320 Srba u celoj opštini Prizren

Prizren -- U opštini Prizren preostalo je samo 320 Srba, od oko deset hiljada koliko je u toj opštini živelo do juna 1999.

Izvor: Beta
Pošaljite komentar
 1. Ne vracaju se samo Srbi na Kosovo, a vracaju se mereno u promilima, vracaju i Albance iz Australije. Pre, neki dan, svi su pokupljeni iz Viktorije, drzava u Australiji, i vraceni u svoju "Slobodnu Kosova". Iza sebe su ostavili kampove u rusevinama i pecat svoje kulture. Kampovi su poruseni jer niko nije hteo da ih otkupi ... svaka kuca je dobila racunar i internet da bi to deca razvukla po dvoristu... I oni koji su se ljubili sa njima, prilikom dolaska, bili su 'daleko' kada su odlazili....
  (Milutin, 9. maj 2005 09:56)

  # Link komentara

 2. ... Pa koliko je Srba i Albanaca koji putuju gore-dole a ucestvovali su u ratu? Pa zar niste naucili lekciju da je to proslost i da na to treba svi sto pre da zaborave? Sto se tice zlocina bilo ih je sa obe strane. Nisu Srbi nikada zaustavljali po putevima i ubijali vec su to cinili Albanci, pa cak i svoje sunarodnike. To sto je drzava ucinila sa proterivanjem Albanaca je velika prljava mrlja za srpski narod ali zbog toga je do danas osudjeno vise vojnika i oficira Vojske i policije samo sto se to na Kosmetu ne javlja i nadamo se da ce ih biti jos!!! A koliko je resenih ubistava na Kosmetu zadnjih 6 godina? Dovoljno je sto mi pricaju moji prijatelji Albanci i kazu "sa Srbima nije bilo dobro ali ovome se niko nije nadao, kamo srece da ponovo bude barem slicno kao ranije". Mnogo je onih koji su mi to rekli.
  Svi se ujedinjuju a mi bi i dalje da pricamo o tome da li je starije jaje ili kokoska! Ajmo da prekorojimo ponovo sve granice u Evropi! Pogledajte svi oko sebe pa mi recite da je bolje ovako nego ranije!!!
  (Vlada, 9. maj 2005 00:42)

  # Link komentara

 3. Svaki gradjanin nealbanske nacionalnosti koja su napustili Kosovo za vreme rata, ili zbog fizickih i politickih pritisaka posle rata, a koja nisu umesana direktno ili indirektno u sindromu rata, trebalo bi da se slobodno vrate na svoja imanja. Svaki gradjanin zna svoj odnos i aktivnosti prema ratu. Siguran sam da ce ih Kosovo sirokog srca toplo ih primiti na svoja ognjista. Vreme je da se polako pocne da se zaboravja proslost. Da se grade novi mostovi prijatelskog priblizivanja. Ako iz cistog srca to pokusavamo, siguran sam da cemo uspeti.
  (Baskim Kosova, 9. maj 2005 00:13)

  # Link komentara

 4. Bas je ruzno biti Izbeglica. I ja sam bila ...u Makedoniju 1999 godine.
  !!!…!!
  (gashi, 8. maj 2005 20:58)

  # Link komentara

 5. Pa cekajte Srbi, da nije bilo NATO na Kosove ne bih bilo ni jedan Albanac, sve te komsije znaju jako dobro kako Albanci isterani, plackani , ubijeni,silovani, i licnearte na granice su oduzene da nikada vise ne vracaju .Jos nisu vraceni ni tela Albanca po celom Srbijom, zasto se niko ne pita od srba kako su usli te albance na hladnjace, ili so baceni po masovnim grobnicama po celom srbijom???? Mislite da to su uradili dobrovoljno??Koji Srbin do sada je prijavljio i makar jedan srbin sto uradio to??Niko , a molim vas kako ce oni da se vracaju onda, svaki zna sa sebe jer moze ili sme da se vrati,za nekoga je dobrodoslo ali za nekoga bas smrtna kazna za samog sebe jer neko u hladnjace po danubu i neko slobodan da se seta po ulicima to nece niko ziv prihvatit pa i srbi da mu se isto dogodilo.
  (Arijanit Kosova, 8. maj 2005 17:06)

  # Link komentara

 6. I mi hocemo u Evropu, sa Kosovom ili bez, a ovde covek ne sme da kroci na sopstvenu njivu. Sto se procenata tice, 3,2% trenutno tamo zivi u odnosu na ranije doba, a svega se 1,7% za 6 godina vratilo, sto je jos gore. Ako je i od UNMIK-a, mnogo je, ovim tempom ce se svi Srbi vratiti u Prizren za cirka 300 godina!
  (strava, 8. maj 2005 15:52)

  # Link komentara

 7. 3,2% u opstini Prizren. Bice da je UMNIK ponosan na nivo standarda koje je Kosovo ostvarilo na povratku Srba.
  (Mile, 8. maj 2005 12:36)

  # Link komentara

 8. Polako se potvrduje teza onaj Srbin koji nije kriv moze da se vrati medju svoje komsije Albance.Negde Albanski ekstremist(i) ceka(ju) da naplatu neplacenog racuna ni krivom ni duznom Srbinu.Prebegli prognani se moraju vratiti na svoja imanja izgarista obnovljene kuce cekaju ih komsije ili sud za zlocine.
  (DOgnjanovic, 8. maj 2005 11:22)

  # Link komentara