Završne reči na suđenju za Ibarsku

Beograd -- Sudsko veće Okružnog suda u Beogradu odbilo je sve predloge advokata odbrane optuženih za zločin na Ibarskoj magistrali.

Izvor: B92, Beta
Pošaljite komentar
 1. U celoj toj kostunjicavoj lakrdiji sudi se svima samo ne naredbodavcima. Svi kojima se sudi samo su radnici DB-a.
  Njihov je posao da ubijaju kada im se naredi a ne da razmisljaju. Nije Rade Markovic odlucio da se ubije Vuk. Nije ni Legija. Ti Eskadroni Smrti su drzavna sluzba i imaju svoje naredbodavce a kojima niko ne sudi. Ne spominju ih kao ni na sudjenju za Djindjicevo ubistvo. Ili Stambolicevo. Ili Curuvijino.
  (Elliott, 20. jun 2005 10:07)

  # Link komentara

 2. ... Ko je naređivao "eskadronima smrti" treba da bude prvo-optuženi. Pošto to očito u Srbiji nema ko da sprovede - otvara se mogućnost da se slični zločini ponove!!
  (Mile, 20. jun 2005 10:35)

  # Link komentara

 3. Ne znam da li sam pazljivo pratio ovaj slucaj, ali mi se cini da nigde nisam naisao na podatak koji su motivi ovih ubistava, odnosno koji je razlog imao neki Radomir Markovic i ostali optuzeni da ucestvuju u ovim ubistvima? Kako im se moze dokazati krivica ako nema motiva ?
  (Fantom iz doline smrti, 20. jun 2005 10:40)

  # Link komentara

 4. Nikad dosad, u ovoj vrsti suđenja, kad je ubijena poznata ličnost, od Arkana, pa sve do Đinđića i Ibarske, javnost ne dobija odgovor na pitanje "zašto", tj. koji je motiv zločina i ko je naredbodavac. Sudi se samo neposrednim izvršiocima, a organizatoru nikada. Valjda zato što je uvek isti i poznat - DB. To je vrhovna i stvarna vlast u ovoj nesrećnoj zemlji i nijedan političar se ne usuđuje da dirne u DB jer ubujaju bez milosti.
  Tako da ćemo i ovog puta čuti samo kako je izvesna grupa građana, ničim izazvana, rešila da uprizori ubistvo na Ibarskoj. Tek tako. Naravno, osuđena grupa građana će sa gnušanjem odbiti prvostepenu presudu, pa će onda ići žalba na presudu, a viši sud će naći neki (obično idiotski) razlog da se suđenje ponovi. Naravno, kroz jedno 3-4 godine, a do onda će optuženi biti na slobodi, itd, itd.
  Ukratko, stvar će se namerno razvodnjavati, dok poslovično kratka srpska pamet potpuno zaboravi da je uopšte nečeg bilo, a neposredni počinioci biće diskretno pušteni na slobodu i nagrađeni.
  Mehanizam je već toliko puta viđen u zemlji Leg(ij)aliji.
  (Mashinovodja, 20. jun 2005 11:19)

  # Link komentara

 5. Kad pre? Pa nije prošlo ni tri godine od početka suđenja! Za onoliko vremena koliko sudijama treba da presude u jednom jedinom predmetu, mi smo završavali fakultete! Ali, to nije važno. Važno je da su sudijske plate istovremeno male i među pet najvećih u Srbiji...
  (Branislav, 20. jun 2005 11:48)

  # Link komentara

 6. Naravno da treba da se najstroze osude IZVRSIOCI!!! Ni zakonski ni moralno ne moze da bude olaksavajuca okolnost to sto je nekome "naredjeno" da nesto uradi. (Naredjenje koje je u suprotnosti sa zakonom ne obavezuje nikoga: ni radnika u preduzecu, ni vojnika, ni "specijalca". A ubiti coveka je valjda protivzakonito?!) Ako bi "naredjenje" bilo opravdanje, svaki psihopata na vlasti bi mogao da potamani bezbroj ljudi. (Drugo je pitanje sto i naredbodavac neizostavno mora da odgovara.)
  (Paracinka Paracin, 20. jun 2005 12:23)

  # Link komentara

 7. Hvala B92 sto me sacuvao odvratnosti citanja izjava advokata "odbrane".
  Ceo DB i KOS su za mene jedini naredbodavci, svi ostali su hladnokrvni izvrsioci ( uradnim odelima), od kojih su neki zaista uzivali radeci "svoj" posao!
  Prosto mi je neverovatno da se ovde, kao slucajno, sugerise da se ne zna MOTIV POLITICKIH UBISTAVA recimo Radeta Markovica ili Ulemeka, ili ne daj boze Mirjane Markovic, Slobodana Milosevica??
  Mislim da ja znam, a zna mnogo nas takodje. Za one koji ne znaju moguce motive ovih ubistava, pogotovo Djindjicevog, neka se raspitaju i sacuvaju nas tih perfidnih muljanja.
  (GuC, 20. jun 2005 14:11)

  # Link komentara

 8. Iz izvidjackog prirucnika:
  "...Sve zmije se su jestive, ako im se odstrani glava....".
  Pa - prijatno; zvacite polako, a glave ostavite - ima jos toliko "nepodobnog" plena unaokolo...
  (TOPOHTO, 20. jun 2005 16:30)

  # Link komentara