Petak, 28.01.2005.

11:10

Lazarević odlučio da se preda

Prvi od generalske četvorke, koju već 16 meseci traži Haški tribunal, odlučio je da se dobrovoljno preda tom sudu.

Izvor: B92

Lazareviæ odluèio da se preda IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

124 Komentari

Sortiraj po:

brane

pre 19 godina

Doslo vreme da i generali budu dobromorci.
Nisu mi jasni oni sto hvale Kostunicu sta je do sada cekao!? Sada smo jos vece budale nego sto smo bili! Ispada da sami ne mozemo nista da uradimo dok nam neko iz sveta ne pripreti sankcijama i ko zna cime jos! Bas smo bagra!

Goran

pre 19 godina

Uzivali sve privilegije jer su cuvali drzavu a kada su je trebali sacuvati rasturili su ih vatrogasci sa smrkovima i lovci sa sacmaricama... Svi mi izazivaju nelagodu u stomaku a od svih njih ipak taj Lazarevic mi je licio na oficira koji ima petlju a ne kao taj Pavkovic.

Nikola

pre 19 godina

Vec duze vreme u DSS-u bliskoj stampi kruzi prica o famoznih 500.000.eura koji se nude "dobrovoljcima"! Nije tesko naslutiti koji je motiv predaje Lazarevica, kao i zasto mnogo bolje situirani Pavkovic ne pomislja na "dobrovoljnu" predaju, ali me interusuje da li ce se drzavni organi gonjena pozabaviti ovom mogucom zloupotrebom polozaja Kostunice i njegovih najblizih saradnika?!!

rasa

pre 19 godina

Vodili su nas u propast, uništili su zemlju, uništili su mnoge živote, IZGUBILI su ratove i šta sad? Da ih volimo? pravimo od njih heroje? Drugovi kada nismo mi mogli da vam sudimno i crkva, jer smo nesposobni, pravac kod vašeg šefa koji vas je na to nagovorio i instrirao. Ama daj te sjašite sa naših grbača!

nenad

pre 19 godina

Znate kako , naravno da niko ne voli Hag , ali covek ako je nevin to ce i da dokaze , nije mi jasno sta se cekalo, a ne mislim da je patriotski cin. Da je pravi patriota on bi se odavno predo , a ne bi ovoliko kalkuliso i racuno , te ocu te necu , pa nisu oni mlade pred udaju. NE ZABORAVITE HAG SU STVORILI TRI RATNA DRUGA ALIJA ,SLOBA I FRANJO .A da su se opekli to sada Sloba oseca na svojoj kozi , i treba i svako ko je tamo treba sto su ga slusali ,narod nije kriv zbog toga ,toliko hvala

Krule

pre 19 godina

Zaista je dobro sto se Lazarevic dobrovoljno predao, mada bi za nasu buducnost bilo daleko efikasnije da sve te ratne zlocince pohapsimo i posaljemo u Hag bez mnogo price i pregovora. Prvo, tako ce nas drugi vise ceniti. Drugo, bar neko apstraktno znacenje pravde bi bilo zadovoljeno, iako nikada necemo vratiti voljene zrtve onima koji ih sada oplakuju. I trece, ne bi ostajalo prostora za naivne da pomisle kako Vojislav Kostunica ima ikakve politicke sposobnosti.

Draga

pre 19 godina

Poremeceno je u ovoj zemlji sve, pa tako treba shvatiti pohvale i cestitanja generalu i Kostunici.Bravo sto je ucenjeni covek morao dobrovoljno da se preda? Bravo sto Vlada saradjuje sa zlocincima i ne radi svoj posao(hapsi optuzene)? Postena, moralna i casna odluka? Da li mislite da smo bas svi budale?

Stamatovic Svetlana

pre 19 godina

Ovo tek je zrno , daleko smo od pogace. Nego , sta je sa Mladicem? Ta zabetina mora da se proguta prva jer je najveca.

marko

pre 19 godina

Sta se primate?! Ovo je namestaljka Voje Kostunice kako bi imao alibi da u narednih godinu dana nikoga ne posalje u Hag, ne daj Boze da hapsi, a s druge strane stvorio utisak kod naroda o dobroti i pozrtvovanosti nevinih generala. Sramota!
Da je ovo neka drzava, svi bi odleteli u Hag u istom avionu odjednom.

Dusan

pre 19 godina

Procitao sam nekoliko komentara i ne mogu da ne odreagujem.Naime, zar je moguce da se pojedinci dive "herojskom" poduhvatu pomenutog generala.Da li cete se diviti i Ratku i Radovanu kada tamo odu?Da li cete se diviti i ostalima koji su za par dana uspeli da ubiju i do 8 hiljada ljudi?Ili cete se zgrazavati vasem "Voji" koji pregovara umesto da postuje zakone i hapsi zlikovce."Casni generali" :-) sramota. Ali kako je celo drustvo poludelo i ne cudi me

skundra

pre 19 godina

Skidam kapu generalu Lazarevicu.Moje duzno postovanje prema njemu, jer se pravi patriotizam pokazuje danas u miru, kada je potrebno Srbiji dati put ka buducnosti!

Dr. Dragan Stevanovic - Nemacka

pre 19 godina

Veoma castan potez! Ma koliko se dugo cekalo na ovo, ipak mu se mora odati priznanje. Iako ne znam da li je zaista kriv ili ne, sigurno je prikupio puno simpatija. Cinjenica je da su na KiM cinjeni zlocini, sa obe strane, a da nova vlast u Srbiji posle 5. oktobra (Djindic, Zivkovic) nije imala hrabrosti ili dovoljno moralne snage da pokrene istragu za rasvetljavanje srpskih zlocina. Mislim da je to pravi razlog podizanja optuznica protiv generala, a ne stvarne cinjenice o njihovoj krivici. No, umesto preuranjenih zakljucaka, sacekajmo sudjenje.

Deki

pre 19 godina

Alal Vam vera generale. Srbija Vas nece zaboraviti!!! Svaka cast i premijeru Kostunici, Uprkos velikim pritiscima, uspeova da sacuva mir u zemlji i da ispuni medjunarodne obaveze Srbije!

asanin djordje

pre 19 godina

mislim da je ovo pravo resenje sad drzava ne sme da zaboravi na njega,a ostalim generalima da da rok od 5 do 10 dana pa ako se predaju da drzava stane iza njih a ako ne onda hapsenje.

Bane KG

pre 19 godina

Generale, svaka cast.Do sada sam o Vama imao drugacije misljenje, a od danas Vam se divim. Ovim postupkom ste dokazali da ste covek koji voli svoju drzavu i svoj narod.
Gospoda iz Haga bi mogla ovakav cin generala Lazarevica da nagrade time sto bi mu dozvolili da se brani sa slobode. Na taj nacin bi, mozda, privoleli jos nekog na dobrovoljnu predaju.

Vlada, California

pre 19 godina

Mislim da je general Lazarevic nije ni imao mnogo izbora. Ovako je sebi olaksao poziciju pred sudjenje. Dobra taktika.
Smatram da je odlicno radio svoj posao, bio posten i sposoban oficir - barem sam takav utisak stekao tokom rata na Kosovu, gde sam proveo deo svog vojnog roka 1999.
Srbija ce mu pomoci onoliko koliko joj drugi kazu da sme, tako da on treba da se osloni na sebe i zaboravi na sve "velike" reci ovde.

nije sve kao sto pricate

pre 19 godina

Ako isporucimo generale, nista nam lakse nece biti. Ima mnogo gorih stvari koje se desavaju (u svijetu) u posljednih nekoliko godina, i niko neodgovara za to i nece odgovarati. Ja nikada necu ici u nasu vojsku bas iz tih razloga, da me neko pljuje i izrucuje nesto sto nisam kriv, i siguran sam da se nijedan general nece opravdati, ne zato sto su krivi, nego zato sto se to svidja zapadu. Pitam ja Vas, zasto nijedan general ruske armije nije osudjen od strane zapada za rat u Ceceniji? Odgovor: pa sighurno zato sto respektuju Rusiji, a kod nas svaka susa ima za pravo da pljune generala, samo zato sto se nalazi na Haskoj optuzenici, i misleci da ce nam poslije toga biti bolje. Zato nam se sve ove ruzne stvari i desavaju, sto smo takav narod, bolje nismo ni zasluzili.

Dragan, N.Beograd

pre 19 godina

Treba uporediti postupak i posledice koje ce doneti postupci generala Lazarevica sa jedne strane i postupke i posledice jednog Pavkovica i Lukica po Srbiju i Gotovine po Hrvatsku. Sa jedne strane imamo generala koji je shvatio da 8 000 000 gradjana Srbije ne mogu biti taoci jedne propale politike i sa druge strane imamo nekolicinu autisticnih persona koje se ne libe da svoj licni interes stave ispred patnji miliona gladnih civila. Sve one koji misle da je hrabar postupak generala Lazarevica kukavicki cin koji nije dosao u pravo vreme treba poslati Pavkovicu, Lukicu i Gotovini koji su spremni da zrtvuju kompletno stanovnistvo drzava koje su ih hranile i oblacile dugi niz godina zarad svojih sebicnih interesa. Pa nek njima objasne svoje stavove na osnovu kojih izjednacavaju hrabar postupak Lazarevica sa kukavickim bezanjem Pavkovica, Lukica i Gotovine.

Kristijan

pre 19 godina

Napokon, napori Vlade su urodili plodom, a narocito napori Labusa i ostalih koji vuku ovu zemlju pravim (jedinim) putem ka Evropi. Treba postovati odluku generala da se dobrovoljno preda, ali i zahvaliti svima koji su sopstvenim naporima istrajali da dodje do toga.

MagnusPyke

pre 19 godina

Kao po starom dobrom obicaju opet kasnimo. Izgubljeno je dosta vremena i sada se vracamo na pocetak.
Ne slazem se da je gen. Lazarevic neki junak ili heroj, sluzio je zlog gospodara. Imao je veliku sansu da se resi istog tog zlog gospodara jos '98 godine i udje u istoriju naseg naroda kao castan covek ali nije imao dovoljno hrabrosti ili pameti.

Alexandar

pre 19 godina

Necu da aplaudiram nekome ko se tako poigravao nacijom kojoj pripada. Necu aplaudirati ni onima koji ce se kasnije "setiti" da su patriote i da se zbog toga predaju.

Snezana

pre 19 godina

Alal vera Labusu i Dinkicu. Bez njih nista. Lazarevic je shvatio da odbrana zemlje i casti nije jedino moguca oruzjem. Nadam se da ce i ostali generali poci ovim primerom i prestati da sopstveni narod, 8 miliona, drze kao taoce. Posle svih desavanja u protekloj deceniji XX veka mislim da smo zaluzili bolji i mirniji zivot.

Ana

pre 19 godina

A ovaj Kostunica se pozdravlja s njim, ko da je u najmanju ruku dobitnik ne znam kakve nagrade... Pa covek je, bre, optuzen za ratne zlocine, odakle MORAL predsedniku Vlade da dragoceno vreme trosi na takva oprastanja!!?? Sto ne primi nekog od mladih naucnika??

Maki

pre 19 godina

Konacno da je shvacena ozbiljnost situacije u kojoj se nalazimo...Drugi generali bi trebali da slede primer.G17 Plus, Labus i Dinkic su shvatili ozbiljnost situacije i vaznost pominjanog datuma.To su ljudi koji imaju snagu, volju i viziju za nasu bolju buducnost.Sve sto rade rade za dobrobit ovog naroda i rezultati njihovog rada donose i donece nam mnogo doborog.

Nesica Sid

pre 19 godina

Gospodo draga, potez predaje je veoma znacajan i za svaku pohvalu, ali da je herojstvo - nije. Da bi bilo herojstvo i general Lazarevic i ostali haski optuzenici bi se predali odmah nakon objavljivanja optuznica, a ne sad kad je dovedeno u pitanje medjunarodnog statusa nase drzave, kad je doveden upitanje opstanak 8 miliona ljudi, zbog herojstva? Zbog inata? Ma HAPSITE Ih sve redom i milom i silom.
Svaka cast gospodi iz G17 plus, da njih nema ova nasa jadna drzava bi bila u 19 veku. Svaka cast Labuse! Iako se ne predaju ostala dvojica, rusite Vladu.

Dragan

pre 19 godina

Ma 'ajte molim Vas. Najobicnija kupovina vremena. I odstupnica za domacu javnost. Je l' mozda treba da kazem i "hvala ti Legijo sto si se predao"? Ko bre samo smislja tu taktiku da mi je znati, pravi je velemajstor i odlican poznavalac psihe srpskog javnog mnjenja. Dobro slazem se da je bolje ista nego nista ali me ovo neodoljivo podseca na poteze SM i ekipe. Znaci ovaj se predao (tako bar kaze), ostalima dati rok tri dana da se i oni predaju ili hapsiti. Ali bojim se da je plan drugaciji jednog, dvojicu godisnje izruciti i manipulisati tom cinjenicom. Znaci sledi nam jos 10-ak godina legalizma i brige za srpski narod po receptu poznatog "kuvara" i balkanskog kasapina SM a u izvedbi neobavestenih "patriota"...

Enver Kelmendi

pre 19 godina

General Lazarevic, sudeci po komentarima, dobio vise pozitivni epiteta, kao:casni oficir, heroj, junak, vitez i sl. On,mozda i nema veze sa "hladnjacem" ali izbeglicke kolone morao da vidi. Mitrovcani u koloni su isli, prema Morini (granicni prelaz za Albaniju) skoro do Djakovice (110 km.) pa posle nedelju dana pesacenja morali natrag, jer je bilo ispunjen broj izbeglih. Uz put je bilo Srbski vojnika i oficira, a to je gen. Lazarevic morao da zna, ili mozda nije bio"informisan".

Slavica NS

pre 19 godina

Prvo su nas ilegalno bombardovali, a sad nas lagano, uz podsmeh, ponizavaju. Zar iko misli da cemo izrucenjima svojih oficira zaraditi necije postovanje? Pa nijedna normalna drzava to ne bi radila. Samo ce se sve vise izivljavati, jer vide da bolje i ne zasluzujemo.

Dorcolac

pre 19 godina

Dobar potez Kostunice, iako ova predaja, kao i ostale, nece doneti Srbiji nikakav boljitak. Samo jos pritisaka i ponizavanja, dok napokon neko ne kaze 'ne' tom cirkusu u Hagu.

IvanS

pre 19 godina

Mogao bih se sloziti sa g-dinom Djilasom jedino kada bi on isto trazio i za prethodnog ministra Mihajlovica. Slozio bih se i za konstataciju o DSS-u, kada bi isto pitanje bilo postavljeno i DS-u. Zasto DS ne obavesti narod da ce, ukoliko budu izabrani na sledecim izborima, odmah pohapsiti i Hagu isporuciti sve optuzene pred Tribunalom?
Neki od nas ipak nisu zaboravili prethodni period vladavine DS-a i miting podrske cetvorici generala, iako na tom mitingu nismo ucestvovali.

djordje - beograd

pre 19 godina

Ovde, ljudima koji ne vide dalje od sopstvenog nosa, ovo je dobra stvar. Pre oda i slavopojki, neka pročitaju za šta se optužuju ova četvorica. Hladnjače u Drinii Dunavu i jama u Batajnici su samo delić. Samo ako sva četvorica budu u istom avionu na putu za Hag, ukrcani milom ili silom, ovo će nešto da vredi. Generalno, sa nas se skida anatema tek kad Mladić i Karadžić budu u Hagu a mi prestanemo da ih smatramo pozitivnim likovima.

strava i uzas

pre 19 godina

Neki slave "herojstvo" generala pod cijom komandom su se punile hladnjace lesevima albanskih civila i oko milion ljudi je otjerano iz domova, pri cemu su im spaljena sva dokumenta da se vise nikad ne mogu vratiti na svoje. Gle cuda, ti protjerani se vratise a general Hladnjaca odlazi na sudjenje. A Srbija danas slavi generala i njegova djela (hladnjace sa lesevima)...Brrrrr...jezivo!!!

SUBOTICA 1

pre 19 godina

Lazarevic se predaje. Cija je to zasluga. Gradjani Srbije znaju ko je zasluzan za njihovu predaju i nadam se da ce i svi ostali da ga slede. Da nije gospodin Labus i Dinkic pokrenuo kampanju za njihovu predaju ovo se nikada ne bi ni dogodilo. G17 PLUS je vazno da svi gradjani budu deo Evropske porodice, zato i rade da gradjanima bude bolje. Cestitam Dinkicu i Labusu na njihoj odlucnosti ako nema saradnje sa Hagom oni nece biti deo te Vlade. Ja svoj glas na sledecim izborima dajem njima kao i vecina suboticana.

G.M.

pre 19 godina

Shvaticu da je stvar krenula s mrtve tacke i da je Kostunica "priznao" da su postojali ratni zlocini, tek kada Mladic i Karadzic budu zauzeli svoje klupe u Hagu! A ostala domaca kukumavcenja i pozivanja na cest i cast, pa, gospodo, izvolite i tamo gde treba javno recite (i dokazite) da vojne zlocine niste ni naredjivali ni tolerisali, a da ste (a je ste li???) krivce za pocinjene zlocine na Kosovu predavali sudovima! (P.S. Da nisu G. Petrovic i B. Popovic progovorili u "Insajderu", ne bi Kostunica ubedjivao Lazarevica..., ovako racuna da ce efekat "predaje" zasenciti njegov promilosevicevski "lik i delo".)

Sto%

pre 19 godina

Jedina "zasluga" ove vlade je sto nisu sprecili Lazarevica da se "dobrovoljno" preda. A Lazarevic je vec ukaljao svoje ime zato sto se nije odazvao pozivu pa nije ispao heroj nego kukavica i prestupnik medjunarodnog zakona. A za ostalo, kad sud dokaze. Mada mislim da ga nisu pozvali bez razloga. Hladnjace, zar ne?

sudija

pre 19 godina

Lazarevic (a i ostali) ce morati u Hag milom ili silom, jer je to medjunarodni tribunal. Lazarevic je shvatio da je ipak bolje za njega i casnije da ga ne hapse kao najveceg kriminalca i predao se. Siguran sam da ce on dokazati svoju nevinost, ali ona se moze dokazati iskljucivo na sudu. Zato, svi u Hag pa tamo dokazujte nevinost, a 8 miliona vasih talaca pustite da zive.

Hladnjaca, a?

pre 19 godina

Pa covek je osumnjicnen za ZLOCINE, a dobije aplauze za nesto sto mu sleduje kao osumunjicenom!!! Ako bude dokazo svoju nevinost, neka mu se da jedna ulica. Ako je kriv, sramota i na njega i na vas u cije ime je isao. Uostalom, ssta se krio do sad? Znao je da treba da ide, mogao je svoju cast bolje da odbrani da je odmah otisao. Zato i sumnjam da je nevin.

Nemana

pre 19 godina

Sta sad, da mu damo medalju i da ga nazivamo herojem? "predaje se zato sto je sad potrebno" pa ste je cekao do sad, bili smo mu taoci a sada ga nazivaju nasim herojem... U sustini podrzavam njegovu predaju ali takodje to sto nam Vlada radi uopste nije uredu... HAPSITE IH SVE!!!

sheky b.

pre 19 godina

Ovo ne služi toliko na ponos Lazareviću koliko onima koji su ga nagovorili da se preda! Labus je jedini koji je shvatio ozbiljnost situacije i datuma koji nam se približava. Čini mi se kao da jedino oni znaju koji su uslovi za pozitivnu studiju izvodljivosti koja celoj zemlji krči put u Evropu.

Bez Komentara

pre 19 godina

Početkom 2000. Lazarević nasleđuje Nebojšu Pavkovića na dužnosti komandanta Treće armije Vojske Jugoslavije. Lazarević je četiri puta vanredno unapređen ukazima bivšeg predsednika Slobodana Miloševića.

Jeremija

pre 19 godina

...Jednog dana će svi shvatiti šta to "predaja" generala znači za Srbiju, ali gospodo biće kasno. Poštovanje generalu Lazareviću iako se ne slažem sa "njegovom" odlukom. "Predajom" generala Srbija ne dobija ništa, a gubi izuzetno mnogo.

SaleBG

pre 19 godina

General Lazarevic mi je svakako od cetvorice generala, optuzenih u Hagu, najvise i licio na vojnika. Otud mi je ovo i logicno. Cini mi se da covek ima morala, za razliku od onog pauna Pavkovica. O Milosevicevoj policiji i njenim oficirima, necu ni da govorim. Cini mi se, takodje, da su sanse da dokaze nevinost najvece upravo u slucaju Lazarevica. Mislim da je ta cinjenica odlucujuce doprinela da se preda, mada ne znam, mozda ta vest bude i demantovana.
Kako bilo, ne saosecam ni sa kime od tih koji su optuzeni u Hagu. Svako od nas birao je svoj put i donosio odluke sta ce i kako ce. Saosecam iskljucivo sa samim sobom, zbog deset upropastenih godina zivota i sa svim zrtvama zlocina, koje na zalost nisu mogle da biraju.
Takodje, licno bih voleo da se niko od optuzenih ne predaje, vec da se Kostunica i njegova ekipa "peku na toj vatri". I ovako i onako mi smo vec u domenu kolateralne stete cele te price oko Haga.
Sama pomisao da ce Bugari i Rumuni za dve godine u EU, a da mi kao drustvo zivimo u dobrosusedskim i jatackim odnosima sa ubicama i ratnim zlocincima, je vec po sebi deprimirajuca i beznadezna.
Kostunicina vlada i njegova stranka samo su dali novi ideoloski koncept za konzervaciju i ucvrscivanje vlasti onih tajnih gospodara i promotera rata, onih kominternovskih i crnorukackih asasina i kerbera, koji su, sasvim sam siguran i organizovali ubistvo Zorana Djindjica.
To da l` ce niz vodu da puste samo Lazarevica, ili jos nekog, zavisi samo od nivoa odbrane. Gde se bude zaustavilo, znacemo da je to poslednja linija.

Spin Doctor

pre 19 godina

Sta je cekao do sada?Jos ce ga i ministri ispratiti. Pretpostavljam da ce mu Stojkovic servirati klopicu u avionu. Odvratno.

Ajzakov Titanik

pre 19 godina

Podrzavam politiku dobrovoljne predaje i dvosmerne saradnje i sada sam siguran da vlada nece pasti zbog tri coveka.
Nadam se da ce Lazarevica pustiti iz Haga, kao sto su pustili Frenkija i Stanisica.

Djordje

pre 19 godina

...Procitati OPTUZNICU protiv njega. Pobogu kako moze neko da bude heroj ako je optuzen za ubistvo dece od dve godine starosti. A potom ih zakopao u okolini Beograda.
PROCITAJTE OPTUZNICU:
http://www.un.org/icty/indictment/english/pav-ii031002e.htm

momak za zenidbu

pre 19 godina

Kakva dobrovoljna predaja, kakvi bakraci. Ovo mi lici na devojku na selu koja je ostala u drugom stanju pa se "dobrovoljno udaje" da ne pukne bruka.

banchi

pre 19 godina

Jos jedan u nizu dokaza da jedino Vojo(a) ima drzavnicki kapacitet medju nasim politickim ljudima. Ostali su samo "politicari". Podrska generalima, sta god da odluce!!! A gore navedeni "politicari" tj. politikanti, mogu i od sove sto sta da nauce! Tiha voda breg valja. Bravo majstore!

Bogomoljac

pre 19 godina

E pa sad Lazarevic, Nelazarevic, ovaj je dobar onaj je zlikovac, ja bre uopste necu da znam te ljude, ko je general a ko pukovnik, njihova osnovna greska je sto se nisu penzionisali kad je vec komunizam otisao dodjavola, nisu bas shvatili situaciju, na njihovo mesto je trebalo da dodju neki ljudi koji nesto malo u glavi i imaju, ovako brate SVE ih isporuciti pa nek se pravdaju gde znaju. Dosta sto i penzije dobijaju. Koja su to njihova herojska dela, ja ni za jedno ne znam. Gde je tu Kolubarska bitka, pa da kazem, covece, to je taj Putnik, toga ne dam pa da mi oderu kozu s ledja, taj je bio pravi junak. Sad treba da slavim nekog koji je pakovao decu u hladnjace, a ako su uspevali pravedno da sude nemacke generale posle Drugog Svetskog, valjda ce i ovih nekoliko nasih nesretnika...

sedmica

pre 19 godina

Cuj casno i hrabro se bori za interese srpskog roda, pa dobro se setio, koliko ga vec mole da se preda, u medjuvremenu malo probismo rokove, ali to je kao njegov bivsi? Vrhovni komandant S.M., "necu da potpisem, necu, necu," pa na kraju kad je vec kasno potpise i ono sto niko nije trazio, ali tada za Srbiju nije vise vazno.

tragac

pre 19 godina

Nakon objave da ce Lazarevic dobrovoljno da ode i bude komsija Vrhovnom Komandantu, sad ja pitam i Vladu i Lazarevica i sve one koji su se lupali u grudi i pozivali na srpski ponos, zar je trebalo svo ovo kidanje zivaca koje ce se uzgred i dalje nastaviti jer je Laza samo promil onoga sto moramo da uradimo, i gubljenja kredibiliteta u svetskoj zajednici? Da li bilo koji normalnan covek veruje kako ce svet zaboraviti svo ovo natezanje i donese povoljnu odluku za Srbe na Kosovu? LJUDI,SHVATITE DA NECE!!! Svet smo samo uverili da Premijer saradjuje kada mu dobro zavrnu usi (odnosno pocnu da nam prete izolacijom) sto ce u buducnosti tek ciniti kako ne bi cekali jos 10 godina da se i ostali kao "sami predaju". Da li zaista neko veruje da je ovo "dobrovoljna predaja"?!!! Ovo je iznudjena predaja. Svima je jasno da sam Lazarevic nikada dobrovoljno ne bi otisao u Hag.

Boban Arsenijevic

pre 19 godina

Ne mogu da verujem ovoliko pozitivnih komentara. To je zato sto ljudi ne znaju o kakvom se coveku radi. I naravno da nije donesena nikakva casna odluka nego se trgovalo, pa svako grabi najpovoljniji momenat.

lale, bec

pre 19 godina

Bojim se da predaja "na kapaljke" nece nista izmeniti u odnosu na polozaj Srbije, jer EU ocekuje znacajne korake a ne natezanja koja ce se zavravati po nekom predajom svaka tri meseca.
Uostalom, EU se nikud ne zuri, moze ona i bez Svajcarske, Norveske, Srbije i td. ali ima li Srbija vremena na pretek?

borivoje

pre 19 godina

General Lazarević ima veliko vojničko srce, to je pokazao kada je branio KOSMET i sada kada ni kriv ni dužan mora da ode u zatvor da bi spasao svoju zemlju.

Pedja

pre 19 godina

Verovatno ga nece pustiti da se brani sa slobode, jer duze od godinu dana nije hteo ni da primi optuznicu. Tesko da se ovo sada moze zvati dobrovoljna predaja. I kada ga zadrze u zatvoru do sudjenja, nasi nacionalisti ce da dreknu: Nas mrzi taj sud, eto nece da puste Lazarevica, a dobrovoljno se predao vec nakon godinu i po dana.

Jabre

pre 19 godina

Bravo za generala Lazarevića. Mada mislim da nije Lazarević držao zemlju kao taoca, on je vojnik, on je postupao po naredjenju, i sada je postupio po naredjenju! A partija iscrpljivanja se nastavlja, oni koji naredjuju ipak očekuju da ćemo mi duže izdržati. Pričaće onaj ko doživi.

Ja znam

pre 19 godina

Ja sam bio njegov vojnik, od srca mi ga je zao, jer je on jedini koji vredi, jedini koji nema vile i stanove, castan oficir i covek. (zivi u skromnoj kuci u Nisu, na trosarini). Zao mi ga je, svaka mu cast na odluci, za mene ce uvek biti samo HEROJ.

Opijum

pre 19 godina

Covek je optuzen za najgnusnije zlocine i krio se od pravde onoliko! Ako se ispotavi na sudu da je nevin, onda treba da tuzi taj isti sud i trazi moralnu i materijalniu satisfciju. Ako se ispostavi da je kriv - o kakvom bre "casnom" oficiru pricate? alo!? A sve njih treba nahvatati i poslati pod hitno gde im je mesto, kakve predaje, kakvi bakraci... to cinculiranje i natezanje s optuzenicima i beguncima od zakona samo u Kostunicnooj Srbiji moze! Za neprijatelje slobode nema slobode!

Georgije

pre 19 godina

Kaze Vlada Srbije da ce Lazarevic otici u Hag "..u pratnji ministara iz Vlade Srbije."Najbolje da ga Kostunica prati do Haga. I da tamo ostane sa svim svojim ministrima. To bi pomoglo Srbiji mozda i vise nego izrucenje generala. A generalu Lazarevicu svaka cast. Bez obzira da li je kriv ili ne tako se bori za Srbiju!

Ivan

pre 19 godina

Hvala generalu, ali on je samo jedan.
Nasa VLAST NISTA NIJE URADILA sto bi moglo da dovede do dobijanja pozitivne ocene u studiji o izvodljivosti.
Vise mi je muka da slusam kako je nas "vrli" premijer ucinio sve da spase zemlju od propadanja a niko od nas nema dovoljno sluha da ga cuje i shvati. Narocito su me razocarala gospoda iz G17Plus koja vise od svega zeli da ostane na vlasti. Stalno kao nesto preti, ali znate vec: Vlast je mnogo slatka. Jos jednom hvala generalu.

Justinian

pre 19 godina

Divno, pravda ce po ko zna koji put biti zadovoljena. E sad, sto su okupacione snage u Iraku pobile blizu 100 000 CIVILA (prema podacima jedno uglednog britanskog casopisa za medicinu), nikom nista. To je borba za demokratiju. Demokratija nije komunizam da jede svoju djecu. Zadovoljava se tudjom.

Kosta

pre 19 godina

General Lazarevic nikada nije bio problem. On je i pre davao signale da ce se predati. Svaka cast za ovaj cin, ali da sacekamo odluke suda pa da ga zovemo herojem ili ratnim zlocincem. Ja sumnjam da je general ikada izdao naredbu za ubistvo civila, tako da optuznica najverovatnije ne stoji. Ono sto je strasno je da postoji mnogo onih koji ne zele da se predaju i koji ne samo da narod drze kao taoce, vec i ubijaju srbe da ne bi bili deportovani u Hag. E ti su ljudi problem. Te ljude ni Kostunica ni bilo ko ne moze da posalje u Hag. To jesu ratni zlocinci i mi smo njihovi taoci. Gledali smo juce slike Ausvica. Srebrenica nije bila drugacija. Ako je Ausvic obelezio svetsku istoriju, onda je Srebrenica obelezila srpsku. Ljudi koji su za to krivi nece ici na sud i izazvace krvoprolice usred Beograda da njihova glava ostane citava. A ciji su, ko su i sta su?... Svi to dobro znamo. Lazarevic je zrtva, ... njihova zrtva.

Saša

pre 19 godina

Lepo sto Lazarevic ide dobrovoljno ali ne vidim nista herojsko u tome. Da sam ja u pitanju otisao bih 7 dana od kad su mi urucili optuznicu.... Ako sam nevin, to cu i pokazati... cela fama oko Haga je prica za neobrazovani narod koji misli ako su te optuzili vec su te i osudili.
A sta ce biti sa nasim "herojem" Pavkovicem.... srca mnogih zena bice slomljena zbog ovog (julovskog) Heroja.

Dragutin

pre 19 godina

Kada je dogorelo do noktiju, pa mu rekli da ce morati da ga uhapse i deportuju, on je posle godinu dana naprasno odlucio da bude heroj i da misli na otazbinu. Kakva farsa! A vidim u komentarima da se ljudi primaju na tu farsu, i da ga slave.

Laki

pre 19 godina

General je odlicno branio cast rezima! Branio je Slobu i njegove ljude, a sada brani Voju i Slobine ljude!
Ali zasluzuje pohvalu jer nije sebican kao neki drugi!

GuC

pre 19 godina

Prva dobra vest nakon toliko meseci. Ali čim sam pročitala kako se on predaje zbog tema nevezanih za optužnicu nego za održavanje ove Vlade na vlasti, odmah mi je pripala muka. Ja razumem da je čoveku teško, ali teško je i onim što su bili u hladnjačama, i onima što su ih noću prevozili, i onima što su kopali terene...ako i nije učestvovao, SVE JE ZNAO! Ćutao! Prikrivao!? Znači, saučesništvo, nema potrebe za specijalnim propisima, i stari dobri krivični zakon je sasvim detaljan i primenjiv.
Dobro je da je počelo, ali mislim da je kasno i ne vidim da su shvatili suštinu. Poruku koju smo dobili od gosp. Lazarevića jeste: Predaću se zbog divnog odnosa prema Vojislavu Koštunici i zbog Cara Lazara i carice Milice. Narod u Srbiji, danas 2005, njemu i dalje nije bitan!! To je tužna suština ove vesti, njega i dalje baš briga za nas! Briga ga i za evropsku Srbiju, briga ga za ljagu koju su večno naneli celom narodu. Jedino ga je briga da ostane junak Miloševićeve ere i da ona opstane večna ! Ja mu želim da dokaže da nije kriv, muka mi je.

Milko

pre 19 godina

Ne znam šta tu ima herojsko i na čemu mu može biti zahvalan iko osim Koštunice i Labusa.
Samo, trebalo bi da nas obaveste koliko je u novcu koštala poreske obaveznike ta predaja.

igor

pre 19 godina

Znam da ce sada mnogi da sazaljevaju gdina Lazarevica, ali ja necu. Jednostavno covek je izabrao sam svoju karijeru i trebao je da zna da je ovo jedan od mogucih ishoda njenog kraja. Kako je rekao Bata Zivojinovic (SPS) u razgovoru sa Borisom Dvornikom (HDZ) "Dobro je da smo izvukli zivu glavu, mnogi nisu". E to treba i Lazarevic da ima na umu kad bude pakovao stvari za Hag. Ali, mislim da nam nista ne vredi da se preda jedan ako se ne predaju i ostali. U Hrvatskoj traze samo jednog, Gotovinu, i ne odustaju.

Saša Novak @ NL

pre 19 godina

Jeftinije za poreskog obveznika Srbije je bilo hapsenje. Ovi pregovori poslednjih godinu dana sa satnicom ministara i njihovih savetnika je preskupo kostalo imajuci u vidu kakve pametnije poslove su mogli da rade od koristi drzavi i narodu. Predao se na jedvite jade samo Lazarevic, a ostala trojca? Drugo, g. Kostunica zeli ovo da prikaze kao dobrovoljnu predaju, mada je ultimativno zapreceno ako se ne preda da ce na kraju ipak biti uhapsen, inace vlada pada. Nadam se da EU ovo nece videti kao saradnju vlade Srbije sa Haskim Tribunalom, jer nije. Pravna drzava mora da hapsi osumnjicene i optuzene pred medjunarodnim sudom UN. Ako se pozivaju na ustav Srbije da je to zabranjeno, onda su protivustavno potpisali clanstvo u UN, to nisu smeli da urade dok se ustav Srbije ne uskladi. Pitanje g. Kostunici, zasto uvek cekaju momenat ultimatuma i zavodjenja sankcija? Steta je Srbiji nanesena, i sad trebaju veci napori da se steta u imidzu ukloni.......Ali nista od toga drugi su jos uvek bezbedni u Srbiji, ne predaju se, niti ce bit hapseni dok ne zapreti pad Vlade.

MB

pre 19 godina

Jos jedan krsilac medjunarodnog ljudskog prava ispade heroj. Predao se!! Predao se zato sto je morao a ne zato sto mu se bas islo u Hag. A kad bude u Hagu nek ne brani cast Srbije i njenog naroda nego nek brani sebe i svoju prljavu savest. Dosta je price i branjenja u nase ime: ja nista nisam skrivila!!

Rajkovic Ljiljana

pre 19 godina

Dok ostali optuzeni generali ne ucine isto, ovaj cin generala Lazarevica nazalost nece nista promeniti. To bi trebalo pre svega da shvati premijer, jer sve ovo odugovlacenje jeste uvod u nesto cega se treba bojati. Nazalost, videli smo kako se zivi pod sankcijama. U pravu su oni koji su od pocetka tvrdili da problem Haga nije problem nasih generala, vec problem nase Vlade. Kada to bude prihvatio kao cinjenicu, premijer ce mozda nesto i uciniti. Ipak, tesko je verovati da ce nam se sreca osmehnuti, s obzirom na njegovo dosadasnje autisticno ponasanje.
Ljiljana Rajkovic,
Novi Beograd

Ivan M

pre 19 godina

Bolje ista nego nista - ali sam siguran da ce nakon ovoga da krene prica iz nase Vlade "pa evo, dali smo vam jednog, sta jos hocete?". I kad EU i ostali budu trazili jos konkretnijih poteza, VK i ostali ce imati odlicne izgovore pred narodom. I tako ukrug dok nasi politicari, kao po obicaju, ne budu dali i vise od trazenog. Zivi bili pa videli.

vesna

pre 19 godina

Sad ce mu pevati ode i slavopojke, kao da to zasluzuje. Ali neka, nek svi idu, jedan po jedan. Dobrovoljno ili zlovoljno, samo neka idu.

E moj ti

pre 19 godina

E pa zaista BRAVO! Odluka nije nimalo laka ali ako je neko zaista nevin onda je pravda na njegovoj strani (valjda). Sada jos samo njih par gospode i da se stvarno vidi ko je heroj! Da brane svoje ime i svoju svoju zemlju i sada kao i onda! Ali ovo je samo pocetak...

Neba

pre 19 godina

Svaka mu cast. Tako se brani drzava. Mogao je to i ranije da ucini, ali bitno je da je uradjeno. Nadam se da ce svi slediti njegov hrabar primer. Odlicna vest i cestitam mu jos jednom.

Љубиша С

pre 19 godina

Имам генијално решење за Хаг. Врло је просто, не знам како га раније нису сви размотрили. Једноставно предложити УН, САД-у, ЕУ да се сви оптужени који се нису предали бране са слободе, и видећете већина ће примити оптужнице и сарађиваће са тужилаштвом. А може држава да плати и кауције да би се они бранили са слободе, наравно без могућности утицаја на потенцијалне сведоке или неке списе и документа. Па признаће те сви ми можемо оптужити било кога, па ако се примени западно правосуђе сви би онда требало ићи прво у затвор па тек онда на суђење. Под условима таквог западаног правосуђа нико нормалан неће примити не само хашку оптужницу, него било какву оптужницу, па макар то био и саобраћајни прекршај, а камоли не дај боже оптужбу за неко кривично дело нпр. нереди на некој утакмици Лиге УЕФА коју у пролеће одигра Партизан у неком западно-европском граду.

Vedran

pre 19 godina

Nevjerojatno kao se u Srbiji postaje najprije potencijalni ratni zlocinac, pa onda ratni heroj! Ne zato sto je ucinio nesto dobro kad je trebalo nego zato sto se predao!! Sto li ce general biti ako stvari u Hagu ne krenu po dobru za njega? I dalje heroj, izdajnik ili zlocinac? Mislim da ce ipak na kraju biti "tko voli nek izvoli" sto je za Srbiju najpogubnije. Dok se politicka elita ne distancira od proslosti nema tu napretka. Gosp. Kostunici ne treba pljeskati zbog odugovlacenja, jer koliko su samo Srbija i njeni gradani izgubili? Od stranih ulaganja do boljeg zivljenja najobicnijeg svijeta, ali to danas nikoga ne brine. Sutra, kad sve osiromase jos vise a najpametniji napuste zemlju, mozda ce bit vazno, ali za kajanje ce biti prekasno.

Jaje

pre 19 godina

Treba pohvaliti napore svih koji su doprineli da se bar jedan od generala odluci na ovaj korak. Sa druge strane, ovaj "mali Sloba", radi potpuno iste stvari kao i pravi Sloba. Prvo upropasti milion snasi, tvrdi kako se mi "saginjati necemo" a onda kad ga sateraju do zida pristaje na sve...
Crno ti se pise Srbijo, crno i cemerno ukoliko ne budes rasterala maglu i sklonila povamirene socijaliste i radikale (u svakom mogucem ruhu - DSS,SPO,SPS, SRS,...).

kiseonik

pre 19 godina

KASNO, KASNO; Nema mesta hvalospevima, cena je u medjuvremenu mnogo narasla. Da je general otišao dobrovoljno ili bio uhapšen i izručen pre godinu dana, sasvim bi druga bila situacija i u razgovorima oko KiM i u približavanju Evroatlanskim integracijama.
Ali mi uvek ono što je NEMINOVNO uradimo mnogo kasno i uz mnogo veću cenu pa još nemožemo da to ne prehvalimo i istaknemo kao veliku mudrost i sve tako ... . Mnogo, mnogo kasnimo.

Stojan

pre 19 godina

Predaja jednog generala, nakon vise od godinu dana, nece promeniti nista. Svet je rekao "znacajni pomaci", a ovo je daleko od toga. Dugo smo se pravili ludi, po obicaju, pa je svet, po obicaju, podigao ulog. Bez Mladica, nista. Nakon eventualne predaje Lazarevica, Kostunica i Labus i Dinkic ce samo moci da se pretvaraju kako su nesto ucinili, maltene zrtvovali, ali, eto, svet nas ne razume.

Veljko

pre 19 godina

Gospodine generale cestitam Vam na odluci.
Znam da je za ovo trebolo mnogo vise hrabrosti nego kada je bila u pitanju odbrana zemlje na ratistu za kakvo ste se skolovali.
Nadam se da ce vam se drzava Srbija odgovarajuce zahvaliti za ponovnu odbranu Srpskih nacionalnih interesa. Prave patriote su uz vas.

sasa jokic

pre 19 godina

Ne bi' da budem cinican, ali kada ce jednom Srbi da urade nesto na vreme. Cemu ovo maltretiranje gradjana, i na kraju se uradi ono sto se mora, a cena je deset puta veca. I evo sada ga neki svrstavaju u heroje! Pravi heroj bi to za svoj narod ucinio istog dana kada je optuznica poslata na njegovu adresu, a ne kada mu Voja kaze, Brate Lazo, dogorelo do noktiju, ako se ne predas moracu da Te hapsim. A u tom slucaju izgubicu poene za sledece izbore, pa ce sve jedno neko drugi da te hapsi! Eto toliko o herojstvu!

Mirkovic

pre 19 godina

TO NIJE DOVOLJNO ! Zar vlada misli da ce uspeti da zamaze oci haskom sudu i svetskim mocnicima ako im isporuci samo jednog dobrovoljca ?

Stena

pre 19 godina

Svaka čast Generale. Pokazali Ste da niste kalkulant, za razliku od salonskog generala, plejboja i skupljača stanova i drugih skupocenosti Pavkovića. Nažalost, junak/heroj je figura koja uvek ima tragičnu sudbinu. Mnogi Srbi će znati da cene Vašu hrabrost, nažalost neki je neće prepoznati. U tome je, između ostalog veličina i tragedija žrtve.
Hvala Vam Generale.

ekser

pre 19 godina

Optu¿eni general Lazarević joœ nije stigao u Haœki sud i nije smeœten u zatvoru "Œeveningen", to œto je izjavljeno da će se predati to ne znaći da će to i ućiniti, isto tako bilo je pre nekoliko dana sa gen. Lukićem!!

R.

pre 19 godina

SAMO POHVALE, MOLIM! Budimo svesni da general(i) drze taoce i dok ih sve ne puste, treba biti pametan.
Samo napred generale, dobro ti ide!

nebojsa

pre 19 godina

Bojim se nije dovoljno. Ajde Djordjevic je van zemlje, Lukic je ocigledno ozbiljno bolestan, za Mladica kao ne znamo gde je, ali Pavkovic?
E to da se apsi...

Pathon

pre 19 godina

General Lazarevic ce biti heroj SAMO ako dokaze svoju nevinost i disciplinovano i humano ponasanje svojih jedinica na Kosovu. Drzao je zemlju mesecima za taoca i sada kada je stislo odlucio da se preda. Vrlo lepa odluka, ali to je sve sto od mene moze da dobije. Srecan put generale, pa kako pravda zbori...

Rada

pre 19 godina

Samo vi njih molite i preklinjite! I nas ce Hag "moliti" da ih predamo.
Dibro kaze Petar Lukovic: DOBROVOLJNO HAPŠENJE!
Umesto "dobrovoljne predaje" u opticaju je "dobrovoljno hapšenje": mi te uhapsimo, a ti priznaš da si se predao! I Voja sit i Labusi na broju! O Nezasluženim & Nepravednim Sankcijama da ne govorimo! Naime, zbog nehapšenja generala Ratka Mladića, Amerika je Srbiji opet uvela sankcije...

Ivan

pre 19 godina

Hvala Generalu - samo sto to nije ucinio ranije?
Ovo je za njega u stvari prilika da opere svoje ime, koje je okaljano izbegavanjem odlaska u Hag. Da li je okaljano i nevinim zrtvama ne znam, zato postoji sud. A posto Hag nije pravi sud, morace svako za sebe da donese odluku i to je neka vrsta suda (nadam se objektivnija od onog u Hagu).
Ostali optuzenici moraju da slede ovaj primer.
P.S. Nadam se da nas ovo nasa vlada ne prima kao mlade majmune, vec da ce da ostvari obecano i onda nastavi u istom tempu. Sve ispod toga je potpuna izdaja!!!

Goran

pre 19 godina

Kakva farsa! Mogli bi na latino-americko podrucje da izvozimo reportaze o nasim generalima. Mozda bi to njima bilo zanimljivo kao i nama njihove serije.

T.

pre 19 godina

Kompletno genijalno. Ovo ce samo dati vetra radikalima. Zasto? Zato sto ovo nije ni izdaleka ono sto od nas trazi Evropa i svet. Oni traze preko 20 optuzenih, a ne jednog. I pride, traze jos gomilu svedoka i dokumenata. Sada ce radikali moci da pricaju - evo, iako saradjujemo, oni nam i dalje prete... Zapravo istina je da ne saradjujemo. Lazareviceva predaja nece promeniti nista, jer to i dalje nije dovoljno. Ali ipak je ovo pozitivan korak. Sada o Lazarevicu necu vise misliti 98% lose, vec samo 95% lose.

Dušan

pre 19 godina

U ovoj euforiji oko predaje jednog generala (koji je to trebalo da učini još pre više od godinu dana), zaboravlja se da su još najmanje dvojica "dostupni" (u prevodu, slobodno se šetkaju Beogradom). Ne znam da li će EU nasesti na Koštuničino jajarenje i pijačno cenkanje, ali u svakom slučaju Srbija i dalje gubi dragoceno vreme na čekanje da se oni koji su nam ojadili prošlu deceniju smiluju i ne upropaste nam još deceniju-dve.
Šta je s Pavkovićem? Lukićem? Je li od Rusije traženo izručenje Vlastimira Đorđevića, Mire Marković i ostalih koji se tamo kriju? Je li prstom mrdnuto da se locira Ratko Mladić? (Ili sam ja naivan, pa je pravo pitanje: što nemaju petlje da "nagovaraju" Mladića na dobrovoljnu predaju?)

Dejan T.

pre 19 godina

Jos jedan dogadjaj iskljucivo namenjen za domacu upotrebu. Jasno je da Evropa, a narocito SAD, zahtevaju POTPUNU saradnju, sto znaci dobrovoljnu predaju ili privodjenje SVIH optuzenih. Jedna lasta u ovom trenutku je malo i vrlo brzo ce gospoda iz sadasnje Vlade biti sa tim upoznata. Onda krece formiranje ovdasnjeg mnjenja - u stilu - pa sta sada opet hoce, pa nikada im nije dovoljno, pa zasto ne i Hrvati i Albanci... A sto se tice stranaka - svi zadovoljni: DSS, SRS, SPS - zbog predaje, G17 - zato sto je njihova "pretnja" dala rezultat, DS - zato sto i dalje moze da kohabitira (zadovoljni i Tata i cika D.). A nama, koji vise ne glasamo, preostaje, izgleda ponovo, nesto drugo...

Nenad

pre 19 godina

Castan potez na koji drzava mora odgovoriti kroz davanje garancija i borbu da se general lazarevic brani sa slobode.
Takodje, pokazalo se da premijer Kostunica radi savesno svoj posao i bez reklame i marketinga. Mora se odati priznanje i njemu za rad na odgovornom resenju pitanja Haga.

Max

pre 19 godina

Kakva oficirska cast? Dobar covek? Nema sve to veze sa istinom. Hajde da ne pitam zasto bas sada i da se ne pitam sta je ponudjeno za uzvrat od strane vlade (a valjalo bi i to pitati) nego je pitanje zasto je iko uopste pitao te ljude da li hoce ili nece da idu? Ako se slozeimo sa cinjenicom da su Srbi radili gadne stvari u ratu (zaboravite sada ostale - ovde se sada o nama radi) onda je pitanje ko je odgovoran? Ja? Vi? - pa, da, delimicno i mi. Ali ako neko od tih generala nije uspeo da kontrolise svoju zonu odgovornosti i da NAMETNE zakon medju sve onda je trebao da se skloni sa pozicije i ne bi bio kriv. Ovako jeste!

igor

pre 19 godina

Lepo. Nema spektakla, opsade,... lepo, dogovor. Ja se slazem da je Djindjic najbolje sto je Srbija imala, ali Voja je definitivno sjajan, balansira odlicno. Nadam se da dezurni "pljuvaci" nece sad poleteti da komentarisu zlobno. Pa jer treba da kloniramo Mladica? Ne znam, malo mi informacija posedujemo da bi sudili, ali...

Zoran-G

pre 19 godina

Kad sam ja pre desetak godina, bezao u Svedsku zbog slavnih Slobinih cuvara Srpstva nije dosao ni jedan ministar da me isprati.
Srbin, rodjen u Beogradu, odrastao u Beogradu a umrece verovatno negde drugde. Zahvaljujuci takvima k'o Lazarevic.

Nidza

pre 19 godina

"Heroj" je blagoizvoleo da se preda posto je protiv njega podignuta poternica zbog sudjenja za najteze zlocine. Kakav vellicanstven gest! Je l' mozda hoce i zahvalnicu?
Usput, za one silne leseve u Batajnici i drugde nikome jos ne fali dlaka s glave, a nisu se sami nesrecnici tamo sahranili, niti je to deponija vec vojno policijski poligon za vezbu. U kakvoj ludnici mi zivimo ljudi?

Stepa Stepanovic

pre 19 godina

Nije tradicionalno da srpski oficir ide u zatvor kao zlocinac i jos kao u cilju odbrane otadzbine dragi Vojo! Drug Lazarevic nije srpski oficir, nego oficir JNA.

Pedja

pre 19 godina

Generale svaka cast, tako se ponasa pravi srpski oficir. Trebalo je imati petlju da se ovako nesto uradi. Ostali optuzeni ugledajte se na njega. Jos jednom svaka cast za hrabrost i odanost otadzbini.

lili

pre 19 godina

Trebao je to da uradi pre godinu dana, a kada nije, ova vlast je morala da ga uhapsi i isporuci. A ostala dvojica? Koliko godina treba na njih da cekamo i budemo njihovi taoci. Uostalom, mi smo taoci ove vlade i tajnih sluzbi.

Pera

pre 19 godina

Meni bi licno bilo draze da su ga uhapsili i sa kapuljacom na glavi helikopterom sproveli u Hag. Pozdravljam zivu legendu, "vitez od hladnjace" :)

Nislija

pre 19 godina

Svaka cast, gospodine generale! Iako licno spadam u ljude koji misle samo najgore o "pobedi nad NATO-om" i politici koju je njegov bivsi sef Milosevic sprovodio, moram da priznam da je ovo zaista patriotski potez generala Lazarevica. Nadam se da se tuzilastvo tribunala (i sam sud, naravno) da bude blagonaklono i da mu omoguci odbranu sa slobode.
Osim toga, o Kostunici takodje ne mislim mnogo dobrog, ali ako uspe da resi ovaj problem za Srbiju, pa makar i putem "dobrovoljnih" predaja tipa Beara, treba mu skinuti kapu. Jeste, to je dva koraka napred - jedan nazad, ali to je Srbija - i izgleda jedini moguci nacin kretanja napred.

aca_bg

pre 19 godina

Svaka cast Generale. Sacuvali ste oficirsku cast. Tamo se ne sudi Vama nego desetinama hiljada vojnika koji su bili pod Vasom komandom. Nasi 'evropejci' koji put u evropu (u koju inace nikada nece stici) tudjim glavama i cascu svojih najboljih oficira nikada nece shvatiti znacenje stiha 'sve od sebe sobom dasmo'.

Vlastimir, Knjazevac

pre 19 godina

General Lazarevic je uvek bio vojnik Srbije! I ovog puta je pokazao da je najcasniji oficir Srbije! Nadam se da ce njegovim primerom poci i ostali optuzenici, jer se ne moze dozvoliti da zbog nekoliko optuzenika koji se skrivaju ispasta kompletna drzava i svi njeni gradjani. Republika Srbija mora da postuje ugovorne obaveze prema medjunarodnoj zajednici, ne samo zbog medjunarodne zajednice, vec i zbog nje same. Uostalom gradjanima Srbije je ponajvise stalo da se rasvetle okolnosti pod kojima su se desavali ratni zlocini.

aca_bg

pre 19 godina

Svaka cast Generale. Sacuvali ste oficirsku cast. Tamo se ne sudi Vama nego desetinama hiljada vojnika koji su bili pod Vasom komandom. Nasi 'evropejci' koji put u evropu (u koju inace nikada nece stici) tudjim glavama i cascu svojih najboljih oficira nikada nece shvatiti znacenje stiha 'sve od sebe sobom dasmo'.

Vlastimir, Knjazevac

pre 19 godina

General Lazarevic je uvek bio vojnik Srbije! I ovog puta je pokazao da je najcasniji oficir Srbije! Nadam se da ce njegovim primerom poci i ostali optuzenici, jer se ne moze dozvoliti da zbog nekoliko optuzenika koji se skrivaju ispasta kompletna drzava i svi njeni gradjani. Republika Srbija mora da postuje ugovorne obaveze prema medjunarodnoj zajednici, ne samo zbog medjunarodne zajednice, vec i zbog nje same. Uostalom gradjanima Srbije je ponajvise stalo da se rasvetle okolnosti pod kojima su se desavali ratni zlocini.

Nislija

pre 19 godina

Svaka cast, gospodine generale! Iako licno spadam u ljude koji misle samo najgore o "pobedi nad NATO-om" i politici koju je njegov bivsi sef Milosevic sprovodio, moram da priznam da je ovo zaista patriotski potez generala Lazarevica. Nadam se da se tuzilastvo tribunala (i sam sud, naravno) da bude blagonaklono i da mu omoguci odbranu sa slobode.
Osim toga, o Kostunici takodje ne mislim mnogo dobrog, ali ako uspe da resi ovaj problem za Srbiju, pa makar i putem "dobrovoljnih" predaja tipa Beara, treba mu skinuti kapu. Jeste, to je dva koraka napred - jedan nazad, ali to je Srbija - i izgleda jedini moguci nacin kretanja napred.

E moj ti

pre 19 godina

E pa zaista BRAVO! Odluka nije nimalo laka ali ako je neko zaista nevin onda je pravda na njegovoj strani (valjda). Sada jos samo njih par gospode i da se stvarno vidi ko je heroj! Da brane svoje ime i svoju svoju zemlju i sada kao i onda! Ali ovo je samo pocetak...

Stojan

pre 19 godina

Predaja jednog generala, nakon vise od godinu dana, nece promeniti nista. Svet je rekao "znacajni pomaci", a ovo je daleko od toga. Dugo smo se pravili ludi, po obicaju, pa je svet, po obicaju, podigao ulog. Bez Mladica, nista. Nakon eventualne predaje Lazarevica, Kostunica i Labus i Dinkic ce samo moci da se pretvaraju kako su nesto ucinili, maltene zrtvovali, ali, eto, svet nas ne razume.

Neba

pre 19 godina

Svaka mu cast. Tako se brani drzava. Mogao je to i ranije da ucini, ali bitno je da je uradjeno. Nadam se da ce svi slediti njegov hrabar primer. Odlicna vest i cestitam mu jos jednom.

sasa jokic

pre 19 godina

Ne bi' da budem cinican, ali kada ce jednom Srbi da urade nesto na vreme. Cemu ovo maltretiranje gradjana, i na kraju se uradi ono sto se mora, a cena je deset puta veca. I evo sada ga neki svrstavaju u heroje! Pravi heroj bi to za svoj narod ucinio istog dana kada je optuznica poslata na njegovu adresu, a ne kada mu Voja kaze, Brate Lazo, dogorelo do noktiju, ako se ne predas moracu da Te hapsim. A u tom slucaju izgubicu poene za sledece izbore, pa ce sve jedno neko drugi da te hapsi! Eto toliko o herojstvu!

Goran

pre 19 godina

Kakva farsa! Mogli bi na latino-americko podrucje da izvozimo reportaze o nasim generalima. Mozda bi to njima bilo zanimljivo kao i nama njihove serije.

Ivan

pre 19 godina

Hvala Generalu - samo sto to nije ucinio ranije?
Ovo je za njega u stvari prilika da opere svoje ime, koje je okaljano izbegavanjem odlaska u Hag. Da li je okaljano i nevinim zrtvama ne znam, zato postoji sud. A posto Hag nije pravi sud, morace svako za sebe da donese odluku i to je neka vrsta suda (nadam se objektivnija od onog u Hagu).
Ostali optuzenici moraju da slede ovaj primer.
P.S. Nadam se da nas ovo nasa vlada ne prima kao mlade majmune, vec da ce da ostvari obecano i onda nastavi u istom tempu. Sve ispod toga je potpuna izdaja!!!

igor

pre 19 godina

Znam da ce sada mnogi da sazaljevaju gdina Lazarevica, ali ja necu. Jednostavno covek je izabrao sam svoju karijeru i trebao je da zna da je ovo jedan od mogucih ishoda njenog kraja. Kako je rekao Bata Zivojinovic (SPS) u razgovoru sa Borisom Dvornikom (HDZ) "Dobro je da smo izvukli zivu glavu, mnogi nisu". E to treba i Lazarevic da ima na umu kad bude pakovao stvari za Hag. Ali, mislim da nam nista ne vredi da se preda jedan ako se ne predaju i ostali. U Hrvatskoj traze samo jednog, Gotovinu, i ne odustaju.

igor

pre 19 godina

Lepo. Nema spektakla, opsade,... lepo, dogovor. Ja se slazem da je Djindjic najbolje sto je Srbija imala, ali Voja je definitivno sjajan, balansira odlicno. Nadam se da dezurni "pljuvaci" nece sad poleteti da komentarisu zlobno. Pa jer treba da kloniramo Mladica? Ne znam, malo mi informacija posedujemo da bi sudili, ali...

Nidza

pre 19 godina

"Heroj" je blagoizvoleo da se preda posto je protiv njega podignuta poternica zbog sudjenja za najteze zlocine. Kakav vellicanstven gest! Je l' mozda hoce i zahvalnicu?
Usput, za one silne leseve u Batajnici i drugde nikome jos ne fali dlaka s glave, a nisu se sami nesrecnici tamo sahranili, niti je to deponija vec vojno policijski poligon za vezbu. U kakvoj ludnici mi zivimo ljudi?

Max

pre 19 godina

Kakva oficirska cast? Dobar covek? Nema sve to veze sa istinom. Hajde da ne pitam zasto bas sada i da se ne pitam sta je ponudjeno za uzvrat od strane vlade (a valjalo bi i to pitati) nego je pitanje zasto je iko uopste pitao te ljude da li hoce ili nece da idu? Ako se slozeimo sa cinjenicom da su Srbi radili gadne stvari u ratu (zaboravite sada ostale - ovde se sada o nama radi) onda je pitanje ko je odgovoran? Ja? Vi? - pa, da, delimicno i mi. Ali ako neko od tih generala nije uspeo da kontrolise svoju zonu odgovornosti i da NAMETNE zakon medju sve onda je trebao da se skloni sa pozicije i ne bi bio kriv. Ovako jeste!

Rada

pre 19 godina

Samo vi njih molite i preklinjite! I nas ce Hag "moliti" da ih predamo.
Dibro kaze Petar Lukovic: DOBROVOLJNO HAPŠENJE!
Umesto "dobrovoljne predaje" u opticaju je "dobrovoljno hapšenje": mi te uhapsimo, a ti priznaš da si se predao! I Voja sit i Labusi na broju! O Nezasluženim & Nepravednim Sankcijama da ne govorimo! Naime, zbog nehapšenja generala Ratka Mladića, Amerika je Srbiji opet uvela sankcije...

Pathon

pre 19 godina

General Lazarevic ce biti heroj SAMO ako dokaze svoju nevinost i disciplinovano i humano ponasanje svojih jedinica na Kosovu. Drzao je zemlju mesecima za taoca i sada kada je stislo odlucio da se preda. Vrlo lepa odluka, ali to je sve sto od mene moze da dobije. Srecan put generale, pa kako pravda zbori...

Ivan M

pre 19 godina

Bolje ista nego nista - ali sam siguran da ce nakon ovoga da krene prica iz nase Vlade "pa evo, dali smo vam jednog, sta jos hocete?". I kad EU i ostali budu trazili jos konkretnijih poteza, VK i ostali ce imati odlicne izgovore pred narodom. I tako ukrug dok nasi politicari, kao po obicaju, ne budu dali i vise od trazenog. Zivi bili pa videli.

Mirkovic

pre 19 godina

TO NIJE DOVOLJNO ! Zar vlada misli da ce uspeti da zamaze oci haskom sudu i svetskim mocnicima ako im isporuci samo jednog dobrovoljca ?

lili

pre 19 godina

Trebao je to da uradi pre godinu dana, a kada nije, ova vlast je morala da ga uhapsi i isporuci. A ostala dvojica? Koliko godina treba na njih da cekamo i budemo njihovi taoci. Uostalom, mi smo taoci ove vlade i tajnih sluzbi.

Pedja

pre 19 godina

Generale svaka cast, tako se ponasa pravi srpski oficir. Trebalo je imati petlju da se ovako nesto uradi. Ostali optuzeni ugledajte se na njega. Jos jednom svaka cast za hrabrost i odanost otadzbini.

T.

pre 19 godina

Kompletno genijalno. Ovo ce samo dati vetra radikalima. Zasto? Zato sto ovo nije ni izdaleka ono sto od nas trazi Evropa i svet. Oni traze preko 20 optuzenih, a ne jednog. I pride, traze jos gomilu svedoka i dokumenata. Sada ce radikali moci da pricaju - evo, iako saradjujemo, oni nam i dalje prete... Zapravo istina je da ne saradjujemo. Lazareviceva predaja nece promeniti nista, jer to i dalje nije dovoljno. Ali ipak je ovo pozitivan korak. Sada o Lazarevicu necu vise misliti 98% lose, vec samo 95% lose.

ekser

pre 19 godina

Optu¿eni general Lazarević joœ nije stigao u Haœki sud i nije smeœten u zatvoru "Œeveningen", to œto je izjavljeno da će se predati to ne znaći da će to i ućiniti, isto tako bilo je pre nekoliko dana sa gen. Lukićem!!

vesna

pre 19 godina

Sad ce mu pevati ode i slavopojke, kao da to zasluzuje. Ali neka, nek svi idu, jedan po jedan. Dobrovoljno ili zlovoljno, samo neka idu.

Pera

pre 19 godina

Meni bi licno bilo draze da su ga uhapsili i sa kapuljacom na glavi helikopterom sproveli u Hag. Pozdravljam zivu legendu, "vitez od hladnjace" :)

Nenad

pre 19 godina

Castan potez na koji drzava mora odgovoriti kroz davanje garancija i borbu da se general lazarevic brani sa slobode.
Takodje, pokazalo se da premijer Kostunica radi savesno svoj posao i bez reklame i marketinga. Mora se odati priznanje i njemu za rad na odgovornom resenju pitanja Haga.

Jaje

pre 19 godina

Treba pohvaliti napore svih koji su doprineli da se bar jedan od generala odluci na ovaj korak. Sa druge strane, ovaj "mali Sloba", radi potpuno iste stvari kao i pravi Sloba. Prvo upropasti milion snasi, tvrdi kako se mi "saginjati necemo" a onda kad ga sateraju do zida pristaje na sve...
Crno ti se pise Srbijo, crno i cemerno ukoliko ne budes rasterala maglu i sklonila povamirene socijaliste i radikale (u svakom mogucem ruhu - DSS,SPO,SPS, SRS,...).

Zoran-G

pre 19 godina

Kad sam ja pre desetak godina, bezao u Svedsku zbog slavnih Slobinih cuvara Srpstva nije dosao ni jedan ministar da me isprati.
Srbin, rodjen u Beogradu, odrastao u Beogradu a umrece verovatno negde drugde. Zahvaljujuci takvima k'o Lazarevic.

nebojsa

pre 19 godina

Bojim se nije dovoljno. Ajde Djordjevic je van zemlje, Lukic je ocigledno ozbiljno bolestan, za Mladica kao ne znamo gde je, ali Pavkovic?
E to da se apsi...

Stena

pre 19 godina

Svaka čast Generale. Pokazali Ste da niste kalkulant, za razliku od salonskog generala, plejboja i skupljača stanova i drugih skupocenosti Pavkovića. Nažalost, junak/heroj je figura koja uvek ima tragičnu sudbinu. Mnogi Srbi će znati da cene Vašu hrabrost, nažalost neki je neće prepoznati. U tome je, između ostalog veličina i tragedija žrtve.
Hvala Vam Generale.

kiseonik

pre 19 godina

KASNO, KASNO; Nema mesta hvalospevima, cena je u medjuvremenu mnogo narasla. Da je general otišao dobrovoljno ili bio uhapšen i izručen pre godinu dana, sasvim bi druga bila situacija i u razgovorima oko KiM i u približavanju Evroatlanskim integracijama.
Ali mi uvek ono što je NEMINOVNO uradimo mnogo kasno i uz mnogo veću cenu pa još nemožemo da to ne prehvalimo i istaknemo kao veliku mudrost i sve tako ... . Mnogo, mnogo kasnimo.

Rajkovic Ljiljana

pre 19 godina

Dok ostali optuzeni generali ne ucine isto, ovaj cin generala Lazarevica nazalost nece nista promeniti. To bi trebalo pre svega da shvati premijer, jer sve ovo odugovlacenje jeste uvod u nesto cega se treba bojati. Nazalost, videli smo kako se zivi pod sankcijama. U pravu su oni koji su od pocetka tvrdili da problem Haga nije problem nasih generala, vec problem nase Vlade. Kada to bude prihvatio kao cinjenicu, premijer ce mozda nesto i uciniti. Ipak, tesko je verovati da ce nam se sreca osmehnuti, s obzirom na njegovo dosadasnje autisticno ponasanje.
Ljiljana Rajkovic,
Novi Beograd

Saša Novak @ NL

pre 19 godina

Jeftinije za poreskog obveznika Srbije je bilo hapsenje. Ovi pregovori poslednjih godinu dana sa satnicom ministara i njihovih savetnika je preskupo kostalo imajuci u vidu kakve pametnije poslove su mogli da rade od koristi drzavi i narodu. Predao se na jedvite jade samo Lazarevic, a ostala trojca? Drugo, g. Kostunica zeli ovo da prikaze kao dobrovoljnu predaju, mada je ultimativno zapreceno ako se ne preda da ce na kraju ipak biti uhapsen, inace vlada pada. Nadam se da EU ovo nece videti kao saradnju vlade Srbije sa Haskim Tribunalom, jer nije. Pravna drzava mora da hapsi osumnjicene i optuzene pred medjunarodnim sudom UN. Ako se pozivaju na ustav Srbije da je to zabranjeno, onda su protivustavno potpisali clanstvo u UN, to nisu smeli da urade dok se ustav Srbije ne uskladi. Pitanje g. Kostunici, zasto uvek cekaju momenat ultimatuma i zavodjenja sankcija? Steta je Srbiji nanesena, i sad trebaju veci napori da se steta u imidzu ukloni.......Ali nista od toga drugi su jos uvek bezbedni u Srbiji, ne predaju se, niti ce bit hapseni dok ne zapreti pad Vlade.

Stepa Stepanovic

pre 19 godina

Nije tradicionalno da srpski oficir ide u zatvor kao zlocinac i jos kao u cilju odbrane otadzbine dragi Vojo! Drug Lazarevic nije srpski oficir, nego oficir JNA.

MB

pre 19 godina

Jos jedan krsilac medjunarodnog ljudskog prava ispade heroj. Predao se!! Predao se zato sto je morao a ne zato sto mu se bas islo u Hag. A kad bude u Hagu nek ne brani cast Srbije i njenog naroda nego nek brani sebe i svoju prljavu savest. Dosta je price i branjenja u nase ime: ja nista nisam skrivila!!

R.

pre 19 godina

SAMO POHVALE, MOLIM! Budimo svesni da general(i) drze taoce i dok ih sve ne puste, treba biti pametan.
Samo napred generale, dobro ti ide!

Veljko

pre 19 godina

Gospodine generale cestitam Vam na odluci.
Znam da je za ovo trebolo mnogo vise hrabrosti nego kada je bila u pitanju odbrana zemlje na ratistu za kakvo ste se skolovali.
Nadam se da ce vam se drzava Srbija odgovarajuce zahvaliti za ponovnu odbranu Srpskih nacionalnih interesa. Prave patriote su uz vas.

Љубиша С

pre 19 godina

Имам генијално решење за Хаг. Врло је просто, не знам како га раније нису сви размотрили. Једноставно предложити УН, САД-у, ЕУ да се сви оптужени који се нису предали бране са слободе, и видећете већина ће примити оптужнице и сарађиваће са тужилаштвом. А може држава да плати и кауције да би се они бранили са слободе, наравно без могућности утицаја на потенцијалне сведоке или неке списе и документа. Па признаће те сви ми можемо оптужити било кога, па ако се примени западно правосуђе сви би онда требало ићи прво у затвор па тек онда на суђење. Под условима таквог западаног правосуђа нико нормалан неће примити не само хашку оптужницу, него било какву оптужницу, па макар то био и саобраћајни прекршај, а камоли не дај боже оптужбу за неко кривично дело нпр. нереди на некој утакмици Лиге УЕФА коју у пролеће одигра Партизан у неком западно-европском граду.

Milko

pre 19 godina

Ne znam šta tu ima herojsko i na čemu mu može biti zahvalan iko osim Koštunice i Labusa.
Samo, trebalo bi da nas obaveste koliko je u novcu koštala poreske obaveznike ta predaja.

Dušan

pre 19 godina

U ovoj euforiji oko predaje jednog generala (koji je to trebalo da učini još pre više od godinu dana), zaboravlja se da su još najmanje dvojica "dostupni" (u prevodu, slobodno se šetkaju Beogradom). Ne znam da li će EU nasesti na Koštuničino jajarenje i pijačno cenkanje, ali u svakom slučaju Srbija i dalje gubi dragoceno vreme na čekanje da se oni koji su nam ojadili prošlu deceniju smiluju i ne upropaste nam još deceniju-dve.
Šta je s Pavkovićem? Lukićem? Je li od Rusije traženo izručenje Vlastimira Đorđevića, Mire Marković i ostalih koji se tamo kriju? Je li prstom mrdnuto da se locira Ratko Mladić? (Ili sam ja naivan, pa je pravo pitanje: što nemaju petlje da "nagovaraju" Mladića na dobrovoljnu predaju?)

Dejan T.

pre 19 godina

Jos jedan dogadjaj iskljucivo namenjen za domacu upotrebu. Jasno je da Evropa, a narocito SAD, zahtevaju POTPUNU saradnju, sto znaci dobrovoljnu predaju ili privodjenje SVIH optuzenih. Jedna lasta u ovom trenutku je malo i vrlo brzo ce gospoda iz sadasnje Vlade biti sa tim upoznata. Onda krece formiranje ovdasnjeg mnjenja - u stilu - pa sta sada opet hoce, pa nikada im nije dovoljno, pa zasto ne i Hrvati i Albanci... A sto se tice stranaka - svi zadovoljni: DSS, SRS, SPS - zbog predaje, G17 - zato sto je njihova "pretnja" dala rezultat, DS - zato sto i dalje moze da kohabitira (zadovoljni i Tata i cika D.). A nama, koji vise ne glasamo, preostaje, izgleda ponovo, nesto drugo...

Vedran

pre 19 godina

Nevjerojatno kao se u Srbiji postaje najprije potencijalni ratni zlocinac, pa onda ratni heroj! Ne zato sto je ucinio nesto dobro kad je trebalo nego zato sto se predao!! Sto li ce general biti ako stvari u Hagu ne krenu po dobru za njega? I dalje heroj, izdajnik ili zlocinac? Mislim da ce ipak na kraju biti "tko voli nek izvoli" sto je za Srbiju najpogubnije. Dok se politicka elita ne distancira od proslosti nema tu napretka. Gosp. Kostunici ne treba pljeskati zbog odugovlacenja, jer koliko su samo Srbija i njeni gradani izgubili? Od stranih ulaganja do boljeg zivljenja najobicnijeg svijeta, ali to danas nikoga ne brine. Sutra, kad sve osiromase jos vise a najpametniji napuste zemlju, mozda ce bit vazno, ali za kajanje ce biti prekasno.

Justinian

pre 19 godina

Divno, pravda ce po ko zna koji put biti zadovoljena. E sad, sto su okupacione snage u Iraku pobile blizu 100 000 CIVILA (prema podacima jedno uglednog britanskog casopisa za medicinu), nikom nista. To je borba za demokratiju. Demokratija nije komunizam da jede svoju djecu. Zadovoljava se tudjom.

lale, bec

pre 19 godina

Bojim se da predaja "na kapaljke" nece nista izmeniti u odnosu na polozaj Srbije, jer EU ocekuje znacajne korake a ne natezanja koja ce se zavravati po nekom predajom svaka tri meseca.
Uostalom, EU se nikud ne zuri, moze ona i bez Svajcarske, Norveske, Srbije i td. ali ima li Srbija vremena na pretek?

Boban Arsenijevic

pre 19 godina

Ne mogu da verujem ovoliko pozitivnih komentara. To je zato sto ljudi ne znaju o kakvom se coveku radi. I naravno da nije donesena nikakva casna odluka nego se trgovalo, pa svako grabi najpovoljniji momenat.

Ivan

pre 19 godina

Hvala generalu, ali on je samo jedan.
Nasa VLAST NISTA NIJE URADILA sto bi moglo da dovede do dobijanja pozitivne ocene u studiji o izvodljivosti.
Vise mi je muka da slusam kako je nas "vrli" premijer ucinio sve da spase zemlju od propadanja a niko od nas nema dovoljno sluha da ga cuje i shvati. Narocito su me razocarala gospoda iz G17Plus koja vise od svega zeli da ostane na vlasti. Stalno kao nesto preti, ali znate vec: Vlast je mnogo slatka. Jos jednom hvala generalu.

Dragutin

pre 19 godina

Kada je dogorelo do noktiju, pa mu rekli da ce morati da ga uhapse i deportuju, on je posle godinu dana naprasno odlucio da bude heroj i da misli na otazbinu. Kakva farsa! A vidim u komentarima da se ljudi primaju na tu farsu, i da ga slave.

Georgije

pre 19 godina

Kaze Vlada Srbije da ce Lazarevic otici u Hag "..u pratnji ministara iz Vlade Srbije."Najbolje da ga Kostunica prati do Haga. I da tamo ostane sa svim svojim ministrima. To bi pomoglo Srbiji mozda i vise nego izrucenje generala. A generalu Lazarevicu svaka cast. Bez obzira da li je kriv ili ne tako se bori za Srbiju!

Laki

pre 19 godina

General je odlicno branio cast rezima! Branio je Slobu i njegove ljude, a sada brani Voju i Slobine ljude!
Ali zasluzuje pohvalu jer nije sebican kao neki drugi!

Opijum

pre 19 godina

Covek je optuzen za najgnusnije zlocine i krio se od pravde onoliko! Ako se ispotavi na sudu da je nevin, onda treba da tuzi taj isti sud i trazi moralnu i materijalniu satisfciju. Ako se ispostavi da je kriv - o kakvom bre "casnom" oficiru pricate? alo!? A sve njih treba nahvatati i poslati pod hitno gde im je mesto, kakve predaje, kakvi bakraci... to cinculiranje i natezanje s optuzenicima i beguncima od zakona samo u Kostunicnooj Srbiji moze! Za neprijatelje slobode nema slobode!

Jabre

pre 19 godina

Bravo za generala Lazarevića. Mada mislim da nije Lazarević držao zemlju kao taoca, on je vojnik, on je postupao po naredjenju, i sada je postupio po naredjenju! A partija iscrpljivanja se nastavlja, oni koji naredjuju ipak očekuju da ćemo mi duže izdržati. Pričaće onaj ko doživi.

Pedja

pre 19 godina

Verovatno ga nece pustiti da se brani sa slobode, jer duze od godinu dana nije hteo ni da primi optuznicu. Tesko da se ovo sada moze zvati dobrovoljna predaja. I kada ga zadrze u zatvoru do sudjenja, nasi nacionalisti ce da dreknu: Nas mrzi taj sud, eto nece da puste Lazarevica, a dobrovoljno se predao vec nakon godinu i po dana.

Kosta

pre 19 godina

General Lazarevic nikada nije bio problem. On je i pre davao signale da ce se predati. Svaka cast za ovaj cin, ali da sacekamo odluke suda pa da ga zovemo herojem ili ratnim zlocincem. Ja sumnjam da je general ikada izdao naredbu za ubistvo civila, tako da optuznica najverovatnije ne stoji. Ono sto je strasno je da postoji mnogo onih koji ne zele da se predaju i koji ne samo da narod drze kao taoce, vec i ubijaju srbe da ne bi bili deportovani u Hag. E ti su ljudi problem. Te ljude ni Kostunica ni bilo ko ne moze da posalje u Hag. To jesu ratni zlocinci i mi smo njihovi taoci. Gledali smo juce slike Ausvica. Srebrenica nije bila drugacija. Ako je Ausvic obelezio svetsku istoriju, onda je Srebrenica obelezila srpsku. Ljudi koji su za to krivi nece ici na sud i izazvace krvoprolice usred Beograda da njihova glava ostane citava. A ciji su, ko su i sta su?... Svi to dobro znamo. Lazarevic je zrtva, ... njihova zrtva.

GuC

pre 19 godina

Prva dobra vest nakon toliko meseci. Ali čim sam pročitala kako se on predaje zbog tema nevezanih za optužnicu nego za održavanje ove Vlade na vlasti, odmah mi je pripala muka. Ja razumem da je čoveku teško, ali teško je i onim što su bili u hladnjačama, i onima što su ih noću prevozili, i onima što su kopali terene...ako i nije učestvovao, SVE JE ZNAO! Ćutao! Prikrivao!? Znači, saučesništvo, nema potrebe za specijalnim propisima, i stari dobri krivični zakon je sasvim detaljan i primenjiv.
Dobro je da je počelo, ali mislim da je kasno i ne vidim da su shvatili suštinu. Poruku koju smo dobili od gosp. Lazarevića jeste: Predaću se zbog divnog odnosa prema Vojislavu Koštunici i zbog Cara Lazara i carice Milice. Narod u Srbiji, danas 2005, njemu i dalje nije bitan!! To je tužna suština ove vesti, njega i dalje baš briga za nas! Briga ga i za evropsku Srbiju, briga ga za ljagu koju su večno naneli celom narodu. Jedino ga je briga da ostane junak Miloševićeve ere i da ona opstane večna ! Ja mu želim da dokaže da nije kriv, muka mi je.

borivoje

pre 19 godina

General Lazarević ima veliko vojničko srce, to je pokazao kada je branio KOSMET i sada kada ni kriv ni dužan mora da ode u zatvor da bi spasao svoju zemlju.

Saša

pre 19 godina

Lepo sto Lazarevic ide dobrovoljno ali ne vidim nista herojsko u tome. Da sam ja u pitanju otisao bih 7 dana od kad su mi urucili optuznicu.... Ako sam nevin, to cu i pokazati... cela fama oko Haga je prica za neobrazovani narod koji misli ako su te optuzili vec su te i osudili.
A sta ce biti sa nasim "herojem" Pavkovicem.... srca mnogih zena bice slomljena zbog ovog (julovskog) Heroja.

Ja znam

pre 19 godina

Ja sam bio njegov vojnik, od srca mi ga je zao, jer je on jedini koji vredi, jedini koji nema vile i stanove, castan oficir i covek. (zivi u skromnoj kuci u Nisu, na trosarini). Zao mi ga je, svaka mu cast na odluci, za mene ce uvek biti samo HEROJ.

tragac

pre 19 godina

Nakon objave da ce Lazarevic dobrovoljno da ode i bude komsija Vrhovnom Komandantu, sad ja pitam i Vladu i Lazarevica i sve one koji su se lupali u grudi i pozivali na srpski ponos, zar je trebalo svo ovo kidanje zivaca koje ce se uzgred i dalje nastaviti jer je Laza samo promil onoga sto moramo da uradimo, i gubljenja kredibiliteta u svetskoj zajednici? Da li bilo koji normalnan covek veruje kako ce svet zaboraviti svo ovo natezanje i donese povoljnu odluku za Srbe na Kosovu? LJUDI,SHVATITE DA NECE!!! Svet smo samo uverili da Premijer saradjuje kada mu dobro zavrnu usi (odnosno pocnu da nam prete izolacijom) sto ce u buducnosti tek ciniti kako ne bi cekali jos 10 godina da se i ostali kao "sami predaju". Da li zaista neko veruje da je ovo "dobrovoljna predaja"?!!! Ovo je iznudjena predaja. Svima je jasno da sam Lazarevic nikada dobrovoljno ne bi otisao u Hag.

sedmica

pre 19 godina

Cuj casno i hrabro se bori za interese srpskog roda, pa dobro se setio, koliko ga vec mole da se preda, u medjuvremenu malo probismo rokove, ali to je kao njegov bivsi? Vrhovni komandant S.M., "necu da potpisem, necu, necu," pa na kraju kad je vec kasno potpise i ono sto niko nije trazio, ali tada za Srbiju nije vise vazno.

Djordje

pre 19 godina

...Procitati OPTUZNICU protiv njega. Pobogu kako moze neko da bude heroj ako je optuzen za ubistvo dece od dve godine starosti. A potom ih zakopao u okolini Beograda.
PROCITAJTE OPTUZNICU:
http://www.un.org/icty/indictment/english/pav-ii031002e.htm

momak za zenidbu

pre 19 godina

Kakva dobrovoljna predaja, kakvi bakraci. Ovo mi lici na devojku na selu koja je ostala u drugom stanju pa se "dobrovoljno udaje" da ne pukne bruka.

G.M.

pre 19 godina

Shvaticu da je stvar krenula s mrtve tacke i da je Kostunica "priznao" da su postojali ratni zlocini, tek kada Mladic i Karadzic budu zauzeli svoje klupe u Hagu! A ostala domaca kukumavcenja i pozivanja na cest i cast, pa, gospodo, izvolite i tamo gde treba javno recite (i dokazite) da vojne zlocine niste ni naredjivali ni tolerisali, a da ste (a je ste li???) krivce za pocinjene zlocine na Kosovu predavali sudovima! (P.S. Da nisu G. Petrovic i B. Popovic progovorili u "Insajderu", ne bi Kostunica ubedjivao Lazarevica..., ovako racuna da ce efekat "predaje" zasenciti njegov promilosevicevski "lik i delo".)

SaleBG

pre 19 godina

General Lazarevic mi je svakako od cetvorice generala, optuzenih u Hagu, najvise i licio na vojnika. Otud mi je ovo i logicno. Cini mi se da covek ima morala, za razliku od onog pauna Pavkovica. O Milosevicevoj policiji i njenim oficirima, necu ni da govorim. Cini mi se, takodje, da su sanse da dokaze nevinost najvece upravo u slucaju Lazarevica. Mislim da je ta cinjenica odlucujuce doprinela da se preda, mada ne znam, mozda ta vest bude i demantovana.
Kako bilo, ne saosecam ni sa kime od tih koji su optuzeni u Hagu. Svako od nas birao je svoj put i donosio odluke sta ce i kako ce. Saosecam iskljucivo sa samim sobom, zbog deset upropastenih godina zivota i sa svim zrtvama zlocina, koje na zalost nisu mogle da biraju.
Takodje, licno bih voleo da se niko od optuzenih ne predaje, vec da se Kostunica i njegova ekipa "peku na toj vatri". I ovako i onako mi smo vec u domenu kolateralne stete cele te price oko Haga.
Sama pomisao da ce Bugari i Rumuni za dve godine u EU, a da mi kao drustvo zivimo u dobrosusedskim i jatackim odnosima sa ubicama i ratnim zlocincima, je vec po sebi deprimirajuca i beznadezna.
Kostunicina vlada i njegova stranka samo su dali novi ideoloski koncept za konzervaciju i ucvrscivanje vlasti onih tajnih gospodara i promotera rata, onih kominternovskih i crnorukackih asasina i kerbera, koji su, sasvim sam siguran i organizovali ubistvo Zorana Djindjica.
To da l` ce niz vodu da puste samo Lazarevica, ili jos nekog, zavisi samo od nivoa odbrane. Gde se bude zaustavilo, znacemo da je to poslednja linija.

banchi

pre 19 godina

Jos jedan u nizu dokaza da jedino Vojo(a) ima drzavnicki kapacitet medju nasim politickim ljudima. Ostali su samo "politicari". Podrska generalima, sta god da odluce!!! A gore navedeni "politicari" tj. politikanti, mogu i od sove sto sta da nauce! Tiha voda breg valja. Bravo majstore!

Hladnjaca, a?

pre 19 godina

Pa covek je osumnjicnen za ZLOCINE, a dobije aplauze za nesto sto mu sleduje kao osumunjicenom!!! Ako bude dokazo svoju nevinost, neka mu se da jedna ulica. Ako je kriv, sramota i na njega i na vas u cije ime je isao. Uostalom, ssta se krio do sad? Znao je da treba da ide, mogao je svoju cast bolje da odbrani da je odmah otisao. Zato i sumnjam da je nevin.

Nemana

pre 19 godina

Sta sad, da mu damo medalju i da ga nazivamo herojem? "predaje se zato sto je sad potrebno" pa ste je cekao do sad, bili smo mu taoci a sada ga nazivaju nasim herojem... U sustini podrzavam njegovu predaju ali takodje to sto nam Vlada radi uopste nije uredu... HAPSITE IH SVE!!!

djordje - beograd

pre 19 godina

Ovde, ljudima koji ne vide dalje od sopstvenog nosa, ovo je dobra stvar. Pre oda i slavopojki, neka pročitaju za šta se optužuju ova četvorica. Hladnjače u Drinii Dunavu i jama u Batajnici su samo delić. Samo ako sva četvorica budu u istom avionu na putu za Hag, ukrcani milom ili silom, ovo će nešto da vredi. Generalno, sa nas se skida anatema tek kad Mladić i Karadžić budu u Hagu a mi prestanemo da ih smatramo pozitivnim likovima.

Bez Komentara

pre 19 godina

Početkom 2000. Lazarević nasleđuje Nebojšu Pavkovića na dužnosti komandanta Treće armije Vojske Jugoslavije. Lazarević je četiri puta vanredno unapređen ukazima bivšeg predsednika Slobodana Miloševića.

Spin Doctor

pre 19 godina

Sta je cekao do sada?Jos ce ga i ministri ispratiti. Pretpostavljam da ce mu Stojkovic servirati klopicu u avionu. Odvratno.

Sto%

pre 19 godina

Jedina "zasluga" ove vlade je sto nisu sprecili Lazarevica da se "dobrovoljno" preda. A Lazarevic je vec ukaljao svoje ime zato sto se nije odazvao pozivu pa nije ispao heroj nego kukavica i prestupnik medjunarodnog zakona. A za ostalo, kad sud dokaze. Mada mislim da ga nisu pozvali bez razloga. Hladnjace, zar ne?

SUBOTICA 1

pre 19 godina

Lazarevic se predaje. Cija je to zasluga. Gradjani Srbije znaju ko je zasluzan za njihovu predaju i nadam se da ce i svi ostali da ga slede. Da nije gospodin Labus i Dinkic pokrenuo kampanju za njihovu predaju ovo se nikada ne bi ni dogodilo. G17 PLUS je vazno da svi gradjani budu deo Evropske porodice, zato i rade da gradjanima bude bolje. Cestitam Dinkicu i Labusu na njihoj odlucnosti ako nema saradnje sa Hagom oni nece biti deo te Vlade. Ja svoj glas na sledecim izborima dajem njima kao i vecina suboticana.

sheky b.

pre 19 godina

Ovo ne služi toliko na ponos Lazareviću koliko onima koji su ga nagovorili da se preda! Labus je jedini koji je shvatio ozbiljnost situacije i datuma koji nam se približava. Čini mi se kao da jedino oni znaju koji su uslovi za pozitivnu studiju izvodljivosti koja celoj zemlji krči put u Evropu.

sudija

pre 19 godina

Lazarevic (a i ostali) ce morati u Hag milom ili silom, jer je to medjunarodni tribunal. Lazarevic je shvatio da je ipak bolje za njega i casnije da ga ne hapse kao najveceg kriminalca i predao se. Siguran sam da ce on dokazati svoju nevinost, ali ona se moze dokazati iskljucivo na sudu. Zato, svi u Hag pa tamo dokazujte nevinost, a 8 miliona vasih talaca pustite da zive.

strava i uzas

pre 19 godina

Neki slave "herojstvo" generala pod cijom komandom su se punile hladnjace lesevima albanskih civila i oko milion ljudi je otjerano iz domova, pri cemu su im spaljena sva dokumenta da se vise nikad ne mogu vratiti na svoje. Gle cuda, ti protjerani se vratise a general Hladnjaca odlazi na sudjenje. A Srbija danas slavi generala i njegova djela (hladnjace sa lesevima)...Brrrrr...jezivo!!!

Jeremija

pre 19 godina

...Jednog dana će svi shvatiti šta to "predaja" generala znači za Srbiju, ali gospodo biće kasno. Poštovanje generalu Lazareviću iako se ne slažem sa "njegovom" odlukom. "Predajom" generala Srbija ne dobija ništa, a gubi izuzetno mnogo.

Bogomoljac

pre 19 godina

E pa sad Lazarevic, Nelazarevic, ovaj je dobar onaj je zlikovac, ja bre uopste necu da znam te ljude, ko je general a ko pukovnik, njihova osnovna greska je sto se nisu penzionisali kad je vec komunizam otisao dodjavola, nisu bas shvatili situaciju, na njihovo mesto je trebalo da dodju neki ljudi koji nesto malo u glavi i imaju, ovako brate SVE ih isporuciti pa nek se pravdaju gde znaju. Dosta sto i penzije dobijaju. Koja su to njihova herojska dela, ja ni za jedno ne znam. Gde je tu Kolubarska bitka, pa da kazem, covece, to je taj Putnik, toga ne dam pa da mi oderu kozu s ledja, taj je bio pravi junak. Sad treba da slavim nekog koji je pakovao decu u hladnjace, a ako su uspevali pravedno da sude nemacke generale posle Drugog Svetskog, valjda ce i ovih nekoliko nasih nesretnika...

Ajzakov Titanik

pre 19 godina

Podrzavam politiku dobrovoljne predaje i dvosmerne saradnje i sada sam siguran da vlada nece pasti zbog tri coveka.
Nadam se da ce Lazarevica pustiti iz Haga, kao sto su pustili Frenkija i Stanisica.

Dragan

pre 19 godina

Ma 'ajte molim Vas. Najobicnija kupovina vremena. I odstupnica za domacu javnost. Je l' mozda treba da kazem i "hvala ti Legijo sto si se predao"? Ko bre samo smislja tu taktiku da mi je znati, pravi je velemajstor i odlican poznavalac psihe srpskog javnog mnjenja. Dobro slazem se da je bolje ista nego nista ali me ovo neodoljivo podseca na poteze SM i ekipe. Znaci ovaj se predao (tako bar kaze), ostalima dati rok tri dana da se i oni predaju ili hapsiti. Ali bojim se da je plan drugaciji jednog, dvojicu godisnje izruciti i manipulisati tom cinjenicom. Znaci sledi nam jos 10-ak godina legalizma i brige za srpski narod po receptu poznatog "kuvara" i balkanskog kasapina SM a u izvedbi neobavestenih "patriota"...

Maki

pre 19 godina

Konacno da je shvacena ozbiljnost situacije u kojoj se nalazimo...Drugi generali bi trebali da slede primer.G17 Plus, Labus i Dinkic su shvatili ozbiljnost situacije i vaznost pominjanog datuma.To su ljudi koji imaju snagu, volju i viziju za nasu bolju buducnost.Sve sto rade rade za dobrobit ovog naroda i rezultati njihovog rada donose i donece nam mnogo doborog.

Kristijan

pre 19 godina

Napokon, napori Vlade su urodili plodom, a narocito napori Labusa i ostalih koji vuku ovu zemlju pravim (jedinim) putem ka Evropi. Treba postovati odluku generala da se dobrovoljno preda, ali i zahvaliti svima koji su sopstvenim naporima istrajali da dodje do toga.

IvanS

pre 19 godina

Mogao bih se sloziti sa g-dinom Djilasom jedino kada bi on isto trazio i za prethodnog ministra Mihajlovica. Slozio bih se i za konstataciju o DSS-u, kada bi isto pitanje bilo postavljeno i DS-u. Zasto DS ne obavesti narod da ce, ukoliko budu izabrani na sledecim izborima, odmah pohapsiti i Hagu isporuciti sve optuzene pred Tribunalom?
Neki od nas ipak nisu zaboravili prethodni period vladavine DS-a i miting podrske cetvorici generala, iako na tom mitingu nismo ucestvovali.

Dorcolac

pre 19 godina

Dobar potez Kostunice, iako ova predaja, kao i ostale, nece doneti Srbiji nikakav boljitak. Samo jos pritisaka i ponizavanja, dok napokon neko ne kaze 'ne' tom cirkusu u Hagu.

Slavica NS

pre 19 godina

Prvo su nas ilegalno bombardovali, a sad nas lagano, uz podsmeh, ponizavaju. Zar iko misli da cemo izrucenjima svojih oficira zaraditi necije postovanje? Pa nijedna normalna drzava to ne bi radila. Samo ce se sve vise izivljavati, jer vide da bolje i ne zasluzujemo.

Alexandar

pre 19 godina

Necu da aplaudiram nekome ko se tako poigravao nacijom kojoj pripada. Necu aplaudirati ni onima koji ce se kasnije "setiti" da su patriote i da se zbog toga predaju.

Nesica Sid

pre 19 godina

Gospodo draga, potez predaje je veoma znacajan i za svaku pohvalu, ali da je herojstvo - nije. Da bi bilo herojstvo i general Lazarevic i ostali haski optuzenici bi se predali odmah nakon objavljivanja optuznica, a ne sad kad je dovedeno u pitanje medjunarodnog statusa nase drzave, kad je doveden upitanje opstanak 8 miliona ljudi, zbog herojstva? Zbog inata? Ma HAPSITE Ih sve redom i milom i silom.
Svaka cast gospodi iz G17 plus, da njih nema ova nasa jadna drzava bi bila u 19 veku. Svaka cast Labuse! Iako se ne predaju ostala dvojica, rusite Vladu.

Ana

pre 19 godina

A ovaj Kostunica se pozdravlja s njim, ko da je u najmanju ruku dobitnik ne znam kakve nagrade... Pa covek je, bre, optuzen za ratne zlocine, odakle MORAL predsedniku Vlade da dragoceno vreme trosi na takva oprastanja!!?? Sto ne primi nekog od mladih naucnika??

Snezana

pre 19 godina

Alal vera Labusu i Dinkicu. Bez njih nista. Lazarevic je shvatio da odbrana zemlje i casti nije jedino moguca oruzjem. Nadam se da ce i ostali generali poci ovim primerom i prestati da sopstveni narod, 8 miliona, drze kao taoce. Posle svih desavanja u protekloj deceniji XX veka mislim da smo zaluzili bolji i mirniji zivot.

Enver Kelmendi

pre 19 godina

General Lazarevic, sudeci po komentarima, dobio vise pozitivni epiteta, kao:casni oficir, heroj, junak, vitez i sl. On,mozda i nema veze sa "hladnjacem" ali izbeglicke kolone morao da vidi. Mitrovcani u koloni su isli, prema Morini (granicni prelaz za Albaniju) skoro do Djakovice (110 km.) pa posle nedelju dana pesacenja morali natrag, jer je bilo ispunjen broj izbeglih. Uz put je bilo Srbski vojnika i oficira, a to je gen. Lazarevic morao da zna, ili mozda nije bio"informisan".

MagnusPyke

pre 19 godina

Kao po starom dobrom obicaju opet kasnimo. Izgubljeno je dosta vremena i sada se vracamo na pocetak.
Ne slazem se da je gen. Lazarevic neki junak ili heroj, sluzio je zlog gospodara. Imao je veliku sansu da se resi istog tog zlog gospodara jos '98 godine i udje u istoriju naseg naroda kao castan covek ali nije imao dovoljno hrabrosti ili pameti.

nije sve kao sto pricate

pre 19 godina

Ako isporucimo generale, nista nam lakse nece biti. Ima mnogo gorih stvari koje se desavaju (u svijetu) u posljednih nekoliko godina, i niko neodgovara za to i nece odgovarati. Ja nikada necu ici u nasu vojsku bas iz tih razloga, da me neko pljuje i izrucuje nesto sto nisam kriv, i siguran sam da se nijedan general nece opravdati, ne zato sto su krivi, nego zato sto se to svidja zapadu. Pitam ja Vas, zasto nijedan general ruske armije nije osudjen od strane zapada za rat u Ceceniji? Odgovor: pa sighurno zato sto respektuju Rusiji, a kod nas svaka susa ima za pravo da pljune generala, samo zato sto se nalazi na Haskoj optuzenici, i misleci da ce nam poslije toga biti bolje. Zato nam se sve ove ruzne stvari i desavaju, sto smo takav narod, bolje nismo ni zasluzili.

Dragan, N.Beograd

pre 19 godina

Treba uporediti postupak i posledice koje ce doneti postupci generala Lazarevica sa jedne strane i postupke i posledice jednog Pavkovica i Lukica po Srbiju i Gotovine po Hrvatsku. Sa jedne strane imamo generala koji je shvatio da 8 000 000 gradjana Srbije ne mogu biti taoci jedne propale politike i sa druge strane imamo nekolicinu autisticnih persona koje se ne libe da svoj licni interes stave ispred patnji miliona gladnih civila. Sve one koji misle da je hrabar postupak generala Lazarevica kukavicki cin koji nije dosao u pravo vreme treba poslati Pavkovicu, Lukicu i Gotovini koji su spremni da zrtvuju kompletno stanovnistvo drzava koje su ih hranile i oblacile dugi niz godina zarad svojih sebicnih interesa. Pa nek njima objasne svoje stavove na osnovu kojih izjednacavaju hrabar postupak Lazarevica sa kukavickim bezanjem Pavkovica, Lukica i Gotovine.

Bane KG

pre 19 godina

Generale, svaka cast.Do sada sam o Vama imao drugacije misljenje, a od danas Vam se divim. Ovim postupkom ste dokazali da ste covek koji voli svoju drzavu i svoj narod.
Gospoda iz Haga bi mogla ovakav cin generala Lazarevica da nagrade time sto bi mu dozvolili da se brani sa slobode. Na taj nacin bi, mozda, privoleli jos nekog na dobrovoljnu predaju.

Deki

pre 19 godina

Alal Vam vera generale. Srbija Vas nece zaboraviti!!! Svaka cast i premijeru Kostunici, Uprkos velikim pritiscima, uspeova da sacuva mir u zemlji i da ispuni medjunarodne obaveze Srbije!

asanin djordje

pre 19 godina

mislim da je ovo pravo resenje sad drzava ne sme da zaboravi na njega,a ostalim generalima da da rok od 5 do 10 dana pa ako se predaju da drzava stane iza njih a ako ne onda hapsenje.

Vlada, California

pre 19 godina

Mislim da je general Lazarevic nije ni imao mnogo izbora. Ovako je sebi olaksao poziciju pred sudjenje. Dobra taktika.
Smatram da je odlicno radio svoj posao, bio posten i sposoban oficir - barem sam takav utisak stekao tokom rata na Kosovu, gde sam proveo deo svog vojnog roka 1999.
Srbija ce mu pomoci onoliko koliko joj drugi kazu da sme, tako da on treba da se osloni na sebe i zaboravi na sve "velike" reci ovde.

Dr. Dragan Stevanovic - Nemacka

pre 19 godina

Veoma castan potez! Ma koliko se dugo cekalo na ovo, ipak mu se mora odati priznanje. Iako ne znam da li je zaista kriv ili ne, sigurno je prikupio puno simpatija. Cinjenica je da su na KiM cinjeni zlocini, sa obe strane, a da nova vlast u Srbiji posle 5. oktobra (Djindic, Zivkovic) nije imala hrabrosti ili dovoljno moralne snage da pokrene istragu za rasvetljavanje srpskih zlocina. Mislim da je to pravi razlog podizanja optuznica protiv generala, a ne stvarne cinjenice o njihovoj krivici. No, umesto preuranjenih zakljucaka, sacekajmo sudjenje.

Dusan

pre 19 godina

Procitao sam nekoliko komentara i ne mogu da ne odreagujem.Naime, zar je moguce da se pojedinci dive "herojskom" poduhvatu pomenutog generala.Da li cete se diviti i Ratku i Radovanu kada tamo odu?Da li cete se diviti i ostalima koji su za par dana uspeli da ubiju i do 8 hiljada ljudi?Ili cete se zgrazavati vasem "Voji" koji pregovara umesto da postuje zakone i hapsi zlikovce."Casni generali" :-) sramota. Ali kako je celo drustvo poludelo i ne cudi me

skundra

pre 19 godina

Skidam kapu generalu Lazarevicu.Moje duzno postovanje prema njemu, jer se pravi patriotizam pokazuje danas u miru, kada je potrebno Srbiji dati put ka buducnosti!

marko

pre 19 godina

Sta se primate?! Ovo je namestaljka Voje Kostunice kako bi imao alibi da u narednih godinu dana nikoga ne posalje u Hag, ne daj Boze da hapsi, a s druge strane stvorio utisak kod naroda o dobroti i pozrtvovanosti nevinih generala. Sramota!
Da je ovo neka drzava, svi bi odleteli u Hag u istom avionu odjednom.

Stamatovic Svetlana

pre 19 godina

Ovo tek je zrno , daleko smo od pogace. Nego , sta je sa Mladicem? Ta zabetina mora da se proguta prva jer je najveca.

Draga

pre 19 godina

Poremeceno je u ovoj zemlji sve, pa tako treba shvatiti pohvale i cestitanja generalu i Kostunici.Bravo sto je ucenjeni covek morao dobrovoljno da se preda? Bravo sto Vlada saradjuje sa zlocincima i ne radi svoj posao(hapsi optuzene)? Postena, moralna i casna odluka? Da li mislite da smo bas svi budale?

Krule

pre 19 godina

Zaista je dobro sto se Lazarevic dobrovoljno predao, mada bi za nasu buducnost bilo daleko efikasnije da sve te ratne zlocince pohapsimo i posaljemo u Hag bez mnogo price i pregovora. Prvo, tako ce nas drugi vise ceniti. Drugo, bar neko apstraktno znacenje pravde bi bilo zadovoljeno, iako nikada necemo vratiti voljene zrtve onima koji ih sada oplakuju. I trece, ne bi ostajalo prostora za naivne da pomisle kako Vojislav Kostunica ima ikakve politicke sposobnosti.

nenad

pre 19 godina

Znate kako , naravno da niko ne voli Hag , ali covek ako je nevin to ce i da dokaze , nije mi jasno sta se cekalo, a ne mislim da je patriotski cin. Da je pravi patriota on bi se odavno predo , a ne bi ovoliko kalkuliso i racuno , te ocu te necu , pa nisu oni mlade pred udaju. NE ZABORAVITE HAG SU STVORILI TRI RATNA DRUGA ALIJA ,SLOBA I FRANJO .A da su se opekli to sada Sloba oseca na svojoj kozi , i treba i svako ko je tamo treba sto su ga slusali ,narod nije kriv zbog toga ,toliko hvala

rasa

pre 19 godina

Vodili su nas u propast, uništili su zemlju, uništili su mnoge živote, IZGUBILI su ratove i šta sad? Da ih volimo? pravimo od njih heroje? Drugovi kada nismo mi mogli da vam sudimno i crkva, jer smo nesposobni, pravac kod vašeg šefa koji vas je na to nagovorio i instrirao. Ama daj te sjašite sa naših grbača!

Nikola

pre 19 godina

Vec duze vreme u DSS-u bliskoj stampi kruzi prica o famoznih 500.000.eura koji se nude "dobrovoljcima"! Nije tesko naslutiti koji je motiv predaje Lazarevica, kao i zasto mnogo bolje situirani Pavkovic ne pomislja na "dobrovoljnu" predaju, ali me interusuje da li ce se drzavni organi gonjena pozabaviti ovom mogucom zloupotrebom polozaja Kostunice i njegovih najblizih saradnika?!!

Goran

pre 19 godina

Uzivali sve privilegije jer su cuvali drzavu a kada su je trebali sacuvati rasturili su ih vatrogasci sa smrkovima i lovci sa sacmaricama... Svi mi izazivaju nelagodu u stomaku a od svih njih ipak taj Lazarevic mi je licio na oficira koji ima petlju a ne kao taj Pavkovic.

brane

pre 19 godina

Doslo vreme da i generali budu dobromorci.
Nisu mi jasni oni sto hvale Kostunicu sta je do sada cekao!? Sada smo jos vece budale nego sto smo bili! Ispada da sami ne mozemo nista da uradimo dok nam neko iz sveta ne pripreti sankcijama i ko zna cime jos! Bas smo bagra!

strava i uzas

pre 19 godina

Neki slave "herojstvo" generala pod cijom komandom su se punile hladnjace lesevima albanskih civila i oko milion ljudi je otjerano iz domova, pri cemu su im spaljena sva dokumenta da se vise nikad ne mogu vratiti na svoje. Gle cuda, ti protjerani se vratise a general Hladnjaca odlazi na sudjenje. A Srbija danas slavi generala i njegova djela (hladnjace sa lesevima)...Brrrrr...jezivo!!!

aca_bg

pre 19 godina

Svaka cast Generale. Sacuvali ste oficirsku cast. Tamo se ne sudi Vama nego desetinama hiljada vojnika koji su bili pod Vasom komandom. Nasi 'evropejci' koji put u evropu (u koju inace nikada nece stici) tudjim glavama i cascu svojih najboljih oficira nikada nece shvatiti znacenje stiha 'sve od sebe sobom dasmo'.

Vlastimir, Knjazevac

pre 19 godina

General Lazarevic je uvek bio vojnik Srbije! I ovog puta je pokazao da je najcasniji oficir Srbije! Nadam se da ce njegovim primerom poci i ostali optuzenici, jer se ne moze dozvoliti da zbog nekoliko optuzenika koji se skrivaju ispasta kompletna drzava i svi njeni gradjani. Republika Srbija mora da postuje ugovorne obaveze prema medjunarodnoj zajednici, ne samo zbog medjunarodne zajednice, vec i zbog nje same. Uostalom gradjanima Srbije je ponajvise stalo da se rasvetle okolnosti pod kojima su se desavali ratni zlocini.

Nislija

pre 19 godina

Svaka cast, gospodine generale! Iako licno spadam u ljude koji misle samo najgore o "pobedi nad NATO-om" i politici koju je njegov bivsi sef Milosevic sprovodio, moram da priznam da je ovo zaista patriotski potez generala Lazarevica. Nadam se da se tuzilastvo tribunala (i sam sud, naravno) da bude blagonaklono i da mu omoguci odbranu sa slobode.
Osim toga, o Kostunici takodje ne mislim mnogo dobrog, ali ako uspe da resi ovaj problem za Srbiju, pa makar i putem "dobrovoljnih" predaja tipa Beara, treba mu skinuti kapu. Jeste, to je dva koraka napred - jedan nazad, ali to je Srbija - i izgleda jedini moguci nacin kretanja napred.

E moj ti

pre 19 godina

E pa zaista BRAVO! Odluka nije nimalo laka ali ako je neko zaista nevin onda je pravda na njegovoj strani (valjda). Sada jos samo njih par gospode i da se stvarno vidi ko je heroj! Da brane svoje ime i svoju svoju zemlju i sada kao i onda! Ali ovo je samo pocetak...

Stojan

pre 19 godina

Predaja jednog generala, nakon vise od godinu dana, nece promeniti nista. Svet je rekao "znacajni pomaci", a ovo je daleko od toga. Dugo smo se pravili ludi, po obicaju, pa je svet, po obicaju, podigao ulog. Bez Mladica, nista. Nakon eventualne predaje Lazarevica, Kostunica i Labus i Dinkic ce samo moci da se pretvaraju kako su nesto ucinili, maltene zrtvovali, ali, eto, svet nas ne razume.

Neba

pre 19 godina

Svaka mu cast. Tako se brani drzava. Mogao je to i ranije da ucini, ali bitno je da je uradjeno. Nadam se da ce svi slediti njegov hrabar primer. Odlicna vest i cestitam mu jos jednom.

sasa jokic

pre 19 godina

Ne bi' da budem cinican, ali kada ce jednom Srbi da urade nesto na vreme. Cemu ovo maltretiranje gradjana, i na kraju se uradi ono sto se mora, a cena je deset puta veca. I evo sada ga neki svrstavaju u heroje! Pravi heroj bi to za svoj narod ucinio istog dana kada je optuznica poslata na njegovu adresu, a ne kada mu Voja kaze, Brate Lazo, dogorelo do noktiju, ako se ne predas moracu da Te hapsim. A u tom slucaju izgubicu poene za sledece izbore, pa ce sve jedno neko drugi da te hapsi! Eto toliko o herojstvu!

Goran

pre 19 godina

Kakva farsa! Mogli bi na latino-americko podrucje da izvozimo reportaze o nasim generalima. Mozda bi to njima bilo zanimljivo kao i nama njihove serije.

Ivan

pre 19 godina

Hvala Generalu - samo sto to nije ucinio ranije?
Ovo je za njega u stvari prilika da opere svoje ime, koje je okaljano izbegavanjem odlaska u Hag. Da li je okaljano i nevinim zrtvama ne znam, zato postoji sud. A posto Hag nije pravi sud, morace svako za sebe da donese odluku i to je neka vrsta suda (nadam se objektivnija od onog u Hagu).
Ostali optuzenici moraju da slede ovaj primer.
P.S. Nadam se da nas ovo nasa vlada ne prima kao mlade majmune, vec da ce da ostvari obecano i onda nastavi u istom tempu. Sve ispod toga je potpuna izdaja!!!

igor

pre 19 godina

Znam da ce sada mnogi da sazaljevaju gdina Lazarevica, ali ja necu. Jednostavno covek je izabrao sam svoju karijeru i trebao je da zna da je ovo jedan od mogucih ishoda njenog kraja. Kako je rekao Bata Zivojinovic (SPS) u razgovoru sa Borisom Dvornikom (HDZ) "Dobro je da smo izvukli zivu glavu, mnogi nisu". E to treba i Lazarevic da ima na umu kad bude pakovao stvari za Hag. Ali, mislim da nam nista ne vredi da se preda jedan ako se ne predaju i ostali. U Hrvatskoj traze samo jednog, Gotovinu, i ne odustaju.

igor

pre 19 godina

Lepo. Nema spektakla, opsade,... lepo, dogovor. Ja se slazem da je Djindjic najbolje sto je Srbija imala, ali Voja je definitivno sjajan, balansira odlicno. Nadam se da dezurni "pljuvaci" nece sad poleteti da komentarisu zlobno. Pa jer treba da kloniramo Mladica? Ne znam, malo mi informacija posedujemo da bi sudili, ali...

Nidza

pre 19 godina

"Heroj" je blagoizvoleo da se preda posto je protiv njega podignuta poternica zbog sudjenja za najteze zlocine. Kakav vellicanstven gest! Je l' mozda hoce i zahvalnicu?
Usput, za one silne leseve u Batajnici i drugde nikome jos ne fali dlaka s glave, a nisu se sami nesrecnici tamo sahranili, niti je to deponija vec vojno policijski poligon za vezbu. U kakvoj ludnici mi zivimo ljudi?

Max

pre 19 godina

Kakva oficirska cast? Dobar covek? Nema sve to veze sa istinom. Hajde da ne pitam zasto bas sada i da se ne pitam sta je ponudjeno za uzvrat od strane vlade (a valjalo bi i to pitati) nego je pitanje zasto je iko uopste pitao te ljude da li hoce ili nece da idu? Ako se slozeimo sa cinjenicom da su Srbi radili gadne stvari u ratu (zaboravite sada ostale - ovde se sada o nama radi) onda je pitanje ko je odgovoran? Ja? Vi? - pa, da, delimicno i mi. Ali ako neko od tih generala nije uspeo da kontrolise svoju zonu odgovornosti i da NAMETNE zakon medju sve onda je trebao da se skloni sa pozicije i ne bi bio kriv. Ovako jeste!

Rada

pre 19 godina

Samo vi njih molite i preklinjite! I nas ce Hag "moliti" da ih predamo.
Dibro kaze Petar Lukovic: DOBROVOLJNO HAPŠENJE!
Umesto "dobrovoljne predaje" u opticaju je "dobrovoljno hapšenje": mi te uhapsimo, a ti priznaš da si se predao! I Voja sit i Labusi na broju! O Nezasluženim & Nepravednim Sankcijama da ne govorimo! Naime, zbog nehapšenja generala Ratka Mladića, Amerika je Srbiji opet uvela sankcije...

Pathon

pre 19 godina

General Lazarevic ce biti heroj SAMO ako dokaze svoju nevinost i disciplinovano i humano ponasanje svojih jedinica na Kosovu. Drzao je zemlju mesecima za taoca i sada kada je stislo odlucio da se preda. Vrlo lepa odluka, ali to je sve sto od mene moze da dobije. Srecan put generale, pa kako pravda zbori...

Ivan M

pre 19 godina

Bolje ista nego nista - ali sam siguran da ce nakon ovoga da krene prica iz nase Vlade "pa evo, dali smo vam jednog, sta jos hocete?". I kad EU i ostali budu trazili jos konkretnijih poteza, VK i ostali ce imati odlicne izgovore pred narodom. I tako ukrug dok nasi politicari, kao po obicaju, ne budu dali i vise od trazenog. Zivi bili pa videli.

Mirkovic

pre 19 godina

TO NIJE DOVOLJNO ! Zar vlada misli da ce uspeti da zamaze oci haskom sudu i svetskim mocnicima ako im isporuci samo jednog dobrovoljca ?

lili

pre 19 godina

Trebao je to da uradi pre godinu dana, a kada nije, ova vlast je morala da ga uhapsi i isporuci. A ostala dvojica? Koliko godina treba na njih da cekamo i budemo njihovi taoci. Uostalom, mi smo taoci ove vlade i tajnih sluzbi.

Pedja

pre 19 godina

Generale svaka cast, tako se ponasa pravi srpski oficir. Trebalo je imati petlju da se ovako nesto uradi. Ostali optuzeni ugledajte se na njega. Jos jednom svaka cast za hrabrost i odanost otadzbini.

T.

pre 19 godina

Kompletno genijalno. Ovo ce samo dati vetra radikalima. Zasto? Zato sto ovo nije ni izdaleka ono sto od nas trazi Evropa i svet. Oni traze preko 20 optuzenih, a ne jednog. I pride, traze jos gomilu svedoka i dokumenata. Sada ce radikali moci da pricaju - evo, iako saradjujemo, oni nam i dalje prete... Zapravo istina je da ne saradjujemo. Lazareviceva predaja nece promeniti nista, jer to i dalje nije dovoljno. Ali ipak je ovo pozitivan korak. Sada o Lazarevicu necu vise misliti 98% lose, vec samo 95% lose.

ekser

pre 19 godina

Optu¿eni general Lazarević joœ nije stigao u Haœki sud i nije smeœten u zatvoru "Œeveningen", to œto je izjavljeno da će se predati to ne znaći da će to i ućiniti, isto tako bilo je pre nekoliko dana sa gen. Lukićem!!

vesna

pre 19 godina

Sad ce mu pevati ode i slavopojke, kao da to zasluzuje. Ali neka, nek svi idu, jedan po jedan. Dobrovoljno ili zlovoljno, samo neka idu.

Pera

pre 19 godina

Meni bi licno bilo draze da su ga uhapsili i sa kapuljacom na glavi helikopterom sproveli u Hag. Pozdravljam zivu legendu, "vitez od hladnjace" :)

Nenad

pre 19 godina

Castan potez na koji drzava mora odgovoriti kroz davanje garancija i borbu da se general lazarevic brani sa slobode.
Takodje, pokazalo se da premijer Kostunica radi savesno svoj posao i bez reklame i marketinga. Mora se odati priznanje i njemu za rad na odgovornom resenju pitanja Haga.

Jaje

pre 19 godina

Treba pohvaliti napore svih koji su doprineli da se bar jedan od generala odluci na ovaj korak. Sa druge strane, ovaj "mali Sloba", radi potpuno iste stvari kao i pravi Sloba. Prvo upropasti milion snasi, tvrdi kako se mi "saginjati necemo" a onda kad ga sateraju do zida pristaje na sve...
Crno ti se pise Srbijo, crno i cemerno ukoliko ne budes rasterala maglu i sklonila povamirene socijaliste i radikale (u svakom mogucem ruhu - DSS,SPO,SPS, SRS,...).

Zoran-G

pre 19 godina

Kad sam ja pre desetak godina, bezao u Svedsku zbog slavnih Slobinih cuvara Srpstva nije dosao ni jedan ministar da me isprati.
Srbin, rodjen u Beogradu, odrastao u Beogradu a umrece verovatno negde drugde. Zahvaljujuci takvima k'o Lazarevic.

nebojsa

pre 19 godina

Bojim se nije dovoljno. Ajde Djordjevic je van zemlje, Lukic je ocigledno ozbiljno bolestan, za Mladica kao ne znamo gde je, ali Pavkovic?
E to da se apsi...

Stena

pre 19 godina

Svaka čast Generale. Pokazali Ste da niste kalkulant, za razliku od salonskog generala, plejboja i skupljača stanova i drugih skupocenosti Pavkovića. Nažalost, junak/heroj je figura koja uvek ima tragičnu sudbinu. Mnogi Srbi će znati da cene Vašu hrabrost, nažalost neki je neće prepoznati. U tome je, između ostalog veličina i tragedija žrtve.
Hvala Vam Generale.

kiseonik

pre 19 godina

KASNO, KASNO; Nema mesta hvalospevima, cena je u medjuvremenu mnogo narasla. Da je general otišao dobrovoljno ili bio uhapšen i izručen pre godinu dana, sasvim bi druga bila situacija i u razgovorima oko KiM i u približavanju Evroatlanskim integracijama.
Ali mi uvek ono što je NEMINOVNO uradimo mnogo kasno i uz mnogo veću cenu pa još nemožemo da to ne prehvalimo i istaknemo kao veliku mudrost i sve tako ... . Mnogo, mnogo kasnimo.

Rajkovic Ljiljana

pre 19 godina

Dok ostali optuzeni generali ne ucine isto, ovaj cin generala Lazarevica nazalost nece nista promeniti. To bi trebalo pre svega da shvati premijer, jer sve ovo odugovlacenje jeste uvod u nesto cega se treba bojati. Nazalost, videli smo kako se zivi pod sankcijama. U pravu su oni koji su od pocetka tvrdili da problem Haga nije problem nasih generala, vec problem nase Vlade. Kada to bude prihvatio kao cinjenicu, premijer ce mozda nesto i uciniti. Ipak, tesko je verovati da ce nam se sreca osmehnuti, s obzirom na njegovo dosadasnje autisticno ponasanje.
Ljiljana Rajkovic,
Novi Beograd

Saša Novak @ NL

pre 19 godina

Jeftinije za poreskog obveznika Srbije je bilo hapsenje. Ovi pregovori poslednjih godinu dana sa satnicom ministara i njihovih savetnika je preskupo kostalo imajuci u vidu kakve pametnije poslove su mogli da rade od koristi drzavi i narodu. Predao se na jedvite jade samo Lazarevic, a ostala trojca? Drugo, g. Kostunica zeli ovo da prikaze kao dobrovoljnu predaju, mada je ultimativno zapreceno ako se ne preda da ce na kraju ipak biti uhapsen, inace vlada pada. Nadam se da EU ovo nece videti kao saradnju vlade Srbije sa Haskim Tribunalom, jer nije. Pravna drzava mora da hapsi osumnjicene i optuzene pred medjunarodnim sudom UN. Ako se pozivaju na ustav Srbije da je to zabranjeno, onda su protivustavno potpisali clanstvo u UN, to nisu smeli da urade dok se ustav Srbije ne uskladi. Pitanje g. Kostunici, zasto uvek cekaju momenat ultimatuma i zavodjenja sankcija? Steta je Srbiji nanesena, i sad trebaju veci napori da se steta u imidzu ukloni.......Ali nista od toga drugi su jos uvek bezbedni u Srbiji, ne predaju se, niti ce bit hapseni dok ne zapreti pad Vlade.

Stepa Stepanovic

pre 19 godina

Nije tradicionalno da srpski oficir ide u zatvor kao zlocinac i jos kao u cilju odbrane otadzbine dragi Vojo! Drug Lazarevic nije srpski oficir, nego oficir JNA.

MB

pre 19 godina

Jos jedan krsilac medjunarodnog ljudskog prava ispade heroj. Predao se!! Predao se zato sto je morao a ne zato sto mu se bas islo u Hag. A kad bude u Hagu nek ne brani cast Srbije i njenog naroda nego nek brani sebe i svoju prljavu savest. Dosta je price i branjenja u nase ime: ja nista nisam skrivila!!

R.

pre 19 godina

SAMO POHVALE, MOLIM! Budimo svesni da general(i) drze taoce i dok ih sve ne puste, treba biti pametan.
Samo napred generale, dobro ti ide!

Veljko

pre 19 godina

Gospodine generale cestitam Vam na odluci.
Znam da je za ovo trebolo mnogo vise hrabrosti nego kada je bila u pitanju odbrana zemlje na ratistu za kakvo ste se skolovali.
Nadam se da ce vam se drzava Srbija odgovarajuce zahvaliti za ponovnu odbranu Srpskih nacionalnih interesa. Prave patriote su uz vas.

Љубиша С

pre 19 godina

Имам генијално решење за Хаг. Врло је просто, не знам како га раније нису сви размотрили. Једноставно предложити УН, САД-у, ЕУ да се сви оптужени који се нису предали бране са слободе, и видећете већина ће примити оптужнице и сарађиваће са тужилаштвом. А може држава да плати и кауције да би се они бранили са слободе, наравно без могућности утицаја на потенцијалне сведоке или неке списе и документа. Па признаће те сви ми можемо оптужити било кога, па ако се примени западно правосуђе сви би онда требало ићи прво у затвор па тек онда на суђење. Под условима таквог западаног правосуђа нико нормалан неће примити не само хашку оптужницу, него било какву оптужницу, па макар то био и саобраћајни прекршај, а камоли не дај боже оптужбу за неко кривично дело нпр. нереди на некој утакмици Лиге УЕФА коју у пролеће одигра Партизан у неком западно-европском граду.

Milko

pre 19 godina

Ne znam šta tu ima herojsko i na čemu mu može biti zahvalan iko osim Koštunice i Labusa.
Samo, trebalo bi da nas obaveste koliko je u novcu koštala poreske obaveznike ta predaja.

Dušan

pre 19 godina

U ovoj euforiji oko predaje jednog generala (koji je to trebalo da učini još pre više od godinu dana), zaboravlja se da su još najmanje dvojica "dostupni" (u prevodu, slobodno se šetkaju Beogradom). Ne znam da li će EU nasesti na Koštuničino jajarenje i pijačno cenkanje, ali u svakom slučaju Srbija i dalje gubi dragoceno vreme na čekanje da se oni koji su nam ojadili prošlu deceniju smiluju i ne upropaste nam još deceniju-dve.
Šta je s Pavkovićem? Lukićem? Je li od Rusije traženo izručenje Vlastimira Đorđevića, Mire Marković i ostalih koji se tamo kriju? Je li prstom mrdnuto da se locira Ratko Mladić? (Ili sam ja naivan, pa je pravo pitanje: što nemaju petlje da "nagovaraju" Mladića na dobrovoljnu predaju?)

Dejan T.

pre 19 godina

Jos jedan dogadjaj iskljucivo namenjen za domacu upotrebu. Jasno je da Evropa, a narocito SAD, zahtevaju POTPUNU saradnju, sto znaci dobrovoljnu predaju ili privodjenje SVIH optuzenih. Jedna lasta u ovom trenutku je malo i vrlo brzo ce gospoda iz sadasnje Vlade biti sa tim upoznata. Onda krece formiranje ovdasnjeg mnjenja - u stilu - pa sta sada opet hoce, pa nikada im nije dovoljno, pa zasto ne i Hrvati i Albanci... A sto se tice stranaka - svi zadovoljni: DSS, SRS, SPS - zbog predaje, G17 - zato sto je njihova "pretnja" dala rezultat, DS - zato sto i dalje moze da kohabitira (zadovoljni i Tata i cika D.). A nama, koji vise ne glasamo, preostaje, izgleda ponovo, nesto drugo...

Vedran

pre 19 godina

Nevjerojatno kao se u Srbiji postaje najprije potencijalni ratni zlocinac, pa onda ratni heroj! Ne zato sto je ucinio nesto dobro kad je trebalo nego zato sto se predao!! Sto li ce general biti ako stvari u Hagu ne krenu po dobru za njega? I dalje heroj, izdajnik ili zlocinac? Mislim da ce ipak na kraju biti "tko voli nek izvoli" sto je za Srbiju najpogubnije. Dok se politicka elita ne distancira od proslosti nema tu napretka. Gosp. Kostunici ne treba pljeskati zbog odugovlacenja, jer koliko su samo Srbija i njeni gradani izgubili? Od stranih ulaganja do boljeg zivljenja najobicnijeg svijeta, ali to danas nikoga ne brine. Sutra, kad sve osiromase jos vise a najpametniji napuste zemlju, mozda ce bit vazno, ali za kajanje ce biti prekasno.

Justinian

pre 19 godina

Divno, pravda ce po ko zna koji put biti zadovoljena. E sad, sto su okupacione snage u Iraku pobile blizu 100 000 CIVILA (prema podacima jedno uglednog britanskog casopisa za medicinu), nikom nista. To je borba za demokratiju. Demokratija nije komunizam da jede svoju djecu. Zadovoljava se tudjom.

lale, bec

pre 19 godina

Bojim se da predaja "na kapaljke" nece nista izmeniti u odnosu na polozaj Srbije, jer EU ocekuje znacajne korake a ne natezanja koja ce se zavravati po nekom predajom svaka tri meseca.
Uostalom, EU se nikud ne zuri, moze ona i bez Svajcarske, Norveske, Srbije i td. ali ima li Srbija vremena na pretek?

Boban Arsenijevic

pre 19 godina

Ne mogu da verujem ovoliko pozitivnih komentara. To je zato sto ljudi ne znaju o kakvom se coveku radi. I naravno da nije donesena nikakva casna odluka nego se trgovalo, pa svako grabi najpovoljniji momenat.

Ivan

pre 19 godina

Hvala generalu, ali on je samo jedan.
Nasa VLAST NISTA NIJE URADILA sto bi moglo da dovede do dobijanja pozitivne ocene u studiji o izvodljivosti.
Vise mi je muka da slusam kako je nas "vrli" premijer ucinio sve da spase zemlju od propadanja a niko od nas nema dovoljno sluha da ga cuje i shvati. Narocito su me razocarala gospoda iz G17Plus koja vise od svega zeli da ostane na vlasti. Stalno kao nesto preti, ali znate vec: Vlast je mnogo slatka. Jos jednom hvala generalu.

Dragutin

pre 19 godina

Kada je dogorelo do noktiju, pa mu rekli da ce morati da ga uhapse i deportuju, on je posle godinu dana naprasno odlucio da bude heroj i da misli na otazbinu. Kakva farsa! A vidim u komentarima da se ljudi primaju na tu farsu, i da ga slave.

Georgije

pre 19 godina

Kaze Vlada Srbije da ce Lazarevic otici u Hag "..u pratnji ministara iz Vlade Srbije."Najbolje da ga Kostunica prati do Haga. I da tamo ostane sa svim svojim ministrima. To bi pomoglo Srbiji mozda i vise nego izrucenje generala. A generalu Lazarevicu svaka cast. Bez obzira da li je kriv ili ne tako se bori za Srbiju!

Laki

pre 19 godina

General je odlicno branio cast rezima! Branio je Slobu i njegove ljude, a sada brani Voju i Slobine ljude!
Ali zasluzuje pohvalu jer nije sebican kao neki drugi!

Opijum

pre 19 godina

Covek je optuzen za najgnusnije zlocine i krio se od pravde onoliko! Ako se ispotavi na sudu da je nevin, onda treba da tuzi taj isti sud i trazi moralnu i materijalniu satisfciju. Ako se ispostavi da je kriv - o kakvom bre "casnom" oficiru pricate? alo!? A sve njih treba nahvatati i poslati pod hitno gde im je mesto, kakve predaje, kakvi bakraci... to cinculiranje i natezanje s optuzenicima i beguncima od zakona samo u Kostunicnooj Srbiji moze! Za neprijatelje slobode nema slobode!

Jabre

pre 19 godina

Bravo za generala Lazarevića. Mada mislim da nije Lazarević držao zemlju kao taoca, on je vojnik, on je postupao po naredjenju, i sada je postupio po naredjenju! A partija iscrpljivanja se nastavlja, oni koji naredjuju ipak očekuju da ćemo mi duže izdržati. Pričaće onaj ko doživi.

Pedja

pre 19 godina

Verovatno ga nece pustiti da se brani sa slobode, jer duze od godinu dana nije hteo ni da primi optuznicu. Tesko da se ovo sada moze zvati dobrovoljna predaja. I kada ga zadrze u zatvoru do sudjenja, nasi nacionalisti ce da dreknu: Nas mrzi taj sud, eto nece da puste Lazarevica, a dobrovoljno se predao vec nakon godinu i po dana.

Kosta

pre 19 godina

General Lazarevic nikada nije bio problem. On je i pre davao signale da ce se predati. Svaka cast za ovaj cin, ali da sacekamo odluke suda pa da ga zovemo herojem ili ratnim zlocincem. Ja sumnjam da je general ikada izdao naredbu za ubistvo civila, tako da optuznica najverovatnije ne stoji. Ono sto je strasno je da postoji mnogo onih koji ne zele da se predaju i koji ne samo da narod drze kao taoce, vec i ubijaju srbe da ne bi bili deportovani u Hag. E ti su ljudi problem. Te ljude ni Kostunica ni bilo ko ne moze da posalje u Hag. To jesu ratni zlocinci i mi smo njihovi taoci. Gledali smo juce slike Ausvica. Srebrenica nije bila drugacija. Ako je Ausvic obelezio svetsku istoriju, onda je Srebrenica obelezila srpsku. Ljudi koji su za to krivi nece ici na sud i izazvace krvoprolice usred Beograda da njihova glava ostane citava. A ciji su, ko su i sta su?... Svi to dobro znamo. Lazarevic je zrtva, ... njihova zrtva.

GuC

pre 19 godina

Prva dobra vest nakon toliko meseci. Ali čim sam pročitala kako se on predaje zbog tema nevezanih za optužnicu nego za održavanje ove Vlade na vlasti, odmah mi je pripala muka. Ja razumem da je čoveku teško, ali teško je i onim što su bili u hladnjačama, i onima što su ih noću prevozili, i onima što su kopali terene...ako i nije učestvovao, SVE JE ZNAO! Ćutao! Prikrivao!? Znači, saučesništvo, nema potrebe za specijalnim propisima, i stari dobri krivični zakon je sasvim detaljan i primenjiv.
Dobro je da je počelo, ali mislim da je kasno i ne vidim da su shvatili suštinu. Poruku koju smo dobili od gosp. Lazarevića jeste: Predaću se zbog divnog odnosa prema Vojislavu Koštunici i zbog Cara Lazara i carice Milice. Narod u Srbiji, danas 2005, njemu i dalje nije bitan!! To je tužna suština ove vesti, njega i dalje baš briga za nas! Briga ga i za evropsku Srbiju, briga ga za ljagu koju su večno naneli celom narodu. Jedino ga je briga da ostane junak Miloševićeve ere i da ona opstane večna ! Ja mu želim da dokaže da nije kriv, muka mi je.

borivoje

pre 19 godina

General Lazarević ima veliko vojničko srce, to je pokazao kada je branio KOSMET i sada kada ni kriv ni dužan mora da ode u zatvor da bi spasao svoju zemlju.

Saša

pre 19 godina

Lepo sto Lazarevic ide dobrovoljno ali ne vidim nista herojsko u tome. Da sam ja u pitanju otisao bih 7 dana od kad su mi urucili optuznicu.... Ako sam nevin, to cu i pokazati... cela fama oko Haga je prica za neobrazovani narod koji misli ako su te optuzili vec su te i osudili.
A sta ce biti sa nasim "herojem" Pavkovicem.... srca mnogih zena bice slomljena zbog ovog (julovskog) Heroja.

Ja znam

pre 19 godina

Ja sam bio njegov vojnik, od srca mi ga je zao, jer je on jedini koji vredi, jedini koji nema vile i stanove, castan oficir i covek. (zivi u skromnoj kuci u Nisu, na trosarini). Zao mi ga je, svaka mu cast na odluci, za mene ce uvek biti samo HEROJ.

tragac

pre 19 godina

Nakon objave da ce Lazarevic dobrovoljno da ode i bude komsija Vrhovnom Komandantu, sad ja pitam i Vladu i Lazarevica i sve one koji su se lupali u grudi i pozivali na srpski ponos, zar je trebalo svo ovo kidanje zivaca koje ce se uzgred i dalje nastaviti jer je Laza samo promil onoga sto moramo da uradimo, i gubljenja kredibiliteta u svetskoj zajednici? Da li bilo koji normalnan covek veruje kako ce svet zaboraviti svo ovo natezanje i donese povoljnu odluku za Srbe na Kosovu? LJUDI,SHVATITE DA NECE!!! Svet smo samo uverili da Premijer saradjuje kada mu dobro zavrnu usi (odnosno pocnu da nam prete izolacijom) sto ce u buducnosti tek ciniti kako ne bi cekali jos 10 godina da se i ostali kao "sami predaju". Da li zaista neko veruje da je ovo "dobrovoljna predaja"?!!! Ovo je iznudjena predaja. Svima je jasno da sam Lazarevic nikada dobrovoljno ne bi otisao u Hag.

sedmica

pre 19 godina

Cuj casno i hrabro se bori za interese srpskog roda, pa dobro se setio, koliko ga vec mole da se preda, u medjuvremenu malo probismo rokove, ali to je kao njegov bivsi? Vrhovni komandant S.M., "necu da potpisem, necu, necu," pa na kraju kad je vec kasno potpise i ono sto niko nije trazio, ali tada za Srbiju nije vise vazno.

Djordje

pre 19 godina

...Procitati OPTUZNICU protiv njega. Pobogu kako moze neko da bude heroj ako je optuzen za ubistvo dece od dve godine starosti. A potom ih zakopao u okolini Beograda.
PROCITAJTE OPTUZNICU:
http://www.un.org/icty/indictment/english/pav-ii031002e.htm

momak za zenidbu

pre 19 godina

Kakva dobrovoljna predaja, kakvi bakraci. Ovo mi lici na devojku na selu koja je ostala u drugom stanju pa se "dobrovoljno udaje" da ne pukne bruka.

G.M.

pre 19 godina

Shvaticu da je stvar krenula s mrtve tacke i da je Kostunica "priznao" da su postojali ratni zlocini, tek kada Mladic i Karadzic budu zauzeli svoje klupe u Hagu! A ostala domaca kukumavcenja i pozivanja na cest i cast, pa, gospodo, izvolite i tamo gde treba javno recite (i dokazite) da vojne zlocine niste ni naredjivali ni tolerisali, a da ste (a je ste li???) krivce za pocinjene zlocine na Kosovu predavali sudovima! (P.S. Da nisu G. Petrovic i B. Popovic progovorili u "Insajderu", ne bi Kostunica ubedjivao Lazarevica..., ovako racuna da ce efekat "predaje" zasenciti njegov promilosevicevski "lik i delo".)

SaleBG

pre 19 godina

General Lazarevic mi je svakako od cetvorice generala, optuzenih u Hagu, najvise i licio na vojnika. Otud mi je ovo i logicno. Cini mi se da covek ima morala, za razliku od onog pauna Pavkovica. O Milosevicevoj policiji i njenim oficirima, necu ni da govorim. Cini mi se, takodje, da su sanse da dokaze nevinost najvece upravo u slucaju Lazarevica. Mislim da je ta cinjenica odlucujuce doprinela da se preda, mada ne znam, mozda ta vest bude i demantovana.
Kako bilo, ne saosecam ni sa kime od tih koji su optuzeni u Hagu. Svako od nas birao je svoj put i donosio odluke sta ce i kako ce. Saosecam iskljucivo sa samim sobom, zbog deset upropastenih godina zivota i sa svim zrtvama zlocina, koje na zalost nisu mogle da biraju.
Takodje, licno bih voleo da se niko od optuzenih ne predaje, vec da se Kostunica i njegova ekipa "peku na toj vatri". I ovako i onako mi smo vec u domenu kolateralne stete cele te price oko Haga.
Sama pomisao da ce Bugari i Rumuni za dve godine u EU, a da mi kao drustvo zivimo u dobrosusedskim i jatackim odnosima sa ubicama i ratnim zlocincima, je vec po sebi deprimirajuca i beznadezna.
Kostunicina vlada i njegova stranka samo su dali novi ideoloski koncept za konzervaciju i ucvrscivanje vlasti onih tajnih gospodara i promotera rata, onih kominternovskih i crnorukackih asasina i kerbera, koji su, sasvim sam siguran i organizovali ubistvo Zorana Djindjica.
To da l` ce niz vodu da puste samo Lazarevica, ili jos nekog, zavisi samo od nivoa odbrane. Gde se bude zaustavilo, znacemo da je to poslednja linija.

banchi

pre 19 godina

Jos jedan u nizu dokaza da jedino Vojo(a) ima drzavnicki kapacitet medju nasim politickim ljudima. Ostali su samo "politicari". Podrska generalima, sta god da odluce!!! A gore navedeni "politicari" tj. politikanti, mogu i od sove sto sta da nauce! Tiha voda breg valja. Bravo majstore!

Hladnjaca, a?

pre 19 godina

Pa covek je osumnjicnen za ZLOCINE, a dobije aplauze za nesto sto mu sleduje kao osumunjicenom!!! Ako bude dokazo svoju nevinost, neka mu se da jedna ulica. Ako je kriv, sramota i na njega i na vas u cije ime je isao. Uostalom, ssta se krio do sad? Znao je da treba da ide, mogao je svoju cast bolje da odbrani da je odmah otisao. Zato i sumnjam da je nevin.

Nemana

pre 19 godina

Sta sad, da mu damo medalju i da ga nazivamo herojem? "predaje se zato sto je sad potrebno" pa ste je cekao do sad, bili smo mu taoci a sada ga nazivaju nasim herojem... U sustini podrzavam njegovu predaju ali takodje to sto nam Vlada radi uopste nije uredu... HAPSITE IH SVE!!!

djordje - beograd

pre 19 godina

Ovde, ljudima koji ne vide dalje od sopstvenog nosa, ovo je dobra stvar. Pre oda i slavopojki, neka pročitaju za šta se optužuju ova četvorica. Hladnjače u Drinii Dunavu i jama u Batajnici su samo delić. Samo ako sva četvorica budu u istom avionu na putu za Hag, ukrcani milom ili silom, ovo će nešto da vredi. Generalno, sa nas se skida anatema tek kad Mladić i Karadžić budu u Hagu a mi prestanemo da ih smatramo pozitivnim likovima.

Bez Komentara

pre 19 godina

Početkom 2000. Lazarević nasleđuje Nebojšu Pavkovića na dužnosti komandanta Treće armije Vojske Jugoslavije. Lazarević je četiri puta vanredno unapređen ukazima bivšeg predsednika Slobodana Miloševića.

Spin Doctor

pre 19 godina

Sta je cekao do sada?Jos ce ga i ministri ispratiti. Pretpostavljam da ce mu Stojkovic servirati klopicu u avionu. Odvratno.

Sto%

pre 19 godina

Jedina "zasluga" ove vlade je sto nisu sprecili Lazarevica da se "dobrovoljno" preda. A Lazarevic je vec ukaljao svoje ime zato sto se nije odazvao pozivu pa nije ispao heroj nego kukavica i prestupnik medjunarodnog zakona. A za ostalo, kad sud dokaze. Mada mislim da ga nisu pozvali bez razloga. Hladnjace, zar ne?

SUBOTICA 1

pre 19 godina

Lazarevic se predaje. Cija je to zasluga. Gradjani Srbije znaju ko je zasluzan za njihovu predaju i nadam se da ce i svi ostali da ga slede. Da nije gospodin Labus i Dinkic pokrenuo kampanju za njihovu predaju ovo se nikada ne bi ni dogodilo. G17 PLUS je vazno da svi gradjani budu deo Evropske porodice, zato i rade da gradjanima bude bolje. Cestitam Dinkicu i Labusu na njihoj odlucnosti ako nema saradnje sa Hagom oni nece biti deo te Vlade. Ja svoj glas na sledecim izborima dajem njima kao i vecina suboticana.

sheky b.

pre 19 godina

Ovo ne služi toliko na ponos Lazareviću koliko onima koji su ga nagovorili da se preda! Labus je jedini koji je shvatio ozbiljnost situacije i datuma koji nam se približava. Čini mi se kao da jedino oni znaju koji su uslovi za pozitivnu studiju izvodljivosti koja celoj zemlji krči put u Evropu.

sudija

pre 19 godina

Lazarevic (a i ostali) ce morati u Hag milom ili silom, jer je to medjunarodni tribunal. Lazarevic je shvatio da je ipak bolje za njega i casnije da ga ne hapse kao najveceg kriminalca i predao se. Siguran sam da ce on dokazati svoju nevinost, ali ona se moze dokazati iskljucivo na sudu. Zato, svi u Hag pa tamo dokazujte nevinost, a 8 miliona vasih talaca pustite da zive.

Jeremija

pre 19 godina

...Jednog dana će svi shvatiti šta to "predaja" generala znači za Srbiju, ali gospodo biće kasno. Poštovanje generalu Lazareviću iako se ne slažem sa "njegovom" odlukom. "Predajom" generala Srbija ne dobija ništa, a gubi izuzetno mnogo.

Bogomoljac

pre 19 godina

E pa sad Lazarevic, Nelazarevic, ovaj je dobar onaj je zlikovac, ja bre uopste necu da znam te ljude, ko je general a ko pukovnik, njihova osnovna greska je sto se nisu penzionisali kad je vec komunizam otisao dodjavola, nisu bas shvatili situaciju, na njihovo mesto je trebalo da dodju neki ljudi koji nesto malo u glavi i imaju, ovako brate SVE ih isporuciti pa nek se pravdaju gde znaju. Dosta sto i penzije dobijaju. Koja su to njihova herojska dela, ja ni za jedno ne znam. Gde je tu Kolubarska bitka, pa da kazem, covece, to je taj Putnik, toga ne dam pa da mi oderu kozu s ledja, taj je bio pravi junak. Sad treba da slavim nekog koji je pakovao decu u hladnjace, a ako su uspevali pravedno da sude nemacke generale posle Drugog Svetskog, valjda ce i ovih nekoliko nasih nesretnika...

Ajzakov Titanik

pre 19 godina

Podrzavam politiku dobrovoljne predaje i dvosmerne saradnje i sada sam siguran da vlada nece pasti zbog tri coveka.
Nadam se da ce Lazarevica pustiti iz Haga, kao sto su pustili Frenkija i Stanisica.

Dragan

pre 19 godina

Ma 'ajte molim Vas. Najobicnija kupovina vremena. I odstupnica za domacu javnost. Je l' mozda treba da kazem i "hvala ti Legijo sto si se predao"? Ko bre samo smislja tu taktiku da mi je znati, pravi je velemajstor i odlican poznavalac psihe srpskog javnog mnjenja. Dobro slazem se da je bolje ista nego nista ali me ovo neodoljivo podseca na poteze SM i ekipe. Znaci ovaj se predao (tako bar kaze), ostalima dati rok tri dana da se i oni predaju ili hapsiti. Ali bojim se da je plan drugaciji jednog, dvojicu godisnje izruciti i manipulisati tom cinjenicom. Znaci sledi nam jos 10-ak godina legalizma i brige za srpski narod po receptu poznatog "kuvara" i balkanskog kasapina SM a u izvedbi neobavestenih "patriota"...

Maki

pre 19 godina

Konacno da je shvacena ozbiljnost situacije u kojoj se nalazimo...Drugi generali bi trebali da slede primer.G17 Plus, Labus i Dinkic su shvatili ozbiljnost situacije i vaznost pominjanog datuma.To su ljudi koji imaju snagu, volju i viziju za nasu bolju buducnost.Sve sto rade rade za dobrobit ovog naroda i rezultati njihovog rada donose i donece nam mnogo doborog.

Kristijan

pre 19 godina

Napokon, napori Vlade su urodili plodom, a narocito napori Labusa i ostalih koji vuku ovu zemlju pravim (jedinim) putem ka Evropi. Treba postovati odluku generala da se dobrovoljno preda, ali i zahvaliti svima koji su sopstvenim naporima istrajali da dodje do toga.

IvanS

pre 19 godina

Mogao bih se sloziti sa g-dinom Djilasom jedino kada bi on isto trazio i za prethodnog ministra Mihajlovica. Slozio bih se i za konstataciju o DSS-u, kada bi isto pitanje bilo postavljeno i DS-u. Zasto DS ne obavesti narod da ce, ukoliko budu izabrani na sledecim izborima, odmah pohapsiti i Hagu isporuciti sve optuzene pred Tribunalom?
Neki od nas ipak nisu zaboravili prethodni period vladavine DS-a i miting podrske cetvorici generala, iako na tom mitingu nismo ucestvovali.

Dorcolac

pre 19 godina

Dobar potez Kostunice, iako ova predaja, kao i ostale, nece doneti Srbiji nikakav boljitak. Samo jos pritisaka i ponizavanja, dok napokon neko ne kaze 'ne' tom cirkusu u Hagu.

Slavica NS

pre 19 godina

Prvo su nas ilegalno bombardovali, a sad nas lagano, uz podsmeh, ponizavaju. Zar iko misli da cemo izrucenjima svojih oficira zaraditi necije postovanje? Pa nijedna normalna drzava to ne bi radila. Samo ce se sve vise izivljavati, jer vide da bolje i ne zasluzujemo.

Alexandar

pre 19 godina

Necu da aplaudiram nekome ko se tako poigravao nacijom kojoj pripada. Necu aplaudirati ni onima koji ce se kasnije "setiti" da su patriote i da se zbog toga predaju.

Nesica Sid

pre 19 godina

Gospodo draga, potez predaje je veoma znacajan i za svaku pohvalu, ali da je herojstvo - nije. Da bi bilo herojstvo i general Lazarevic i ostali haski optuzenici bi se predali odmah nakon objavljivanja optuznica, a ne sad kad je dovedeno u pitanje medjunarodnog statusa nase drzave, kad je doveden upitanje opstanak 8 miliona ljudi, zbog herojstva? Zbog inata? Ma HAPSITE Ih sve redom i milom i silom.
Svaka cast gospodi iz G17 plus, da njih nema ova nasa jadna drzava bi bila u 19 veku. Svaka cast Labuse! Iako se ne predaju ostala dvojica, rusite Vladu.

Ana

pre 19 godina

A ovaj Kostunica se pozdravlja s njim, ko da je u najmanju ruku dobitnik ne znam kakve nagrade... Pa covek je, bre, optuzen za ratne zlocine, odakle MORAL predsedniku Vlade da dragoceno vreme trosi na takva oprastanja!!?? Sto ne primi nekog od mladih naucnika??

Snezana

pre 19 godina

Alal vera Labusu i Dinkicu. Bez njih nista. Lazarevic je shvatio da odbrana zemlje i casti nije jedino moguca oruzjem. Nadam se da ce i ostali generali poci ovim primerom i prestati da sopstveni narod, 8 miliona, drze kao taoce. Posle svih desavanja u protekloj deceniji XX veka mislim da smo zaluzili bolji i mirniji zivot.

Enver Kelmendi

pre 19 godina

General Lazarevic, sudeci po komentarima, dobio vise pozitivni epiteta, kao:casni oficir, heroj, junak, vitez i sl. On,mozda i nema veze sa "hladnjacem" ali izbeglicke kolone morao da vidi. Mitrovcani u koloni su isli, prema Morini (granicni prelaz za Albaniju) skoro do Djakovice (110 km.) pa posle nedelju dana pesacenja morali natrag, jer je bilo ispunjen broj izbeglih. Uz put je bilo Srbski vojnika i oficira, a to je gen. Lazarevic morao da zna, ili mozda nije bio"informisan".

MagnusPyke

pre 19 godina

Kao po starom dobrom obicaju opet kasnimo. Izgubljeno je dosta vremena i sada se vracamo na pocetak.
Ne slazem se da je gen. Lazarevic neki junak ili heroj, sluzio je zlog gospodara. Imao je veliku sansu da se resi istog tog zlog gospodara jos '98 godine i udje u istoriju naseg naroda kao castan covek ali nije imao dovoljno hrabrosti ili pameti.

nije sve kao sto pricate

pre 19 godina

Ako isporucimo generale, nista nam lakse nece biti. Ima mnogo gorih stvari koje se desavaju (u svijetu) u posljednih nekoliko godina, i niko neodgovara za to i nece odgovarati. Ja nikada necu ici u nasu vojsku bas iz tih razloga, da me neko pljuje i izrucuje nesto sto nisam kriv, i siguran sam da se nijedan general nece opravdati, ne zato sto su krivi, nego zato sto se to svidja zapadu. Pitam ja Vas, zasto nijedan general ruske armije nije osudjen od strane zapada za rat u Ceceniji? Odgovor: pa sighurno zato sto respektuju Rusiji, a kod nas svaka susa ima za pravo da pljune generala, samo zato sto se nalazi na Haskoj optuzenici, i misleci da ce nam poslije toga biti bolje. Zato nam se sve ove ruzne stvari i desavaju, sto smo takav narod, bolje nismo ni zasluzili.

Dragan, N.Beograd

pre 19 godina

Treba uporediti postupak i posledice koje ce doneti postupci generala Lazarevica sa jedne strane i postupke i posledice jednog Pavkovica i Lukica po Srbiju i Gotovine po Hrvatsku. Sa jedne strane imamo generala koji je shvatio da 8 000 000 gradjana Srbije ne mogu biti taoci jedne propale politike i sa druge strane imamo nekolicinu autisticnih persona koje se ne libe da svoj licni interes stave ispred patnji miliona gladnih civila. Sve one koji misle da je hrabar postupak generala Lazarevica kukavicki cin koji nije dosao u pravo vreme treba poslati Pavkovicu, Lukicu i Gotovini koji su spremni da zrtvuju kompletno stanovnistvo drzava koje su ih hranile i oblacile dugi niz godina zarad svojih sebicnih interesa. Pa nek njima objasne svoje stavove na osnovu kojih izjednacavaju hrabar postupak Lazarevica sa kukavickim bezanjem Pavkovica, Lukica i Gotovine.

Bane KG

pre 19 godina

Generale, svaka cast.Do sada sam o Vama imao drugacije misljenje, a od danas Vam se divim. Ovim postupkom ste dokazali da ste covek koji voli svoju drzavu i svoj narod.
Gospoda iz Haga bi mogla ovakav cin generala Lazarevica da nagrade time sto bi mu dozvolili da se brani sa slobode. Na taj nacin bi, mozda, privoleli jos nekog na dobrovoljnu predaju.

Deki

pre 19 godina

Alal Vam vera generale. Srbija Vas nece zaboraviti!!! Svaka cast i premijeru Kostunici, Uprkos velikim pritiscima, uspeova da sacuva mir u zemlji i da ispuni medjunarodne obaveze Srbije!

asanin djordje

pre 19 godina

mislim da je ovo pravo resenje sad drzava ne sme da zaboravi na njega,a ostalim generalima da da rok od 5 do 10 dana pa ako se predaju da drzava stane iza njih a ako ne onda hapsenje.

Vlada, California

pre 19 godina

Mislim da je general Lazarevic nije ni imao mnogo izbora. Ovako je sebi olaksao poziciju pred sudjenje. Dobra taktika.
Smatram da je odlicno radio svoj posao, bio posten i sposoban oficir - barem sam takav utisak stekao tokom rata na Kosovu, gde sam proveo deo svog vojnog roka 1999.
Srbija ce mu pomoci onoliko koliko joj drugi kazu da sme, tako da on treba da se osloni na sebe i zaboravi na sve "velike" reci ovde.

Dr. Dragan Stevanovic - Nemacka

pre 19 godina

Veoma castan potez! Ma koliko se dugo cekalo na ovo, ipak mu se mora odati priznanje. Iako ne znam da li je zaista kriv ili ne, sigurno je prikupio puno simpatija. Cinjenica je da su na KiM cinjeni zlocini, sa obe strane, a da nova vlast u Srbiji posle 5. oktobra (Djindic, Zivkovic) nije imala hrabrosti ili dovoljno moralne snage da pokrene istragu za rasvetljavanje srpskih zlocina. Mislim da je to pravi razlog podizanja optuznica protiv generala, a ne stvarne cinjenice o njihovoj krivici. No, umesto preuranjenih zakljucaka, sacekajmo sudjenje.

Dusan

pre 19 godina

Procitao sam nekoliko komentara i ne mogu da ne odreagujem.Naime, zar je moguce da se pojedinci dive "herojskom" poduhvatu pomenutog generala.Da li cete se diviti i Ratku i Radovanu kada tamo odu?Da li cete se diviti i ostalima koji su za par dana uspeli da ubiju i do 8 hiljada ljudi?Ili cete se zgrazavati vasem "Voji" koji pregovara umesto da postuje zakone i hapsi zlikovce."Casni generali" :-) sramota. Ali kako je celo drustvo poludelo i ne cudi me

skundra

pre 19 godina

Skidam kapu generalu Lazarevicu.Moje duzno postovanje prema njemu, jer se pravi patriotizam pokazuje danas u miru, kada je potrebno Srbiji dati put ka buducnosti!

marko

pre 19 godina

Sta se primate?! Ovo je namestaljka Voje Kostunice kako bi imao alibi da u narednih godinu dana nikoga ne posalje u Hag, ne daj Boze da hapsi, a s druge strane stvorio utisak kod naroda o dobroti i pozrtvovanosti nevinih generala. Sramota!
Da je ovo neka drzava, svi bi odleteli u Hag u istom avionu odjednom.

Stamatovic Svetlana

pre 19 godina

Ovo tek je zrno , daleko smo od pogace. Nego , sta je sa Mladicem? Ta zabetina mora da se proguta prva jer je najveca.

Draga

pre 19 godina

Poremeceno je u ovoj zemlji sve, pa tako treba shvatiti pohvale i cestitanja generalu i Kostunici.Bravo sto je ucenjeni covek morao dobrovoljno da se preda? Bravo sto Vlada saradjuje sa zlocincima i ne radi svoj posao(hapsi optuzene)? Postena, moralna i casna odluka? Da li mislite da smo bas svi budale?

Krule

pre 19 godina

Zaista je dobro sto se Lazarevic dobrovoljno predao, mada bi za nasu buducnost bilo daleko efikasnije da sve te ratne zlocince pohapsimo i posaljemo u Hag bez mnogo price i pregovora. Prvo, tako ce nas drugi vise ceniti. Drugo, bar neko apstraktno znacenje pravde bi bilo zadovoljeno, iako nikada necemo vratiti voljene zrtve onima koji ih sada oplakuju. I trece, ne bi ostajalo prostora za naivne da pomisle kako Vojislav Kostunica ima ikakve politicke sposobnosti.

nenad

pre 19 godina

Znate kako , naravno da niko ne voli Hag , ali covek ako je nevin to ce i da dokaze , nije mi jasno sta se cekalo, a ne mislim da je patriotski cin. Da je pravi patriota on bi se odavno predo , a ne bi ovoliko kalkuliso i racuno , te ocu te necu , pa nisu oni mlade pred udaju. NE ZABORAVITE HAG SU STVORILI TRI RATNA DRUGA ALIJA ,SLOBA I FRANJO .A da su se opekli to sada Sloba oseca na svojoj kozi , i treba i svako ko je tamo treba sto su ga slusali ,narod nije kriv zbog toga ,toliko hvala

rasa

pre 19 godina

Vodili su nas u propast, uništili su zemlju, uništili su mnoge živote, IZGUBILI su ratove i šta sad? Da ih volimo? pravimo od njih heroje? Drugovi kada nismo mi mogli da vam sudimno i crkva, jer smo nesposobni, pravac kod vašeg šefa koji vas je na to nagovorio i instrirao. Ama daj te sjašite sa naših grbača!

Nikola

pre 19 godina

Vec duze vreme u DSS-u bliskoj stampi kruzi prica o famoznih 500.000.eura koji se nude "dobrovoljcima"! Nije tesko naslutiti koji je motiv predaje Lazarevica, kao i zasto mnogo bolje situirani Pavkovic ne pomislja na "dobrovoljnu" predaju, ali me interusuje da li ce se drzavni organi gonjena pozabaviti ovom mogucom zloupotrebom polozaja Kostunice i njegovih najblizih saradnika?!!

Goran

pre 19 godina

Uzivali sve privilegije jer su cuvali drzavu a kada su je trebali sacuvati rasturili su ih vatrogasci sa smrkovima i lovci sa sacmaricama... Svi mi izazivaju nelagodu u stomaku a od svih njih ipak taj Lazarevic mi je licio na oficira koji ima petlju a ne kao taj Pavkovic.

brane

pre 19 godina

Doslo vreme da i generali budu dobromorci.
Nisu mi jasni oni sto hvale Kostunicu sta je do sada cekao!? Sada smo jos vece budale nego sto smo bili! Ispada da sami ne mozemo nista da uradimo dok nam neko iz sveta ne pripreti sankcijama i ko zna cime jos! Bas smo bagra!