Utorak, 30.08.2005.

12:33

Šešelj o Srebrenici

Vojislav Šešelj posvedočio u Hagu da mu je Karadžić 1996. kazao da je u Srebrenici streljano oko 1.000 Muslimana i da to niko nije naredio.

Izvor: Beta

Šešelj o Srebrenici IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

26 Komentari

Sortiraj po:

ricky

pre 18 godina

Sve je ovo dobro, jer su i na sudjenju u Nünbergu (Njemacka), sve nacisticke vodje prvile svoj sou i "nisu uopste znali o cemu pricaju sudije". Staljin je poslao svoje sudije na to sudjenje i rekao im da mogu da ostanu koliko hoce i da pricaju sta god hoce, ali presuda se zna : SMRTNA. Sreca za "Sloboleona Jednopartu" i "Sekija" da u Haagu nema smrtne kazne, ali na kraju predstave, zna se sta ce svaki dobiti, jer to i zasluzuju. Ja sam Srbin, ali sam zbog ovakvih ludaka i "dobrocudnih vodja" sada u SAD-u. Ne vjerujem u Boga, ali kada njih dvojicu vidim ipak pomislim ... ko zna mozda ipak postoji.

Petar

pre 18 godina

Neko pita da li su kaznjeni oni koji su pocinili zlocin. Pa, 'pravedni' sud u Hagu je osudio Erdemovica na nekih 6 godina za ubistvo 200 ljudi, zato sto je sklopio dil sa tuzilastvom. Ko je uhapsio Erdemovica - Milosevic '96. ili '97. godine, nisam siguran. I neki drugi su pohapseni '99. ali su oslobodjeni posle 5. oktobra. To su cinjenice!

Dalje, pok. Djindjic je slavio sa Karadzicem odbijanje Vens-Ovenovog plana, mirovnog plana koji je BalkanskiKasapin-Milosevic izdejstvovao. To su, takodje, cinjenice.

Nemojte posmatrati sve crno-belo. Bilo je Srba (kao i ostalih naroda) koji su cinili mostruozne zlocine, ali nije bilo planske akcije srpskog rukovodstva (istocno od Drine)u tom pravcu.

Vladimirr

pre 18 godina

Eto dobrog primera sta s tom nasom stranom nije u redu. Da se u toku rata priznalo to streljanje (a bice da je bilo i vise od hiljadu ljudi, ako sad priznaju tu hiljadu to zvuci kao plan B, mislim 8000 nije bas naucna cifra, ali mozda se na kraju pokaze verodostojnijom od hiljade), pa da se Karadjic izvinio rodbini zrtava i kaznio pocinioce, ne sve ali svakako one najglavnije, (kao uostalom sto su u Sarajevu spektakularno ubili onog Celu ili kako se ono bese zvao), i da se to dogodilo jos par puta, prvo bi se pruzio dobar primer vojsci, a takodje i nama, obicnim pripadnicima srpskog naroda da se eto te nase vlasti trude da rade dobro. Nazalost, bukvalno srednjovekovnim principima u fazonu glavno da se nista ne prica, i nagradjivanjem nasilnika, ubica i koljaca, dovedeno je u pitanje SVE za sta su se srpski politicari i narod tamo mogli legalno zalagati.

Zemljo otvori se!

pre 18 godina

Seselj uvek iskoristi sansu da dokaze da nije normalan. U Srebrenici bile umesane strane sluzbe? Valda misli na one iz Srbije. I jos tvrdi kako je ''sirio ljubav''. ON sirio ljubav?

Expert za etnose

pre 18 godina

Ne znam čemu više služi svedočenje vojvode Šešelja u Hagu. Sigurno ide više na štetu Miloševiću nego iskazi mnogih svedoka optužnice. A ne znam ni kako može da bude upućeno i domaćoj javnosti.
Još jednom se dokazuje sav apsurd ideologija srpskih šovinista i rasista. Još početkom 90-tih smejao sam se stavovima akademika Veselina Đuretića koji je tvrdio da su Hrvati iz zapadne Hercegovine, u stvari, Srbi koji su pokatoličeni do početka 20. veka. Budući da su najljuće ustaše poticale upravo iz ovog dela Hercegovine, neminovan zaključak je bio da su Srbi najveći koljači Srba.
Isto se ponavlja i sada u Hagu. Vojvoda maltene negira hrvatsku naciju, odnosno smatra ih pokatoličenim Srbima. Ono malo što je preostalo od hrvatske nacije nastalo je od Slovenaca kajkavskog dijalekta i Hrvata čakavskog dijalekta, kaže lider radikala. Znajući ko je činio zločine nad Srbima (to sigurno nisu bili pitomi Zagorci ili flegmatični Dalmatinci), opet dolazimo do zaključka da su Srbi klali Srbe!
Oba ova "mislioca" nam implicitno šalju poruku da su nam pravi, autentični Hrvati, znači oni što govore čakavskim dijalektom, u stvari najveći prijatelji, jer nam oni nikada nisu ništa učinili, za razliku od pokatoličenih Srba, Turaka, Bugara ... A onda i ne razumem kako je gensek SRS-a Vučić, kada je bio izazvan da kaže šta mu leži na duši, javno izjavio da mrzi Hrvate, odnosno, prema lideru njegove stranke, Srbe katoličke vere? Pa Vučiću, kako možeš da mrziš svoj rod?
Ta teza da su svi Srbi, s jedne strane, objašnjava neke stvari. Imali smo 15 godina SRPSKI režim koji se prema svom, SRPSKOM narodu odnosio kao prema najvećem neprijatelju (rekordna hiperinflacija, guranje naroda u ratove, konačno, provociranje bombardovanja celog sveta). Povremeno nabasam na forume srpsko-nacističkih sajtova i mogu samo da kažem da tolika patološka mržnja onih koji sebe nazivaju srpskim patriotama prema onim Srbima koji samo drugačije misle je tolika da se gotovo materijalizuje i izlazi iz monitora kompjutera.
Da ne pominjem mnoge druge slučajeve iz dalje i bliže srpske istorije (atentati, brutalni zločini, itd.), pa onda sve te podele među Srbima (pratite malo skupštinska zasedanja i nivo komunikacije, ili se raspitajte koliko je registrovanih stranaka u Srbiji), kao i u Srbima genetski ugrađenu patološku zavist prema svim onim Srbima koji su lepši, bolji i pametniji.

Ivan Susanjin

pre 18 godina

..."Verujem ti. Ako kazes tetka, onda je tetka."
A posle je bilo:"Fikretova tetka dosla po gramofon."
Treba li jos nesto da dodam?

teacher

pre 18 godina

Kraći rezime:
Đinđić je pobio Bulatovića, Kundaka, Ćuruviju, Stambolića, Badžu, pokušao je dvaput da ubije Vuka, verovatno je učestvovao u bombardovanju Vukovara i blokadi Sarajeva, izvršio je i pokolj u Srebrenici. Doduše, nije bilo 8k ubijenih ljudi, već samo 1000, tako kaže Karadžić, a kome verovati ako ne njemu.
Za to vreme Sloba i Šešelj, sede na Dedinju, NEMAJU POJMA šta se dešava i igraju tabliće. Realno.

bivsi vojvodjanin

pre 18 godina

Zlocini koje su ova dvojica dizajnirala su strasni ali ta tiha podrska koju oni I dan danas uzivaju u Srbiji uprkos svim dokazima I snimcima je nesto od cega mi se ledi krv u zilama. Cinjenica da promiloseviceve I proseseljeve sratnke (DSS, SRS I SPS) osvajaju dvije trecine glasova I dan danas je katastrofalna I zaista bih se plasio da odgajam djecu u takvom jednom drustvu. A vama u Srbiji ostavljam da izvedete zakljucak o drustvu u kome izivite kada ovakvi pacijenti uzivaju toliku podrsku I kostunicine vlade I vojske I crkve I vecine glasaca.

Hrvat - Kosmopolita

pre 18 godina

Da izvinete, to ni bolestan maj..n ne bi izjavio da "širi ljubav po Hrvatskoj". Kakvih se sve gluposti nismo naslušali od idi..a u poslednjih 15 godina. Konačno, ovakva izjava samo potvrđuje da mu je mesto ne u Hagu već na psihijatriji. Šešelju, hvala ti na neizmernoj ljubavi, hvala ti na svemu. Izvini, nismo znali da nas voliš. Oprosti nam pape! Sad tek shvatamo šta bi bilo da nas ne voliš. Sigurno su i Srbi sretni od takve ljubavi. Bože, kakvog li čoveka?

Miskec

pre 18 godina

Samo cekam kada ce Seselj reci da je u stvari Djindjic postreljao muslimane u Srebrenici, a on je, eto, sirio ljubav.
Nije prvi put da Seselj rije po zemlji dirajuci mrtve. Naravno, to je igranka izmedju njega i Milosevica i to ne bi bilo nista da se to ne odrazava na gledanje sveta na Srbiju.
Samo, Hag nije Srbija, tamo ce uskoro da boli od te igranke, nekog dozivotno, a nekog duuuuugo godina, MISLITE O TOME ...

Veljko

pre 18 godina

Muka mi je kako od Šešelja tako i od onih koji se izjašnjavaju stvarima o kojima nemaju pojma. Ja sam živio u Hrvatskoj do izbijanja rata i mislim da imam pravo da iskažem svoje mišljenje. Teza da su Srbi jedini krivci (što je potkrepljeno načinom na koji se vodi proces u Hagu) je isto tako besmislena kao što su besmislene teze da Srbi nisu izvršili nikakav zločin. Ako se želi istinsko suočavanje sa prošlošću onda prije svega treba da se utvrdi ISTINA.

Mashinovodja

pre 18 godina

Videli smo kako izgleda kad Šeki "širi ljubav". Drago mi je što mu se nikad neće pružiti prilika da nam pokaže kako izgleda kad širi mržnju.
A što se tiče njegovog "performansa" kao svedoka odbrane, mogu samo da kažem da mi je drago da je u nekadašnjoj formi i da dalje priča iste one besmislice u koje ionako veruju samo njegovi pacijenti. Ako sutra počne da priča kako je Zemlja ravna ploča koja pliva u slanoj vodi, oni će to oduševljeno prihvatiti i aplaudirati kao još jednoj raskrinkanoj zaveri CIA, Vatikana, masona i poslastičara - protiv jadnog srpskog naroda.

vinetu

pre 18 godina

Ja jesam lud ali nisam blesav - rece Ckalja u nekom filmu. Pomislio sam na to dok sam citao ovu vest. Nekada, ne tako davno, plasio sam se da radikali ne dodju ovde na vlast sto zbog nas samih sto zbog MZ. Gledajuci poslednju Vladu, poteze Velje, Dinkica, Labusa, Jelasica, Kostunice - cini mi se da bi nam neka radikalska dobro dosla da shvatimo da medju njima postoje razlike ali na stetu nazovi demokrata. Nazalost.

sedmica

pre 18 godina

Ovaj dvojac nema ni stida ni srama, "sirio je ljubav" po Hrvatskoj, sreca nasa, zamislite samo da je isao u Hrvatsku da siri mrznju i ubija.
Secam se dobro pocetkom 1991. kako se slikao po Petrovoj Gori sa redenicima i cetnickim obelezjima.
U to vreme na ulicama i hrvatskoj televiziji nismo mogli videti ni "u" od ustasa.
Nakon toga sam zahvaljujuci njegovoj bovbi za Svbe i Svbiju nazalost morala napustiti Hrvatsku.

Zoran

pre 18 godina

Sta je ovome, on nije ni svestan da su ovi u Hagu potpuno svesni i samo se zabavljaju s jednim svedokom - cirkusantom. Ako nista drugo, predpostavljaju oni, bar ce uzivo otkriti sve pojedinosti mracnih velikosrpskih namera. Sta ocekivati od jednog koji je davno pobenavio i kao takav samo doprinosi ljudskoj nesreci.

Srpkinja

pre 18 godina

Losa predstava sa losim glumcima. Sva je sreca te je Seselj, kako sam kaze, sirio ljubav po Hrvatskoj, a ne mrznju. Ko zna sta bi bilo da je sirio mrznju. Ipak ovo njegovo svedocenje ima i dobre strane jer je napokon javno priznao da su Srbi CINILI zlocine! To sto su oni radili to "bez znanja" vrha drzave (ma koje Srpske) sluzi za odbranu SM i Karadzica,(to oni tako misle) ali je ipak priznanje da su i Srbi cinili zlocine! Da se razumemo, ja sam srpkinja.

Paracinka Paracin

pre 18 godina

Ne shvatam zasto se tolerise ovakvo "svedocenje"?! "Pitao sam Karadzica o tome, a on mi je rekao da su to lesevi poginulih u borbi.." Sto bi rekao nas narod - "pitaj mog brata lazova"! Cemu sluzi predstava ove dvojice? Mozda se prisutni u sudnici zabavljaju, ali mi cemo da se ceskamo..radikalska publika je vec ustala na noge i freneticno aplaudira.

Paracinka Paracin

pre 18 godina

Ne shvatam zasto se tolerise ovakvo "svedocenje"?! "Pitao sam Karadzica o tome, a on mi je rekao da su to lesevi poginulih u borbi.." Sto bi rekao nas narod - "pitaj mog brata lazova"! Cemu sluzi predstava ove dvojice? Mozda se prisutni u sudnici zabavljaju, ali mi cemo da se ceskamo..radikalska publika je vec ustala na noge i freneticno aplaudira.

Srpkinja

pre 18 godina

Losa predstava sa losim glumcima. Sva je sreca te je Seselj, kako sam kaze, sirio ljubav po Hrvatskoj, a ne mrznju. Ko zna sta bi bilo da je sirio mrznju. Ipak ovo njegovo svedocenje ima i dobre strane jer je napokon javno priznao da su Srbi CINILI zlocine! To sto su oni radili to "bez znanja" vrha drzave (ma koje Srpske) sluzi za odbranu SM i Karadzica,(to oni tako misle) ali je ipak priznanje da su i Srbi cinili zlocine! Da se razumemo, ja sam srpkinja.

sedmica

pre 18 godina

Ovaj dvojac nema ni stida ni srama, "sirio je ljubav" po Hrvatskoj, sreca nasa, zamislite samo da je isao u Hrvatsku da siri mrznju i ubija.
Secam se dobro pocetkom 1991. kako se slikao po Petrovoj Gori sa redenicima i cetnickim obelezjima.
U to vreme na ulicama i hrvatskoj televiziji nismo mogli videti ni "u" od ustasa.
Nakon toga sam zahvaljujuci njegovoj bovbi za Svbe i Svbiju nazalost morala napustiti Hrvatsku.

vinetu

pre 18 godina

Ja jesam lud ali nisam blesav - rece Ckalja u nekom filmu. Pomislio sam na to dok sam citao ovu vest. Nekada, ne tako davno, plasio sam se da radikali ne dodju ovde na vlast sto zbog nas samih sto zbog MZ. Gledajuci poslednju Vladu, poteze Velje, Dinkica, Labusa, Jelasica, Kostunice - cini mi se da bi nam neka radikalska dobro dosla da shvatimo da medju njima postoje razlike ali na stetu nazovi demokrata. Nazalost.

Zoran

pre 18 godina

Sta je ovome, on nije ni svestan da su ovi u Hagu potpuno svesni i samo se zabavljaju s jednim svedokom - cirkusantom. Ako nista drugo, predpostavljaju oni, bar ce uzivo otkriti sve pojedinosti mracnih velikosrpskih namera. Sta ocekivati od jednog koji je davno pobenavio i kao takav samo doprinosi ljudskoj nesreci.

Mashinovodja

pre 18 godina

Videli smo kako izgleda kad Šeki "širi ljubav". Drago mi je što mu se nikad neće pružiti prilika da nam pokaže kako izgleda kad širi mržnju.
A što se tiče njegovog "performansa" kao svedoka odbrane, mogu samo da kažem da mi je drago da je u nekadašnjoj formi i da dalje priča iste one besmislice u koje ionako veruju samo njegovi pacijenti. Ako sutra počne da priča kako je Zemlja ravna ploča koja pliva u slanoj vodi, oni će to oduševljeno prihvatiti i aplaudirati kao još jednoj raskrinkanoj zaveri CIA, Vatikana, masona i poslastičara - protiv jadnog srpskog naroda.

Veljko

pre 18 godina

Muka mi je kako od Šešelja tako i od onih koji se izjašnjavaju stvarima o kojima nemaju pojma. Ja sam živio u Hrvatskoj do izbijanja rata i mislim da imam pravo da iskažem svoje mišljenje. Teza da su Srbi jedini krivci (što je potkrepljeno načinom na koji se vodi proces u Hagu) je isto tako besmislena kao što su besmislene teze da Srbi nisu izvršili nikakav zločin. Ako se želi istinsko suočavanje sa prošlošću onda prije svega treba da se utvrdi ISTINA.

Miskec

pre 18 godina

Samo cekam kada ce Seselj reci da je u stvari Djindjic postreljao muslimane u Srebrenici, a on je, eto, sirio ljubav.
Nije prvi put da Seselj rije po zemlji dirajuci mrtve. Naravno, to je igranka izmedju njega i Milosevica i to ne bi bilo nista da se to ne odrazava na gledanje sveta na Srbiju.
Samo, Hag nije Srbija, tamo ce uskoro da boli od te igranke, nekog dozivotno, a nekog duuuuugo godina, MISLITE O TOME ...

teacher

pre 18 godina

Kraći rezime:
Đinđić je pobio Bulatovića, Kundaka, Ćuruviju, Stambolića, Badžu, pokušao je dvaput da ubije Vuka, verovatno je učestvovao u bombardovanju Vukovara i blokadi Sarajeva, izvršio je i pokolj u Srebrenici. Doduše, nije bilo 8k ubijenih ljudi, već samo 1000, tako kaže Karadžić, a kome verovati ako ne njemu.
Za to vreme Sloba i Šešelj, sede na Dedinju, NEMAJU POJMA šta se dešava i igraju tabliće. Realno.

Hrvat - Kosmopolita

pre 18 godina

Da izvinete, to ni bolestan maj..n ne bi izjavio da "širi ljubav po Hrvatskoj". Kakvih se sve gluposti nismo naslušali od idi..a u poslednjih 15 godina. Konačno, ovakva izjava samo potvrđuje da mu je mesto ne u Hagu već na psihijatriji. Šešelju, hvala ti na neizmernoj ljubavi, hvala ti na svemu. Izvini, nismo znali da nas voliš. Oprosti nam pape! Sad tek shvatamo šta bi bilo da nas ne voliš. Sigurno su i Srbi sretni od takve ljubavi. Bože, kakvog li čoveka?

bivsi vojvodjanin

pre 18 godina

Zlocini koje su ova dvojica dizajnirala su strasni ali ta tiha podrska koju oni I dan danas uzivaju u Srbiji uprkos svim dokazima I snimcima je nesto od cega mi se ledi krv u zilama. Cinjenica da promiloseviceve I proseseljeve sratnke (DSS, SRS I SPS) osvajaju dvije trecine glasova I dan danas je katastrofalna I zaista bih se plasio da odgajam djecu u takvom jednom drustvu. A vama u Srbiji ostavljam da izvedete zakljucak o drustvu u kome izivite kada ovakvi pacijenti uzivaju toliku podrsku I kostunicine vlade I vojske I crkve I vecine glasaca.

Ivan Susanjin

pre 18 godina

..."Verujem ti. Ako kazes tetka, onda je tetka."
A posle je bilo:"Fikretova tetka dosla po gramofon."
Treba li jos nesto da dodam?

Petar

pre 18 godina

Neko pita da li su kaznjeni oni koji su pocinili zlocin. Pa, 'pravedni' sud u Hagu je osudio Erdemovica na nekih 6 godina za ubistvo 200 ljudi, zato sto je sklopio dil sa tuzilastvom. Ko je uhapsio Erdemovica - Milosevic '96. ili '97. godine, nisam siguran. I neki drugi su pohapseni '99. ali su oslobodjeni posle 5. oktobra. To su cinjenice!

Dalje, pok. Djindjic je slavio sa Karadzicem odbijanje Vens-Ovenovog plana, mirovnog plana koji je BalkanskiKasapin-Milosevic izdejstvovao. To su, takodje, cinjenice.

Nemojte posmatrati sve crno-belo. Bilo je Srba (kao i ostalih naroda) koji su cinili mostruozne zlocine, ali nije bilo planske akcije srpskog rukovodstva (istocno od Drine)u tom pravcu.

Vladimirr

pre 18 godina

Eto dobrog primera sta s tom nasom stranom nije u redu. Da se u toku rata priznalo to streljanje (a bice da je bilo i vise od hiljadu ljudi, ako sad priznaju tu hiljadu to zvuci kao plan B, mislim 8000 nije bas naucna cifra, ali mozda se na kraju pokaze verodostojnijom od hiljade), pa da se Karadjic izvinio rodbini zrtava i kaznio pocinioce, ne sve ali svakako one najglavnije, (kao uostalom sto su u Sarajevu spektakularno ubili onog Celu ili kako se ono bese zvao), i da se to dogodilo jos par puta, prvo bi se pruzio dobar primer vojsci, a takodje i nama, obicnim pripadnicima srpskog naroda da se eto te nase vlasti trude da rade dobro. Nazalost, bukvalno srednjovekovnim principima u fazonu glavno da se nista ne prica, i nagradjivanjem nasilnika, ubica i koljaca, dovedeno je u pitanje SVE za sta su se srpski politicari i narod tamo mogli legalno zalagati.

Zemljo otvori se!

pre 18 godina

Seselj uvek iskoristi sansu da dokaze da nije normalan. U Srebrenici bile umesane strane sluzbe? Valda misli na one iz Srbije. I jos tvrdi kako je ''sirio ljubav''. ON sirio ljubav?

Expert za etnose

pre 18 godina

Ne znam čemu više služi svedočenje vojvode Šešelja u Hagu. Sigurno ide više na štetu Miloševiću nego iskazi mnogih svedoka optužnice. A ne znam ni kako može da bude upućeno i domaćoj javnosti.
Još jednom se dokazuje sav apsurd ideologija srpskih šovinista i rasista. Još početkom 90-tih smejao sam se stavovima akademika Veselina Đuretića koji je tvrdio da su Hrvati iz zapadne Hercegovine, u stvari, Srbi koji su pokatoličeni do početka 20. veka. Budući da su najljuće ustaše poticale upravo iz ovog dela Hercegovine, neminovan zaključak je bio da su Srbi najveći koljači Srba.
Isto se ponavlja i sada u Hagu. Vojvoda maltene negira hrvatsku naciju, odnosno smatra ih pokatoličenim Srbima. Ono malo što je preostalo od hrvatske nacije nastalo je od Slovenaca kajkavskog dijalekta i Hrvata čakavskog dijalekta, kaže lider radikala. Znajući ko je činio zločine nad Srbima (to sigurno nisu bili pitomi Zagorci ili flegmatični Dalmatinci), opet dolazimo do zaključka da su Srbi klali Srbe!
Oba ova "mislioca" nam implicitno šalju poruku da su nam pravi, autentični Hrvati, znači oni što govore čakavskim dijalektom, u stvari najveći prijatelji, jer nam oni nikada nisu ništa učinili, za razliku od pokatoličenih Srba, Turaka, Bugara ... A onda i ne razumem kako je gensek SRS-a Vučić, kada je bio izazvan da kaže šta mu leži na duši, javno izjavio da mrzi Hrvate, odnosno, prema lideru njegove stranke, Srbe katoličke vere? Pa Vučiću, kako možeš da mrziš svoj rod?
Ta teza da su svi Srbi, s jedne strane, objašnjava neke stvari. Imali smo 15 godina SRPSKI režim koji se prema svom, SRPSKOM narodu odnosio kao prema najvećem neprijatelju (rekordna hiperinflacija, guranje naroda u ratove, konačno, provociranje bombardovanja celog sveta). Povremeno nabasam na forume srpsko-nacističkih sajtova i mogu samo da kažem da tolika patološka mržnja onih koji sebe nazivaju srpskim patriotama prema onim Srbima koji samo drugačije misle je tolika da se gotovo materijalizuje i izlazi iz monitora kompjutera.
Da ne pominjem mnoge druge slučajeve iz dalje i bliže srpske istorije (atentati, brutalni zločini, itd.), pa onda sve te podele među Srbima (pratite malo skupštinska zasedanja i nivo komunikacije, ili se raspitajte koliko je registrovanih stranaka u Srbiji), kao i u Srbima genetski ugrađenu patološku zavist prema svim onim Srbima koji su lepši, bolji i pametniji.

ricky

pre 18 godina

Sve je ovo dobro, jer su i na sudjenju u Nünbergu (Njemacka), sve nacisticke vodje prvile svoj sou i "nisu uopste znali o cemu pricaju sudije". Staljin je poslao svoje sudije na to sudjenje i rekao im da mogu da ostanu koliko hoce i da pricaju sta god hoce, ali presuda se zna : SMRTNA. Sreca za "Sloboleona Jednopartu" i "Sekija" da u Haagu nema smrtne kazne, ali na kraju predstave, zna se sta ce svaki dobiti, jer to i zasluzuju. Ja sam Srbin, ali sam zbog ovakvih ludaka i "dobrocudnih vodja" sada u SAD-u. Ne vjerujem u Boga, ali kada njih dvojicu vidim ipak pomislim ... ko zna mozda ipak postoji.

Srpkinja

pre 18 godina

Losa predstava sa losim glumcima. Sva je sreca te je Seselj, kako sam kaze, sirio ljubav po Hrvatskoj, a ne mrznju. Ko zna sta bi bilo da je sirio mrznju. Ipak ovo njegovo svedocenje ima i dobre strane jer je napokon javno priznao da su Srbi CINILI zlocine! To sto su oni radili to "bez znanja" vrha drzave (ma koje Srpske) sluzi za odbranu SM i Karadzica,(to oni tako misle) ali je ipak priznanje da su i Srbi cinili zlocine! Da se razumemo, ja sam srpkinja.

Paracinka Paracin

pre 18 godina

Ne shvatam zasto se tolerise ovakvo "svedocenje"?! "Pitao sam Karadzica o tome, a on mi je rekao da su to lesevi poginulih u borbi.." Sto bi rekao nas narod - "pitaj mog brata lazova"! Cemu sluzi predstava ove dvojice? Mozda se prisutni u sudnici zabavljaju, ali mi cemo da se ceskamo..radikalska publika je vec ustala na noge i freneticno aplaudira.

sedmica

pre 18 godina

Ovaj dvojac nema ni stida ni srama, "sirio je ljubav" po Hrvatskoj, sreca nasa, zamislite samo da je isao u Hrvatsku da siri mrznju i ubija.
Secam se dobro pocetkom 1991. kako se slikao po Petrovoj Gori sa redenicima i cetnickim obelezjima.
U to vreme na ulicama i hrvatskoj televiziji nismo mogli videti ni "u" od ustasa.
Nakon toga sam zahvaljujuci njegovoj bovbi za Svbe i Svbiju nazalost morala napustiti Hrvatsku.

vinetu

pre 18 godina

Ja jesam lud ali nisam blesav - rece Ckalja u nekom filmu. Pomislio sam na to dok sam citao ovu vest. Nekada, ne tako davno, plasio sam se da radikali ne dodju ovde na vlast sto zbog nas samih sto zbog MZ. Gledajuci poslednju Vladu, poteze Velje, Dinkica, Labusa, Jelasica, Kostunice - cini mi se da bi nam neka radikalska dobro dosla da shvatimo da medju njima postoje razlike ali na stetu nazovi demokrata. Nazalost.

Zoran

pre 18 godina

Sta je ovome, on nije ni svestan da su ovi u Hagu potpuno svesni i samo se zabavljaju s jednim svedokom - cirkusantom. Ako nista drugo, predpostavljaju oni, bar ce uzivo otkriti sve pojedinosti mracnih velikosrpskih namera. Sta ocekivati od jednog koji je davno pobenavio i kao takav samo doprinosi ljudskoj nesreci.

Mashinovodja

pre 18 godina

Videli smo kako izgleda kad Šeki "širi ljubav". Drago mi je što mu se nikad neće pružiti prilika da nam pokaže kako izgleda kad širi mržnju.
A što se tiče njegovog "performansa" kao svedoka odbrane, mogu samo da kažem da mi je drago da je u nekadašnjoj formi i da dalje priča iste one besmislice u koje ionako veruju samo njegovi pacijenti. Ako sutra počne da priča kako je Zemlja ravna ploča koja pliva u slanoj vodi, oni će to oduševljeno prihvatiti i aplaudirati kao još jednoj raskrinkanoj zaveri CIA, Vatikana, masona i poslastičara - protiv jadnog srpskog naroda.

Veljko

pre 18 godina

Muka mi je kako od Šešelja tako i od onih koji se izjašnjavaju stvarima o kojima nemaju pojma. Ja sam živio u Hrvatskoj do izbijanja rata i mislim da imam pravo da iskažem svoje mišljenje. Teza da su Srbi jedini krivci (što je potkrepljeno načinom na koji se vodi proces u Hagu) je isto tako besmislena kao što su besmislene teze da Srbi nisu izvršili nikakav zločin. Ako se želi istinsko suočavanje sa prošlošću onda prije svega treba da se utvrdi ISTINA.

Miskec

pre 18 godina

Samo cekam kada ce Seselj reci da je u stvari Djindjic postreljao muslimane u Srebrenici, a on je, eto, sirio ljubav.
Nije prvi put da Seselj rije po zemlji dirajuci mrtve. Naravno, to je igranka izmedju njega i Milosevica i to ne bi bilo nista da se to ne odrazava na gledanje sveta na Srbiju.
Samo, Hag nije Srbija, tamo ce uskoro da boli od te igranke, nekog dozivotno, a nekog duuuuugo godina, MISLITE O TOME ...

teacher

pre 18 godina

Kraći rezime:
Đinđić je pobio Bulatovića, Kundaka, Ćuruviju, Stambolića, Badžu, pokušao je dvaput da ubije Vuka, verovatno je učestvovao u bombardovanju Vukovara i blokadi Sarajeva, izvršio je i pokolj u Srebrenici. Doduše, nije bilo 8k ubijenih ljudi, već samo 1000, tako kaže Karadžić, a kome verovati ako ne njemu.
Za to vreme Sloba i Šešelj, sede na Dedinju, NEMAJU POJMA šta se dešava i igraju tabliće. Realno.

Hrvat - Kosmopolita

pre 18 godina

Da izvinete, to ni bolestan maj..n ne bi izjavio da "širi ljubav po Hrvatskoj". Kakvih se sve gluposti nismo naslušali od idi..a u poslednjih 15 godina. Konačno, ovakva izjava samo potvrđuje da mu je mesto ne u Hagu već na psihijatriji. Šešelju, hvala ti na neizmernoj ljubavi, hvala ti na svemu. Izvini, nismo znali da nas voliš. Oprosti nam pape! Sad tek shvatamo šta bi bilo da nas ne voliš. Sigurno su i Srbi sretni od takve ljubavi. Bože, kakvog li čoveka?

bivsi vojvodjanin

pre 18 godina

Zlocini koje su ova dvojica dizajnirala su strasni ali ta tiha podrska koju oni I dan danas uzivaju u Srbiji uprkos svim dokazima I snimcima je nesto od cega mi se ledi krv u zilama. Cinjenica da promiloseviceve I proseseljeve sratnke (DSS, SRS I SPS) osvajaju dvije trecine glasova I dan danas je katastrofalna I zaista bih se plasio da odgajam djecu u takvom jednom drustvu. A vama u Srbiji ostavljam da izvedete zakljucak o drustvu u kome izivite kada ovakvi pacijenti uzivaju toliku podrsku I kostunicine vlade I vojske I crkve I vecine glasaca.

Ivan Susanjin

pre 18 godina

..."Verujem ti. Ako kazes tetka, onda je tetka."
A posle je bilo:"Fikretova tetka dosla po gramofon."
Treba li jos nesto da dodam?

Petar

pre 18 godina

Neko pita da li su kaznjeni oni koji su pocinili zlocin. Pa, 'pravedni' sud u Hagu je osudio Erdemovica na nekih 6 godina za ubistvo 200 ljudi, zato sto je sklopio dil sa tuzilastvom. Ko je uhapsio Erdemovica - Milosevic '96. ili '97. godine, nisam siguran. I neki drugi su pohapseni '99. ali su oslobodjeni posle 5. oktobra. To su cinjenice!

Dalje, pok. Djindjic je slavio sa Karadzicem odbijanje Vens-Ovenovog plana, mirovnog plana koji je BalkanskiKasapin-Milosevic izdejstvovao. To su, takodje, cinjenice.

Nemojte posmatrati sve crno-belo. Bilo je Srba (kao i ostalih naroda) koji su cinili mostruozne zlocine, ali nije bilo planske akcije srpskog rukovodstva (istocno od Drine)u tom pravcu.

Vladimirr

pre 18 godina

Eto dobrog primera sta s tom nasom stranom nije u redu. Da se u toku rata priznalo to streljanje (a bice da je bilo i vise od hiljadu ljudi, ako sad priznaju tu hiljadu to zvuci kao plan B, mislim 8000 nije bas naucna cifra, ali mozda se na kraju pokaze verodostojnijom od hiljade), pa da se Karadjic izvinio rodbini zrtava i kaznio pocinioce, ne sve ali svakako one najglavnije, (kao uostalom sto su u Sarajevu spektakularno ubili onog Celu ili kako se ono bese zvao), i da se to dogodilo jos par puta, prvo bi se pruzio dobar primer vojsci, a takodje i nama, obicnim pripadnicima srpskog naroda da se eto te nase vlasti trude da rade dobro. Nazalost, bukvalno srednjovekovnim principima u fazonu glavno da se nista ne prica, i nagradjivanjem nasilnika, ubica i koljaca, dovedeno je u pitanje SVE za sta su se srpski politicari i narod tamo mogli legalno zalagati.

Zemljo otvori se!

pre 18 godina

Seselj uvek iskoristi sansu da dokaze da nije normalan. U Srebrenici bile umesane strane sluzbe? Valda misli na one iz Srbije. I jos tvrdi kako je ''sirio ljubav''. ON sirio ljubav?

Expert za etnose

pre 18 godina

Ne znam čemu više služi svedočenje vojvode Šešelja u Hagu. Sigurno ide više na štetu Miloševiću nego iskazi mnogih svedoka optužnice. A ne znam ni kako može da bude upućeno i domaćoj javnosti.
Još jednom se dokazuje sav apsurd ideologija srpskih šovinista i rasista. Još početkom 90-tih smejao sam se stavovima akademika Veselina Đuretića koji je tvrdio da su Hrvati iz zapadne Hercegovine, u stvari, Srbi koji su pokatoličeni do početka 20. veka. Budući da su najljuće ustaše poticale upravo iz ovog dela Hercegovine, neminovan zaključak je bio da su Srbi najveći koljači Srba.
Isto se ponavlja i sada u Hagu. Vojvoda maltene negira hrvatsku naciju, odnosno smatra ih pokatoličenim Srbima. Ono malo što je preostalo od hrvatske nacije nastalo je od Slovenaca kajkavskog dijalekta i Hrvata čakavskog dijalekta, kaže lider radikala. Znajući ko je činio zločine nad Srbima (to sigurno nisu bili pitomi Zagorci ili flegmatični Dalmatinci), opet dolazimo do zaključka da su Srbi klali Srbe!
Oba ova "mislioca" nam implicitno šalju poruku da su nam pravi, autentični Hrvati, znači oni što govore čakavskim dijalektom, u stvari najveći prijatelji, jer nam oni nikada nisu ništa učinili, za razliku od pokatoličenih Srba, Turaka, Bugara ... A onda i ne razumem kako je gensek SRS-a Vučić, kada je bio izazvan da kaže šta mu leži na duši, javno izjavio da mrzi Hrvate, odnosno, prema lideru njegove stranke, Srbe katoličke vere? Pa Vučiću, kako možeš da mrziš svoj rod?
Ta teza da su svi Srbi, s jedne strane, objašnjava neke stvari. Imali smo 15 godina SRPSKI režim koji se prema svom, SRPSKOM narodu odnosio kao prema najvećem neprijatelju (rekordna hiperinflacija, guranje naroda u ratove, konačno, provociranje bombardovanja celog sveta). Povremeno nabasam na forume srpsko-nacističkih sajtova i mogu samo da kažem da tolika patološka mržnja onih koji sebe nazivaju srpskim patriotama prema onim Srbima koji samo drugačije misle je tolika da se gotovo materijalizuje i izlazi iz monitora kompjutera.
Da ne pominjem mnoge druge slučajeve iz dalje i bliže srpske istorije (atentati, brutalni zločini, itd.), pa onda sve te podele među Srbima (pratite malo skupštinska zasedanja i nivo komunikacije, ili se raspitajte koliko je registrovanih stranaka u Srbiji), kao i u Srbima genetski ugrađenu patološku zavist prema svim onim Srbima koji su lepši, bolji i pametniji.

ricky

pre 18 godina

Sve je ovo dobro, jer su i na sudjenju u Nünbergu (Njemacka), sve nacisticke vodje prvile svoj sou i "nisu uopste znali o cemu pricaju sudije". Staljin je poslao svoje sudije na to sudjenje i rekao im da mogu da ostanu koliko hoce i da pricaju sta god hoce, ali presuda se zna : SMRTNA. Sreca za "Sloboleona Jednopartu" i "Sekija" da u Haagu nema smrtne kazne, ali na kraju predstave, zna se sta ce svaki dobiti, jer to i zasluzuju. Ja sam Srbin, ali sam zbog ovakvih ludaka i "dobrocudnih vodja" sada u SAD-u. Ne vjerujem u Boga, ali kada njih dvojicu vidim ipak pomislim ... ko zna mozda ipak postoji.