Petak, 07.02.2020.

21:59

Albanija menja Veliku Britaniju u EU?

Odluka Evropske komisije da ubrza proces pridruživanja EU za Albaniju i Severnu Makedoniju pokazuje da je izgubila razum, navodi Džon Loland.

Izvor: B92

Albanija menja Veliku Britaniju u EU? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

60 Komentari

Sortiraj po:

банаћанин

pre 4 godine

Напуштање ЕУ није завршено,живи били па видели. В.Британија је прва кренула, зашто ,питајте ваше читаоце?

Ko ne slusa pesmu slusace oluju

pre 4 godine

Mane kakve veze ima Nato pakt sa bregzitom? Već smo ratovali sa Nato paktom i znamo kako je to, bolje ovaj obruč o kojem ti pišeš da obrati pažnju na terorizam jer kad Nato baci bombe one im se uvek vrate.

Solomon

pre 4 godine

Mare, Srbija nije klovnovska već radi ono što druge države na Balkanu ne smeju. Želi da bude dobra sa svima i van blokova, to je Srbija radila kroz celu istoriju i skupo je platila, to je prenela na Jugoslaviju koja je zbog takve politike nestala, sve ima svoju cenu pa i istorija. Zato sada svi oko nas kradu tuđu istoriju malo od nas, malo od Grka, Ilira. Srbija istoriju živi a mnoge države oko nas istoriju preživljavaju.

Nenad

pre 4 godine

Pogledajte na yu tubu intervju pokojnog đinđića i sve će vam biti jasno. Čovek predvideo sve današnje događaje i upozoravao na razvoj događaja.

3210

pre 4 godine

Srbija zreba da zaboravi na Eu i da u potpunosti okrene prijateljima kojih imamo dovoljno...
(Ihtiostega, 07. februar 2020 22:59)

Srbija možda neće u EU ali mladost,lepota i pamet Srbije itekako hoće i odlazi u EU.
Tamo se ceni rad i znanje.
Tamo se živi životom dostojnim čoveka.

mare

pre 4 godine

koliko ljudi koji nikada nisu odrasli, koji zive u zabludama o prijateljima i neprijateljima. u celom zivotu i postojanju bitna je samo jedna stvar pamet. u opstanku drzave i nacije jedina bitna sgvar je briga o samom sebi i svojim interesima. kada ti postavis svoje drustvo na mesto i razvijes privredu onda te svi hoce, a ti ne moras nigde. kada su drzave klovnovske kao nasa onda se svuda guras, a niko te nece. oni koni misle da ce Rusi ili Kinezi vise brinuti o nama nego o Hrvatima kroz 50 godina grdno grese. oni gledaju samo svoke interese jos vise nego zapadnjaci. trenutno im je Srbija najlaksa za saradnju pa izgleda kao da nas vise vole...

Zemljoradnik

pre 4 godine

Engleski arogantno i krajnje površno. Albanija i Severna Makedonija neće još dugo, ako će ikad, ući u EU. Setim se jednog mog prijatelja Engleza. Kad je bilo glasanje u VB u vezi EU glasao čovek za izlazak. Kaže neće u EU da bude zajedno sa Turskom. Nije mi poverovao kad sam mu rekao da Turska nije u EU.

Miljan

pre 4 godine

Opustite se, dok je Holandija clanica EU Albanija nece postati clan. Oni to cak ni ne kriju, albanska mafija hara, valjda drogu, krade i ubija po Holandiji bez milosti i Holandija drzi Albaniju odgovornom. U junu je njihov parlament odbio da ratifikuje pocetak pregovora sa Albanijom i nsita se od tad nije promenilo, Ursula je nesto sanjala ovde.

skg

pre 4 godine

evropa je pojam za nas u svakom smislu,inemojte ovaj narod okretati protiv onih koji nam najvise daju i od kojih mozemo dosta prosperirati. evropa je spas za nas i jedini ispavan put. rusija je los put

prosto rešenje

pre 4 godine

Dobiće nekoliko miliona radne mlade snage evropskog genoma umesto Arapa i Afrikanaca a te teritorije Balkana odakle će otići ta radna snaga, biće naseljena izbeglicama iz Arabija i Afrike.

rq

pre 4 godine

Eh, ono sto nas najvise boli je taj nato. Ne to sto nas je bombardovao, nego sto nismo usli kad su pitali. Jer da smo usli, Kosovo bi i dalje bilo u sklopu drzave.
Ovako terasmo inat i okrecemo se kao Rusiji, kojoj smo realna nebitna tacka na mapi sveta.

Previse je pametnih iz ove zemlje otislo. Toliko da vise prakticno nema nade za bilo kakav oporavak. Pola zemlje zeli u EU da bi lakse pobeglo iz nje, druga polovina nikada nije putovala vise od 200km u zivotu i ni ne zna kako Beograd izgleda.

Nista name EU ne donosi, niti bilo kakvo drugovanje sa Rusijom. EU je trgovinski sporazum, mi industriju nemamo i u stanju smo samo da pruzimo jeftinu radnu snagu.

Mane

pre 4 godine

Nedostaje jos samo BiH i Srbija ce biti potpuno opasana obrucem NATO pakta. Svako ko ocekuje da se Rusija mesa u tu delikatnu situaciji i vruc teren uzimajuci nas u zastitu zivi u velikoj zabludi. Onaj ko ocekuje da se u takvom ambijentu uspesno odbranimo je veoma glup.

Petar S.

pre 4 godine

Za one koji nisu razumeli, pa misle (iz naslova) da ce Albanija uci u EU pre Srbije, da kazem da nisu razumeli text (ako su ga uopste citali). Covek se generalno PROTIVI ulasku Albanije u EU. Koja ima destabilizirajuci uticaj na region bar u 3 drzave. A pogotovo u svetlu izlaska Veke Britanije iz EU.

Невен

pre 4 godine

А што уопште морају да компензују? ЕУ може да функционише и без Британије ако то жели... а земље западног Балкана се налазе у Европи и требају тежити томе да постану дио ЕУ кад за то дође време... Боље је питање где Британија да компензује толико тржиште...

idiokratija

pre 4 godine

Svi koji su Rusima rekli ne su ušli ili će ući u EU. Kako god, nikad nas neće gledati ravnopravno, niti će nas za nešto pitati ili voleti čak i ako mas prime u društvo.

Sasa

pre 4 godine

(Delije-Sever, 7. februar 2020 22:39) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Inace pratim sve izvore informacija, vrsim filtraciju, tako dokazecu do istine. Rusofilija i amerikanofilija me nikada nisu interesovale. Objektivno, nemas pojma koliko su do sada bili u pravu, samo si malo vise zaludjen zapadom i SAD ili druga druga strana istokom i Rusijom.

Суперхик

pre 4 godine

30% ?! Па зар није било 18% прошле године ? Како год ,Албанци свуда у већини ,а нигде пописа !

Swedenonline

pre 4 godine

"Stručnjak za evropske integracije i međunarodno kriminalno pravo smatra da Albanija decenijama predstavlja centar trgovinom droge u Evropi. Brojni izveštaji prošle godine su tu zemlju okarakterisali kao "Kolumbiju u Evropi"."

Pa, otvoriće u Londonu predstavništvo. :P

kisa

pre 4 godine

Pa sta hocete? Ni Slovacka ni Estonija, Litvanija, ... nisu bile bolje u trenutku primanja u EU. Samo jednu rec cu reci za ne upucene, ako ih jos uvek ima: Nato.

Dusan

pre 4 godine

Uvek je bilo da uciteljica vise voli pojedinu decu od druge i cini im ustupke, blaza je prema njima itd... Stos je da jos kao dete to shvatis i skontas da ne ucis za uciteljicinu peticu nego da bi usavrsio sebe...
Ovo gore mnogo inteligentne dece shvati jos do 4 og razreda a mi kao nacija i drzava to ne mozemo da shvatimo kako se cini kroz par zadnjih vekova.

Samosvesna građanka

pre 4 godine

"Predloženi novi talas proširenja, koji je u planu već godinama, ali sa zastojima uglavnom zbog protivljenja Francuske, je očigledno predložen kako bi EU dobila pokretačku snagu nakon Bregzita. Međutim, prihvatanje dve male, siromašne i kriminalom vođenje teško može da nadomesti gubitak jedne od najveće članice i pete ekonomije sveta", navodi Loland.
Stručnjak za evropske integracije i međunarodno kriminalno pravo smatra da Albanija decenijama predstavlja centar trgovinom droge u Evropi. Brojni izveštaji prošle godine su tu zemlju okarakterisali kao "Kolumbiju u Evropi".
Kada je reč o Severnoj Makedoniji Loland je blaži, ali ističe činjenicu da 30 odsto populacije te države čine Albanci.
"Štaviše, na Samit država Zapadnog Balkana, koji će biti održan u Hrvatskoj u maju, biće pozvano i Kosovo. Teritorija Srbije koja je proglasila nezavisnost 2008, sačinjena od 90 odsto albanskog stanovništva, koja dela kao deo Albanije. Edi Rama je čak 2018. rekao da bi voleo da vidi ujedinjenje Kosova i Albanije do 2025. godine", naveo je Loland, nekadašnji predavač na Sorboni.
Prvi talas novih članica je samo deo dugoročnog plana integracije čitavog Balkana, uključujući Srbiju i BiH, u EU.



Gospodine Lelande, EU će se toliko usrećiti prijemom prvopomenutih država, da je za Srbiju najbolje da ne bude deo plana proširenja i da nikad ne bude članica te u budućnosti mega srećne i gigantski berićetne Unije. Srbiji nije mesto u tom EU eldoradu! Postoje unije i bez EU. Досвидания!

Црвена звезда 1913

pre 4 godine

Професор М. Ковић је објаснио порекло везе Албаније и пре свега Енглеске, Аустрије и Немачке, где се данас могу додати САД!
Ово није ништа друго него дефинитиван наставак политике спречавања руског утицаја на Балкану! Ми смо, углавном, колатерална штета а повремено и савезници кад је западу неопходно топовско месо!

Južnjak

pre 4 godine

Bili smo kolonija uvek posle Dušanovog carstva do SFRJ. Kraljevina SHS bila je prilično nestabilna za ozbiljnu državu. Da li su ove naše zemlje kolonije Otomanskog carstva, Austrougarske, Mletačke republike ili EU, nebitno je. Razlike između tih kolonija su u ekonomskom standardu, a one su direktno povezane za nivoom korupcije i kriminala u istima, ali su sve do jedne kolonije, daleko od zapadnog standarda i daleko od geopolitičkog uticaja SFRJ.

Gradjanin Srbije

pre 4 godine

Ja kao Albanac i gradjanin ove zemlje moram da osudim ovu poruku od strane ovog coveka ako se neko bavi necim sto ne treba on to radi za sebe kao pojedinac i normalno ukoliko je to nesto lose treba da se kazni ali ne smemo da osudimo ceo narod

PitbullSRB

pre 4 godine

HAHAHAHA I posle nek mi neko iz Srbije priča gluposti kako je €U sređeno i pravedno društvo gde vlada pravda i blagoslov. Daj bože da Srbija nikad ne bude deo te tvorevine.

seljadin

pre 4 godine

Narode, raspa je počeo, ala SFRJ 1991. ko može preko okeana, EU će uvek biti i ostati Američka kolonija sa 2 puta manjim standardom kao što je i sada

Južnjak

pre 4 godine

Bili smo kolonija uvek posle Dušanovog carstva do SFRJ. Kraljevina SHS bila je prilično nestabilna za ozbiljnu državu. Da li su ove naše zemlje kolonije Otomanskog carstva, Austrougarske, Mletačke republike ili EU, nebitno je. Razlike između tih kolonija su u ekonomskom standardu, a one su direktno povezane za nivoom korupcije i kriminala u istima, ali su sve do jedne kolonije, daleko od zapadnog standarda i daleko od geopolitičkog uticaja SFRJ.

Dusan

pre 4 godine

Uvek je bilo da uciteljica vise voli pojedinu decu od druge i cini im ustupke, blaza je prema njima itd... Stos je da jos kao dete to shvatis i skontas da ne ucis za uciteljicinu peticu nego da bi usavrsio sebe...
Ovo gore mnogo inteligentne dece shvati jos do 4 og razreda a mi kao nacija i drzava to ne mozemo da shvatimo kako se cini kroz par zadnjih vekova.

Суперхик

pre 4 godine

30% ?! Па зар није било 18% прошле године ? Како год ,Албанци свуда у већини ,а нигде пописа !

kisa

pre 4 godine

Pa sta hocete? Ni Slovacka ni Estonija, Litvanija, ... nisu bile bolje u trenutku primanja u EU. Samo jednu rec cu reci za ne upucene, ako ih jos uvek ima: Nato.

3210

pre 4 godine

Srbija zreba da zaboravi na Eu i da u potpunosti okrene prijateljima kojih imamo dovoljno...
(Ihtiostega, 07. februar 2020 22:59)

Srbija možda neće u EU ali mladost,lepota i pamet Srbije itekako hoće i odlazi u EU.
Tamo se ceni rad i znanje.
Tamo se živi životom dostojnim čoveka.

Црвена звезда 1913

pre 4 godine

Професор М. Ковић је објаснио порекло везе Албаније и пре свега Енглеске, Аустрије и Немачке, где се данас могу додати САД!
Ово није ништа друго него дефинитиван наставак политике спречавања руског утицаја на Балкану! Ми смо, углавном, колатерална штета а повремено и савезници кад је западу неопходно топовско месо!

Samosvesna građanka

pre 4 godine

"Predloženi novi talas proširenja, koji je u planu već godinama, ali sa zastojima uglavnom zbog protivljenja Francuske, je očigledno predložen kako bi EU dobila pokretačku snagu nakon Bregzita. Međutim, prihvatanje dve male, siromašne i kriminalom vođenje teško može da nadomesti gubitak jedne od najveće članice i pete ekonomije sveta", navodi Loland.
Stručnjak za evropske integracije i međunarodno kriminalno pravo smatra da Albanija decenijama predstavlja centar trgovinom droge u Evropi. Brojni izveštaji prošle godine su tu zemlju okarakterisali kao "Kolumbiju u Evropi".
Kada je reč o Severnoj Makedoniji Loland je blaži, ali ističe činjenicu da 30 odsto populacije te države čine Albanci.
"Štaviše, na Samit država Zapadnog Balkana, koji će biti održan u Hrvatskoj u maju, biće pozvano i Kosovo. Teritorija Srbije koja je proglasila nezavisnost 2008, sačinjena od 90 odsto albanskog stanovništva, koja dela kao deo Albanije. Edi Rama je čak 2018. rekao da bi voleo da vidi ujedinjenje Kosova i Albanije do 2025. godine", naveo je Loland, nekadašnji predavač na Sorboni.
Prvi talas novih članica je samo deo dugoročnog plana integracije čitavog Balkana, uključujući Srbiju i BiH, u EU.



Gospodine Lelande, EU će se toliko usrećiti prijemom prvopomenutih država, da je za Srbiju najbolje da ne bude deo plana proširenja i da nikad ne bude članica te u budućnosti mega srećne i gigantski berićetne Unije. Srbiji nije mesto u tom EU eldoradu! Postoje unije i bez EU. Досвидания!

idiokratija

pre 4 godine

Svi koji su Rusima rekli ne su ušli ili će ući u EU. Kako god, nikad nas neće gledati ravnopravno, niti će nas za nešto pitati ili voleti čak i ako mas prime u društvo.

Petar S.

pre 4 godine

Za one koji nisu razumeli, pa misle (iz naslova) da ce Albanija uci u EU pre Srbije, da kazem da nisu razumeli text (ako su ga uopste citali). Covek se generalno PROTIVI ulasku Albanije u EU. Koja ima destabilizirajuci uticaj na region bar u 3 drzave. A pogotovo u svetlu izlaska Veke Britanije iz EU.

mare

pre 4 godine

koliko ljudi koji nikada nisu odrasli, koji zive u zabludama o prijateljima i neprijateljima. u celom zivotu i postojanju bitna je samo jedna stvar pamet. u opstanku drzave i nacije jedina bitna sgvar je briga o samom sebi i svojim interesima. kada ti postavis svoje drustvo na mesto i razvijes privredu onda te svi hoce, a ti ne moras nigde. kada su drzave klovnovske kao nasa onda se svuda guras, a niko te nece. oni koni misle da ce Rusi ili Kinezi vise brinuti o nama nego o Hrvatima kroz 50 godina grdno grese. oni gledaju samo svoke interese jos vise nego zapadnjaci. trenutno im je Srbija najlaksa za saradnju pa izgleda kao da nas vise vole...

Swedenonline

pre 4 godine

"Stručnjak za evropske integracije i međunarodno kriminalno pravo smatra da Albanija decenijama predstavlja centar trgovinom droge u Evropi. Brojni izveštaji prošle godine su tu zemlju okarakterisali kao "Kolumbiju u Evropi"."

Pa, otvoriće u Londonu predstavništvo. :P

PitbullSRB

pre 4 godine

HAHAHAHA I posle nek mi neko iz Srbije priča gluposti kako je €U sređeno i pravedno društvo gde vlada pravda i blagoslov. Daj bože da Srbija nikad ne bude deo te tvorevine.

Zemljoradnik

pre 4 godine

Engleski arogantno i krajnje površno. Albanija i Severna Makedonija neće još dugo, ako će ikad, ući u EU. Setim se jednog mog prijatelja Engleza. Kad je bilo glasanje u VB u vezi EU glasao čovek za izlazak. Kaže neće u EU da bude zajedno sa Turskom. Nije mi poverovao kad sam mu rekao da Turska nije u EU.

Gradjanin Srbije

pre 4 godine

Ja kao Albanac i gradjanin ove zemlje moram da osudim ovu poruku od strane ovog coveka ako se neko bavi necim sto ne treba on to radi za sebe kao pojedinac i normalno ukoliko je to nesto lose treba da se kazni ali ne smemo da osudimo ceo narod

rq

pre 4 godine

Eh, ono sto nas najvise boli je taj nato. Ne to sto nas je bombardovao, nego sto nismo usli kad su pitali. Jer da smo usli, Kosovo bi i dalje bilo u sklopu drzave.
Ovako terasmo inat i okrecemo se kao Rusiji, kojoj smo realna nebitna tacka na mapi sveta.

Previse je pametnih iz ove zemlje otislo. Toliko da vise prakticno nema nade za bilo kakav oporavak. Pola zemlje zeli u EU da bi lakse pobeglo iz nje, druga polovina nikada nije putovala vise od 200km u zivotu i ni ne zna kako Beograd izgleda.

Nista name EU ne donosi, niti bilo kakvo drugovanje sa Rusijom. EU je trgovinski sporazum, mi industriju nemamo i u stanju smo samo da pruzimo jeftinu radnu snagu.

Miljan

pre 4 godine

Opustite se, dok je Holandija clanica EU Albanija nece postati clan. Oni to cak ni ne kriju, albanska mafija hara, valjda drogu, krade i ubija po Holandiji bez milosti i Holandija drzi Albaniju odgovornom. U junu je njihov parlament odbio da ratifikuje pocetak pregovora sa Albanijom i nsita se od tad nije promenilo, Ursula je nesto sanjala ovde.

Nenad

pre 4 godine

Pogledajte na yu tubu intervju pokojnog đinđića i sve će vam biti jasno. Čovek predvideo sve današnje događaje i upozoravao na razvoj događaja.

Невен

pre 4 godine

А што уопште морају да компензују? ЕУ може да функционише и без Британије ако то жели... а земље западног Балкана се налазе у Европи и требају тежити томе да постану дио ЕУ кад за то дође време... Боље је питање где Британија да компензује толико тржиште...

Solomon

pre 4 godine

Mare, Srbija nije klovnovska već radi ono što druge države na Balkanu ne smeju. Želi da bude dobra sa svima i van blokova, to je Srbija radila kroz celu istoriju i skupo je platila, to je prenela na Jugoslaviju koja je zbog takve politike nestala, sve ima svoju cenu pa i istorija. Zato sada svi oko nas kradu tuđu istoriju malo od nas, malo od Grka, Ilira. Srbija istoriju živi a mnoge države oko nas istoriju preživljavaju.

Sasa

pre 4 godine

(Delije-Sever, 7. februar 2020 22:39) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Inace pratim sve izvore informacija, vrsim filtraciju, tako dokazecu do istine. Rusofilija i amerikanofilija me nikada nisu interesovale. Objektivno, nemas pojma koliko su do sada bili u pravu, samo si malo vise zaludjen zapadom i SAD ili druga druga strana istokom i Rusijom.

Mane

pre 4 godine

Nedostaje jos samo BiH i Srbija ce biti potpuno opasana obrucem NATO pakta. Svako ko ocekuje da se Rusija mesa u tu delikatnu situaciji i vruc teren uzimajuci nas u zastitu zivi u velikoj zabludi. Onaj ko ocekuje da se u takvom ambijentu uspesno odbranimo je veoma glup.

prosto rešenje

pre 4 godine

Dobiće nekoliko miliona radne mlade snage evropskog genoma umesto Arapa i Afrikanaca a te teritorije Balkana odakle će otići ta radna snaga, biće naseljena izbeglicama iz Arabija i Afrike.

seljadin

pre 4 godine

Narode, raspa je počeo, ala SFRJ 1991. ko može preko okeana, EU će uvek biti i ostati Američka kolonija sa 2 puta manjim standardom kao što je i sada

skg

pre 4 godine

evropa je pojam za nas u svakom smislu,inemojte ovaj narod okretati protiv onih koji nam najvise daju i od kojih mozemo dosta prosperirati. evropa je spas za nas i jedini ispavan put. rusija je los put

банаћанин

pre 4 godine

Напуштање ЕУ није завршено,живи били па видели. В.Британија је прва кренула, зашто ,питајте ваше читаоце?

Ko ne slusa pesmu slusace oluju

pre 4 godine

Mane kakve veze ima Nato pakt sa bregzitom? Već smo ratovali sa Nato paktom i znamo kako je to, bolje ovaj obruč o kojem ti pišeš da obrati pažnju na terorizam jer kad Nato baci bombe one im se uvek vrate.

Samosvesna građanka

pre 4 godine

"Predloženi novi talas proširenja, koji je u planu već godinama, ali sa zastojima uglavnom zbog protivljenja Francuske, je očigledno predložen kako bi EU dobila pokretačku snagu nakon Bregzita. Međutim, prihvatanje dve male, siromašne i kriminalom vođenje teško može da nadomesti gubitak jedne od najveće članice i pete ekonomije sveta", navodi Loland.
Stručnjak za evropske integracije i međunarodno kriminalno pravo smatra da Albanija decenijama predstavlja centar trgovinom droge u Evropi. Brojni izveštaji prošle godine su tu zemlju okarakterisali kao "Kolumbiju u Evropi".
Kada je reč o Severnoj Makedoniji Loland je blaži, ali ističe činjenicu da 30 odsto populacije te države čine Albanci.
"Štaviše, na Samit država Zapadnog Balkana, koji će biti održan u Hrvatskoj u maju, biće pozvano i Kosovo. Teritorija Srbije koja je proglasila nezavisnost 2008, sačinjena od 90 odsto albanskog stanovništva, koja dela kao deo Albanije. Edi Rama je čak 2018. rekao da bi voleo da vidi ujedinjenje Kosova i Albanije do 2025. godine", naveo je Loland, nekadašnji predavač na Sorboni.
Prvi talas novih članica je samo deo dugoročnog plana integracije čitavog Balkana, uključujući Srbiju i BiH, u EU.



Gospodine Lelande, EU će se toliko usrećiti prijemom prvopomenutih država, da je za Srbiju najbolje da ne bude deo plana proširenja i da nikad ne bude članica te u budućnosti mega srećne i gigantski berićetne Unije. Srbiji nije mesto u tom EU eldoradu! Postoje unije i bez EU. Досвидания!

PitbullSRB

pre 4 godine

HAHAHAHA I posle nek mi neko iz Srbije priča gluposti kako je €U sređeno i pravedno društvo gde vlada pravda i blagoslov. Daj bože da Srbija nikad ne bude deo te tvorevine.

kisa

pre 4 godine

Pa sta hocete? Ni Slovacka ni Estonija, Litvanija, ... nisu bile bolje u trenutku primanja u EU. Samo jednu rec cu reci za ne upucene, ako ih jos uvek ima: Nato.

Južnjak

pre 4 godine

Bili smo kolonija uvek posle Dušanovog carstva do SFRJ. Kraljevina SHS bila je prilično nestabilna za ozbiljnu državu. Da li su ove naše zemlje kolonije Otomanskog carstva, Austrougarske, Mletačke republike ili EU, nebitno je. Razlike između tih kolonija su u ekonomskom standardu, a one su direktno povezane za nivoom korupcije i kriminala u istima, ali su sve do jedne kolonije, daleko od zapadnog standarda i daleko od geopolitičkog uticaja SFRJ.

Solomon

pre 4 godine

Mare, Srbija nije klovnovska već radi ono što druge države na Balkanu ne smeju. Želi da bude dobra sa svima i van blokova, to je Srbija radila kroz celu istoriju i skupo je platila, to je prenela na Jugoslaviju koja je zbog takve politike nestala, sve ima svoju cenu pa i istorija. Zato sada svi oko nas kradu tuđu istoriju malo od nas, malo od Grka, Ilira. Srbija istoriju živi a mnoge države oko nas istoriju preživljavaju.

seljadin

pre 4 godine

Narode, raspa je počeo, ala SFRJ 1991. ko može preko okeana, EU će uvek biti i ostati Američka kolonija sa 2 puta manjim standardom kao što je i sada

Gradjanin Srbije

pre 4 godine

Ja kao Albanac i gradjanin ove zemlje moram da osudim ovu poruku od strane ovog coveka ako se neko bavi necim sto ne treba on to radi za sebe kao pojedinac i normalno ukoliko je to nesto lose treba da se kazni ali ne smemo da osudimo ceo narod

Суперхик

pre 4 godine

30% ?! Па зар није било 18% прошле године ? Како год ,Албанци свуда у већини ,а нигде пописа !

Petar S.

pre 4 godine

Za one koji nisu razumeli, pa misle (iz naslova) da ce Albanija uci u EU pre Srbije, da kazem da nisu razumeli text (ako su ga uopste citali). Covek se generalno PROTIVI ulasku Albanije u EU. Koja ima destabilizirajuci uticaj na region bar u 3 drzave. A pogotovo u svetlu izlaska Veke Britanije iz EU.

Sasa

pre 4 godine

(Delije-Sever, 7. februar 2020 22:39) # Link komentara
Vaš glas je zabeležen - hvala na trudu.

Inace pratim sve izvore informacija, vrsim filtraciju, tako dokazecu do istine. Rusofilija i amerikanofilija me nikada nisu interesovale. Objektivno, nemas pojma koliko su do sada bili u pravu, samo si malo vise zaludjen zapadom i SAD ili druga druga strana istokom i Rusijom.

банаћанин

pre 4 godine

Напуштање ЕУ није завршено,живи били па видели. В.Британија је прва кренула, зашто ,питајте ваше читаоце?

3210

pre 4 godine

Srbija zreba da zaboravi na Eu i da u potpunosti okrene prijateljima kojih imamo dovoljno...
(Ihtiostega, 07. februar 2020 22:59)

Srbija možda neće u EU ali mladost,lepota i pamet Srbije itekako hoće i odlazi u EU.
Tamo se ceni rad i znanje.
Tamo se živi životom dostojnim čoveka.

idiokratija

pre 4 godine

Svi koji su Rusima rekli ne su ušli ili će ući u EU. Kako god, nikad nas neće gledati ravnopravno, niti će nas za nešto pitati ili voleti čak i ako mas prime u društvo.

Невен

pre 4 godine

А што уопште морају да компензују? ЕУ може да функционише и без Британије ако то жели... а земље западног Балкана се налазе у Европи и требају тежити томе да постану дио ЕУ кад за то дође време... Боље је питање где Британија да компензује толико тржиште...

skg

pre 4 godine

evropa je pojam za nas u svakom smislu,inemojte ovaj narod okretati protiv onih koji nam najvise daju i od kojih mozemo dosta prosperirati. evropa je spas za nas i jedini ispavan put. rusija je los put

Mane

pre 4 godine

Nedostaje jos samo BiH i Srbija ce biti potpuno opasana obrucem NATO pakta. Svako ko ocekuje da se Rusija mesa u tu delikatnu situaciji i vruc teren uzimajuci nas u zastitu zivi u velikoj zabludi. Onaj ko ocekuje da se u takvom ambijentu uspesno odbranimo je veoma glup.

Miljan

pre 4 godine

Opustite se, dok je Holandija clanica EU Albanija nece postati clan. Oni to cak ni ne kriju, albanska mafija hara, valjda drogu, krade i ubija po Holandiji bez milosti i Holandija drzi Albaniju odgovornom. U junu je njihov parlament odbio da ratifikuje pocetak pregovora sa Albanijom i nsita se od tad nije promenilo, Ursula je nesto sanjala ovde.

Nenad

pre 4 godine

Pogledajte na yu tubu intervju pokojnog đinđića i sve će vam biti jasno. Čovek predvideo sve današnje događaje i upozoravao na razvoj događaja.

Црвена звезда 1913

pre 4 godine

Професор М. Ковић је објаснио порекло везе Албаније и пре свега Енглеске, Аустрије и Немачке, где се данас могу додати САД!
Ово није ништа друго него дефинитиван наставак политике спречавања руског утицаја на Балкану! Ми смо, углавном, колатерална штета а повремено и савезници кад је западу неопходно топовско месо!

rq

pre 4 godine

Eh, ono sto nas najvise boli je taj nato. Ne to sto nas je bombardovao, nego sto nismo usli kad su pitali. Jer da smo usli, Kosovo bi i dalje bilo u sklopu drzave.
Ovako terasmo inat i okrecemo se kao Rusiji, kojoj smo realna nebitna tacka na mapi sveta.

Previse je pametnih iz ove zemlje otislo. Toliko da vise prakticno nema nade za bilo kakav oporavak. Pola zemlje zeli u EU da bi lakse pobeglo iz nje, druga polovina nikada nije putovala vise od 200km u zivotu i ni ne zna kako Beograd izgleda.

Nista name EU ne donosi, niti bilo kakvo drugovanje sa Rusijom. EU je trgovinski sporazum, mi industriju nemamo i u stanju smo samo da pruzimo jeftinu radnu snagu.

Ko ne slusa pesmu slusace oluju

pre 4 godine

Mane kakve veze ima Nato pakt sa bregzitom? Već smo ratovali sa Nato paktom i znamo kako je to, bolje ovaj obruč o kojem ti pišeš da obrati pažnju na terorizam jer kad Nato baci bombe one im se uvek vrate.

Dusan

pre 4 godine

Uvek je bilo da uciteljica vise voli pojedinu decu od druge i cini im ustupke, blaza je prema njima itd... Stos je da jos kao dete to shvatis i skontas da ne ucis za uciteljicinu peticu nego da bi usavrsio sebe...
Ovo gore mnogo inteligentne dece shvati jos do 4 og razreda a mi kao nacija i drzava to ne mozemo da shvatimo kako se cini kroz par zadnjih vekova.

Swedenonline

pre 4 godine

"Stručnjak za evropske integracije i međunarodno kriminalno pravo smatra da Albanija decenijama predstavlja centar trgovinom droge u Evropi. Brojni izveštaji prošle godine su tu zemlju okarakterisali kao "Kolumbiju u Evropi"."

Pa, otvoriće u Londonu predstavništvo. :P

prosto rešenje

pre 4 godine

Dobiće nekoliko miliona radne mlade snage evropskog genoma umesto Arapa i Afrikanaca a te teritorije Balkana odakle će otići ta radna snaga, biće naseljena izbeglicama iz Arabija i Afrike.

mare

pre 4 godine

koliko ljudi koji nikada nisu odrasli, koji zive u zabludama o prijateljima i neprijateljima. u celom zivotu i postojanju bitna je samo jedna stvar pamet. u opstanku drzave i nacije jedina bitna sgvar je briga o samom sebi i svojim interesima. kada ti postavis svoje drustvo na mesto i razvijes privredu onda te svi hoce, a ti ne moras nigde. kada su drzave klovnovske kao nasa onda se svuda guras, a niko te nece. oni koni misle da ce Rusi ili Kinezi vise brinuti o nama nego o Hrvatima kroz 50 godina grdno grese. oni gledaju samo svoke interese jos vise nego zapadnjaci. trenutno im je Srbija najlaksa za saradnju pa izgleda kao da nas vise vole...

Zemljoradnik

pre 4 godine

Engleski arogantno i krajnje površno. Albanija i Severna Makedonija neće još dugo, ako će ikad, ući u EU. Setim se jednog mog prijatelja Engleza. Kad je bilo glasanje u VB u vezi EU glasao čovek za izlazak. Kaže neće u EU da bude zajedno sa Turskom. Nije mi poverovao kad sam mu rekao da Turska nije u EU.