Ponedeljak, 13.06.2005.

08:15

"Škorpion" uhapšen kod Vukovara

Policija Vukovarsko-sremske županije uhapsila je u selu Banovci državljanina Hrvatske Slobodana Davidovića, člana "Škorpiona".

Izvor: B92

"Škorpion" uhapšen kod Vukovara IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

23 Komentari

Sortiraj po:

$Demo$

pre 18 godina

Sta reci o danasnjoj Srbiji kada znamo da 35% građana te drzave podrzava SRS, kada znamo da skupstina Srbije nije u stanju da donese deklaraciju kojom bi osudila STRELJANJE, bez suđenja, 8.000 civila u Srebrenici, itd, itd.
Proci ce jos dugo, dugo vremena dok se narod u Srbiji ne osvijesti i dok ne shvati da 1992. godine u Bosni nije bio građanski rat, da je to bila brutalna agresija na tek priznatu zemlju, agresija kojom se zelio stvoriti jedinstveni srpski prostor u BiH i sa tog prostora protjerati sve ono sto nije srpsko, agresija kojom je pobijeno ili protjerano nesrpsko stanovnistvo iz Zvornika, Bijeljine, Foce, Gacka, Trebinja, Doboja, Prijedora, Banjaluke, Omarske, Pala, Ilijasa, itd, itd.
Dakle, sve je to krenulo 1992. godine kada u BiH nije bili ni muđahedina, niti nekog organizovanog otpora lojalnih građana te drzave, a kulminiralo je stravicnim masovnim ubistvom građana Srebrenice 1995. godine.
I zato su u pravu svi oni koji tvrde da je Republika Srpska nastala na tim temeljima, temeljima zlocina i etnickog ciscenja.
Moze skupstina Srbije donositi kakve hoce deklaracije, ali svijet vec ima dovoljno argumenata i dokaza o svemu onome sto se desavalo u BiH od 1992. do 1995. godine.

klanfa

pre 18 godina

"Civilizovani svet je sokiran, civilizovani svet ovo, ono" a taj isti svet je bacio A-bombe na Nagasaki i Hirosimu! Dokle, bre, vise? Ovaj glupavi, tupavi, naivni SM nije poceo rasturanje SFRJ, nego skolovani, inteligentni, napredni, pobozni, evropski i svetski orijentisani politicari drugih republika. SM je prakticno ispao primitivac, koji ne zna sta prica i koga su "kolege" hladno nadmudrile i iskoristile. Ali doticne "kolege" to ne amnestira - pred javnoscu bivse SFRJ ostaju krivci za razbijanje zajednicke drzave, koja je u mnogocemu bila za uzor, neka vrsta mini-EU. Mislim da se to svesno ili nesvesno ignorise i da se recimo gdja.Kandic ponasa prema svom narodu kao Simon Visental prema Nemcima, sa tom razlikom da Jevreji nisu napadali Nemce, niti prema njima cinili zlocine, kao sto su to radili Hrvati, muslimani iz BiH i Albanci prema Srbima.

Vlada

pre 18 godina

Naravno da svako normalan osudjuje zlocine skorpiona.
Ali me cela ova hajka, samo na srpske zlocine podseca na ponovno gradjenje bratstva i jedinstva, kao posle Drugog svetskog rata. Nema pravde bez istine, dakle svi zlocini na sto svi zlocinci u Hag. U toj Srebrenici je ubijeno i mnogo srba, sve to treba reci u isto vreme. Ovako mi se cini da su radikali poprilicno u pravu ovaj put.

policija

pre 18 godina

Hrvatska policija nista nije manje letargičnija i sporija od srpske. Zar im je trebao doći novinar NY Timesa i pronaći toga 'Škorpiona'?

Zoran

pre 18 godina

Naravno da nije vazno ciji je drzavljanin Davidovic. Zlocince treba kazniti. Sto se naroda tice on treba da shvati da su strasna zlodela ucinjena od strane vodja koje je narod birao i dugo se njima ponosio.

Bart H. Simpson

pre 18 godina

Sva ova "igra" oko deklaracije u Skupstini postaje tuzna (ili smesna, zavisi od ugla gledanja). Svi kvazipoliticari upiru svoje napore u nekakvom nazovi pravcu kako bi prikazali kako su sve strane u ratu cinile zlocine (sto i jeste u tacno), ali cinjenica je da je Srbija imala svoje regularne, neregularne i kakve vec oruzane jedinice na teritoriji tada vec medjunarodno priznate drzave.
Ako neko misli da ce ova drzava izbeci kaznu medjunarodne zajednice u vidu placanja odstete porodicama ubijenih u BiH tesko se vara.
Spasavaj sta se spasti moze je poruka koja se moze procitati "izmedju redova" u izjavama nasih politicara.
Jeste da smo zemlja prakticno pred bankrotom i argentinskim scenariom ali nas to (verovatno) nece spasti kazne. I sta kad se to i bude desilo? Opet ce narod u svojim teorijama pricati kako je to samo zato smo Srbi, pravoslavci,... Pa i zasluzuje ovaj narod placanje reparacije, nije Klinton, nije Bush ni Bler ni neki Hans u Minhenu zaokruzivao Milosevica na glasackim listicima! Ne, mi smo! Kao narod u celini! I zato cemo morati da platimo, a kako, e to njih nije briga. A bolece nas, male ljude. Zivi bili pa videli.

Brana

pre 18 godina

Vrlo zanimljivo! Seku glave, ruke, noge, a kad se general preda treba da im placamo dozivotnu penziju. I minuli rad valjda. Toliko su nas zaduzili ti kasapi!

Amara

pre 18 godina

Sta je sramni DB-e imao vishe nije ni vazno ali jedina je cinjenica da za vreme vladavine g-odina dr.Kostunice preko 90% hashkih optuzenika nalazi se u Shevingenu i "Legija"Ulemek-devojacko Lukovich nije nacionalni heroj i nalazi se gde mu je mesto.

veza

pre 18 godina

Zaista mi nije jasno i po kom pravu bi doticni Davidovic bio izrucen Srbiji. On je drzavljanin Hrvatske, a zlocine je pravio i u Hrvatskoj i u Bosni. Jedino ako mislite da je on srbin i da mu treba suditi u Srbiji. Po mom misljenju, a i po vazecem zakonodavstvu svi iz "skorpiona" bi trebalo da odgovaraju pred sudovima BIH jer su tamo pravili zlocine i tamo u Bosni se nalazi Srebrenica, i da nije bilo snimaka ubijanja muslimana iz Srebrenice pitanje je da li bi uopste doslo do njihovog hapsenja. Iako su Srpske vlasti znale i za jedinicu i za njihova zvjerska ubistva. Neka ih sve stigne delic suza majki Srebrenice koje placu za svojom djecom.

vasilije knezevic

pre 18 godina

Danas je NY Times na svojoj, najcitanijoj trecoj strani, potvrdio ono sto zapadna stampa radi vec godinama. Nije u pitanju ubistvo 6 muslimana nego antisrpska propaganda. To treba da je jasno svima i bilo sta se servira Zapadu samo je pasivna agresija prema svome narodu. Niko ne moze da negira zlocine u nasem gradjanskom ratu ali se oni ocigledno manipulisu protiv Srba.D a li se iko sjeca ko je prouzrokovao i poceo konfrontacije u Jugoslaviji?

Zapad, definitivno misli da su to bili Srbi. Nije se nasao losiji trenutak, nego bas sada, da se jedna takva vijest servira neprijateljima koji ustvari to jesu i danas. U kakvom se polozaju nalazi ta zemlja koja ustvari i ne postoji. Razgradjivanje je doseglo najnizi patos, dublje se ne moze ici .CIA, prema novosti iz engleskog lista, ima svoj "outlet" u Beogradu. Da li ista drugo moze biti vaznije ili pateticno od toga? Da li se sve to cini za 12 miliona dollara koje snalazljivi pojedinac, ovdje u Americi, moze akumulirati za par godina?

mirko-ns

pre 18 godina

Hrvatski državljanin je mogao postati nakon, odnosno tokom, Mirne reintegracije. Mirna reintegracija je, ako se ne varam, počela negde posle Dejtona, a završena je 1998..
Kao što se vidi ta "zla" Hrvatska je bilo prilično širokroguda u aboliciji - verovatno su to sve uradili samo da napakoste Srbiji...

Patriota

pre 18 godina

Nisu ispisani grafiti stavovi pojedinaca, vec veceg dela naroda. Da je obrnuto vec bi bili uhapseni i Karadzic i Mladic, ali se vlast plasi. I treba da se plasi, i zato nece biti nikakvog hapsenja niti dobrovoljne predaje. Ja se samo nadam da su obojca negde daleko i da se samo smeju na sve ove gluposti.
Pozdrav svim pravim patriotama.

Mashinovodja

pre 18 godina

Interersantno, hrvatski državljanin. Biće još interesantnije kada objasni šta je tražio u BH i ko ga je tamo poslao nakon što ga je naoružao i opremio. Naročito, s kojim ciljem i zadatkom?

Stane

pre 18 godina

Pre neki dan sam čitao ako se ne varam u "Politici", bila je neka priča o Mladiću i kaže "anonimni izvor blizak vlastima" da on prema njegovim saznanjima "nije u Srbiji već šest meseci". Pa znači da do pre šest meseci jeste bio, a oni ga nisu uhapsili?!! Mislim da on kupuje svoju slobodu velikim parama... I uopšte mi se ne sviđa ta priča o "pregovorima o predaji", kakva predaja, treba ih pohapsiti sve za primer, počistiti svoje dvorište i ne čekati uvek da nam neko sa strane kaže da tu ima đubreta. Ne, kod nas ne može tako, nego uvek mora da se prikaže neka kaseta, da se još malo izblamiramo pred očima sveta, da neko zapreti sankcijama ili ne znam čime. I još će ispasti na kraju da će se "mučenik" dobrovoljno predati i po ko zna koji put "položiti svoju žrtvu zarad srbstva i otačastva".

BiH

pre 18 godina

Kad se radi o granicama onda su Srbi iz Hrvatske samo Srbi. Kad se radi o zlocinima onda su to "hrvatski gradjani. Nesto u stilu "oni su nasi, sve je to nase ali ako je slucajno neko nesta urado ond a je to njihovo". Zanimljivo.

G. Milivojevic

pre 18 godina

Ne sumnjam da bi junacina iz obezbedjenja Ratka Mladica, glavnom uredniku lista "Danas" zaista "odsekao glavu, ruke i noge", jer je upravo ta patoloska sklonost Mladicevih "momaka" da seku "glave, ruke i noge" (i ubijaju decu i civile!) ono sto je i sokiralo sav civilizovani svet!

Nemanja_Zaric

pre 18 godina

Smatram istinom izjavu Natase Kandic da su pregovori sa Mladicem u toku. Informacije koje je javnosti sapostavala Kandiceva svih ovih godina su bile bolne i teske ali, na nasu zalost, istinite. Tako i u ovom slucaju. Zar se slucajno letargicna Vlada digla na noge posle snimka monstruznog ubijanja decaka iz Srebrenice, otkud policija sad tako efikasna? Da, upravo je to uvod u hapsenje odnosno tzv predaju Mladica i on ce se lepo otputovati u zemlju lala da se tamo sveti svojoj mitomaniji i Turcima koje nikada u zivotu nije video osim u pesmama. Nego, da li ce uskoro biti uspostavljen sud protiv Zlih staraca okupljeni u SANU jer su oni indukovali i generisali razne Mladice i njima slicne...Da ne bude zabune: NIKO NE SME BITI AMNESTIRAN!

Komunista

pre 18 godina

Pretnje treba shvatiti ozbiljno, jer dolaze od zlotvora koji su se vec dokazali grantirajuci i mucki ubijajuci desetine hiljada civila, zena, dece, staraca i vezanih zarobljenika. Zato odmah nahvatati bednike koji prete i batinom zatuci za sva vremena, bez ikakve diskusije.

Milan

pre 18 godina

Zar Srbija treba da bude satanizovana zbog zlocina hrvatskih gradjana? Mada smatram da za zlocine treba da odgovaraju izvrsioci a ne celi narodi.

Nikola

pre 18 godina

Pa jasno je da je BIA pustila snimke kako bi Rade i Kostunica kupili malo miosti kod Amera. Svidja mi se sto njih dvojica obavljaju poslove zbog kojih su optuzivali Djindjica...

Illyria

pre 18 godina

Kako da shvatim ovo :pripadnik "škorpiona" koji je hladnokrvno pucao civilima u leđa i ko zna šta još ne, ni po čemu se ne razlikuje od sredine u kojoj živi! Da li to znači da ni sredina gde on živi se ne razlikuje od njega!?

Jelena

pre 18 godina

Uopste me ne bi iznenadilo da se zaista zapravo radi o tome da je pustanje snimka priprema onog dela javnosti za koje su Mladic i Karadzic heroji za njihovo hapsenje. Kako bas u ovom trenutku, a ne 1998, 2000. ili 2003? Britanci bolje znaju. Zaista me zanima zbog cega su drzava i sve partije, opozicija i pozicija, cutali deset godina o Srebrenici, a cim se prikaze traka, nasa vrla policija sutradan pohapsi one koji su na traci i do kojih je mogla da dodje. Pa da istoj vrloj policiji ne treba ni jedan dan da barem utvrde ko su ti ljudi? Mora da je vrla policija sve vreme znala za njih, a nije mrdala prstom. Nadam se samo da se Srebrenicom nece opet manipulisati, puno ljudi je nastradalo.

Andrija

pre 18 godina

Davidović je jučer uhapšen u skladu s Interpolovom potjernicom. Bit će zanimljivo hoće li ga Hrvatska izručiti i kome (Srbiji? BiH?). Haag ga ne traži ("neposredni izvršitelji su u lokalnoj nadležnosti"), a Ustav RH brani izručivanje državljana Hrvatske osim Haagu. Najispravnija pravna mogućnost je da mu se za genocid sudi u Hrvatskoj, no to će vjerojatno imati zanimljive reakcije kod protivnika i opstruktora povratka Srba u Hrvatsku (što bi se reklo "RSK" profitera).

Illyria

pre 18 godina

Kako da shvatim ovo :pripadnik "škorpiona" koji je hladnokrvno pucao civilima u leđa i ko zna šta još ne, ni po čemu se ne razlikuje od sredine u kojoj živi! Da li to znači da ni sredina gde on živi se ne razlikuje od njega!?

Andrija

pre 18 godina

Davidović je jučer uhapšen u skladu s Interpolovom potjernicom. Bit će zanimljivo hoće li ga Hrvatska izručiti i kome (Srbiji? BiH?). Haag ga ne traži ("neposredni izvršitelji su u lokalnoj nadležnosti"), a Ustav RH brani izručivanje državljana Hrvatske osim Haagu. Najispravnija pravna mogućnost je da mu se za genocid sudi u Hrvatskoj, no to će vjerojatno imati zanimljive reakcije kod protivnika i opstruktora povratka Srba u Hrvatsku (što bi se reklo "RSK" profitera).

Jelena

pre 18 godina

Uopste me ne bi iznenadilo da se zaista zapravo radi o tome da je pustanje snimka priprema onog dela javnosti za koje su Mladic i Karadzic heroji za njihovo hapsenje. Kako bas u ovom trenutku, a ne 1998, 2000. ili 2003? Britanci bolje znaju. Zaista me zanima zbog cega su drzava i sve partije, opozicija i pozicija, cutali deset godina o Srebrenici, a cim se prikaze traka, nasa vrla policija sutradan pohapsi one koji su na traci i do kojih je mogla da dodje. Pa da istoj vrloj policiji ne treba ni jedan dan da barem utvrde ko su ti ljudi? Mora da je vrla policija sve vreme znala za njih, a nije mrdala prstom. Nadam se samo da se Srebrenicom nece opet manipulisati, puno ljudi je nastradalo.

Milan

pre 18 godina

Zar Srbija treba da bude satanizovana zbog zlocina hrvatskih gradjana? Mada smatram da za zlocine treba da odgovaraju izvrsioci a ne celi narodi.

Komunista

pre 18 godina

Pretnje treba shvatiti ozbiljno, jer dolaze od zlotvora koji su se vec dokazali grantirajuci i mucki ubijajuci desetine hiljada civila, zena, dece, staraca i vezanih zarobljenika. Zato odmah nahvatati bednike koji prete i batinom zatuci za sva vremena, bez ikakve diskusije.

Nikola

pre 18 godina

Pa jasno je da je BIA pustila snimke kako bi Rade i Kostunica kupili malo miosti kod Amera. Svidja mi se sto njih dvojica obavljaju poslove zbog kojih su optuzivali Djindjica...

Nemanja_Zaric

pre 18 godina

Smatram istinom izjavu Natase Kandic da su pregovori sa Mladicem u toku. Informacije koje je javnosti sapostavala Kandiceva svih ovih godina su bile bolne i teske ali, na nasu zalost, istinite. Tako i u ovom slucaju. Zar se slucajno letargicna Vlada digla na noge posle snimka monstruznog ubijanja decaka iz Srebrenice, otkud policija sad tako efikasna? Da, upravo je to uvod u hapsenje odnosno tzv predaju Mladica i on ce se lepo otputovati u zemlju lala da se tamo sveti svojoj mitomaniji i Turcima koje nikada u zivotu nije video osim u pesmama. Nego, da li ce uskoro biti uspostavljen sud protiv Zlih staraca okupljeni u SANU jer su oni indukovali i generisali razne Mladice i njima slicne...Da ne bude zabune: NIKO NE SME BITI AMNESTIRAN!

G. Milivojevic

pre 18 godina

Ne sumnjam da bi junacina iz obezbedjenja Ratka Mladica, glavnom uredniku lista "Danas" zaista "odsekao glavu, ruke i noge", jer je upravo ta patoloska sklonost Mladicevih "momaka" da seku "glave, ruke i noge" (i ubijaju decu i civile!) ono sto je i sokiralo sav civilizovani svet!

Stane

pre 18 godina

Pre neki dan sam čitao ako se ne varam u "Politici", bila je neka priča o Mladiću i kaže "anonimni izvor blizak vlastima" da on prema njegovim saznanjima "nije u Srbiji već šest meseci". Pa znači da do pre šest meseci jeste bio, a oni ga nisu uhapsili?!! Mislim da on kupuje svoju slobodu velikim parama... I uopšte mi se ne sviđa ta priča o "pregovorima o predaji", kakva predaja, treba ih pohapsiti sve za primer, počistiti svoje dvorište i ne čekati uvek da nam neko sa strane kaže da tu ima đubreta. Ne, kod nas ne može tako, nego uvek mora da se prikaže neka kaseta, da se još malo izblamiramo pred očima sveta, da neko zapreti sankcijama ili ne znam čime. I još će ispasti na kraju da će se "mučenik" dobrovoljno predati i po ko zna koji put "položiti svoju žrtvu zarad srbstva i otačastva".

Mashinovodja

pre 18 godina

Interersantno, hrvatski državljanin. Biće još interesantnije kada objasni šta je tražio u BH i ko ga je tamo poslao nakon što ga je naoružao i opremio. Naročito, s kojim ciljem i zadatkom?

BiH

pre 18 godina

Kad se radi o granicama onda su Srbi iz Hrvatske samo Srbi. Kad se radi o zlocinima onda su to "hrvatski gradjani. Nesto u stilu "oni su nasi, sve je to nase ali ako je slucajno neko nesta urado ond a je to njihovo". Zanimljivo.

Patriota

pre 18 godina

Nisu ispisani grafiti stavovi pojedinaca, vec veceg dela naroda. Da je obrnuto vec bi bili uhapseni i Karadzic i Mladic, ali se vlast plasi. I treba da se plasi, i zato nece biti nikakvog hapsenja niti dobrovoljne predaje. Ja se samo nadam da su obojca negde daleko i da se samo smeju na sve ove gluposti.
Pozdrav svim pravim patriotama.

mirko-ns

pre 18 godina

Hrvatski državljanin je mogao postati nakon, odnosno tokom, Mirne reintegracije. Mirna reintegracija je, ako se ne varam, počela negde posle Dejtona, a završena je 1998..
Kao što se vidi ta "zla" Hrvatska je bilo prilično širokroguda u aboliciji - verovatno su to sve uradili samo da napakoste Srbiji...

vasilije knezevic

pre 18 godina

Danas je NY Times na svojoj, najcitanijoj trecoj strani, potvrdio ono sto zapadna stampa radi vec godinama. Nije u pitanju ubistvo 6 muslimana nego antisrpska propaganda. To treba da je jasno svima i bilo sta se servira Zapadu samo je pasivna agresija prema svome narodu. Niko ne moze da negira zlocine u nasem gradjanskom ratu ali se oni ocigledno manipulisu protiv Srba.D a li se iko sjeca ko je prouzrokovao i poceo konfrontacije u Jugoslaviji?

Zapad, definitivno misli da su to bili Srbi. Nije se nasao losiji trenutak, nego bas sada, da se jedna takva vijest servira neprijateljima koji ustvari to jesu i danas. U kakvom se polozaju nalazi ta zemlja koja ustvari i ne postoji. Razgradjivanje je doseglo najnizi patos, dublje se ne moze ici .CIA, prema novosti iz engleskog lista, ima svoj "outlet" u Beogradu. Da li ista drugo moze biti vaznije ili pateticno od toga? Da li se sve to cini za 12 miliona dollara koje snalazljivi pojedinac, ovdje u Americi, moze akumulirati za par godina?

veza

pre 18 godina

Zaista mi nije jasno i po kom pravu bi doticni Davidovic bio izrucen Srbiji. On je drzavljanin Hrvatske, a zlocine je pravio i u Hrvatskoj i u Bosni. Jedino ako mislite da je on srbin i da mu treba suditi u Srbiji. Po mom misljenju, a i po vazecem zakonodavstvu svi iz "skorpiona" bi trebalo da odgovaraju pred sudovima BIH jer su tamo pravili zlocine i tamo u Bosni se nalazi Srebrenica, i da nije bilo snimaka ubijanja muslimana iz Srebrenice pitanje je da li bi uopste doslo do njihovog hapsenja. Iako su Srpske vlasti znale i za jedinicu i za njihova zvjerska ubistva. Neka ih sve stigne delic suza majki Srebrenice koje placu za svojom djecom.

Amara

pre 18 godina

Sta je sramni DB-e imao vishe nije ni vazno ali jedina je cinjenica da za vreme vladavine g-odina dr.Kostunice preko 90% hashkih optuzenika nalazi se u Shevingenu i "Legija"Ulemek-devojacko Lukovich nije nacionalni heroj i nalazi se gde mu je mesto.

Bart H. Simpson

pre 18 godina

Sva ova "igra" oko deklaracije u Skupstini postaje tuzna (ili smesna, zavisi od ugla gledanja). Svi kvazipoliticari upiru svoje napore u nekakvom nazovi pravcu kako bi prikazali kako su sve strane u ratu cinile zlocine (sto i jeste u tacno), ali cinjenica je da je Srbija imala svoje regularne, neregularne i kakve vec oruzane jedinice na teritoriji tada vec medjunarodno priznate drzave.
Ako neko misli da ce ova drzava izbeci kaznu medjunarodne zajednice u vidu placanja odstete porodicama ubijenih u BiH tesko se vara.
Spasavaj sta se spasti moze je poruka koja se moze procitati "izmedju redova" u izjavama nasih politicara.
Jeste da smo zemlja prakticno pred bankrotom i argentinskim scenariom ali nas to (verovatno) nece spasti kazne. I sta kad se to i bude desilo? Opet ce narod u svojim teorijama pricati kako je to samo zato smo Srbi, pravoslavci,... Pa i zasluzuje ovaj narod placanje reparacije, nije Klinton, nije Bush ni Bler ni neki Hans u Minhenu zaokruzivao Milosevica na glasackim listicima! Ne, mi smo! Kao narod u celini! I zato cemo morati da platimo, a kako, e to njih nije briga. A bolece nas, male ljude. Zivi bili pa videli.

Brana

pre 18 godina

Vrlo zanimljivo! Seku glave, ruke, noge, a kad se general preda treba da im placamo dozivotnu penziju. I minuli rad valjda. Toliko su nas zaduzili ti kasapi!

Vlada

pre 18 godina

Naravno da svako normalan osudjuje zlocine skorpiona.
Ali me cela ova hajka, samo na srpske zlocine podseca na ponovno gradjenje bratstva i jedinstva, kao posle Drugog svetskog rata. Nema pravde bez istine, dakle svi zlocini na sto svi zlocinci u Hag. U toj Srebrenici je ubijeno i mnogo srba, sve to treba reci u isto vreme. Ovako mi se cini da su radikali poprilicno u pravu ovaj put.

policija

pre 18 godina

Hrvatska policija nista nije manje letargičnija i sporija od srpske. Zar im je trebao doći novinar NY Timesa i pronaći toga 'Škorpiona'?

Zoran

pre 18 godina

Naravno da nije vazno ciji je drzavljanin Davidovic. Zlocince treba kazniti. Sto se naroda tice on treba da shvati da su strasna zlodela ucinjena od strane vodja koje je narod birao i dugo se njima ponosio.

klanfa

pre 18 godina

"Civilizovani svet je sokiran, civilizovani svet ovo, ono" a taj isti svet je bacio A-bombe na Nagasaki i Hirosimu! Dokle, bre, vise? Ovaj glupavi, tupavi, naivni SM nije poceo rasturanje SFRJ, nego skolovani, inteligentni, napredni, pobozni, evropski i svetski orijentisani politicari drugih republika. SM je prakticno ispao primitivac, koji ne zna sta prica i koga su "kolege" hladno nadmudrile i iskoristile. Ali doticne "kolege" to ne amnestira - pred javnoscu bivse SFRJ ostaju krivci za razbijanje zajednicke drzave, koja je u mnogocemu bila za uzor, neka vrsta mini-EU. Mislim da se to svesno ili nesvesno ignorise i da se recimo gdja.Kandic ponasa prema svom narodu kao Simon Visental prema Nemcima, sa tom razlikom da Jevreji nisu napadali Nemce, niti prema njima cinili zlocine, kao sto su to radili Hrvati, muslimani iz BiH i Albanci prema Srbima.

$Demo$

pre 18 godina

Sta reci o danasnjoj Srbiji kada znamo da 35% građana te drzave podrzava SRS, kada znamo da skupstina Srbije nije u stanju da donese deklaraciju kojom bi osudila STRELJANJE, bez suđenja, 8.000 civila u Srebrenici, itd, itd.
Proci ce jos dugo, dugo vremena dok se narod u Srbiji ne osvijesti i dok ne shvati da 1992. godine u Bosni nije bio građanski rat, da je to bila brutalna agresija na tek priznatu zemlju, agresija kojom se zelio stvoriti jedinstveni srpski prostor u BiH i sa tog prostora protjerati sve ono sto nije srpsko, agresija kojom je pobijeno ili protjerano nesrpsko stanovnistvo iz Zvornika, Bijeljine, Foce, Gacka, Trebinja, Doboja, Prijedora, Banjaluke, Omarske, Pala, Ilijasa, itd, itd.
Dakle, sve je to krenulo 1992. godine kada u BiH nije bili ni muđahedina, niti nekog organizovanog otpora lojalnih građana te drzave, a kulminiralo je stravicnim masovnim ubistvom građana Srebrenice 1995. godine.
I zato su u pravu svi oni koji tvrde da je Republika Srpska nastala na tim temeljima, temeljima zlocina i etnickog ciscenja.
Moze skupstina Srbije donositi kakve hoce deklaracije, ali svijet vec ima dovoljno argumenata i dokaza o svemu onome sto se desavalo u BiH od 1992. do 1995. godine.

Illyria

pre 18 godina

Kako da shvatim ovo :pripadnik "škorpiona" koji je hladnokrvno pucao civilima u leđa i ko zna šta još ne, ni po čemu se ne razlikuje od sredine u kojoj živi! Da li to znači da ni sredina gde on živi se ne razlikuje od njega!?

Andrija

pre 18 godina

Davidović je jučer uhapšen u skladu s Interpolovom potjernicom. Bit će zanimljivo hoće li ga Hrvatska izručiti i kome (Srbiji? BiH?). Haag ga ne traži ("neposredni izvršitelji su u lokalnoj nadležnosti"), a Ustav RH brani izručivanje državljana Hrvatske osim Haagu. Najispravnija pravna mogućnost je da mu se za genocid sudi u Hrvatskoj, no to će vjerojatno imati zanimljive reakcije kod protivnika i opstruktora povratka Srba u Hrvatsku (što bi se reklo "RSK" profitera).

Jelena

pre 18 godina

Uopste me ne bi iznenadilo da se zaista zapravo radi o tome da je pustanje snimka priprema onog dela javnosti za koje su Mladic i Karadzic heroji za njihovo hapsenje. Kako bas u ovom trenutku, a ne 1998, 2000. ili 2003? Britanci bolje znaju. Zaista me zanima zbog cega su drzava i sve partije, opozicija i pozicija, cutali deset godina o Srebrenici, a cim se prikaze traka, nasa vrla policija sutradan pohapsi one koji su na traci i do kojih je mogla da dodje. Pa da istoj vrloj policiji ne treba ni jedan dan da barem utvrde ko su ti ljudi? Mora da je vrla policija sve vreme znala za njih, a nije mrdala prstom. Nadam se samo da se Srebrenicom nece opet manipulisati, puno ljudi je nastradalo.

Milan

pre 18 godina

Zar Srbija treba da bude satanizovana zbog zlocina hrvatskih gradjana? Mada smatram da za zlocine treba da odgovaraju izvrsioci a ne celi narodi.

Komunista

pre 18 godina

Pretnje treba shvatiti ozbiljno, jer dolaze od zlotvora koji su se vec dokazali grantirajuci i mucki ubijajuci desetine hiljada civila, zena, dece, staraca i vezanih zarobljenika. Zato odmah nahvatati bednike koji prete i batinom zatuci za sva vremena, bez ikakve diskusije.

Nikola

pre 18 godina

Pa jasno je da je BIA pustila snimke kako bi Rade i Kostunica kupili malo miosti kod Amera. Svidja mi se sto njih dvojica obavljaju poslove zbog kojih su optuzivali Djindjica...

Nemanja_Zaric

pre 18 godina

Smatram istinom izjavu Natase Kandic da su pregovori sa Mladicem u toku. Informacije koje je javnosti sapostavala Kandiceva svih ovih godina su bile bolne i teske ali, na nasu zalost, istinite. Tako i u ovom slucaju. Zar se slucajno letargicna Vlada digla na noge posle snimka monstruznog ubijanja decaka iz Srebrenice, otkud policija sad tako efikasna? Da, upravo je to uvod u hapsenje odnosno tzv predaju Mladica i on ce se lepo otputovati u zemlju lala da se tamo sveti svojoj mitomaniji i Turcima koje nikada u zivotu nije video osim u pesmama. Nego, da li ce uskoro biti uspostavljen sud protiv Zlih staraca okupljeni u SANU jer su oni indukovali i generisali razne Mladice i njima slicne...Da ne bude zabune: NIKO NE SME BITI AMNESTIRAN!

G. Milivojevic

pre 18 godina

Ne sumnjam da bi junacina iz obezbedjenja Ratka Mladica, glavnom uredniku lista "Danas" zaista "odsekao glavu, ruke i noge", jer je upravo ta patoloska sklonost Mladicevih "momaka" da seku "glave, ruke i noge" (i ubijaju decu i civile!) ono sto je i sokiralo sav civilizovani svet!

Stane

pre 18 godina

Pre neki dan sam čitao ako se ne varam u "Politici", bila je neka priča o Mladiću i kaže "anonimni izvor blizak vlastima" da on prema njegovim saznanjima "nije u Srbiji već šest meseci". Pa znači da do pre šest meseci jeste bio, a oni ga nisu uhapsili?!! Mislim da on kupuje svoju slobodu velikim parama... I uopšte mi se ne sviđa ta priča o "pregovorima o predaji", kakva predaja, treba ih pohapsiti sve za primer, počistiti svoje dvorište i ne čekati uvek da nam neko sa strane kaže da tu ima đubreta. Ne, kod nas ne može tako, nego uvek mora da se prikaže neka kaseta, da se još malo izblamiramo pred očima sveta, da neko zapreti sankcijama ili ne znam čime. I još će ispasti na kraju da će se "mučenik" dobrovoljno predati i po ko zna koji put "položiti svoju žrtvu zarad srbstva i otačastva".

Mashinovodja

pre 18 godina

Interersantno, hrvatski državljanin. Biće još interesantnije kada objasni šta je tražio u BH i ko ga je tamo poslao nakon što ga je naoružao i opremio. Naročito, s kojim ciljem i zadatkom?

BiH

pre 18 godina

Kad se radi o granicama onda su Srbi iz Hrvatske samo Srbi. Kad se radi o zlocinima onda su to "hrvatski gradjani. Nesto u stilu "oni su nasi, sve je to nase ali ako je slucajno neko nesta urado ond a je to njihovo". Zanimljivo.

Patriota

pre 18 godina

Nisu ispisani grafiti stavovi pojedinaca, vec veceg dela naroda. Da je obrnuto vec bi bili uhapseni i Karadzic i Mladic, ali se vlast plasi. I treba da se plasi, i zato nece biti nikakvog hapsenja niti dobrovoljne predaje. Ja se samo nadam da su obojca negde daleko i da se samo smeju na sve ove gluposti.
Pozdrav svim pravim patriotama.

mirko-ns

pre 18 godina

Hrvatski državljanin je mogao postati nakon, odnosno tokom, Mirne reintegracije. Mirna reintegracija je, ako se ne varam, počela negde posle Dejtona, a završena je 1998..
Kao što se vidi ta "zla" Hrvatska je bilo prilično širokroguda u aboliciji - verovatno su to sve uradili samo da napakoste Srbiji...

vasilije knezevic

pre 18 godina

Danas je NY Times na svojoj, najcitanijoj trecoj strani, potvrdio ono sto zapadna stampa radi vec godinama. Nije u pitanju ubistvo 6 muslimana nego antisrpska propaganda. To treba da je jasno svima i bilo sta se servira Zapadu samo je pasivna agresija prema svome narodu. Niko ne moze da negira zlocine u nasem gradjanskom ratu ali se oni ocigledno manipulisu protiv Srba.D a li se iko sjeca ko je prouzrokovao i poceo konfrontacije u Jugoslaviji?

Zapad, definitivno misli da su to bili Srbi. Nije se nasao losiji trenutak, nego bas sada, da se jedna takva vijest servira neprijateljima koji ustvari to jesu i danas. U kakvom se polozaju nalazi ta zemlja koja ustvari i ne postoji. Razgradjivanje je doseglo najnizi patos, dublje se ne moze ici .CIA, prema novosti iz engleskog lista, ima svoj "outlet" u Beogradu. Da li ista drugo moze biti vaznije ili pateticno od toga? Da li se sve to cini za 12 miliona dollara koje snalazljivi pojedinac, ovdje u Americi, moze akumulirati za par godina?

veza

pre 18 godina

Zaista mi nije jasno i po kom pravu bi doticni Davidovic bio izrucen Srbiji. On je drzavljanin Hrvatske, a zlocine je pravio i u Hrvatskoj i u Bosni. Jedino ako mislite da je on srbin i da mu treba suditi u Srbiji. Po mom misljenju, a i po vazecem zakonodavstvu svi iz "skorpiona" bi trebalo da odgovaraju pred sudovima BIH jer su tamo pravili zlocine i tamo u Bosni se nalazi Srebrenica, i da nije bilo snimaka ubijanja muslimana iz Srebrenice pitanje je da li bi uopste doslo do njihovog hapsenja. Iako su Srpske vlasti znale i za jedinicu i za njihova zvjerska ubistva. Neka ih sve stigne delic suza majki Srebrenice koje placu za svojom djecom.

Amara

pre 18 godina

Sta je sramni DB-e imao vishe nije ni vazno ali jedina je cinjenica da za vreme vladavine g-odina dr.Kostunice preko 90% hashkih optuzenika nalazi se u Shevingenu i "Legija"Ulemek-devojacko Lukovich nije nacionalni heroj i nalazi se gde mu je mesto.

Bart H. Simpson

pre 18 godina

Sva ova "igra" oko deklaracije u Skupstini postaje tuzna (ili smesna, zavisi od ugla gledanja). Svi kvazipoliticari upiru svoje napore u nekakvom nazovi pravcu kako bi prikazali kako su sve strane u ratu cinile zlocine (sto i jeste u tacno), ali cinjenica je da je Srbija imala svoje regularne, neregularne i kakve vec oruzane jedinice na teritoriji tada vec medjunarodno priznate drzave.
Ako neko misli da ce ova drzava izbeci kaznu medjunarodne zajednice u vidu placanja odstete porodicama ubijenih u BiH tesko se vara.
Spasavaj sta se spasti moze je poruka koja se moze procitati "izmedju redova" u izjavama nasih politicara.
Jeste da smo zemlja prakticno pred bankrotom i argentinskim scenariom ali nas to (verovatno) nece spasti kazne. I sta kad se to i bude desilo? Opet ce narod u svojim teorijama pricati kako je to samo zato smo Srbi, pravoslavci,... Pa i zasluzuje ovaj narod placanje reparacije, nije Klinton, nije Bush ni Bler ni neki Hans u Minhenu zaokruzivao Milosevica na glasackim listicima! Ne, mi smo! Kao narod u celini! I zato cemo morati da platimo, a kako, e to njih nije briga. A bolece nas, male ljude. Zivi bili pa videli.

Brana

pre 18 godina

Vrlo zanimljivo! Seku glave, ruke, noge, a kad se general preda treba da im placamo dozivotnu penziju. I minuli rad valjda. Toliko su nas zaduzili ti kasapi!

Vlada

pre 18 godina

Naravno da svako normalan osudjuje zlocine skorpiona.
Ali me cela ova hajka, samo na srpske zlocine podseca na ponovno gradjenje bratstva i jedinstva, kao posle Drugog svetskog rata. Nema pravde bez istine, dakle svi zlocini na sto svi zlocinci u Hag. U toj Srebrenici je ubijeno i mnogo srba, sve to treba reci u isto vreme. Ovako mi se cini da su radikali poprilicno u pravu ovaj put.

policija

pre 18 godina

Hrvatska policija nista nije manje letargičnija i sporija od srpske. Zar im je trebao doći novinar NY Timesa i pronaći toga 'Škorpiona'?

Zoran

pre 18 godina

Naravno da nije vazno ciji je drzavljanin Davidovic. Zlocince treba kazniti. Sto se naroda tice on treba da shvati da su strasna zlodela ucinjena od strane vodja koje je narod birao i dugo se njima ponosio.

klanfa

pre 18 godina

"Civilizovani svet je sokiran, civilizovani svet ovo, ono" a taj isti svet je bacio A-bombe na Nagasaki i Hirosimu! Dokle, bre, vise? Ovaj glupavi, tupavi, naivni SM nije poceo rasturanje SFRJ, nego skolovani, inteligentni, napredni, pobozni, evropski i svetski orijentisani politicari drugih republika. SM je prakticno ispao primitivac, koji ne zna sta prica i koga su "kolege" hladno nadmudrile i iskoristile. Ali doticne "kolege" to ne amnestira - pred javnoscu bivse SFRJ ostaju krivci za razbijanje zajednicke drzave, koja je u mnogocemu bila za uzor, neka vrsta mini-EU. Mislim da se to svesno ili nesvesno ignorise i da se recimo gdja.Kandic ponasa prema svom narodu kao Simon Visental prema Nemcima, sa tom razlikom da Jevreji nisu napadali Nemce, niti prema njima cinili zlocine, kao sto su to radili Hrvati, muslimani iz BiH i Albanci prema Srbima.

$Demo$

pre 18 godina

Sta reci o danasnjoj Srbiji kada znamo da 35% građana te drzave podrzava SRS, kada znamo da skupstina Srbije nije u stanju da donese deklaraciju kojom bi osudila STRELJANJE, bez suđenja, 8.000 civila u Srebrenici, itd, itd.
Proci ce jos dugo, dugo vremena dok se narod u Srbiji ne osvijesti i dok ne shvati da 1992. godine u Bosni nije bio građanski rat, da je to bila brutalna agresija na tek priznatu zemlju, agresija kojom se zelio stvoriti jedinstveni srpski prostor u BiH i sa tog prostora protjerati sve ono sto nije srpsko, agresija kojom je pobijeno ili protjerano nesrpsko stanovnistvo iz Zvornika, Bijeljine, Foce, Gacka, Trebinja, Doboja, Prijedora, Banjaluke, Omarske, Pala, Ilijasa, itd, itd.
Dakle, sve je to krenulo 1992. godine kada u BiH nije bili ni muđahedina, niti nekog organizovanog otpora lojalnih građana te drzave, a kulminiralo je stravicnim masovnim ubistvom građana Srebrenice 1995. godine.
I zato su u pravu svi oni koji tvrde da je Republika Srpska nastala na tim temeljima, temeljima zlocina i etnickog ciscenja.
Moze skupstina Srbije donositi kakve hoce deklaracije, ali svijet vec ima dovoljno argumenata i dokaza o svemu onome sto se desavalo u BiH od 1992. do 1995. godine.