Janković za javnog tužioca

Beograd -- Visoki savet pravosuđa predložio Skupštini Srbije da za republičkog javnog tužioca izabere sadašnjeg v.d. Slobodana Jankovića.

Izvor: B92
Pošaljite komentar
 1. Zasto ga birati kada na slucaju MOBTEL nista nije uradio? Na osnovu pisanja stampe podneti su mu zahtevi za pokretanje postupka o priznavanju nistavosti Ugovora o osnivanju Mobtela, kao i brojnih zloupotreba i krivicnih dela u okviru istog. Da li kao nagradu za necinjenje ga biraju na to mesto?? Predlazem da se ta funkcija ukine. Ionako pravni sistem ne funkcionise.
  (Birjukov, 31. maj 2005 14:24)

  # Link komentara

 2. On je zaista zaslužio da iz v.d. (virtuelno dobrog) stanja pređe i stalno. Miran i tih čovek, neće da se zamera. Eto, na primer, Vlada Srbije krši zakone i on nije presavio tabak ili kao nadređeni nižim tužilaštvima dao nalog za to. Na primer, Zakon o sudijama nalaže da ministri ne smeju da imaju veće plate od sudijskih za više od 17%, ali ministri i dalje imaju 100.000 a sudije od 30 do 50.000 dinara. Baš su izjednačene izvršna i sudska vlast ili zakonodavna! Zakonodavnoj ne sme posebno da se zameri, jer će ga i bez toga razvlačiti na sednici Skupštine. Izem ti državu koju sudija mora da tuži kako bi ostvario svoja prava. Svaka čast, baš je podoban. Boljeg nema!
  (Sladjana, 31. maj 2005 14:31)

  # Link komentara

 3. Jeste da mi je u pitanju 'zemo' ali cini mi se da mu je glavna kvalifikacija, kao i ostalih lidera sudstva u Uzicu, to sto moze da ne radi nista po osnovu predmeta oko kojih cela javnost dize galamu. Nista oko afere sa DB, Knjaz Milos, Mobtel i slicno, pa sto da ga Kostunica i Labus ne predloze za predsednika?
  (Marko, 31. maj 2005 19:38)

  # Link komentara