Skupstina RS odbacila reformu

Banjaluka -- Odbačen je svaki model organizacije policije u BiH prema kojem bi loklana policijska područja prelazila medjuentitetsku liniju.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. Ovakav politicki volunterizam nema granica. Da li postoji u svijetu slican primjer da neko zeli da pristupi nekoj zajednici (EU) i da ne prihvata pravila ponasanja te zajednice. A ista vaze za sve njene clanice? To su shvatili svi u Evropi (Albanci, Bugari, Rumuni, Turci,...), jedino srpski politicari ne mogu da shvate i dokuce pravila EU. Badava prica svih evropskih zvanicnika o neophodnosti primjene evropskih standarda i zakona.
  A kriminalci trljaju ruke, dato im je jos vremena da nesmetano obavljaju svoj posao.
  ($, 31. maj 2005 09:01)

  # Link komentara

 2. Kolikogod to samozvanim evropejcima u Srbiji zvucalo nazadno i nedemokratski, Francuze i poslanike skupstine RS povezuje jedna stvar - Ne zele u Evropu u koju ne vjeruju! Hvala Francuzima, hvala poslanicima skupstine RS, jer su se ugledali na one snage na kontinentu koje istinski vjeruju da Evropa jedino moze opstati ako njeni narodi vjeruju u samu ideju. Inace je nece biti, a svi dobro znamo ko bi se tome obradovao.
  (r, 31. maj 2005 12:06)

  # Link komentara

 3. Napokon odlucan stav!! Mislim da sada niko apsolutno niko ne moze nametnuti rjesenje, jer ovo zaista nije bilo nista vec pretposljednji korak pred ukidanje RS! Ne zelim da me neko shvati kao nacionalistu, naprotiv, svjestan sam da RS integrativni dio BiH ali svuda je praksa u svijetu da i one autonomne pokrajine sa minimalnim nivoom autonomije imaju lokalnu policiju pod svojom nadleznoscu, tako da RS ne smije dozvoliti nestanak entitskog MUP-a jer je to siguran put u kraj RS, koja ipak nije plod ratnih zlocina kako to neki predstavljaju (kojih nesumjivo jeste bilo u ogromnoj mjeri u procesu stvaranja iste i s kojima sama RS treba da se suoci ), vec nesto sto je rezultat visevjekovnih teznji Srba u BiH da ostvare neki vid autonomije i zastite svog identiteta, i koja je stecena tesko, uz jako visoku cijenu! Naredni koraci poslije ovog bilo bi oduzimanje Telekoma, Elektroprivrede, Poste, Srpskih suma i svih relativno jacih javnih preduzeca u RS i njihovo inkorporiranje sa odgovarajucim firmama u BiH, a konacni revizija Dejtonskog Sporazuma koja bi podrazumjevala konacni nestanak RS u 13.godini njenog postajanja i nekakvo organizovanje BiH po regijama u kojoj bi Srbi bili vecina samo u banjaluckoj regiji, jer bi Trebinje pripalo Mostaru a Bijeljina Tuzli, Romanijske opstine Sarajevu....
  (odlucno NE, 31. maj 2005 13:32)

  # Link komentara

 4. Pa samo neka mi neko kaze, koja je to zemlja clanica EU morala da mjenja svoje ustavno uredjenje i organizaciju drzave radi prijema u EU.
  I druga stvar clanica EU je i Njemacka RS se zalagala da policija bude organizovana slicno kao u njemackoj.
  Postoji centralni ministar koji ima zadatak samo da koordinira rad pokrainskih policija koje su samostalne u velikom radu i odlucivanju.
  Pa sada kada neki "EVROPEJSKI SRBIN" prica o tome da RS odbija pravila EU u koje zeli da udje kao niko na svijet neka znade RS trazi samo ista pravila i za nas kao i za ostale clanice EU
  (TREBINJE, 31. maj 2005 16:35)

  # Link komentara