"Dovoljno dokaza - ubistvo s predumišljajem"

Ben Kramp, advokat porodice Džordža Flojda, izjavio je da veruje da postoji dovoljno dokaza koji potvrđuju da je policajac Derek Šovin delovao s predumišljajem.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. (Oliver, 2. jun 2020 09:40)

  ti si toliko pristrasan u komentarima da mi apsolutno nije jasno zašto ih uopšte objavljuju.

  na stranu što su ti informacije nepotkrepljene bilo kakvim dokazima/linkovima/izvorima i mahom su na nivou "znao sam".
  (xxl, 2. jun 2020 15:00)

  # Link komentara

 2. (Oliver, 2. jun 2020 09:40)

  ...pa zasto policajac nije razmisljao o "precondition" kada ga je gazio 9 minuta po vratu...???
  ...moze da bude predumisljaj, jer je on treniran da zna posledice svojih zahvata ili ces i to da negiras...???
  ...srecom, postoji dovoljno audio-video materijala koji ce potvrditi da su sva trojica DALEKO prekoracili upotrebu sile nad covekom koji je vec sa lisicama i rukama na ledjima...!!!
  ...jos nesto, nikakav uticaj "substanci" nije bitan kad te 300 kg mesa zajasi, mozes da budes i prvak sveta u plivanju, tvoj grudni kos ne moze da se siri, a sva trojica su itekako bili svesni toga...
  ...da podsetim jos nesto...
  ...oni ga pitaju "hoces sad da udjes u kola", na sta on odgovara "hocu", ali se niko od njih ne pomera sa njega do dolaska prve pomoci...
  ...mozda nije klasicno ubistvo s predumisljajem, ali je sigurno da su sva trojica apsolutno bila svesna moguceh ishoda onoga sto rade sa flojdom i zato to ne moze da bude murder 3...
  ...i, imajuci u vidu situaciju, sklon sam da ne verujem rezultatima hemijske nalize...

  "U krivičnoj prijavi dodaje se da je patolog zaključio da je smrti Flojda doprinela kombinacija fizičkog obuzdavanja, moguća opojna sredstva u telu i zdravstvene tegobe koje je imao."

  ...patolog ili zna, ili cuti...
  ...sta znaci u prijavi "moguca opojna sredstva"...???
  ...imas rezultat ili ne...???
  ...patolog im sugerise na sta da idu...!!!
  (kraja, 2. jun 2020 14:37)

  # Link komentara

 3. da se desi suprotno od ovog,da je Floyd ubio policajca dobio bi električnu stolicu,znači ogromna razlika u startu,to je ta demokratija koja svet uči kako treba?!
  (Steva, 2. jun 2020 07:40)
  Da ne preterujemo, ubistvo svakog lica koje je ubijeno (samo) zbog obavljanja svog posla treba kazniti najtežom kaznom. Isto kao i zločine koji su motivisani rasnom, nacionalnom ili verskom mržnjom jer su takvi zločini zapravo terorizam i usmereni protiv društva u celini.
  Da je bilo obrnuto, da je policajac ubijen pri regularnom obavljanju svog posla, naravno da bi ubica zaslužio najtežu kaznu, ali onda ne bi ni bilo društvenog protesta. Do protesta je došlo zato što je policajac izvršio "random killing", odnosno teroristički akt koji bi verovatno bio zataškan jer je državni terorizam.
  Masovna ubistva, takođe vrlo uobičajena u Americi, počine maltene po pravilu počine pripadnici hrišćanskih denominacija. Da li to znači da sve te denominacije ili ceo hrišćanski korpus treba proglasiti za terorističke organizacije? Naravno da ne. Neizbežno je (nažalost i uvek naknadno) svaki takav pojedinačni slučaj i ocenjivati pojedinačno. Ne može onda ni policija da ostane bez posebne društvene zaštite zbog jednog (ili čak i više) pojedinačnih ekscesa terorista u uniformi.
  (CATAPA, 2. jun 2020 11:09)

  # Link komentara

 4. Ne moze biti ubistvo prvog stepena,kad je za to neophodna dugotrajna priprema i planiranje ubistva,gde je kljucna namera. Ovde nameru ne moze dokazati nijedan advokat. Drugo,ne moze biti nezavisna druga obdukcija kad ju je platila porodica. Prvu obdukciju je uradio policijski patolog,a drugu tzv. "nezavisni" kojeg je angazovala policija. Cim imamo dva razlicita nalaza,to govori da imamo kompleksan slucaj,a ne cist crno-beli slucaj. Ima takvih slucajeva u patologiji i sudskoj medicini. Sem pritiska na vrat,drugi patolog je apostrofirao pritisak na ledja,sto je smanjilo mogucnost ekspanzije grudnog kosa i otezalo disanje. Drugi patolog kaze da nema srcane bolesti,a prvi kaze da ima. Konacno je stigla i toksikologija i potvrdila ono sto sam odmah znao: u krvi Flojda bile su cak 2 ozbiljne droge- fentanil i metamfetamin. Fentanil je opiodni analgetik koji se cesto zloupotrebljava kao droga. Opiodi imaju specifican efekat u vecim dozama-deprimiraju centar za disanje u produzenoj mozdini. Tako su se predozirali Hit Ledzer,Prince i mnogi drugi. To znaci da je Flojdu disanje bilo kompromitovano zbog droge. Tako da je ovo jedan jako komplikovan slucaj u cisto medicinskom smislu i SOvin ne moze biti osudjen za murder I.
  (Oliver, 2. jun 2020 09:40)

  # Link komentara

 5. Spasite policajca u nevolji!

  Dovedite ga u Srbiju, dajte mu državljanstvo, zaposlite ga u tzv. MUP Srbije, odlično će se uklopiti u novo "društvo"!

  Nemojte propustiti šansu, vidite da je čovek već obučen i iznad svega TALENTOVAN!!!
  (sturmmann, 2. jun 2020 09:17)

  # Link komentara

 6. Sistemski je problem ovde,dzaba im tužbe,policija i kad se optuži za ovakve stvari dobija minimalne kazne tamo jer je nenormalno mnogo zaštićena u odnosu na žrtve,da se desi suprotno od ovog,da je Floyd ubio policajca dobio bi električnu stolicu,znači ogromna razlika u startu,to je ta demokratija koja svet uči kako treba?!
  (Steva, 02. jun 2020 07:40)

  Policajac i treba da ima veća prava, ali ono, što nije a treba da bude je da kada zloupotrebljavaju ta prava da budu duplo kažnjeni u odnosu na civile
   (volim pink, zadruge i pareve, 2. jun 2020 08:20)

  # Link komentara

 7. Čovin, (ex) policajac. Kao takav, naučen i obučen kojim tehnikama savladati, onesposobiti lice bez posledica po bezbednost istog, sa poznavanjem anatomije ljudskog tela, koji zahvati su dozvoljeni i kada, a koji nisu.
  To važi ako je osumnjičeni bele rase.
   (Rozenkranc & Guldernsten, 2. jun 2020 07:52)

  # Link komentara

 8. Uručiti otkaz i ovom patologu koji nije video gušenje.
   (absolutezero, 2. jun 2020 07:46)

  # Link komentara

 9. Sistemski je problem ovde,dzaba im tužbe,policija i kad se optuži za ovakve stvari dobija minimalne kazne tamo jer je nenormalno mnogo zaštićena u odnosu na žrtve,da se desi suprotno od ovog,da je Floyd ubio policajca dobio bi električnu stolicu,znači ogromna razlika u startu,to je ta demokratija koja svet uči kako treba?!
   (Steva, 2. jun 2020 07:40)

  # Link komentara

 10. Mislim da ga nijedna porota u americi neće osuditi za ubistvo s predumišljajem, ipak su policajci tamo beli medvedi.
  (Sirotinja, 2. jun 2020 07:35)

  # Link komentara

 11. nadrljao je pandur tako deluje.
   (Beogradjanka, 2. jun 2020 07:34)

  # Link komentara