što imaju najveću podršku.
Most su srušili radikali i tzv. partijote.

Danubio

pre 18 godina

Smesna su su ta politicka prepucavanja. Iako kao Novosadjanin jedva cekam da prodje doba radikala mislim da ti koji su nam mostove srusli ne zasluzuju nikakvu ceremoniju i da nam cak "duguju" jos uvek jedan lep Zezeljov most.

Dane

pre 18 godina

Jeste velika ironija da most otvaraju oni koji su ga pomracenog uma srusili, ubivsi jednog mladica koji je isao u posetu svojoj trudnoj zeni u Kamenicku bolnicu!
ALi, ljudi, nama je preostalo da, ako zelimo u Evropu, pognemo gleve i radimo ono sto nam drugi kazu. Samo tako mozemo napred.
Zato osudjujem ovaj potez Maje Gojkovic i njenih pulena. Bez obzira sto je ona gradonacelnica Novog Sada, mogla je naci za shodno da se ta ceremonija odrzi danas, kad je tu Oli Ren, pa da ga svi zajedno otvore.
Juce sam bio na faxu i vidim da su za sutra (tj. danas) predavanja otkazana je Oli Ren dolazi da drzi predavanje na temu Pridruzivanje u EU"!
Tako sam bio ponosan i srecan. A kad sam cuo za ovu "ispalu" coveka koji dolazi da nam pomogne da sto pre udjemo u Evropu ... E, verujte, sramota me je ...

Novosadjanin

pre 18 godina

Postupak gradonacelnice je nepristojan sto je samar gradjanima koji su sve do nedavno negovali bar elementarnu pristojnost. Sada Novi Sad pada na nivo radikalske provincije kao sto je svojevremeno sveden i Zemun.

Komunista

pre 18 godina

Most su srusili agresori iz NATO pakta i politika srpskih vlasti koju su tada cinili SPS, SRS i SPO ( g. draksovic je tada bio potpredsednik vlade tzv "SRJ"). Niko od njih ne bi trebalo ni blizu otvaranja novog mosta da bude.

Dragana

pre 18 godina

Pa zbog politike radikala, socijalista i JUL-ovaca most je srusen, a srusili su ga ti sto su dali novce za popravku, i treba (da placaju poprvaku); sve je ovo veliki cinizam i ironija i ne treba se klanjati ni jednima ni drugima.
Sest godina smo cekali na ovaj most, a o Zezeljevom mostu niko ni ne prica! Most je imao 2 pruge i 4 kolovozne trake, sad se sve to svelo na jednu jedinu! S obe strane mosta su predugacke kolone, ceka se do besvesti da se predje most. Kada ce se taj most napraviti?!
Nemojte zaboraviti da jos nismo stigli tamo gde smo bili pre 6 godina:((

Talekk_sna

pre 18 godina

Radikali koji su prizivali rat 10 godina i zbog kojih je, sve zajedno sa SPS-om i JUL-om, pored ovog mosta još mnogo toga srušeno, mnogo bitnijih stvari nego što je most, kao na primer moral, poštenje, institucije, volja, mladost, istinska ljubav mladog šoveka prema Srbiji...To nije srušio NATO nego upravo oni. Iskaču iz žbunja, kupujući jeftine političke bodove, otvarajući most za koji nemaju nikakve zasluge. Pa šta ako Oli Ren dolazi kao predstavnik sile koja je taj most srušila. Ali oni su i dali pare da se on obnovi. Pošteno. Nisu nas oni bombardovali zato što smo mi bili dobri!!! Maja da ima malo obraza i da je sposobna, ona bi izlobirala da je na to otvaranje pozovu zvanično. To je prava stvar za politiku radikala. A ovako, divljakuša.

Trifun

pre 18 godina

Samo jos jedan primer da ni EU ni bilo ko drugi ne treba Srbiji da daje nikakve pare. Jos manje treba da sa Srbijom razgovaraju o pridruzenju (sem, evenutalno, u smislu zamajavanja). Plati sam, gradi sam, pa sam i otvaraj i sepuri se u svom mracnom kutku sveta, i gotovo.

Petar

pre 18 godina

Nek nam ni ne daju neke pare (ne daju nam, vec pozajmljuju sa kamatom - zaradjuju), dovoljno je da nam ubuduce ne ruse i ono malo sto imamo.

Vasa UK

pre 18 godina

Stvarno smo propali ako je nasem najmodernijem gradu toliko bitno da neki birokrata iz Brisela bude na otvaranju mosta. Podseca na odusevljenje domorodaca kada ih posecuje neki kolonista i pokazuje sarene krpe.

mama ludaca

pre 18 godina

Zbog gradjana Novog Sada, most je trebao da bude otvoren istog dana kad je primljena dozvola o koriscenju bez ceremonija.
Radikali su samo pokazali da su prava deca komunizma: sacekali su da neko drugi plati, a oni da se kite tudjim perjem i paradiraju.
I dovoljno su drski da prigovaraju zbog rusenja koje su sami izazvali.
Mi im, ocigledno, ne mozemo nista, ali verujem da neko sa strane sve to gleda i da ce pravda kad-tad stici.

Starosadjanin

pre 18 godina

Rusio NATO, obnovu platila EU, istrcali radikali i slikali se na mostu, cijem su rusenju doprineli. Zalim sto Kostunica nije imao priliku da "otvori" most koji je sagradjen i otvoren pre 25 godina. Njemu i njegovoj vladi, u zadnje vreme, se usladilo da otvaraju tudje objekte koje nisu gradili, pa cak ni krechili. Iz zasede istrcase radikali na most, sepurili se, slikali se i ukradose svoj minut popularnosti. Demagogija prolazi svuda, ali najbolje u polupismenoj Srbiji.

GuC

pre 18 godina

Gospodin Oli Ren je hladnokrvno pokazao kako odgovoran i dobar politicar postupa u situacijama kada se plemenski poglavica ponasa kao divljak. Da li su ovi gradski mocnici, zaslepljeni mrznjom i prostaklukom, to videli?? Da li ste Novosadjani shvatili razliku? Da li ste shvatili razliku izmedju 1999 i 2005? Da li znate sta je osecaj za "feeling"? Pocnite sa prikupljanjem potpisa, smenjujte ih, nikada vam vise niko doci nece...setite se samo americkog amabsadora koji je zaobisao vas lepi grad!?

jpg

pre 18 godina

Slazem se da je postupak gradske vlade bio u najmanju ruku bezobrazno provokativan... Ali ipak mi je tesko da prihvatim da bi ceremoniju trebao da otvori neko iz vlada koje su srushile originalni most i dodelile posao nemackoj firmi da ga obnovi...

Branislav

pre 18 godina

Iako Radikali nikako ne mogu biti krivi sto je most porusen (kao sto ni Bus ne moze biti kriv sto su ludaci udarili avionima u bliznakinje) njihov gest je za svaku osudu. Ovakav gest samo pokazuje koliko nepostovanja prema Srbiji i Srpskim institucijama pokazuju na prvom mestu Srbi. EU (zajedno sa ostalim zlikovcima) jeste srusila most i moralno je bila duzna da ga popravi. Obilazak mosta Olia Ren-a nije ni trebao biti pripremljen kao ceremonija. Medjutim ako je vec pripremljen trebalo je tu pripremu postovati. Nasi neuspesi na spoljnopolitickom planu proizilaze bas iz ovih i ovakvih pobuda: potpung nepostovanja sopstvenih institucija i demokratski izabranih vlasti. Stani pred ogledalo Srbijo i pogledaj se u oci - zastideces se sebe same !!! Svaki covek ponaosob.

Tacka Prevare

pre 18 godina

Nista lose ne bi bilo da su danas svi zajedno, tu mislim i na gradonacelnicu, otvorili most. Na taj nacin bi poslali drugaciju sliku svetu a ovako Radikali su iz inata otvorili most 4 dana ranije i tako se najobicnije otvaranje mosta pretvorilo u skandal i prepucavanja medju politicarima.

Steva

pre 18 godina

Imajuci u vidu ko je Maja Gojkovic i kakvu kriminalnu partiju predstavlja, ovakav bezobrazan i nekulturan potez se morao od nje i ocekivati. Bice toga jos i svi moraju unapred biti spremni, i ne treba da se pravimo iznenadjeni. Svima treba da je jasno da radikali predstavljaju ono najzaostalije i najnevaspitanije u nasem drustvu, a izgleda da ni SPS nema sa tim nikakvih problema i moze lepo da saradjuje sa njima.
(Maja nije izabrana glasovima vecine Novosadjana nego vecinom glasova onih koji su izasli na glasanje, a to je manjina novosadjana. Ipak ona je legalno izabrana i tu nema sta drugo da se doda osim:"Tako im i treba, trebali su svi izaci na glasanje pa izabrati normalne osobe".)

Mashinovodja

pre 18 godina

S radikalima bar nema neizvesnosti. Još jednom su pokazali da se od njih može očekivati samo drskost, bezobrazluk, prizemna demagogija, jeftino kićenje tuđim perjem, kao i glupi, a dugoročno veoma kontraproduktivni potezi.
Ja nisam ni najmanje iznenađen, naprotiv, jer sam imao prilike da vidim radikalsku vlast na delu u Zemunu.
Radikali nisu imali apsolutnu većinu ni na jednim izborima dosad, već samo većinu izašlih na glasanje. Što manje ljudi izađe na glasanje, to radikali više dobijaju glasova.
O tome neka misle oni koji se femkaju "politika, fuj, to nije za pristojan svet" i mrzi ih da izađu iz kuće kad dođe vreme da se glasa. Ako smatrate da nemate za koga da glasate, ipak idite na glasačko mesto i napišite makar neku sočnu psovku na račun svih kandidata na listiću. Time ste izrazili svoje mišljenje o kandidatima, a takav listić je nevažeći i vaš glas ne ide nikome. Kad ne glasate, isto je kao da ste svoj glas poklonili kandidatu ko je pokupio najviše glasova. Sviđao se on vama ili ne.

Srdjan, Ceska

pre 18 godina

Iako sam simpatizer DS-a, najtuznije je u svemu tome, sto se Novosadjani (inace sam i sam do pre 11 godina bio Novosadjanin) zbog mosta svadjaju na relciji DS-SRS-DSS itd. Heh ljudi, pa ima mnogo vaznijih stvari zbog kojih treba svi zajedno da se udruzite, ako zelite da Vam grad bude lep kao nekada pre 15 godina!!! Treba da budete NOVOSADJANI a ne radikali, demokrate, autonomasi ili centristi!!! Svi ste "velike lokalne patriote", ali niko od Vas nece priznati, kad Maja ili pre nje Novakovic uradi nesto dobro za grad. A zasto??? Samo zato sto je iz druge stranke!!! Isto vazi i kad se uradi nesto lose??? Pa gradonacelnik je najkrivlji, ako se u vreme njegovog (njenog) mandata nesto neuradi ili uradi krivo. A vi treba da budete slozni bre. Srce me boli, kad vidim kako se svadjate oko Seselja, Tadica, Pajtica itd. Ma boli njih uvo za NS. A zasto? Zato sto i Vas boli uvo za grad u kojem zivite! Zar nevidite da su i Maja i Boris i Vuk zeljni publiciteta. Svi su bre isti. Udruzite se za Novi Sad, ako ga uopste i volite. Ja zivim u Brnu u volecu ga i kad vise u njemu nebudem ziveo. Isto vazi i za moj rodni grad - Novi Sad. Inace ovako ne bih pisao!!!

Zoran Gvozden; memento za Novi Sad

pre 18 godina

1.Koalicija SRS-SPS-DSS koja vlada Novim Sadom, sve sa "spontano" okupljenom Majom Gojkovic je u petak "otvorila" most koji se i 3 DANA nakon njihovog "otvaranja" dovrsavao - nije bilo saobracajne signalizacije, ivicnjaci nisu bili zavrseni, kolovozne trake nisu bile isfarbane; u nedelju je cak citav dan bio zatvoren. "Spontano okupljeni Novosadjani" su u petak organizovano autobusima dovezeni pred most. Njihova Maja je "slucajno, 5 minuta pred dolazak" saznala da su "gradjani" sami dosli da otvore most. Koliko lazjivo jadno, bedno, primitivno - upravo (k)radikalno.
2.Zemlje clanice EU (dakle IZ ZAJEDNICKOG BUDZETA), a ne NATO i drzave clanice alijanse koje su bombardovale tadasnju SRJ - platile su 85% re-izgradnje Mosta slobode, a ostatak od 15% - podunavske zemlje pogodjene otezanom plovidbom zbog novosadskog mosta na barzama. SRS, SPS, DSS i ostale populisticko-tajkunske formacije nisu platili ni 1 cent za poruseno niti su ucestvovali u pregovorima za dobijanje pomoci za obnovu mosta, niko od njihovih "strucnjaka" nije ucestvovao u organizaciji,pripremi,projektima pred pocetak obnove.
3. Maja Gojkovic je danas u Minhenu, u sajamskoj poseti. Toliko o elementarnoj kulturi, diplomatiji, postovanju protokola. Pitam se ko li ce se ubuduce osvrnuti na probleme grada iz EU i SAD, osim mozda iz Majinih novopobratimljenih gradova iz Rusije, Ukrajine i srednje Azije, nakon ovog jevtinog skandala za kradikalnu raju.
4. Ko li se sada dati novce, pa cak i kredit za Zezeljev most? Novi Sad ima "privremeno-drumsko-zeleznicki-montazni" most sa JEDNOM saobracajnom trakom, zeleznickom takodje, rampom i semaforom ispred mosta. Hoce li vrh SRS-SPS-DSS koalicije iz svojih dubokih dzepova se smilovati da obnovi makar 1% unistenog njihovim "mudrim i patriotskim" vodjenjem Srbije od 1990-2000. "Milosrdni Andjeo" je samo posledica nemilosrdnog unistenja i pljacke svih gradjana Srbije od strane gore pomenute koalicije i njihovih simpatizera.
5. Ako van ne trebaju zvanicnici EU (takodje legalno i demokratski izabrani) za ovakve simbolicne ceremonije, onda se nemojte pitati zasto npr. Oli Ren (inace Finac, sa znacajnom funkcijom u EU)ce mozda imati nepovoljno "misljenje" prilikom donosenja odluke o novoj finansijskoj pomoci, projektu obnove, a mozda i u stavljanju kradikalne Srbije na tzv. belu sengensku listu.
Tada se setite vase Maje i njoj slicnih za koje imate toliko simpatija, pa im se obratite za pomoc i finansijsku podrsku. U Srbiji sa preko 3 miliona funkcionalno nepismenih stanovnika sve najgore je i moguce. A mozda je vama moderna civilizacija i gradjanski uredjeno drustvo uopste i nepotrebna? Ili ste se dobro obezbedili tokom 90-tih, a i sad, ovih par godina - ili ste sisli s uma kad sve ovo podrzavate.

Goran BG

pre 18 godina

Sigurno da su radikali uz SPS-ovce najodgovorniji za rusenje mosta, jer su svojom pogubnom, neodgovornom i anticivilizacijskom politikom upotrebe prekomerene sile izazvali rat u kome su gradjane Srbije podmetali kao zivi stit, kako bi na njihovoj nesreci politicki profitirali. Sam postupak 'radikalskog' otvaranja mosta ciju su obnovu finansirale zapadno-evropske drzave dokazuje da SRS nastavlja da se sluzi indenticnim trikovima kojima vec 14 godina zavodi birace, koji sanjaju o Srbiji cije bi granice bile na liniji KaVlobag-Ogulin-KaVlovac-ViVovitica.
Nadam se da ce na sledecim lokalnim izborima gradjani Novog Sada pokazati crveni karton toj 'radikalnoj bandi'.

inzenjer

pre 18 godina

E kad bi te usijane glave, glave sto su naredile da se most srusi, bar jedan dan proveli na dobrovoljnom radu na gradilistu, ili kad bi oni sto zagovaraju/pocinju ratove bar jedan dan bili u rovovima, ...
Svijet bi bio mnogo ljepsi.
Ali oni su daleko od realnosti. Sjetite se one francuska kraljica i njene izjave kad su joj rekli da narod nema ljeba: "A sto onad oni ne jedu kolace"...

Kira

pre 18 godina

Postoji samo JEDAN problem sa otvaranjem mosta od strane radikala, i to znaju svi koji zive u blizini mosta: most uopste NIJE BIO ZAVRSEN kada su ga SRS I SPS otvorili!
Bio je pun radnika koji su sredjivali bankine i farbali ogradu... ajd' sad mi recite sta je to ako ne najveca demagogija?

Zoran Kulina

pre 18 godina

Draskoviceva ideja da se most nazove 'Most Evrope' je odlicna.
Inace, radikali svesno precutkuju da je Miloseviceva soldateska osim prekomerene upotrebe sile prema gradjanima Srbije svih etniciteta Srbima, Albancima itd. upotrebljavala brojne civilne objekte za smestaj oruzanih jedinica pri tome svesno koristeci gradjane kao zivi stit. Milosevic nije prezao cak ni od toga da oruzane jedinice smesta po skolama i jaslicama. Veliki broj unistenih civilnih objekata pored kojih su stradali neduzni gradjani su upravo posledica takve licemerne radikalske politike. Naravno da zrtve nikad nisu bile SPS-ovi 'cuvari mostova', koji bi se posle slikanja za RTS sa kartonskim metama razbezali.
O koriscenju civilnih objekata za smestaj oruzanih jedinica postoje brojni dokazi i oni koji su donosili takve odluke ce morati krivicno da odgovaraju.

Bob

pre 18 godina

EU je uložila novac za ponovnu izgradnju mosta i zato je trebalo sačekati da taj most svečano otvori predstavnik ispred EO Oli Ren.
A sto se tice radikalskog otvaranja mosta : - to samo ima u Zemlji Cudesa-Srbiji. Radikali koji su pored SPS-a najvise doprineli da se mostovi ruse 1999 godine, sada ih svecano otvaraju. Cinizam na nivou, nema sta. Nadam se da je sada bar svima jasno da su radikali konstantno divlji i maligni, nespremni da prihvate norme građanskog ponašanja. Da radikali otvore obnovljeni most u Novom Sadu, to je isto kao da su otvorili spomen-groblje u Srebrenici. To je demonstracija prostakluka i primitivizma.
Mogu samo da zamislim sta bi bilo sa mostovima kad bi se Srpski Radikali docepali drzavne vlasti. Ne bi ostao kamen na kamenu.

komandant

pre 18 godina

Sta rade ti radikali od nekadasnjeg demokratskog grada koji je sad postao radikalsko leglo.
Ne bih se čudio da je Radikalna Maja poslala preko noći neki "Radical Blowing Squad" da piri u asfalt na raskrsnici koji su zalili, kako bi se što pre ohladio...
Odvratni i bezobrazni populistički čin! Pravi radikalski. Sad će verovatno i most prisvojiti kao njihov projekat.

ex-ne

pre 18 godina

Setite se kada su gdji. Gojkovic prebacivali da nema kontakt sa stranim investitorima i ambasadama, ona je odgovarala da to nije tacno. Ovaj potez je politicki kratkovidan, a ekonomski katastrofalan. Njime pokazujete da ne drzite do reci i da ste potpuno nepouzdani za dogovor. Jasno je da je EU imala praktican motiv pri obnovi Mosta slobode: cilj je prvenstveno bio da se Dunav opet ucini plovnim citavim tokom, buduci da su gubici zbog ne koriscenja Dunava daleko prevazilazili vrednost jednog mosta. Ali to nije razlog da se gradonacelnica 'srpske Atine' (?!?) tako osorno i bahato ponasa. U trenutku kada zapocinjemo razgovore o clanstvu u toj istoj EU ovo je vise nego jasna poruka da u ovoj zemlji postoje znacajne snage koje ne zele pristup Evropi, ne zeli progres i razvoj Srbije.

Zorica

pre 18 godina

U zemlji u kojoj se josh uvek raspravlja da li je nesto pristojno ili ne, umesto da u sekundi svima bude jasno gde je granica pristojnosti, jos uvek mora puno, puno da se radi na preporodu. Sta radite sa gostom koji vam udje u kucu? Sta radite sa cvecem ili kesicom kafe, bombonjerom? Ili nam u nase privatne kuce vise niko ne dolazi, pa smo zaboravili, ili svoju zemlju vise ne smatramo svojom kucom? Ne znam odgovor na to pitanje, stvarno. Kapirate? Kopirajte ako ne kapirate.

igor

pre 18 godina

SRS je trebalo odavno zabraniti zakonom. Jadna je zemlja gde za takvu stranku glasa oko 30% stanovnistva. Pogotovo zabrinjava stanje u Vojvodini koja bi trebala da bude multinacionalna i tolerantna.

Sale NS

pre 18 godina

Ali ljudi- nije tu vise bitno ko-je-sta-je-kada-je! Ovim postupkom smo zesce potvrdili koliko smo se promenili, koliko vise nismo primitivni, koliko smo tolerantni, otvoreni za integracije... Ko nas ne bi pozeleo takve!