Četvrtak, 03.09.2020.

17:17

Vučiću stavljen na sto papir sa priznanjem Kosova - napeto u Vašingtonu, borba za svaku reč

Na početku sastanka u Beloj kući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uručen je papir po kojem Srbija danas treba da prizna Kosovo.

Izvor: B92

Vuèiæu stavljen na sto papir sa priznanjem Kosova - napeto u Vašingtonu, borba za svaku reè IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

140 Komentari

Sortiraj po:

Mala plava

pre 3 godine

Bravo za predsednika koji se bori za rodoljublje uprkos velikim pritiscima.Nema te sile pritiska gde cemo pokleci protiv svojih interesa.

realista

pre 3 godine

Jedni kažu potpiši.
Drugi kažu ne potpisuj.
Da li je sve tako dramatićno i sudbonosno kao što izgleda?
Po mom mišljenju uopšte nije dramatično.
Jedino šta je važno je realnost, a realnost je da Srbija trenutno ne kontroliše Kosovo i da je Kosovo proglasilo nezavisnost i da su ga prizale mnofe države i da na Kosovu ima Srba manje od 10% i da je 90% Albanaca.
To je realnost.
Šta će da bude u budućnosti to niko nezna.
Ako Srbija potpiše priznanje ili ako ne potpiše, ni jedno od tog ne utiče mnogo na neku daleku budućnost.
Zašto ne utiče?
Zato što če svaka strana postupati prema stanju na terenu, prema toj novoj budućoj realnosti (kao što i danas postupaju po realnosti).
Npr. ako Srbija u buducnosti bude u prilici da vrati Kosovo, Srbija ce to i da uradi (nevažno da li je danas nešto potpisala ili nije). Isto tako ako Srbija u budućnosti ne bude u porilici da vrati Kosovo, ništa koj neće pomoći činjenica da nije potpisala priznanje, jer naprosto realnost je taka da ne moža da vrati kontrolu nad Kosovom.

Mali Hijavata

pre 3 godine

Ove sto navijaju da se odbije sve, pitacemo sta ce biti ako nam se ponovo uvedu sankcije, crni Sengen, ukinu fondovi, prestane ulaganje, kada privreda pukne i krene inflacija? Mnogi su mladi, pa ne pamte. Ali ove sankcije nece biti kao prosle. Okruzeni smo drzavama EU i svaki vid sverca goriva, robe i svega ostalog, nece biti moguc. Pre to nije bilo tako. Sada bi ugasili za nekoliko meseci.
(Milan Indjija, 3. septembar 2020 18:12)

Tačno. Sankcije su nas unazadile, a sada bi nas urnisale. Ali, čudan ti je srpski patriotizam, druže... najviše je taj patriotizam okrenut ka svojoj guzi, čim bi Srbinu otežao put u Grčku i Tursku i ukinuo donacije, odmah bi oborio vlast. Mi smo jeftina roba, za malo kinte gazimo sve principe.

sumadinac

pre 3 godine

pa kosovo je priznato1999.kada se sav drzavni aparat povuko sa kosova i metohije.Posle toga sve se zna ko je mogao prodao je albancima sto se prodati moglo.Da li narod u Srbiji zna da su jedan hektar srbi prodavali albancima i do 1.5 miliona evra.U prizrenu u ulici jadranska bilo je 18 kuca srba i svi su prodali do 2006.god.po ceni od 80000 evra pa do 200000 evra.bio sam svedog i ucesnik.kasno je vise za KiM.

Bruder

pre 3 godine

Nema leba u americi ,daj ti leba u Srbiji ,iovako nas nema vise na kosovu ,kao ni sljiva u Srbiji . Po meni ,Trump je biznismen ,a kod njih sve ima cenu , lupi cifru da se albanci cesu ,i da vracamo dugove ,i da nam ostane za buduca pokoljenja . Dzaba svo busanje u grudi ,dosao baja po svoje ...kao i javni beleznik ...nema pogovora ,uzima i ti se kasnije zali . U ovom slucaju je reseno sve ,samo je pitanje koliko skupo ce ispasti ,za nas ili albance . Kako god ,izvadi neku korist ako se vec prodajemo .

Zvonce

pre 3 godine

Kada dijabetičaru kažeš da moraš sa mu amputiraš nogu on na to nerado pristaje ali glava je u pitanju. Šta su Palestinci do sada postigli? Ništa. Da li naše buduće generacije treba da žive sa nerešenim problemom. Lako je srbovati za Kosovo iz Beograda i vikati ne damo Kosovo ali šta je rešenje. Ko to pametan može da se zalaže da se sve vrati u prwdjašnje stanje i da natera 2 miliona albanaca da žive kao nekakva autonimija u okviru Srbije. Rešenje za Kosovo propušteno davno

ništa novo

pre 3 godine

Sad kao šokirani?
A samo o tom se priča više od decenije.
Kosovo kao nezavisnu državu priznale su skoro sve države slobodnog svijeta, od Kanade do Australije.
Da li će Srbija da prizna nezavisnost Kosovazavisi o spoljnim politickim ciljevima Srbije. Ako Srbiju ne interesuje integrisanje u EU onda Srbija ne mora da prizna Kosovo. Ako Srbija želi da postane član EU onda mora da prizna nezavisnost Kosova (koje realno i je nezavisno od Srbije), ali Srbiju nike ne možecda natera da prizna ali će to da utiče na budućnost Srbije. Srbija mora da proceni šta joj je važnije za budućnost.

kaplar

pre 3 godine

Izgubljen rat, dosta su cekali, pitam se samo sta ako ne potpise.
(ja, 3. septembar 2020 17:57)

@ ja
Ako ne potpiše nema članstva u EU. Da li članstvo vredi potpisa to je drugo pitanje i stvar procene.

kikirikii

pre 3 godine

Ulazak odmah u EU, pomoc od desetak milijardi dolara i velike investicije za Srbiju. Potpis odmah, dize se zid od 20m na granici sa Kosovom, uz sve skenere, kamere...

mare

pre 3 godine

Vucic ako ne potpise gubi vlast, ako potpise gubi vlast. sve ostalo nije problem. u prvom slucaju ce proci ko Sloba, sankcije i maltretiranje cele drzave u drugoj opciji ce ga kuci sacekati nevidjene demonstracije koje nece moci da ugasi na foru, ali ce Srbiji biti lakse. sada cemo videti da li je bitan on ili Srbija...

iznogud011

pre 3 godine

Drama u sesnaestercu!!
BLIC...ma dajte molim vas...ovo je vec bilo spremno i napisano pre neki dan..na nevidjeno..
Mora sve da se dramatizuje...nema tu ni P od priznanja...

Aleksa78

pre 3 godine

ja sam ubedjen da će priznati samo će to nazvati nekim drugim imenom. nego nije mi jasno, dal ima neka zvanična strategija za kosovo ili kako su raspoloženi, tako će da se dogovore...? ja sam ratovao 99 za to kosovo, ustvari za Srbiju. Ne za crkve, zidine, nisam imao nikakve iluzije o " svetoj srpskoj zemlji" i sl budalastine, shvatam da ne možemo da ga vratimo u našu integraciju, ali možemo jedno. Da nepotpisujemo. Jednom kad potpišeš, gotovo zauvek. Nek uslovljavaju, nećemo ratovati, ne vredi, ali nećemo ni potpisati. Status kvo. U Nato ionako nećemo, u EU nećemo bez obzira još jako dugo ( ako) pa polako...

Mr.White

pre 3 godine

Ovo me podseca na onaj film kad covek proda dusu djavolu da bi postigao svoje ciljeve i godinama kasnije kad djavo dodje po svoje onda ocajnicki pokusava da se izvuce, al spasa naravno nema...

neutralno zapažanje

pre 3 godine

@Pakuj kofere i nazad.
(veljko ljubljana, 3. septembar 2020 17:27)

Pakuj ti kofere i nazad u srbiju iz Ljubljane. Ti bi da živiš u EU i da se bogatiš, a nas da držiš u ruskom rezervatu da jedemo korenje i guslamo o kosovu dok ne pocrkamo od bede i gladi.

maX

pre 3 godine

Svi oni znaju zasto su tu jos odavno.
Pogresna politika 90-ih (usli u rat bez pravog saveznika) je dovela do ovoga.

Ne verujem da ce licno Vucic to potpisati (zna se ko hoce) jer hoce da udje u istoriju Srbije kao bitan ali u pozitivnom smislu.

Realnost je drugacija.
U svakom slucaju, proglasice svi pobedu.

Zoran

pre 3 godine

Znamo da će biti teško i mogu da negiraju ili da tvrde neke stvari, Vučić je otišao sa jasnim ciljem da se pomogne narodu u pokrajni da živi bolje. Znamo da neće nikad potpisati dokument koji bi označio da je Srbija priznala lažnu državu Kosovo, jer za nas postoji samo Kosovo i Metohija kao autonomna pokrajna Srbije.

bobi srbija

pre 3 godine

bolje uzeti ista nego nista....tako je i Z4 odbijen pa posle nema nista...uvek kad smo nesto odbili posle ni to malo nismo dobili...nek prizna i nek trazi 100 milijardi eur u nasu pivredu da narod oseti boljitak....a kosovo iovako nije nase vec deceniju...uvek smo samo gore prosli kad smo nesto odbili

Mirko Pantic

pre 3 godine

Ljudi ne panicite!!
(BNV, 3. septembar 2020 17:34)

Odakle ti ideja da je ikoga briga?

Cak i da je ovo istina,sta ce se desiti ako potpise papir koji potvrdjuje stanje na terenu i hoce li zemlja prstati da se okrece,natupice vecna noc ili se nece desiti bas nista?

Ljudožderač!

pre 3 godine

Nekome od ovih što komentarišu da se treba spakovati i vratiti kući nudim dvoiposoban stan u Prištini potpuno besplatno, poklon od mene, da ga ispratim i poželim srećan put pa neka uživa dole.
Zainteresovan neko?
Bilo ko?

Shamu

pre 3 godine

Ne vidim kako je situacija drugacija nego pre. Terali su nas na isto vec godinama. Boze moj.
Ja se nadam da smo ovog puta bolje pripremljeni na sve scenarije, da se ne veruje nikome i da se ne pije viski. Takodje treba biti spreman na novi "Racak" ovih dana. Bio bih shokiran da Albanci propuste priliku da odigraju svoju omiljnu kartu.
Lako je biti predsednik u svakodnevnim situacijama. Ovo su situacije kada se postaje legenda ili se ide na smetliste istorije.

legolas

pre 3 godine

To su iskusni vuci ljudi. Medijski spin.
Da izgleda da su bili pod pritiskom, da Albamci steknu utisak da se njihovi "bore" do koske, a mi da se takođe "ne daju" naœi.Prevejano je to.
I ovako i da se potpise ekonomski sporazum, albanci nit su sposobni niti znaju niti imaju kapacitefe da ista sprovedu.
Dokaz, nista nisu napravili zadnjih 15 godina na Kosovu a da je njihovo, proizvod njihovog znoja i znanja, nista.
Lože nas ko budale.

SamoTi

pre 3 godine

Ja verujem samo jedno. Ako je ovo istina, odmah ti papiri ili papir javno na uvid za nas i za svetsku zajednicu od strane naših i amera pa da mi na referendumu kažemo šta hoćemo. Za mene je jedino ovo prihvatljivo.

Milan Indjija

pre 3 godine

Ove sto navijaju da se odbije sve, pitacemo sta ce biti ako nam se ponovo uvedu sankcije, crni Sengen, ukinu fondovi, prestane ulaganje, kada privreda pukne i krene inflacija? Mnogi su mladi, pa ne pamte. Ali ove sankcije nece biti kao prosle. Okruzeni smo drzavama EU i svaki vid sverca goriva, robe i svega ostalog, nece biti moguc. Pre to nije bilo tako. Sada bi ugasili za nekoliko meseci.

Italia

pre 3 godine

@vit

Slazem se u potpunosti, potpisace ga pre ili kasnije, ako bude kasnije nece biti u poziciji ni da naplati, ovako pare, EU pa nek ide zivot. To je odavno gotova prica, treba to sto pre shvatiti i izaci iz devedesetih ma koliko bolno bilo.

samo pitam

pre 3 godine

Ja nisam za priznanje ali se uvek pitam a šta je rešenje? Da ovo mrcvarenje traje u nedogled. Onda ništa ni od EU. A gde je izlaz? Priče Rusija i Kina ne piju vodu. Sve investicije koje su došle su u cilju plasmanu na EU tržište a ne u Rusiju ili Kinu. Mi tamo samo voće možemo da prodamo

Igor

pre 3 godine

Pa i sam je to znao i najavio pre 10 dana a šta će da uradi videćemo ja lično ne biH mogao da potpišem ali razumem i ako bude drugačije jer svi se ovde junače a u rat dole ne bi više od 3 odsto i to uglavnom starije populacije

MarkoMan

pre 3 godine

Nema predaje, izdrži Vučiću, ovoga puta sam iskreno prvi put uz tebe onako junački,pomalo pokajnički.. ako uspeš... nikad više protiv tebe ne želim čuti ni jednu lošu reč.

dule

pre 3 godine

Može, ako naprave od kosova BiH da imamo zajedno izvršnu vlast i da se ništa bez dogovora sa Srbima nemože uraditi..
Bez toga jok i jok razgraničenje

Opet ja

pre 3 godine

To mora da je neka greska. Tramp nikada tako nesto ne bi uradio Srbiji jer on jer Srbski prijatelj. Srbi su za njega glasali i opet ce i prosto ga obozavaju. Ovo mora da su lazne vesti.

Realan

pre 3 godine

Vule naš potpisi to pa da uđemo u eu, Kosovo je ionako izgubljeno još 1980.,ovi mladi ni ne znaju istinu. Toliko. Srbija mora da krene naored brže jače bolje u EU

zvrcko

pre 3 godine

kako foliranje,kao nisu znali,svi bre naivni.nego potpisuj to da se sve farse zavrse i da vise jednom krenemo da radimo i da prestanemo da se lazemo...

bosko

pre 3 godine

KAO su stavili papir sa priznanjem na sto, pa se onda to KAO odbilo, pa se onda KAO pregovaralo, pa se onda KAO borilo i onda KAO postignut kompromis koji je "daleko bolji od početne ponude" i KAO je "sprečena katastrofa". Otprilike je to scenario.

kraja

pre 3 godine

...ako je vest uopste istinita, a veoma sam rezervisan, sastanak ce trajati vrlo kratko...
...neka se igraju sa svojim predlogom...
...mada, od amerike me NISTA, ali apsolutno NISTA vise ne moze iznenaditi...
...opet ponavljam, ako je tacna vest, momentalno bih americkog ambasadora proglkasio personom non grata i redukovao odnose na nivo konzulata, jer bi ovo bila jedna od vecih americkih svinjarija prema sbiji...
...a bilo je mnoooogo...
...brzo cemo znati...

BOSS

pre 3 godine

Eto valjda se javi kad zavrse te pregovore i javno kaze sto mu je ponudjeno.Mislim ako je ovo istina da je bas f.karski i ni malo dobro od prijateljske drzave.

no lozana

pre 3 godine

JAooo koja lazna vest. Nasi sve pripremili da bi ON hrabro odbio. Evo jeste, upravo salju twitove nasim medijima direkt iz bele kuce u sred razgovora. To tako ne ide ni sa Namibijom , a ne sa USA. Boze koliko lakovernih ljudi. Pa mi ni posle 30 godina ne znamo sta tacno pise u Dejtonskom ili Kumanovskom sporazumu, a ne sta je bilo pre 3 minuta na zatovrenom sastanku par ljudi u sred bele kuce.

Beogradjanin - Bijelo Polje

pre 3 godine

E Hvala Dragome Bogu! Ako je tako... Neka odmah potpiše! I da idemo dalje ka ljudi, bez trzavica i nekih nacionalističkih ispada. Mir sa Kosovom, mir sa Crnom Gorom, mir sa Hrvatskom mir sa Bosnom, mir u regionu, mir na Balkanu. Potpisuj Vučiću, i da nam je Sretno!

Sale...

pre 3 godine

Vala dosta smo bili taoci Kosova, a i elemenata koji prave biznis na konto toga... Kosovo je Srbija ali i nije baš kad je porez u pitanju...

vit

pre 3 godine

Teško. Mnogo teško. Pamet da ti stane. Pravi tamni vilajet. Ako potpiše nije dobro, ako ne potpiše, opet nije dobro. Srbijo, bojim se da nam se sprema novi Rambuje.Očekujmo brzo i smisleno reagovanje naše delegacije. Moj rezon u ovom sudbonosnim momentu - pamet u glavu i možda bi trebalo izvući što veću materijalnu korist, po cenu svih kritičara.

Брацика

pre 3 godine

Без обзира што то није потврђено,мене лично тако нешто неби изненадило.зашто?.Амери тј.њихов естаблишмент већ годинама непоштује папирни договор.90%договореног су изврдали.Сетимо се само нуклеарног споразума и др.Сада су и други почели да их копирају

MarkoMan

pre 3 godine

Nema predaje, izdrži Vučiću, ovoga puta sam iskreno prvi put uz tebe onako junački,pomalo pokajnički.. ako uspeš... nikad više protiv tebe ne želim čuti ni jednu lošu reč.

dule

pre 3 godine

Može, ako naprave od kosova BiH da imamo zajedno izvršnu vlast i da se ništa bez dogovora sa Srbima nemože uraditi..
Bez toga jok i jok razgraničenje

bosko

pre 3 godine

KAO su stavili papir sa priznanjem na sto, pa se onda to KAO odbilo, pa se onda KAO pregovaralo, pa se onda KAO borilo i onda KAO postignut kompromis koji je "daleko bolji od početne ponude" i KAO je "sprečena katastrofa". Otprilike je to scenario.

kraja

pre 3 godine

...ako je vest uopste istinita, a veoma sam rezervisan, sastanak ce trajati vrlo kratko...
...neka se igraju sa svojim predlogom...
...mada, od amerike me NISTA, ali apsolutno NISTA vise ne moze iznenaditi...
...opet ponavljam, ako je tacna vest, momentalno bih americkog ambasadora proglkasio personom non grata i redukovao odnose na nivo konzulata, jer bi ovo bila jedna od vecih americkih svinjarija prema sbiji...
...a bilo je mnoooogo...
...brzo cemo znati...

Mala plava

pre 3 godine

Bravo za predsednika koji se bori za rodoljublje uprkos velikim pritiscima.Nema te sile pritiska gde cemo pokleci protiv svojih interesa.

Opet ja

pre 3 godine

To mora da je neka greska. Tramp nikada tako nesto ne bi uradio Srbiji jer on jer Srbski prijatelj. Srbi su za njega glasali i opet ce i prosto ga obozavaju. Ovo mora da su lazne vesti.

sumadinac

pre 3 godine

pa kosovo je priznato1999.kada se sav drzavni aparat povuko sa kosova i metohije.Posle toga sve se zna ko je mogao prodao je albancima sto se prodati moglo.Da li narod u Srbiji zna da su jedan hektar srbi prodavali albancima i do 1.5 miliona evra.U prizrenu u ulici jadranska bilo je 18 kuca srba i svi su prodali do 2006.god.po ceni od 80000 evra pa do 200000 evra.bio sam svedog i ucesnik.kasno je vise za KiM.

Sale...

pre 3 godine

Vala dosta smo bili taoci Kosova, a i elemenata koji prave biznis na konto toga... Kosovo je Srbija ali i nije baš kad je porez u pitanju...

Mali Hijavata

pre 3 godine

Ove sto navijaju da se odbije sve, pitacemo sta ce biti ako nam se ponovo uvedu sankcije, crni Sengen, ukinu fondovi, prestane ulaganje, kada privreda pukne i krene inflacija? Mnogi su mladi, pa ne pamte. Ali ove sankcije nece biti kao prosle. Okruzeni smo drzavama EU i svaki vid sverca goriva, robe i svega ostalog, nece biti moguc. Pre to nije bilo tako. Sada bi ugasili za nekoliko meseci.
(Milan Indjija, 3. septembar 2020 18:12)

Tačno. Sankcije su nas unazadile, a sada bi nas urnisale. Ali, čudan ti je srpski patriotizam, druže... najviše je taj patriotizam okrenut ka svojoj guzi, čim bi Srbinu otežao put u Grčku i Tursku i ukinuo donacije, odmah bi oborio vlast. Mi smo jeftina roba, za malo kinte gazimo sve principe.

Zoran

pre 3 godine

Znamo da će biti teško i mogu da negiraju ili da tvrde neke stvari, Vučić je otišao sa jasnim ciljem da se pomogne narodu u pokrajni da živi bolje. Znamo da neće nikad potpisati dokument koji bi označio da je Srbija priznala lažnu državu Kosovo, jer za nas postoji samo Kosovo i Metohija kao autonomna pokrajna Srbije.

mare

pre 3 godine

Vucic ako ne potpise gubi vlast, ako potpise gubi vlast. sve ostalo nije problem. u prvom slucaju ce proci ko Sloba, sankcije i maltretiranje cele drzave u drugoj opciji ce ga kuci sacekati nevidjene demonstracije koje nece moci da ugasi na foru, ali ce Srbiji biti lakse. sada cemo videti da li je bitan on ili Srbija...

kikirikii

pre 3 godine

Ulazak odmah u EU, pomoc od desetak milijardi dolara i velike investicije za Srbiju. Potpis odmah, dize se zid od 20m na granici sa Kosovom, uz sve skenere, kamere...

neutralno zapažanje

pre 3 godine

@Pakuj kofere i nazad.
(veljko ljubljana, 3. septembar 2020 17:27)

Pakuj ti kofere i nazad u srbiju iz Ljubljane. Ti bi da živiš u EU i da se bogatiš, a nas da držiš u ruskom rezervatu da jedemo korenje i guslamo o kosovu dok ne pocrkamo od bede i gladi.

Aleksa78

pre 3 godine

ja sam ubedjen da će priznati samo će to nazvati nekim drugim imenom. nego nije mi jasno, dal ima neka zvanična strategija za kosovo ili kako su raspoloženi, tako će da se dogovore...? ja sam ratovao 99 za to kosovo, ustvari za Srbiju. Ne za crkve, zidine, nisam imao nikakve iluzije o " svetoj srpskoj zemlji" i sl budalastine, shvatam da ne možemo da ga vratimo u našu integraciju, ali možemo jedno. Da nepotpisujemo. Jednom kad potpišeš, gotovo zauvek. Nek uslovljavaju, nećemo ratovati, ne vredi, ali nećemo ni potpisati. Status kvo. U Nato ionako nećemo, u EU nećemo bez obzira još jako dugo ( ako) pa polako...

Zvonce

pre 3 godine

Kada dijabetičaru kažeš da moraš sa mu amputiraš nogu on na to nerado pristaje ali glava je u pitanju. Šta su Palestinci do sada postigli? Ništa. Da li naše buduće generacije treba da žive sa nerešenim problemom. Lako je srbovati za Kosovo iz Beograda i vikati ne damo Kosovo ali šta je rešenje. Ko to pametan može da se zalaže da se sve vrati u prwdjašnje stanje i da natera 2 miliona albanaca da žive kao nekakva autonimija u okviru Srbije. Rešenje za Kosovo propušteno davno

legolas

pre 3 godine

To su iskusni vuci ljudi. Medijski spin.
Da izgleda da su bili pod pritiskom, da Albamci steknu utisak da se njihovi "bore" do koske, a mi da se takođe "ne daju" naœi.Prevejano je to.
I ovako i da se potpise ekonomski sporazum, albanci nit su sposobni niti znaju niti imaju kapacitefe da ista sprovedu.
Dokaz, nista nisu napravili zadnjih 15 godina na Kosovu a da je njihovo, proizvod njihovog znoja i znanja, nista.
Lože nas ko budale.

no lozana

pre 3 godine

JAooo koja lazna vest. Nasi sve pripremili da bi ON hrabro odbio. Evo jeste, upravo salju twitove nasim medijima direkt iz bele kuce u sred razgovora. To tako ne ide ni sa Namibijom , a ne sa USA. Boze koliko lakovernih ljudi. Pa mi ni posle 30 godina ne znamo sta tacno pise u Dejtonskom ili Kumanovskom sporazumu, a ne sta je bilo pre 3 minuta na zatovrenom sastanku par ljudi u sred bele kuce.

zvrcko

pre 3 godine

kako foliranje,kao nisu znali,svi bre naivni.nego potpisuj to da se sve farse zavrse i da vise jednom krenemo da radimo i da prestanemo da se lazemo...

Ljudožderač!

pre 3 godine

Nekome od ovih što komentarišu da se treba spakovati i vratiti kući nudim dvoiposoban stan u Prištini potpuno besplatno, poklon od mene, da ga ispratim i poželim srećan put pa neka uživa dole.
Zainteresovan neko?
Bilo ko?

Mr.White

pre 3 godine

Ovo me podseca na onaj film kad covek proda dusu djavolu da bi postigao svoje ciljeve i godinama kasnije kad djavo dodje po svoje onda ocajnicki pokusava da se izvuce, al spasa naravno nema...

Beogradjanin - Bijelo Polje

pre 3 godine

E Hvala Dragome Bogu! Ako je tako... Neka odmah potpiše! I da idemo dalje ka ljudi, bez trzavica i nekih nacionalističkih ispada. Mir sa Kosovom, mir sa Crnom Gorom, mir sa Hrvatskom mir sa Bosnom, mir u regionu, mir na Balkanu. Potpisuj Vučiću, i da nam je Sretno!

vit

pre 3 godine

Teško. Mnogo teško. Pamet da ti stane. Pravi tamni vilajet. Ako potpiše nije dobro, ako ne potpiše, opet nije dobro. Srbijo, bojim se da nam se sprema novi Rambuje.Očekujmo brzo i smisleno reagovanje naše delegacije. Moj rezon u ovom sudbonosnim momentu - pamet u glavu i možda bi trebalo izvući što veću materijalnu korist, po cenu svih kritičara.

Брацика

pre 3 godine

Без обзира што то није потврђено,мене лично тако нешто неби изненадило.зашто?.Амери тј.њихов естаблишмент већ годинама непоштује папирни договор.90%договореног су изврдали.Сетимо се само нуклеарног споразума и др.Сада су и други почели да их копирају

SamoTi

pre 3 godine

Ja verujem samo jedno. Ako je ovo istina, odmah ti papiri ili papir javno na uvid za nas i za svetsku zajednicu od strane naših i amera pa da mi na referendumu kažemo šta hoćemo. Za mene je jedino ovo prihvatljivo.

Realan

pre 3 godine

Vule naš potpisi to pa da uđemo u eu, Kosovo je ionako izgubljeno još 1980.,ovi mladi ni ne znaju istinu. Toliko. Srbija mora da krene naored brže jače bolje u EU

kaplar

pre 3 godine

Izgubljen rat, dosta su cekali, pitam se samo sta ako ne potpise.
(ja, 3. septembar 2020 17:57)

@ ja
Ako ne potpiše nema članstva u EU. Da li članstvo vredi potpisa to je drugo pitanje i stvar procene.

ništa novo

pre 3 godine

Sad kao šokirani?
A samo o tom se priča više od decenije.
Kosovo kao nezavisnu državu priznale su skoro sve države slobodnog svijeta, od Kanade do Australije.
Da li će Srbija da prizna nezavisnost Kosovazavisi o spoljnim politickim ciljevima Srbije. Ako Srbiju ne interesuje integrisanje u EU onda Srbija ne mora da prizna Kosovo. Ako Srbija želi da postane član EU onda mora da prizna nezavisnost Kosova (koje realno i je nezavisno od Srbije), ali Srbiju nike ne možecda natera da prizna ali će to da utiče na budućnost Srbije. Srbija mora da proceni šta joj je važnije za budućnost.

Milan Indjija

pre 3 godine

Ove sto navijaju da se odbije sve, pitacemo sta ce biti ako nam se ponovo uvedu sankcije, crni Sengen, ukinu fondovi, prestane ulaganje, kada privreda pukne i krene inflacija? Mnogi su mladi, pa ne pamte. Ali ove sankcije nece biti kao prosle. Okruzeni smo drzavama EU i svaki vid sverca goriva, robe i svega ostalog, nece biti moguc. Pre to nije bilo tako. Sada bi ugasili za nekoliko meseci.

bobi srbija

pre 3 godine

bolje uzeti ista nego nista....tako je i Z4 odbijen pa posle nema nista...uvek kad smo nesto odbili posle ni to malo nismo dobili...nek prizna i nek trazi 100 milijardi eur u nasu pivredu da narod oseti boljitak....a kosovo iovako nije nase vec deceniju...uvek smo samo gore prosli kad smo nesto odbili

Igor

pre 3 godine

Pa i sam je to znao i najavio pre 10 dana a šta će da uradi videćemo ja lično ne biH mogao da potpišem ali razumem i ako bude drugačije jer svi se ovde junače a u rat dole ne bi više od 3 odsto i to uglavnom starije populacije

iznogud011

pre 3 godine

Drama u sesnaestercu!!
BLIC...ma dajte molim vas...ovo je vec bilo spremno i napisano pre neki dan..na nevidjeno..
Mora sve da se dramatizuje...nema tu ni P od priznanja...

Italia

pre 3 godine

@vit

Slazem se u potpunosti, potpisace ga pre ili kasnije, ako bude kasnije nece biti u poziciji ni da naplati, ovako pare, EU pa nek ide zivot. To je odavno gotova prica, treba to sto pre shvatiti i izaci iz devedesetih ma koliko bolno bilo.

samo pitam

pre 3 godine

Ja nisam za priznanje ali se uvek pitam a šta je rešenje? Da ovo mrcvarenje traje u nedogled. Onda ništa ni od EU. A gde je izlaz? Priče Rusija i Kina ne piju vodu. Sve investicije koje su došle su u cilju plasmanu na EU tržište a ne u Rusiju ili Kinu. Mi tamo samo voće možemo da prodamo

Mirko Pantic

pre 3 godine

Ljudi ne panicite!!
(BNV, 3. septembar 2020 17:34)

Odakle ti ideja da je ikoga briga?

Cak i da je ovo istina,sta ce se desiti ako potpise papir koji potvrdjuje stanje na terenu i hoce li zemlja prstati da se okrece,natupice vecna noc ili se nece desiti bas nista?

Bruder

pre 3 godine

Nema leba u americi ,daj ti leba u Srbiji ,iovako nas nema vise na kosovu ,kao ni sljiva u Srbiji . Po meni ,Trump je biznismen ,a kod njih sve ima cenu , lupi cifru da se albanci cesu ,i da vracamo dugove ,i da nam ostane za buduca pokoljenja . Dzaba svo busanje u grudi ,dosao baja po svoje ...kao i javni beleznik ...nema pogovora ,uzima i ti se kasnije zali . U ovom slucaju je reseno sve ,samo je pitanje koliko skupo ce ispasti ,za nas ili albance . Kako god ,izvadi neku korist ako se vec prodajemo .

maX

pre 3 godine

Svi oni znaju zasto su tu jos odavno.
Pogresna politika 90-ih (usli u rat bez pravog saveznika) je dovela do ovoga.

Ne verujem da ce licno Vucic to potpisati (zna se ko hoce) jer hoce da udje u istoriju Srbije kao bitan ali u pozitivnom smislu.

Realnost je drugacija.
U svakom slucaju, proglasice svi pobedu.

Shamu

pre 3 godine

Ne vidim kako je situacija drugacija nego pre. Terali su nas na isto vec godinama. Boze moj.
Ja se nadam da smo ovog puta bolje pripremljeni na sve scenarije, da se ne veruje nikome i da se ne pije viski. Takodje treba biti spreman na novi "Racak" ovih dana. Bio bih shokiran da Albanci propuste priliku da odigraju svoju omiljnu kartu.
Lako je biti predsednik u svakodnevnim situacijama. Ovo su situacije kada se postaje legenda ili se ide na smetliste istorije.

realista

pre 3 godine

Jedni kažu potpiši.
Drugi kažu ne potpisuj.
Da li je sve tako dramatićno i sudbonosno kao što izgleda?
Po mom mišljenju uopšte nije dramatično.
Jedino šta je važno je realnost, a realnost je da Srbija trenutno ne kontroliše Kosovo i da je Kosovo proglasilo nezavisnost i da su ga prizale mnofe države i da na Kosovu ima Srba manje od 10% i da je 90% Albanaca.
To je realnost.
Šta će da bude u budućnosti to niko nezna.
Ako Srbija potpiše priznanje ili ako ne potpiše, ni jedno od tog ne utiče mnogo na neku daleku budućnost.
Zašto ne utiče?
Zato što če svaka strana postupati prema stanju na terenu, prema toj novoj budućoj realnosti (kao što i danas postupaju po realnosti).
Npr. ako Srbija u buducnosti bude u prilici da vrati Kosovo, Srbija ce to i da uradi (nevažno da li je danas nešto potpisala ili nije). Isto tako ako Srbija u budućnosti ne bude u porilici da vrati Kosovo, ništa koj neće pomoći činjenica da nije potpisala priznanje, jer naprosto realnost je taka da ne moža da vrati kontrolu nad Kosovom.

BOSS

pre 3 godine

Eto valjda se javi kad zavrse te pregovore i javno kaze sto mu je ponudjeno.Mislim ako je ovo istina da je bas f.karski i ni malo dobro od prijateljske drzave.

sumadinac

pre 3 godine

pa kosovo je priznato1999.kada se sav drzavni aparat povuko sa kosova i metohije.Posle toga sve se zna ko je mogao prodao je albancima sto se prodati moglo.Da li narod u Srbiji zna da su jedan hektar srbi prodavali albancima i do 1.5 miliona evra.U prizrenu u ulici jadranska bilo je 18 kuca srba i svi su prodali do 2006.god.po ceni od 80000 evra pa do 200000 evra.bio sam svedog i ucesnik.kasno je vise za KiM.

kikirikii

pre 3 godine

Ulazak odmah u EU, pomoc od desetak milijardi dolara i velike investicije za Srbiju. Potpis odmah, dize se zid od 20m na granici sa Kosovom, uz sve skenere, kamere...

bosko

pre 3 godine

KAO su stavili papir sa priznanjem na sto, pa se onda to KAO odbilo, pa se onda KAO pregovaralo, pa se onda KAO borilo i onda KAO postignut kompromis koji je "daleko bolji od početne ponude" i KAO je "sprečena katastrofa". Otprilike je to scenario.

zvrcko

pre 3 godine

kako foliranje,kao nisu znali,svi bre naivni.nego potpisuj to da se sve farse zavrse i da vise jednom krenemo da radimo i da prestanemo da se lazemo...

legolas

pre 3 godine

To su iskusni vuci ljudi. Medijski spin.
Da izgleda da su bili pod pritiskom, da Albamci steknu utisak da se njihovi "bore" do koske, a mi da se takođe "ne daju" naœi.Prevejano je to.
I ovako i da se potpise ekonomski sporazum, albanci nit su sposobni niti znaju niti imaju kapacitefe da ista sprovedu.
Dokaz, nista nisu napravili zadnjih 15 godina na Kosovu a da je njihovo, proizvod njihovog znoja i znanja, nista.
Lože nas ko budale.

Bruder

pre 3 godine

Nema leba u americi ,daj ti leba u Srbiji ,iovako nas nema vise na kosovu ,kao ni sljiva u Srbiji . Po meni ,Trump je biznismen ,a kod njih sve ima cenu , lupi cifru da se albanci cesu ,i da vracamo dugove ,i da nam ostane za buduca pokoljenja . Dzaba svo busanje u grudi ,dosao baja po svoje ...kao i javni beleznik ...nema pogovora ,uzima i ti se kasnije zali . U ovom slucaju je reseno sve ,samo je pitanje koliko skupo ce ispasti ,za nas ili albance . Kako god ,izvadi neku korist ako se vec prodajemo .

mare

pre 3 godine

Vucic ako ne potpise gubi vlast, ako potpise gubi vlast. sve ostalo nije problem. u prvom slucaju ce proci ko Sloba, sankcije i maltretiranje cele drzave u drugoj opciji ce ga kuci sacekati nevidjene demonstracije koje nece moci da ugasi na foru, ali ce Srbiji biti lakse. sada cemo videti da li je bitan on ili Srbija...

Mali Hijavata

pre 3 godine

Ove sto navijaju da se odbije sve, pitacemo sta ce biti ako nam se ponovo uvedu sankcije, crni Sengen, ukinu fondovi, prestane ulaganje, kada privreda pukne i krene inflacija? Mnogi su mladi, pa ne pamte. Ali ove sankcije nece biti kao prosle. Okruzeni smo drzavama EU i svaki vid sverca goriva, robe i svega ostalog, nece biti moguc. Pre to nije bilo tako. Sada bi ugasili za nekoliko meseci.
(Milan Indjija, 3. septembar 2020 18:12)

Tačno. Sankcije su nas unazadile, a sada bi nas urnisale. Ali, čudan ti je srpski patriotizam, druže... najviše je taj patriotizam okrenut ka svojoj guzi, čim bi Srbinu otežao put u Grčku i Tursku i ukinuo donacije, odmah bi oborio vlast. Mi smo jeftina roba, za malo kinte gazimo sve principe.

maX

pre 3 godine

Svi oni znaju zasto su tu jos odavno.
Pogresna politika 90-ih (usli u rat bez pravog saveznika) je dovela do ovoga.

Ne verujem da ce licno Vucic to potpisati (zna se ko hoce) jer hoce da udje u istoriju Srbije kao bitan ali u pozitivnom smislu.

Realnost je drugacija.
U svakom slucaju, proglasice svi pobedu.

Zvonce

pre 3 godine

Kada dijabetičaru kažeš da moraš sa mu amputiraš nogu on na to nerado pristaje ali glava je u pitanju. Šta su Palestinci do sada postigli? Ništa. Da li naše buduće generacije treba da žive sa nerešenim problemom. Lako je srbovati za Kosovo iz Beograda i vikati ne damo Kosovo ali šta je rešenje. Ko to pametan može da se zalaže da se sve vrati u prwdjašnje stanje i da natera 2 miliona albanaca da žive kao nekakva autonimija u okviru Srbije. Rešenje za Kosovo propušteno davno

neutralno zapažanje

pre 3 godine

@Pakuj kofere i nazad.
(veljko ljubljana, 3. septembar 2020 17:27)

Pakuj ti kofere i nazad u srbiju iz Ljubljane. Ti bi da živiš u EU i da se bogatiš, a nas da držiš u ruskom rezervatu da jedemo korenje i guslamo o kosovu dok ne pocrkamo od bede i gladi.

Ljudožderač!

pre 3 godine

Nekome od ovih što komentarišu da se treba spakovati i vratiti kući nudim dvoiposoban stan u Prištini potpuno besplatno, poklon od mene, da ga ispratim i poželim srećan put pa neka uživa dole.
Zainteresovan neko?
Bilo ko?

Mr.White

pre 3 godine

Ovo me podseca na onaj film kad covek proda dusu djavolu da bi postigao svoje ciljeve i godinama kasnije kad djavo dodje po svoje onda ocajnicki pokusava da se izvuce, al spasa naravno nema...

Aleksa78

pre 3 godine

ja sam ubedjen da će priznati samo će to nazvati nekim drugim imenom. nego nije mi jasno, dal ima neka zvanična strategija za kosovo ili kako su raspoloženi, tako će da se dogovore...? ja sam ratovao 99 za to kosovo, ustvari za Srbiju. Ne za crkve, zidine, nisam imao nikakve iluzije o " svetoj srpskoj zemlji" i sl budalastine, shvatam da ne možemo da ga vratimo u našu integraciju, ali možemo jedno. Da nepotpisujemo. Jednom kad potpišeš, gotovo zauvek. Nek uslovljavaju, nećemo ratovati, ne vredi, ali nećemo ni potpisati. Status kvo. U Nato ionako nećemo, u EU nećemo bez obzira još jako dugo ( ako) pa polako...

Milan Indjija

pre 3 godine

Ove sto navijaju da se odbije sve, pitacemo sta ce biti ako nam se ponovo uvedu sankcije, crni Sengen, ukinu fondovi, prestane ulaganje, kada privreda pukne i krene inflacija? Mnogi su mladi, pa ne pamte. Ali ove sankcije nece biti kao prosle. Okruzeni smo drzavama EU i svaki vid sverca goriva, robe i svega ostalog, nece biti moguc. Pre to nije bilo tako. Sada bi ugasili za nekoliko meseci.

realista

pre 3 godine

Jedni kažu potpiši.
Drugi kažu ne potpisuj.
Da li je sve tako dramatićno i sudbonosno kao što izgleda?
Po mom mišljenju uopšte nije dramatično.
Jedino šta je važno je realnost, a realnost je da Srbija trenutno ne kontroliše Kosovo i da je Kosovo proglasilo nezavisnost i da su ga prizale mnofe države i da na Kosovu ima Srba manje od 10% i da je 90% Albanaca.
To je realnost.
Šta će da bude u budućnosti to niko nezna.
Ako Srbija potpiše priznanje ili ako ne potpiše, ni jedno od tog ne utiče mnogo na neku daleku budućnost.
Zašto ne utiče?
Zato što če svaka strana postupati prema stanju na terenu, prema toj novoj budućoj realnosti (kao što i danas postupaju po realnosti).
Npr. ako Srbija u buducnosti bude u prilici da vrati Kosovo, Srbija ce to i da uradi (nevažno da li je danas nešto potpisala ili nije). Isto tako ako Srbija u budućnosti ne bude u porilici da vrati Kosovo, ništa koj neće pomoći činjenica da nije potpisala priznanje, jer naprosto realnost je taka da ne moža da vrati kontrolu nad Kosovom.

iznogud011

pre 3 godine

Drama u sesnaestercu!!
BLIC...ma dajte molim vas...ovo je vec bilo spremno i napisano pre neki dan..na nevidjeno..
Mora sve da se dramatizuje...nema tu ni P od priznanja...

bobi srbija

pre 3 godine

bolje uzeti ista nego nista....tako je i Z4 odbijen pa posle nema nista...uvek kad smo nesto odbili posle ni to malo nismo dobili...nek prizna i nek trazi 100 milijardi eur u nasu pivredu da narod oseti boljitak....a kosovo iovako nije nase vec deceniju...uvek smo samo gore prosli kad smo nesto odbili

ništa novo

pre 3 godine

Sad kao šokirani?
A samo o tom se priča više od decenije.
Kosovo kao nezavisnu državu priznale su skoro sve države slobodnog svijeta, od Kanade do Australije.
Da li će Srbija da prizna nezavisnost Kosovazavisi o spoljnim politickim ciljevima Srbije. Ako Srbiju ne interesuje integrisanje u EU onda Srbija ne mora da prizna Kosovo. Ako Srbija želi da postane član EU onda mora da prizna nezavisnost Kosova (koje realno i je nezavisno od Srbije), ali Srbiju nike ne možecda natera da prizna ali će to da utiče na budućnost Srbije. Srbija mora da proceni šta joj je važnije za budućnost.

SamoTi

pre 3 godine

Ja verujem samo jedno. Ako je ovo istina, odmah ti papiri ili papir javno na uvid za nas i za svetsku zajednicu od strane naših i amera pa da mi na referendumu kažemo šta hoćemo. Za mene je jedino ovo prihvatljivo.

Shamu

pre 3 godine

Ne vidim kako je situacija drugacija nego pre. Terali su nas na isto vec godinama. Boze moj.
Ja se nadam da smo ovog puta bolje pripremljeni na sve scenarije, da se ne veruje nikome i da se ne pije viski. Takodje treba biti spreman na novi "Racak" ovih dana. Bio bih shokiran da Albanci propuste priliku da odigraju svoju omiljnu kartu.
Lako je biti predsednik u svakodnevnim situacijama. Ovo su situacije kada se postaje legenda ili se ide na smetliste istorije.

MarkoMan

pre 3 godine

Nema predaje, izdrži Vučiću, ovoga puta sam iskreno prvi put uz tebe onako junački,pomalo pokajnički.. ako uspeš... nikad više protiv tebe ne želim čuti ni jednu lošu reč.

Italia

pre 3 godine

@vit

Slazem se u potpunosti, potpisace ga pre ili kasnije, ako bude kasnije nece biti u poziciji ni da naplati, ovako pare, EU pa nek ide zivot. To je odavno gotova prica, treba to sto pre shvatiti i izaci iz devedesetih ma koliko bolno bilo.

samo pitam

pre 3 godine

Ja nisam za priznanje ali se uvek pitam a šta je rešenje? Da ovo mrcvarenje traje u nedogled. Onda ništa ni od EU. A gde je izlaz? Priče Rusija i Kina ne piju vodu. Sve investicije koje su došle su u cilju plasmanu na EU tržište a ne u Rusiju ili Kinu. Mi tamo samo voće možemo da prodamo

Beogradjanin - Bijelo Polje

pre 3 godine

E Hvala Dragome Bogu! Ako je tako... Neka odmah potpiše! I da idemo dalje ka ljudi, bez trzavica i nekih nacionalističkih ispada. Mir sa Kosovom, mir sa Crnom Gorom, mir sa Hrvatskom mir sa Bosnom, mir u regionu, mir na Balkanu. Potpisuj Vučiću, i da nam je Sretno!

Igor

pre 3 godine

Pa i sam je to znao i najavio pre 10 dana a šta će da uradi videćemo ja lično ne biH mogao da potpišem ali razumem i ako bude drugačije jer svi se ovde junače a u rat dole ne bi više od 3 odsto i to uglavnom starije populacije

Mirko Pantic

pre 3 godine

Ljudi ne panicite!!
(BNV, 3. septembar 2020 17:34)

Odakle ti ideja da je ikoga briga?

Cak i da je ovo istina,sta ce se desiti ako potpise papir koji potvrdjuje stanje na terenu i hoce li zemlja prstati da se okrece,natupice vecna noc ili se nece desiti bas nista?

Realan

pre 3 godine

Vule naš potpisi to pa da uđemo u eu, Kosovo je ionako izgubljeno još 1980.,ovi mladi ni ne znaju istinu. Toliko. Srbija mora da krene naored brže jače bolje u EU

vit

pre 3 godine

Teško. Mnogo teško. Pamet da ti stane. Pravi tamni vilajet. Ako potpiše nije dobro, ako ne potpiše, opet nije dobro. Srbijo, bojim se da nam se sprema novi Rambuje.Očekujmo brzo i smisleno reagovanje naše delegacije. Moj rezon u ovom sudbonosnim momentu - pamet u glavu i možda bi trebalo izvući što veću materijalnu korist, po cenu svih kritičara.

kaplar

pre 3 godine

Izgubljen rat, dosta su cekali, pitam se samo sta ako ne potpise.
(ja, 3. septembar 2020 17:57)

@ ja
Ako ne potpiše nema članstva u EU. Da li članstvo vredi potpisa to je drugo pitanje i stvar procene.

BOSS

pre 3 godine

Eto valjda se javi kad zavrse te pregovore i javno kaze sto mu je ponudjeno.Mislim ako je ovo istina da je bas f.karski i ni malo dobro od prijateljske drzave.

dule

pre 3 godine

Može, ako naprave od kosova BiH da imamo zajedno izvršnu vlast i da se ništa bez dogovora sa Srbima nemože uraditi..
Bez toga jok i jok razgraničenje

Zoran

pre 3 godine

Znamo da će biti teško i mogu da negiraju ili da tvrde neke stvari, Vučić je otišao sa jasnim ciljem da se pomogne narodu u pokrajni da živi bolje. Znamo da neće nikad potpisati dokument koji bi označio da je Srbija priznala lažnu državu Kosovo, jer za nas postoji samo Kosovo i Metohija kao autonomna pokrajna Srbije.

kraja

pre 3 godine

...ako je vest uopste istinita, a veoma sam rezervisan, sastanak ce trajati vrlo kratko...
...neka se igraju sa svojim predlogom...
...mada, od amerike me NISTA, ali apsolutno NISTA vise ne moze iznenaditi...
...opet ponavljam, ako je tacna vest, momentalno bih americkog ambasadora proglkasio personom non grata i redukovao odnose na nivo konzulata, jer bi ovo bila jedna od vecih americkih svinjarija prema sbiji...
...a bilo je mnoooogo...
...brzo cemo znati...

Opet ja

pre 3 godine

To mora da je neka greska. Tramp nikada tako nesto ne bi uradio Srbiji jer on jer Srbski prijatelj. Srbi su za njega glasali i opet ce i prosto ga obozavaju. Ovo mora da su lazne vesti.

Sale...

pre 3 godine

Vala dosta smo bili taoci Kosova, a i elemenata koji prave biznis na konto toga... Kosovo je Srbija ali i nije baš kad je porez u pitanju...

Брацика

pre 3 godine

Без обзира што то није потврђено,мене лично тако нешто неби изненадило.зашто?.Амери тј.њихов естаблишмент већ годинама непоштује папирни договор.90%договореног су изврдали.Сетимо се само нуклеарног споразума и др.Сада су и други почели да их копирају

Mala plava

pre 3 godine

Bravo za predsednika koji se bori za rodoljublje uprkos velikim pritiscima.Nema te sile pritiska gde cemo pokleci protiv svojih interesa.

no lozana

pre 3 godine

JAooo koja lazna vest. Nasi sve pripremili da bi ON hrabro odbio. Evo jeste, upravo salju twitove nasim medijima direkt iz bele kuce u sred razgovora. To tako ne ide ni sa Namibijom , a ne sa USA. Boze koliko lakovernih ljudi. Pa mi ni posle 30 godina ne znamo sta tacno pise u Dejtonskom ili Kumanovskom sporazumu, a ne sta je bilo pre 3 minuta na zatovrenom sastanku par ljudi u sred bele kuce.