1. Resenje vrlo jednostavno-Vrsnjacko nasilje=15 dana maloletnickog zatvora ODMAH! Vrlo brzo ce se smanjiti agresija
  (realan, 18. septembar 2019 07:57)

  # Link komentara

 2. Вршњачко насиље као и свако друго је последица...неће се решити никаквим уочавањем, маркирањем едукацијама и сл начинима које ми ТРЕБА ДА ПРЕПОЗНАМО КАДА БУДЕ ПРЕКАСНО. Ја сам код свог детета одавно препознао каријес, ал ја сам му давао бомбоне...у породици дајем пример мојим понашањем и поступцима!
  Када дете дође у школу, поприлично је касно исправити основе васпитања које се стичу у породици.
  Не заборавимо најјскорију историју да смо читаву генерацију људи са ових простора погрешним васпитањем покренули на братоубилачке ратове. Да, да.Запитајмо се само шта човека мотивише толико да крене из свог комфора и мира ка другој особи да му наштети и нанесе зло?
  Истински васпитан човек ће увек бити хуман,храбар да штити своје а и другог од себе!
  (ко оно рече чојство и јунаштво--дрога и рокенрол--пинк тв и гламур)
  (eratmo, 18. septembar 2019 07:53)

  # Link komentara

 3. Kad ljudi shvate da je ovde JEDINO bitno diviti se vođi koji otvara novi auto-pout, koji je u raspadu - okrenuće se sebi i svojoj porodici, koja je JEDINO bitna...
   (+MAKSIM, 18. septembar 2019 07:51)

  # Link komentara

 4. Srpsko društvo je u propadanju. Najgori diktiraju vrednosti. Lopovluk, nekultura i krive vrednosti na svakom koraku. Poluge vlasti prednjače. Ministarstvo deklarativno pominje nultu toleranciju, a u praksi ništa. Doneli su neki pravilnik koji opisuje, ne pomaže žrtvama. Kad je tako vratiti zakon po kome maloletnici moraju biti sankcionisani za krivična dela, po kome moraju ići iz škole i automatski ponavljati razred. Deca razvedenih, lopova, dilera, pilićara, pijani a nam diktiraju vrednosti i pravila. Znate li kako su takvi mirni kao bubice u Americi?
   (Srpska muka, 18. septembar 2019 07:50)

  # Link komentara

 5. Nasilje preovladava ne samo u školama već i u svim ostalim institucijama. Nasilništvo i mržnja su duboko ukorenjeni u naš DNK verovatno kao posledica brojnih frustracija koje nosi život u ovoj zlosrećnoj zemlji. Zato smo izbačeni iz kruga civilizovanih nacija i živimo na margini svetskih tokova.
  (mAh, 18. septembar 2019 07:35)

  # Link komentara

 6. 835 zataskano, 5 prijavljeno isplivalo u javnost. To se resava po sistemu izvini se Djuri sto te je tukao.
  (Ko, 18. septembar 2019 04:30)

  # Link komentara

 7. Tragično koliko rijaliti programi utiču na omladinu a većina roditelja nema dovoljno vremena za svoju decu!
   (Srb, 18. septembar 2019 04:04)

  # Link komentara

 8. Pa i vršnjačko nasilje je odraz samog društva, zar ne?
  (samo da primetim, 18. septembar 2019 02:43)

  # Link komentara

 9. Apsolutno je normalno da jedan narod i društvo odlazi u ambis pored svih izopačenih vrednosti koje nam se serviraju gde su pametni zaćutali a svi ostali počeli da govore i imaju prava...
   (Nikola, 18. septembar 2019 01:26)

  # Link komentara

 10. I ja se slažem sa Saletom, ja sam završio gimnaziju pre 15 godina u Nemačkoj, i isto je bilo nasilnog ponašanja, tuče, podsmejavanja. Doduše manje nego u školama koje su nižeg edukativnog ranga. Tako da u Srbiji nije "gore" nego i u nekim uređenijim zemljama, bar po mom iskustvu.

  Pa čak i na celom zapadu se samo za Skandinaviju može hvaliti time, da imaju jako malo tih problema.

  Sistem jeste donekle kriv, ali kao i za svako ponašanje u društvu se može reći - sve kreće od kućnog vaspitanja. Nešto što se jako potcenjuje u današnjem vremenu su mobilni telefoni i internet. Nasilje se sve više prebacuje na internet i psihički teror. Znači da naši roditelji koji često i zaista na dobar način vaspitavaju svoju decu, nemaju na umu da tome moraju da obrate posebnu pažnju.
  Često ti sadržaji, za koje i neznamo da nam deca gledaju, ih kvare i prave ravnodušnim prema saosećanju sa drugim ljudima ili životinjama. Prema tome, rešenje za nasilje u školama je na prvom mestu, reforma našeg školstva. Širiti svest o tome, koje rane nasilno ponašanje može žrtvi da doprinese. Često jednostavno za mnoge stvari u našem društvu još ne postoji svest. Tako da svako od sebe mora da krene, ako stvari treba da krenu na bolje.
   (Zaista ekspert, 18. septembar 2019 00:42)

  # Link komentara

 11. Vršnjačko nasilje nije prisutno samo u srpskim školama, već svuda na svetu ja sam školu završio u austriji tamo gde sam ja išao u školu su se često događale tuče, maltretiranje, podsmevanje itd.. danas kako vidim je još gore živim pet minuta od jedne škole idu u grupama posle škole prave svuda okolo problema, deru se, drogiraju se.. čak i ako policija redovno patrulira tu problemi se nastavljaju.. devojka mi je školu završila u srbiji i rekla mi je da se toliko loše ne ponašaju đaci u srbiji realno je u pravu ja takvo ponašanje đaka u srbiji nisam video
   (Sale Austrija, 17. septembar 2019 23:52)

  # Link komentara

 12. mnogo, ali sistemu to mozda/eventualno odgovara, ocigledno!
  Zavisi ko je sa koje strane...
   (ich, 17. septembar 2019 23:18)

  # Link komentara

 13. Vrsnjackog nasilja je bilo stalno, doduse najcesce na meti tog nasilja su bili decaci, pa se sve to guralo pod tepih. Tek sad kad su pred nasilja devojcice, postavljate takvo pitanje. Inace osudjujem svaku vrstu nasilja.
  (NisamIznenadjen, 17. septembar 2019 23:16)

  # Link komentara

 14. Koliko ga je neprijavljenog ?
   (Ljubisa livac, 17. septembar 2019 23:16)

  # Link komentara

 15. Promeniti zakon u državi za decu,promeniti Vladu,sve političare u zadnjih 30 godina.Rekonstrukcija na svim nivoima u društvu.Kriminalce u zatvor,cenzura TV programa.Ukinuti Parove,Farmu,VB i ostale budalaštine...Vratiti program iz ‘80-ih godina pa i mi da postanemo ljudi..I neće više biti ovih tema po sajtovima kako i šta...
  (Jon Bon Jovi, 17. septembar 2019 23:15)

  # Link komentara