Utorak, 31.05.2005.

12:07

Ukinuta poternica za Mirom Marković

Portparol Okružnog suda u Beogradu potvrdila da je povučena poternica za Mirjanom Marković, suprugom bivšeg predsednika SRJ.

Izvor: B92

Ukinuta poternica za Mirom Markoviæ IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

135 Komentari

Sortiraj po:

Ana

pre 18 godina

Posebno me je "dirnula" reakcija G17. Znate to je ona partija sto je do sada nekoliko puta obecavala da ce izaci iz vlade, ako se desi ovo ili ono. Pa, evo sada prilike! Znam, oni ce reci da tu odluku nije donela vlada i nije mogla na istu nikako da utice, jer je tuzilastvo i sudstvo "nezavisno". A sta je sa policijom? Njihov sef sedi u vladi.
Isto se odnosi i na SPO. Vuce, Mira se vraca na mesto zlocina, a ti i tvoji ministri ste tu gde jeste. Vasi napadi i reakcije postaju degutantni, sve dok ste sa njima.
Gde je moral, istina..?
Zar je vlast ispred svega? Tuzno i ruzno...

voya

pre 18 godina

Potpuno u stilu srpskog naroda koji je kao povezan oprugama: kad neko odskace opruga ga vraca dole, a kad mnogo pada ona ga vraca nagore. Tako je i sa Mirom Markovic - dok je bila osiona na vlasti svi su je mrzeli, a sada kada je potonula u neki Kazahstan, sve se to zaboravlja, sirota je i jadna ona.
Svi ce se oni vratiti, samo Zoran nece.
Sram te bilo, Srbijo!

Marko

pre 18 godina

Ovo je strašno. Da li je moguće da smo i ovo dočekali? Pa da li Koštunica ima neku granicu, ili će sve učiniti da ostane na vlasti. Treba za njim mi kao narod da raspišemo poternicu i da ga skinemo zauvek odatle. Ako ništa bar da ga očima više ne vidimo.

razocarani

pre 18 godina

Gospodja je dodeljivala stanove svojim dadiljama a ja ovih dana na jedvite jade preuredjujem podrum i golubarnik kako bi mi deca imala prostoriju za ucenje!!I Sad ona slobodno moze da se vrati?!! Pa doticna gospodja-drugarica je poznata po svojim demagogijama o socijalnoj ravnopravnosti a gde sam ja u svemu tome? Gde su moja sredstva izdvajana za stanove, gde sam ja u njenim vizijama uredjenog druztva? A, mozda bi bilo bolje da sam i ja bio dadilja.
Mozda sam trebao da pocnem sa gajbicama pa ne bi danas preuredjivao golubarnik?!!!

Dragana Dj

pre 18 godina

Ne mogu da verujem da zaboravljamo sve nesreće i zla. Zar je dovoljna "časna reč" advokata i da sve zaboravimo?
Ljudi, setite se 5. oktobra 2000. i 12. marta 2003.!

Rasa

pre 18 godina

Dakle Kostunica je definitivno presao na "tamnu stranu". Nas Palpatin lagano kompletira infrastrukturu za povratak totalnog mraka devedesetih. U isto vreme nas veliki prijatelj Putin drzi Hodorkovskog u kavezu, ali nije ni malo gadljiv na novac porodice Milosevic i nije mu padalo na pamet da se pozbavi poternicom do sada. Nas dragi predsednik kohabitira li kohabitira, da mu cak i opskurni skup na pravnom predstavlja izliv demokratije. Mira je tu znaci, Covic brine o Kosovu, Palpatin vodi vladu, a 100000 novih nezaposlenih samo sto nije grunulo na ulice....

ministrov covek...

pre 18 godina

Sve sam ocekivao od Kostunice, ali da Miru proglasi svecem zarad opstanka na vlasti....??! Pa ako je dotle doslo da ti socijalisti drze fotelju i jos i ucenjuju povratkom Mire i Slobe, onda nam je svima sve (odavno) jasno. Ovo nece na dobro da izadje...

sedmica

pre 18 godina

Neprijatnim iznenadjenjima od strane Kostunice & co. nikad kraja. Trebalo bi barem da se stide pred Djindjicevom decom, pa da dodam Curuvijinom decom, Stambolicevim sinom....ITD.
Ma nemam reci, a opet ako je protiv M.M. podignuta optuznica samo za nezakonito dodeljivanje stana, onda ionako nema veze, jer nema smisla, nema morala, nema nade.

Miki i Gale

pre 18 godina

Ništa bolje se nije moglo ni očekivati od Jočića, Stojkovića i ekipe.
Nadam se, samo da će narod kazniti kvazilegaliste na narednim izborima.
Stidim se što sam 2000. zaokružio ime Vojislava Koštunice na glasačkom listiću.
SRAMOTA!

Sale

pre 18 godina

Ovo je neverovatan SKANDAL!
Dakle, nas pravosudni sistem je POTPUNO zavisan od politicara. Ako se ovako nastavi nikad necemo u EU...

crnicrnja

pre 18 godina

Ovo su reforme. Svaka cast. Stvavno vadikalno.
Nego braco Srbi, hajde mi lepo da nadjemo nekog da nas povede u novu seobu negde daleko sto dalje od ove zemlje crnila i propasti, negde gde se kriminal kaznjava, a postenje nagradjuje i gde su zlocinci u tamnicama i rupama, a ne u vilama i mermernim bazenima.

Deus

pre 18 godina

Surcin,septembar 2005
Velika guzva na nasem najvecem aerodromu:stotine novinara, televizijskih ekipa, fotoreportera iz zemlje i sveta, rodjaci, kolege iz stranke, politicki vrh i posteni gradjani, docekuju s nestrpljenjem "devojku sa cvetom u kosi". Avion je sleteo: odjednom, na centralnoj bini, nesto ljubicasto-bordo pocinje da se pomera, dok muzika sa razglasa pocinje da se prolama. Ah, posle toliko vremena Zoka B. je ponovo na TV-ekranima, gde za svoju uciteljicu peva njenu omiljenu pesmu "Jugoslavija"!Vrata aviona se otvaraju, "devojka sa cvetom u kosi" se pojavljuje i prvo sto izjavljuje, da su ona i njen muz "SA NAMA"...
(Da li je ovo moguce?!)

Billy The Kid

pre 18 godina

Svakoga dana se desi nesto novo sto me navede na razmisljanje da odem sto dalje od ove drzave, jer mi ovde ocigledno nije mesto !!!

Zorica

pre 18 godina

Ajmo, ajde nesto konkretno (iako sam se predala u jednom od ranijih komentara). 'Ajde da zatrpamo holandske vlasti mailovima u kojima trazimo da se ne dozvoli gospodji da stupi na tlo Holandije. Tamo valjda SPS nema cime da uceni njihove vlasti. U ime zrtava prvenstveno,a i u ime svih nas koji zbog gospodje, njenog supruga i njihove klike (koja se rehabilituje uveliko), vec dugo ne mozemo da vidjamo svoje najmilije. Ja NE MOGU da dobijem vizu jer sam na trzistu rada, a u svim ambasadama mi traze radnu knjizicu. Ne mogu da dobijem posao jer imam 53 godine. Ja ne mogu da vidim svoju kcerku jer ona ceka svoju prvu bebu hiljadama kilometara daleko (u srecnom mesovitom braku, i naravno u izbeglistvu zbog pogibeljnih aktivnosti Mirinog "neznog" muza). Otvoreno pitam gospodina Mircica: imam li ja pravo da vidim svoje dete s obzirom da on kaze da je pravo svake zene da vidja svog muza? Ja nisam nikada gonjena ni za sta. Nisam cak ni saobracajni prekrsaj napravila ikada. Imam li ja pravo ili cu nastaviti da buudem kaznjavana politikom ovdasnjih vladara i glasaca koji se verovatnio plase da izvire ispod "svoje sljive", pa im odgovara da svi sedimo u izolaciji, a Mira neka putuje, pa nek nam svet opisuje.
Ako ne krememo u akciju ODMAH dozivecemo da ova Skupstina donese rezoluciju da Djindjic i Stambolic nisu nikada ni postojali. To bi nam mogli objasniti ustedom novca koji se koristi za sudske troskove (G17 bi to mogao lepo da uoblici, a ministar pravde da nadje zakonski osnov za to, sve legijalno).

Veshtica, BGD

pre 18 godina

Mene od ove vlade Srbije vise nista ne iznenadjuje. Na "casnu pionirsku" ili vec nesto slicno, pade Interpol poternica. Koja smo mi blamaza od zemlje! Ljudi, zgadilo mi se, i radim na tome da odvedem porodicu odavde!
Zao mi Zorana, i zao mi svih nas...

veciti optimista

pre 18 godina

Pitam se pitam, da li neko od nasih ministara cita ove komentare i da li ih uopste briga sta misli "raja"...U stvari, i ja pitam glupa pitanja, jer da ih je briga, davno bi rascistili sa prosloscu, a ne bi ostajali na vlasti, jer "nemaju vremena da gube sa nekim predlozima o rusenju vlade"...a dragi ministri, u Francuskoj je juce premijer dao ostavku...tamo premijeri i ministri nisu i ne ponasaju se kao beli medvedi, i ne misle da bi bez njih Srbija (Francuska) propala...a kome ja uopste pricam...bolje da gledam gde cu da emigriram u svojoj 33 godini....

Komsija iz Bloka 45

pre 18 godina

Koliko sam razumeo neke strane medije (zapadne), ukinuta je samo MEDJUNARODNA POTERNICA, ali NIJE ukinuta DOMACA POTERNICA. Ti mediji tvrde da je zapravo to bio njen zahtev koji je dostavljen preko njenog advokata u Beogradu. Razlog - da bi mogla da doputuje u Beograd da joj se sudi. Da li je istina ili trac, videcemo. Nadam se da ce domaci mediji, poput B92, prenositi vesti malo preciznije. Dakle jako je bitno da li je ukinuta domaca ili medjuanrodna poternica.

xxxxx

pre 18 godina

Ako je poternica INTERPOL-a vec bila raspisana, zasto je do sada nije uhapsila policija te prijateljske zemlje u kojoj je boravila?

Sonja Stanulov

pre 18 godina

Novi modni trend u Srbiji - vraca se cvetic u kosi!
Fuj!
Ako sam u prethodnih 5 godina, posle 10 godina borbe, poverovala da mozda moze nesto da se promeni, sada je krad. Adio, Srbijo, a mislim da necu biti jedina koja ce pobeci.
Od Milosevica je samo jedno vece zlo - njegova Baca. I evo vraca se. Ima li Boga, i sta smo mu toliko zgresili?

Lazar Pavlovic

pre 18 godina

To je super! Ocekujem da cenjena profesorka ponovo pocne da predaje marksizam i na mom fakultetu, a verujem da ce stati na put i novom pogubnom Zakonu o univerzitetu ! ... Sve to za njen novi pocetak... a za kasnije, videcemo...
OTPOR! BRE!!!

Душан

pre 18 godina

Повлачење потернице за Мирјаном Марковић представља политичку рехабилитацију терористичког режима Слободана Милошевића.
Она и њен муж најодговорнији су за убиство Славка Ћурувије, четвороструки злочин на Ибарској магистрали и убиство Ивана Стамболића. Њих двоје су Службу државне безбедности Србије претворили у лични сервис за чињење злочина, а Јединицу за специјалне операције претворили у Јединицу за специјалне ликвидације, која је убила и премијера Зорана Ђинђића.

dr Milan M. Cirkovic

pre 18 godina

Povratak Mire, tog hibrida Eve Braun i Elene Causesku, moze obradovati samo molekularne biologe i geneticare, posto takve "retke zverke" vise nema nigde van Severne Koreje, DR Konga i jos par rezervata totalitarizma. Stoga bi i nju po povratku trebalo zadrzati u rezervatu, s tim da kavez sa natpisom "najkrvolocnija zver u istoriji srpskog naroda" redovno obilaze djacke ekskurzije u cilju podizanja opsteg obrazovnog nivoa nacije.

Sablja>Katana

pre 18 godina

M.M se vraca jer ima gde da se vrati posto im je Vrhovni sud Srbije vratio gajbu. Jos samo da im ministarstva "sile" nadju adekvatno obezbedjenje do septembra.

Mira M.

pre 18 godina

Da parafraziram onog amerikanskog kosmonauta, malo drugačije - ovo je veliki korak za mene, a mali za čovečanstvo. Samo vi pišite komentare, Zorica Brunclik je već spremila nekoliko poslastica za mene. Run, Serbia, run!!!

zaustavite da sidjem

pre 18 godina

Ovo gde smo mi nije drzava, ovo je jedan vasarski ringispil, koji se oteo kontroli i vrti li vrti. Sve ludje i sve brze!!! Pa kad se jednog momenta bude otkacio - bice mnogo veselo! Ne znam sta da kazem na ovo sto sam procitala. Ja sam kao nesto studirala prava a sad sam saznala da se poternica povlaci na " casnu Titovu pionirsku rec " !? Sto rekose - covek se uci dok je ziv! Samo...meni je malo muka, malo sam pozelenela u licu a i u stomaku mi nesto bucka ... pa ne bi bilo lose da neko zaustavi ringispil,a?! Mislim po sistemu prekinite dovod struje ili gurnite klip u tocak, dok nisam nacisto povratila!!!

Lala

pre 18 godina

Moram da priznam da sam sa radoscu u srcu docekao ovu vest. Ona je spas za Srbiju. Ona je inicijalna kapsla za 6. oktobar, ona je toliko omrazena da jedva cekam da je vidim, jedva cekam da se ponovo dignemo i da dozivimo vise i taj 6. oktobar. Nadam se da cemo ovaj put biti pametniji, da smo nesto u medjuvremenu naucili i da smo uvideli da od plisane revolucije nema koristi....

Bogdan

pre 18 godina

Imali su njih dvoje itekako pogresnih poteza ali da Milosevic nije pruzio ruku nama Srbima u RS, ne bi nas ni bilo! Mi Srbi iz RS smo se citav rat lijecili na VMA, samo zahvaljujuci Milosevicu i njegovoj odluci da nam pomogne ! Moze se pljuvati koliko hocete ali SRAMOTA je pljuvati po Srbima i vladarima zemlje kakvi god oni bili, oni su bili vasi! Krali su i muljali ali ni ovi nisu puno bolji!
Pozdrav iz RS

Miroslav I

pre 18 godina

Baz obzira na sve gafove ove kvazi vlade, moram da utvrdim jednu cinjenicu a to je da se sastoji sve od mazohista i fatalista. Svesni su da NIKADA vise vlast nece videti ali se i pored toga tvrdo trude da nam ostave sto vise svinjarija i problema u amanet. Osveta je slatka, zar ne? Ali bice i za vas leka, gospodo. Ovo vam se nece zaboraviti. Budite sigurni. Nekaznjeno kao vase mecene iz SPS-a, JUL-a i SRS-a necete proci. Vi ne!

Čudna Šumetina

pre 18 godina

Konacno nesto normalno u Servudu. Lady Marion se opet vraca da daje sirotinji maline i stanove. Posle svakodnevnih afera, neetickih dogovora, cudnih imena, specialnih sudova, kumova, budala, vukova,...~,nesto obecavajuce. Nasa zemlja prati pravni razvoj srednjovekovne Engleske i ulazi u transformaciju, tranziciju i TRANS pravosuda. Sta ce nama ustav ili pisani zakoni. Presedani, obecanja i bona fides advokata. U tome je buducnost. Pa onda mozda se vratimo na pravo obicaja, ili pravo jaceg. Tamo nikog ne daju na sud. Onda mozemo da napisemo peticiju u Hag da nam vrate i G-dina Robina od Notingema. Neka mu seljaci presude.

adam

pre 18 godina

Odlicno, na vreme sam krenuo da jurim papire za iseljenje iz ove zemlje sa cvrstom odlukom da se u nju vise nikad ne vratim. Zbogom njene pospane oci...i ne samo njene.

Zoran

pre 18 godina

I treba da se vrati. Pa kad se SPS vratio na vlast, sto ona da se ne vrati.
Sada ce joj Kostunica kupiti Skodu Oktaviju (full loaded), od narodnih para, naravno, pa ce je setati po svim televizijama.
Legalno, nema sta ...

hajduk veljko

pre 18 godina

Pa da vas vidimo sada G 17 i SPO. Kada cete napokon da srusite ovu vladu. Da ne cekate i Cobija mozda da pristigne ? Necuvena sramota, "divna" poruka mladim generacijama!

Vojvodjanka

pre 18 godina

Petog oktobra su mozda neki od nas mislili da je desetak godina desavanja pre toga bio nocna mora. A sada uvidjamo da je taj datum bio - jedna velika iluzija. Ruzni snovi su postali realnost, jos gora od nasih najgorih slutnji.

Biljana Bukorović

pre 18 godina

Nadam se da smo sakupili dosta pari starih cipela, da je dočekamo na način koga se i ona nakon toliko prethodnih godina,sa zadovoljstvom uželela.

lud i zbunjen

pre 18 godina

Sramota. Dno dna. Ja vise nemam reci da opisem to sto se desava u Srbiji. Ljudi dokle cemo vise da sedimo i cutimo i trpimo ovo sto se radi, pa jel ima kraja nasoj strpljivosti ili je otupljenost svakodnevicom uzela toliko maha da za srbe vise nade nema. Niko drugi nam nece pomoci ako mi samima sebi ne mozemo. Dokle vise trpeti ove lazove, prevarante, prostake, kvazi-legaliste i ostale probisvete u ovoj tragicnoj vladi. Dokle ici unazad punom parom? Pitas li se Srbijo?

Co

pre 18 godina

Mira se vraća kući...Kapiram da će, kada dodje, objaviti knjigu pod nazivom „U izgnanstvu (Dnevnik Srpkinje u Sibiru)”. A onda će to biti najčitanija knjiga na Sajmu. Pa je potom ministar prosvete predloži kao redovni udžbenik u V razredu. Umesto geografije. Rusija-Kina via Sibir.Valjda sa puno fotografija. Gde je bila i sa kim se sastajala. Mira i Legija zajedno gledaju zalasak sunca. Kraj, bre!

maja

pre 18 godina

Polako se gasi svaka nada da cu se ipak vratiti u Srbiju nekada, pa makar i da uzivam u penziji, znaci za nekih cetrdesetak godina, posto po svemu sudeci to ni tada nece biti normalna drzava.

velja

pre 18 godina

Ovu vest koji ste doneli smatram da je to najveca sramota za vladu Srbije.Da li nasi ministri,predsednik vlade i skupstina malo razmislja o svojim potezima. Sve je to veoma zalosno

Marina

pre 18 godina

E svasta! da se covek prekrsti i levom i desnom...Samo jos da joj dodelimo neki stan, licno obezbedjenje, i po mogucnosti neki orden! A mozda da se i kandiduje?Daj Boze da se vise nikad ne vrati u zemlju...Sram je bilo

danijela

pre 18 godina

Pa,da nas vise nista ne moze da iznenadi.
To sto smo zbog g-dje i njenih planetarnih ambicija,pre vise od deset godina izbrisani sa svetske mape,i sto smo grcali da izadjemo na svetlost nekog normalnog dana,ne znaci bas nista za poltronsku politiku g-dina Kostunice.
Zao mi je sto u njemu vidim jos jednu ambiciju ni na cemu zasnovanu,kao da se ne seca kako je dosao na vlast.
Sramota,za sve njih.
Zbog takvih kao sto ste vi i G-dja cvetic u kosi,mi koji svaki dan mislimo na nasu zemlju,zivimo po drugim zemljama,osecajuci se kao stranci u sopstvenoj.

Gordana

pre 18 godina

U ovoj zemlji, nista vise ne moze dame iznenadi.Tuzno je posmatrati vlastodrsce kako hapse sitne svercere pod velom legalizma.Nebi me iznenadilo da gospodja dobije odlikovanje a i odstetu od Drzave za pretrpljene traume.

Marijan

pre 18 godina

Samo bih voleo da nam ona fina gospoda iy G-17 plus objasne da li je ovo pravna drzava?? Vlast ima meduzin pogled... Stefan Zweig...

LB

pre 18 godina

Pa ne cudi me ova vest! Tadic kohabitira, Kostunica i Vlada se boje da ne naljute SPS, Karic i ekipa se raspistoljili po Narodnom Pozoristu i dodeljuju "ugledne" nagrade "uglednom" Mishi Vasicu i "laureatima". Pa sto da se ne vrati i Mira?! Sa njom bi svecana loza u Narodnom bila kompletna! Srbija je to!!

Milan Radonjic

pre 18 godina

Neka moj komentar bude pismo koje sam vec uputio DSS-u:
"Poštovana gospodo, vama zaista ni do čega više nije stalo nego do suve i ogoljene vlasti. Sve one vaše priče oko nekakvog tobož legalizma ili šta li već, samo su sušta demagogija. Puko zamajavanje poluuspavane mase.
Nemate pravo da krv, suze i znoj drugih tako bestidno nipodaštite praštajući neoprostivo nekom ko milosti nije imao. Zgražavam se nad vama i vašom odlukom da se skine poternica za Mirjanom Marković, ženom čija je takođe bestidna sebičnost za vlašću gurnula ovu zemlju i sve nas u pakao iz kog smo jedva malo provirili napolje.
Vaša igra naivnih i neobaveštenih za iole pametnije je lako čitljiva. Idete čvrsto koracima onih za čija zaista neoprostiva zla lako nađete razumevanja....ipak, bez poštovanja, učesnik rata 1991. i 1992."

Dragan

pre 18 godina

Ne mogu da verujem.Ovde se treba nekom ... majke, makar zbog svih onih šetnji i batina tokom 10 god. Ako je i od ovakovog premijera dosta je... ili je mozda sudstvo nezavisno i on nema veze sa tim,a?Još da Legija da časnu pionirsku reč da nije organizovao ubistvo premijera i mogu da ga puste da se brani sa slobode.Inače je obećanje i data reč vrlo poznata i naširoko korišćena pravna kategorija.Daš reč i oni te ostave na miru.Ludilo. Brzo će i Markić kući,da se kladimo. SPS je tek počeo.

Nenad

pre 18 godina

Zaista ne mogu da verujem da se sud pravi nahogbu sa nekim ko sud ne poštuje. Ovo je potvrda da sudstvo u Srbiji definitivno nije nezavisno i da su mogući dogovori sa vlastima o svemu i svečemu. HAPSITI GOSPOĐU MARKOVIĆ KAKO UĐE ZEMLJU. Zapanjeni

Lala Holandija

pre 18 godina

U Srbiju moze ali u Holandiju nece. Sutra podnosim molbu sluzbi za strance Kraljevine Holandije da se drugarici Mirjani Markovic kojim slucajem ne dozvoli pristup na tlo Kraljevine Holandije iz humanirarnih razloga prema onim koji su zbog politickih perverzija bracnog para rekli zbogom Srbijo i otisli iz zemlje.Ona i ja i samnom mnogi drugi tj mi, tu itamo ne prihvatamo cinjenicu da moze uzivati status slobodne osobe kao posteni covekoljubivi gradjani Srbije i ili Holandije.

Sava

pre 18 godina

Normalno je da ako ima dokaza za zlodela i dokazu se na sudu da moze biti osudjena. Licno ne vidim da ce se ikome zivot poboljsati ako se to desi. Raspisivanje poternice za njom je bio ishitreni potez kao sto je i ovaj o ukidanju iste.
Ocigledno je Hag ( koji uostalom kontrolise vise nasu unutrasnju politiku nego sto se bavi pravdom) dao zeleno svetlo da Mira moze da dodje u Hag i ometa malo Milosevica kako bi pozurili to sudjenje i osudili ga za genocid pa odmah zatim i celu zemlju Srbiju za genocid. Te ce Kosovo time dobiti zeleno svetlo da se odcepi do kraja, a mi ne moramo vise da se zavitlavamo ulaskom u neku EU koje ionako uskoro biti nece.

Y, USA

pre 18 godina

Dakle, bez komentara...sta god da kazem ne znam da li bi imalo smisla...eto, zato smo '96-'97 bili na ulicama i smrzavali se i dobijali batine od NJIHOVIH POLICAJACA...zbog ovoga smo 5. oktobra gutali suzavac i popili batine, opet od NJIHOVIH POLICAJACA...i sve ono sto se desavalo u medjuvremenu, da ne ponavljam vec mnogo puta receno i u ovim komentarima...Eto, ZBOG OVOGA smo sve to, inace da smo znali da ce ih uhapsiti i osuditi, ne bismo, majke mi...mi bas volimo i jedva cekamo sve to opet...pa ovako je dosadno!Mazohizmu naseg naroda nikad kraja...TAKO TREBA...za sve one koji se secaju......nema revansizma...super! MA nemam reci...i sve manje zelim da dodjem u tu Srbiju i roditelje da vidim...ali Srbiji obrazovani i mladi ni ne trebaju...ocigledno...trebaju joj Mira i Sloba i zatucana populacija...O, Boze!!!

Knez Miskin

pre 18 godina

Ukidanje medjunarodne poternice je preduslov za dobijanje ruskog drzavljanstva. Bez obzira na visoke veze minimalni uslovi se moraju ispuniti i u Rusiji. Do septembra ce sve biti gotovo, a podizanje nove poternice sada pritiv ruske drzavljanke nece biti tako zgodno s obzirom na stratesko partnerstvo koje su potpisali Boris i Voja sa izvesnim (FSB) Putinovim specijalnim izaslanikom.

Zoran

pre 18 godina

Ne mislim da je Mira Markovic cistih ruku. Sto se tice pitanja kome da se sudi za sve sto se dogodilo, ne treba udarati samo po Slobi i Miri. Ne mogu dva coveka da zalude milione bez pomagaca i naroda koji je spreman da proguta svaku udicu. Mangupi uvek procene koga mogu da obrlate i priliku ne propustaju.

mm

pre 18 godina

ocu ja da se vrati i ona i cela njena familija, i svi saradnici, pa da dodju kod mene kuci, da sednemo za sto. pa da im ja i moja porodica presudimo za to kako zivimo i kakve su plate nasih roditelja bile i ostale. presuda bi bila krivi ste za los zivot jedne porodice. e sad tako pa puta koliko ima porodica u srbiji, pa toliko svetlosnih godina u zatvoru. da mi je d aim ja sudim...

Marko

pre 18 godina

Je li ima jos negde nize da padne ovaj narod. Neka niza stepenica. Treba svi da se stidimo. Nema ovaj narod vise trunke obraza. Sami smo krivi. Sramota teska.

Dušan

pre 18 godina

I ako se stvarno pojavi na sudjenju oni će je pustiti "zbog nedostatka materijala", pa ćemo do mile volje da je gledamo po "Klopkama", "Zamkama" i sl. i slušamo kako joj je učinjena velika nepravda. Možda joj sud da i odšetu od nekoliko miliona, kao što je sad nedavno dao Vučeliću - da ublaži jadnoj ženi duševnu patnju koju je pretrpela.

Nadam se da su se ljudi malo opametili i videli da Koštunica nije ni pošten ni fin već je kopija Miloševića koja će nas, kao i on, ponovo vratiti tamo gde smo bili pre 5. oktobra!

Radovan CH-Bazel

pre 18 godina

Pa sta mislite? Nju mora neko i da cuva kada se, nedaj Boze, vrati. Eto posla za legijinu suprugu, a bogami kako sudjenje napreduje, sve sam sigurniji da ce je Legija i Rade Markovic zajedno cuvati. E kolevko moja Srbijo GADIS MI SE.

Komentar sa zapadne strane

pre 18 godina

Mirina rec gvozdena vrata zatvora ispred sebe otvara i kad udje unutra iza sebe zatvara U pitanju je sudjenje i nakon njega opravdani izostanak sa slobode na odredjeno vreme. Da li se drugarica sef Jugo udruzenja lazolova-lopova- levih-lu.. izjasnila sa casna rec. Ajde da se smejemo.

Djuk

pre 18 godina

To je super, samo nek se ona vrati, slobodno. Ja sam za to i da Slobu puste, i on nek se vrati, pa da im sudimo onda zajedno, normalno i posteno, pa lepo u pravi srpski zatvor, na zasluzenu robiju, za sva nedela koja su pocinili raznim narodima, pre svega svom.

Nikola

pre 18 godina

Naravno da ce se vratiti jer je to njena zemlja, drugo ne verujte mnogo sta se prica, sve je to previse preuvelicano a i mi smo takav narod samo da opljujemo. Te uradili ovo te uradili ono a gde su dokazi nema ih. Sve sama nagadjanja te ubili Stambolica te ubili Djindjica a sta ako sve to rade oni koji zele da prebace krivicu na stranu gde je to najplodnije.
Imali su privilegije to je cinjenica ali pogledajte i ove nove Milosevice ma sve je to isto.

Kalemegdanski prolaznik

pre 18 godina

Ovo nije baš nekakvo iznenađenje. Samo pokazuje da stari klanovi i dalje vladaju zemljom bez smisla kako se partije ili grupacije u skupštini zvale. Slučaj Đoinčević i odluka sudije u slučaju MM i dalje govore koliko je pravosuđe korumpirano i ne funkcioniše. Mislim da će povratak egzekutorke u zemlju doneti sa sobom nove ne rasvetlene slučaje. To je u smislu kao što je Šešelj poručio, da hoće da vidi kog još živog ima kad se i on vrati u zemlju.

pasivni posmatrac

pre 18 godina

Vrlo zrela odluka koja pokazuje da je u Srbiji zaista zazivela demokratija u pravom smislu reci. Ova odluka znaci da je receno NE revansizmu i osveti nad politickim neistomisljenicima. Svaki savestan gradjanin ce pozdraviti ovu odluku.

mala

pre 18 godina

Ako optuznica glasi samo sto je nekome dodjelila stan, onda to i nije nekakav razlog da se pokrene medjunarodna potjernica. Da li je mozda sebi uzela stanbeni objekat iz drustvenih sredstava ? Blago drzavi koja nema ozbiljnijih problema.

Miki

pre 18 godina

Kostunice SRAM TE BILO!!!!
Labuse SRAM TE BILO !!!!!!
SRBIJO sram te bilo!!!!! itd.
Pred Djindjicevom decom treba da vas je sramota!!!!!
Ta familija bi trebala dozivotno da ide u zatvor, jer nam je unistila zivote!!!!!

Razočaran

pre 18 godina

Pa i Bagzi je obećao sudiji da će se vratiti čim ga pozovu. Zašto ne bi smo verovali i advokatu Mire Marković?
E, moja Srbijo svaki dan padaš niže i niže. Svaka čast našoj Vladi, još malo pa će cela porodica Milošević biti na okupu, sa sve Šešeljem da ih čuva. Bruka i sramota.

Miki_bg

pre 18 godina

Kostunica je pokazao svoje pravo lice. Kilavi legalista i nije toliko kilav kada treba da nagradjuje zlocince.
Gospodin Labus i g17 bi i Slobu proglasili najvecim ekonomskim strucnjakom samo jos za koji dan na vlasti. Ohrabruje me jedino izjava Senica iz SPO. Verujem da Vuk i SPO nece preci preko ovog skandala. Samo me interesuje Tadiceva reakcija. Mozda gospodin nije obavesten? Ili ce u svom stilu dati neku potpuno haoticnu i nejasnu izjavu. Vreme je da ova Vlada ode u proslost. U suprotnom Srbiji preti propast.

Thirn sa Vračara

pre 18 godina

Ono što mi je najluđe u celoj vesti je činjenica da nije ONA obećala da će doći na glavni pretres, već je došao njen branilac, pa je ON obećao da će Mira doći na glavni pretres zakazan za septembar, što ne mora biti istina (moguće je i da nisu uopšte kontaktirali), već samo advokatski fazon da se povuče poternica za naredna četiri meseca. I kad se Mira ne pojavi u septembru ( a neće), biće opravdanje "ali znate sudija, ona je meni STVARNO obećala, majke mi", i svi ćemo biti četiri meseca bliže zastarelosti gonjenja. Jadan je i taj sudija Okružnog suda koji je naredio povlačenje poternice i pravosuđe u celini.

b

pre 18 godina

Ako se gospodja vrati iz Kazahstana, ja cu dici licnu tuzbu protiv nje, jer ona je kriva za moj los zivot u Srbiji zbog kojeg sam morao da emigriram. I jos nesto, bude li se vratila, ja se nikad ne vracam u zemlju. Pa neka Srbija odluci hoce li nazad zdrave strucnjake ili diktatore.

Nenad

pre 18 godina

Samari Srbiji stizu sa svih strana i iz svih pravaca. Ako se pojavi na sudjenju ipak je povlacenje poternice pametan potez . Svi koji su optuzeni trebaju da se pojave na sudu . Kako se dolazi to toga ne bi trebalo da prestavlja neki problem. Pogledajte kako postupa FBI u borbi protiv mafije.

Nidza

pre 18 godina

Ovo je ogoljena korupcija i kriminal na drzavnom nivou. Dok poternice protiv momaka koji nece da sluze vojsku ostaju na snazi...Zbogom, Srbijo!

Srba

pre 18 godina

Raspustite sve zatvore. Tamo su samo nevini. Sve poternice povucite upitanju su nevini ljudi. Aktivirajte one za Otporasima i novinarima . To su zlocinci.

Petar

pre 18 godina

Svaka cast ovoj vlasti. Za kratko vreme je uspela da opet vrati kriminal na velika vrata. Putuj Evropo, zaboravi zauvek za nas...

misa rex

pre 18 godina

Pa ovo je neverovatno! Dakle, u Srbiji se zlocin isplati, stavise preporucljivo je biti kriminalac. Definitivno se pokazalo da su Milosevici, Karici, Miskovici, Legije, Hamovici i ostali, da ih ne nabrajam, najpametniji gradjani Srbije. Mi, ostali, koji nismo pljackali, ubijali i bavili se biznisom na srpski nacin, smo ispali veverice. Zato, Ajmo svi u kriminal, dok anarhija definitivno ne unisti ovaj jad od zemlje.

zika

pre 18 godina

I posle se jos neko pita ko je to dao politicku podrsku atentatorima??? Pa sve je bre jasno, i ne mora ni da se dokazuje na sudu kad se sve zna !!!

Slobodan

pre 18 godina

Svako na kraju "pojede ono sto zakuva". Svakoj generaciji na ovim prostorima se ispostavi racun. Kome ce racun konkretno biti naplacenzbog oslobadanja optuzbi idejnog inspiratora nedela na ovim prostorima videcemo.

Nebojsa

pre 18 godina

Sve "lepse" od lepseg, sve mi se vise cini da zivimo u zemlji slepih gluvih i nemih ljudi! Ne vide ili ne zele da vide sta im ovi rade, ne cuju sta im se sprema, a nemi su i ne umeju da viknu dokle bre vise vase gluposti da trpimo i da vam jadnom zauvek kazemo ne!
Pitam se dokle cemo stici takvi?

mirko

pre 18 godina

Pa lepo pise da je zena "obecala" da se pojavi na sudu i tuzilac je to naravno prihvato. Ako je neko od vas slucajno trazen od interpola, samo "obecajte" da ce te se pojaviti i nema problema. Nije mi jasno sto se dize frka.

Mikka

pre 18 godina

Pa, sad sto emigriram? Ima li neke gluposti koju, moja soon-to-be-ex zemlja nece uraditi? Za par meseci, nadam se, bice me bas briga, i ne samo to, nego ima iz dijaspore da tako glasam za radikale i Bogoljuba, da ce sve da se pusi... Koji smo mi *&$^#%... da ne poverujes!!!

Voja

pre 18 godina

Tako nam i treba kad posao nismo odradili do kraja po uzoru na nase komsije! Kad procitam ove grozne vesti da se najgora SPS-radikalska ekipa vraca u Srbiju srecan sam sto nisam tu. Dzaba bilo sve, od protesta '95.-'96. 5. oktobra svega.... I "naravno" da nije nikakav dil u pitanju o poverenju Vladi i skupstinskoj vecini. Ko je ovde lud?!

Saša Novak @ NL

pre 18 godina

Vec koji dokaz da su Zoran Stojkovic i Dragan Jocic podobni kadrovi lojalni starom rezimu koji dozivljava pravi "come-back". Narod koji je sa vise od 60% glasao za retrogradne stranke i ne zasluzuje bolje, istina boli.

DOgnjanovic

pre 18 godina

Plasticni cvetak zanovetak se vraca u Srbiju. Ponizna crna trojka SPS DSS SRS klub obozavatelja SM, novca i velkospske geografije pokusace da nas uvere u nevinost drugarice Markovic mame malog Marka viteza od pivskih gajbi. Samo dodji da ti se sudi u ime naroda.

Nada

pre 18 godina

To sto je MM skinuta sa poternice Interpola i nije nesto specijalno, posto je Rusi ne bi isporucili, kao sto i nisu, dok je i bila na poternici. Ovo mi vise lici na neki ustupak da bi mogla da putuje kod Cobice u Hag. Ali ukoliko se stvarno pojavi u Srbiji treba je zatvoriti na dozivotnu, ne zbog stana neke dadilje, nego prvenstveno zbog slucaja Stambolic, pljacke naroda i ucestvovanja u svim prljavstinama koje je proizvela. Na dozivotnu u Srbiji, pa neka dodje !!!

Tanja

pre 18 godina

Sta je to Mira obecala? Ako je obecala da se vise nece baviti politikom i povuci se iz javnog zivota, onda O.K., nek se vrati. Ali da nas opet zavija u crno, to necemo dopustiti. Ako imamo bar malo pameti u glavama.

A.R.

pre 18 godina

Predlazem da joj odmah Vlada isplati i nadoknadu za pretrpljeni strah i neugodnosti, da joj se javno izvini i nazove koju ulicu ili trg po njoj kao gest dobre volje. I odmah da bude izabrana za predsednika SANU, sva dela da joj se stampaju do besvesti, konferencije za stampu svakog dana, javne promocije JUL-a u svim gradovima i selima, a moze i po kojoj njivi i sljivaku, i naravno, da joj se dâ i koje ministarsko mesto u vladi. A odmah da se ukine i poternica zlatnom sincicu, da mu se vrati Bambilend, ona parfimerija u centru grada i sve sto je svojim mukotrpnim radom stekao, i, naravno, da se i on novcano obesteti. Pa kad smo vec tu, da vratimo onda jos i tatu, pa da lepo cela porodica bude na okupu sa svima nama, i da opet svi lepo uzivamo zajedno kao u stara dobra vremena.
FUJ!!!!!

Filip

pre 18 godina

Cekajte!!! Da li je stvarno moguce da ce neko sada da nas ubedjuje kako se Mirjana Markovic sve ovo vreme bavila iskljucivo pisanjem i vaspitavanjem dece i kako nema dokaza da je izvrsila neko krivicno delo?
Ovo je stvarno vrhunac bezobrazluka!

SaleBG

pre 18 godina

Posto je, bar za sad, samo "Baki nesto cuo" sacekajmo da vidimo da li je to tacno. Mozda je samo proba da bi se videla reakcija.
Inace, verovatno ce se za sud tesko pronaci dokazi o njenoj umesanosti u bilo kakav zlocin.
A cela Srbija zna :
- da je iz zemlje "zdimila" par dana pre ubistva Zorana Djindjica. ZASTO?
- da ,bar, od `95 do 2000te nista nije moglo da prodje bez njenog "befela". Opste je poznato da je Stanisic otisao sa cela DB zbog nje i da je Rade Markovic "njena ekipa". To da je ona dala nalog da ubiju Stambolica ne da mislim, nego znam, kao sto znaju svi. Druga je stvar sto bi G-din Rade ili g-din Cema trebalo to da kazu kako bi ona bila osudjena za taj zlocin.
- da je Marko pobegao glavom bez obzira 6.oktobra. ZASTO?
- da je njen sincic bio glavni, ili medju glavnima za naftu i cigarete. Opet tesko do dokaza, ali svi znaju!
- da je u pomenutom vremenskom periodu osnovala kriminalnu, interesnu grupaciju sa nazivom JUL, sa iskljucivim zadatkom da se "isisaju" poslednje pare iz naroda.
- da je ona predstavljala vodju najtvrdje ksenofobicne struje koja je, konacno dovela do toga da se onemoguci svaki dijalog sa bilo kim i da zemlja pretrpi strasno razaranje u ratu sa NATO.
- da je ona u potpunosti kontrolisala, uz pomoc svojih satrapa iz SRS, celokupno informisanje putem elektronskih i u najvecoj meri pisanih medija.
- da je bila inspitaror i inicijator donosenja inkvizitorskih zakona o informisanju i univerzitetu.
- itd, itd...
Pa nek dodje ako hoce, niko je nije ni terao da bezi. Valjda se do sad uverila da se ovima, sto im je bilo do bezanja pred 12. mart 2003. a ostali su tu, nista nije desilo. Naprotiv, sad su na vlasti.

Mladen Mladenovic

pre 18 godina

Moram priznati da je ova dama jedna od retkih osoba koja je, po mom mišljenju, isuviše "zabadala nos" u stvari koje nisu spadale u njenu "nadležnost". Zbog toga je mnogima bila antipatična. I meni takodje. Medjutim, bez obzira na to, smatram da njena gradjanska prava, moraju biti garantovana kao i svima ostalima. Zar je za nas vest, činjenica da se gradjanin ove zemlje vraća u svoju državu ili otadžbibu, svejedno. Onima, koji su za linč, kao i onima, koji priželjkuju ponovo neke oktobre, savetujem da ukoliko poseduju činjenice, ili dokaze, da je gospodja Marković, počinila bilo kakvo krivično delo, podnesu prijavu najbližem nadležnom organu. Na taj način će se bitno razlikovati od onih koje napadaju i gone odnosno od ove gospodje i njene familije. Uostalom podnošenjem prijave ispunićemo i svoju gradjansku dužnost... Samo napred. U to ime živeli....

Marko

pre 18 godina

Ovo je veliki reformski potez nasih dika i nada iz DSS i G17-. Ovo je pravi rad na reformama 5. oktobra, da se vise ni ne zna da je bio. Nije mi jasno kako SPO prelazi preko ovoga. Ali, jasno mi je da ako ne vratimo DS na vlast, kao jedinu iole normalnu i sposobnu stranku u ovoj drzavi, crno nam se pise.

Paracinka Paracin

pre 18 godina

E, vala, ako je jurimo preko Interpola samo zato sto je njena dadilja dobila stan "preko veze" - ne moraju ni da je jure!!

Slavica NS

pre 18 godina

Za sve optuzbe protiv MM, ukljucujuci i oficijelne i ove iz prethodnih komentara, nema nikakvih dokaza. Sve se svodi na rekla-kazala, a to u sudu ne prolazi.
Mira moze slobodno da dodje u zemlju, ma koliko se neki ljutili.

Aleksa

pre 18 godina

Ako je u satanskom umu MM ostalo imalo inteligencije, nece ni prilaziti Srbiji. A i odande gde bude, bezace cim cuje srpski jezik. Njena zlodela nece zaboraviti cak ni ovaj narod, koji je tradicionalno kratke pameti.

Sladjana

pre 18 godina

Ako je poternica povučena, to znači da je ipak neko od političara uticao na policiju. Ovo zbog toga što sud daje nalog policiji za raspisivanje poternice i nije bitno da li je reč o Miri Marković ili nekom drugom licu. Sud daje nalog za raspisivanje poternice zato što to lice nije dostupno sudu, odnosno zato što treba obezbediti prisustvo tog lica glavnom pretresu. Prema tome, poternica se povlači ako se lice sa poternice javi da je tu i da će se pozivima suda uredno odazvati. Tako da postoje dve mogućnosti - ili se Mira nekome javila ili su to uradili po preporuci "patriota i legalista".

Banci

pre 18 godina

Pa naravno da nije vise "trazena"..Zar mislite da ce Zoran Stojkovic da uradi nesto pametno? Ocekujem da se u Srbiju vrati i Marko, pa da pocne da cveta trgovina i ugostiteljstvo. On je jako uspesan, po njegovoj mami i tati, sa 20 godina je imao zaradjen milion maraka!

Zoran

pre 18 godina

Jos samo da oslobode Slobu zbog nedostatka dokaza i da se cela familija uz tearful reunion vrati u zemlju Srbiju i nasoj sreci, radosti i veselju nece biti kraja. Istorija nam se vec vise puta ponovila u obliku tragedije, ovo vise nije ni farsa nego sprdacina sa zdravim razumom ako ga je u ovoj ukletoj zemlji uopste ostalo.

bibi

pre 18 godina

Moj predlog je da joj se javno uputi izvinjenje, dodeli specijalna penzija od par hiljada evra, srede i doteraju sve kuće stanovi i ostala dobra i pošalje vladin avion da je doveze kad sve ovo bude gotovo.... a ja da imam vlast ona bi zajedno sa ovom vladom i ministrima doživotno plevila luk u padinjaku bez prava žalbe...slično bi i njen suprug to radio u Požerevcu ......baš mi je žao što nemam ni malo vlasti, ovako moram da trpim svakava poniženja od ove nesposobne vlade.

Miki

pre 18 godina

Ovo je katastrofa. Izgleda da se opet vracamo u komunizam. Zar se niko ne pita zasto je napustila zemlju pred ubistvo Djndica? Gde je Srpski narod da organizuje proteste, ovo samo moze da se desi u Srbiji. Jos smo mi daleko od Evrope, a da ne govorim o demokratiji.

Maca

pre 18 godina

Otkud da je Mira Marković za nešto kriva - prava je MAJKA TEREZA. Očekujem da je SPC uskoro proglasi za sveca, da joj Koštunica ponudi mesto MINISTRA ZA LJUDSKA PRAVA, a Tadić mesto savetnika za međunarodnu "saradnju" (nismo već više godina udarali u ratničke bubnjeve - treba na tome malo poraditi). Sramno, samo ni ta reč dobro ne opisuje stanje u kome se Srbija nalazi. Došli smo dotle da je možda jedini spas za Srbiju da UN i nas stave pod protektorat.

Ogorčena

pre 18 godina

E sad bi stvarno bio red i da je pozovemo nazad kao uzornog gradjanina i pustimo da napravi još koju ekonomsku vratolomiju u zemlji.

Ozna sve dozna

pre 18 godina

Ona je mirno i regularno napustila zemlju pred samo Djindjicevo ubistvo.
Na zalost, tranzicija se vinula preskocivsi sesti oktobar, a i mi nismo odlucni i hrabri Rumuni.

Ozna sve dozna

pre 18 godina

Ona je mirno i regularno napustila zemlju pred samo Djindjicevo ubistvo.
Na zalost, tranzicija se vinula preskocivsi sesti oktobar, a i mi nismo odlucni i hrabri Rumuni.

Ogorčena

pre 18 godina

E sad bi stvarno bio red i da je pozovemo nazad kao uzornog gradjanina i pustimo da napravi još koju ekonomsku vratolomiju u zemlji.

Maca

pre 18 godina

Otkud da je Mira Marković za nešto kriva - prava je MAJKA TEREZA. Očekujem da je SPC uskoro proglasi za sveca, da joj Koštunica ponudi mesto MINISTRA ZA LJUDSKA PRAVA, a Tadić mesto savetnika za međunarodnu "saradnju" (nismo već više godina udarali u ratničke bubnjeve - treba na tome malo poraditi). Sramno, samo ni ta reč dobro ne opisuje stanje u kome se Srbija nalazi. Došli smo dotle da je možda jedini spas za Srbiju da UN i nas stave pod protektorat.

bibi

pre 18 godina

Moj predlog je da joj se javno uputi izvinjenje, dodeli specijalna penzija od par hiljada evra, srede i doteraju sve kuće stanovi i ostala dobra i pošalje vladin avion da je doveze kad sve ovo bude gotovo.... a ja da imam vlast ona bi zajedno sa ovom vladom i ministrima doživotno plevila luk u padinjaku bez prava žalbe...slično bi i njen suprug to radio u Požerevcu ......baš mi je žao što nemam ni malo vlasti, ovako moram da trpim svakava poniženja od ove nesposobne vlade.

Miki

pre 18 godina

Ovo je katastrofa. Izgleda da se opet vracamo u komunizam. Zar se niko ne pita zasto je napustila zemlju pred ubistvo Djndica? Gde je Srpski narod da organizuje proteste, ovo samo moze da se desi u Srbiji. Jos smo mi daleko od Evrope, a da ne govorim o demokratiji.

Zoran

pre 18 godina

Jos samo da oslobode Slobu zbog nedostatka dokaza i da se cela familija uz tearful reunion vrati u zemlju Srbiju i nasoj sreci, radosti i veselju nece biti kraja. Istorija nam se vec vise puta ponovila u obliku tragedije, ovo vise nije ni farsa nego sprdacina sa zdravim razumom ako ga je u ovoj ukletoj zemlji uopste ostalo.

Banci

pre 18 godina

Pa naravno da nije vise "trazena"..Zar mislite da ce Zoran Stojkovic da uradi nesto pametno? Ocekujem da se u Srbiju vrati i Marko, pa da pocne da cveta trgovina i ugostiteljstvo. On je jako uspesan, po njegovoj mami i tati, sa 20 godina je imao zaradjen milion maraka!

Sladjana

pre 18 godina

Ako je poternica povučena, to znači da je ipak neko od političara uticao na policiju. Ovo zbog toga što sud daje nalog policiji za raspisivanje poternice i nije bitno da li je reč o Miri Marković ili nekom drugom licu. Sud daje nalog za raspisivanje poternice zato što to lice nije dostupno sudu, odnosno zato što treba obezbediti prisustvo tog lica glavnom pretresu. Prema tome, poternica se povlači ako se lice sa poternice javi da je tu i da će se pozivima suda uredno odazvati. Tako da postoje dve mogućnosti - ili se Mira nekome javila ili su to uradili po preporuci "patriota i legalista".

Aleksa

pre 18 godina

Ako je u satanskom umu MM ostalo imalo inteligencije, nece ni prilaziti Srbiji. A i odande gde bude, bezace cim cuje srpski jezik. Njena zlodela nece zaboraviti cak ni ovaj narod, koji je tradicionalno kratke pameti.

SaleBG

pre 18 godina

Posto je, bar za sad, samo "Baki nesto cuo" sacekajmo da vidimo da li je to tacno. Mozda je samo proba da bi se videla reakcija.
Inace, verovatno ce se za sud tesko pronaci dokazi o njenoj umesanosti u bilo kakav zlocin.
A cela Srbija zna :
- da je iz zemlje "zdimila" par dana pre ubistva Zorana Djindjica. ZASTO?
- da ,bar, od `95 do 2000te nista nije moglo da prodje bez njenog "befela". Opste je poznato da je Stanisic otisao sa cela DB zbog nje i da je Rade Markovic "njena ekipa". To da je ona dala nalog da ubiju Stambolica ne da mislim, nego znam, kao sto znaju svi. Druga je stvar sto bi G-din Rade ili g-din Cema trebalo to da kazu kako bi ona bila osudjena za taj zlocin.
- da je Marko pobegao glavom bez obzira 6.oktobra. ZASTO?
- da je njen sincic bio glavni, ili medju glavnima za naftu i cigarete. Opet tesko do dokaza, ali svi znaju!
- da je u pomenutom vremenskom periodu osnovala kriminalnu, interesnu grupaciju sa nazivom JUL, sa iskljucivim zadatkom da se "isisaju" poslednje pare iz naroda.
- da je ona predstavljala vodju najtvrdje ksenofobicne struje koja je, konacno dovela do toga da se onemoguci svaki dijalog sa bilo kim i da zemlja pretrpi strasno razaranje u ratu sa NATO.
- da je ona u potpunosti kontrolisala, uz pomoc svojih satrapa iz SRS, celokupno informisanje putem elektronskih i u najvecoj meri pisanih medija.
- da je bila inspitaror i inicijator donosenja inkvizitorskih zakona o informisanju i univerzitetu.
- itd, itd...
Pa nek dodje ako hoce, niko je nije ni terao da bezi. Valjda se do sad uverila da se ovima, sto im je bilo do bezanja pred 12. mart 2003. a ostali su tu, nista nije desilo. Naprotiv, sad su na vlasti.

Marko

pre 18 godina

Ovo je veliki reformski potez nasih dika i nada iz DSS i G17-. Ovo je pravi rad na reformama 5. oktobra, da se vise ni ne zna da je bio. Nije mi jasno kako SPO prelazi preko ovoga. Ali, jasno mi je da ako ne vratimo DS na vlast, kao jedinu iole normalnu i sposobnu stranku u ovoj drzavi, crno nam se pise.

Mladen Mladenovic

pre 18 godina

Moram priznati da je ova dama jedna od retkih osoba koja je, po mom mišljenju, isuviše "zabadala nos" u stvari koje nisu spadale u njenu "nadležnost". Zbog toga je mnogima bila antipatična. I meni takodje. Medjutim, bez obzira na to, smatram da njena gradjanska prava, moraju biti garantovana kao i svima ostalima. Zar je za nas vest, činjenica da se gradjanin ove zemlje vraća u svoju državu ili otadžbibu, svejedno. Onima, koji su za linč, kao i onima, koji priželjkuju ponovo neke oktobre, savetujem da ukoliko poseduju činjenice, ili dokaze, da je gospodja Marković, počinila bilo kakvo krivično delo, podnesu prijavu najbližem nadležnom organu. Na taj način će se bitno razlikovati od onih koje napadaju i gone odnosno od ove gospodje i njene familije. Uostalom podnošenjem prijave ispunićemo i svoju gradjansku dužnost... Samo napred. U to ime živeli....

Paracinka Paracin

pre 18 godina

E, vala, ako je jurimo preko Interpola samo zato sto je njena dadilja dobila stan "preko veze" - ne moraju ni da je jure!!

Filip

pre 18 godina

Cekajte!!! Da li je stvarno moguce da ce neko sada da nas ubedjuje kako se Mirjana Markovic sve ovo vreme bavila iskljucivo pisanjem i vaspitavanjem dece i kako nema dokaza da je izvrsila neko krivicno delo?
Ovo je stvarno vrhunac bezobrazluka!

Slavica NS

pre 18 godina

Za sve optuzbe protiv MM, ukljucujuci i oficijelne i ove iz prethodnih komentara, nema nikakvih dokaza. Sve se svodi na rekla-kazala, a to u sudu ne prolazi.
Mira moze slobodno da dodje u zemlju, ma koliko se neki ljutili.

Voja

pre 18 godina

Tako nam i treba kad posao nismo odradili do kraja po uzoru na nase komsije! Kad procitam ove grozne vesti da se najgora SPS-radikalska ekipa vraca u Srbiju srecan sam sto nisam tu. Dzaba bilo sve, od protesta '95.-'96. 5. oktobra svega.... I "naravno" da nije nikakav dil u pitanju o poverenju Vladi i skupstinskoj vecini. Ko je ovde lud?!

Tanja

pre 18 godina

Sta je to Mira obecala? Ako je obecala da se vise nece baviti politikom i povuci se iz javnog zivota, onda O.K., nek se vrati. Ali da nas opet zavija u crno, to necemo dopustiti. Ako imamo bar malo pameti u glavama.

DOgnjanovic

pre 18 godina

Plasticni cvetak zanovetak se vraca u Srbiju. Ponizna crna trojka SPS DSS SRS klub obozavatelja SM, novca i velkospske geografije pokusace da nas uvere u nevinost drugarice Markovic mame malog Marka viteza od pivskih gajbi. Samo dodji da ti se sudi u ime naroda.

Nada

pre 18 godina

To sto je MM skinuta sa poternice Interpola i nije nesto specijalno, posto je Rusi ne bi isporucili, kao sto i nisu, dok je i bila na poternici. Ovo mi vise lici na neki ustupak da bi mogla da putuje kod Cobice u Hag. Ali ukoliko se stvarno pojavi u Srbiji treba je zatvoriti na dozivotnu, ne zbog stana neke dadilje, nego prvenstveno zbog slucaja Stambolic, pljacke naroda i ucestvovanja u svim prljavstinama koje je proizvela. Na dozivotnu u Srbiji, pa neka dodje !!!

Saša Novak @ NL

pre 18 godina

Vec koji dokaz da su Zoran Stojkovic i Dragan Jocic podobni kadrovi lojalni starom rezimu koji dozivljava pravi "come-back". Narod koji je sa vise od 60% glasao za retrogradne stranke i ne zasluzuje bolje, istina boli.

mirko

pre 18 godina

Pa lepo pise da je zena "obecala" da se pojavi na sudu i tuzilac je to naravno prihvato. Ako je neko od vas slucajno trazen od interpola, samo "obecajte" da ce te se pojaviti i nema problema. Nije mi jasno sto se dize frka.

A.R.

pre 18 godina

Predlazem da joj odmah Vlada isplati i nadoknadu za pretrpljeni strah i neugodnosti, da joj se javno izvini i nazove koju ulicu ili trg po njoj kao gest dobre volje. I odmah da bude izabrana za predsednika SANU, sva dela da joj se stampaju do besvesti, konferencije za stampu svakog dana, javne promocije JUL-a u svim gradovima i selima, a moze i po kojoj njivi i sljivaku, i naravno, da joj se dâ i koje ministarsko mesto u vladi. A odmah da se ukine i poternica zlatnom sincicu, da mu se vrati Bambilend, ona parfimerija u centru grada i sve sto je svojim mukotrpnim radom stekao, i, naravno, da se i on novcano obesteti. Pa kad smo vec tu, da vratimo onda jos i tatu, pa da lepo cela porodica bude na okupu sa svima nama, i da opet svi lepo uzivamo zajedno kao u stara dobra vremena.
FUJ!!!!!

Mikka

pre 18 godina

Pa, sad sto emigriram? Ima li neke gluposti koju, moja soon-to-be-ex zemlja nece uraditi? Za par meseci, nadam se, bice me bas briga, i ne samo to, nego ima iz dijaspore da tako glasam za radikale i Bogoljuba, da ce sve da se pusi... Koji smo mi *&$^#%... da ne poverujes!!!

Nenad

pre 18 godina

Samari Srbiji stizu sa svih strana i iz svih pravaca. Ako se pojavi na sudjenju ipak je povlacenje poternice pametan potez . Svi koji su optuzeni trebaju da se pojave na sudu . Kako se dolazi to toga ne bi trebalo da prestavlja neki problem. Pogledajte kako postupa FBI u borbi protiv mafije.

Slobodan

pre 18 godina

Svako na kraju "pojede ono sto zakuva". Svakoj generaciji na ovim prostorima se ispostavi racun. Kome ce racun konkretno biti naplacenzbog oslobadanja optuzbi idejnog inspiratora nedela na ovim prostorima videcemo.

Srba

pre 18 godina

Raspustite sve zatvore. Tamo su samo nevini. Sve poternice povucite upitanju su nevini ljudi. Aktivirajte one za Otporasima i novinarima . To su zlocinci.

Nebojsa

pre 18 godina

Sve "lepse" od lepseg, sve mi se vise cini da zivimo u zemlji slepih gluvih i nemih ljudi! Ne vide ili ne zele da vide sta im ovi rade, ne cuju sta im se sprema, a nemi su i ne umeju da viknu dokle bre vise vase gluposti da trpimo i da vam jadnom zauvek kazemo ne!
Pitam se dokle cemo stici takvi?

misa rex

pre 18 godina

Pa ovo je neverovatno! Dakle, u Srbiji se zlocin isplati, stavise preporucljivo je biti kriminalac. Definitivno se pokazalo da su Milosevici, Karici, Miskovici, Legije, Hamovici i ostali, da ih ne nabrajam, najpametniji gradjani Srbije. Mi, ostali, koji nismo pljackali, ubijali i bavili se biznisom na srpski nacin, smo ispali veverice. Zato, Ajmo svi u kriminal, dok anarhija definitivno ne unisti ovaj jad od zemlje.

zika

pre 18 godina

I posle se jos neko pita ko je to dao politicku podrsku atentatorima??? Pa sve je bre jasno, i ne mora ni da se dokazuje na sudu kad se sve zna !!!

Petar

pre 18 godina

Svaka cast ovoj vlasti. Za kratko vreme je uspela da opet vrati kriminal na velika vrata. Putuj Evropo, zaboravi zauvek za nas...

Nidza

pre 18 godina

Ovo je ogoljena korupcija i kriminal na drzavnom nivou. Dok poternice protiv momaka koji nece da sluze vojsku ostaju na snazi...Zbogom, Srbijo!

Thirn sa Vračara

pre 18 godina

Ono što mi je najluđe u celoj vesti je činjenica da nije ONA obećala da će doći na glavni pretres, već je došao njen branilac, pa je ON obećao da će Mira doći na glavni pretres zakazan za septembar, što ne mora biti istina (moguće je i da nisu uopšte kontaktirali), već samo advokatski fazon da se povuče poternica za naredna četiri meseca. I kad se Mira ne pojavi u septembru ( a neće), biće opravdanje "ali znate sudija, ona je meni STVARNO obećala, majke mi", i svi ćemo biti četiri meseca bliže zastarelosti gonjenja. Jadan je i taj sudija Okružnog suda koji je naredio povlačenje poternice i pravosuđe u celini.

b

pre 18 godina

Ako se gospodja vrati iz Kazahstana, ja cu dici licnu tuzbu protiv nje, jer ona je kriva za moj los zivot u Srbiji zbog kojeg sam morao da emigriram. I jos nesto, bude li se vratila, ja se nikad ne vracam u zemlju. Pa neka Srbija odluci hoce li nazad zdrave strucnjake ili diktatore.

Nikola

pre 18 godina

Naravno da ce se vratiti jer je to njena zemlja, drugo ne verujte mnogo sta se prica, sve je to previse preuvelicano a i mi smo takav narod samo da opljujemo. Te uradili ovo te uradili ono a gde su dokazi nema ih. Sve sama nagadjanja te ubili Stambolica te ubili Djindjica a sta ako sve to rade oni koji zele da prebace krivicu na stranu gde je to najplodnije.
Imali su privilegije to je cinjenica ali pogledajte i ove nove Milosevice ma sve je to isto.

mala

pre 18 godina

Ako optuznica glasi samo sto je nekome dodjelila stan, onda to i nije nekakav razlog da se pokrene medjunarodna potjernica. Da li je mozda sebi uzela stanbeni objekat iz drustvenih sredstava ? Blago drzavi koja nema ozbiljnijih problema.

Komentar sa zapadne strane

pre 18 godina

Mirina rec gvozdena vrata zatvora ispred sebe otvara i kad udje unutra iza sebe zatvara U pitanju je sudjenje i nakon njega opravdani izostanak sa slobode na odredjeno vreme. Da li se drugarica sef Jugo udruzenja lazolova-lopova- levih-lu.. izjasnila sa casna rec. Ajde da se smejemo.

pasivni posmatrac

pre 18 godina

Vrlo zrela odluka koja pokazuje da je u Srbiji zaista zazivela demokratija u pravom smislu reci. Ova odluka znaci da je receno NE revansizmu i osveti nad politickim neistomisljenicima. Svaki savestan gradjanin ce pozdraviti ovu odluku.

Miki_bg

pre 18 godina

Kostunica je pokazao svoje pravo lice. Kilavi legalista i nije toliko kilav kada treba da nagradjuje zlocince.
Gospodin Labus i g17 bi i Slobu proglasili najvecim ekonomskim strucnjakom samo jos za koji dan na vlasti. Ohrabruje me jedino izjava Senica iz SPO. Verujem da Vuk i SPO nece preci preko ovog skandala. Samo me interesuje Tadiceva reakcija. Mozda gospodin nije obavesten? Ili ce u svom stilu dati neku potpuno haoticnu i nejasnu izjavu. Vreme je da ova Vlada ode u proslost. U suprotnom Srbiji preti propast.

Miki

pre 18 godina

Kostunice SRAM TE BILO!!!!
Labuse SRAM TE BILO !!!!!!
SRBIJO sram te bilo!!!!! itd.
Pred Djindjicevom decom treba da vas je sramota!!!!!
Ta familija bi trebala dozivotno da ide u zatvor, jer nam je unistila zivote!!!!!

Djuk

pre 18 godina

To je super, samo nek se ona vrati, slobodno. Ja sam za to i da Slobu puste, i on nek se vrati, pa da im sudimo onda zajedno, normalno i posteno, pa lepo u pravi srpski zatvor, na zasluzenu robiju, za sva nedela koja su pocinili raznim narodima, pre svega svom.

Razočaran

pre 18 godina

Pa i Bagzi je obećao sudiji da će se vratiti čim ga pozovu. Zašto ne bi smo verovali i advokatu Mire Marković?
E, moja Srbijo svaki dan padaš niže i niže. Svaka čast našoj Vladi, još malo pa će cela porodica Milošević biti na okupu, sa sve Šešeljem da ih čuva. Bruka i sramota.

Kalemegdanski prolaznik

pre 18 godina

Ovo nije baš nekakvo iznenađenje. Samo pokazuje da stari klanovi i dalje vladaju zemljom bez smisla kako se partije ili grupacije u skupštini zvale. Slučaj Đoinčević i odluka sudije u slučaju MM i dalje govore koliko je pravosuđe korumpirano i ne funkcioniše. Mislim da će povratak egzekutorke u zemlju doneti sa sobom nove ne rasvetlene slučaje. To je u smislu kao što je Šešelj poručio, da hoće da vidi kog još živog ima kad se i on vrati u zemlju.

Dušan

pre 18 godina

I ako se stvarno pojavi na sudjenju oni će je pustiti "zbog nedostatka materijala", pa ćemo do mile volje da je gledamo po "Klopkama", "Zamkama" i sl. i slušamo kako joj je učinjena velika nepravda. Možda joj sud da i odšetu od nekoliko miliona, kao što je sad nedavno dao Vučeliću - da ublaži jadnoj ženi duševnu patnju koju je pretrpela.

Nadam se da su se ljudi malo opametili i videli da Koštunica nije ni pošten ni fin već je kopija Miloševića koja će nas, kao i on, ponovo vratiti tamo gde smo bili pre 5. oktobra!

Zoran

pre 18 godina

Ne mislim da je Mira Markovic cistih ruku. Sto se tice pitanja kome da se sudi za sve sto se dogodilo, ne treba udarati samo po Slobi i Miri. Ne mogu dva coveka da zalude milione bez pomagaca i naroda koji je spreman da proguta svaku udicu. Mangupi uvek procene koga mogu da obrlate i priliku ne propustaju.

Marko

pre 18 godina

Je li ima jos negde nize da padne ovaj narod. Neka niza stepenica. Treba svi da se stidimo. Nema ovaj narod vise trunke obraza. Sami smo krivi. Sramota teska.

Radovan CH-Bazel

pre 18 godina

Pa sta mislite? Nju mora neko i da cuva kada se, nedaj Boze, vrati. Eto posla za legijinu suprugu, a bogami kako sudjenje napreduje, sve sam sigurniji da ce je Legija i Rade Markovic zajedno cuvati. E kolevko moja Srbijo GADIS MI SE.

mm

pre 18 godina

ocu ja da se vrati i ona i cela njena familija, i svi saradnici, pa da dodju kod mene kuci, da sednemo za sto. pa da im ja i moja porodica presudimo za to kako zivimo i kakve su plate nasih roditelja bile i ostale. presuda bi bila krivi ste za los zivot jedne porodice. e sad tako pa puta koliko ima porodica u srbiji, pa toliko svetlosnih godina u zatvoru. da mi je d aim ja sudim...

Knez Miskin

pre 18 godina

Ukidanje medjunarodne poternice je preduslov za dobijanje ruskog drzavljanstva. Bez obzira na visoke veze minimalni uslovi se moraju ispuniti i u Rusiji. Do septembra ce sve biti gotovo, a podizanje nove poternice sada pritiv ruske drzavljanke nece biti tako zgodno s obzirom na stratesko partnerstvo koje su potpisali Boris i Voja sa izvesnim (FSB) Putinovim specijalnim izaslanikom.

Sava

pre 18 godina

Normalno je da ako ima dokaza za zlodela i dokazu se na sudu da moze biti osudjena. Licno ne vidim da ce se ikome zivot poboljsati ako se to desi. Raspisivanje poternice za njom je bio ishitreni potez kao sto je i ovaj o ukidanju iste.
Ocigledno je Hag ( koji uostalom kontrolise vise nasu unutrasnju politiku nego sto se bavi pravdom) dao zeleno svetlo da Mira moze da dodje u Hag i ometa malo Milosevica kako bi pozurili to sudjenje i osudili ga za genocid pa odmah zatim i celu zemlju Srbiju za genocid. Te ce Kosovo time dobiti zeleno svetlo da se odcepi do kraja, a mi ne moramo vise da se zavitlavamo ulaskom u neku EU koje ionako uskoro biti nece.

Nenad

pre 18 godina

Zaista ne mogu da verujem da se sud pravi nahogbu sa nekim ko sud ne poštuje. Ovo je potvrda da sudstvo u Srbiji definitivno nije nezavisno i da su mogući dogovori sa vlastima o svemu i svečemu. HAPSITI GOSPOĐU MARKOVIĆ KAKO UĐE ZEMLJU. Zapanjeni

Y, USA

pre 18 godina

Dakle, bez komentara...sta god da kazem ne znam da li bi imalo smisla...eto, zato smo '96-'97 bili na ulicama i smrzavali se i dobijali batine od NJIHOVIH POLICAJACA...zbog ovoga smo 5. oktobra gutali suzavac i popili batine, opet od NJIHOVIH POLICAJACA...i sve ono sto se desavalo u medjuvremenu, da ne ponavljam vec mnogo puta receno i u ovim komentarima...Eto, ZBOG OVOGA smo sve to, inace da smo znali da ce ih uhapsiti i osuditi, ne bismo, majke mi...mi bas volimo i jedva cekamo sve to opet...pa ovako je dosadno!Mazohizmu naseg naroda nikad kraja...TAKO TREBA...za sve one koji se secaju......nema revansizma...super! MA nemam reci...i sve manje zelim da dodjem u tu Srbiju i roditelje da vidim...ali Srbiji obrazovani i mladi ni ne trebaju...ocigledno...trebaju joj Mira i Sloba i zatucana populacija...O, Boze!!!

Dragan

pre 18 godina

Ne mogu da verujem.Ovde se treba nekom ... majke, makar zbog svih onih šetnji i batina tokom 10 god. Ako je i od ovakovog premijera dosta je... ili je mozda sudstvo nezavisno i on nema veze sa tim,a?Još da Legija da časnu pionirsku reč da nije organizovao ubistvo premijera i mogu da ga puste da se brani sa slobode.Inače je obećanje i data reč vrlo poznata i naširoko korišćena pravna kategorija.Daš reč i oni te ostave na miru.Ludilo. Brzo će i Markić kući,da se kladimo. SPS je tek počeo.

Lala Holandija

pre 18 godina

U Srbiju moze ali u Holandiju nece. Sutra podnosim molbu sluzbi za strance Kraljevine Holandije da se drugarici Mirjani Markovic kojim slucajem ne dozvoli pristup na tlo Kraljevine Holandije iz humanirarnih razloga prema onim koji su zbog politickih perverzija bracnog para rekli zbogom Srbijo i otisli iz zemlje.Ona i ja i samnom mnogi drugi tj mi, tu itamo ne prihvatamo cinjenicu da moze uzivati status slobodne osobe kao posteni covekoljubivi gradjani Srbije i ili Holandije.

LB

pre 18 godina

Pa ne cudi me ova vest! Tadic kohabitira, Kostunica i Vlada se boje da ne naljute SPS, Karic i ekipa se raspistoljili po Narodnom Pozoristu i dodeljuju "ugledne" nagrade "uglednom" Mishi Vasicu i "laureatima". Pa sto da se ne vrati i Mira?! Sa njom bi svecana loza u Narodnom bila kompletna! Srbija je to!!

Gordana

pre 18 godina

U ovoj zemlji, nista vise ne moze dame iznenadi.Tuzno je posmatrati vlastodrsce kako hapse sitne svercere pod velom legalizma.Nebi me iznenadilo da gospodja dobije odlikovanje a i odstetu od Drzave za pretrpljene traume.

Milan Radonjic

pre 18 godina

Neka moj komentar bude pismo koje sam vec uputio DSS-u:
"Poštovana gospodo, vama zaista ni do čega više nije stalo nego do suve i ogoljene vlasti. Sve one vaše priče oko nekakvog tobož legalizma ili šta li već, samo su sušta demagogija. Puko zamajavanje poluuspavane mase.
Nemate pravo da krv, suze i znoj drugih tako bestidno nipodaštite praštajući neoprostivo nekom ko milosti nije imao. Zgražavam se nad vama i vašom odlukom da se skine poternica za Mirjanom Marković, ženom čija je takođe bestidna sebičnost za vlašću gurnula ovu zemlju i sve nas u pakao iz kog smo jedva malo provirili napolje.
Vaša igra naivnih i neobaveštenih za iole pametnije je lako čitljiva. Idete čvrsto koracima onih za čija zaista neoprostiva zla lako nađete razumevanja....ipak, bez poštovanja, učesnik rata 1991. i 1992."

Marijan

pre 18 godina

Samo bih voleo da nam ona fina gospoda iy G-17 plus objasne da li je ovo pravna drzava?? Vlast ima meduzin pogled... Stefan Zweig...

Marina

pre 18 godina

E svasta! da se covek prekrsti i levom i desnom...Samo jos da joj dodelimo neki stan, licno obezbedjenje, i po mogucnosti neki orden! A mozda da se i kandiduje?Daj Boze da se vise nikad ne vrati u zemlju...Sram je bilo

danijela

pre 18 godina

Pa,da nas vise nista ne moze da iznenadi.
To sto smo zbog g-dje i njenih planetarnih ambicija,pre vise od deset godina izbrisani sa svetske mape,i sto smo grcali da izadjemo na svetlost nekog normalnog dana,ne znaci bas nista za poltronsku politiku g-dina Kostunice.
Zao mi je sto u njemu vidim jos jednu ambiciju ni na cemu zasnovanu,kao da se ne seca kako je dosao na vlast.
Sramota,za sve njih.
Zbog takvih kao sto ste vi i G-dja cvetic u kosi,mi koji svaki dan mislimo na nasu zemlju,zivimo po drugim zemljama,osecajuci se kao stranci u sopstvenoj.

maja

pre 18 godina

Polako se gasi svaka nada da cu se ipak vratiti u Srbiju nekada, pa makar i da uzivam u penziji, znaci za nekih cetrdesetak godina, posto po svemu sudeci to ni tada nece biti normalna drzava.

Co

pre 18 godina

Mira se vraća kući...Kapiram da će, kada dodje, objaviti knjigu pod nazivom „U izgnanstvu (Dnevnik Srpkinje u Sibiru)”. A onda će to biti najčitanija knjiga na Sajmu. Pa je potom ministar prosvete predloži kao redovni udžbenik u V razredu. Umesto geografije. Rusija-Kina via Sibir.Valjda sa puno fotografija. Gde je bila i sa kim se sastajala. Mira i Legija zajedno gledaju zalasak sunca. Kraj, bre!

velja

pre 18 godina

Ovu vest koji ste doneli smatram da je to najveca sramota za vladu Srbije.Da li nasi ministri,predsednik vlade i skupstina malo razmislja o svojim potezima. Sve je to veoma zalosno

hajduk veljko

pre 18 godina

Pa da vas vidimo sada G 17 i SPO. Kada cete napokon da srusite ovu vladu. Da ne cekate i Cobija mozda da pristigne ? Necuvena sramota, "divna" poruka mladim generacijama!

Biljana Bukorović

pre 18 godina

Nadam se da smo sakupili dosta pari starih cipela, da je dočekamo na način koga se i ona nakon toliko prethodnih godina,sa zadovoljstvom uželela.

lud i zbunjen

pre 18 godina

Sramota. Dno dna. Ja vise nemam reci da opisem to sto se desava u Srbiji. Ljudi dokle cemo vise da sedimo i cutimo i trpimo ovo sto se radi, pa jel ima kraja nasoj strpljivosti ili je otupljenost svakodnevicom uzela toliko maha da za srbe vise nade nema. Niko drugi nam nece pomoci ako mi samima sebi ne mozemo. Dokle vise trpeti ove lazove, prevarante, prostake, kvazi-legaliste i ostale probisvete u ovoj tragicnoj vladi. Dokle ici unazad punom parom? Pitas li se Srbijo?

Zoran

pre 18 godina

I treba da se vrati. Pa kad se SPS vratio na vlast, sto ona da se ne vrati.
Sada ce joj Kostunica kupiti Skodu Oktaviju (full loaded), od narodnih para, naravno, pa ce je setati po svim televizijama.
Legalno, nema sta ...

Vojvodjanka

pre 18 godina

Petog oktobra su mozda neki od nas mislili da je desetak godina desavanja pre toga bio nocna mora. A sada uvidjamo da je taj datum bio - jedna velika iluzija. Ruzni snovi su postali realnost, jos gora od nasih najgorih slutnji.

adam

pre 18 godina

Odlicno, na vreme sam krenuo da jurim papire za iseljenje iz ove zemlje sa cvrstom odlukom da se u nju vise nikad ne vratim. Zbogom njene pospane oci...i ne samo njene.

Čudna Šumetina

pre 18 godina

Konacno nesto normalno u Servudu. Lady Marion se opet vraca da daje sirotinji maline i stanove. Posle svakodnevnih afera, neetickih dogovora, cudnih imena, specialnih sudova, kumova, budala, vukova,...~,nesto obecavajuce. Nasa zemlja prati pravni razvoj srednjovekovne Engleske i ulazi u transformaciju, tranziciju i TRANS pravosuda. Sta ce nama ustav ili pisani zakoni. Presedani, obecanja i bona fides advokata. U tome je buducnost. Pa onda mozda se vratimo na pravo obicaja, ili pravo jaceg. Tamo nikog ne daju na sud. Onda mozemo da napisemo peticiju u Hag da nam vrate i G-dina Robina od Notingema. Neka mu seljaci presude.

Miroslav I

pre 18 godina

Baz obzira na sve gafove ove kvazi vlade, moram da utvrdim jednu cinjenicu a to je da se sastoji sve od mazohista i fatalista. Svesni su da NIKADA vise vlast nece videti ali se i pored toga tvrdo trude da nam ostave sto vise svinjarija i problema u amanet. Osveta je slatka, zar ne? Ali bice i za vas leka, gospodo. Ovo vam se nece zaboraviti. Budite sigurni. Nekaznjeno kao vase mecene iz SPS-a, JUL-a i SRS-a necete proci. Vi ne!

Bogdan

pre 18 godina

Imali su njih dvoje itekako pogresnih poteza ali da Milosevic nije pruzio ruku nama Srbima u RS, ne bi nas ni bilo! Mi Srbi iz RS smo se citav rat lijecili na VMA, samo zahvaljujuci Milosevicu i njegovoj odluci da nam pomogne ! Moze se pljuvati koliko hocete ali SRAMOTA je pljuvati po Srbima i vladarima zemlje kakvi god oni bili, oni su bili vasi! Krali su i muljali ali ni ovi nisu puno bolji!
Pozdrav iz RS

Lala

pre 18 godina

Moram da priznam da sam sa radoscu u srcu docekao ovu vest. Ona je spas za Srbiju. Ona je inicijalna kapsla za 6. oktobar, ona je toliko omrazena da jedva cekam da je vidim, jedva cekam da se ponovo dignemo i da dozivimo vise i taj 6. oktobar. Nadam se da cemo ovaj put biti pametniji, da smo nesto u medjuvremenu naucili i da smo uvideli da od plisane revolucije nema koristi....

zaustavite da sidjem

pre 18 godina

Ovo gde smo mi nije drzava, ovo je jedan vasarski ringispil, koji se oteo kontroli i vrti li vrti. Sve ludje i sve brze!!! Pa kad se jednog momenta bude otkacio - bice mnogo veselo! Ne znam sta da kazem na ovo sto sam procitala. Ja sam kao nesto studirala prava a sad sam saznala da se poternica povlaci na " casnu Titovu pionirsku rec " !? Sto rekose - covek se uci dok je ziv! Samo...meni je malo muka, malo sam pozelenela u licu a i u stomaku mi nesto bucka ... pa ne bi bilo lose da neko zaustavi ringispil,a?! Mislim po sistemu prekinite dovod struje ili gurnite klip u tocak, dok nisam nacisto povratila!!!

Mira M.

pre 18 godina

Da parafraziram onog amerikanskog kosmonauta, malo drugačije - ovo je veliki korak za mene, a mali za čovečanstvo. Samo vi pišite komentare, Zorica Brunclik je već spremila nekoliko poslastica za mene. Run, Serbia, run!!!

dr Milan M. Cirkovic

pre 18 godina

Povratak Mire, tog hibrida Eve Braun i Elene Causesku, moze obradovati samo molekularne biologe i geneticare, posto takve "retke zverke" vise nema nigde van Severne Koreje, DR Konga i jos par rezervata totalitarizma. Stoga bi i nju po povratku trebalo zadrzati u rezervatu, s tim da kavez sa natpisom "najkrvolocnija zver u istoriji srpskog naroda" redovno obilaze djacke ekskurzije u cilju podizanja opsteg obrazovnog nivoa nacije.

Sablja>Katana

pre 18 godina

M.M se vraca jer ima gde da se vrati posto im je Vrhovni sud Srbije vratio gajbu. Jos samo da im ministarstva "sile" nadju adekvatno obezbedjenje do septembra.

Душан

pre 18 godina

Повлачење потернице за Мирјаном Марковић представља политичку рехабилитацију терористичког режима Слободана Милошевића.
Она и њен муж најодговорнији су за убиство Славка Ћурувије, четвороструки злочин на Ибарској магистрали и убиство Ивана Стамболића. Њих двоје су Службу државне безбедности Србије претворили у лични сервис за чињење злочина, а Јединицу за специјалне операције претворили у Јединицу за специјалне ликвидације, која је убила и премијера Зорана Ђинђића.

Lazar Pavlovic

pre 18 godina

To je super! Ocekujem da cenjena profesorka ponovo pocne da predaje marksizam i na mom fakultetu, a verujem da ce stati na put i novom pogubnom Zakonu o univerzitetu ! ... Sve to za njen novi pocetak... a za kasnije, videcemo...
OTPOR! BRE!!!

xxxxx

pre 18 godina

Ako je poternica INTERPOL-a vec bila raspisana, zasto je do sada nije uhapsila policija te prijateljske zemlje u kojoj je boravila?

Sonja Stanulov

pre 18 godina

Novi modni trend u Srbiji - vraca se cvetic u kosi!
Fuj!
Ako sam u prethodnih 5 godina, posle 10 godina borbe, poverovala da mozda moze nesto da se promeni, sada je krad. Adio, Srbijo, a mislim da necu biti jedina koja ce pobeci.
Od Milosevica je samo jedno vece zlo - njegova Baca. I evo vraca se. Ima li Boga, i sta smo mu toliko zgresili?

Zorica

pre 18 godina

Ajmo, ajde nesto konkretno (iako sam se predala u jednom od ranijih komentara). 'Ajde da zatrpamo holandske vlasti mailovima u kojima trazimo da se ne dozvoli gospodji da stupi na tlo Holandije. Tamo valjda SPS nema cime da uceni njihove vlasti. U ime zrtava prvenstveno,a i u ime svih nas koji zbog gospodje, njenog supruga i njihove klike (koja se rehabilituje uveliko), vec dugo ne mozemo da vidjamo svoje najmilije. Ja NE MOGU da dobijem vizu jer sam na trzistu rada, a u svim ambasadama mi traze radnu knjizicu. Ne mogu da dobijem posao jer imam 53 godine. Ja ne mogu da vidim svoju kcerku jer ona ceka svoju prvu bebu hiljadama kilometara daleko (u srecnom mesovitom braku, i naravno u izbeglistvu zbog pogibeljnih aktivnosti Mirinog "neznog" muza). Otvoreno pitam gospodina Mircica: imam li ja pravo da vidim svoje dete s obzirom da on kaze da je pravo svake zene da vidja svog muza? Ja nisam nikada gonjena ni za sta. Nisam cak ni saobracajni prekrsaj napravila ikada. Imam li ja pravo ili cu nastaviti da buudem kaznjavana politikom ovdasnjih vladara i glasaca koji se verovatnio plase da izvire ispod "svoje sljive", pa im odgovara da svi sedimo u izolaciji, a Mira neka putuje, pa nek nam svet opisuje.
Ako ne krememo u akciju ODMAH dozivecemo da ova Skupstina donese rezoluciju da Djindjic i Stambolic nisu nikada ni postojali. To bi nam mogli objasniti ustedom novca koji se koristi za sudske troskove (G17 bi to mogao lepo da uoblici, a ministar pravde da nadje zakonski osnov za to, sve legijalno).

Veshtica, BGD

pre 18 godina

Mene od ove vlade Srbije vise nista ne iznenadjuje. Na "casnu pionirsku" ili vec nesto slicno, pade Interpol poternica. Koja smo mi blamaza od zemlje! Ljudi, zgadilo mi se, i radim na tome da odvedem porodicu odavde!
Zao mi Zorana, i zao mi svih nas...

Sale

pre 18 godina

Ovo je neverovatan SKANDAL!
Dakle, nas pravosudni sistem je POTPUNO zavisan od politicara. Ako se ovako nastavi nikad necemo u EU...

Deus

pre 18 godina

Surcin,septembar 2005
Velika guzva na nasem najvecem aerodromu:stotine novinara, televizijskih ekipa, fotoreportera iz zemlje i sveta, rodjaci, kolege iz stranke, politicki vrh i posteni gradjani, docekuju s nestrpljenjem "devojku sa cvetom u kosi". Avion je sleteo: odjednom, na centralnoj bini, nesto ljubicasto-bordo pocinje da se pomera, dok muzika sa razglasa pocinje da se prolama. Ah, posle toliko vremena Zoka B. je ponovo na TV-ekranima, gde za svoju uciteljicu peva njenu omiljenu pesmu "Jugoslavija"!Vrata aviona se otvaraju, "devojka sa cvetom u kosi" se pojavljuje i prvo sto izjavljuje, da su ona i njen muz "SA NAMA"...
(Da li je ovo moguce?!)

Miki i Gale

pre 18 godina

Ništa bolje se nije moglo ni očekivati od Jočića, Stojkovića i ekipe.
Nadam se, samo da će narod kazniti kvazilegaliste na narednim izborima.
Stidim se što sam 2000. zaokružio ime Vojislava Koštunice na glasačkom listiću.
SRAMOTA!

crnicrnja

pre 18 godina

Ovo su reforme. Svaka cast. Stvavno vadikalno.
Nego braco Srbi, hajde mi lepo da nadjemo nekog da nas povede u novu seobu negde daleko sto dalje od ove zemlje crnila i propasti, negde gde se kriminal kaznjava, a postenje nagradjuje i gde su zlocinci u tamnicama i rupama, a ne u vilama i mermernim bazenima.

Rasa

pre 18 godina

Dakle Kostunica je definitivno presao na "tamnu stranu". Nas Palpatin lagano kompletira infrastrukturu za povratak totalnog mraka devedesetih. U isto vreme nas veliki prijatelj Putin drzi Hodorkovskog u kavezu, ali nije ni malo gadljiv na novac porodice Milosevic i nije mu padalo na pamet da se pozbavi poternicom do sada. Nas dragi predsednik kohabitira li kohabitira, da mu cak i opskurni skup na pravnom predstavlja izliv demokratije. Mira je tu znaci, Covic brine o Kosovu, Palpatin vodi vladu, a 100000 novih nezaposlenih samo sto nije grunulo na ulice....

Komsija iz Bloka 45

pre 18 godina

Koliko sam razumeo neke strane medije (zapadne), ukinuta je samo MEDJUNARODNA POTERNICA, ali NIJE ukinuta DOMACA POTERNICA. Ti mediji tvrde da je zapravo to bio njen zahtev koji je dostavljen preko njenog advokata u Beogradu. Razlog - da bi mogla da doputuje u Beograd da joj se sudi. Da li je istina ili trac, videcemo. Nadam se da ce domaci mediji, poput B92, prenositi vesti malo preciznije. Dakle jako je bitno da li je ukinuta domaca ili medjuanrodna poternica.

Billy The Kid

pre 18 godina

Svakoga dana se desi nesto novo sto me navede na razmisljanje da odem sto dalje od ove drzave, jer mi ovde ocigledno nije mesto !!!

ministrov covek...

pre 18 godina

Sve sam ocekivao od Kostunice, ali da Miru proglasi svecem zarad opstanka na vlasti....??! Pa ako je dotle doslo da ti socijalisti drze fotelju i jos i ucenjuju povratkom Mire i Slobe, onda nam je svima sve (odavno) jasno. Ovo nece na dobro da izadje...

sedmica

pre 18 godina

Neprijatnim iznenadjenjima od strane Kostunice & co. nikad kraja. Trebalo bi barem da se stide pred Djindjicevom decom, pa da dodam Curuvijinom decom, Stambolicevim sinom....ITD.
Ma nemam reci, a opet ako je protiv M.M. podignuta optuznica samo za nezakonito dodeljivanje stana, onda ionako nema veze, jer nema smisla, nema morala, nema nade.

veciti optimista

pre 18 godina

Pitam se pitam, da li neko od nasih ministara cita ove komentare i da li ih uopste briga sta misli "raja"...U stvari, i ja pitam glupa pitanja, jer da ih je briga, davno bi rascistili sa prosloscu, a ne bi ostajali na vlasti, jer "nemaju vremena da gube sa nekim predlozima o rusenju vlade"...a dragi ministri, u Francuskoj je juce premijer dao ostavku...tamo premijeri i ministri nisu i ne ponasaju se kao beli medvedi, i ne misle da bi bez njih Srbija (Francuska) propala...a kome ja uopste pricam...bolje da gledam gde cu da emigriram u svojoj 33 godini....

Dragana Dj

pre 18 godina

Ne mogu da verujem da zaboravljamo sve nesreće i zla. Zar je dovoljna "časna reč" advokata i da sve zaboravimo?
Ljudi, setite se 5. oktobra 2000. i 12. marta 2003.!

razocarani

pre 18 godina

Gospodja je dodeljivala stanove svojim dadiljama a ja ovih dana na jedvite jade preuredjujem podrum i golubarnik kako bi mi deca imala prostoriju za ucenje!!I Sad ona slobodno moze da se vrati?!! Pa doticna gospodja-drugarica je poznata po svojim demagogijama o socijalnoj ravnopravnosti a gde sam ja u svemu tome? Gde su moja sredstva izdvajana za stanove, gde sam ja u njenim vizijama uredjenog druztva? A, mozda bi bilo bolje da sam i ja bio dadilja.
Mozda sam trebao da pocnem sa gajbicama pa ne bi danas preuredjivao golubarnik?!!!

Marko

pre 18 godina

Ovo je strašno. Da li je moguće da smo i ovo dočekali? Pa da li Koštunica ima neku granicu, ili će sve učiniti da ostane na vlasti. Treba za njim mi kao narod da raspišemo poternicu i da ga skinemo zauvek odatle. Ako ništa bar da ga očima više ne vidimo.

Ana

pre 18 godina

Posebno me je "dirnula" reakcija G17. Znate to je ona partija sto je do sada nekoliko puta obecavala da ce izaci iz vlade, ako se desi ovo ili ono. Pa, evo sada prilike! Znam, oni ce reci da tu odluku nije donela vlada i nije mogla na istu nikako da utice, jer je tuzilastvo i sudstvo "nezavisno". A sta je sa policijom? Njihov sef sedi u vladi.
Isto se odnosi i na SPO. Vuce, Mira se vraca na mesto zlocina, a ti i tvoji ministri ste tu gde jeste. Vasi napadi i reakcije postaju degutantni, sve dok ste sa njima.
Gde je moral, istina..?
Zar je vlast ispred svega? Tuzno i ruzno...

voya

pre 18 godina

Potpuno u stilu srpskog naroda koji je kao povezan oprugama: kad neko odskace opruga ga vraca dole, a kad mnogo pada ona ga vraca nagore. Tako je i sa Mirom Markovic - dok je bila osiona na vlasti svi su je mrzeli, a sada kada je potonula u neki Kazahstan, sve se to zaboravlja, sirota je i jadna ona.
Svi ce se oni vratiti, samo Zoran nece.
Sram te bilo, Srbijo!

Ozna sve dozna

pre 18 godina

Ona je mirno i regularno napustila zemlju pred samo Djindjicevo ubistvo.
Na zalost, tranzicija se vinula preskocivsi sesti oktobar, a i mi nismo odlucni i hrabri Rumuni.

Ogorčena

pre 18 godina

E sad bi stvarno bio red i da je pozovemo nazad kao uzornog gradjanina i pustimo da napravi još koju ekonomsku vratolomiju u zemlji.

Maca

pre 18 godina

Otkud da je Mira Marković za nešto kriva - prava je MAJKA TEREZA. Očekujem da je SPC uskoro proglasi za sveca, da joj Koštunica ponudi mesto MINISTRA ZA LJUDSKA PRAVA, a Tadić mesto savetnika za međunarodnu "saradnju" (nismo već više godina udarali u ratničke bubnjeve - treba na tome malo poraditi). Sramno, samo ni ta reč dobro ne opisuje stanje u kome se Srbija nalazi. Došli smo dotle da je možda jedini spas za Srbiju da UN i nas stave pod protektorat.

bibi

pre 18 godina

Moj predlog je da joj se javno uputi izvinjenje, dodeli specijalna penzija od par hiljada evra, srede i doteraju sve kuće stanovi i ostala dobra i pošalje vladin avion da je doveze kad sve ovo bude gotovo.... a ja da imam vlast ona bi zajedno sa ovom vladom i ministrima doživotno plevila luk u padinjaku bez prava žalbe...slično bi i njen suprug to radio u Požerevcu ......baš mi je žao što nemam ni malo vlasti, ovako moram da trpim svakava poniženja od ove nesposobne vlade.

Miki

pre 18 godina

Ovo je katastrofa. Izgleda da se opet vracamo u komunizam. Zar se niko ne pita zasto je napustila zemlju pred ubistvo Djndica? Gde je Srpski narod da organizuje proteste, ovo samo moze da se desi u Srbiji. Jos smo mi daleko od Evrope, a da ne govorim o demokratiji.

Zoran

pre 18 godina

Jos samo da oslobode Slobu zbog nedostatka dokaza i da se cela familija uz tearful reunion vrati u zemlju Srbiju i nasoj sreci, radosti i veselju nece biti kraja. Istorija nam se vec vise puta ponovila u obliku tragedije, ovo vise nije ni farsa nego sprdacina sa zdravim razumom ako ga je u ovoj ukletoj zemlji uopste ostalo.

Banci

pre 18 godina

Pa naravno da nije vise "trazena"..Zar mislite da ce Zoran Stojkovic da uradi nesto pametno? Ocekujem da se u Srbiju vrati i Marko, pa da pocne da cveta trgovina i ugostiteljstvo. On je jako uspesan, po njegovoj mami i tati, sa 20 godina je imao zaradjen milion maraka!

Sladjana

pre 18 godina

Ako je poternica povučena, to znači da je ipak neko od političara uticao na policiju. Ovo zbog toga što sud daje nalog policiji za raspisivanje poternice i nije bitno da li je reč o Miri Marković ili nekom drugom licu. Sud daje nalog za raspisivanje poternice zato što to lice nije dostupno sudu, odnosno zato što treba obezbediti prisustvo tog lica glavnom pretresu. Prema tome, poternica se povlači ako se lice sa poternice javi da je tu i da će se pozivima suda uredno odazvati. Tako da postoje dve mogućnosti - ili se Mira nekome javila ili su to uradili po preporuci "patriota i legalista".

Aleksa

pre 18 godina

Ako je u satanskom umu MM ostalo imalo inteligencije, nece ni prilaziti Srbiji. A i odande gde bude, bezace cim cuje srpski jezik. Njena zlodela nece zaboraviti cak ni ovaj narod, koji je tradicionalno kratke pameti.

SaleBG

pre 18 godina

Posto je, bar za sad, samo "Baki nesto cuo" sacekajmo da vidimo da li je to tacno. Mozda je samo proba da bi se videla reakcija.
Inace, verovatno ce se za sud tesko pronaci dokazi o njenoj umesanosti u bilo kakav zlocin.
A cela Srbija zna :
- da je iz zemlje "zdimila" par dana pre ubistva Zorana Djindjica. ZASTO?
- da ,bar, od `95 do 2000te nista nije moglo da prodje bez njenog "befela". Opste je poznato da je Stanisic otisao sa cela DB zbog nje i da je Rade Markovic "njena ekipa". To da je ona dala nalog da ubiju Stambolica ne da mislim, nego znam, kao sto znaju svi. Druga je stvar sto bi G-din Rade ili g-din Cema trebalo to da kazu kako bi ona bila osudjena za taj zlocin.
- da je Marko pobegao glavom bez obzira 6.oktobra. ZASTO?
- da je njen sincic bio glavni, ili medju glavnima za naftu i cigarete. Opet tesko do dokaza, ali svi znaju!
- da je u pomenutom vremenskom periodu osnovala kriminalnu, interesnu grupaciju sa nazivom JUL, sa iskljucivim zadatkom da se "isisaju" poslednje pare iz naroda.
- da je ona predstavljala vodju najtvrdje ksenofobicne struje koja je, konacno dovela do toga da se onemoguci svaki dijalog sa bilo kim i da zemlja pretrpi strasno razaranje u ratu sa NATO.
- da je ona u potpunosti kontrolisala, uz pomoc svojih satrapa iz SRS, celokupno informisanje putem elektronskih i u najvecoj meri pisanih medija.
- da je bila inspitaror i inicijator donosenja inkvizitorskih zakona o informisanju i univerzitetu.
- itd, itd...
Pa nek dodje ako hoce, niko je nije ni terao da bezi. Valjda se do sad uverila da se ovima, sto im je bilo do bezanja pred 12. mart 2003. a ostali su tu, nista nije desilo. Naprotiv, sad su na vlasti.

Marko

pre 18 godina

Ovo je veliki reformski potez nasih dika i nada iz DSS i G17-. Ovo je pravi rad na reformama 5. oktobra, da se vise ni ne zna da je bio. Nije mi jasno kako SPO prelazi preko ovoga. Ali, jasno mi je da ako ne vratimo DS na vlast, kao jedinu iole normalnu i sposobnu stranku u ovoj drzavi, crno nam se pise.

Mladen Mladenovic

pre 18 godina

Moram priznati da je ova dama jedna od retkih osoba koja je, po mom mišljenju, isuviše "zabadala nos" u stvari koje nisu spadale u njenu "nadležnost". Zbog toga je mnogima bila antipatična. I meni takodje. Medjutim, bez obzira na to, smatram da njena gradjanska prava, moraju biti garantovana kao i svima ostalima. Zar je za nas vest, činjenica da se gradjanin ove zemlje vraća u svoju državu ili otadžbibu, svejedno. Onima, koji su za linč, kao i onima, koji priželjkuju ponovo neke oktobre, savetujem da ukoliko poseduju činjenice, ili dokaze, da je gospodja Marković, počinila bilo kakvo krivično delo, podnesu prijavu najbližem nadležnom organu. Na taj način će se bitno razlikovati od onih koje napadaju i gone odnosno od ove gospodje i njene familije. Uostalom podnošenjem prijave ispunićemo i svoju gradjansku dužnost... Samo napred. U to ime živeli....

Paracinka Paracin

pre 18 godina

E, vala, ako je jurimo preko Interpola samo zato sto je njena dadilja dobila stan "preko veze" - ne moraju ni da je jure!!

Filip

pre 18 godina

Cekajte!!! Da li je stvarno moguce da ce neko sada da nas ubedjuje kako se Mirjana Markovic sve ovo vreme bavila iskljucivo pisanjem i vaspitavanjem dece i kako nema dokaza da je izvrsila neko krivicno delo?
Ovo je stvarno vrhunac bezobrazluka!

Slavica NS

pre 18 godina

Za sve optuzbe protiv MM, ukljucujuci i oficijelne i ove iz prethodnih komentara, nema nikakvih dokaza. Sve se svodi na rekla-kazala, a to u sudu ne prolazi.
Mira moze slobodno da dodje u zemlju, ma koliko se neki ljutili.

Voja

pre 18 godina

Tako nam i treba kad posao nismo odradili do kraja po uzoru na nase komsije! Kad procitam ove grozne vesti da se najgora SPS-radikalska ekipa vraca u Srbiju srecan sam sto nisam tu. Dzaba bilo sve, od protesta '95.-'96. 5. oktobra svega.... I "naravno" da nije nikakav dil u pitanju o poverenju Vladi i skupstinskoj vecini. Ko je ovde lud?!

Tanja

pre 18 godina

Sta je to Mira obecala? Ako je obecala da se vise nece baviti politikom i povuci se iz javnog zivota, onda O.K., nek se vrati. Ali da nas opet zavija u crno, to necemo dopustiti. Ako imamo bar malo pameti u glavama.

DOgnjanovic

pre 18 godina

Plasticni cvetak zanovetak se vraca u Srbiju. Ponizna crna trojka SPS DSS SRS klub obozavatelja SM, novca i velkospske geografije pokusace da nas uvere u nevinost drugarice Markovic mame malog Marka viteza od pivskih gajbi. Samo dodji da ti se sudi u ime naroda.

Nada

pre 18 godina

To sto je MM skinuta sa poternice Interpola i nije nesto specijalno, posto je Rusi ne bi isporucili, kao sto i nisu, dok je i bila na poternici. Ovo mi vise lici na neki ustupak da bi mogla da putuje kod Cobice u Hag. Ali ukoliko se stvarno pojavi u Srbiji treba je zatvoriti na dozivotnu, ne zbog stana neke dadilje, nego prvenstveno zbog slucaja Stambolic, pljacke naroda i ucestvovanja u svim prljavstinama koje je proizvela. Na dozivotnu u Srbiji, pa neka dodje !!!

Saša Novak @ NL

pre 18 godina

Vec koji dokaz da su Zoran Stojkovic i Dragan Jocic podobni kadrovi lojalni starom rezimu koji dozivljava pravi "come-back". Narod koji je sa vise od 60% glasao za retrogradne stranke i ne zasluzuje bolje, istina boli.

mirko

pre 18 godina

Pa lepo pise da je zena "obecala" da se pojavi na sudu i tuzilac je to naravno prihvato. Ako je neko od vas slucajno trazen od interpola, samo "obecajte" da ce te se pojaviti i nema problema. Nije mi jasno sto se dize frka.

A.R.

pre 18 godina

Predlazem da joj odmah Vlada isplati i nadoknadu za pretrpljeni strah i neugodnosti, da joj se javno izvini i nazove koju ulicu ili trg po njoj kao gest dobre volje. I odmah da bude izabrana za predsednika SANU, sva dela da joj se stampaju do besvesti, konferencije za stampu svakog dana, javne promocije JUL-a u svim gradovima i selima, a moze i po kojoj njivi i sljivaku, i naravno, da joj se dâ i koje ministarsko mesto u vladi. A odmah da se ukine i poternica zlatnom sincicu, da mu se vrati Bambilend, ona parfimerija u centru grada i sve sto je svojim mukotrpnim radom stekao, i, naravno, da se i on novcano obesteti. Pa kad smo vec tu, da vratimo onda jos i tatu, pa da lepo cela porodica bude na okupu sa svima nama, i da opet svi lepo uzivamo zajedno kao u stara dobra vremena.
FUJ!!!!!

Mikka

pre 18 godina

Pa, sad sto emigriram? Ima li neke gluposti koju, moja soon-to-be-ex zemlja nece uraditi? Za par meseci, nadam se, bice me bas briga, i ne samo to, nego ima iz dijaspore da tako glasam za radikale i Bogoljuba, da ce sve da se pusi... Koji smo mi *&$^#%... da ne poverujes!!!

Nenad

pre 18 godina

Samari Srbiji stizu sa svih strana i iz svih pravaca. Ako se pojavi na sudjenju ipak je povlacenje poternice pametan potez . Svi koji su optuzeni trebaju da se pojave na sudu . Kako se dolazi to toga ne bi trebalo da prestavlja neki problem. Pogledajte kako postupa FBI u borbi protiv mafije.

Slobodan

pre 18 godina

Svako na kraju "pojede ono sto zakuva". Svakoj generaciji na ovim prostorima se ispostavi racun. Kome ce racun konkretno biti naplacenzbog oslobadanja optuzbi idejnog inspiratora nedela na ovim prostorima videcemo.

Srba

pre 18 godina

Raspustite sve zatvore. Tamo su samo nevini. Sve poternice povucite upitanju su nevini ljudi. Aktivirajte one za Otporasima i novinarima . To su zlocinci.

Nebojsa

pre 18 godina

Sve "lepse" od lepseg, sve mi se vise cini da zivimo u zemlji slepih gluvih i nemih ljudi! Ne vide ili ne zele da vide sta im ovi rade, ne cuju sta im se sprema, a nemi su i ne umeju da viknu dokle bre vise vase gluposti da trpimo i da vam jadnom zauvek kazemo ne!
Pitam se dokle cemo stici takvi?

misa rex

pre 18 godina

Pa ovo je neverovatno! Dakle, u Srbiji se zlocin isplati, stavise preporucljivo je biti kriminalac. Definitivno se pokazalo da su Milosevici, Karici, Miskovici, Legije, Hamovici i ostali, da ih ne nabrajam, najpametniji gradjani Srbije. Mi, ostali, koji nismo pljackali, ubijali i bavili se biznisom na srpski nacin, smo ispali veverice. Zato, Ajmo svi u kriminal, dok anarhija definitivno ne unisti ovaj jad od zemlje.

zika

pre 18 godina

I posle se jos neko pita ko je to dao politicku podrsku atentatorima??? Pa sve je bre jasno, i ne mora ni da se dokazuje na sudu kad se sve zna !!!

Petar

pre 18 godina

Svaka cast ovoj vlasti. Za kratko vreme je uspela da opet vrati kriminal na velika vrata. Putuj Evropo, zaboravi zauvek za nas...

Nidza

pre 18 godina

Ovo je ogoljena korupcija i kriminal na drzavnom nivou. Dok poternice protiv momaka koji nece da sluze vojsku ostaju na snazi...Zbogom, Srbijo!

Thirn sa Vračara

pre 18 godina

Ono što mi je najluđe u celoj vesti je činjenica da nije ONA obećala da će doći na glavni pretres, već je došao njen branilac, pa je ON obećao da će Mira doći na glavni pretres zakazan za septembar, što ne mora biti istina (moguće je i da nisu uopšte kontaktirali), već samo advokatski fazon da se povuče poternica za naredna četiri meseca. I kad se Mira ne pojavi u septembru ( a neće), biće opravdanje "ali znate sudija, ona je meni STVARNO obećala, majke mi", i svi ćemo biti četiri meseca bliže zastarelosti gonjenja. Jadan je i taj sudija Okružnog suda koji je naredio povlačenje poternice i pravosuđe u celini.

b

pre 18 godina

Ako se gospodja vrati iz Kazahstana, ja cu dici licnu tuzbu protiv nje, jer ona je kriva za moj los zivot u Srbiji zbog kojeg sam morao da emigriram. I jos nesto, bude li se vratila, ja se nikad ne vracam u zemlju. Pa neka Srbija odluci hoce li nazad zdrave strucnjake ili diktatore.

Nikola

pre 18 godina

Naravno da ce se vratiti jer je to njena zemlja, drugo ne verujte mnogo sta se prica, sve je to previse preuvelicano a i mi smo takav narod samo da opljujemo. Te uradili ovo te uradili ono a gde su dokazi nema ih. Sve sama nagadjanja te ubili Stambolica te ubili Djindjica a sta ako sve to rade oni koji zele da prebace krivicu na stranu gde je to najplodnije.
Imali su privilegije to je cinjenica ali pogledajte i ove nove Milosevice ma sve je to isto.

mala

pre 18 godina

Ako optuznica glasi samo sto je nekome dodjelila stan, onda to i nije nekakav razlog da se pokrene medjunarodna potjernica. Da li je mozda sebi uzela stanbeni objekat iz drustvenih sredstava ? Blago drzavi koja nema ozbiljnijih problema.

Komentar sa zapadne strane

pre 18 godina

Mirina rec gvozdena vrata zatvora ispred sebe otvara i kad udje unutra iza sebe zatvara U pitanju je sudjenje i nakon njega opravdani izostanak sa slobode na odredjeno vreme. Da li se drugarica sef Jugo udruzenja lazolova-lopova- levih-lu.. izjasnila sa casna rec. Ajde da se smejemo.

pasivni posmatrac

pre 18 godina

Vrlo zrela odluka koja pokazuje da je u Srbiji zaista zazivela demokratija u pravom smislu reci. Ova odluka znaci da je receno NE revansizmu i osveti nad politickim neistomisljenicima. Svaki savestan gradjanin ce pozdraviti ovu odluku.

Miki_bg

pre 18 godina

Kostunica je pokazao svoje pravo lice. Kilavi legalista i nije toliko kilav kada treba da nagradjuje zlocince.
Gospodin Labus i g17 bi i Slobu proglasili najvecim ekonomskim strucnjakom samo jos za koji dan na vlasti. Ohrabruje me jedino izjava Senica iz SPO. Verujem da Vuk i SPO nece preci preko ovog skandala. Samo me interesuje Tadiceva reakcija. Mozda gospodin nije obavesten? Ili ce u svom stilu dati neku potpuno haoticnu i nejasnu izjavu. Vreme je da ova Vlada ode u proslost. U suprotnom Srbiji preti propast.

Miki

pre 18 godina

Kostunice SRAM TE BILO!!!!
Labuse SRAM TE BILO !!!!!!
SRBIJO sram te bilo!!!!! itd.
Pred Djindjicevom decom treba da vas je sramota!!!!!
Ta familija bi trebala dozivotno da ide u zatvor, jer nam je unistila zivote!!!!!

Djuk

pre 18 godina

To je super, samo nek se ona vrati, slobodno. Ja sam za to i da Slobu puste, i on nek se vrati, pa da im sudimo onda zajedno, normalno i posteno, pa lepo u pravi srpski zatvor, na zasluzenu robiju, za sva nedela koja su pocinili raznim narodima, pre svega svom.

Razočaran

pre 18 godina

Pa i Bagzi je obećao sudiji da će se vratiti čim ga pozovu. Zašto ne bi smo verovali i advokatu Mire Marković?
E, moja Srbijo svaki dan padaš niže i niže. Svaka čast našoj Vladi, još malo pa će cela porodica Milošević biti na okupu, sa sve Šešeljem da ih čuva. Bruka i sramota.

Kalemegdanski prolaznik

pre 18 godina

Ovo nije baš nekakvo iznenađenje. Samo pokazuje da stari klanovi i dalje vladaju zemljom bez smisla kako se partije ili grupacije u skupštini zvale. Slučaj Đoinčević i odluka sudije u slučaju MM i dalje govore koliko je pravosuđe korumpirano i ne funkcioniše. Mislim da će povratak egzekutorke u zemlju doneti sa sobom nove ne rasvetlene slučaje. To je u smislu kao što je Šešelj poručio, da hoće da vidi kog još živog ima kad se i on vrati u zemlju.

Dušan

pre 18 godina

I ako se stvarno pojavi na sudjenju oni će je pustiti "zbog nedostatka materijala", pa ćemo do mile volje da je gledamo po "Klopkama", "Zamkama" i sl. i slušamo kako joj je učinjena velika nepravda. Možda joj sud da i odšetu od nekoliko miliona, kao što je sad nedavno dao Vučeliću - da ublaži jadnoj ženi duševnu patnju koju je pretrpela.

Nadam se da su se ljudi malo opametili i videli da Koštunica nije ni pošten ni fin već je kopija Miloševića koja će nas, kao i on, ponovo vratiti tamo gde smo bili pre 5. oktobra!

Zoran

pre 18 godina

Ne mislim da je Mira Markovic cistih ruku. Sto se tice pitanja kome da se sudi za sve sto se dogodilo, ne treba udarati samo po Slobi i Miri. Ne mogu dva coveka da zalude milione bez pomagaca i naroda koji je spreman da proguta svaku udicu. Mangupi uvek procene koga mogu da obrlate i priliku ne propustaju.

Marko

pre 18 godina

Je li ima jos negde nize da padne ovaj narod. Neka niza stepenica. Treba svi da se stidimo. Nema ovaj narod vise trunke obraza. Sami smo krivi. Sramota teska.

Radovan CH-Bazel

pre 18 godina

Pa sta mislite? Nju mora neko i da cuva kada se, nedaj Boze, vrati. Eto posla za legijinu suprugu, a bogami kako sudjenje napreduje, sve sam sigurniji da ce je Legija i Rade Markovic zajedno cuvati. E kolevko moja Srbijo GADIS MI SE.

mm

pre 18 godina

ocu ja da se vrati i ona i cela njena familija, i svi saradnici, pa da dodju kod mene kuci, da sednemo za sto. pa da im ja i moja porodica presudimo za to kako zivimo i kakve su plate nasih roditelja bile i ostale. presuda bi bila krivi ste za los zivot jedne porodice. e sad tako pa puta koliko ima porodica u srbiji, pa toliko svetlosnih godina u zatvoru. da mi je d aim ja sudim...

Knez Miskin

pre 18 godina

Ukidanje medjunarodne poternice je preduslov za dobijanje ruskog drzavljanstva. Bez obzira na visoke veze minimalni uslovi se moraju ispuniti i u Rusiji. Do septembra ce sve biti gotovo, a podizanje nove poternice sada pritiv ruske drzavljanke nece biti tako zgodno s obzirom na stratesko partnerstvo koje su potpisali Boris i Voja sa izvesnim (FSB) Putinovim specijalnim izaslanikom.

Sava

pre 18 godina

Normalno je da ako ima dokaza za zlodela i dokazu se na sudu da moze biti osudjena. Licno ne vidim da ce se ikome zivot poboljsati ako se to desi. Raspisivanje poternice za njom je bio ishitreni potez kao sto je i ovaj o ukidanju iste.
Ocigledno je Hag ( koji uostalom kontrolise vise nasu unutrasnju politiku nego sto se bavi pravdom) dao zeleno svetlo da Mira moze da dodje u Hag i ometa malo Milosevica kako bi pozurili to sudjenje i osudili ga za genocid pa odmah zatim i celu zemlju Srbiju za genocid. Te ce Kosovo time dobiti zeleno svetlo da se odcepi do kraja, a mi ne moramo vise da se zavitlavamo ulaskom u neku EU koje ionako uskoro biti nece.

Nenad

pre 18 godina

Zaista ne mogu da verujem da se sud pravi nahogbu sa nekim ko sud ne poštuje. Ovo je potvrda da sudstvo u Srbiji definitivno nije nezavisno i da su mogući dogovori sa vlastima o svemu i svečemu. HAPSITI GOSPOĐU MARKOVIĆ KAKO UĐE ZEMLJU. Zapanjeni

Y, USA

pre 18 godina

Dakle, bez komentara...sta god da kazem ne znam da li bi imalo smisla...eto, zato smo '96-'97 bili na ulicama i smrzavali se i dobijali batine od NJIHOVIH POLICAJACA...zbog ovoga smo 5. oktobra gutali suzavac i popili batine, opet od NJIHOVIH POLICAJACA...i sve ono sto se desavalo u medjuvremenu, da ne ponavljam vec mnogo puta receno i u ovim komentarima...Eto, ZBOG OVOGA smo sve to, inace da smo znali da ce ih uhapsiti i osuditi, ne bismo, majke mi...mi bas volimo i jedva cekamo sve to opet...pa ovako je dosadno!Mazohizmu naseg naroda nikad kraja...TAKO TREBA...za sve one koji se secaju......nema revansizma...super! MA nemam reci...i sve manje zelim da dodjem u tu Srbiju i roditelje da vidim...ali Srbiji obrazovani i mladi ni ne trebaju...ocigledno...trebaju joj Mira i Sloba i zatucana populacija...O, Boze!!!

Dragan

pre 18 godina

Ne mogu da verujem.Ovde se treba nekom ... majke, makar zbog svih onih šetnji i batina tokom 10 god. Ako je i od ovakovog premijera dosta je... ili je mozda sudstvo nezavisno i on nema veze sa tim,a?Još da Legija da časnu pionirsku reč da nije organizovao ubistvo premijera i mogu da ga puste da se brani sa slobode.Inače je obećanje i data reč vrlo poznata i naširoko korišćena pravna kategorija.Daš reč i oni te ostave na miru.Ludilo. Brzo će i Markić kući,da se kladimo. SPS je tek počeo.

Lala Holandija

pre 18 godina

U Srbiju moze ali u Holandiju nece. Sutra podnosim molbu sluzbi za strance Kraljevine Holandije da se drugarici Mirjani Markovic kojim slucajem ne dozvoli pristup na tlo Kraljevine Holandije iz humanirarnih razloga prema onim koji su zbog politickih perverzija bracnog para rekli zbogom Srbijo i otisli iz zemlje.Ona i ja i samnom mnogi drugi tj mi, tu itamo ne prihvatamo cinjenicu da moze uzivati status slobodne osobe kao posteni covekoljubivi gradjani Srbije i ili Holandije.

LB

pre 18 godina

Pa ne cudi me ova vest! Tadic kohabitira, Kostunica i Vlada se boje da ne naljute SPS, Karic i ekipa se raspistoljili po Narodnom Pozoristu i dodeljuju "ugledne" nagrade "uglednom" Mishi Vasicu i "laureatima". Pa sto da se ne vrati i Mira?! Sa njom bi svecana loza u Narodnom bila kompletna! Srbija je to!!

Gordana

pre 18 godina

U ovoj zemlji, nista vise ne moze dame iznenadi.Tuzno je posmatrati vlastodrsce kako hapse sitne svercere pod velom legalizma.Nebi me iznenadilo da gospodja dobije odlikovanje a i odstetu od Drzave za pretrpljene traume.

Milan Radonjic

pre 18 godina

Neka moj komentar bude pismo koje sam vec uputio DSS-u:
"Poštovana gospodo, vama zaista ni do čega više nije stalo nego do suve i ogoljene vlasti. Sve one vaše priče oko nekakvog tobož legalizma ili šta li već, samo su sušta demagogija. Puko zamajavanje poluuspavane mase.
Nemate pravo da krv, suze i znoj drugih tako bestidno nipodaštite praštajući neoprostivo nekom ko milosti nije imao. Zgražavam se nad vama i vašom odlukom da se skine poternica za Mirjanom Marković, ženom čija je takođe bestidna sebičnost za vlašću gurnula ovu zemlju i sve nas u pakao iz kog smo jedva malo provirili napolje.
Vaša igra naivnih i neobaveštenih za iole pametnije je lako čitljiva. Idete čvrsto koracima onih za čija zaista neoprostiva zla lako nađete razumevanja....ipak, bez poštovanja, učesnik rata 1991. i 1992."

Marijan

pre 18 godina

Samo bih voleo da nam ona fina gospoda iy G-17 plus objasne da li je ovo pravna drzava?? Vlast ima meduzin pogled... Stefan Zweig...

Marina

pre 18 godina

E svasta! da se covek prekrsti i levom i desnom...Samo jos da joj dodelimo neki stan, licno obezbedjenje, i po mogucnosti neki orden! A mozda da se i kandiduje?Daj Boze da se vise nikad ne vrati u zemlju...Sram je bilo

danijela

pre 18 godina

Pa,da nas vise nista ne moze da iznenadi.
To sto smo zbog g-dje i njenih planetarnih ambicija,pre vise od deset godina izbrisani sa svetske mape,i sto smo grcali da izadjemo na svetlost nekog normalnog dana,ne znaci bas nista za poltronsku politiku g-dina Kostunice.
Zao mi je sto u njemu vidim jos jednu ambiciju ni na cemu zasnovanu,kao da se ne seca kako je dosao na vlast.
Sramota,za sve njih.
Zbog takvih kao sto ste vi i G-dja cvetic u kosi,mi koji svaki dan mislimo na nasu zemlju,zivimo po drugim zemljama,osecajuci se kao stranci u sopstvenoj.

maja

pre 18 godina

Polako se gasi svaka nada da cu se ipak vratiti u Srbiju nekada, pa makar i da uzivam u penziji, znaci za nekih cetrdesetak godina, posto po svemu sudeci to ni tada nece biti normalna drzava.

Co

pre 18 godina

Mira se vraća kući...Kapiram da će, kada dodje, objaviti knjigu pod nazivom „U izgnanstvu (Dnevnik Srpkinje u Sibiru)”. A onda će to biti najčitanija knjiga na Sajmu. Pa je potom ministar prosvete predloži kao redovni udžbenik u V razredu. Umesto geografije. Rusija-Kina via Sibir.Valjda sa puno fotografija. Gde je bila i sa kim se sastajala. Mira i Legija zajedno gledaju zalasak sunca. Kraj, bre!

velja

pre 18 godina

Ovu vest koji ste doneli smatram da je to najveca sramota za vladu Srbije.Da li nasi ministri,predsednik vlade i skupstina malo razmislja o svojim potezima. Sve je to veoma zalosno

hajduk veljko

pre 18 godina

Pa da vas vidimo sada G 17 i SPO. Kada cete napokon da srusite ovu vladu. Da ne cekate i Cobija mozda da pristigne ? Necuvena sramota, "divna" poruka mladim generacijama!

Biljana Bukorović

pre 18 godina

Nadam se da smo sakupili dosta pari starih cipela, da je dočekamo na način koga se i ona nakon toliko prethodnih godina,sa zadovoljstvom uželela.

lud i zbunjen

pre 18 godina

Sramota. Dno dna. Ja vise nemam reci da opisem to sto se desava u Srbiji. Ljudi dokle cemo vise da sedimo i cutimo i trpimo ovo sto se radi, pa jel ima kraja nasoj strpljivosti ili je otupljenost svakodnevicom uzela toliko maha da za srbe vise nade nema. Niko drugi nam nece pomoci ako mi samima sebi ne mozemo. Dokle vise trpeti ove lazove, prevarante, prostake, kvazi-legaliste i ostale probisvete u ovoj tragicnoj vladi. Dokle ici unazad punom parom? Pitas li se Srbijo?

Zoran

pre 18 godina

I treba da se vrati. Pa kad se SPS vratio na vlast, sto ona da se ne vrati.
Sada ce joj Kostunica kupiti Skodu Oktaviju (full loaded), od narodnih para, naravno, pa ce je setati po svim televizijama.
Legalno, nema sta ...

Vojvodjanka

pre 18 godina

Petog oktobra su mozda neki od nas mislili da je desetak godina desavanja pre toga bio nocna mora. A sada uvidjamo da je taj datum bio - jedna velika iluzija. Ruzni snovi su postali realnost, jos gora od nasih najgorih slutnji.

adam

pre 18 godina

Odlicno, na vreme sam krenuo da jurim papire za iseljenje iz ove zemlje sa cvrstom odlukom da se u nju vise nikad ne vratim. Zbogom njene pospane oci...i ne samo njene.

Čudna Šumetina

pre 18 godina

Konacno nesto normalno u Servudu. Lady Marion se opet vraca da daje sirotinji maline i stanove. Posle svakodnevnih afera, neetickih dogovora, cudnih imena, specialnih sudova, kumova, budala, vukova,...~,nesto obecavajuce. Nasa zemlja prati pravni razvoj srednjovekovne Engleske i ulazi u transformaciju, tranziciju i TRANS pravosuda. Sta ce nama ustav ili pisani zakoni. Presedani, obecanja i bona fides advokata. U tome je buducnost. Pa onda mozda se vratimo na pravo obicaja, ili pravo jaceg. Tamo nikog ne daju na sud. Onda mozemo da napisemo peticiju u Hag da nam vrate i G-dina Robina od Notingema. Neka mu seljaci presude.

Miroslav I

pre 18 godina

Baz obzira na sve gafove ove kvazi vlade, moram da utvrdim jednu cinjenicu a to je da se sastoji sve od mazohista i fatalista. Svesni su da NIKADA vise vlast nece videti ali se i pored toga tvrdo trude da nam ostave sto vise svinjarija i problema u amanet. Osveta je slatka, zar ne? Ali bice i za vas leka, gospodo. Ovo vam se nece zaboraviti. Budite sigurni. Nekaznjeno kao vase mecene iz SPS-a, JUL-a i SRS-a necete proci. Vi ne!

Bogdan

pre 18 godina

Imali su njih dvoje itekako pogresnih poteza ali da Milosevic nije pruzio ruku nama Srbima u RS, ne bi nas ni bilo! Mi Srbi iz RS smo se citav rat lijecili na VMA, samo zahvaljujuci Milosevicu i njegovoj odluci da nam pomogne ! Moze se pljuvati koliko hocete ali SRAMOTA je pljuvati po Srbima i vladarima zemlje kakvi god oni bili, oni su bili vasi! Krali su i muljali ali ni ovi nisu puno bolji!
Pozdrav iz RS

Lala

pre 18 godina

Moram da priznam da sam sa radoscu u srcu docekao ovu vest. Ona je spas za Srbiju. Ona je inicijalna kapsla za 6. oktobar, ona je toliko omrazena da jedva cekam da je vidim, jedva cekam da se ponovo dignemo i da dozivimo vise i taj 6. oktobar. Nadam se da cemo ovaj put biti pametniji, da smo nesto u medjuvremenu naucili i da smo uvideli da od plisane revolucije nema koristi....

zaustavite da sidjem

pre 18 godina

Ovo gde smo mi nije drzava, ovo je jedan vasarski ringispil, koji se oteo kontroli i vrti li vrti. Sve ludje i sve brze!!! Pa kad se jednog momenta bude otkacio - bice mnogo veselo! Ne znam sta da kazem na ovo sto sam procitala. Ja sam kao nesto studirala prava a sad sam saznala da se poternica povlaci na " casnu Titovu pionirsku rec " !? Sto rekose - covek se uci dok je ziv! Samo...meni je malo muka, malo sam pozelenela u licu a i u stomaku mi nesto bucka ... pa ne bi bilo lose da neko zaustavi ringispil,a?! Mislim po sistemu prekinite dovod struje ili gurnite klip u tocak, dok nisam nacisto povratila!!!

Mira M.

pre 18 godina

Da parafraziram onog amerikanskog kosmonauta, malo drugačije - ovo je veliki korak za mene, a mali za čovečanstvo. Samo vi pišite komentare, Zorica Brunclik je već spremila nekoliko poslastica za mene. Run, Serbia, run!!!

dr Milan M. Cirkovic

pre 18 godina

Povratak Mire, tog hibrida Eve Braun i Elene Causesku, moze obradovati samo molekularne biologe i geneticare, posto takve "retke zverke" vise nema nigde van Severne Koreje, DR Konga i jos par rezervata totalitarizma. Stoga bi i nju po povratku trebalo zadrzati u rezervatu, s tim da kavez sa natpisom "najkrvolocnija zver u istoriji srpskog naroda" redovno obilaze djacke ekskurzije u cilju podizanja opsteg obrazovnog nivoa nacije.

Sablja>Katana

pre 18 godina

M.M se vraca jer ima gde da se vrati posto im je Vrhovni sud Srbije vratio gajbu. Jos samo da im ministarstva "sile" nadju adekvatno obezbedjenje do septembra.

Душан

pre 18 godina

Повлачење потернице за Мирјаном Марковић представља политичку рехабилитацију терористичког режима Слободана Милошевића.
Она и њен муж најодговорнији су за убиство Славка Ћурувије, четвороструки злочин на Ибарској магистрали и убиство Ивана Стамболића. Њих двоје су Службу државне безбедности Србије претворили у лични сервис за чињење злочина, а Јединицу за специјалне операције претворили у Јединицу за специјалне ликвидације, која је убила и премијера Зорана Ђинђића.

Lazar Pavlovic

pre 18 godina

To je super! Ocekujem da cenjena profesorka ponovo pocne da predaje marksizam i na mom fakultetu, a verujem da ce stati na put i novom pogubnom Zakonu o univerzitetu ! ... Sve to za njen novi pocetak... a za kasnije, videcemo...
OTPOR! BRE!!!

xxxxx

pre 18 godina

Ako je poternica INTERPOL-a vec bila raspisana, zasto je do sada nije uhapsila policija te prijateljske zemlje u kojoj je boravila?

Sonja Stanulov

pre 18 godina

Novi modni trend u Srbiji - vraca se cvetic u kosi!
Fuj!
Ako sam u prethodnih 5 godina, posle 10 godina borbe, poverovala da mozda moze nesto da se promeni, sada je krad. Adio, Srbijo, a mislim da necu biti jedina koja ce pobeci.
Od Milosevica je samo jedno vece zlo - njegova Baca. I evo vraca se. Ima li Boga, i sta smo mu toliko zgresili?

Zorica

pre 18 godina

Ajmo, ajde nesto konkretno (iako sam se predala u jednom od ranijih komentara). 'Ajde da zatrpamo holandske vlasti mailovima u kojima trazimo da se ne dozvoli gospodji da stupi na tlo Holandije. Tamo valjda SPS nema cime da uceni njihove vlasti. U ime zrtava prvenstveno,a i u ime svih nas koji zbog gospodje, njenog supruga i njihove klike (koja se rehabilituje uveliko), vec dugo ne mozemo da vidjamo svoje najmilije. Ja NE MOGU da dobijem vizu jer sam na trzistu rada, a u svim ambasadama mi traze radnu knjizicu. Ne mogu da dobijem posao jer imam 53 godine. Ja ne mogu da vidim svoju kcerku jer ona ceka svoju prvu bebu hiljadama kilometara daleko (u srecnom mesovitom braku, i naravno u izbeglistvu zbog pogibeljnih aktivnosti Mirinog "neznog" muza). Otvoreno pitam gospodina Mircica: imam li ja pravo da vidim svoje dete s obzirom da on kaze da je pravo svake zene da vidja svog muza? Ja nisam nikada gonjena ni za sta. Nisam cak ni saobracajni prekrsaj napravila ikada. Imam li ja pravo ili cu nastaviti da buudem kaznjavana politikom ovdasnjih vladara i glasaca koji se verovatnio plase da izvire ispod "svoje sljive", pa im odgovara da svi sedimo u izolaciji, a Mira neka putuje, pa nek nam svet opisuje.
Ako ne krememo u akciju ODMAH dozivecemo da ova Skupstina donese rezoluciju da Djindjic i Stambolic nisu nikada ni postojali. To bi nam mogli objasniti ustedom novca koji se koristi za sudske troskove (G17 bi to mogao lepo da uoblici, a ministar pravde da nadje zakonski osnov za to, sve legijalno).

Veshtica, BGD

pre 18 godina

Mene od ove vlade Srbije vise nista ne iznenadjuje. Na "casnu pionirsku" ili vec nesto slicno, pade Interpol poternica. Koja smo mi blamaza od zemlje! Ljudi, zgadilo mi se, i radim na tome da odvedem porodicu odavde!
Zao mi Zorana, i zao mi svih nas...

Sale

pre 18 godina

Ovo je neverovatan SKANDAL!
Dakle, nas pravosudni sistem je POTPUNO zavisan od politicara. Ako se ovako nastavi nikad necemo u EU...

Deus

pre 18 godina

Surcin,septembar 2005
Velika guzva na nasem najvecem aerodromu:stotine novinara, televizijskih ekipa, fotoreportera iz zemlje i sveta, rodjaci, kolege iz stranke, politicki vrh i posteni gradjani, docekuju s nestrpljenjem "devojku sa cvetom u kosi". Avion je sleteo: odjednom, na centralnoj bini, nesto ljubicasto-bordo pocinje da se pomera, dok muzika sa razglasa pocinje da se prolama. Ah, posle toliko vremena Zoka B. je ponovo na TV-ekranima, gde za svoju uciteljicu peva njenu omiljenu pesmu "Jugoslavija"!Vrata aviona se otvaraju, "devojka sa cvetom u kosi" se pojavljuje i prvo sto izjavljuje, da su ona i njen muz "SA NAMA"...
(Da li je ovo moguce?!)

Miki i Gale

pre 18 godina

Ništa bolje se nije moglo ni očekivati od Jočića, Stojkovića i ekipe.
Nadam se, samo da će narod kazniti kvazilegaliste na narednim izborima.
Stidim se što sam 2000. zaokružio ime Vojislava Koštunice na glasačkom listiću.
SRAMOTA!

crnicrnja

pre 18 godina

Ovo su reforme. Svaka cast. Stvavno vadikalno.
Nego braco Srbi, hajde mi lepo da nadjemo nekog da nas povede u novu seobu negde daleko sto dalje od ove zemlje crnila i propasti, negde gde se kriminal kaznjava, a postenje nagradjuje i gde su zlocinci u tamnicama i rupama, a ne u vilama i mermernim bazenima.

Rasa

pre 18 godina

Dakle Kostunica je definitivno presao na "tamnu stranu". Nas Palpatin lagano kompletira infrastrukturu za povratak totalnog mraka devedesetih. U isto vreme nas veliki prijatelj Putin drzi Hodorkovskog u kavezu, ali nije ni malo gadljiv na novac porodice Milosevic i nije mu padalo na pamet da se pozbavi poternicom do sada. Nas dragi predsednik kohabitira li kohabitira, da mu cak i opskurni skup na pravnom predstavlja izliv demokratije. Mira je tu znaci, Covic brine o Kosovu, Palpatin vodi vladu, a 100000 novih nezaposlenih samo sto nije grunulo na ulice....

Komsija iz Bloka 45

pre 18 godina

Koliko sam razumeo neke strane medije (zapadne), ukinuta je samo MEDJUNARODNA POTERNICA, ali NIJE ukinuta DOMACA POTERNICA. Ti mediji tvrde da je zapravo to bio njen zahtev koji je dostavljen preko njenog advokata u Beogradu. Razlog - da bi mogla da doputuje u Beograd da joj se sudi. Da li je istina ili trac, videcemo. Nadam se da ce domaci mediji, poput B92, prenositi vesti malo preciznije. Dakle jako je bitno da li je ukinuta domaca ili medjuanrodna poternica.

Billy The Kid

pre 18 godina

Svakoga dana se desi nesto novo sto me navede na razmisljanje da odem sto dalje od ove drzave, jer mi ovde ocigledno nije mesto !!!

ministrov covek...

pre 18 godina

Sve sam ocekivao od Kostunice, ali da Miru proglasi svecem zarad opstanka na vlasti....??! Pa ako je dotle doslo da ti socijalisti drze fotelju i jos i ucenjuju povratkom Mire i Slobe, onda nam je svima sve (odavno) jasno. Ovo nece na dobro da izadje...

sedmica

pre 18 godina

Neprijatnim iznenadjenjima od strane Kostunice & co. nikad kraja. Trebalo bi barem da se stide pred Djindjicevom decom, pa da dodam Curuvijinom decom, Stambolicevim sinom....ITD.
Ma nemam reci, a opet ako je protiv M.M. podignuta optuznica samo za nezakonito dodeljivanje stana, onda ionako nema veze, jer nema smisla, nema morala, nema nade.

veciti optimista

pre 18 godina

Pitam se pitam, da li neko od nasih ministara cita ove komentare i da li ih uopste briga sta misli "raja"...U stvari, i ja pitam glupa pitanja, jer da ih je briga, davno bi rascistili sa prosloscu, a ne bi ostajali na vlasti, jer "nemaju vremena da gube sa nekim predlozima o rusenju vlade"...a dragi ministri, u Francuskoj je juce premijer dao ostavku...tamo premijeri i ministri nisu i ne ponasaju se kao beli medvedi, i ne misle da bi bez njih Srbija (Francuska) propala...a kome ja uopste pricam...bolje da gledam gde cu da emigriram u svojoj 33 godini....

Dragana Dj

pre 18 godina

Ne mogu da verujem da zaboravljamo sve nesreće i zla. Zar je dovoljna "časna reč" advokata i da sve zaboravimo?
Ljudi, setite se 5. oktobra 2000. i 12. marta 2003.!

razocarani

pre 18 godina

Gospodja je dodeljivala stanove svojim dadiljama a ja ovih dana na jedvite jade preuredjujem podrum i golubarnik kako bi mi deca imala prostoriju za ucenje!!I Sad ona slobodno moze da se vrati?!! Pa doticna gospodja-drugarica je poznata po svojim demagogijama o socijalnoj ravnopravnosti a gde sam ja u svemu tome? Gde su moja sredstva izdvajana za stanove, gde sam ja u njenim vizijama uredjenog druztva? A, mozda bi bilo bolje da sam i ja bio dadilja.
Mozda sam trebao da pocnem sa gajbicama pa ne bi danas preuredjivao golubarnik?!!!

Marko

pre 18 godina

Ovo je strašno. Da li je moguće da smo i ovo dočekali? Pa da li Koštunica ima neku granicu, ili će sve učiniti da ostane na vlasti. Treba za njim mi kao narod da raspišemo poternicu i da ga skinemo zauvek odatle. Ako ništa bar da ga očima više ne vidimo.

Ana

pre 18 godina

Posebno me je "dirnula" reakcija G17. Znate to je ona partija sto je do sada nekoliko puta obecavala da ce izaci iz vlade, ako se desi ovo ili ono. Pa, evo sada prilike! Znam, oni ce reci da tu odluku nije donela vlada i nije mogla na istu nikako da utice, jer je tuzilastvo i sudstvo "nezavisno". A sta je sa policijom? Njihov sef sedi u vladi.
Isto se odnosi i na SPO. Vuce, Mira se vraca na mesto zlocina, a ti i tvoji ministri ste tu gde jeste. Vasi napadi i reakcije postaju degutantni, sve dok ste sa njima.
Gde je moral, istina..?
Zar je vlast ispred svega? Tuzno i ruzno...

voya

pre 18 godina

Potpuno u stilu srpskog naroda koji je kao povezan oprugama: kad neko odskace opruga ga vraca dole, a kad mnogo pada ona ga vraca nagore. Tako je i sa Mirom Markovic - dok je bila osiona na vlasti svi su je mrzeli, a sada kada je potonula u neki Kazahstan, sve se to zaboravlja, sirota je i jadna ona.
Svi ce se oni vratiti, samo Zoran nece.
Sram te bilo, Srbijo!