1. Kurdi su u više navrata odbili Asada i predloge o integraciji u sirijski vojni sistem. Sve to na nagovor USA i pod parolom da im je USA saveznik. Srećom nije postojao sukob između sirijske vojske i Kurda već su i jedni i drugi delovali protiv ID i njenih derivata, ali nije postojala ni nikakva dublja saradnja. Sada Kurdi pristaju na saradnju sa Asadom nakon sto su ih Ameri zavrnuli i ostavili na vetrometini nadolazecim turskim snagama i ID koja je pokušala novo budjenje. U ovoj situaciji niko ne može da me ubedi kako je potez USA na bilo koji način pošten. Kurdi su branili svoje, branili su ekstremizmu da zavlada i raste i za to vreme nisu na bilo koji način delovali protiv Turske. Suština je da im je USA obećala autonomiju i da sada gaze sopstvene reci puštajući Turke da ih satiru.
  (Samo kažem, 17. oktobar 2019 07:07)

  # Link komentara

 2. Poštujem Američka dostignuća u nauci i tehnologiji ali ovo što rade vojno i obaveštajno, pa ovo je za svaku osudu, kompletno Američku vojsku pokreće, prave ratove i invazije 2 lobija, lobi trgovaca oružjem i lobi trgovaca naftom i gasom.To su takvi nasilnici ceo svet oni tlače, od bogatih država traže pare za ratove koji su u interesu malog broja ljudi.Sve pod parolom borba protiv terorizma, više neznam dali su ovi ljudi koji ginu stvarno teroristi ili su borci za svoju slobodu i za nju živote daju, opšti haos vlada u svetu, Jemen, Huti 5 godina ginu civili od brutalnih napada Saudiske Arabije, i onda oni uz nečiju pomoć zapale naftna polja u SA i ceo svet to počne da osuđuje, bitnija naftna polja od njihovih života hiljade civila poubijano bez objave u medijima, ali naftna polja su bitna.KUDA OVO VODI?????? DA LI SU TERORISTI STVARNO TERORISTI ILI BORCI ZA SLOBODU I DOSTOJANSTVO??????? ČINI MI SE DA KRUPNI KAPITAL GUTA NEDUŽNE LJUDE??????
   (Toza, 17. oktobar 2019 07:06)

  # Link komentara

 3. coveka se ludo zabavlja verovatno je na isti nacin vodio svoja preduzece po principu and sto da NE probam
   (dejan, 17. oktobar 2019 06:10)

  # Link komentara

 4. Meni je mnogo interesantnije da sada Asad šalje vojsku da brani Kurde od Turaka. Lud -> zbunjenog.
  (Locutus, 17. oktobar 2019 03:12)

  # Link komentara

 5. Ovakvo lupetanje iz dana u dan od lidera koji obavlja jednu od najbitnijih funkcija na planeti... Da se krstiš i levom i desnom.
  (Dankan, 17. oktobar 2019 02:07)

  # Link komentara

 6. "SAD će same koristit svoje vojne resurse prema svojim potrebama..." drži se onog što je i rekao u inaoguracionom govoru i posve je u skladu sa ideologijom snaga koje su na vlasti u SAD. A to da SAD imaju saveznike, pa su nešto izdali, nigde ni sa kim SAD nemaju ugovor o savezništvu, niti postoji lista saveznika, ili bilo šta slično, koriste termin KAO SAVEZNIK, ali SAD saveznike nemaju, to nije njihova politika. Oni pronalaze grupe koje mogu da podrže ostvarivanje njihovih ciljeva, ali saveznika nemaju, to je način borbe, metodologija obračunavanja. Drugo, Turska je odviše važna zemlja prema tome gde se nalazi i niko to ne želi da baci. Da je neko drugi oborio Ruski avion bio bi spaljen, ali ovi trguju. Jedini kojima stvarno smeta Turska jesu evropljani, jer kad Erdogan završi na bliskom istoku okrenuće se prema Evropi. A SAD se neće ticati ni kada se mi vratimo na Kosovo, niti kada Hrvatska pocepa BiH, ni kada se Madjarska i Rumunija dohvate, a Poljska okoristi. SAD ima svoju igru sa Kinom, Rusijom i EU. Ne može da arči trupe na boraniju od koje nema vajde (boraniju koja može eto da se igra sa peskom).
  (amerika na prvom mestu, 17. oktobar 2019 00:13)

  # Link komentara

 7. Kakav ludak!
  (Pišem po zadatku, 16. oktobar 2019 23:59)

  # Link komentara

 8. Koji je ovo fucking samozivi idiot!
  (Aleksa Mudri, 16. oktobar 2019 23:03)

  # Link komentara

 9. Trump je veoma pametan,samo bi lud covek izmedju Turske i Kurda izabrao Kurde. Sta Amerika ima od Kurda? Nema nista,oni su narod bez drzave,bez prave armije,ekonomije,bilo cega. A Turska je clanica NATO,sa drugom kopnenom armijom u savezu,na strateskom mestu,sa vaznom americkom bazom Indzirlik,sa 10. ekonomijom na svetu. Cak ni Amerika ne sme puno da zateze odnose s Turskom. Lupice im neke male sankcije,nece im izruciti Fetulaha Gulena iz Pensilvanije,malo ce trtljati o ljudskim pravima i to je sve. Pravda jeste na strani Kurda,ali zivot nije pravedan i fer,to smo valjda do sada svi naucili.
  (Oliver, 16. oktobar 2019 22:53)

  # Link komentara

 10. hahahahaahaha, kralj hahahahahahahaha
  (ccc..., 16. oktobar 2019 22:50)

  # Link komentara

 11. Zaključak: ako su ti SAD neprijatelj, ne valja, ako su ti prijatelj onda je to definitivno pogubno.
   (RexLex, 16. oktobar 2019 22:46)

  # Link komentara

 12. Car.
  (ratar, 16. oktobar 2019 22:42)

  # Link komentara