1. Kada izborni cirkus poseti Vojvodinu, partijskim vodjama su puna usta Vojvodine i njenog napretka. A kad treba nesto da se uradi za nju nema ih nigde. Vaznija im Mira Markovic nego Vojvodina.
  (Lala, 31. maj 2005 18:22)

  # Link komentara

 2. Republicka administracija misli da ce ignorisanjem zahteva vojvodjanske Skupstine i vojvodjanske Vlade uspeti da minimizira zahteve koji stizu iz Vojvodine. Uporno zaboravljaju da Skupstina i Vlada u Novom Sadu imaju legitimitet jer su ih izabrali gradjani Vojvodine, da se u sastavu Skupstine i Vlade nalaze stranke (DS, LSV, SVM) koje su relevantne na podrucju Vojvodine, znaci i u buducnosti se moze racunati na njihov uticaj u politickom zivotu Srbije, i da im se takvo ignorisanje moze samo obiti o glavu (sto pokazuju rezultati i pokrajinskih izbora i lokalnih izbora u citavoj Srbiji, na kojima su DSS i G17plus katastrofalno prosli). Zahtevi koji stizu iz Vojvodine su zahtevi trecine stanovnistva Srbije, verujem i velikog broja gradjana iz drugih delova Srbije i Beograda, koji razumeju potrebu i vaznost decentralizacije. A DSS i G17plus se ponasaju u skladu sa svojom vaznoscu - cine stvari koje podrzavaju oni i onih par procenata gradjana Srbije koji ce na narednim izborima glasati za njih.
  (Dacha, 31. maj 2005 18:37)

  # Link komentara

 3. Od decentralizacije, u ovakvom politickom kontekstu, na zalost, videli smo, nema nista, niti ce biti ista. Vojvodina mora da se okrene radikalnijim daleko resenjima, ne bi li bar zaustavila totalno ekonomsko i kulturno propadanje, proisteklo ponizavajucim raspolaganjem njenim prihodima.
  (Marko, 31. maj 2005 21:21)

  # Link komentara

 4. E muka mi vise od republika, pokrajina, autonimija i slicniih secikesa, jel ima sansi da se vec jednom odcepe svi kojima je "Beograd posisao svu krv", pa da ostave makar onih par opstina oko Terazija na miru da zive svoj zivot! Zrenjanin, Sombor ili Paracin bi odavno svi bili u EU ili NAFTA-i ako treba, samo da nema zlotvora sa Vozdovca i Dorcola?!
  (ludilo, 31. maj 2005 22:39)

  # Link komentara