1. Како ли се само обогатио овако аутистичан? Шта ли би тек постигао да је нормалан? Па те таксе су уведене из разлога да стопирају акцију повлачења признања! Да је то Србија хтела да прихвати, све би било готово за пар дана, а ето, прође година... Значи, Србија ће трпети таксе и нема даљих преговора, вероватно док не буде довољно нових повлачења признања, а онда ће се ујак преко баре "замозгати" и предложити неку нову неприхватљиву комбинацију!
  (Бојан, 11. septembar 2019 22:55)

  # Link komentara

 2. "To znači poštovanje prethodnih sporazuma između naših zemalja i uzimanje u obzir postojanja Kosova kao države sa vlastitim granicama i ustavom", kaže odlazeći ministar spoljnih poslova...

  Samo pitanje: kako ste vi poštovali svoju državu Srbiju sa "vlastitim granicama i ustavom" u poslednjih 100 godina?
  A to što vi zovete "granicama" danas nije nikada postajalo i ne postoji ni danas.

  U interesu oba naroda da se lepo dogorimo o načinu i putu povratka u ustavni sistem matične držzave i zapnete na uključivanju u EU.

  O UN ne treba da brinete u tom slučaju.

  Stvarno mislim da je moguć dogovor albanskog i srpskog naroda. Granice nam trebaju.
  (Mita Pankov, 11. septembar 2019 20:10)

  # Link komentara

 3. @Minja
  Lepo ste poceli, smesno zavrsili. Od kosovskog zaveta i slicnih mitova mi je puno vaznije da mi porodica zivi u normalnoj drzavi. Sa takvima kao sto ste vi, uvek su sukobi, pretnje i tenzije sa komsijama u prvom planu. Mislim da vam niko nece braniti da se vratite na Kosovo pa se tamo grupisite do mile volje a nasoj deci dopustite da normalno odrastu za razliku od nas kojima su detinjstvo unistili bas takvi.
  (Aleksandro, 11. septembar 2019 17:58)

  # Link komentara

 4. Od 1918. od kada je KiM ponovo postalo formalno-pravno deo Srbije pa kasnije i Kraljevine, bilo je toliko problema u mladoj drzavi da se nije ni stiglo povesti racuna na ispravan nacin o svemu tome. Naisao je 2. svetski rat i sa njim sva muka i nesreca, pa onda komunisticka vlast koja je trgovala albanskom teznjom za vlascu na KiM ne bi li i Albaniju privolela da se prikljuci Titovoj Jugoslaviji. Kratke i turbulentne 80-te nisu bile period stabilizacije vec uvertire u raspad 90-ih, a na dalje je poznato. Ukratko, srpski narod i drzava nisu ozbiljno ni stigli da se posvete sustinski problemima koji su postojali na jugu zemlje. Kosovo i Metohija i nasa istorija i sadasnjost i buducnost su nam ostali negde sa strane, na zalost. Ali sada kada se negde doslo do pokusaja zavrsetka procesa otcepljenja juznog dela Srbije, srpski narod postaje svestan problema vise nego ikada, i sa time se i bude zelja i otpor. Mladi su svesni nepravde koja nam je pocinjena, taj duh zivi medju ljudima i dalje, i mozda Kosovski Zavet nikad nije bio vise prisutan u nama u poslednjih 100 godina.
  Stoga, separatisticke teznje i dometi su dostigli vrhunac, to je sada jasno i Albancima sa KiM. Bez nas dalje ne ide, a sa nama se zna kako ide - u okviru RS. Kako vreme bude prolazilo, oni ce dobijati sve manje. Mi necemo bi u EU, ali nismo ni do sada bili. Svet je oko nas, nikad bizi i nikad spremniji na saradnju.
  (Minja, 11. septembar 2019 13:44)

  # Link komentara

 5. Djura će da oprosti što te je tukao.
   (lomanalualua, 11. septembar 2019 13:31)

  # Link komentara

 6. A kad je Amerika "naredila"da se prizna Kosovo onda je to bilo u redu.
   (Pop, 11. septembar 2019 12:06)

  # Link komentara

 7. U čemu je problem? Srbija nije usamljena i ima podršku Rusije i Kine. Kao što vi imate vaše "roditelje" SAD bez kojih ne smete da kinete.
   (apolo, 11. septembar 2019 12:03)

  # Link komentara

 8. A Amerika sedi i hekla u međuvremenu.Jel tako?
   (Marko Serbia, 11. septembar 2019 10:29)

  # Link komentara

 9. O pa vi znate da postoji Briselski sporazum,al izgleda samo kad vama treba?A i vi ste sigurno zaradili priznanja bez lobiranja?Izvrsili ste secesiju protiv medjunarodnog prava,a sad trazite pravdu cccc!
   (duki 1964, 11. septembar 2019 10:23)

  # Link komentara

 10. nije valjda ,šta napriča čovek...
   (zoran72, 11. septembar 2019 10:17)

  # Link komentara

 11. Da je Kosovo ispunilo sve svoje obaveze koje je preuzelo Briselskim sporazumom, ja bih rekao da Pacoli ima pravo.
  Ovako, prica gluposti. Prihvatili su se zajednice srpskih opstina a sada od toga nema nista.
  Srbija i treba da ih kinji, tako sto ce ugovarati povlacenja priznanja.
  (Posmatrac, 11. septembar 2019 10:11)

  # Link komentara

 12. A vama kao niko ne pomaze?
  (Deda Kreza, 11. septembar 2019 09:45)

  # Link komentara

 13. Po svim zvanicnim dokumentima Kosovo ne postoji kao nezavisna drzava. Kosovski ustav je nastao posle srpskog. Sto se briselskog sporazuma tice - gde je ZSO? Rusi pomazu u povlacenju priznanja? To je u redu, USA vama pomaze u svim nebulozama vec 20 godina. Moj predlog - povuci takse, prestati halucinirati o nezavisnoj drzavi Kosovo kao sagovorniku, odnosno o jednakim ucesnicima dijaloga, dobro promisliti sta bi USA mogla da Srbiji da za priznanje (a to ce morati biti zaista MNOGO toga) i onda sesti i zavrsiti pricu. Dakle, samo realnost pa da se privede kraju ova agonija.
   (ja, 11. septembar 2019 09:44)

  # Link komentara

 14. Srbija mora da zaustavi svoju kampanju za nepriznavanje, što je protivno duhu dijaloga i Briselskom sporazumu iz 2013. godine", kaže Pacoli.
  Dakle, treba podržavati "duh", ali ne i ono što je potpisano, kao npr. osnivanje Zajednice srpskih opština..
   (Zanimljivo.., 11. septembar 2019 09:33)

  # Link komentara

 15. Pacoli, nema nasih zemalja. Postoji samo jedna zemlja, jedna drzava... Kad to shvatite mozda i bude dogovora.
   (Deyan X, 11. septembar 2019 09:21)

  # Link komentara

 16. А зашто се упорно представљате као држава?
   (Јабучило, 11. septembar 2019 09:20)

  # Link komentara

 17. ...da Kosovo privremeno na 6 meseci ukine takse....
  Možda Srbija privremeno na 3 meseca odustane od lobiranja za povlačenjem priznanja ....

  Da li je Pacoli ikada čuo za narodnu mudrost: ispeci pa reci?
  (inverzni predlog, 11. septembar 2019 09:17)

  # Link komentara