1. До одређеног узраста да, али у неким годинама дете већ може и само да одговара, као старији малолетник или како се то већ гледа. Мада за васпитање нису одговорни само и искључиво родитељи, ту су и наставници, друштво, медији...
   (Пилипенда, 3. decembar 2019 09:24)

  # Link komentara

 2. Zavisi koliko je staro dete,sa 15 godina je dovoljno zreo da moze normalno da rasuđuje i treba da snosi punu odgovornost za svoje postupke.U sad se cak i mladjoj deci sudi kao odraslima.
   (Aleksandar, 3. decembar 2019 09:22)

  # Link komentara

 3. Zasto ili-ili? Zasto ne i jedni i drugi?
  (Ko pasulj, 3. decembar 2019 09:21)

  # Link komentara

 4. Roditelji su staratelji svoje dece i moraju da snose sve podledice ukoliko njihova deca naprave neko zlo. Ako deca imaju navrsenih 14 godina onda ona moraju da odgovaraju kao punoletnici. Moraju se menjati i strogo primenjivati zakoni jer ovako vise ne ide.
  (Palica krutic treci, 3. decembar 2019 09:16)

  # Link komentara

 5. Ako trebaju, i ako izglasaju taj Zakon, onda neka se ne čude što se ljudi odlučuju na život bez dece. Lepo ako će dete praviti problem gledajući sve gluposti preko tv-a tj realitija, učeći od okoline, usvajajući modele ponašanja onda ga neću ni imati. Ne smeš dete vaspitavati, a odgovaraš za njegovo ponašanje. Bože me sačuvaj...
  (neko, 3. decembar 2019 08:57)

  # Link komentara

 6. Odgovorio sam sa da ali se ograničavam na mlađe od 14 godina, nakon toga treba kazniti dete, dovoljno je svesno svojih postupaka.
   (weiss67, 3. decembar 2019 08:54)

  # Link komentara

 7. Tako je deco! Potpuno vas podržavam! Vi pravite gluposti, a mi ćemo da odgovaramo i plaćamo vaše budalaštine dok ste vi zaštićeni pred zakonom! Samo napred! Nije dovoljno što sudstvo ostavlja na slobodi narkodilere koji vrbuju maloletnu decu jer ne mogu da odgovaraju pred zakonom, nego osudite nas roditelje umesto dilera!!! MOje dete srednjoškolac nije zapalilo cigaretu zato što sam ga ja vaspitao tako, niti je moglo da to vidiu kući gde su roditelji nepušači! Ali je zato počelo da purnja u školi! Da pitam ja sad vas, da li treba nešto profesori, nastavnici, država da rade??? Zašto nema u školi predavanja o štetnosti alkohola, duvana, droge, RIJALITI PROGRAMA??? Vaspitanje koje se nosi iz kuće jeste neophodno, jeste podloga za socijano i kulturološko odgovorno ponašanje deteta, ali NIJE DOVOLJNO! Trujete nas sa svih strana raznim đubretom sa TV; interneta, novina, javni život je ogoroman svinjac sa mnogo učesnika od kojih je ogroman broj iz poitike, školstva, sudstva, policije, zdravstva, o crkvi da ne govorim, brlog nemorala i suprotnosti propovedanja! NAravno, najlakše je prelomiti jedino preko leđa roditelja, i to isključivo novčano, da se puni budžet! Nikad bolje!
  (Detetina sa četiri lista, 3. decembar 2019 08:53)

  # Link komentara

 8. Ako je civilizacijska tekovina da ne prebacujemo grehe roditelja na decu, onda moramo da budemo iskreni i da ne prebacujemo grehe dece na roditelje.
  (Nikola, 3. decembar 2019 08:47)

  # Link komentara