Petak, 03.01.2020.

07:40

Eskalacija: Ubijen Sulejmani - Iran obećao "rušilačku osvetu"

Bela kuća je saopštila da je Tramp naredio vazdušni napad u kom je u ranim jutarnjim časovima u Bagdadu ubijen visokorangirani iranski general Kasem Sulejmani.

Izvor: B92

Eskalacija: Ubijen Sulejmani - Iran obeæao "rušilaèku osvetu" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

93 Komentari

Sortiraj po:

Krki

pre 4 godine

Тако да како данас ствари стоје, реч је о борби наших непријатеља. Волео бих да Американцима будемо савезници поново. До тада, далека им лепа кућа.
(Раде Бајић, 3. januar 2020 10:46)
Bas tako je zborio i D.Ljotic

@@@

pre 4 godine

@RW
Netacno. Dzordz Bus stariji je vodio rat protiv Iraka (Pustinjska Oluja), odneo fenomenalnu pobedu pa je ipak izgubio izbore od Klintona.

@@@

pre 4 godine

Jasna razlika izmedju Amerike i Rusije.
Rusiji Turska obori avion i ubije pilota, Rusi Turke nazivaju prijateljima i prodaju im PVO sistem (da bolje obaraju ruske avione?!). Amerikancima iranski general organizuje napad na ambasadu, oni ga raznesu na komade.

RW

pre 4 godine

A taman sam se ponadao da bi Tramp mogao biti prvi američki predsednik posle dugo, dugo vremena koji nije započeo ni jedan rat za svog mandata.
(Staka Zulu, 03. januar 2020 08:08)


Фан фект: Сваки амерички председник у историји, који је током свог мандата започео рат, добио је и следећи мандат.

Petar

pre 4 godine

Čist teroristički napad od strane Amerike, ovaj zvaničnik je bio u prijateljskoj ili poslovnoj poseti Iraku, docekan zvanično od Iračke vlade na aerodrumu, pa ubijen od strane Amerikanaca podmuklo bezobrazno.Američko čisto nasilje, nijedna poternica nije bila podignuta za njim, a to sto se bori za svoj narod to je njegova obaveza kao vojnika.

Вагнер

pre 4 godine

Ирана ће се осветити за овај грозни злочин - Hassan Rouhani

Никако не би волео да сам у кожи УС цивилне или војне администрације у Ираку.

Тешко да су после овог атентата безбедни било где у Ираку.

Nikola

pre 4 godine

Čekaj ubijeni zvaničnici jedne zemlje regularno došli i dočekani na aerodrumu, pa onda ubijeni na putu kod aerodruma od strane Amerike, zar to nije teroristicki čin po svim međunarodnim pravilima.Amerima se mora stat na put, ovo je preteralo sve mere.

Avaya

pre 4 godine

Jel neko gledao uopste od vas film Snowden? To, da može neko precizno da se pogodi raketom, nije ništa novo...
(pera, 3. januar 2020 10:50)

Шта је ту ново? Руси су 1996 ликвидирали Дудајева на сличан начин - прво су га пеленгацијом сателитског телефона нашли, а онда га самонавођеним ракетама са Су-25 ликвидирали у ауту

Dejan

pre 4 godine

Vidim da i ovde ima botova koji ovaj blago rečeno veoma glup potez još jednog američkog predsednika u cilju podizanja domaćeg rejtinga koji je opet pao zbog još glupljih poteza.
Setite se Klintona i Kosova.
Sulejmani možda jeste bio mozak operacija protiv Amerike, ali se u Siriji i Iraku borio protiv Al-Kaide i ID ...
Kažete napadnuta Američka ambasada, ali su Ameri dan ranije ubili više desetina Šita u bombardovanju (pretpostaviću da su rekli da je slučajnost)
Sada ćemo imati eskalaciju sukoba na bliskom istoku...
Vrlo moguće i terorističke akcije posle kojih sledi i rat
Ugrožena su sva Američka predstavništva u svetu
Imam osećaj da botovi koji hvale ovaj potez misle da će nam u svemu ovome biti fino i ušuškano.
Ovo nije Gadafi ili Asad ili neki bahati političar iz Tunisa, ovo nisu strastveni Arapi
Ovo je Iran i bojim se da će osvetu služiti hladnu a posledice ćemo osetiti svi

Todor

pre 4 godine

Ubiti visokog zvaničnika jedne države od strane USA, je borba protiv terorizma, a ubiti američkog zvaničnika, ili gradjanina je terorizam...

Andjus 2015

pre 4 godine

Ne znam ni sam za koga da navijam više.
Izgleda da je sve otišlo u t. p. m.
Kada se predsednik najmoćnije zemlje na svetu diči na tviteru ubistvom kao da je osvojio neki pehar u nekoj finalnoj utakmici u nekom sportu...
Ne mogu shvatiti koji sliku i koji primer šaljemo generacijama koje dolaze....

Раде Бајић

pre 4 godine

Иран и остала булумента која је овде у руху Отоманског царства вековима дивљала, никада у Србину не могу изазвати сажаљење.

Америка, са друге стране, у последњих 25 година нас Србе озбиљно терорише на многе начине.

Тако да како данас ствари стоје, реч је о борби наших непријатеља. Волео бих да Американцима будемо савезници поново. До тада, далека им лепа кућа.

Saul Goodman

pre 4 godine

Severnokorejska retorika... "nemilosrdna osveta", "totalno uništenje", a istina je da prstom neće mrdnuti. Vest je odlična za domaće ložače i paljevine, biće im ovo slasna zanimacija do kraja dana...

Helios

pre 4 godine

Kada su ubili Gadafija u svoj Africi i u svom Islamu nije bilo ni odlučnijeg borca protiv islamskog fundamentalizma ni boljeg saradnika Zapada za to. Ne može biti prostije:
1 - bio je borac protiv zla i haosa - pa baš zato je i ubijen; oni zlo i haos samo i žele
2 - vodio je stabilnu i prosperitetnu državu; za parametre i Afrike i arapskog sveta vrhunsku - pa baš zato je ubijen
3 - hteo je libijsku naftu za njih a ne da je profitabilna Zapadu - pa baš i zato su ga ubili
4 - držao je sredstva u Švajcarsko i po Zapadu, finansirao mnoge pa i Sarkozija - pa baš i zato su ga ubili, da mogu sve to da ne vrate i otmu
Ko je štetan ima podršku, ko je OK ubiju ga. Tako su i ovde podržavali kako Miloševića tako i Đinđića. Kad je istekla korisnost njihove štetnosti istekli su i oni. Čim je Arbenc uredio Honduras ubijen je i do danas im nisu dali da izađu iz haosa. Salvador ih iz istog razloga mrzi toliko da su im u inat držali Asanža u ambasadi. Pol Pot je postojao dok je mogao da ubija a dotad je bio uredno za to i snabdevan od USA. Uvek i svuda isto, i isto kao dotada Britanska imperija.
I ne, neće biti nikakvog rata. Ovo je sav "rat" koji se desio - Tramp ne počinje rat a ovime ga fingira i izbija i taj jadni adut Deep State.

Nisam englez

pre 4 godine

Odgovor Irana ce biti ostro paljenje na stotine americkih zastava a mozda cak I par strasila sa trampovim licem. Bice ne zaustavljivi u galamljenju I demonstracijama.

laku noć

pre 4 godine

Da je Amerika zeli 3 svetski rat gadjala bi Crveni trg u Moskvi a ne ovog vojnika. Ovo je čista provokacija jednog malo jačeg ratnog suparnika. Irak, Srbija pa i Sirija nisu donele onoliko profita koliko su trebale. Jedino Avganistan još donosi love ali slabo. Da me ne razumete pogrešno, jeste da ameri imaju račun u minusu al ga ostatak sveta plaća. Sve je to lepo kroz dolar osmišljeno sa kojim trguje celi svet.

zoki

pre 4 godine

Srbi pravoslavci zale i tuguju za najgrdjim islamskim teroristom na nivou ISISA, a Iracani muslimani na ulicama slave, raduju se i pevaju pesme Trampu.
Lud zbunjenog.
Ja se pridruzujem Iracanima. Meni ni iz dzepa ni u dzep, ali znajuci da smo u zadnjih 30 god uvek odabirali luzersku stranu, sekli granu na koji sedimo i gubili sve, dovoljno mi je da znam za koga navijati.

Samo realno

pre 4 godine

Nicija nije gorela do zore. Komentatori sa desnog spektra razmisljanja ne shvataju da je Amerika samo biznis kaubojstine i siledzijstva kome ce ipak neko morati da stane nogom za vrat. Ubili su nekog tamo generala. Jaka stvar. Ubili su preko 300.000 civila u Iraku i nikoga nije briga. Tolika ljudska patnja, stradanje i zalost ne mogu biti opravdanje za debele, bahate i bogate amerikance. To je mnogo grozno. UN prakticno ne postoje od 1999 i napada na Jugoslaviju. A UN je napravljen bas zati da krvolocni manijaci poput americkih biznismena ne bi mogli da rade to sto inace rade. Ameri se prave pametni jer nisu osetili dovoljno patnje drugih naroda. Kada im se bude ponovilo vise 11. septembara, tek tada ce se mozda malo dovesti u red. Oholost je gadna karakterna osobina i svako ko pise po komentarima u korist americkog zla (ili bilo kog drugog zla) treba da zna da to isto i njemu moze da se desi. Nama se vec desilo, mi smo demokraturu videli iz prve ruke. Ogavno i odvratno.

pogled iz svemira

pre 4 godine

Za paljenje Americke zastave se svete a ne za napad na svoju teritoriju-ambasadu*(po medjunarodnim zakonima to je teritorija te drzave)Setite sta su uradili Grcima kada su palili zastave USA i demonstrirali protiv njih i njihovih baza, bacili ih na kolena pa im se sada ni glas necuje protiv USA i pride traze "sami" otvaranje i prosirivanje baza.A ovaj Iran sponzor terorizma ima tek da plati cenu za sva mesanja i zlodela po bliskom istoku.

mlekadžija

pre 4 godine

Тако високо позиционирани ирански званичник а зна се време и тачна траса кретања...обавештајци затајили...неће се стати на овоме...

Nikola

pre 4 godine

Jadan svet sa ovim Amerikancima koji u svakom cosku ove planete stite americke nacionalne interese. Jedino im u Rusiji to ne polazi za rukom.

zverka

pre 4 godine

Kad neko ko zivi u Srbiji od 300 eura napise za najobavestenijeg coveka na planeti i predsednika najvece vojne sile u svetu da se nada da je svestan sta je uradio,hahahahah.Eto on nijee svestaan kao predsednik US al taj sto sedi u kladionici i pise komentar je jako obavesten i svestan svega....

Milan

pre 4 godine

Iskreno se nadam da se ništa neće desiti, jer sve što bi se desilo bi vodilo do smrti stotina ili hiljada nevinih u građanskom ratu u iraku.

laku noć

pre 4 godine

Sjedinjene Američke Države nastavic?e da preduzimaju sve neophodne mere kako bi zaštitile naš narod i naše interese, gde god da se nalaze širom sveta", navodi se u saopštenju Slobodana Miloševića pardon Pentagona

Milos

pre 4 godine

Komentari nekih ovde su zabrinjavaći jer se vidi koliko su isprani njihovi mozgovi.
Možda nije bio cvećka ali ovo je čovek koji pomogao Iračanima da zaustave Islamsku Državu kada Ameri nisu hteli.
Neki likuju a neki tuguju a ja očekujem nove JUBA klipove.

x

pre 4 godine

"Sjedinjene Američke Države nastaviće da preduzimaju sve neophodne mere kako bi zaštitile naš narod i naše interese, gde god da se nalaze širom sveta", navodi se u saopštenju Pentagona.

?!?!?!?!

Šibicar

pre 4 godine

(made in Serbia, 3. januar 2020 08:45)
Da, to se dešava u Saudi Arabiji, američkom savezniku, a ne u Iranu.. iranci su bili prilično aktivni protiv ISISa i Siriji, ali zato trn u oku Izraela..
Eto šta se dešava kada stradaju amerikanci u Iraku, po običaju, američka razroka diplomatija nanišani Iran, kao 11. septembra, saudijci napravili akt terora, a ameri napali Avganistan, pa sada ne znaju kako odande da se iskobeljaju u za sada najdužoj i gotovo sigurno neuspešnoj intervenciji..

legolas

pre 4 godine

E sad, zavisi od odluke Irana, a mislim da se konsultuje i sa Rusima i sa Indijom i Kinom, jer su ove dve potonje drzave kupci iranske nafte. U smislu da mogu dici citave celije i grupe svojih istomisljenika i drugih pripadnika i postovaosa siitske ideologije, i da na taj nacin svuda u svetu terorizmom i atentatima na institucije ili pojedince udju u sukob sa Amerikom. Njima to ne treba, ali Ameri ih uporno u to uvlace razbaljujuci im ekonomiju i citav sistem! To bi bilo pogubno za sve na Zapadu, jer niko bukvalno ne bi bio bezbedan!

max

pre 4 godine

Ovo je atentat i menja mnoge stvari.Ameri su uveli nove standarde u ponašanju i kad ih prihvate ostali na duze staze oni če najviše stradati jer ih ima po celom svetu.Iran mora da odgovori jer u suprotnom eto amerike u Teheranu.Ovo je i primer za ostale kako mogu proći pa će se zamisliti i zaštititi.Nije dobro i dalje izigravaju svetskog policajca.

legolas

pre 4 godine

Neko tamo. Ako je Iran ubio Amerikanca, pretpostavimo da jeste, a sta su Ameri uradili zadnjih godina, decenijama unazad.Zabranjuju im izvoz nafte od cega narod zivi, uz Izrael im uklanja naucnike, sankcije namecu citavoj drzavi, ko zna jos koliko otmica i ubistava, ovo je samo jedno u nizu i to visokorangiranog oficira jedan od najznacajnijih u Iranskoj vojsci. Ne branim nikog po najmanje Iran, ali jos manje Izrael i Ameriku. Jer sve sto rade rade zajedno!

goranh

pre 4 godine

(EU Citizen, 3. januar 2020 08:05)

Ako je ovaj čovek, visoko rangirani oficir međunarodno priznate zemlje, koji je dao veći doprinos uništavanju ISIS-a nego Amerika terorista, šta su onda ovi koji su ga ovako mučki ubili, na civilnom aerodromu ne obazirući se na moguće žrtve.

Oliver

pre 4 godine

Briljantna,savrsena akcija za divljenje. Znao sam da ce se Tramp osvetiti za napad na americku ambasadu,jer je on counterpuncher koji se sveti,ali sam prijatno iznenadjen da su tako lako dosli cak do cuvenog Sulejmanija. To je potvrda americke superiorne vojne sile- maltene hirurski precizno ubiti ciljanu osobu bez ikakve kolateralne stete i to sa ogromne daljine bez posledica po sebe. Divim se ljudskom mozgu koji je to smislio i nacinio mogucim. Pre neki mesec su ubili Bagdadija,a sada Sulejmanija,prakticno 2 najvece zverke na suprotnim teroristickim stranama. Bravo za Trumpa,ovim je drugi mandat cementiran,a impicment ce biti brzo zaboravljen. Rekao sam vam vise puta da je Trump politicki genije.

Miloš

pre 4 godine

Iran će reagovati kao i Rusija kada je Ameri nalupaju....izdaće oštro saopštenje.
Ja bi sve ove što podrzavaju Iran poslao tamo da malo osete šta je radikalni islam.
Brzo bi promenuli mišljenje.

DEDA CVETKO

pre 4 godine

Na putu ka Forumu, Cezar se nakratko zaustavi kod starog slepca koji mu je prorekao nevolju na martovske ide.

"I? Rece mu Cezar sarkasticno, "Martovske ide su stigle. Gde je ta silna nevolja koja me ceka...?"

Starac blago pridignu glavu i jedva cujno odgovori Cezaru - koji se vec okrenuo da ode:

"Gospodaru..dan se jos nije zavrsio".

Lala

pre 4 godine

Ameri su pokazali ko je gazda na planeti, ovog iranskog teroristu su jednostavno pocistili a da nisu ni trepnuli. Ovim su dokazali da mogu da rade sta zele.

jfr

pre 4 godine

Greška na kraju teksta. U Iranu vrhovni vođa i predsednik nije isto: predsednik je Rohani, a vrhovni vođa je ajatolah Ali Hamnei.
Inače, u ovom slučaju su isti - šta i jedni i drugi traže u tuđoj zemlji, Iraku?
(urmas, 3. januar 2020 08:18)

Nemoj da gledaš kroz prizmu državnih granica, vera je jači faktor povezivanja nego nacija, Iranci i Iračani su iste vere - šiija islam a njegova najsvetija mesta se nalaze upravo u Iraku

Mir

pre 4 godine

Koga Ameri označe taj pobjeći ne može a niti elektoničko ometanje GPS_a ne pomaže.
Iran je velika država i velika nacija i treba sa moliti za mir, da rata ne bude. Nikad niko perzijance nije pokorio na duže vrijeme (osim Mongola).

Staka Zulu

pre 4 godine

A taman sam se ponadao da bi Tramp mogao biti prvi američki predsednik posle dugo, dugo vremena koji nije započeo ni jedan rat za svog mandata.

Aloha

pre 4 godine

E sad da vidimo na potezu Iran.
(Grof, 3. januar 2020 07:46)

Sta da vidimo? Amerika im je slomila ekonomiju i samo ceka povod da ih istambura. Nece im pomoci ni Kina ni Rusija. Kina je jedva docekala najavu da potpise primirje u trgovinskom ratu i spreci socijalne nemire koji se vesto kriju zbog zatvorenosti drzave. O Rusima nema sta da se prica, pusteni su da se upetljaju u skupu ekspediciju zvanu Sirija a ekonomija im je imala najmanji rast u 2019. Da ulete u Iran, mogu samo da lepo istope i prodaju ono zlato i potom proglase bankrot i raspadnu se na 50 regija. Nisam amerofil, ali ljudi i dalje ne shvataju da je USA najjace carstvo u istoriji covecanstva. Mozda bi Rimsko bilo jace da su imali telekomunikaciju i sisteme brzog reagovanja poput mlaznih aviona i slicno ali to vam je istina. Nadam se zbog Irana da ce biti pametni, malo ce mahati pesnicama i mrmljati u bradu ali nece uciniti nista sto bi izazvalo otvoreni sukob.

Pozdrav svima i srecna nova godina, i da bude manje konflikata nego prethodnih.

hm?

pre 4 godine

Pitam se da li je ovaj Tramp svestan sta je upravo uradio!? Jos se i hvali ubistvom na tviteru!! Iran nece udariti direktno SAD, ali su sada njihovi saveznici na Bliskom istoku stavljeni na nisan. Saudijci ce to prvi osetiti...

Alkos

pre 4 godine

Tramp je upravo digao igru na potpuno novi nivo.. Ovo čak i nije vojna operacija. Ovo je najjobičniji atentat uz korišćenje vojske. Više ni jedan zvaničnik bilo koje zemlje, uključujući USA, neće biti siguran bilo gde.

Pantagruel

pre 4 godine

Штета. Овај човек је урадио више за пораз Исламске државе него Американци, а можда и Руси заједно.

Alex

pre 4 godine

Tako izgledaju odbrambene akcije amerikanaca.Ovo je praktično objava rata Iranu.Sad će se umešati Izraelci i tako to krene.Mnogo puta viđeno do sada.

EU Citizen

pre 4 godine

E tako se postupa sa teroristima. Bili su upozoreni, nisu odustali. Mislim da. dolazi vreme da se Iran nauči pameti. Kako i do koje mere, zavisi samo od njih.

Marko

pre 4 godine

E sad da vidimo na potezu Iran.
(Grof, 03. januar 2020 07:46)
@ Šta da gledamo ovi im upalili ambasadu u Bagdadu i ubili biznismena.Cilj Irana je da nedodje u situaciju da se brani na svojoj teritoriji.

Tex

pre 4 godine

AMERI,cuvaj te se dobro sad.Iranci nisu Arapi,stara je to perzijska kultura kao i Kinezi a imaju i Rusiju i Kinu iza sebe.
(Godzila, 3. januar 2020 08:14)

Kinezi nemaju nameru da produbljuju sukob sa USA, previse ih kosta ekonomski. Sa druge strane Rusi su kao i za Srbiju '99 spremni da ratuju do zadnjeg Iranca.
Ko ne moze sam sebe da zastiti bolje da cuti i pokrije se usima, nikada niko nije ginuo za drugoga na nacionalnom nivou, saveznici su saveznici samo dok misle da im se isplati.

legolas

pre 4 godine

Ipak je Amerima stalo do svog najboljeg druga na Bliskom istoku pa u besu vrse osvetu, covek je polomio i unistio ISIS, cena mora da se plati!!!! Mosad i Cia na delu!!

mistral

pre 4 godine

Bliski istok je poznat po ovakvim likovima koje po nekoliko puta ubijaju pogotovo kad je reč o osobama visokog ranga, i mada i Ameri i Iranci potvrđuju njegovu smrt, dok ne vidim slike tela iz 10 različitih uglova ništa ja ovo ne verujem, i jednima i drugima odgovara lažirana smrt.

urmas

pre 4 godine

Greška na kraju teksta. U Iranu vrhovni vođa i predsednik nije isto: predsednik je Rohani, a vrhovni vođa je ajatolah Ali Hamnei.
Inače, u ovom slučaju su isti - šta i jedni i drugi traže u tuđoj zemlji, Iraku?

Utin

pre 4 godine

Uvek volim da pisem na temu irana.
Iran - siiti muslimani
S. Arabija - suniti muslimani
Izrael - jevreji
Turci - suniti umereni muslimani

Iran se bori protiv isis-a koju su ekstremni islamisti, koji se bore protiv sirije i kurda, koji ne diraju izrael, a podzava ih S. Arabija ( koja je prilicno ekstremna ). Izrael za svog najveceg neprijatelja smatra Iran, koji je u odnosu na S. Arabiju, liberalan. Turci ne diraju izrael, arabija skoro saveznik sa izraelom, turci tuku kurde. Ne znas ko pije ko placa

Sofronije 2

pre 4 godine

Na drugom mestu sam procitao da je ubijen dronovima.Ako je napad bio slican kao u filmu "Angel has fallen" to znaci da Ameri mogu da skinu bilo koga i bilo kad.

bh

pre 4 godine

Ma kakvi..., ništa od toga..., Ameri samo čekaju rrakciju Teherana..., kao i Izrael, a onda se zna..., scenario viđen u Iraku, Libiji i Sriji...

Alkos

pre 4 godine

Tramp je upravo digao igru na potpuno novi nivo.. Ovo čak i nije vojna operacija. Ovo je najjobičniji atentat uz korišćenje vojske. Više ni jedan zvaničnik bilo koje zemlje, uključujući USA, neće biti siguran bilo gde.

Pantagruel

pre 4 godine

Штета. Овај човек је урадио више за пораз Исламске државе него Американци, а можда и Руси заједно.

Utin

pre 4 godine

Uvek volim da pisem na temu irana.
Iran - siiti muslimani
S. Arabija - suniti muslimani
Izrael - jevreji
Turci - suniti umereni muslimani

Iran se bori protiv isis-a koju su ekstremni islamisti, koji se bore protiv sirije i kurda, koji ne diraju izrael, a podzava ih S. Arabija ( koja je prilicno ekstremna ). Izrael za svog najveceg neprijatelja smatra Iran, koji je u odnosu na S. Arabiju, liberalan. Turci ne diraju izrael, arabija skoro saveznik sa izraelom, turci tuku kurde. Ne znas ko pije ko placa

Aloha

pre 4 godine

E sad da vidimo na potezu Iran.
(Grof, 3. januar 2020 07:46)

Sta da vidimo? Amerika im je slomila ekonomiju i samo ceka povod da ih istambura. Nece im pomoci ni Kina ni Rusija. Kina je jedva docekala najavu da potpise primirje u trgovinskom ratu i spreci socijalne nemire koji se vesto kriju zbog zatvorenosti drzave. O Rusima nema sta da se prica, pusteni su da se upetljaju u skupu ekspediciju zvanu Sirija a ekonomija im je imala najmanji rast u 2019. Da ulete u Iran, mogu samo da lepo istope i prodaju ono zlato i potom proglase bankrot i raspadnu se na 50 regija. Nisam amerofil, ali ljudi i dalje ne shvataju da je USA najjace carstvo u istoriji covecanstva. Mozda bi Rimsko bilo jace da su imali telekomunikaciju i sisteme brzog reagovanja poput mlaznih aviona i slicno ali to vam je istina. Nadam se zbog Irana da ce biti pametni, malo ce mahati pesnicama i mrmljati u bradu ali nece uciniti nista sto bi izazvalo otvoreni sukob.

Pozdrav svima i srecna nova godina, i da bude manje konflikata nego prethodnih.

Staka Zulu

pre 4 godine

A taman sam se ponadao da bi Tramp mogao biti prvi američki predsednik posle dugo, dugo vremena koji nije započeo ni jedan rat za svog mandata.

DEDA CVETKO

pre 4 godine

Na putu ka Forumu, Cezar se nakratko zaustavi kod starog slepca koji mu je prorekao nevolju na martovske ide.

"I? Rece mu Cezar sarkasticno, "Martovske ide su stigle. Gde je ta silna nevolja koja me ceka...?"

Starac blago pridignu glavu i jedva cujno odgovori Cezaru - koji se vec okrenuo da ode:

"Gospodaru..dan se jos nije zavrsio".

legolas

pre 4 godine

Ipak je Amerima stalo do svog najboljeg druga na Bliskom istoku pa u besu vrse osvetu, covek je polomio i unistio ISIS, cena mora da se plati!!!! Mosad i Cia na delu!!

Alex

pre 4 godine

Tako izgledaju odbrambene akcije amerikanaca.Ovo je praktično objava rata Iranu.Sad će se umešati Izraelci i tako to krene.Mnogo puta viđeno do sada.

Sofronije 2

pre 4 godine

Na drugom mestu sam procitao da je ubijen dronovima.Ako je napad bio slican kao u filmu "Angel has fallen" to znaci da Ameri mogu da skinu bilo koga i bilo kad.

Tex

pre 4 godine

AMERI,cuvaj te se dobro sad.Iranci nisu Arapi,stara je to perzijska kultura kao i Kinezi a imaju i Rusiju i Kinu iza sebe.
(Godzila, 3. januar 2020 08:14)

Kinezi nemaju nameru da produbljuju sukob sa USA, previse ih kosta ekonomski. Sa druge strane Rusi su kao i za Srbiju '99 spremni da ratuju do zadnjeg Iranca.
Ko ne moze sam sebe da zastiti bolje da cuti i pokrije se usima, nikada niko nije ginuo za drugoga na nacionalnom nivou, saveznici su saveznici samo dok misle da im se isplati.

Mir

pre 4 godine

Koga Ameri označe taj pobjeći ne može a niti elektoničko ometanje GPS_a ne pomaže.
Iran je velika država i velika nacija i treba sa moliti za mir, da rata ne bude. Nikad niko perzijance nije pokorio na duže vrijeme (osim Mongola).

Miloš

pre 4 godine

Iran će reagovati kao i Rusija kada je Ameri nalupaju....izdaće oštro saopštenje.
Ja bi sve ove što podrzavaju Iran poslao tamo da malo osete šta je radikalni islam.
Brzo bi promenuli mišljenje.

urmas

pre 4 godine

Greška na kraju teksta. U Iranu vrhovni vođa i predsednik nije isto: predsednik je Rohani, a vrhovni vođa je ajatolah Ali Hamnei.
Inače, u ovom slučaju su isti - šta i jedni i drugi traže u tuđoj zemlji, Iraku?

Lala

pre 4 godine

Ameri su pokazali ko je gazda na planeti, ovog iranskog teroristu su jednostavno pocistili a da nisu ni trepnuli. Ovim su dokazali da mogu da rade sta zele.

Andjus 2015

pre 4 godine

Ne znam ni sam za koga da navijam više.
Izgleda da je sve otišlo u t. p. m.
Kada se predsednik najmoćnije zemlje na svetu diči na tviteru ubistvom kao da je osvojio neki pehar u nekoj finalnoj utakmici u nekom sportu...
Ne mogu shvatiti koji sliku i koji primer šaljemo generacijama koje dolaze....

hm?

pre 4 godine

Pitam se da li je ovaj Tramp svestan sta je upravo uradio!? Jos se i hvali ubistvom na tviteru!! Iran nece udariti direktno SAD, ali su sada njihovi saveznici na Bliskom istoku stavljeni na nisan. Saudijci ce to prvi osetiti...

bh

pre 4 godine

Ma kakvi..., ništa od toga..., Ameri samo čekaju rrakciju Teherana..., kao i Izrael, a onda se zna..., scenario viđen u Iraku, Libiji i Sriji...

zverka

pre 4 godine

Kad neko ko zivi u Srbiji od 300 eura napise za najobavestenijeg coveka na planeti i predsednika najvece vojne sile u svetu da se nada da je svestan sta je uradio,hahahahah.Eto on nijee svestaan kao predsednik US al taj sto sedi u kladionici i pise komentar je jako obavesten i svestan svega....

x

pre 4 godine

"Sjedinjene Američke Države nastaviće da preduzimaju sve neophodne mere kako bi zaštitile naš narod i naše interese, gde god da se nalaze širom sveta", navodi se u saopštenju Pentagona.

?!?!?!?!

Dejan

pre 4 godine

Vidim da i ovde ima botova koji ovaj blago rečeno veoma glup potez još jednog američkog predsednika u cilju podizanja domaćeg rejtinga koji je opet pao zbog još glupljih poteza.
Setite se Klintona i Kosova.
Sulejmani možda jeste bio mozak operacija protiv Amerike, ali se u Siriji i Iraku borio protiv Al-Kaide i ID ...
Kažete napadnuta Američka ambasada, ali su Ameri dan ranije ubili više desetina Šita u bombardovanju (pretpostaviću da su rekli da je slučajnost)
Sada ćemo imati eskalaciju sukoba na bliskom istoku...
Vrlo moguće i terorističke akcije posle kojih sledi i rat
Ugrožena su sva Američka predstavništva u svetu
Imam osećaj da botovi koji hvale ovaj potez misle da će nam u svemu ovome biti fino i ušuškano.
Ovo nije Gadafi ili Asad ili neki bahati političar iz Tunisa, ovo nisu strastveni Arapi
Ovo je Iran i bojim se da će osvetu služiti hladnu a posledice ćemo osetiti svi

Oliver

pre 4 godine

Briljantna,savrsena akcija za divljenje. Znao sam da ce se Tramp osvetiti za napad na americku ambasadu,jer je on counterpuncher koji se sveti,ali sam prijatno iznenadjen da su tako lako dosli cak do cuvenog Sulejmanija. To je potvrda americke superiorne vojne sile- maltene hirurski precizno ubiti ciljanu osobu bez ikakve kolateralne stete i to sa ogromne daljine bez posledica po sebe. Divim se ljudskom mozgu koji je to smislio i nacinio mogucim. Pre neki mesec su ubili Bagdadija,a sada Sulejmanija,prakticno 2 najvece zverke na suprotnim teroristickim stranama. Bravo za Trumpa,ovim je drugi mandat cementiran,a impicment ce biti brzo zaboravljen. Rekao sam vam vise puta da je Trump politicki genije.

jfr

pre 4 godine

Greška na kraju teksta. U Iranu vrhovni vođa i predsednik nije isto: predsednik je Rohani, a vrhovni vođa je ajatolah Ali Hamnei.
Inače, u ovom slučaju su isti - šta i jedni i drugi traže u tuđoj zemlji, Iraku?
(urmas, 3. januar 2020 08:18)

Nemoj da gledaš kroz prizmu državnih granica, vera je jači faktor povezivanja nego nacija, Iranci i Iračani su iste vere - šiija islam a njegova najsvetija mesta se nalaze upravo u Iraku

EU Citizen

pre 4 godine

E tako se postupa sa teroristima. Bili su upozoreni, nisu odustali. Mislim da. dolazi vreme da se Iran nauči pameti. Kako i do koje mere, zavisi samo od njih.

Marko

pre 4 godine

E sad da vidimo na potezu Iran.
(Grof, 03. januar 2020 07:46)
@ Šta da gledamo ovi im upalili ambasadu u Bagdadu i ubili biznismena.Cilj Irana je da nedodje u situaciju da se brani na svojoj teritoriji.

Helios

pre 4 godine

Kada su ubili Gadafija u svoj Africi i u svom Islamu nije bilo ni odlučnijeg borca protiv islamskog fundamentalizma ni boljeg saradnika Zapada za to. Ne može biti prostije:
1 - bio je borac protiv zla i haosa - pa baš zato je i ubijen; oni zlo i haos samo i žele
2 - vodio je stabilnu i prosperitetnu državu; za parametre i Afrike i arapskog sveta vrhunsku - pa baš zato je ubijen
3 - hteo je libijsku naftu za njih a ne da je profitabilna Zapadu - pa baš i zato su ga ubili
4 - držao je sredstva u Švajcarsko i po Zapadu, finansirao mnoge pa i Sarkozija - pa baš i zato su ga ubili, da mogu sve to da ne vrate i otmu
Ko je štetan ima podršku, ko je OK ubiju ga. Tako su i ovde podržavali kako Miloševića tako i Đinđića. Kad je istekla korisnost njihove štetnosti istekli su i oni. Čim je Arbenc uredio Honduras ubijen je i do danas im nisu dali da izađu iz haosa. Salvador ih iz istog razloga mrzi toliko da su im u inat držali Asanža u ambasadi. Pol Pot je postojao dok je mogao da ubija a dotad je bio uredno za to i snabdevan od USA. Uvek i svuda isto, i isto kao dotada Britanska imperija.
I ne, neće biti nikakvog rata. Ovo je sav "rat" koji se desio - Tramp ne počinje rat a ovime ga fingira i izbija i taj jadni adut Deep State.

Nikola

pre 4 godine

Čekaj ubijeni zvaničnici jedne zemlje regularno došli i dočekani na aerodrumu, pa onda ubijeni na putu kod aerodruma od strane Amerike, zar to nije teroristicki čin po svim međunarodnim pravilima.Amerima se mora stat na put, ovo je preteralo sve mere.

Todor

pre 4 godine

Ubiti visokog zvaničnika jedne države od strane USA, je borba protiv terorizma, a ubiti američkog zvaničnika, ili gradjanina je terorizam...

Petar

pre 4 godine

Čist teroristički napad od strane Amerike, ovaj zvaničnik je bio u prijateljskoj ili poslovnoj poseti Iraku, docekan zvanično od Iračke vlade na aerodrumu, pa ubijen od strane Amerikanaca podmuklo bezobrazno.Američko čisto nasilje, nijedna poternica nije bila podignuta za njim, a to sto se bori za svoj narod to je njegova obaveza kao vojnika.

Раде Бајић

pre 4 godine

Иран и остала булумента која је овде у руху Отоманског царства вековима дивљала, никада у Србину не могу изазвати сажаљење.

Америка, са друге стране, у последњих 25 година нас Србе озбиљно терорише на многе начине.

Тако да како данас ствари стоје, реч је о борби наших непријатеља. Волео бих да Американцима будемо савезници поново. До тада, далека им лепа кућа.

Samo realno

pre 4 godine

Nicija nije gorela do zore. Komentatori sa desnog spektra razmisljanja ne shvataju da je Amerika samo biznis kaubojstine i siledzijstva kome ce ipak neko morati da stane nogom za vrat. Ubili su nekog tamo generala. Jaka stvar. Ubili su preko 300.000 civila u Iraku i nikoga nije briga. Tolika ljudska patnja, stradanje i zalost ne mogu biti opravdanje za debele, bahate i bogate amerikance. To je mnogo grozno. UN prakticno ne postoje od 1999 i napada na Jugoslaviju. A UN je napravljen bas zati da krvolocni manijaci poput americkih biznismena ne bi mogli da rade to sto inace rade. Ameri se prave pametni jer nisu osetili dovoljno patnje drugih naroda. Kada im se bude ponovilo vise 11. septembara, tek tada ce se mozda malo dovesti u red. Oholost je gadna karakterna osobina i svako ko pise po komentarima u korist americkog zla (ili bilo kog drugog zla) treba da zna da to isto i njemu moze da se desi. Nama se vec desilo, mi smo demokraturu videli iz prve ruke. Ogavno i odvratno.

Nisam englez

pre 4 godine

Odgovor Irana ce biti ostro paljenje na stotine americkih zastava a mozda cak I par strasila sa trampovim licem. Bice ne zaustavljivi u galamljenju I demonstracijama.

@@@

pre 4 godine

Jasna razlika izmedju Amerike i Rusije.
Rusiji Turska obori avion i ubije pilota, Rusi Turke nazivaju prijateljima i prodaju im PVO sistem (da bolje obaraju ruske avione?!). Amerikancima iranski general organizuje napad na ambasadu, oni ga raznesu na komade.

zoki

pre 4 godine

Srbi pravoslavci zale i tuguju za najgrdjim islamskim teroristom na nivou ISISA, a Iracani muslimani na ulicama slave, raduju se i pevaju pesme Trampu.
Lud zbunjenog.
Ja se pridruzujem Iracanima. Meni ni iz dzepa ni u dzep, ali znajuci da smo u zadnjih 30 god uvek odabirali luzersku stranu, sekli granu na koji sedimo i gubili sve, dovoljno mi je da znam za koga navijati.

Saul Goodman

pre 4 godine

Severnokorejska retorika... "nemilosrdna osveta", "totalno uništenje", a istina je da prstom neće mrdnuti. Vest je odlična za domaće ložače i paljevine, biće im ovo slasna zanimacija do kraja dana...

Avaya

pre 4 godine

Jel neko gledao uopste od vas film Snowden? To, da može neko precizno da se pogodi raketom, nije ništa novo...
(pera, 3. januar 2020 10:50)

Шта је ту ново? Руси су 1996 ликвидирали Дудајева на сличан начин - прво су га пеленгацијом сателитског телефона нашли, а онда га самонавођеним ракетама са Су-25 ликвидирали у ауту

goranh

pre 4 godine

(EU Citizen, 3. januar 2020 08:05)

Ako je ovaj čovek, visoko rangirani oficir međunarodno priznate zemlje, koji je dao veći doprinos uništavanju ISIS-a nego Amerika terorista, šta su onda ovi koji su ga ovako mučki ubili, na civilnom aerodromu ne obazirući se na moguće žrtve.

mlekadžija

pre 4 godine

Тако високо позиционирани ирански званичник а зна се време и тачна траса кретања...обавештајци затајили...неће се стати на овоме...

Вагнер

pre 4 godine

Ирана ће се осветити за овај грозни злочин - Hassan Rouhani

Никако не би волео да сам у кожи УС цивилне или војне администрације у Ираку.

Тешко да су после овог атентата безбедни било где у Ираку.

laku noć

pre 4 godine

Da je Amerika zeli 3 svetski rat gadjala bi Crveni trg u Moskvi a ne ovog vojnika. Ovo je čista provokacija jednog malo jačeg ratnog suparnika. Irak, Srbija pa i Sirija nisu donele onoliko profita koliko su trebale. Jedino Avganistan još donosi love ali slabo. Da me ne razumete pogrešno, jeste da ameri imaju račun u minusu al ga ostatak sveta plaća. Sve je to lepo kroz dolar osmišljeno sa kojim trguje celi svet.

RW

pre 4 godine

A taman sam se ponadao da bi Tramp mogao biti prvi američki predsednik posle dugo, dugo vremena koji nije započeo ni jedan rat za svog mandata.
(Staka Zulu, 03. januar 2020 08:08)


Фан фект: Сваки амерички председник у историји, који је током свог мандата започео рат, добио је и следећи мандат.

mistral

pre 4 godine

Bliski istok je poznat po ovakvim likovima koje po nekoliko puta ubijaju pogotovo kad je reč o osobama visokog ranga, i mada i Ameri i Iranci potvrđuju njegovu smrt, dok ne vidim slike tela iz 10 različitih uglova ništa ja ovo ne verujem, i jednima i drugima odgovara lažirana smrt.

pogled iz svemira

pre 4 godine

Za paljenje Americke zastave se svete a ne za napad na svoju teritoriju-ambasadu*(po medjunarodnim zakonima to je teritorija te drzave)Setite sta su uradili Grcima kada su palili zastave USA i demonstrirali protiv njih i njihovih baza, bacili ih na kolena pa im se sada ni glas necuje protiv USA i pride traze "sami" otvaranje i prosirivanje baza.A ovaj Iran sponzor terorizma ima tek da plati cenu za sva mesanja i zlodela po bliskom istoku.

legolas

pre 4 godine

Neko tamo. Ako je Iran ubio Amerikanca, pretpostavimo da jeste, a sta su Ameri uradili zadnjih godina, decenijama unazad.Zabranjuju im izvoz nafte od cega narod zivi, uz Izrael im uklanja naucnike, sankcije namecu citavoj drzavi, ko zna jos koliko otmica i ubistava, ovo je samo jedno u nizu i to visokorangiranog oficira jedan od najznacajnijih u Iranskoj vojsci. Ne branim nikog po najmanje Iran, ali jos manje Izrael i Ameriku. Jer sve sto rade rade zajedno!

max

pre 4 godine

Ovo je atentat i menja mnoge stvari.Ameri su uveli nove standarde u ponašanju i kad ih prihvate ostali na duze staze oni če najviše stradati jer ih ima po celom svetu.Iran mora da odgovori jer u suprotnom eto amerike u Teheranu.Ovo je i primer za ostale kako mogu proći pa će se zamisliti i zaštititi.Nije dobro i dalje izigravaju svetskog policajca.

Šibicar

pre 4 godine

(made in Serbia, 3. januar 2020 08:45)
Da, to se dešava u Saudi Arabiji, američkom savezniku, a ne u Iranu.. iranci su bili prilično aktivni protiv ISISa i Siriji, ali zato trn u oku Izraela..
Eto šta se dešava kada stradaju amerikanci u Iraku, po običaju, američka razroka diplomatija nanišani Iran, kao 11. septembra, saudijci napravili akt terora, a ameri napali Avganistan, pa sada ne znaju kako odande da se iskobeljaju u za sada najdužoj i gotovo sigurno neuspešnoj intervenciji..

Nikola

pre 4 godine

Jadan svet sa ovim Amerikancima koji u svakom cosku ove planete stite americke nacionalne interese. Jedino im u Rusiji to ne polazi za rukom.

Milan

pre 4 godine

Iskreno se nadam da se ništa neće desiti, jer sve što bi se desilo bi vodilo do smrti stotina ili hiljada nevinih u građanskom ratu u iraku.

@@@

pre 4 godine

@RW
Netacno. Dzordz Bus stariji je vodio rat protiv Iraka (Pustinjska Oluja), odneo fenomenalnu pobedu pa je ipak izgubio izbore od Klintona.

Milos

pre 4 godine

Komentari nekih ovde su zabrinjavaći jer se vidi koliko su isprani njihovi mozgovi.
Možda nije bio cvećka ali ovo je čovek koji pomogao Iračanima da zaustave Islamsku Državu kada Ameri nisu hteli.
Neki likuju a neki tuguju a ja očekujem nove JUBA klipove.

laku noć

pre 4 godine

Sjedinjene Američke Države nastavic?e da preduzimaju sve neophodne mere kako bi zaštitile naš narod i naše interese, gde god da se nalaze širom sveta", navodi se u saopštenju Slobodana Miloševića pardon Pentagona

legolas

pre 4 godine

E sad, zavisi od odluke Irana, a mislim da se konsultuje i sa Rusima i sa Indijom i Kinom, jer su ove dve potonje drzave kupci iranske nafte. U smislu da mogu dici citave celije i grupe svojih istomisljenika i drugih pripadnika i postovaosa siitske ideologije, i da na taj nacin svuda u svetu terorizmom i atentatima na institucije ili pojedince udju u sukob sa Amerikom. Njima to ne treba, ali Ameri ih uporno u to uvlace razbaljujuci im ekonomiju i citav sistem! To bi bilo pogubno za sve na Zapadu, jer niko bukvalno ne bi bio bezbedan!

Krki

pre 4 godine

Тако да како данас ствари стоје, реч је о борби наших непријатеља. Волео бих да Американцима будемо савезници поново. До тада, далека им лепа кућа.
(Раде Бајић, 3. januar 2020 10:46)
Bas tako je zborio i D.Ljotic

EU Citizen

pre 4 godine

E tako se postupa sa teroristima. Bili su upozoreni, nisu odustali. Mislim da. dolazi vreme da se Iran nauči pameti. Kako i do koje mere, zavisi samo od njih.

Lala

pre 4 godine

Ameri su pokazali ko je gazda na planeti, ovog iranskog teroristu su jednostavno pocistili a da nisu ni trepnuli. Ovim su dokazali da mogu da rade sta zele.

Aloha

pre 4 godine

E sad da vidimo na potezu Iran.
(Grof, 3. januar 2020 07:46)

Sta da vidimo? Amerika im je slomila ekonomiju i samo ceka povod da ih istambura. Nece im pomoci ni Kina ni Rusija. Kina je jedva docekala najavu da potpise primirje u trgovinskom ratu i spreci socijalne nemire koji se vesto kriju zbog zatvorenosti drzave. O Rusima nema sta da se prica, pusteni su da se upetljaju u skupu ekspediciju zvanu Sirija a ekonomija im je imala najmanji rast u 2019. Da ulete u Iran, mogu samo da lepo istope i prodaju ono zlato i potom proglase bankrot i raspadnu se na 50 regija. Nisam amerofil, ali ljudi i dalje ne shvataju da je USA najjace carstvo u istoriji covecanstva. Mozda bi Rimsko bilo jace da su imali telekomunikaciju i sisteme brzog reagovanja poput mlaznih aviona i slicno ali to vam je istina. Nadam se zbog Irana da ce biti pametni, malo ce mahati pesnicama i mrmljati u bradu ali nece uciniti nista sto bi izazvalo otvoreni sukob.

Pozdrav svima i srecna nova godina, i da bude manje konflikata nego prethodnih.

Oliver

pre 4 godine

Briljantna,savrsena akcija za divljenje. Znao sam da ce se Tramp osvetiti za napad na americku ambasadu,jer je on counterpuncher koji se sveti,ali sam prijatno iznenadjen da su tako lako dosli cak do cuvenog Sulejmanija. To je potvrda americke superiorne vojne sile- maltene hirurski precizno ubiti ciljanu osobu bez ikakve kolateralne stete i to sa ogromne daljine bez posledica po sebe. Divim se ljudskom mozgu koji je to smislio i nacinio mogucim. Pre neki mesec su ubili Bagdadija,a sada Sulejmanija,prakticno 2 najvece zverke na suprotnim teroristickim stranama. Bravo za Trumpa,ovim je drugi mandat cementiran,a impicment ce biti brzo zaboravljen. Rekao sam vam vise puta da je Trump politicki genije.

Miloš

pre 4 godine

Iran će reagovati kao i Rusija kada je Ameri nalupaju....izdaće oštro saopštenje.
Ja bi sve ove što podrzavaju Iran poslao tamo da malo osete šta je radikalni islam.
Brzo bi promenuli mišljenje.

mistral

pre 4 godine

Bliski istok je poznat po ovakvim likovima koje po nekoliko puta ubijaju pogotovo kad je reč o osobama visokog ranga, i mada i Ameri i Iranci potvrđuju njegovu smrt, dok ne vidim slike tela iz 10 različitih uglova ništa ja ovo ne verujem, i jednima i drugima odgovara lažirana smrt.

hm?

pre 4 godine

Pitam se da li je ovaj Tramp svestan sta je upravo uradio!? Jos se i hvali ubistvom na tviteru!! Iran nece udariti direktno SAD, ali su sada njihovi saveznici na Bliskom istoku stavljeni na nisan. Saudijci ce to prvi osetiti...

Pantagruel

pre 4 godine

Штета. Овај човек је урадио више за пораз Исламске државе него Американци, а можда и Руси заједно.

Alkos

pre 4 godine

Tramp je upravo digao igru na potpuno novi nivo.. Ovo čak i nije vojna operacija. Ovo je najjobičniji atentat uz korišćenje vojske. Više ni jedan zvaničnik bilo koje zemlje, uključujući USA, neće biti siguran bilo gde.

legolas

pre 4 godine

Ipak je Amerima stalo do svog najboljeg druga na Bliskom istoku pa u besu vrse osvetu, covek je polomio i unistio ISIS, cena mora da se plati!!!! Mosad i Cia na delu!!

jfr

pre 4 godine

Greška na kraju teksta. U Iranu vrhovni vođa i predsednik nije isto: predsednik je Rohani, a vrhovni vođa je ajatolah Ali Hamnei.
Inače, u ovom slučaju su isti - šta i jedni i drugi traže u tuđoj zemlji, Iraku?
(urmas, 3. januar 2020 08:18)

Nemoj da gledaš kroz prizmu državnih granica, vera je jači faktor povezivanja nego nacija, Iranci i Iračani su iste vere - šiija islam a njegova najsvetija mesta se nalaze upravo u Iraku

DEDA CVETKO

pre 4 godine

Na putu ka Forumu, Cezar se nakratko zaustavi kod starog slepca koji mu je prorekao nevolju na martovske ide.

"I? Rece mu Cezar sarkasticno, "Martovske ide su stigle. Gde je ta silna nevolja koja me ceka...?"

Starac blago pridignu glavu i jedva cujno odgovori Cezaru - koji se vec okrenuo da ode:

"Gospodaru..dan se jos nije zavrsio".

zoki

pre 4 godine

Srbi pravoslavci zale i tuguju za najgrdjim islamskim teroristom na nivou ISISA, a Iracani muslimani na ulicama slave, raduju se i pevaju pesme Trampu.
Lud zbunjenog.
Ja se pridruzujem Iracanima. Meni ni iz dzepa ni u dzep, ali znajuci da smo u zadnjih 30 god uvek odabirali luzersku stranu, sekli granu na koji sedimo i gubili sve, dovoljno mi je da znam za koga navijati.

Mir

pre 4 godine

Koga Ameri označe taj pobjeći ne može a niti elektoničko ometanje GPS_a ne pomaže.
Iran je velika država i velika nacija i treba sa moliti za mir, da rata ne bude. Nikad niko perzijance nije pokorio na duže vrijeme (osim Mongola).

bh

pre 4 godine

Ma kakvi..., ništa od toga..., Ameri samo čekaju rrakciju Teherana..., kao i Izrael, a onda se zna..., scenario viđen u Iraku, Libiji i Sriji...

Dejan

pre 4 godine

Vidim da i ovde ima botova koji ovaj blago rečeno veoma glup potez još jednog američkog predsednika u cilju podizanja domaćeg rejtinga koji je opet pao zbog još glupljih poteza.
Setite se Klintona i Kosova.
Sulejmani možda jeste bio mozak operacija protiv Amerike, ali se u Siriji i Iraku borio protiv Al-Kaide i ID ...
Kažete napadnuta Američka ambasada, ali su Ameri dan ranije ubili više desetina Šita u bombardovanju (pretpostaviću da su rekli da je slučajnost)
Sada ćemo imati eskalaciju sukoba na bliskom istoku...
Vrlo moguće i terorističke akcije posle kojih sledi i rat
Ugrožena su sva Američka predstavništva u svetu
Imam osećaj da botovi koji hvale ovaj potez misle da će nam u svemu ovome biti fino i ušuškano.
Ovo nije Gadafi ili Asad ili neki bahati političar iz Tunisa, ovo nisu strastveni Arapi
Ovo je Iran i bojim se da će osvetu služiti hladnu a posledice ćemo osetiti svi

Samo realno

pre 4 godine

Nicija nije gorela do zore. Komentatori sa desnog spektra razmisljanja ne shvataju da je Amerika samo biznis kaubojstine i siledzijstva kome ce ipak neko morati da stane nogom za vrat. Ubili su nekog tamo generala. Jaka stvar. Ubili su preko 300.000 civila u Iraku i nikoga nije briga. Tolika ljudska patnja, stradanje i zalost ne mogu biti opravdanje za debele, bahate i bogate amerikance. To je mnogo grozno. UN prakticno ne postoje od 1999 i napada na Jugoslaviju. A UN je napravljen bas zati da krvolocni manijaci poput americkih biznismena ne bi mogli da rade to sto inace rade. Ameri se prave pametni jer nisu osetili dovoljno patnje drugih naroda. Kada im se bude ponovilo vise 11. septembara, tek tada ce se mozda malo dovesti u red. Oholost je gadna karakterna osobina i svako ko pise po komentarima u korist americkog zla (ili bilo kog drugog zla) treba da zna da to isto i njemu moze da se desi. Nama se vec desilo, mi smo demokraturu videli iz prve ruke. Ogavno i odvratno.

Nikola

pre 4 godine

Čekaj ubijeni zvaničnici jedne zemlje regularno došli i dočekani na aerodrumu, pa onda ubijeni na putu kod aerodruma od strane Amerike, zar to nije teroristicki čin po svim međunarodnim pravilima.Amerima se mora stat na put, ovo je preteralo sve mere.

urmas

pre 4 godine

Greška na kraju teksta. U Iranu vrhovni vođa i predsednik nije isto: predsednik je Rohani, a vrhovni vođa je ajatolah Ali Hamnei.
Inače, u ovom slučaju su isti - šta i jedni i drugi traže u tuđoj zemlji, Iraku?

Helios

pre 4 godine

Kada su ubili Gadafija u svoj Africi i u svom Islamu nije bilo ni odlučnijeg borca protiv islamskog fundamentalizma ni boljeg saradnika Zapada za to. Ne može biti prostije:
1 - bio je borac protiv zla i haosa - pa baš zato je i ubijen; oni zlo i haos samo i žele
2 - vodio je stabilnu i prosperitetnu državu; za parametre i Afrike i arapskog sveta vrhunsku - pa baš zato je ubijen
3 - hteo je libijsku naftu za njih a ne da je profitabilna Zapadu - pa baš i zato su ga ubili
4 - držao je sredstva u Švajcarsko i po Zapadu, finansirao mnoge pa i Sarkozija - pa baš i zato su ga ubili, da mogu sve to da ne vrate i otmu
Ko je štetan ima podršku, ko je OK ubiju ga. Tako su i ovde podržavali kako Miloševića tako i Đinđića. Kad je istekla korisnost njihove štetnosti istekli su i oni. Čim je Arbenc uredio Honduras ubijen je i do danas im nisu dali da izađu iz haosa. Salvador ih iz istog razloga mrzi toliko da su im u inat držali Asanža u ambasadi. Pol Pot je postojao dok je mogao da ubija a dotad je bio uredno za to i snabdevan od USA. Uvek i svuda isto, i isto kao dotada Britanska imperija.
I ne, neće biti nikakvog rata. Ovo je sav "rat" koji se desio - Tramp ne počinje rat a ovime ga fingira i izbija i taj jadni adut Deep State.

Staka Zulu

pre 4 godine

A taman sam se ponadao da bi Tramp mogao biti prvi američki predsednik posle dugo, dugo vremena koji nije započeo ni jedan rat za svog mandata.

Alex

pre 4 godine

Tako izgledaju odbrambene akcije amerikanaca.Ovo je praktično objava rata Iranu.Sad će se umešati Izraelci i tako to krene.Mnogo puta viđeno do sada.

pogled iz svemira

pre 4 godine

Za paljenje Americke zastave se svete a ne za napad na svoju teritoriju-ambasadu*(po medjunarodnim zakonima to je teritorija te drzave)Setite sta su uradili Grcima kada su palili zastave USA i demonstrirali protiv njih i njihovih baza, bacili ih na kolena pa im se sada ni glas necuje protiv USA i pride traze "sami" otvaranje i prosirivanje baza.A ovaj Iran sponzor terorizma ima tek da plati cenu za sva mesanja i zlodela po bliskom istoku.

Saul Goodman

pre 4 godine

Severnokorejska retorika... "nemilosrdna osveta", "totalno uništenje", a istina je da prstom neće mrdnuti. Vest je odlična za domaće ložače i paljevine, biće im ovo slasna zanimacija do kraja dana...

x

pre 4 godine

"Sjedinjene Američke Države nastaviće da preduzimaju sve neophodne mere kako bi zaštitile naš narod i naše interese, gde god da se nalaze širom sveta", navodi se u saopštenju Pentagona.

?!?!?!?!

Petar

pre 4 godine

Čist teroristički napad od strane Amerike, ovaj zvaničnik je bio u prijateljskoj ili poslovnoj poseti Iraku, docekan zvanično od Iračke vlade na aerodrumu, pa ubijen od strane Amerikanaca podmuklo bezobrazno.Američko čisto nasilje, nijedna poternica nije bila podignuta za njim, a to sto se bori za svoj narod to je njegova obaveza kao vojnika.

Sofronije 2

pre 4 godine

Na drugom mestu sam procitao da je ubijen dronovima.Ako je napad bio slican kao u filmu "Angel has fallen" to znaci da Ameri mogu da skinu bilo koga i bilo kad.

Раде Бајић

pre 4 godine

Иран и остала булумента која је овде у руху Отоманског царства вековима дивљала, никада у Србину не могу изазвати сажаљење.

Америка, са друге стране, у последњих 25 година нас Србе озбиљно терорише на многе начине.

Тако да како данас ствари стоје, реч је о борби наших непријатеља. Волео бих да Американцима будемо савезници поново. До тада, далека им лепа кућа.

zverka

pre 4 godine

Kad neko ko zivi u Srbiji od 300 eura napise za najobavestenijeg coveka na planeti i predsednika najvece vojne sile u svetu da se nada da je svestan sta je uradio,hahahahah.Eto on nijee svestaan kao predsednik US al taj sto sedi u kladionici i pise komentar je jako obavesten i svestan svega....

Marko

pre 4 godine

E sad da vidimo na potezu Iran.
(Grof, 03. januar 2020 07:46)
@ Šta da gledamo ovi im upalili ambasadu u Bagdadu i ubili biznismena.Cilj Irana je da nedodje u situaciju da se brani na svojoj teritoriji.

Tex

pre 4 godine

AMERI,cuvaj te se dobro sad.Iranci nisu Arapi,stara je to perzijska kultura kao i Kinezi a imaju i Rusiju i Kinu iza sebe.
(Godzila, 3. januar 2020 08:14)

Kinezi nemaju nameru da produbljuju sukob sa USA, previse ih kosta ekonomski. Sa druge strane Rusi su kao i za Srbiju '99 spremni da ratuju do zadnjeg Iranca.
Ko ne moze sam sebe da zastiti bolje da cuti i pokrije se usima, nikada niko nije ginuo za drugoga na nacionalnom nivou, saveznici su saveznici samo dok misle da im se isplati.

Nikola

pre 4 godine

Jadan svet sa ovim Amerikancima koji u svakom cosku ove planete stite americke nacionalne interese. Jedino im u Rusiji to ne polazi za rukom.

Milos

pre 4 godine

Komentari nekih ovde su zabrinjavaći jer se vidi koliko su isprani njihovi mozgovi.
Možda nije bio cvećka ali ovo je čovek koji pomogao Iračanima da zaustave Islamsku Državu kada Ameri nisu hteli.
Neki likuju a neki tuguju a ja očekujem nove JUBA klipove.

Utin

pre 4 godine

Uvek volim da pisem na temu irana.
Iran - siiti muslimani
S. Arabija - suniti muslimani
Izrael - jevreji
Turci - suniti umereni muslimani

Iran se bori protiv isis-a koju su ekstremni islamisti, koji se bore protiv sirije i kurda, koji ne diraju izrael, a podzava ih S. Arabija ( koja je prilicno ekstremna ). Izrael za svog najveceg neprijatelja smatra Iran, koji je u odnosu na S. Arabiju, liberalan. Turci ne diraju izrael, arabija skoro saveznik sa izraelom, turci tuku kurde. Ne znas ko pije ko placa

Nisam englez

pre 4 godine

Odgovor Irana ce biti ostro paljenje na stotine americkih zastava a mozda cak I par strasila sa trampovim licem. Bice ne zaustavljivi u galamljenju I demonstracijama.

laku noć

pre 4 godine

Sjedinjene Američke Države nastavic?e da preduzimaju sve neophodne mere kako bi zaštitile naš narod i naše interese, gde god da se nalaze širom sveta", navodi se u saopštenju Slobodana Miloševića pardon Pentagona

goranh

pre 4 godine

(EU Citizen, 3. januar 2020 08:05)

Ako je ovaj čovek, visoko rangirani oficir međunarodno priznate zemlje, koji je dao veći doprinos uništavanju ISIS-a nego Amerika terorista, šta su onda ovi koji su ga ovako mučki ubili, na civilnom aerodromu ne obazirući se na moguće žrtve.

RW

pre 4 godine

A taman sam se ponadao da bi Tramp mogao biti prvi američki predsednik posle dugo, dugo vremena koji nije započeo ni jedan rat za svog mandata.
(Staka Zulu, 03. januar 2020 08:08)


Фан фект: Сваки амерички председник у историји, који је током свог мандата започео рат, добио је и следећи мандат.

Krki

pre 4 godine

Тако да како данас ствари стоје, реч је о борби наших непријатеља. Волео бих да Американцима будемо савезници поново. До тада, далека им лепа кућа.
(Раде Бајић, 3. januar 2020 10:46)
Bas tako je zborio i D.Ljotic

legolas

pre 4 godine

Neko tamo. Ako je Iran ubio Amerikanca, pretpostavimo da jeste, a sta su Ameri uradili zadnjih godina, decenijama unazad.Zabranjuju im izvoz nafte od cega narod zivi, uz Izrael im uklanja naucnike, sankcije namecu citavoj drzavi, ko zna jos koliko otmica i ubistava, ovo je samo jedno u nizu i to visokorangiranog oficira jedan od najznacajnijih u Iranskoj vojsci. Ne branim nikog po najmanje Iran, ali jos manje Izrael i Ameriku. Jer sve sto rade rade zajedno!

max

pre 4 godine

Ovo je atentat i menja mnoge stvari.Ameri su uveli nove standarde u ponašanju i kad ih prihvate ostali na duze staze oni če najviše stradati jer ih ima po celom svetu.Iran mora da odgovori jer u suprotnom eto amerike u Teheranu.Ovo je i primer za ostale kako mogu proći pa će se zamisliti i zaštititi.Nije dobro i dalje izigravaju svetskog policajca.

laku noć

pre 4 godine

Da je Amerika zeli 3 svetski rat gadjala bi Crveni trg u Moskvi a ne ovog vojnika. Ovo je čista provokacija jednog malo jačeg ratnog suparnika. Irak, Srbija pa i Sirija nisu donele onoliko profita koliko su trebale. Jedino Avganistan još donosi love ali slabo. Da me ne razumete pogrešno, jeste da ameri imaju račun u minusu al ga ostatak sveta plaća. Sve je to lepo kroz dolar osmišljeno sa kojim trguje celi svet.

Вагнер

pre 4 godine

Ирана ће се осветити за овај грозни злочин - Hassan Rouhani

Никако не би волео да сам у кожи УС цивилне или војне администрације у Ираку.

Тешко да су после овог атентата безбедни било где у Ираку.

legolas

pre 4 godine

E sad, zavisi od odluke Irana, a mislim da se konsultuje i sa Rusima i sa Indijom i Kinom, jer su ove dve potonje drzave kupci iranske nafte. U smislu da mogu dici citave celije i grupe svojih istomisljenika i drugih pripadnika i postovaosa siitske ideologije, i da na taj nacin svuda u svetu terorizmom i atentatima na institucije ili pojedince udju u sukob sa Amerikom. Njima to ne treba, ali Ameri ih uporno u to uvlace razbaljujuci im ekonomiju i citav sistem! To bi bilo pogubno za sve na Zapadu, jer niko bukvalno ne bi bio bezbedan!

Todor

pre 4 godine

Ubiti visokog zvaničnika jedne države od strane USA, je borba protiv terorizma, a ubiti američkog zvaničnika, ili gradjanina je terorizam...

Šibicar

pre 4 godine

(made in Serbia, 3. januar 2020 08:45)
Da, to se dešava u Saudi Arabiji, američkom savezniku, a ne u Iranu.. iranci su bili prilično aktivni protiv ISISa i Siriji, ali zato trn u oku Izraela..
Eto šta se dešava kada stradaju amerikanci u Iraku, po običaju, američka razroka diplomatija nanišani Iran, kao 11. septembra, saudijci napravili akt terora, a ameri napali Avganistan, pa sada ne znaju kako odande da se iskobeljaju u za sada najdužoj i gotovo sigurno neuspešnoj intervenciji..

Andjus 2015

pre 4 godine

Ne znam ni sam za koga da navijam više.
Izgleda da je sve otišlo u t. p. m.
Kada se predsednik najmoćnije zemlje na svetu diči na tviteru ubistvom kao da je osvojio neki pehar u nekoj finalnoj utakmici u nekom sportu...
Ne mogu shvatiti koji sliku i koji primer šaljemo generacijama koje dolaze....

@@@

pre 4 godine

Jasna razlika izmedju Amerike i Rusije.
Rusiji Turska obori avion i ubije pilota, Rusi Turke nazivaju prijateljima i prodaju im PVO sistem (da bolje obaraju ruske avione?!). Amerikancima iranski general organizuje napad na ambasadu, oni ga raznesu na komade.

Milan

pre 4 godine

Iskreno se nadam da se ništa neće desiti, jer sve što bi se desilo bi vodilo do smrti stotina ili hiljada nevinih u građanskom ratu u iraku.

mlekadžija

pre 4 godine

Тако високо позиционирани ирански званичник а зна се време и тачна траса кретања...обавештајци затајили...неће се стати на овоме...

Avaya

pre 4 godine

Jel neko gledao uopste od vas film Snowden? To, da može neko precizno da se pogodi raketom, nije ništa novo...
(pera, 3. januar 2020 10:50)

Шта је ту ново? Руси су 1996 ликвидирали Дудајева на сличан начин - прво су га пеленгацијом сателитског телефона нашли, а онда га самонавођеним ракетама са Су-25 ликвидирали у ауту

@@@

pre 4 godine

@RW
Netacno. Dzordz Bus stariji je vodio rat protiv Iraka (Pustinjska Oluja), odneo fenomenalnu pobedu pa je ipak izgubio izbore od Klintona.