Ponedeljak, 07.10.2019.

20:17

"Ako Kina, Indija i Rusija ne priznaju Kosovo, Kosovo neće biti država. Srbiju dobro poznajem"

Imenovani šef diplomatije EU Žozep Borel kaže da dijalog Beograda i Prištine predugo traje.

Izvor: Tanjug

"Ako Kina, Indija i Rusija ne priznaju Kosovo, Kosovo neæe biti država. Srbiju dobro poznajem" IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

62 Komentari

Sortiraj po:

istina

pre 4 godine

Palestinu priznaju kao državu Kina, Indija i Rusija ali NE priznaju SAD, Velika Britanija, Francuska, Italija, pa i Borelova država Španija, Nemačka i td.

I šta imamo?

Da li je Palestina država ili nije?

Pa nisu to kriterijumi koji dokazuju ko jeste država i ko nije.

Apsolutna večina profesora međunarodnog prava prihvata kriterijume iz Konvencije u Montevideo (Urugvaj) iz 1933 godine o "pravima i dužnostima država" a ti kriterijumi uopšte ne kažu da država postoji samo ako je priznata od Kine, Indije i Rusije.

Kosovo ispunjava SVIH tih 4 kriterijuma državnosti u toj konvenciji i to je mera za dokazivanje državnosti a ne priznanje od pojedinih država.

Joker

pre 4 godine

jesmo li ratovali ? jesmo .
jesmo li odbili predlog u Rambujeu? jesmo.
jesu li nam rekli uzećemo(SAD) ? jesu
jesu li uzeli ? jesu
jesmo li potpisali kapitulaciju?jesmo
jesmo li napustili teritoriju? jesmo
jesu li se Srbi razbežali odatle ? jesu .
jesmo li im dali kuće, posao ? jesmo .
hoće li se oni vratiti na Kosovo? neće.
jel imamo zakonodavnu i izvršnu vlast na KiM ? Nemamo
jel imamo vojsku, školstvo i zdravstvo na KiM ? Nemamo .
Da li sada na prostoru KiM postoje : zakonodavna, izvršna vlast, školstvo, zdravstvo? neki ekonomsko privredni odnosi? Postoje.
i o čemu pričamo ?

o tome da je KiM Srpsko . To može jedino ratom, a za rat je potrebno:

1. podrška minimum 2 Velike sile.
2.Jaka privreda
3. Sposobni političari
4. Stanovnici koji bi hteli ići u rat
5. jaka vojska
6. interes neke velike ili nekih Velikih sila.

Hoće li se to desiti ? Neće.

The end.

Bole Bosanac

pre 4 godine

Meni ovo oko priznanja nije jasno, najbolje se to vidi na primjeru BiH, Imenovane države su BiH priznale dosta davno, priznanje i značaj priznanja se tretira kao švedski stol, pa dajte jednom narodu recite je li priznanje važno ili nije. Dodik u Bosni dobija izbore na nipodaštavanju priznanja BiH od cijelog svijeta. Jedino istina može biti da se srpski narod u BiH sistematski laže, ja drugo objašnjenje ne vidim. pozz

Јабучило

pre 4 godine

Мене забрињава преговарачки став Србије, где ми полазимо од компромиса, док друга страна полази од чврстог става да им не пада на памет да се враћају под окриље Србије. Такође, наши морају под хитно да уводе Српску у једначину, па и да се преиспита могућност изласка на море.

Маре

pre 4 godine

Da se razjasni ubistvo žetelaca i procesuiraju počinioci, da se razjasni žuta kuća i procesuiraju počinioci. Da se rasformira nelegalna vojska *kosova. E onda dolazi porez koji gradjani sa te teritorije godinama nisu plaćali...republički budzet je pravio infrastrukturu, puteve, bolnice, institucije, taj novac treba da se vrati kroz porez i prihode. Spomenite amerima porez koji nije plaćan pa da vidite kako će reagovati !!

Rom

pre 4 godine

Indija ne priznaje kosovo kao samostalnu drzavu,zbog pakistanskog pitanja I naravno zbog nas Roma.Provereni znam da im zameraju I na proterivanju oko 100.000 Roma sa kosova!

Biba

pre 4 godine

"Srbiji nije u interesu sto Kina i Rusija ne priznaju Kosovo. Naprotiv, to samo steti Srbiji. Pa ni Kina ni Rusija nisu Evropa"

Nisu u Evropi al svu vazni igraci u svetskoj politici s pravom veta. Bolje se zapitajte sta je sa 5 EU zemalja koje ne priznaju Kosovo, kako planirate u EU kad vas deo EU ne priznaje, deo NATOa vas ne priznaje? Ako vam je cilj bila samoizolacija, postigli ste ga.

joj

pre 4 godine

Питам се да ли на албанским порталима већина пише да Косово није држава као што овде ми пишемо у већини да јесте. Један напише да Срби чине 1.5% становништва а на изборима освоје 6%.Други пише да је глас САД јачи од гласова Кине и Русије. Нисам сигуран иако сам с естан ко је и даље број 1 у свету. Трећи да је доле превише Албанаца који нас неће. Па ни Мађари нас нису хтели па су навикли да живе са нама.

Džoni

pre 4 godine

Meni samo nije jasno zašto bi Kosovo bilo samostalna država i zašto su to ove države priznale? Albanci već imaju svoju nacionalnu državu Albaniju i po mom mišljenju ti Albanci sa Kosova bi po logici stvari trebali da teže da se pripoje Albaniji, ako su se već borili za odvajanje od Srbije, kao što bi i Republika Srpska prirodno trebala biti priključena Srbiji? Nema mnogo nacija u Svetu da imaju dve ili više država, a praviti neku novu Kosovsku naciju je tek budalastina? U svakom slučaju Kosovo kao državu nikada ne treba priznati pa taman da nikada ne uđemo u EU.

Бинср

pre 4 godine

Не видим у чему је проблем? Косово је Србија и ето споразума. То каже и повеља УН 1244 и Устав Републике Србије..Дакле ситуација је чиста..

Runolist

pre 4 godine

Čovek objasnio..Sad treba insistirati nepokolebljivo na savezu srpskih opština, manastire, posede i manastirski zemlju, imovinu i sve na sta imamo tapiju i katastru . Ne odustajati od toga pa onda pregovori dalje i pustiti siptare da se udave u svoja govna . Jer njih ni Albanija neće. To su price za malu decu. Siptari sa Kosmeta ne žele da im Tirana upravlja a Albanci mrze siptare sa Kosmeta . Svako ko je jednom bio u Albaniju to zna. Njihova ljubav je samo za televiziju.

Mile okati

pre 4 godine

Spanija I'ma Kataloniju i Baskiju , Rusija ima Ceceniju i Dagestan , Indija Kasmir a Kina Tibet . Naravno da te zemlje nikad nece priznati Kosovo jer bi imali problema u svojoj kuci .

Albanac

pre 4 godine

Kosovo i Albanci nemaju ama bas nista sa Kinezima ,Rusima ,i Indijom molim boga da nas nikad ne priznaju da ne mogu nikada da udju na Kosovo ,Kosovo je onim gradjanima sta su juce glasali i sta zive tu . ,,,ostalo je samo politika ,Kad bi mene pitali ja ne bi nikad trazio da Kosovu udje u UN jer su tu gazde samo 4-5 drzave ostali su sirce od drzave .Molim da mi se komentar objavi svako ima pravo da kaze sta misli .

realnost

pre 4 godine

Ovaj gospodin Borel očigledno ima problema u shvatanju ko jeste i ko nije država.

Ima problema jer NIGDE, ama baš NIGDE ne piše da jednu teritoriju mora da priznaju Kina, Indija i Rusija da bi bila država.

SVAKI student prava bi se smejao sa ovim gospodinom i ovim neznanje pokazao da ne zaslužuje bilo kakvu poziciju u EU.

Da bi malo o tome razume bilo bi poželjno da PROČITA knjige o međunarodnom pravu poznatih profesora sveta i da vidi kakve gluposti priča.

tushi pe

pre 4 godine

a da nije država ne bih reko
najpre veruje li neko normalan da neko drugi vlada kosovom(srbija).
ako dođete na administrativnom liniju
moraš da prođeš baš ko granicu.
ako gledaš spoljnu politiku ,vode sami
samo tu srbija samo ometa gde može,ali i ne vlada.
nije u pitanju kinezi indijci i rusi da ako oni kažu da nije neče biti,nego i ako oni dođu na kosovo moraju uči sa pasošem i vizama.

Yasna DJOKIC DJOKIC

pre 4 godine

Problem za gospodina Borella nastace ako predsednik Pedro Sanchez PRIZNA pravo Kataloniji da proglasi jednostranu nezavisnosti, premda bi to bio vise problem licne prirode jer EU ima dosta jedinstvena anti srpski stav.

Biba

pre 4 godine

Ovako je najbolje. Ni tamo ni ovamo, za njih drzava za nas pokrajina. Ja sam za zamrznuti konflikt i neku vrstu ignorisanja, kao Kipar npr sto ne haje mnogo za to sto im skoro polovinu ostrva drzi turska republika Severni Kipar. Nit zure da resavaju problem niti se pregovara.

nex

pre 4 godine

Kasno detinjstvo, rana mladost, najlepsa mladost, zrela mladost, poznija mladost i evo sredovecnost mi prodje, a pitanje Kosova jos aktuelno.
E, pa nece ga majci vise! Boze zdravlja, iduce godine...
Necu da malerisem. Od sve muke sam i sujeveran postao.

week

pre 4 godine

politika Kosova i Bosne i ne sme da se razdvaja sve što Albanci traže na Kosovu to Srbi moraju da traže u Bosni i onako nikad nećemo ići u Evropsku uniju Pa hajde da iskoristimo prirodne blagodeti Poznato je da u Bosni živi jedan koma dva miliona srba i da mogu napraviti veliki problem kad god hoće malo pustiš Dodika sa lanca da talasa a vamo ćeš dobiti zauzvrat neku uslugu.

alban

pre 4 godine

Srbiji nije u interesu sto Kina i Rusija ne priznaju Kosovo. Naprotiv, to samo steti Srbiji. Pa ni Kina ni Rusija nisu Evropa, nijedna od njih nije clanica Evropske zajednice niti ce ikada biti. Sa druge strane, Srbija se ne moze oklanjati na te drzave jer Srbija trazi i hoce da bude clan Evropske zajednice jer zivi na tlu Evrope. Ako Srbija ne prizna Kosovo, onda je samo Srbija gubitnik, jer nece je nikada primiti u Evropi, dok Kina i Rusija ne gube nista, one ionako gledjau svoje interese i to nema veze sa Srbijom.

C i n i k

pre 4 godine

Neki misle da bi SRB mogla da lobira da u slucaju razgranicenja i sporazuma sa albancima velike sile sa istoka u SB bar budu neutralne.
Ali ja msm da Kina i kad bi SRB priznala Kosovo to verovatno ne bi uradili zbog Taiwan/a.
India i Brasil jesu mnogoljudni ali nisu stalne clanice SB.
Ali Kosovo Spanija,Kipar,GR,Slovacka i Rumunija nece nkd priznati iz ociglednih razloga,naravno ne zbog nas.
Takodje, Kosovo nkd nece priznati ni Izrael, zbog svojih razloga,nisu to uradili cak i kada ih je svojevremeno Hilari Rodam Clinton pozvala da to urade.
Sto se mene tice naravno da je stvar na Kosovu zavrsena to jeste tacno ali nece Kosovo dobiti bas nista ako ne popusti,ako ne dodje do razgranicenja i zastite spomenika srpske kulture, Kosovo ce ostati ni ovamo ni tamo,tj.nigde.
Ja msm da bi bilo ok da sever ostane u SRB a da im damo Presevo sa tom vecinskom albanskom populacijom,i nakon toga ako ne podignemo zid na granici ko Trump sa Mexicom,bice velikih problema..

G

pre 4 godine

A zasto nije doveden kredibilitet i integritet gospodje Mogerini-cija je zemlja priznala Kosovo?!?! Pola sveta priznalo a pola nije I sada po prvi put dolazi neko iz zemlje koja nije priznala I odma problem.

nekitamoneznasgati

pre 4 godine

Ramzan KaAdirov je bio vođa ustanika u Drugom čečenskom ratu. Prema njegovoj sopstvenoj izjavi, pozvao ga je Putin i rekao mu je sledeće. Čečenija neće biti nezavisna. Rusija će sve svoje snage usmeriti ka smirivanju situacije u Čečeniji. To znači da će poginuti 20.000 Čečena, ali Čečenija će biti pod ruskom vlašću. Kadirov je razumeo poruku i prihvatio da bude lojalan Putinu. Zauzb+vrat je dobio mesto predsednika vlade Čečenije i veliku autonomiju za Čečeniju unutar ruske federacije. Čečenski teroristi su nekolio godina posle toga izveli užasne terorističke napade sa desetinama žrtava- škola u Beslnu, pozorište Dubrovka u Moskvi, ali Rusija i Putin su bili nepokolebljivi. Pobili su sve teroriste.
Srbija može jedino na ovaj način da reši problem Kosova. Osnovi preduslov je slabljenje moći zapadnih sila koje održavaju nezavisnst Kosova. I zato, strpljenje je najjače oružje koje Srbija ima. Bitka za Kosovo treba da se vodi decenijama, sve dok se moćni šiptarski saveznici ne povuku. Uostalom, Srbija je čekala 500 godina da Turska toliko oslabi da bi njeno oslobođenje bilo moguće.

Realno gledano

pre 4 godine

Ako im ne uspe da uđu u UN oni će naći rešenje u ujedinjenju sa Albanijom. Pod šapu Beograda sigurno neće. 95% Albanci, 1.6% Bošnjaci, 1.5% Srbi i ostalo na razne manjine. I to bi mi kao uterali u Srbiju? Osim tih 1.5% Srba drugi niko neće da se vrati. Zato Kosovo je za nas gotova priča.

pozdrav iz Bostona

pre 4 godine

Kina, Indija, Rusija, Indonezija, Brazil, Meksiko, Nigerija, Spanija, Argentina...postoji par sajtova sa mapama i tacnim brojem ljudi, a taj broj premasuje 5,5 milijardi ljudi.

tumac

pre 4 godine

@Nikola:

Nisi razumeo sustinu njegove izjave. Ako se Kina i Rusija kao stalne clanice Saveta bezbednosti protive nezavisnosti Kosova glasanje o clanstvu Kosova u UN nikada nece stici na dnevni red Generalne skupstine, iz prostog razloga sto Savet bezbednosti sastavlja dnevni red Generalne skupstine. Cak i kada bi 2/3 zemalja clanica UN priznalo Kosovo (malo verovatno) bez dozvole Saveta bezbednosti o clanstvu Kosova u UN se ne moze ni raspravljati na Generalnoj skupstini, kamoli glasati. S druge strane, Srbija moze cak u jednom trenutku i da prizna Kosovo, vidimo da sve ide u tom smeru. A moze i Rusija kako bi zastitila svoje interese na Krimu. Medjutim, Kina nece nikad, jer kada bi to uradili sledeceg dana bi Tajvan, Tibet i Hong-Kong u isto vreme proglasili nezavisnost. Tako da od te price nema nista, Kinezi ce na kraju ispasti najveci Srbi u UN, pazite sta vam kazem!

Miki

pre 4 godine

Kosovo država najviše je u interesu Srbije,jer Kosovo može jednog dana da mu je dosta i ujedini sa Albanijom,i šta čemo mi onda.Kosovo nije ko Katalonia,Katalonia nema maticu.

Perperius

pre 4 godine

Jao, hajde ako oni ukinu takse, mi ćemo još jedan ustupak da im napravimo. To je baš super deal (sto bi vi zapadnjaci rekli).
Kako bi to bilo lepo, ja sanjam o tome. Možemo i da zamolimo Prištinu, nije problem.
Srpski narod nikad nije bio ponizan niti zaplašen mnogo jačim silama! Ko god je krenuo na nas, nije dobro prošao. Manite se.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sikter, more!, 7. oktobar 2019 20:34)

Smisliće Albanci nešto novo. Ne možemo mi više popustiti Albancima koliko oni nas mogu uslovljavati.

Mandrak

pre 4 godine

Samo ne treba nasedati na staru taktiku pomeranja gol linije kojom Amerika podučava Albance. Kao, prvo ti traže 1000 evra, pa kad ti kažeš da nemaš, onda ti traže 100 evra i ti kao misliš dobro si prošao. Ne, imaš 100 evra manje!

Maksimilijan

pre 4 godine

Da li će Borelu kao državljaninu zemlje koja nije priznala Kosovo biti potrebna viza za ulazak na Kosovo, kao recimo državljanima BiH?

Шид навија за ЗВЕЗДУ !!!

pre 4 godine

Браво господине Борел !!! Знам да то радите због Каталоније, али још једном браво. Надам се да ћете истрајати у вашој идеји.

Sikter, more!

pre 4 godine

Jao, hajde ako oni ukinu takse, mi ćemo još jedan ustupak da im napravimo. To je baš super deal (sto bi vi zapadnjaci rekli).
Kako bi to bilo lepo, ja sanjam o tome. Možemo i da zamolimo Prištinu, nije problem.
Srpski narod nikad nije bio ponizan niti zaplašen mnogo jačim silama! Ko god je krenuo na nas, nije dobro prošao. Manite se.

Mungos

pre 4 godine

Zasto vlada Republike Srbije ne proglasi teritoriju AP KiM kao okupiranu i zasto se ne tuzi NATO pakt za agresiju na tadasnju SR Jugoslavju?! Ima li ko pametan da odgovori?!

nikola

pre 4 godine

Pa naravno...Rusija,Kina, Indija pa jos Brazil,Meksiko, Iran, Juznoafricka Republika,Spanija,Grcka, Ukrajna,Rumunija i niz drugih smatraju da Kosovo nije drzava.O cemu da pregovaramo?

tumac

pre 4 godine

@Nikola:

Nisi razumeo sustinu njegove izjave. Ako se Kina i Rusija kao stalne clanice Saveta bezbednosti protive nezavisnosti Kosova glasanje o clanstvu Kosova u UN nikada nece stici na dnevni red Generalne skupstine, iz prostog razloga sto Savet bezbednosti sastavlja dnevni red Generalne skupstine. Cak i kada bi 2/3 zemalja clanica UN priznalo Kosovo (malo verovatno) bez dozvole Saveta bezbednosti o clanstvu Kosova u UN se ne moze ni raspravljati na Generalnoj skupstini, kamoli glasati. S druge strane, Srbija moze cak u jednom trenutku i da prizna Kosovo, vidimo da sve ide u tom smeru. A moze i Rusija kako bi zastitila svoje interese na Krimu. Medjutim, Kina nece nikad, jer kada bi to uradili sledeceg dana bi Tajvan, Tibet i Hong-Kong u isto vreme proglasili nezavisnost. Tako da od te price nema nista, Kinezi ce na kraju ispasti najveci Srbi u UN, pazite sta vam kazem!

Mungos

pre 4 godine

Zasto vlada Republike Srbije ne proglasi teritoriju AP KiM kao okupiranu i zasto se ne tuzi NATO pakt za agresiju na tadasnju SR Jugoslavju?! Ima li ko pametan da odgovori?!

Maksimilijan

pre 4 godine

Da li će Borelu kao državljaninu zemlje koja nije priznala Kosovo biti potrebna viza za ulazak na Kosovo, kao recimo državljanima BiH?

Mandrak

pre 4 godine

Samo ne treba nasedati na staru taktiku pomeranja gol linije kojom Amerika podučava Albance. Kao, prvo ti traže 1000 evra, pa kad ti kažeš da nemaš, onda ti traže 100 evra i ti kao misliš dobro si prošao. Ne, imaš 100 evra manje!

nikola

pre 4 godine

Pa naravno...Rusija,Kina, Indija pa jos Brazil,Meksiko, Iran, Juznoafricka Republika,Spanija,Grcka, Ukrajna,Rumunija i niz drugih smatraju da Kosovo nije drzava.O cemu da pregovaramo?

Шид навија за ЗВЕЗДУ !!!

pre 4 godine

Браво господине Борел !!! Знам да то радите због Каталоније, али још једном браво. Надам се да ћете истрајати у вашој идеји.

Realno gledano

pre 4 godine

Ako im ne uspe da uđu u UN oni će naći rešenje u ujedinjenju sa Albanijom. Pod šapu Beograda sigurno neće. 95% Albanci, 1.6% Bošnjaci, 1.5% Srbi i ostalo na razne manjine. I to bi mi kao uterali u Srbiju? Osim tih 1.5% Srba drugi niko neće da se vrati. Zato Kosovo je za nas gotova priča.

Biba

pre 4 godine

Ovako je najbolje. Ni tamo ni ovamo, za njih drzava za nas pokrajina. Ja sam za zamrznuti konflikt i neku vrstu ignorisanja, kao Kipar npr sto ne haje mnogo za to sto im skoro polovinu ostrva drzi turska republika Severni Kipar. Nit zure da resavaju problem niti se pregovara.

Sikter, more!

pre 4 godine

Jao, hajde ako oni ukinu takse, mi ćemo još jedan ustupak da im napravimo. To je baš super deal (sto bi vi zapadnjaci rekli).
Kako bi to bilo lepo, ja sanjam o tome. Možemo i da zamolimo Prištinu, nije problem.
Srpski narod nikad nije bio ponizan niti zaplašen mnogo jačim silama! Ko god je krenuo na nas, nije dobro prošao. Manite se.

G

pre 4 godine

A zasto nije doveden kredibilitet i integritet gospodje Mogerini-cija je zemlja priznala Kosovo?!?! Pola sveta priznalo a pola nije I sada po prvi put dolazi neko iz zemlje koja nije priznala I odma problem.

week

pre 4 godine

politika Kosova i Bosne i ne sme da se razdvaja sve što Albanci traže na Kosovu to Srbi moraju da traže u Bosni i onako nikad nećemo ići u Evropsku uniju Pa hajde da iskoristimo prirodne blagodeti Poznato je da u Bosni živi jedan koma dva miliona srba i da mogu napraviti veliki problem kad god hoće malo pustiš Dodika sa lanca da talasa a vamo ćeš dobiti zauzvrat neku uslugu.

nekitamoneznasgati

pre 4 godine

Ramzan KaAdirov je bio vođa ustanika u Drugom čečenskom ratu. Prema njegovoj sopstvenoj izjavi, pozvao ga je Putin i rekao mu je sledeće. Čečenija neće biti nezavisna. Rusija će sve svoje snage usmeriti ka smirivanju situacije u Čečeniji. To znači da će poginuti 20.000 Čečena, ali Čečenija će biti pod ruskom vlašću. Kadirov je razumeo poruku i prihvatio da bude lojalan Putinu. Zauzb+vrat je dobio mesto predsednika vlade Čečenije i veliku autonomiju za Čečeniju unutar ruske federacije. Čečenski teroristi su nekolio godina posle toga izveli užasne terorističke napade sa desetinama žrtava- škola u Beslnu, pozorište Dubrovka u Moskvi, ali Rusija i Putin su bili nepokolebljivi. Pobili su sve teroriste.
Srbija može jedino na ovaj način da reši problem Kosova. Osnovi preduslov je slabljenje moći zapadnih sila koje održavaju nezavisnst Kosova. I zato, strpljenje je najjače oružje koje Srbija ima. Bitka za Kosovo treba da se vodi decenijama, sve dok se moćni šiptarski saveznici ne povuku. Uostalom, Srbija je čekala 500 godina da Turska toliko oslabi da bi njeno oslobođenje bilo moguće.

Yasna DJOKIC DJOKIC

pre 4 godine

Problem za gospodina Borella nastace ako predsednik Pedro Sanchez PRIZNA pravo Kataloniji da proglasi jednostranu nezavisnosti, premda bi to bio vise problem licne prirode jer EU ima dosta jedinstvena anti srpski stav.

C i n i k

pre 4 godine

Neki misle da bi SRB mogla da lobira da u slucaju razgranicenja i sporazuma sa albancima velike sile sa istoka u SB bar budu neutralne.
Ali ja msm da Kina i kad bi SRB priznala Kosovo to verovatno ne bi uradili zbog Taiwan/a.
India i Brasil jesu mnogoljudni ali nisu stalne clanice SB.
Ali Kosovo Spanija,Kipar,GR,Slovacka i Rumunija nece nkd priznati iz ociglednih razloga,naravno ne zbog nas.
Takodje, Kosovo nkd nece priznati ni Izrael, zbog svojih razloga,nisu to uradili cak i kada ih je svojevremeno Hilari Rodam Clinton pozvala da to urade.
Sto se mene tice naravno da je stvar na Kosovu zavrsena to jeste tacno ali nece Kosovo dobiti bas nista ako ne popusti,ako ne dodje do razgranicenja i zastite spomenika srpske kulture, Kosovo ce ostati ni ovamo ni tamo,tj.nigde.
Ja msm da bi bilo ok da sever ostane u SRB a da im damo Presevo sa tom vecinskom albanskom populacijom,i nakon toga ako ne podignemo zid na granici ko Trump sa Mexicom,bice velikih problema..

Бинср

pre 4 godine

Не видим у чему је проблем? Косово је Србија и ето споразума. То каже и повеља УН 1244 и Устав Републике Србије..Дакле ситуација је чиста..

pozdrav iz Bostona

pre 4 godine

Kina, Indija, Rusija, Indonezija, Brazil, Meksiko, Nigerija, Spanija, Argentina...postoji par sajtova sa mapama i tacnim brojem ljudi, a taj broj premasuje 5,5 milijardi ljudi.

Mile okati

pre 4 godine

Spanija I'ma Kataloniju i Baskiju , Rusija ima Ceceniju i Dagestan , Indija Kasmir a Kina Tibet . Naravno da te zemlje nikad nece priznati Kosovo jer bi imali problema u svojoj kuci .

Albanac

pre 4 godine

Kosovo i Albanci nemaju ama bas nista sa Kinezima ,Rusima ,i Indijom molim boga da nas nikad ne priznaju da ne mogu nikada da udju na Kosovo ,Kosovo je onim gradjanima sta su juce glasali i sta zive tu . ,,,ostalo je samo politika ,Kad bi mene pitali ja ne bi nikad trazio da Kosovu udje u UN jer su tu gazde samo 4-5 drzave ostali su sirce od drzave .Molim da mi se komentar objavi svako ima pravo da kaze sta misli .

Perperius

pre 4 godine

Jao, hajde ako oni ukinu takse, mi ćemo još jedan ustupak da im napravimo. To je baš super deal (sto bi vi zapadnjaci rekli).
Kako bi to bilo lepo, ja sanjam o tome. Možemo i da zamolimo Prištinu, nije problem.
Srpski narod nikad nije bio ponizan niti zaplašen mnogo jačim silama! Ko god je krenuo na nas, nije dobro prošao. Manite se.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sikter, more!, 7. oktobar 2019 20:34)

Smisliće Albanci nešto novo. Ne možemo mi više popustiti Albancima koliko oni nas mogu uslovljavati.

tushi pe

pre 4 godine

a da nije država ne bih reko
najpre veruje li neko normalan da neko drugi vlada kosovom(srbija).
ako dođete na administrativnom liniju
moraš da prođeš baš ko granicu.
ako gledaš spoljnu politiku ,vode sami
samo tu srbija samo ometa gde može,ali i ne vlada.
nije u pitanju kinezi indijci i rusi da ako oni kažu da nije neče biti,nego i ako oni dođu na kosovo moraju uči sa pasošem i vizama.

nex

pre 4 godine

Kasno detinjstvo, rana mladost, najlepsa mladost, zrela mladost, poznija mladost i evo sredovecnost mi prodje, a pitanje Kosova jos aktuelno.
E, pa nece ga majci vise! Boze zdravlja, iduce godine...
Necu da malerisem. Od sve muke sam i sujeveran postao.

realnost

pre 4 godine

Ovaj gospodin Borel očigledno ima problema u shvatanju ko jeste i ko nije država.

Ima problema jer NIGDE, ama baš NIGDE ne piše da jednu teritoriju mora da priznaju Kina, Indija i Rusija da bi bila država.

SVAKI student prava bi se smejao sa ovim gospodinom i ovim neznanje pokazao da ne zaslužuje bilo kakvu poziciju u EU.

Da bi malo o tome razume bilo bi poželjno da PROČITA knjige o međunarodnom pravu poznatih profesora sveta i da vidi kakve gluposti priča.

alban

pre 4 godine

Srbiji nije u interesu sto Kina i Rusija ne priznaju Kosovo. Naprotiv, to samo steti Srbiji. Pa ni Kina ni Rusija nisu Evropa, nijedna od njih nije clanica Evropske zajednice niti ce ikada biti. Sa druge strane, Srbija se ne moze oklanjati na te drzave jer Srbija trazi i hoce da bude clan Evropske zajednice jer zivi na tlu Evrope. Ako Srbija ne prizna Kosovo, onda je samo Srbija gubitnik, jer nece je nikada primiti u Evropi, dok Kina i Rusija ne gube nista, one ionako gledjau svoje interese i to nema veze sa Srbijom.

Joker

pre 4 godine

jesmo li ratovali ? jesmo .
jesmo li odbili predlog u Rambujeu? jesmo.
jesu li nam rekli uzećemo(SAD) ? jesu
jesu li uzeli ? jesu
jesmo li potpisali kapitulaciju?jesmo
jesmo li napustili teritoriju? jesmo
jesu li se Srbi razbežali odatle ? jesu .
jesmo li im dali kuće, posao ? jesmo .
hoće li se oni vratiti na Kosovo? neće.
jel imamo zakonodavnu i izvršnu vlast na KiM ? Nemamo
jel imamo vojsku, školstvo i zdravstvo na KiM ? Nemamo .
Da li sada na prostoru KiM postoje : zakonodavna, izvršna vlast, školstvo, zdravstvo? neki ekonomsko privredni odnosi? Postoje.
i o čemu pričamo ?

o tome da je KiM Srpsko . To može jedino ratom, a za rat je potrebno:

1. podrška minimum 2 Velike sile.
2.Jaka privreda
3. Sposobni političari
4. Stanovnici koji bi hteli ići u rat
5. jaka vojska
6. interes neke velike ili nekih Velikih sila.

Hoće li se to desiti ? Neće.

The end.

Јабучило

pre 4 godine

Мене забрињава преговарачки став Србије, где ми полазимо од компромиса, док друга страна полази од чврстог става да им не пада на памет да се враћају под окриље Србије. Такође, наши морају под хитно да уводе Српску у једначину, па и да се преиспита могућност изласка на море.

istina

pre 4 godine

Palestinu priznaju kao državu Kina, Indija i Rusija ali NE priznaju SAD, Velika Britanija, Francuska, Italija, pa i Borelova država Španija, Nemačka i td.

I šta imamo?

Da li je Palestina država ili nije?

Pa nisu to kriterijumi koji dokazuju ko jeste država i ko nije.

Apsolutna večina profesora međunarodnog prava prihvata kriterijume iz Konvencije u Montevideo (Urugvaj) iz 1933 godine o "pravima i dužnostima država" a ti kriterijumi uopšte ne kažu da država postoji samo ako je priznata od Kine, Indije i Rusije.

Kosovo ispunjava SVIH tih 4 kriterijuma državnosti u toj konvenciji i to je mera za dokazivanje državnosti a ne priznanje od pojedinih država.

Miki

pre 4 godine

Kosovo država najviše je u interesu Srbije,jer Kosovo može jednog dana da mu je dosta i ujedini sa Albanijom,i šta čemo mi onda.Kosovo nije ko Katalonia,Katalonia nema maticu.

Маре

pre 4 godine

Da se razjasni ubistvo žetelaca i procesuiraju počinioci, da se razjasni žuta kuća i procesuiraju počinioci. Da se rasformira nelegalna vojska *kosova. E onda dolazi porez koji gradjani sa te teritorije godinama nisu plaćali...republički budzet je pravio infrastrukturu, puteve, bolnice, institucije, taj novac treba da se vrati kroz porez i prihode. Spomenite amerima porez koji nije plaćan pa da vidite kako će reagovati !!

Džoni

pre 4 godine

Meni samo nije jasno zašto bi Kosovo bilo samostalna država i zašto su to ove države priznale? Albanci već imaju svoju nacionalnu državu Albaniju i po mom mišljenju ti Albanci sa Kosova bi po logici stvari trebali da teže da se pripoje Albaniji, ako su se već borili za odvajanje od Srbije, kao što bi i Republika Srpska prirodno trebala biti priključena Srbiji? Nema mnogo nacija u Svetu da imaju dve ili više država, a praviti neku novu Kosovsku naciju je tek budalastina? U svakom slučaju Kosovo kao državu nikada ne treba priznati pa taman da nikada ne uđemo u EU.

Runolist

pre 4 godine

Čovek objasnio..Sad treba insistirati nepokolebljivo na savezu srpskih opština, manastire, posede i manastirski zemlju, imovinu i sve na sta imamo tapiju i katastru . Ne odustajati od toga pa onda pregovori dalje i pustiti siptare da se udave u svoja govna . Jer njih ni Albanija neće. To su price za malu decu. Siptari sa Kosmeta ne žele da im Tirana upravlja a Albanci mrze siptare sa Kosmeta . Svako ko je jednom bio u Albaniju to zna. Njihova ljubav je samo za televiziju.

joj

pre 4 godine

Питам се да ли на албанским порталима већина пише да Косово није држава као што овде ми пишемо у већини да јесте. Један напише да Срби чине 1.5% становништва а на изборима освоје 6%.Други пише да је глас САД јачи од гласова Кине и Русије. Нисам сигуран иако сам с естан ко је и даље број 1 у свету. Трећи да је доле превише Албанаца који нас неће. Па ни Мађари нас нису хтели па су навикли да живе са нама.

Rom

pre 4 godine

Indija ne priznaje kosovo kao samostalnu drzavu,zbog pakistanskog pitanja I naravno zbog nas Roma.Provereni znam da im zameraju I na proterivanju oko 100.000 Roma sa kosova!

Biba

pre 4 godine

"Srbiji nije u interesu sto Kina i Rusija ne priznaju Kosovo. Naprotiv, to samo steti Srbiji. Pa ni Kina ni Rusija nisu Evropa"

Nisu u Evropi al svu vazni igraci u svetskoj politici s pravom veta. Bolje se zapitajte sta je sa 5 EU zemalja koje ne priznaju Kosovo, kako planirate u EU kad vas deo EU ne priznaje, deo NATOa vas ne priznaje? Ako vam je cilj bila samoizolacija, postigli ste ga.

Bole Bosanac

pre 4 godine

Meni ovo oko priznanja nije jasno, najbolje se to vidi na primjeru BiH, Imenovane države su BiH priznale dosta davno, priznanje i značaj priznanja se tretira kao švedski stol, pa dajte jednom narodu recite je li priznanje važno ili nije. Dodik u Bosni dobija izbore na nipodaštavanju priznanja BiH od cijelog svijeta. Jedino istina može biti da se srpski narod u BiH sistematski laže, ja drugo objašnjenje ne vidim. pozz

Realno gledano

pre 4 godine

Ako im ne uspe da uđu u UN oni će naći rešenje u ujedinjenju sa Albanijom. Pod šapu Beograda sigurno neće. 95% Albanci, 1.6% Bošnjaci, 1.5% Srbi i ostalo na razne manjine. I to bi mi kao uterali u Srbiju? Osim tih 1.5% Srba drugi niko neće da se vrati. Zato Kosovo je za nas gotova priča.

Perperius

pre 4 godine

Jao, hajde ako oni ukinu takse, mi ćemo još jedan ustupak da im napravimo. To je baš super deal (sto bi vi zapadnjaci rekli).
Kako bi to bilo lepo, ja sanjam o tome. Možemo i da zamolimo Prištinu, nije problem.
Srpski narod nikad nije bio ponizan niti zaplašen mnogo jačim silama! Ko god je krenuo na nas, nije dobro prošao. Manite se.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Sikter, more!, 7. oktobar 2019 20:34)

Smisliće Albanci nešto novo. Ne možemo mi više popustiti Albancima koliko oni nas mogu uslovljavati.

realnost

pre 4 godine

Ovaj gospodin Borel očigledno ima problema u shvatanju ko jeste i ko nije država.

Ima problema jer NIGDE, ama baš NIGDE ne piše da jednu teritoriju mora da priznaju Kina, Indija i Rusija da bi bila država.

SVAKI student prava bi se smejao sa ovim gospodinom i ovim neznanje pokazao da ne zaslužuje bilo kakvu poziciju u EU.

Da bi malo o tome razume bilo bi poželjno da PROČITA knjige o međunarodnom pravu poznatih profesora sveta i da vidi kakve gluposti priča.

tushi pe

pre 4 godine

a da nije država ne bih reko
najpre veruje li neko normalan da neko drugi vlada kosovom(srbija).
ako dođete na administrativnom liniju
moraš da prođeš baš ko granicu.
ako gledaš spoljnu politiku ,vode sami
samo tu srbija samo ometa gde može,ali i ne vlada.
nije u pitanju kinezi indijci i rusi da ako oni kažu da nije neče biti,nego i ako oni dođu na kosovo moraju uči sa pasošem i vizama.

alban

pre 4 godine

Srbiji nije u interesu sto Kina i Rusija ne priznaju Kosovo. Naprotiv, to samo steti Srbiji. Pa ni Kina ni Rusija nisu Evropa, nijedna od njih nije clanica Evropske zajednice niti ce ikada biti. Sa druge strane, Srbija se ne moze oklanjati na te drzave jer Srbija trazi i hoce da bude clan Evropske zajednice jer zivi na tlu Evrope. Ako Srbija ne prizna Kosovo, onda je samo Srbija gubitnik, jer nece je nikada primiti u Evropi, dok Kina i Rusija ne gube nista, one ionako gledjau svoje interese i to nema veze sa Srbijom.

Miki

pre 4 godine

Kosovo država najviše je u interesu Srbije,jer Kosovo može jednog dana da mu je dosta i ujedini sa Albanijom,i šta čemo mi onda.Kosovo nije ko Katalonia,Katalonia nema maticu.

Albanac

pre 4 godine

Kosovo i Albanci nemaju ama bas nista sa Kinezima ,Rusima ,i Indijom molim boga da nas nikad ne priznaju da ne mogu nikada da udju na Kosovo ,Kosovo je onim gradjanima sta su juce glasali i sta zive tu . ,,,ostalo je samo politika ,Kad bi mene pitali ja ne bi nikad trazio da Kosovu udje u UN jer su tu gazde samo 4-5 drzave ostali su sirce od drzave .Molim da mi se komentar objavi svako ima pravo da kaze sta misli .

nekitamoneznasgati

pre 4 godine

Ramzan KaAdirov je bio vođa ustanika u Drugom čečenskom ratu. Prema njegovoj sopstvenoj izjavi, pozvao ga je Putin i rekao mu je sledeće. Čečenija neće biti nezavisna. Rusija će sve svoje snage usmeriti ka smirivanju situacije u Čečeniji. To znači da će poginuti 20.000 Čečena, ali Čečenija će biti pod ruskom vlašću. Kadirov je razumeo poruku i prihvatio da bude lojalan Putinu. Zauzb+vrat je dobio mesto predsednika vlade Čečenije i veliku autonomiju za Čečeniju unutar ruske federacije. Čečenski teroristi su nekolio godina posle toga izveli užasne terorističke napade sa desetinama žrtava- škola u Beslnu, pozorište Dubrovka u Moskvi, ali Rusija i Putin su bili nepokolebljivi. Pobili su sve teroriste.
Srbija može jedino na ovaj način da reši problem Kosova. Osnovi preduslov je slabljenje moći zapadnih sila koje održavaju nezavisnst Kosova. I zato, strpljenje je najjače oružje koje Srbija ima. Bitka za Kosovo treba da se vodi decenijama, sve dok se moćni šiptarski saveznici ne povuku. Uostalom, Srbija je čekala 500 godina da Turska toliko oslabi da bi njeno oslobođenje bilo moguće.

nex

pre 4 godine

Kasno detinjstvo, rana mladost, najlepsa mladost, zrela mladost, poznija mladost i evo sredovecnost mi prodje, a pitanje Kosova jos aktuelno.
E, pa nece ga majci vise! Boze zdravlja, iduce godine...
Necu da malerisem. Od sve muke sam i sujeveran postao.

Mungos

pre 4 godine

Zasto vlada Republike Srbije ne proglasi teritoriju AP KiM kao okupiranu i zasto se ne tuzi NATO pakt za agresiju na tadasnju SR Jugoslavju?! Ima li ko pametan da odgovori?!

nikola

pre 4 godine

Pa naravno...Rusija,Kina, Indija pa jos Brazil,Meksiko, Iran, Juznoafricka Republika,Spanija,Grcka, Ukrajna,Rumunija i niz drugih smatraju da Kosovo nije drzava.O cemu da pregovaramo?

C i n i k

pre 4 godine

Neki misle da bi SRB mogla da lobira da u slucaju razgranicenja i sporazuma sa albancima velike sile sa istoka u SB bar budu neutralne.
Ali ja msm da Kina i kad bi SRB priznala Kosovo to verovatno ne bi uradili zbog Taiwan/a.
India i Brasil jesu mnogoljudni ali nisu stalne clanice SB.
Ali Kosovo Spanija,Kipar,GR,Slovacka i Rumunija nece nkd priznati iz ociglednih razloga,naravno ne zbog nas.
Takodje, Kosovo nkd nece priznati ni Izrael, zbog svojih razloga,nisu to uradili cak i kada ih je svojevremeno Hilari Rodam Clinton pozvala da to urade.
Sto se mene tice naravno da je stvar na Kosovu zavrsena to jeste tacno ali nece Kosovo dobiti bas nista ako ne popusti,ako ne dodje do razgranicenja i zastite spomenika srpske kulture, Kosovo ce ostati ni ovamo ni tamo,tj.nigde.
Ja msm da bi bilo ok da sever ostane u SRB a da im damo Presevo sa tom vecinskom albanskom populacijom,i nakon toga ako ne podignemo zid na granici ko Trump sa Mexicom,bice velikih problema..

tumac

pre 4 godine

@Nikola:

Nisi razumeo sustinu njegove izjave. Ako se Kina i Rusija kao stalne clanice Saveta bezbednosti protive nezavisnosti Kosova glasanje o clanstvu Kosova u UN nikada nece stici na dnevni red Generalne skupstine, iz prostog razloga sto Savet bezbednosti sastavlja dnevni red Generalne skupstine. Cak i kada bi 2/3 zemalja clanica UN priznalo Kosovo (malo verovatno) bez dozvole Saveta bezbednosti o clanstvu Kosova u UN se ne moze ni raspravljati na Generalnoj skupstini, kamoli glasati. S druge strane, Srbija moze cak u jednom trenutku i da prizna Kosovo, vidimo da sve ide u tom smeru. A moze i Rusija kako bi zastitila svoje interese na Krimu. Medjutim, Kina nece nikad, jer kada bi to uradili sledeceg dana bi Tajvan, Tibet i Hong-Kong u isto vreme proglasili nezavisnost. Tako da od te price nema nista, Kinezi ce na kraju ispasti najveci Srbi u UN, pazite sta vam kazem!

Шид навија за ЗВЕЗДУ !!!

pre 4 godine

Браво господине Борел !!! Знам да то радите због Каталоније, али још једном браво. Надам се да ћете истрајати у вашој идеји.

Sikter, more!

pre 4 godine

Jao, hajde ako oni ukinu takse, mi ćemo još jedan ustupak da im napravimo. To je baš super deal (sto bi vi zapadnjaci rekli).
Kako bi to bilo lepo, ja sanjam o tome. Možemo i da zamolimo Prištinu, nije problem.
Srpski narod nikad nije bio ponizan niti zaplašen mnogo jačim silama! Ko god je krenuo na nas, nije dobro prošao. Manite se.

istina

pre 4 godine

Palestinu priznaju kao državu Kina, Indija i Rusija ali NE priznaju SAD, Velika Britanija, Francuska, Italija, pa i Borelova država Španija, Nemačka i td.

I šta imamo?

Da li je Palestina država ili nije?

Pa nisu to kriterijumi koji dokazuju ko jeste država i ko nije.

Apsolutna večina profesora međunarodnog prava prihvata kriterijume iz Konvencije u Montevideo (Urugvaj) iz 1933 godine o "pravima i dužnostima država" a ti kriterijumi uopšte ne kažu da država postoji samo ako je priznata od Kine, Indije i Rusije.

Kosovo ispunjava SVIH tih 4 kriterijuma državnosti u toj konvenciji i to je mera za dokazivanje državnosti a ne priznanje od pojedinih država.

week

pre 4 godine

politika Kosova i Bosne i ne sme da se razdvaja sve što Albanci traže na Kosovu to Srbi moraju da traže u Bosni i onako nikad nećemo ići u Evropsku uniju Pa hajde da iskoristimo prirodne blagodeti Poznato je da u Bosni živi jedan koma dva miliona srba i da mogu napraviti veliki problem kad god hoće malo pustiš Dodika sa lanca da talasa a vamo ćeš dobiti zauzvrat neku uslugu.

Biba

pre 4 godine

Ovako je najbolje. Ni tamo ni ovamo, za njih drzava za nas pokrajina. Ja sam za zamrznuti konflikt i neku vrstu ignorisanja, kao Kipar npr sto ne haje mnogo za to sto im skoro polovinu ostrva drzi turska republika Severni Kipar. Nit zure da resavaju problem niti se pregovara.

Maksimilijan

pre 4 godine

Da li će Borelu kao državljaninu zemlje koja nije priznala Kosovo biti potrebna viza za ulazak na Kosovo, kao recimo državljanima BiH?

Joker

pre 4 godine

jesmo li ratovali ? jesmo .
jesmo li odbili predlog u Rambujeu? jesmo.
jesu li nam rekli uzećemo(SAD) ? jesu
jesu li uzeli ? jesu
jesmo li potpisali kapitulaciju?jesmo
jesmo li napustili teritoriju? jesmo
jesu li se Srbi razbežali odatle ? jesu .
jesmo li im dali kuće, posao ? jesmo .
hoće li se oni vratiti na Kosovo? neće.
jel imamo zakonodavnu i izvršnu vlast na KiM ? Nemamo
jel imamo vojsku, školstvo i zdravstvo na KiM ? Nemamo .
Da li sada na prostoru KiM postoje : zakonodavna, izvršna vlast, školstvo, zdravstvo? neki ekonomsko privredni odnosi? Postoje.
i o čemu pričamo ?

o tome da je KiM Srpsko . To može jedino ratom, a za rat je potrebno:

1. podrška minimum 2 Velike sile.
2.Jaka privreda
3. Sposobni političari
4. Stanovnici koji bi hteli ići u rat
5. jaka vojska
6. interes neke velike ili nekih Velikih sila.

Hoće li se to desiti ? Neće.

The end.

Yasna DJOKIC DJOKIC

pre 4 godine

Problem za gospodina Borella nastace ako predsednik Pedro Sanchez PRIZNA pravo Kataloniji da proglasi jednostranu nezavisnosti, premda bi to bio vise problem licne prirode jer EU ima dosta jedinstvena anti srpski stav.

Mandrak

pre 4 godine

Samo ne treba nasedati na staru taktiku pomeranja gol linije kojom Amerika podučava Albance. Kao, prvo ti traže 1000 evra, pa kad ti kažeš da nemaš, onda ti traže 100 evra i ti kao misliš dobro si prošao. Ne, imaš 100 evra manje!

Маре

pre 4 godine

Da se razjasni ubistvo žetelaca i procesuiraju počinioci, da se razjasni žuta kuća i procesuiraju počinioci. Da se rasformira nelegalna vojska *kosova. E onda dolazi porez koji gradjani sa te teritorije godinama nisu plaćali...republički budzet je pravio infrastrukturu, puteve, bolnice, institucije, taj novac treba da se vrati kroz porez i prihode. Spomenite amerima porez koji nije plaćan pa da vidite kako će reagovati !!

pozdrav iz Bostona

pre 4 godine

Kina, Indija, Rusija, Indonezija, Brazil, Meksiko, Nigerija, Spanija, Argentina...postoji par sajtova sa mapama i tacnim brojem ljudi, a taj broj premasuje 5,5 milijardi ljudi.

Biba

pre 4 godine

"Srbiji nije u interesu sto Kina i Rusija ne priznaju Kosovo. Naprotiv, to samo steti Srbiji. Pa ni Kina ni Rusija nisu Evropa"

Nisu u Evropi al svu vazni igraci u svetskoj politici s pravom veta. Bolje se zapitajte sta je sa 5 EU zemalja koje ne priznaju Kosovo, kako planirate u EU kad vas deo EU ne priznaje, deo NATOa vas ne priznaje? Ako vam je cilj bila samoizolacija, postigli ste ga.

Rom

pre 4 godine

Indija ne priznaje kosovo kao samostalnu drzavu,zbog pakistanskog pitanja I naravno zbog nas Roma.Provereni znam da im zameraju I na proterivanju oko 100.000 Roma sa kosova!

G

pre 4 godine

A zasto nije doveden kredibilitet i integritet gospodje Mogerini-cija je zemlja priznala Kosovo?!?! Pola sveta priznalo a pola nije I sada po prvi put dolazi neko iz zemlje koja nije priznala I odma problem.

Бинср

pre 4 godine

Не видим у чему је проблем? Косово је Србија и ето споразума. То каже и повеља УН 1244 и Устав Републике Србије..Дакле ситуација је чиста..

Bole Bosanac

pre 4 godine

Meni ovo oko priznanja nije jasno, najbolje se to vidi na primjeru BiH, Imenovane države su BiH priznale dosta davno, priznanje i značaj priznanja se tretira kao švedski stol, pa dajte jednom narodu recite je li priznanje važno ili nije. Dodik u Bosni dobija izbore na nipodaštavanju priznanja BiH od cijelog svijeta. Jedino istina može biti da se srpski narod u BiH sistematski laže, ja drugo objašnjenje ne vidim. pozz

Јабучило

pre 4 godine

Мене забрињава преговарачки став Србије, где ми полазимо од компромиса, док друга страна полази од чврстог става да им не пада на памет да се враћају под окриље Србије. Такође, наши морају под хитно да уводе Српску у једначину, па и да се преиспита могућност изласка на море.

Runolist

pre 4 godine

Čovek objasnio..Sad treba insistirati nepokolebljivo na savezu srpskih opština, manastire, posede i manastirski zemlju, imovinu i sve na sta imamo tapiju i katastru . Ne odustajati od toga pa onda pregovori dalje i pustiti siptare da se udave u svoja govna . Jer njih ni Albanija neće. To su price za malu decu. Siptari sa Kosmeta ne žele da im Tirana upravlja a Albanci mrze siptare sa Kosmeta . Svako ko je jednom bio u Albaniju to zna. Njihova ljubav je samo za televiziju.

Džoni

pre 4 godine

Meni samo nije jasno zašto bi Kosovo bilo samostalna država i zašto su to ove države priznale? Albanci već imaju svoju nacionalnu državu Albaniju i po mom mišljenju ti Albanci sa Kosova bi po logici stvari trebali da teže da se pripoje Albaniji, ako su se već borili za odvajanje od Srbije, kao što bi i Republika Srpska prirodno trebala biti priključena Srbiji? Nema mnogo nacija u Svetu da imaju dve ili više država, a praviti neku novu Kosovsku naciju je tek budalastina? U svakom slučaju Kosovo kao državu nikada ne treba priznati pa taman da nikada ne uđemo u EU.

joj

pre 4 godine

Питам се да ли на албанским порталима већина пише да Косово није држава као што овде ми пишемо у већини да јесте. Један напише да Срби чине 1.5% становништва а на изборима освоје 6%.Други пише да је глас САД јачи од гласова Кине и Русије. Нисам сигуран иако сам с естан ко је и даље број 1 у свету. Трећи да је доле превише Албанаца који нас неће. Па ни Мађари нас нису хтели па су навикли да живе са нама.

Mile okati

pre 4 godine

Spanija I'ma Kataloniju i Baskiju , Rusija ima Ceceniju i Dagestan , Indija Kasmir a Kina Tibet . Naravno da te zemlje nikad nece priznati Kosovo jer bi imali problema u svojoj kuci .