EU će odložiti početak pregovora

Zagreb, Hag, Brisel -- EU odlaže zakazane pregovore o uključivanju Hrvatske zato što Zagreb nije u potpunosti sarađivao sa Haškim tribunalom.

Izvor: B92, Beta
Pošaljite komentar
 1. Iako stalno govore kako sve cine da nadju generala Gotovinu, cinjenica je da su, pocev od predsednika Mesica do premijera Sanadera, ministrice za pravosudje, sefova obavestajnih sluzbi, itd. vlasti u Hrvatskoj sve radile (pa cak i sada to rade!!) da bi u svetu ostavile utisak kako "sve cine", a u sustini su sve vreme sabotirale saradnju sa Haskim tribunalom. Iako je, sto se tice procenta izrucenih haskih optuzenika odnos srpskih i hrvatskih vlasti neuporediv, ocito je da obe vrhuske (a i dobar deo naroda) pate od balkanskog sindroma da mozes ceo svet - obmanuti. Zato je i razumljivo sto haska tuziteljica insistira na predaji Gotovine, uz put ironisuci srpski (inovativni!) "koncept dobrovoljne predaje".
  (P.S. Kad od hapsenja jednog optuzenika zavisi pocetak pregovora o ulasku Hrvatske u Evropu, sta li tek na medjunarodnom planu ceka Srbiju sa nizom njenih ratnih "heroja" u bekstvu?)
  (G. Milivojevic, 15. mart 2005 12:02)

  # Link komentara

 2. Srbija se saginjati nece ali kad udari tuk na luk onda ne da se saginje vec puze. Hrvatska sledi primer svoje istocne brace, da se opkladimo?
  Kad ce Balkan da shvati da nisu ludi i slepi tamo na zapadu? Gotovinu ce dati i pitace ko treba jos, to vazi i za Mladica, Karadzica i ostalih krvoloka.
  (Saša Novak @ NL, 15. mart 2005 13:56)

  # Link komentara

 3. Cini mi se da ce sve ovo koprcanje u Hrvatskoj ipak odvesti njihovog zlocinca-optuzenika u Hag. Radi se o starom principu mrkve i stapa. U Hrvatskoj je 'mrkva' ulaska u EU naterala hrvatsko nacional-magare da se pokrene. Srpsko magare iste sorte nikakva mrkva ne pokrece. Ovde radi samo stap. Hrvatska ce za koju godinu u EU. U Srbiji jos ima onih koji bi sa zapadom ratovali. A stap ce udarati po narodnim ledjima.
  (optimista, 15. mart 2005 16:05)

  # Link komentara