1. ... A kod nas samo ocene, testiranja, testiranja, mala matura, velika matura, nacionalna matura, prijemni ispit... deca stalno nešto polažu, prave se rang liste, i stalno imamo one koji nam ostaju ispod crte za 0,01.
  Imamo veoma negativan prirodni priraštaj, a i dalje imamo decu koja su ispod crte, pa šta bi bilo da imamo duplo više dece, u koje vrtiće bi ta deca išla, u koje srednje škole, na koje fakultete?
  (Veliki brat, 13. jul 2020 18:51)
  - Imate privatne škole. Ako dete ostaje ispod crte i ne može da prodje selekciju u državnim školama možete da platite da dete privatno studira. Državne škole se finansiraju pretežno iz budžeta. Nemoguće je svako dete upisati u školu ili fakultet koji želi. Negde mora da se povuče crta i neko će uvek biti onaj prvi ispod crte. Takav je i život, borba za opstanak, treba ih na to od malena navikavati. Nevezano direktno za Vaš komentar, živim u SAD, moja deca idu u ovdašnju školu. Kakva je to limunada. Niko detetu u školi ne sme da kaže “drugi, treći, poslednji”, nego “prvi pobednik, drugi pobednik, treći pobednik”, svi su pobednici. Onda kad krenu sa realnim životom, ako nadju neki pristojan posao u nekoj korporaciji na primer, ne znaju šta ih je snašlo. Šiju ih Indijci, Kinezi, mi Blakanci, bilo ko ko je naučio da ima crta i da bi uspeo mora da predje preko crte. Da, selekcija, testiranja, ispiti, stalno. Ne činimo im uslugu ako idemo drugačije.
  (Zemljoradnik, 13. jul 2020 22:15)

  # Link komentara

 2. Kako to misli na fakultetima ima dovoljno velikih prostora? FTN radi od 7:00 do 22:30, i subotom i sve je dupke puno. Takođe svi nastavnici i saradnici rade preko norme tako da čak i da ima prostora ne možemo ih deliti ubmanje grupe.
  (FTN, 13. jul 2020 21:44)

  # Link komentara

 3. Koje su ovo gluposti vezano za fakultete u online varijanti!
  Predavanja u redu,vežbe i ispite ostaviti kako je i do sada bilo,u manjim grupama sa više opreza.
  Na mom fakultetu nema bubačkih ispita,dosta matematike,crtanja,kako misli da izvede te ispite preko net-a,da me gleda profa 3h dok crtam i računam?
   (Ludilo, 13. jul 2020 21:42)

  # Link komentara

 4. A ovaj očekuje da će i dalje biti ministar prosvete?

  Čuj, imamo "desetak modela"... Pa kakve ste stručnjake zaposlili, ne bi me čudilo da ste počeli prvo sa 100 predloženih modela, pa posle upoređivali i prebirali.

  Pogledajte šta rade zemlje čije obrazovanje daje najbolje rezultate - recimo Singapur, koji je najavio da će ukinuti ocenjivanje kojim se poredi međusobno znanje učenika. A kod nas samo ocene, testiranja, testiranja, mala matura, velika matura, nacionalna matura, prijemni ispit... deca stalno nešto polažu, prave se rang liste, i stalno imamo one koji nam ostaju ispod crte za 0,01.
  Imamo veoma negativan prirodni priraštaj, a i dalje imamo decu koja su ispod crte, pa šta bi bilo da imamo duplo više dece, u koje vrtiće bi ta deca išla, u koje srednje škole, na koje fakultete?
  (Veliki brat, 13. jul 2020 18:51)

  # Link komentara