1. Njegovo ime se pravilno izgovara Jurgen Fenek.
  Inace na malteskom fenek je naziv za zeca.
  (DugoPamtim, 3. decembar 2019 10:54)

  # Link komentara

 2. Maltezani se bune.
  Mi navikli...
   (Desa, 3. decembar 2019 09:32)

  # Link komentara

 3. Ubistva su postala tako laka za organizovanje, i još lakša za razmašljanje, što vodi od hladnokrvnog proračuna do još hladnije realizacije, egzekucije... Sve je pitanje novca, uz dosta perfidnosti.
  Ako se nečiji život ispreči i prepreči putu novca, daleko je jeftinije otkloniti ga kao prepreku, što ima svoju cenu u lancu, i to košta, ali je racionalno korisnije jer štiti, i ne ugrožava veći kapital.
  E pa za takav rezon je zaslužan veoma human tretman zatvorenika, naročito ubica sa predumišljajem ili onih koji su organizatori istih, a nisu egzekutori...
  Zakoni su im obezbedili veoma konforan pun pansion, uz biioteku i internet, teretanu, gde treba da zadrže formu do decenije, kada treba da se vrate novcu koji su odbranili ubistvima i zaverama, i to je ona najskuplja cena koju plaćaju, ako stvari krenu najgore mogućim putem.
  Tako da je posao ubica postao vrlo komforna delatnost, koju vredi razmatrati kao karijeru. I u paketu sa posrednicima podrazumevaju i "robije", kao deo poslovnog aranžmana i ugovora koji treba da odleže u ovim specijalno za njih napravljenim humanim hotelima...
  Tome doprinose pravnici koji o životu nemaju pojma, i sami su u alat u rukama prljavog kapitala koji ih dresira konformizmom.
  I to je ukratko pravno stanje stvari, vremena i kojem živimo. Sa sve deklaracojom o pravima čoveka UN.
  Logično da žrtve nemaju nikakva prava, jer nisu žive, da bi uživale u pravima čoveka.
   (Mediocritical, 3. decembar 2019 07:49)

  # Link komentara

 4. Maltezi su tek sad primetili da su kormupirani.... ajoj komedije. A izasli na ulice da proslave kad je Muskat dosao na vlast... pa nije to od juce
   (samo kazem, 3. decembar 2019 07:03)

  # Link komentara

 5. Sve sto ti logika, zdrav razum, govori to je da su premijer i njegova ekipa na vlasti krali. Da su otimali sve sto se oteti moglo. Da su davali svojim partijskim podanicima deo otetog plena drzavne tj narodne svojine. Jeste, oni su platili ubistvo novinarke koja je pisala o njihovim kriminalnim aktivnostima. Privatizovali i jeftino prodali drzavno zemljiste zarad licnog interesa. Nepismena, nekulturna ekipa koja se domogla vlasti krala je, otimala i terala sve neistomisljenike.
  He he, a na kraju ih je oterala manjina.. svega par hiljada ljudi koji su imali neoborive dokaze o njihovim zlocinima. Sin novinarke je gurao u Europolu, lokalni fotograf je imao ortake u Rojtersu, neka sacica manijaka su protestovali bez prestanka dve godine i eto.. to je dovoljno bilo da skine banda.
  (didamin, 3. decembar 2019 02:17)

  # Link komentara

 6. Malta nije država, Malta je pašaluk... Tako izgleda susret sa njihovom administracijom.
  (ljutikrilo, 3. decembar 2019 00:45)

  # Link komentara

 7. Svet je Maltu smatrao uglednom demokratijom...
  Kako da ne, na Malti sam vec dugo i Malta realno nije ni po cemu drugacija od Srbije, isti problemi u politici kao i kod nas. Za nase ljude ovde je problem ako dodje druga stranka na vlast, ima da nas proteraju jer mrze strance.
   (Kolovrat, 3. decembar 2019 00:12)

  # Link komentara