Sreda, 04.12.2019.

21:13

"Želimo međusobno priznanje Srbije i Kosova"

Izaslanik državnog sekretara SAD za Z. Balkan Metju Palmer rekao je da SAD žele da vide potpunu normalizaciju odnosa BG i PR, što bi značilo međusobno priznanje

Izvor: Beta

"Želimo meðusobno priznanje Srbije i Kosova" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

115 Komentari

Sortiraj po:

tomy bgd

pre 4 godine

zasta ce srbiji da je prizna kosovo ? a kosovu treba itekako ....pola sveta ..rusija kina indija brazil , 5 zemalja eu......
sve u svemu ameri......to kosta 100 milijardi € .....pa izvolite .....

Samo jako

pre 4 godine

Neverovatan smo mi narod... Od 85 komentara, 84 su protiv necega sto je evidentna stvarnost. Gospodo, Kosoovo je izgubljeno, samo je kamen o vrat svima nama i proloaze nam zivoti u pokusaju da ucinimo nemoguce, a sto bi i da uspemo islo na nasu stetu... Cuveni srpski inat - najgore sto ovaj narod poseduje... E sad cu da pucam sebi u nogu samo da te nasekiram... PISA, odliv mladih - to su teme, a ne izgubljeno Kosovo...

Želimo

pre 4 godine

I ja želim da su prosečne plate 2000€ da mogu da se vratim kući. Dosadili su mi Skandinavci svaka čast standardu ali nema dosadnijih ljudi od njih.

Robinson

pre 4 godine

Vidite Ameri, koliko je pravda jaka, i ko kaže da pravde nema u ovom svetu. Ni sva moć koju posedujete, a koja vam je odavno popila pamet, pa uvodite ili pretite državama sankcijama ukoliko saradjuju sa onima sa kojima vi ne saradjujete (kakvo licemerje i nečoveštvo), ni sav novac, ni zlatne rezerve koje posedujete, ni to što su Ujedinjene Nacije na Ist Riveru, tj. na vašoj teritoriji, ne mogu uvesti Kosovo (srpska zemlja, da naglasim) u te pomenute Ujedinjene Nacije, bez priznanja jedne male, ali ponosne Srbije, koja je u stanju da prizna svoje greške i da se za njih izvini, za razliku od vas silnih i moćnih i koja je postojala daleko pre Amerike. To je istinska kultura i snaga jednog naroda, a ne moć i novac i tako je od kada je sveta i veka. I sada ta silna Amerika mora da traži od jedne Srbijice da prizna Kosovo, tj. samu sebe već odavno priznatu. Kakvo poniženje za veliku Ameriku. Kao što ste oduvek otimali tudje, tako otimate i danas, i otimaćete dok je sveta i veka. Kaubojština i kriminal, ali na nekom višem nivou danas, su vam u krvi i ni jedan Vajat Erp to nije mogao da izleči. I sad šaljete ovog aparatčika da nam soli pamet, a koji će brzo biti zaboravljen kao i mnogi njegovi prethodnici. Pozabavite se vi samima sobom, ko ste i šta ste postali od Drugog Svetskog rata naovamo. Jedna nacija koja polagano gubi vrednosti na kojima je stvarana i koja ne poštuje nikoga, sem svoju sopstvenu moć. A znamo gde to vodi. Istorija je pokazala. I to nije dobro za svet u celini.

Mare

pre 4 godine

Ajde neka mi ovaj glavonja objasni, sta Srbiji donosi priznanje od strane Kosova?? Srbija je vec medjunarodno priznata zemlja u UN i kao takvoj ne treba joj nikakvo priznanje od Kosova.Sa druge strNe Kosovo nije priznato u UN ,i ne moze to biti dok ga je prizna maticna Srbija.Dakle Kosovo bi dobilo drzavu, a mi bi samo izgubili.

British_aristocrat

pre 4 godine

Nije mi jasno sto Srbija treba da bude priznata u celoj priči? Pa Srbija je već priznata od celog sveta. Jel to Kosovo treba da prizna Srbiju!? Smešno.

Volem Šiptare pa to ti je

pre 4 godine

Ne! Ne, ne i NE!

Mi, Srbi, se protivimo bilo kakvom priznavanju tzv. države "kosov".

Mi žarko želimo da zadržimo Kosovo (i Metohiju) a samim tim i dva miliona Albanaca u Srbiji.

Bez njih nam je sve nekako trulo. Zar ne, braćo pravoslavci?

my way

pre 4 godine

Da oni priznaju da su se otcepili od nas??? Ovo vise nije ni licemerje, ni drskost, ovo je najogavnije vredjanje inteligencije, osecanja, svega..

art

pre 4 godine

I?? Znaci rjesenje je da Albanci dobiju sve bez trunke kompromisa. Posto je bilo suvise glupo i ocigledno jednostrano, u igru su ubacene takse da uspostave lazni balans!!
Ne zelite vi dobro ni nama ni njima. Jedini vam je cilj bure baruta koje se uvijek moze podpaliti. Zato i ostavljate ove zemlje izvan EU kako bi to lakse uradili kad dodje vrijeme.

Mirage

pre 4 godine

"Kada bi priznali jedni druge, mogli bi da reše sporna pitanja kao susedi"

Veeelika zabluda.. evo i primera, ako vam neko ukrade novčanik, nikada ne možete da rešite problem tako što ćete priznati da je sada vaš novčanik njegov, a "sporna pitanja" kao što su novac, dokumenta i ostala sadržina novčanika ne možete da rešite, jer je novčanik ustvari vaš, a ne njegov..

Svetozar

pre 4 godine

Šta će nama priznanje od strane naše otete teritorije? Nama to nije potrebno.
A ovaj Palmer i svi pre njega i posle njega ko papagaji, da priznate pa da priznate, pa nećemo, eto!

EU Citizen

pre 4 godine

Dobro, šta nam nudite? To je glavno pitanje, Srbiji ide u račun, mada ne i njenim političarima nažalost, da se ta priča sa Kosovom završi, ali to. mora da bude deo šireg aranžmana, dakle, za prizmanje Kosova na. prvom mestu razmena teritorija, o
dakle, sever Kosova u Srbiji a Preševska dolina, potencijalni trojanski konj, na Kosovu, onda konačno rasturanje nakazne dejtonske tvorevine, ceo ili makar veći deo distrikta Brčko koji ide RS i davanje RS referenduma za otcepljenje od BiH. To bi već bila ponuda o čijim detaljima bi moglo da se razgovara, ako zavalite par ozbiljnih šljaga komunjarama iz Brisela, Berlina i Pariza i naterate ih da legnu na rudu :)) Uzgred, Palmer je srpski zet i odlično poznaje Srbiju :))

z’brda

pre 4 godine

Jel’može Teksas da se otcepi od ostatka federacije? Ne može, jer je takav ustav Amerike.
E, isto tako ne može da se prizna Kosovo od strane Srbije, zato što je u pitanju isti primer kao i Teksas.
Thank you, good bye!

icxc nika

pre 4 godine

Izrael, Vatikan, Rusija, Kina, Indija, Brazil, Meksimo, plus pet drzava EU: Spanija, Rimunija, Grcka, Kupar i Slovacka...Kad ovi priznaju i mi cemo...

БобмаркСРБ "Којекуде чиниш 'волико"

pre 4 godine

Koji EU bre...pa nismo mala deca da nam obecavate sarene laze ...ako budemo dobri !!!

Sasha

pre 4 godine

Nista cudno, pa amerika je nastala na pljacki I genocidu nad domorodackim stanovnistvom. Oteli su nam dio teritorije, unistili zemlju osiromasenim uranijom, unistili privredu...I sad traze od nas da je to sve sto su uradili legalno. Pa nista nije cudno od njih, prije nekoliko sedmica su objavili da ostaju u Siriji da stite naftna polja, to je isto kao da ti neko udje u tvoje privatno vlasnistvo, uzme automobile I kaze da je to odsad njegovo, a ti nista ne mozes da uradis po tom pitanju jer on koristi zakon jacega a zakon mu nista ne smije...

Vladimir

pre 4 godine

Lepo rekao čovek, da se priznate pa rešavajte probleme kao susedi.
Hvala, ne možemo se priznati pošto smo u istoj državi, samo što je KiM privremeno otudjen posed.
Sačekaćemo da prodje loše vreme napolju.
Nismo baš kao indijanci kada ste im oteli zemlju a njih naterali da stave otiske palčeva na "ugovore o priznanju.

milic

pre 4 godine

Postovani gospodine Palmer.Da bismo se slozili sa Vama oko medjusobnog priznanja,morate nam dati licni primer Vase drzave.Imate po mom misljenju,nekoliko pravih primera.Tu spadaju i one drzave,ciji opstanak ne zavisi od svoje,vec od volje i zadovoljstva Vase domovine.

Biba

pre 4 godine

Ovo je kao da pokradeni prizna da mu je nesto oduzeto a lopov prizna da je to i to ukrao i onda su kvit i sve je u savrsenom redu. Srbiji ne treba priznanje Kosova jer smo priznata drzava. Njima ocigledno treba nase priznanje cim nas toliko ptitiskaju ali ne znam kako misle da ovakvom politikom to i dobiju.

ITataBiSine

pre 4 godine

Hocemo i mi medjusobno priznanje, novu medju-drzavnu granicu, hocemo Zajednicu Srpskih Opstina pripojenu Srbiji, hocemo uklanjanje tarifa i povratak slobodne trgovine, hocemo garancije da slobodna trgovina nece biti podlozna politickim uticajima, hocemo da nam se posteno plati nasa 'drzavna' infrastruktura, nase firme koje su otete, hocemo garancije da Presevo i Medvedja nece biti predmet nacionalistickih albanskih aspiracija, hocemo izvinjenje Amerike za bombardovanje drzavne infrastrukture gradjana Srbije, hocemo izvinjenje Amerike zrtvama bombardovanja, kao i onih zrtava koje su su stradale od posledica koriscenja osiromasenog uranijuma prilikom bombardovanja. I hocemo izvinjene gradjanima Srbije za unistena radna mesta i decenije besparice kao direktne posledice unistavanja funkcionalnih i profitabilnih fabrika i preduzeca u kojim je cela generacija mogla da radi i zaradjuje, a ne da se muci i ceka neku promenu decenijama. I hocemo garancije da ce imovina i kulturno nasledje Srbije i Srpske Pravoslavne Crkve biti cuvano i zasticeno. Nase crkve, manastiri, groblja, zemlja i zemljiste koje pripada SPC. A mozda hocemo i nadoknadu za oteta prirodna bogatstva koje ce u narednim decenijama i vekovima biti eksploatisana na teritoriji Kosova - za ovo poslednje se mozemo i nesto dogovoriti, mi smo razumni i fleksibilni. :)

Milos

pre 4 godine

Kosovo i Metohija su po Ustavu Srbije i po Rezoluciji 1244 sastavni deo Srbije. A to sto ste okupirali deo nase teritorije treba da odgovarate.

Камичак

pre 4 godine

Е па баш ми драго због тебе. Имаш предбожићне жељице? Што не напишеш једно писамце Деда Мразу?

Dule Pop

pre 4 godine

U duhu novogodišnjih praznika svi bi da im se ispuni po neka želja...i mi želimo da se Amerika i Rusija pobratime i razmene teritorije - Havaji za novootkrivenih 5 ostrva na Arktiku. A da nam onda Rusi poklone Havaje.

arhitekta

pre 4 godine

Polako...sačekaćemo koliko treba, 100 godina, 200 godina, vek, dva veka, milenijum. To sada više nije ni važno jer svi znamo da je Kosovo i Metohija naša zemlja. Tako je bilo, sada je privremeno oteto ali biće opet naše. U krajnjoj liniji neka nam objasni ovaj lepotan zašto treba da priznamo da je naše naše?

drvobradi

pre 4 godine

Zanimljiva zamena teza. Mi smo priznata država, oni nisu. Bez našeg priznanja neće ni biti. O kakvom medjusobnom priznanju se onda priča?

бабреженко

pre 4 godine

међусобно признање? па мој деда има млин који је старији од твоје државе...

sve priznajem

pre 4 godine

Iskreno, ne znam da li je ovo pretnja ili glupost?
Ako nama ovim putem USA kaze da ne priznaje nase granice, onda je opet vreme da se debelo zamislimo sta i kako dalje. Od izvora dva putiae, ako odaberu pricu kojom bi insistirali na nasoj genocidnosti, ja bih u skladu sa politikom nesvrstanih lepo pokrenuo rezoluciju o genocidu nad americkim starosedeocima te da se lepo UN izmeste iz NY, hajde da se kladimo da bi vise od pola zemalja clanica glasalo za?

Kornjača Rade

pre 4 godine

Državu *Kosovo* ne priznaje šest milijardi stanovnika ove planete pa ne znam šta bi im uopšte značilo da ih prizna tih sedam miliona koliko ih živi u Srbiji?? Isto tako državu Srbiju su priznale sve države sveta ne znam da li nam uopšte trebaju neka nova priznanja?

Dragan Nis

pre 4 godine

I ja zelim da priznate genocid nad Indijancima. Vi to i mozete da uradite, ali ja se necu sloziti sa Vasim zahtevom nikada. Svako gleda svoje interese, jasno. Pozdrav.

djolo

pre 4 godine

Jel su ovi zapadnjaci ludi ili su jeli bunike .Šta će nama njihovo priznanje - Ma oni to ponavljaju kao papagaji zbog svoje ne upucene javnosti.

бабреженко

pre 4 godine

међусобно признање? па мој деда има млин који је старији од твоје државе...

Mirage

pre 4 godine

"Kada bi priznali jedni druge, mogli bi da reše sporna pitanja kao susedi"

Veeelika zabluda.. evo i primera, ako vam neko ukrade novčanik, nikada ne možete da rešite problem tako što ćete priznati da je sada vaš novčanik njegov, a "sporna pitanja" kao što su novac, dokumenta i ostala sadržina novčanika ne možete da rešite, jer je novčanik ustvari vaš, a ne njegov..

art

pre 4 godine

I?? Znaci rjesenje je da Albanci dobiju sve bez trunke kompromisa. Posto je bilo suvise glupo i ocigledno jednostrano, u igru su ubacene takse da uspostave lazni balans!!
Ne zelite vi dobro ni nama ni njima. Jedini vam je cilj bure baruta koje se uvijek moze podpaliti. Zato i ostavljate ove zemlje izvan EU kako bi to lakse uradili kad dodje vrijeme.

Biba

pre 4 godine

Ovo je kao da pokradeni prizna da mu je nesto oduzeto a lopov prizna da je to i to ukrao i onda su kvit i sve je u savrsenom redu. Srbiji ne treba priznanje Kosova jer smo priznata drzava. Njima ocigledno treba nase priznanje cim nas toliko ptitiskaju ali ne znam kako misle da ovakvom politikom to i dobiju.

drvobradi

pre 4 godine

Zanimljiva zamena teza. Mi smo priznata država, oni nisu. Bez našeg priznanja neće ni biti. O kakvom medjusobnom priznanju se onda priča?

z’brda

pre 4 godine

Jel’može Teksas da se otcepi od ostatka federacije? Ne može, jer je takav ustav Amerike.
E, isto tako ne može da se prizna Kosovo od strane Srbije, zato što je u pitanju isti primer kao i Teksas.
Thank you, good bye!

Svetozar

pre 4 godine

Šta će nama priznanje od strane naše otete teritorije? Nama to nije potrebno.
A ovaj Palmer i svi pre njega i posle njega ko papagaji, da priznate pa da priznate, pa nećemo, eto!

Milos

pre 4 godine

Kosovo i Metohija su po Ustavu Srbije i po Rezoluciji 1244 sastavni deo Srbije. A to sto ste okupirali deo nase teritorije treba da odgovarate.

milic

pre 4 godine

Postovani gospodine Palmer.Da bismo se slozili sa Vama oko medjusobnog priznanja,morate nam dati licni primer Vase drzave.Imate po mom misljenju,nekoliko pravih primera.Tu spadaju i one drzave,ciji opstanak ne zavisi od svoje,vec od volje i zadovoljstva Vase domovine.

Sasha

pre 4 godine

Nista cudno, pa amerika je nastala na pljacki I genocidu nad domorodackim stanovnistvom. Oteli su nam dio teritorije, unistili zemlju osiromasenim uranijom, unistili privredu...I sad traze od nas da je to sve sto su uradili legalno. Pa nista nije cudno od njih, prije nekoliko sedmica su objavili da ostaju u Siriji da stite naftna polja, to je isto kao da ti neko udje u tvoje privatno vlasnistvo, uzme automobile I kaze da je to odsad njegovo, a ti nista ne mozes da uradis po tom pitanju jer on koristi zakon jacega a zakon mu nista ne smije...

Dule Pop

pre 4 godine

U duhu novogodišnjih praznika svi bi da im se ispuni po neka želja...i mi želimo da se Amerika i Rusija pobratime i razmene teritorije - Havaji za novootkrivenih 5 ostrva na Arktiku. A da nam onda Rusi poklone Havaje.

arhitekta

pre 4 godine

Polako...sačekaćemo koliko treba, 100 godina, 200 godina, vek, dva veka, milenijum. To sada više nije ni važno jer svi znamo da je Kosovo i Metohija naša zemlja. Tako je bilo, sada je privremeno oteto ali biće opet naše. U krajnjoj liniji neka nam objasni ovaj lepotan zašto treba da priznamo da je naše naše?

Mare

pre 4 godine

Ajde neka mi ovaj glavonja objasni, sta Srbiji donosi priznanje od strane Kosova?? Srbija je vec medjunarodno priznata zemlja u UN i kao takvoj ne treba joj nikakvo priznanje od Kosova.Sa druge strNe Kosovo nije priznato u UN ,i ne moze to biti dok ga je prizna maticna Srbija.Dakle Kosovo bi dobilo drzavu, a mi bi samo izgubili.

Vladimir

pre 4 godine

Lepo rekao čovek, da se priznate pa rešavajte probleme kao susedi.
Hvala, ne možemo se priznati pošto smo u istoj državi, samo što je KiM privremeno otudjen posed.
Sačekaćemo da prodje loše vreme napolju.
Nismo baš kao indijanci kada ste im oteli zemlju a njih naterali da stave otiske palčeva na "ugovore o priznanju.

icxc nika

pre 4 godine

Izrael, Vatikan, Rusija, Kina, Indija, Brazil, Meksimo, plus pet drzava EU: Spanija, Rimunija, Grcka, Kupar i Slovacka...Kad ovi priznaju i mi cemo...

my way

pre 4 godine

Da oni priznaju da su se otcepili od nas??? Ovo vise nije ni licemerje, ni drskost, ovo je najogavnije vredjanje inteligencije, osecanja, svega..

British_aristocrat

pre 4 godine

Nije mi jasno sto Srbija treba da bude priznata u celoj priči? Pa Srbija je već priznata od celog sveta. Jel to Kosovo treba da prizna Srbiju!? Smešno.

Dragan Nis

pre 4 godine

I ja zelim da priznate genocid nad Indijancima. Vi to i mozete da uradite, ali ja se necu sloziti sa Vasim zahtevom nikada. Svako gleda svoje interese, jasno. Pozdrav.

БобмаркСРБ "Којекуде чиниш 'волико"

pre 4 godine

Koji EU bre...pa nismo mala deca da nam obecavate sarene laze ...ako budemo dobri !!!

djolo

pre 4 godine

Jel su ovi zapadnjaci ludi ili su jeli bunike .Šta će nama njihovo priznanje - Ma oni to ponavljaju kao papagaji zbog svoje ne upucene javnosti.

Kornjača Rade

pre 4 godine

Državu *Kosovo* ne priznaje šest milijardi stanovnika ove planete pa ne znam šta bi im uopšte značilo da ih prizna tih sedam miliona koliko ih živi u Srbiji?? Isto tako državu Srbiju su priznale sve države sveta ne znam da li nam uopšte trebaju neka nova priznanja?

ITataBiSine

pre 4 godine

Hocemo i mi medjusobno priznanje, novu medju-drzavnu granicu, hocemo Zajednicu Srpskih Opstina pripojenu Srbiji, hocemo uklanjanje tarifa i povratak slobodne trgovine, hocemo garancije da slobodna trgovina nece biti podlozna politickim uticajima, hocemo da nam se posteno plati nasa 'drzavna' infrastruktura, nase firme koje su otete, hocemo garancije da Presevo i Medvedja nece biti predmet nacionalistickih albanskih aspiracija, hocemo izvinjenje Amerike za bombardovanje drzavne infrastrukture gradjana Srbije, hocemo izvinjenje Amerike zrtvama bombardovanja, kao i onih zrtava koje su su stradale od posledica koriscenja osiromasenog uranijuma prilikom bombardovanja. I hocemo izvinjene gradjanima Srbije za unistena radna mesta i decenije besparice kao direktne posledice unistavanja funkcionalnih i profitabilnih fabrika i preduzeca u kojim je cela generacija mogla da radi i zaradjuje, a ne da se muci i ceka neku promenu decenijama. I hocemo garancije da ce imovina i kulturno nasledje Srbije i Srpske Pravoslavne Crkve biti cuvano i zasticeno. Nase crkve, manastiri, groblja, zemlja i zemljiste koje pripada SPC. A mozda hocemo i nadoknadu za oteta prirodna bogatstva koje ce u narednim decenijama i vekovima biti eksploatisana na teritoriji Kosova - za ovo poslednje se mozemo i nesto dogovoriti, mi smo razumni i fleksibilni. :)

Камичак

pre 4 godine

Е па баш ми драго због тебе. Имаш предбожићне жељице? Што не напишеш једно писамце Деда Мразу?

sve priznajem

pre 4 godine

Iskreno, ne znam da li je ovo pretnja ili glupost?
Ako nama ovim putem USA kaze da ne priznaje nase granice, onda je opet vreme da se debelo zamislimo sta i kako dalje. Od izvora dva putiae, ako odaberu pricu kojom bi insistirali na nasoj genocidnosti, ja bih u skladu sa politikom nesvrstanih lepo pokrenuo rezoluciju o genocidu nad americkim starosedeocima te da se lepo UN izmeste iz NY, hajde da se kladimo da bi vise od pola zemalja clanica glasalo za?

Želimo

pre 4 godine

I ja želim da su prosečne plate 2000€ da mogu da se vratim kući. Dosadili su mi Skandinavci svaka čast standardu ali nema dosadnijih ljudi od njih.

tomy bgd

pre 4 godine

zasta ce srbiji da je prizna kosovo ? a kosovu treba itekako ....pola sveta ..rusija kina indija brazil , 5 zemalja eu......
sve u svemu ameri......to kosta 100 milijardi € .....pa izvolite .....

Robinson

pre 4 godine

Vidite Ameri, koliko je pravda jaka, i ko kaže da pravde nema u ovom svetu. Ni sva moć koju posedujete, a koja vam je odavno popila pamet, pa uvodite ili pretite državama sankcijama ukoliko saradjuju sa onima sa kojima vi ne saradjujete (kakvo licemerje i nečoveštvo), ni sav novac, ni zlatne rezerve koje posedujete, ni to što su Ujedinjene Nacije na Ist Riveru, tj. na vašoj teritoriji, ne mogu uvesti Kosovo (srpska zemlja, da naglasim) u te pomenute Ujedinjene Nacije, bez priznanja jedne male, ali ponosne Srbije, koja je u stanju da prizna svoje greške i da se za njih izvini, za razliku od vas silnih i moćnih i koja je postojala daleko pre Amerike. To je istinska kultura i snaga jednog naroda, a ne moć i novac i tako je od kada je sveta i veka. I sada ta silna Amerika mora da traži od jedne Srbijice da prizna Kosovo, tj. samu sebe već odavno priznatu. Kakvo poniženje za veliku Ameriku. Kao što ste oduvek otimali tudje, tako otimate i danas, i otimaćete dok je sveta i veka. Kaubojština i kriminal, ali na nekom višem nivou danas, su vam u krvi i ni jedan Vajat Erp to nije mogao da izleči. I sad šaljete ovog aparatčika da nam soli pamet, a koji će brzo biti zaboravljen kao i mnogi njegovi prethodnici. Pozabavite se vi samima sobom, ko ste i šta ste postali od Drugog Svetskog rata naovamo. Jedna nacija koja polagano gubi vrednosti na kojima je stvarana i koja ne poštuje nikoga, sem svoju sopstvenu moć. A znamo gde to vodi. Istorija je pokazala. I to nije dobro za svet u celini.

EU Citizen

pre 4 godine

Dobro, šta nam nudite? To je glavno pitanje, Srbiji ide u račun, mada ne i njenim političarima nažalost, da se ta priča sa Kosovom završi, ali to. mora da bude deo šireg aranžmana, dakle, za prizmanje Kosova na. prvom mestu razmena teritorija, o
dakle, sever Kosova u Srbiji a Preševska dolina, potencijalni trojanski konj, na Kosovu, onda konačno rasturanje nakazne dejtonske tvorevine, ceo ili makar veći deo distrikta Brčko koji ide RS i davanje RS referenduma za otcepljenje od BiH. To bi već bila ponuda o čijim detaljima bi moglo da se razgovara, ako zavalite par ozbiljnih šljaga komunjarama iz Brisela, Berlina i Pariza i naterate ih da legnu na rudu :)) Uzgred, Palmer je srpski zet i odlično poznaje Srbiju :))

Samo jako

pre 4 godine

Neverovatan smo mi narod... Od 85 komentara, 84 su protiv necega sto je evidentna stvarnost. Gospodo, Kosoovo je izgubljeno, samo je kamen o vrat svima nama i proloaze nam zivoti u pokusaju da ucinimo nemoguce, a sto bi i da uspemo islo na nasu stetu... Cuveni srpski inat - najgore sto ovaj narod poseduje... E sad cu da pucam sebi u nogu samo da te nasekiram... PISA, odliv mladih - to su teme, a ne izgubljeno Kosovo...

Volem Šiptare pa to ti je

pre 4 godine

Ne! Ne, ne i NE!

Mi, Srbi, se protivimo bilo kakvom priznavanju tzv. države "kosov".

Mi žarko želimo da zadržimo Kosovo (i Metohiju) a samim tim i dva miliona Albanaca u Srbiji.

Bez njih nam je sve nekako trulo. Zar ne, braćo pravoslavci?

бабреженко

pre 4 godine

међусобно признање? па мој деда има млин који је старији од твоје државе...

Biba

pre 4 godine

Ovo je kao da pokradeni prizna da mu je nesto oduzeto a lopov prizna da je to i to ukrao i onda su kvit i sve je u savrsenom redu. Srbiji ne treba priznanje Kosova jer smo priznata drzava. Njima ocigledno treba nase priznanje cim nas toliko ptitiskaju ali ne znam kako misle da ovakvom politikom to i dobiju.

EU Citizen

pre 4 godine

Dobro, šta nam nudite? To je glavno pitanje, Srbiji ide u račun, mada ne i njenim političarima nažalost, da se ta priča sa Kosovom završi, ali to. mora da bude deo šireg aranžmana, dakle, za prizmanje Kosova na. prvom mestu razmena teritorija, o
dakle, sever Kosova u Srbiji a Preševska dolina, potencijalni trojanski konj, na Kosovu, onda konačno rasturanje nakazne dejtonske tvorevine, ceo ili makar veći deo distrikta Brčko koji ide RS i davanje RS referenduma za otcepljenje od BiH. To bi već bila ponuda o čijim detaljima bi moglo da se razgovara, ako zavalite par ozbiljnih šljaga komunjarama iz Brisela, Berlina i Pariza i naterate ih da legnu na rudu :)) Uzgred, Palmer je srpski zet i odlično poznaje Srbiju :))

Volem Šiptare pa to ti je

pre 4 godine

Ne! Ne, ne i NE!

Mi, Srbi, se protivimo bilo kakvom priznavanju tzv. države "kosov".

Mi žarko želimo da zadržimo Kosovo (i Metohiju) a samim tim i dva miliona Albanaca u Srbiji.

Bez njih nam je sve nekako trulo. Zar ne, braćo pravoslavci?

Samo jako

pre 4 godine

Neverovatan smo mi narod... Od 85 komentara, 84 su protiv necega sto je evidentna stvarnost. Gospodo, Kosoovo je izgubljeno, samo je kamen o vrat svima nama i proloaze nam zivoti u pokusaju da ucinimo nemoguce, a sto bi i da uspemo islo na nasu stetu... Cuveni srpski inat - najgore sto ovaj narod poseduje... E sad cu da pucam sebi u nogu samo da te nasekiram... PISA, odliv mladih - to su teme, a ne izgubljeno Kosovo...

z’brda

pre 4 godine

Jel’može Teksas da se otcepi od ostatka federacije? Ne može, jer je takav ustav Amerike.
E, isto tako ne može da se prizna Kosovo od strane Srbije, zato što je u pitanju isti primer kao i Teksas.
Thank you, good bye!

Mirage

pre 4 godine

"Kada bi priznali jedni druge, mogli bi da reše sporna pitanja kao susedi"

Veeelika zabluda.. evo i primera, ako vam neko ukrade novčanik, nikada ne možete da rešite problem tako što ćete priznati da je sada vaš novčanik njegov, a "sporna pitanja" kao što su novac, dokumenta i ostala sadržina novčanika ne možete da rešite, jer je novčanik ustvari vaš, a ne njegov..

Svetozar

pre 4 godine

Šta će nama priznanje od strane naše otete teritorije? Nama to nije potrebno.
A ovaj Palmer i svi pre njega i posle njega ko papagaji, da priznate pa da priznate, pa nećemo, eto!

Vladimir

pre 4 godine

Lepo rekao čovek, da se priznate pa rešavajte probleme kao susedi.
Hvala, ne možemo se priznati pošto smo u istoj državi, samo što je KiM privremeno otudjen posed.
Sačekaćemo da prodje loše vreme napolju.
Nismo baš kao indijanci kada ste im oteli zemlju a njih naterali da stave otiske palčeva na "ugovore o priznanju.

icxc nika

pre 4 godine

Izrael, Vatikan, Rusija, Kina, Indija, Brazil, Meksimo, plus pet drzava EU: Spanija, Rimunija, Grcka, Kupar i Slovacka...Kad ovi priznaju i mi cemo...

arhitekta

pre 4 godine

Polako...sačekaćemo koliko treba, 100 godina, 200 godina, vek, dva veka, milenijum. To sada više nije ni važno jer svi znamo da je Kosovo i Metohija naša zemlja. Tako je bilo, sada je privremeno oteto ali biće opet naše. U krajnjoj liniji neka nam objasni ovaj lepotan zašto treba da priznamo da je naše naše?

Sasha

pre 4 godine

Nista cudno, pa amerika je nastala na pljacki I genocidu nad domorodackim stanovnistvom. Oteli su nam dio teritorije, unistili zemlju osiromasenim uranijom, unistili privredu...I sad traze od nas da je to sve sto su uradili legalno. Pa nista nije cudno od njih, prije nekoliko sedmica su objavili da ostaju u Siriji da stite naftna polja, to je isto kao da ti neko udje u tvoje privatno vlasnistvo, uzme automobile I kaze da je to odsad njegovo, a ti nista ne mozes da uradis po tom pitanju jer on koristi zakon jacega a zakon mu nista ne smije...

ITataBiSine

pre 4 godine

Hocemo i mi medjusobno priznanje, novu medju-drzavnu granicu, hocemo Zajednicu Srpskih Opstina pripojenu Srbiji, hocemo uklanjanje tarifa i povratak slobodne trgovine, hocemo garancije da slobodna trgovina nece biti podlozna politickim uticajima, hocemo da nam se posteno plati nasa 'drzavna' infrastruktura, nase firme koje su otete, hocemo garancije da Presevo i Medvedja nece biti predmet nacionalistickih albanskih aspiracija, hocemo izvinjenje Amerike za bombardovanje drzavne infrastrukture gradjana Srbije, hocemo izvinjenje Amerike zrtvama bombardovanja, kao i onih zrtava koje su su stradale od posledica koriscenja osiromasenog uranijuma prilikom bombardovanja. I hocemo izvinjene gradjanima Srbije za unistena radna mesta i decenije besparice kao direktne posledice unistavanja funkcionalnih i profitabilnih fabrika i preduzeca u kojim je cela generacija mogla da radi i zaradjuje, a ne da se muci i ceka neku promenu decenijama. I hocemo garancije da ce imovina i kulturno nasledje Srbije i Srpske Pravoslavne Crkve biti cuvano i zasticeno. Nase crkve, manastiri, groblja, zemlja i zemljiste koje pripada SPC. A mozda hocemo i nadoknadu za oteta prirodna bogatstva koje ce u narednim decenijama i vekovima biti eksploatisana na teritoriji Kosova - za ovo poslednje se mozemo i nesto dogovoriti, mi smo razumni i fleksibilni. :)

Milos

pre 4 godine

Kosovo i Metohija su po Ustavu Srbije i po Rezoluciji 1244 sastavni deo Srbije. A to sto ste okupirali deo nase teritorije treba da odgovarate.

БобмаркСРБ "Којекуде чиниш 'волико"

pre 4 godine

Koji EU bre...pa nismo mala deca da nam obecavate sarene laze ...ako budemo dobri !!!

milic

pre 4 godine

Postovani gospodine Palmer.Da bismo se slozili sa Vama oko medjusobnog priznanja,morate nam dati licni primer Vase drzave.Imate po mom misljenju,nekoliko pravih primera.Tu spadaju i one drzave,ciji opstanak ne zavisi od svoje,vec od volje i zadovoljstva Vase domovine.

Dragan Nis

pre 4 godine

I ja zelim da priznate genocid nad Indijancima. Vi to i mozete da uradite, ali ja se necu sloziti sa Vasim zahtevom nikada. Svako gleda svoje interese, jasno. Pozdrav.

art

pre 4 godine

I?? Znaci rjesenje je da Albanci dobiju sve bez trunke kompromisa. Posto je bilo suvise glupo i ocigledno jednostrano, u igru su ubacene takse da uspostave lazni balans!!
Ne zelite vi dobro ni nama ni njima. Jedini vam je cilj bure baruta koje se uvijek moze podpaliti. Zato i ostavljate ove zemlje izvan EU kako bi to lakse uradili kad dodje vrijeme.

drvobradi

pre 4 godine

Zanimljiva zamena teza. Mi smo priznata država, oni nisu. Bez našeg priznanja neće ni biti. O kakvom medjusobnom priznanju se onda priča?

djolo

pre 4 godine

Jel su ovi zapadnjaci ludi ili su jeli bunike .Šta će nama njihovo priznanje - Ma oni to ponavljaju kao papagaji zbog svoje ne upucene javnosti.

Kornjača Rade

pre 4 godine

Državu *Kosovo* ne priznaje šest milijardi stanovnika ove planete pa ne znam šta bi im uopšte značilo da ih prizna tih sedam miliona koliko ih živi u Srbiji?? Isto tako državu Srbiju su priznale sve države sveta ne znam da li nam uopšte trebaju neka nova priznanja?

sve priznajem

pre 4 godine

Iskreno, ne znam da li je ovo pretnja ili glupost?
Ako nama ovim putem USA kaze da ne priznaje nase granice, onda je opet vreme da se debelo zamislimo sta i kako dalje. Od izvora dva putiae, ako odaberu pricu kojom bi insistirali na nasoj genocidnosti, ja bih u skladu sa politikom nesvrstanih lepo pokrenuo rezoluciju o genocidu nad americkim starosedeocima te da se lepo UN izmeste iz NY, hajde da se kladimo da bi vise od pola zemalja clanica glasalo za?

Dule Pop

pre 4 godine

U duhu novogodišnjih praznika svi bi da im se ispuni po neka želja...i mi želimo da se Amerika i Rusija pobratime i razmene teritorije - Havaji za novootkrivenih 5 ostrva na Arktiku. A da nam onda Rusi poklone Havaje.

Камичак

pre 4 godine

Е па баш ми драго због тебе. Имаш предбожићне жељице? Што не напишеш једно писамце Деда Мразу?

British_aristocrat

pre 4 godine

Nije mi jasno sto Srbija treba da bude priznata u celoj priči? Pa Srbija je već priznata od celog sveta. Jel to Kosovo treba da prizna Srbiju!? Smešno.

Robinson

pre 4 godine

Vidite Ameri, koliko je pravda jaka, i ko kaže da pravde nema u ovom svetu. Ni sva moć koju posedujete, a koja vam je odavno popila pamet, pa uvodite ili pretite državama sankcijama ukoliko saradjuju sa onima sa kojima vi ne saradjujete (kakvo licemerje i nečoveštvo), ni sav novac, ni zlatne rezerve koje posedujete, ni to što su Ujedinjene Nacije na Ist Riveru, tj. na vašoj teritoriji, ne mogu uvesti Kosovo (srpska zemlja, da naglasim) u te pomenute Ujedinjene Nacije, bez priznanja jedne male, ali ponosne Srbije, koja je u stanju da prizna svoje greške i da se za njih izvini, za razliku od vas silnih i moćnih i koja je postojala daleko pre Amerike. To je istinska kultura i snaga jednog naroda, a ne moć i novac i tako je od kada je sveta i veka. I sada ta silna Amerika mora da traži od jedne Srbijice da prizna Kosovo, tj. samu sebe već odavno priznatu. Kakvo poniženje za veliku Ameriku. Kao što ste oduvek otimali tudje, tako otimate i danas, i otimaćete dok je sveta i veka. Kaubojština i kriminal, ali na nekom višem nivou danas, su vam u krvi i ni jedan Vajat Erp to nije mogao da izleči. I sad šaljete ovog aparatčika da nam soli pamet, a koji će brzo biti zaboravljen kao i mnogi njegovi prethodnici. Pozabavite se vi samima sobom, ko ste i šta ste postali od Drugog Svetskog rata naovamo. Jedna nacija koja polagano gubi vrednosti na kojima je stvarana i koja ne poštuje nikoga, sem svoju sopstvenu moć. A znamo gde to vodi. Istorija je pokazala. I to nije dobro za svet u celini.

tomy bgd

pre 4 godine

zasta ce srbiji da je prizna kosovo ? a kosovu treba itekako ....pola sveta ..rusija kina indija brazil , 5 zemalja eu......
sve u svemu ameri......to kosta 100 milijardi € .....pa izvolite .....

Želimo

pre 4 godine

I ja želim da su prosečne plate 2000€ da mogu da se vratim kući. Dosadili su mi Skandinavci svaka čast standardu ali nema dosadnijih ljudi od njih.

Mare

pre 4 godine

Ajde neka mi ovaj glavonja objasni, sta Srbiji donosi priznanje od strane Kosova?? Srbija je vec medjunarodno priznata zemlja u UN i kao takvoj ne treba joj nikakvo priznanje od Kosova.Sa druge strNe Kosovo nije priznato u UN ,i ne moze to biti dok ga je prizna maticna Srbija.Dakle Kosovo bi dobilo drzavu, a mi bi samo izgubili.

my way

pre 4 godine

Da oni priznaju da su se otcepili od nas??? Ovo vise nije ni licemerje, ni drskost, ovo je najogavnije vredjanje inteligencije, osecanja, svega..