Ustav EU i zapadni Balkan

Brisel, Beograd, Podgorica, Zagreb, Skoplje -- Havijer Solana kaže da teškoće s usvajanjem ustava EU ne bi trebalo da imaju posledica na pridruživanje zapadnog Balkana.

Izvor: FoNet, Beta
Pošaljite komentar
 1. Nemojte gledati Francuze. S francuskim Ne, Eu nece prestati da postoji. lepo kaze Oli - glavni problem Srbije nije Francuska vec Mladic!!! Kao sto glavni problem EU nije Srbija, vec Francuska u ovom trenutku. Kad nasi politicari shvate da se Srbija pridruzuje EU a ne obrnuto, onda cemo moci reci da je politicka elita Srbije sazrela. Do tada - EU samo u snovima. Primer: Hrvatska.
  (Srdjan, Ceska, 31. maj 2005 11:20)

  # Link komentara

 2. Gospodin Ren je, shodno svojoj izjavi, siguran da se Mladic i pomalo Karadžić nalaze u Srbiji. Verovatno mu je takvu vest dojavio "Dnevni Avaz" ili gospodin Tihić. Pošto se njima, s vremena na vreme, ova gospoda pričinjavaju. Obavezno u Srbiji ili Republici Srpskoj. Gospodin Ren u daljoj razradi "večne teme" još priželjkuje da bi najbolji termin hapšenja bio na godišnjicu pada Srebrenice. Takav dogadjaj, na taj dan, bi ostavio najveće impresije na "svetsku zajednicu". Ovakve izjave spadaju u arsenal rekla-kazala a daju se u dnevno-političke svrhe i za potrebe vršenja odredjenog pritiska na državne organe Republike Srbije i Republike Srpske.
  (Mladen Mladenovic, 31. maj 2005 12:27)

  # Link komentara

 3. Ren je rekao sta je rekao. Siguran sam da ce opet da pocnu price o "proverenim informacijama" kako Mladica nema nigde, kako se vrse sve provere, itd itd. Hag steze obruc a nacionalisti kukaju - ipak nije sve lose...
  (Ivan M, 31. maj 2005 15:10)

  # Link komentara

 4. Evropa ce u buduce vise da se bavi samom sobom a manje sa ionako problematicnim balkanskim drzavama stoga bi moglo da dodje do usporavanja sirenja.
  Sto se tice francuskog NE drzim da je to velika podjeda SAD i vjerovatno rada njihove tajne sluzbe skupa sa trojanskim konjem u EU Velikom Britanijom. SAD ne zeli ujedinjenu Evropu bez granica. Kad Turska udje u EU Evropa ce da bude bez granica sve do Bliskog Istoka i do naftnih polja. SAD dozivljava EU kao konkurenciju a ne kao saveznika. Zbog toga su se i vodili svjetski ratovi.
  Mislim da ce SAD nastojati usporiti i sprijeciti ulazak balkanskih drzava i Turske u EU sto je duze moguce.
  Mislim da nije znanstvena fantastika da su ratni zlocinci pod zastitom americke tajne sluzbe jer su oni sami prepreka ulaska Hrvatske BIH Srbije u EU te samim tim EU do bliskog istoka.
  (Darko, 31. maj 2005 15:47)

  # Link komentara

 5. Ovo sa Haškim beguncima je ponekad tragikomično. Niko ne zna gde su ali "provereni" izvori znaju i jave baš kada na neku od strana iz nekog razloga treba izvršiti pritisak (i to ih vide baš kod onih na koje treba izvršiti pritisak).
  Eno onomad su viđeni (KiM) u Parizu. Vidoše ih u Parizu, ne uhapsiše ih i pade francuska vlada.
  Zaista epohalno.
  (beri, 31. maj 2005 16:04)

  # Link komentara

 6. Što vreme više prolazi, sve sam sigurniji da NATO, SAD i EU traže Mladića, Karadžića i Gotovinu po sistemu "mi ga tražimo, a molimo Boga da ga ne pronađemo", jer su isti likovi jako zgodni za večito ucenjivanje Srbije, Bosne i Hrvatske, u stilu "mi stvarno želimo da vam pomognemo, ali nećemo, jer niste dokazali svoju demokratsku prirodu i izručili gore navedene". Ne bi me iznenadilo ni da NATO sve vreme zna gde su oni, a neće da ih uhapsi, ili da ih čak čuva u nekoj od svojih baza, radi naknadne upotrebe.
  (Thirn sa Vračara, 31. maj 2005 16:09)

  # Link komentara

 7. Zivim u Evropskoj Uniji, tj. Grcka. Ovde preovladava misljenje da je prikljucivanje novih clanica uniji nepovoljno po 15 starih clanica, jer emigraniti ugrozavaju posao lokalnom stanovnistvu, obaraju cenu rada, porezi rastu, nezaposlenost takodje, itd. Ukoliko je neko brizljivo pratio, ustav su ratifikovale samo one zemlje koje nisu imale referendum o tome vec je parlament doneo odluku, tj. politicari. Sasvim je izvesno da ce vecina zemalja koja organizuje referendum imati negativan ishod. Sto se tice prikljucenja Srbije EU, to i nama otezava put, jer se vrata Evrope polako ali sigurno zatvaraju na duzi period radi konsolodacije. Medjutim, ne treba ocajavati, jer Srbija skoro sigurno ne bi prezivela prelazak na evro i sve sto donosi prikljucenje Evropskoj uniji. Imali bi samo veci odliv stanovnistva. Ukoliko dobijemo trgovinske povlastice i investicije koje omogucavaju otvaranje novih radnih mesta a ne smanjenje i otpustanje ko do sada, tada ce i u Srbiji biti dobro bila ona u Evropi ili ne.
  (Dusan Djordjevic, 1. jun 2005 02:42)

  # Link komentara