Četvrtak, 01.10.2020.

12:53

Ekspresan odgovor Kremlja

Svega nekoliko sati otkako su sve svetske agencije prenele delić intervjua koji je Aleksej Navaljni dao za nemački Špigl, stigao je odgovor Kremlja.

Izvor: B92

Ekspresan odgovor Kremlja IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

43 Komentari

Sortiraj po:

Pedu

pre 3 godine

@Edin
"Rusija je najjača na papiru"

Amerika je jedno ogromno, Potemkinovo selo.
To kad se raspadne, ima da bude klanje gore nego u bivšoj Jugi.
Zapamti šta ti kažem.

Nadam se samo da ću da poživim da svedočim tome.

humanista

pre 3 godine

Da su Rusi zaista hteli da ubiju Navaljnog to bi i ucinili a ovih dana bi Navaljnom ,,davali,,polugodisnji pomen.
A ko moze da ,,garantuje,, da ga ne bi ,,posetili,, i u Nemackoj?

Драган КНН

pre 3 godine

"Ја као прави Србин" вјерујем да свако ради за себе . Зато и ми трбамо да гледамо своја посла од којих је пут ка ЕУ на репу послова ! Када ЕУ процјени да јој требамо примити ће нас у чланство "без услова". Овај Наваљни ради зашто је плаћен , да блати Русију и Путина. Да се Путин бави њиме , искрено , не вјерујем !

carpe diem

pre 3 godine

Ostavite Putina na miru. Zemljom, kakva je Rusija, u ovoj konstelaciji snaga na medjunarodnom planu može da vlada samo mozak poput Putina. Mislite li da je to lako,varate se.

NikolaBg

pre 3 godine

Ja kao pravi Srbin ne verujem ni Putinu ništa. To je moj stav i mišljenje. Srbija treba da gleda svoj put ka EU i smatram da je to jedino rešenje. Rusi nama jesu prijatelji ali hvala lepo...

Logika

pre 3 godine

@Dule 1) Ni jedan političar nije idealan, ali to ne znači da treba da se ubije. Ozbiljna država štiti ljude koji se bave politikom. 2) Da je Navalni pravio neke ozbiljne malverzacije, Putin bi ga stavio u kavez davno. 3) Navalni nije ruski Ceda Jovanovic, Navalni je tvrdi nacionalista i ruski Bosko Obradovic. Politika Navalnog je ista kao Žirinovskog, samo sto je Žirinovski ruski Šešelj, blizak vlasti. Najveća je propaganda proturati Srbima koji se ne razumeju rusku političku scenu da je Navalni političar tipa levicara Cede Jovanovića.

odlazi cirkus iz naseg grada

pre 3 godine

E moj prijatelju, da ti je Putin skuvao corbicu, mirisao bi ti ljubicicu odavno odozdo,a i trovanje novicokom je obicna lovacka prica. Covek koji je osmislio novicok je licno izjamio da si dobio mikron te tecnosti ne bi ti vise video belog dana.

profesor Dušan

pre 3 godine

otrovan ?
dokaz :
njegovi prijatelji ušli u sobu gde je ovaj bio i pokupili sve i utvrdi su da je otrov bio u flasici vode .

Kad nekog otruje baba Đurđija ona baci otrov da ga niko ne nađe,....

Hocu da kažem da u slučaju da je otrovan od strane vlasti , niko ne bi našao dokaz za to,
Bilo bi jako neodgovorno i neprofesionalno da se oružje ( otrov ) ostavi u sobi od strane državne bezbednosti,...

Ovo upućuje na klasičnu podmetačinu ...

Na kraju svega, najvecu posledicu ovoga snosice upravo on dokle god živeo.

Pera

pre 3 godine

Za ove "naivne" koji pitaju zašto bi Putin uklanjao svoje neprijatelje i prebegle osobe na tako vidljiv način da svi znaju da je to on: U tome je čitava poenta, da se to zna. Razlog je zastrašivanje drugih. Nisu toliki problem baš te osobe, nego da njihov primer ne ohrabri deset drugih da urade isto što i oni. Zbog toga svaki prebeg iz KGBa mora da zna će ga naći ma gde da se sakrije, i da će umreti najstrašnijom smrću, ako ne prvi put onda drugi. Utoliko bolje, mučenje je duže, a primer za druge ubedljiviji. Isto važi i za svakog političara koji postane previše uspešen. Narod mora da zna da se to ne "isplati".

izbegavajte glupost

pre 3 godine

Posmatrajuci PR brljotine Kremlja proteklih 30-tak godina da se zakljuciti da a) pojma nemaju sta rade b) namerno rade protiv sebe c) pametni smo sto se polako distanciramo. A i ovako nas ne vole ; da se ne lazemo: "Srbi nisu podrzali CCCP stoga i nisu neki saveznik"... ovo smo vise puta culi.

sasa jokic

pre 3 godine

Nisam fan Rusije, naprotiv, ali mislim da su ovde zapadnjaci iskoristili novicok da naprave frku. Verujem da je Rusima bilo u interesu da prezivi i da su zato “saradnivali”. Navaljni je sada u nebranom grozdju, mora da igra po diktatu CIA inace je gotov.

Jednodžeki ok

pre 3 godine

Srbi raspolažu jedinstvenim talentom - istovremeno su kosmopolite,evropejci, ultra demokrate ali i fanatični obožavatelji lika i dela Vladimira Vladimirovića Putina.Želimo društvo po ugledu na Norvešku ali se divimo Putinovim oligarsima koji su sa nepunih 30 godina namakli milijarde.

Dule

pre 3 godine

Pa naravno, sad će Kremlj da učini sve samo da se Navalni ne vrati u Rusiju. Peskov namerno svo vreme unizava Navalnog, nazivajući ga “pacientom”, a ne imenom. Ima dokumentarac na kanalu Navalnog o Peskovu, koliko je opljačkao u karijeri, vile, lokali i penthausi u Londonu, Moskvi ... a sad mu je Navalni CIA špijun.
(Logika, 1. oktobar 2020 13:50)

Ne vidim zasto bi ako je jedno tacno, drugo automatski bilo netacno. Ja iskreno ne verujem da je Navaljni spijun, ali da je lopina poput Peskova sigurno jeste jer ima/imao je udela u gomili bivsih drzavnih preduzeca (npr. aerodromi, sumarska preduzeca, da ne nabrajam), i pare je zaradio od kada je poceo da se bavi politikom. Lik je bukvalno nesto kao ratoborni Ceda - liberal, lopina ali takodje i lik koji bi bacio nuklearku na Gruziju vec pet puta da je bio na vlasti.

Cak i vecina ljudi koji glasaju za Navaljnog, a koje ja znam (na primer, moja zena, tasta , surak i njegova zena i par drugara iz Moskve), misle da je on nevidjena budaletina i manijak, i da bi pod njim ne bi bilo nista bolje, mozda cak i gore, nego samo hoce da se ovima na vlasti malko zaljulja stolica (u fazonu da bar uzjase Murta malko).

A inace, cak ni ti njegovi glasaci koji ne citaju Sputnjik, RT, Pravdu i Rosija 1 (kao sto ti ne citas Kurir i Informer), nesto ne veruju da ga je Putin otrovao , eto koliko cela ta prica ima smisla.

Radovan

pre 3 godine

Ovo je već treći valjda kojeg truju istim otrovom i ne uspevaju ga otrovati, svi im preživi. Otišo svet u vražiju mater kad ni KGB više ne zna likvidirati čoveka. Ima Staljin da se vrti u grobu kao propeler. Pod hitno Putin da napravi čistku u službi, ne ide više ovako.

Dobby the elf

pre 3 godine

Copy & Paste izjava Kremlja. Vise se i ne trude da smisle novu glupost, vise su u fazonu "mi cemo da se pravimo da nismo mi mozda neka budala i poveruje a Navalni i drustvo nek se pripaze sta pricaju!"

agent

pre 3 godine

Šta god ko da misli da se desilo, ono što je nepobitna činjenica i ono što je i logično:
1. Za uklanjanje jedne osobe ne koriste se vojni bojni otrov. Ima mnogo jednostavnijih i praktičnijih načina za izvršavanje atentata.
2. Čak i da ga je služba otrovala, zar zaista mislite da bi on danas bio živ da priča o tome?

Logika

pre 3 godine

Pa naravno, sad će Kremlj da učini sve samo da se Navalni ne vrati u Rusiju. Peskov namerno svo vreme unizava Navalnog, nazivajući ga “pacientom”, a ne imenom. Ima dokumentarac na kanalu Navalnog o Peskovu, koliko je opljačkao u karijeri, vile, lokali i penthausi u Londonu, Moskvi ... a sad mu je Navalni CIA špijun.

Sale

pre 3 godine

To da zapad stoji iza ovoga je toliko logicno da samo neko bez mozga ne moze da shvati. Da je Putin to uradio i jos toliko transparentno, to je suvise smesno da ne moze ni kod male dece da prodje. Ej bre, pa samo bi nestao. Nekako je manipulacija zapada postala toliko predviviva kao da misle da su svi debili a oni majstori manipulacije haha, ranije su bili bolji ovo sada, neverovatno.

Dzoni

pre 3 godine

Ko moze vjerovati Putku?
Rjesava se svih protivnika.
Mjenja zakon i ustav da bio bi vjecni vladar.
Dok prosjecni bacuska zivi lose.
Bogata drzava ali lovu uzima elita.

Goran Loznica

pre 3 godine

Verovatno po Putinu diktatoru i njegovim medijima nije ni bio otrovan već hteo da izvrši samoubistvo nezadovoljan što ne može da dobaci dokle može Putin...

legolas

pre 3 godine

Dok ne počnu istom merom da uzvracaju Zapadu, Rusi će trpeti ovakve i slične optužbe i scenske predstave.Do daljnjeg.
Potplati podmiti, pronađi nekog ko je nezadovoljan politikom ili koke su trazene pare da otvori biznis, kome je zatvoren i unisten unosan posao, bilo koga ko moze da degradira Zapad, pređi u ofanziviynon stop su primorani da se pravdaju ili oglasavaju kako nisu oni krivi.
Pa to Zapad ne zanima, niko nije glup.
Vazno da se pusta matrica koja mesecima ide, vrsi pritisak.
Znaci uđi lovu potkupljuj biznismene i politicare i isto će izjavljivati po TV-ukaoovajNavaljni, jak faktor, nuklearna velesila, a kao ne moze da skloni jednog coveka.U to ni pingvini ne veruju.
Istom merom isto kao Zapad, pogotovo sto su nejedinstveni u svađi, pocepani, jedino ih Ameri kroz Nato drze zajedno, zna se zasto.

Branko

pre 3 godine

Zar iko moze da poveruje da su Rusi toliki retardi da ne znaju ni da likvidiraju coveka, nego uvek na istu foru, sa otrovom, i jos i ne uspeju. Pa ako je nesto KGB znao to je da izvrsi uspesnu likvidaciju.

True

pre 3 godine

Koji bi interes Putin imao od trovanja lika koji ne moze ni da takne njegovu popularnost i poziciju? Nema ligike. Za Putina je neuporediva steta mrtav Navaljni nego ziv Navaljni. Dajte ljudu, mucnite malo glavom. Bar Srbima treba da bude jasno sta se tu krije i ko ima koristi a ko stete od otrovanog Navaljnija.

zemljanin

pre 3 godine

Ocekivao sam vest o odgovoru na stanje o ratu Azerbejdžana i Jermenije, ali Rusija kulira ponasa se sve vise kao SAD, samo prodaj oružje sto vise neka se zaradjuje.

kole

pre 3 godine

Zasto bi Rusi koristili samooptuzujuci metod za koji svi unapred tvrde da je njihov (novicok), i da pri tom zrtva prezivi? Svako iole inteligentan bi koristio druge metode.. Ne stima ova cela prica.

Gorčilo

pre 3 godine

Opozicija
Opozicioni lider
Drugačije mišljenje
Kritička misao

.....To su reči koje u Rusiji uskoro neće ni postojati a i u Srbiji su gotovo iskorenjene na 90% medija.

kraja

pre 3 godine

...lepo, ostatak zivota ce provesti na zapadu, a kad im vise ne bude od koristi, bice to jadan zivot...
...u jednom momentu je odlucio da se vrati u zemlju, ali su "investitori" odlucili drugacije...
...cedice ga dok bude imalo sta da se cedi...

Hepek

pre 3 godine

Da saradjuje sa stranim sluzbama verovatno je tacno . Ali da Putin spasava zivot opoziconaru !!! Sto bi rekla deca u jednoj emisiji " dobra fora " .

Branko

pre 3 godine

Zar iko moze da poveruje da su Rusi toliki retardi da ne znaju ni da likvidiraju coveka, nego uvek na istu foru, sa otrovom, i jos i ne uspeju. Pa ako je nesto KGB znao to je da izvrsi uspesnu likvidaciju.

kole

pre 3 godine

Zasto bi Rusi koristili samooptuzujuci metod za koji svi unapred tvrde da je njihov (novicok), i da pri tom zrtva prezivi? Svako iole inteligentan bi koristio druge metode.. Ne stima ova cela prica.

agent

pre 3 godine

Šta god ko da misli da se desilo, ono što je nepobitna činjenica i ono što je i logično:
1. Za uklanjanje jedne osobe ne koriste se vojni bojni otrov. Ima mnogo jednostavnijih i praktičnijih načina za izvršavanje atentata.
2. Čak i da ga je služba otrovala, zar zaista mislite da bi on danas bio živ da priča o tome?

Sale

pre 3 godine

To da zapad stoji iza ovoga je toliko logicno da samo neko bez mozga ne moze da shvati. Da je Putin to uradio i jos toliko transparentno, to je suvise smesno da ne moze ni kod male dece da prodje. Ej bre, pa samo bi nestao. Nekako je manipulacija zapada postala toliko predviviva kao da misle da su svi debili a oni majstori manipulacije haha, ranije su bili bolji ovo sada, neverovatno.

odlazi cirkus iz naseg grada

pre 3 godine

E moj prijatelju, da ti je Putin skuvao corbicu, mirisao bi ti ljubicicu odavno odozdo,a i trovanje novicokom je obicna lovacka prica. Covek koji je osmislio novicok je licno izjamio da si dobio mikron te tecnosti ne bi ti vise video belog dana.

True

pre 3 godine

Koji bi interes Putin imao od trovanja lika koji ne moze ni da takne njegovu popularnost i poziciju? Nema ligike. Za Putina je neuporediva steta mrtav Navaljni nego ziv Navaljni. Dajte ljudu, mucnite malo glavom. Bar Srbima treba da bude jasno sta se tu krije i ko ima koristi a ko stete od otrovanog Navaljnija.

kraja

pre 3 godine

...lepo, ostatak zivota ce provesti na zapadu, a kad im vise ne bude od koristi, bice to jadan zivot...
...u jednom momentu je odlucio da se vrati u zemlju, ali su "investitori" odlucili drugacije...
...cedice ga dok bude imalo sta da se cedi...

Radovan

pre 3 godine

Ovo je već treći valjda kojeg truju istim otrovom i ne uspevaju ga otrovati, svi im preživi. Otišo svet u vražiju mater kad ni KGB više ne zna likvidirati čoveka. Ima Staljin da se vrti u grobu kao propeler. Pod hitno Putin da napravi čistku u službi, ne ide više ovako.

sasa jokic

pre 3 godine

Nisam fan Rusije, naprotiv, ali mislim da su ovde zapadnjaci iskoristili novicok da naprave frku. Verujem da je Rusima bilo u interesu da prezivi i da su zato “saradnivali”. Navaljni je sada u nebranom grozdju, mora da igra po diktatu CIA inace je gotov.

carpe diem

pre 3 godine

Ostavite Putina na miru. Zemljom, kakva je Rusija, u ovoj konstelaciji snaga na medjunarodnom planu može da vlada samo mozak poput Putina. Mislite li da je to lako,varate se.

Jednodžeki ok

pre 3 godine

Srbi raspolažu jedinstvenim talentom - istovremeno su kosmopolite,evropejci, ultra demokrate ali i fanatični obožavatelji lika i dela Vladimira Vladimirovića Putina.Želimo društvo po ugledu na Norvešku ali se divimo Putinovim oligarsima koji su sa nepunih 30 godina namakli milijarde.

Dule

pre 3 godine

Pa naravno, sad će Kremlj da učini sve samo da se Navalni ne vrati u Rusiju. Peskov namerno svo vreme unizava Navalnog, nazivajući ga “pacientom”, a ne imenom. Ima dokumentarac na kanalu Navalnog o Peskovu, koliko je opljačkao u karijeri, vile, lokali i penthausi u Londonu, Moskvi ... a sad mu je Navalni CIA špijun.
(Logika, 1. oktobar 2020 13:50)

Ne vidim zasto bi ako je jedno tacno, drugo automatski bilo netacno. Ja iskreno ne verujem da je Navaljni spijun, ali da je lopina poput Peskova sigurno jeste jer ima/imao je udela u gomili bivsih drzavnih preduzeca (npr. aerodromi, sumarska preduzeca, da ne nabrajam), i pare je zaradio od kada je poceo da se bavi politikom. Lik je bukvalno nesto kao ratoborni Ceda - liberal, lopina ali takodje i lik koji bi bacio nuklearku na Gruziju vec pet puta da je bio na vlasti.

Cak i vecina ljudi koji glasaju za Navaljnog, a koje ja znam (na primer, moja zena, tasta , surak i njegova zena i par drugara iz Moskve), misle da je on nevidjena budaletina i manijak, i da bi pod njim ne bi bilo nista bolje, mozda cak i gore, nego samo hoce da se ovima na vlasti malko zaljulja stolica (u fazonu da bar uzjase Murta malko).

A inace, cak ni ti njegovi glasaci koji ne citaju Sputnjik, RT, Pravdu i Rosija 1 (kao sto ti ne citas Kurir i Informer), nesto ne veruju da ga je Putin otrovao , eto koliko cela ta prica ima smisla.

profesor Dušan

pre 3 godine

otrovan ?
dokaz :
njegovi prijatelji ušli u sobu gde je ovaj bio i pokupili sve i utvrdi su da je otrov bio u flasici vode .

Kad nekog otruje baba Đurđija ona baci otrov da ga niko ne nađe,....

Hocu da kažem da u slučaju da je otrovan od strane vlasti , niko ne bi našao dokaz za to,
Bilo bi jako neodgovorno i neprofesionalno da se oružje ( otrov ) ostavi u sobi od strane državne bezbednosti,...

Ovo upućuje na klasičnu podmetačinu ...

Na kraju svega, najvecu posledicu ovoga snosice upravo on dokle god živeo.

Logika

pre 3 godine

Pa naravno, sad će Kremlj da učini sve samo da se Navalni ne vrati u Rusiju. Peskov namerno svo vreme unizava Navalnog, nazivajući ga “pacientom”, a ne imenom. Ima dokumentarac na kanalu Navalnog o Peskovu, koliko je opljačkao u karijeri, vile, lokali i penthausi u Londonu, Moskvi ... a sad mu je Navalni CIA špijun.

legolas

pre 3 godine

Dok ne počnu istom merom da uzvracaju Zapadu, Rusi će trpeti ovakve i slične optužbe i scenske predstave.Do daljnjeg.
Potplati podmiti, pronađi nekog ko je nezadovoljan politikom ili koke su trazene pare da otvori biznis, kome je zatvoren i unisten unosan posao, bilo koga ko moze da degradira Zapad, pređi u ofanziviynon stop su primorani da se pravdaju ili oglasavaju kako nisu oni krivi.
Pa to Zapad ne zanima, niko nije glup.
Vazno da se pusta matrica koja mesecima ide, vrsi pritisak.
Znaci uđi lovu potkupljuj biznismene i politicare i isto će izjavljivati po TV-ukaoovajNavaljni, jak faktor, nuklearna velesila, a kao ne moze da skloni jednog coveka.U to ni pingvini ne veruju.
Istom merom isto kao Zapad, pogotovo sto su nejedinstveni u svađi, pocepani, jedino ih Ameri kroz Nato drze zajedno, zna se zasto.

Gorčilo

pre 3 godine

Opozicija
Opozicioni lider
Drugačije mišljenje
Kritička misao

.....To su reči koje u Rusiji uskoro neće ni postojati a i u Srbiji su gotovo iskorenjene na 90% medija.

zemljanin

pre 3 godine

Ocekivao sam vest o odgovoru na stanje o ratu Azerbejdžana i Jermenije, ali Rusija kulira ponasa se sve vise kao SAD, samo prodaj oružje sto vise neka se zaradjuje.

Dzoni

pre 3 godine

Ko moze vjerovati Putku?
Rjesava se svih protivnika.
Mjenja zakon i ustav da bio bi vjecni vladar.
Dok prosjecni bacuska zivi lose.
Bogata drzava ali lovu uzima elita.

Goran Loznica

pre 3 godine

Verovatno po Putinu diktatoru i njegovim medijima nije ni bio otrovan već hteo da izvrši samoubistvo nezadovoljan što ne može da dobaci dokle može Putin...

Logika

pre 3 godine

@Dule 1) Ni jedan političar nije idealan, ali to ne znači da treba da se ubije. Ozbiljna država štiti ljude koji se bave politikom. 2) Da je Navalni pravio neke ozbiljne malverzacije, Putin bi ga stavio u kavez davno. 3) Navalni nije ruski Ceda Jovanovic, Navalni je tvrdi nacionalista i ruski Bosko Obradovic. Politika Navalnog je ista kao Žirinovskog, samo sto je Žirinovski ruski Šešelj, blizak vlasti. Najveća je propaganda proturati Srbima koji se ne razumeju rusku političku scenu da je Navalni političar tipa levicara Cede Jovanovića.

Hepek

pre 3 godine

Da saradjuje sa stranim sluzbama verovatno je tacno . Ali da Putin spasava zivot opoziconaru !!! Sto bi rekla deca u jednoj emisiji " dobra fora " .

Pera

pre 3 godine

Za ove "naivne" koji pitaju zašto bi Putin uklanjao svoje neprijatelje i prebegle osobe na tako vidljiv način da svi znaju da je to on: U tome je čitava poenta, da se to zna. Razlog je zastrašivanje drugih. Nisu toliki problem baš te osobe, nego da njihov primer ne ohrabri deset drugih da urade isto što i oni. Zbog toga svaki prebeg iz KGBa mora da zna će ga naći ma gde da se sakrije, i da će umreti najstrašnijom smrću, ako ne prvi put onda drugi. Utoliko bolje, mučenje je duže, a primer za druge ubedljiviji. Isto važi i za svakog političara koji postane previše uspešen. Narod mora da zna da se to ne "isplati".

Dobby the elf

pre 3 godine

Copy & Paste izjava Kremlja. Vise se i ne trude da smisle novu glupost, vise su u fazonu "mi cemo da se pravimo da nismo mi mozda neka budala i poveruje a Navalni i drustvo nek se pripaze sta pricaju!"

NikolaBg

pre 3 godine

Ja kao pravi Srbin ne verujem ni Putinu ništa. To je moj stav i mišljenje. Srbija treba da gleda svoj put ka EU i smatram da je to jedino rešenje. Rusi nama jesu prijatelji ali hvala lepo...

izbegavajte glupost

pre 3 godine

Posmatrajuci PR brljotine Kremlja proteklih 30-tak godina da se zakljuciti da a) pojma nemaju sta rade b) namerno rade protiv sebe c) pametni smo sto se polako distanciramo. A i ovako nas ne vole ; da se ne lazemo: "Srbi nisu podrzali CCCP stoga i nisu neki saveznik"... ovo smo vise puta culi.

humanista

pre 3 godine

Da su Rusi zaista hteli da ubiju Navaljnog to bi i ucinili a ovih dana bi Navaljnom ,,davali,,polugodisnji pomen.
A ko moze da ,,garantuje,, da ga ne bi ,,posetili,, i u Nemackoj?

Драган КНН

pre 3 godine

"Ја као прави Србин" вјерујем да свако ради за себе . Зато и ми трбамо да гледамо своја посла од којих је пут ка ЕУ на репу послова ! Када ЕУ процјени да јој требамо примити ће нас у чланство "без услова". Овај Наваљни ради зашто је плаћен , да блати Русију и Путина. Да се Путин бави њиме , искрено , не вјерујем !

Pedu

pre 3 godine

@Edin
"Rusija je najjača na papiru"

Amerika je jedno ogromno, Potemkinovo selo.
To kad se raspadne, ima da bude klanje gore nego u bivšoj Jugi.
Zapamti šta ti kažem.

Nadam se samo da ću da poživim da svedočim tome.

Goran Loznica

pre 3 godine

Verovatno po Putinu diktatoru i njegovim medijima nije ni bio otrovan već hteo da izvrši samoubistvo nezadovoljan što ne može da dobaci dokle može Putin...

Logika

pre 3 godine

Pa naravno, sad će Kremlj da učini sve samo da se Navalni ne vrati u Rusiju. Peskov namerno svo vreme unizava Navalnog, nazivajući ga “pacientom”, a ne imenom. Ima dokumentarac na kanalu Navalnog o Peskovu, koliko je opljačkao u karijeri, vile, lokali i penthausi u Londonu, Moskvi ... a sad mu je Navalni CIA špijun.

Dzoni

pre 3 godine

Ko moze vjerovati Putku?
Rjesava se svih protivnika.
Mjenja zakon i ustav da bio bi vjecni vladar.
Dok prosjecni bacuska zivi lose.
Bogata drzava ali lovu uzima elita.

Gorčilo

pre 3 godine

Opozicija
Opozicioni lider
Drugačije mišljenje
Kritička misao

.....To su reči koje u Rusiji uskoro neće ni postojati a i u Srbiji su gotovo iskorenjene na 90% medija.

Pera

pre 3 godine

Za ove "naivne" koji pitaju zašto bi Putin uklanjao svoje neprijatelje i prebegle osobe na tako vidljiv način da svi znaju da je to on: U tome je čitava poenta, da se to zna. Razlog je zastrašivanje drugih. Nisu toliki problem baš te osobe, nego da njihov primer ne ohrabri deset drugih da urade isto što i oni. Zbog toga svaki prebeg iz KGBa mora da zna će ga naći ma gde da se sakrije, i da će umreti najstrašnijom smrću, ako ne prvi put onda drugi. Utoliko bolje, mučenje je duže, a primer za druge ubedljiviji. Isto važi i za svakog političara koji postane previše uspešen. Narod mora da zna da se to ne "isplati".

Jednodžeki ok

pre 3 godine

Srbi raspolažu jedinstvenim talentom - istovremeno su kosmopolite,evropejci, ultra demokrate ali i fanatični obožavatelji lika i dela Vladimira Vladimirovića Putina.Želimo društvo po ugledu na Norvešku ali se divimo Putinovim oligarsima koji su sa nepunih 30 godina namakli milijarde.

Dobby the elf

pre 3 godine

Copy & Paste izjava Kremlja. Vise se i ne trude da smisle novu glupost, vise su u fazonu "mi cemo da se pravimo da nismo mi mozda neka budala i poveruje a Navalni i drustvo nek se pripaze sta pricaju!"

Hepek

pre 3 godine

Da saradjuje sa stranim sluzbama verovatno je tacno . Ali da Putin spasava zivot opoziconaru !!! Sto bi rekla deca u jednoj emisiji " dobra fora " .

izbegavajte glupost

pre 3 godine

Posmatrajuci PR brljotine Kremlja proteklih 30-tak godina da se zakljuciti da a) pojma nemaju sta rade b) namerno rade protiv sebe c) pametni smo sto se polako distanciramo. A i ovako nas ne vole ; da se ne lazemo: "Srbi nisu podrzali CCCP stoga i nisu neki saveznik"... ovo smo vise puta culi.

NikolaBg

pre 3 godine

Ja kao pravi Srbin ne verujem ni Putinu ništa. To je moj stav i mišljenje. Srbija treba da gleda svoj put ka EU i smatram da je to jedino rešenje. Rusi nama jesu prijatelji ali hvala lepo...

Branko

pre 3 godine

Zar iko moze da poveruje da su Rusi toliki retardi da ne znaju ni da likvidiraju coveka, nego uvek na istu foru, sa otrovom, i jos i ne uspeju. Pa ako je nesto KGB znao to je da izvrsi uspesnu likvidaciju.

odlazi cirkus iz naseg grada

pre 3 godine

E moj prijatelju, da ti je Putin skuvao corbicu, mirisao bi ti ljubicicu odavno odozdo,a i trovanje novicokom je obicna lovacka prica. Covek koji je osmislio novicok je licno izjamio da si dobio mikron te tecnosti ne bi ti vise video belog dana.

kole

pre 3 godine

Zasto bi Rusi koristili samooptuzujuci metod za koji svi unapred tvrde da je njihov (novicok), i da pri tom zrtva prezivi? Svako iole inteligentan bi koristio druge metode.. Ne stima ova cela prica.

carpe diem

pre 3 godine

Ostavite Putina na miru. Zemljom, kakva je Rusija, u ovoj konstelaciji snaga na medjunarodnom planu može da vlada samo mozak poput Putina. Mislite li da je to lako,varate se.

zemljanin

pre 3 godine

Ocekivao sam vest o odgovoru na stanje o ratu Azerbejdžana i Jermenije, ali Rusija kulira ponasa se sve vise kao SAD, samo prodaj oružje sto vise neka se zaradjuje.

True

pre 3 godine

Koji bi interes Putin imao od trovanja lika koji ne moze ni da takne njegovu popularnost i poziciju? Nema ligike. Za Putina je neuporediva steta mrtav Navaljni nego ziv Navaljni. Dajte ljudu, mucnite malo glavom. Bar Srbima treba da bude jasno sta se tu krije i ko ima koristi a ko stete od otrovanog Navaljnija.

agent

pre 3 godine

Šta god ko da misli da se desilo, ono što je nepobitna činjenica i ono što je i logično:
1. Za uklanjanje jedne osobe ne koriste se vojni bojni otrov. Ima mnogo jednostavnijih i praktičnijih načina za izvršavanje atentata.
2. Čak i da ga je služba otrovala, zar zaista mislite da bi on danas bio živ da priča o tome?

Sale

pre 3 godine

To da zapad stoji iza ovoga je toliko logicno da samo neko bez mozga ne moze da shvati. Da je Putin to uradio i jos toliko transparentno, to je suvise smesno da ne moze ni kod male dece da prodje. Ej bre, pa samo bi nestao. Nekako je manipulacija zapada postala toliko predviviva kao da misle da su svi debili a oni majstori manipulacije haha, ranije su bili bolji ovo sada, neverovatno.

sasa jokic

pre 3 godine

Nisam fan Rusije, naprotiv, ali mislim da su ovde zapadnjaci iskoristili novicok da naprave frku. Verujem da je Rusima bilo u interesu da prezivi i da su zato “saradnivali”. Navaljni je sada u nebranom grozdju, mora da igra po diktatu CIA inace je gotov.

legolas

pre 3 godine

Dok ne počnu istom merom da uzvracaju Zapadu, Rusi će trpeti ovakve i slične optužbe i scenske predstave.Do daljnjeg.
Potplati podmiti, pronađi nekog ko je nezadovoljan politikom ili koke su trazene pare da otvori biznis, kome je zatvoren i unisten unosan posao, bilo koga ko moze da degradira Zapad, pređi u ofanziviynon stop su primorani da se pravdaju ili oglasavaju kako nisu oni krivi.
Pa to Zapad ne zanima, niko nije glup.
Vazno da se pusta matrica koja mesecima ide, vrsi pritisak.
Znaci uđi lovu potkupljuj biznismene i politicare i isto će izjavljivati po TV-ukaoovajNavaljni, jak faktor, nuklearna velesila, a kao ne moze da skloni jednog coveka.U to ni pingvini ne veruju.
Istom merom isto kao Zapad, pogotovo sto su nejedinstveni u svađi, pocepani, jedino ih Ameri kroz Nato drze zajedno, zna se zasto.

profesor Dušan

pre 3 godine

otrovan ?
dokaz :
njegovi prijatelji ušli u sobu gde je ovaj bio i pokupili sve i utvrdi su da je otrov bio u flasici vode .

Kad nekog otruje baba Đurđija ona baci otrov da ga niko ne nađe,....

Hocu da kažem da u slučaju da je otrovan od strane vlasti , niko ne bi našao dokaz za to,
Bilo bi jako neodgovorno i neprofesionalno da se oružje ( otrov ) ostavi u sobi od strane državne bezbednosti,...

Ovo upućuje na klasičnu podmetačinu ...

Na kraju svega, najvecu posledicu ovoga snosice upravo on dokle god živeo.

kraja

pre 3 godine

...lepo, ostatak zivota ce provesti na zapadu, a kad im vise ne bude od koristi, bice to jadan zivot...
...u jednom momentu je odlucio da se vrati u zemlju, ali su "investitori" odlucili drugacije...
...cedice ga dok bude imalo sta da se cedi...

Radovan

pre 3 godine

Ovo je već treći valjda kojeg truju istim otrovom i ne uspevaju ga otrovati, svi im preživi. Otišo svet u vražiju mater kad ni KGB više ne zna likvidirati čoveka. Ima Staljin da se vrti u grobu kao propeler. Pod hitno Putin da napravi čistku u službi, ne ide više ovako.

Dule

pre 3 godine

Pa naravno, sad će Kremlj da učini sve samo da se Navalni ne vrati u Rusiju. Peskov namerno svo vreme unizava Navalnog, nazivajući ga “pacientom”, a ne imenom. Ima dokumentarac na kanalu Navalnog o Peskovu, koliko je opljačkao u karijeri, vile, lokali i penthausi u Londonu, Moskvi ... a sad mu je Navalni CIA špijun.
(Logika, 1. oktobar 2020 13:50)

Ne vidim zasto bi ako je jedno tacno, drugo automatski bilo netacno. Ja iskreno ne verujem da je Navaljni spijun, ali da je lopina poput Peskova sigurno jeste jer ima/imao je udela u gomili bivsih drzavnih preduzeca (npr. aerodromi, sumarska preduzeca, da ne nabrajam), i pare je zaradio od kada je poceo da se bavi politikom. Lik je bukvalno nesto kao ratoborni Ceda - liberal, lopina ali takodje i lik koji bi bacio nuklearku na Gruziju vec pet puta da je bio na vlasti.

Cak i vecina ljudi koji glasaju za Navaljnog, a koje ja znam (na primer, moja zena, tasta , surak i njegova zena i par drugara iz Moskve), misle da je on nevidjena budaletina i manijak, i da bi pod njim ne bi bilo nista bolje, mozda cak i gore, nego samo hoce da se ovima na vlasti malko zaljulja stolica (u fazonu da bar uzjase Murta malko).

A inace, cak ni ti njegovi glasaci koji ne citaju Sputnjik, RT, Pravdu i Rosija 1 (kao sto ti ne citas Kurir i Informer), nesto ne veruju da ga je Putin otrovao , eto koliko cela ta prica ima smisla.

Pedu

pre 3 godine

@Edin
"Rusija je najjača na papiru"

Amerika je jedno ogromno, Potemkinovo selo.
To kad se raspadne, ima da bude klanje gore nego u bivšoj Jugi.
Zapamti šta ti kažem.

Nadam se samo da ću da poživim da svedočim tome.

Драган КНН

pre 3 godine

"Ја као прави Србин" вјерујем да свако ради за себе . Зато и ми трбамо да гледамо своја посла од којих је пут ка ЕУ на репу послова ! Када ЕУ процјени да јој требамо примити ће нас у чланство "без услова". Овај Наваљни ради зашто је плаћен , да блати Русију и Путина. Да се Путин бави њиме , искрено , не вјерујем !

Logika

pre 3 godine

@Dule 1) Ni jedan političar nije idealan, ali to ne znači da treba da se ubije. Ozbiljna država štiti ljude koji se bave politikom. 2) Da je Navalni pravio neke ozbiljne malverzacije, Putin bi ga stavio u kavez davno. 3) Navalni nije ruski Ceda Jovanovic, Navalni je tvrdi nacionalista i ruski Bosko Obradovic. Politika Navalnog je ista kao Žirinovskog, samo sto je Žirinovski ruski Šešelj, blizak vlasti. Najveća je propaganda proturati Srbima koji se ne razumeju rusku političku scenu da je Navalni političar tipa levicara Cede Jovanovića.

humanista

pre 3 godine

Da su Rusi zaista hteli da ubiju Navaljnog to bi i ucinili a ovih dana bi Navaljnom ,,davali,,polugodisnji pomen.
A ko moze da ,,garantuje,, da ga ne bi ,,posetili,, i u Nemackoj?