Utorak, 10.09.2019.

11:55

I...Boris Džonson podnosi ostavku?

Prema rečima glavnog britanskog ekonomiste u investicionoj banci "JP Morgan" Malkolma Bara, britanski premijer Boris Džonson najverovatnije će podneti ostavku.

Izvor: B92

I...Boris Džonson podnosi ostavku? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

42 Komentari

Sortiraj po:

GuA

pre 4 godine

@ (UK - HR - EU - BG, 10. septembar 2019 16:16)

To je tako poslednjih 10 godina tj od kako su Konzervativci na vlasti sa istim tim Borisom.

netko

pre 4 godine

Nisam neki ljubitelj Dzonsona i Faraza, ali se nadam da ce njihova opcija u vezi Brexita prevagnuti i vecinska odluka na referendumu ispostovana.
(Tresnjojed, 10. septembar 2019 15:23)

izgleda vecina i dalje ne razume da nije bregzit sporan, vecina je i dalje za njega, nego nacin na koji hoce neki da ga sprovedu..
ako je neko iz britanije valjda ce potvrditi ono sto pisem, narodu pre referenduma niko nije spominjao izlaz bez sporazuma i cirkus koji ce nastati zbog toga. Onda niko ne bi glasao za izlazak..da bi bilo sve bajno i slatko narodu su ovi prevarantizaljni vlasti pricali o nekim milijardama usteda, bolnicama od tih para i sl (eno boris mora na sud jer je lagao oko toga).

Ono sto boris radi je jedna velika kocka, on hoce da ucenjuje EU izlaskom bez sporazuma u nadi da ce dobiti neke stvari koje mejeva nije i time obezbediti bolji sporazum po britance..a ovo sto radi sa clanovima svoje stranke je cista borba za vlast po uzoru na neke diktatore, nista vise, ko nije sa mnom protiv mene je i leti iz stranke..to prolazi mozda u srbiji al kod engleza NECE.

I sta sad? Jer neko ovde misli da ce evropljani dozvoliti da ih ovaj folirant (kojeg kod kuce njegovi razapinju) ucenjuje?

NECE, nece im produziti rok za dogovore, dogovora nece biti ili ce to biti max od mejeve i to je to..englezi ce biti primudjeni da izadju iz EU 31 oktobra i to ne na nacin koji narodu tamo odgovara.

Nele

pre 4 godine

Za vecinu koja izgleda bas i nije upucena. Najveci problem je granica izmedju S.Irske i R. Irske. R.Irska ostaje u EU a S.Irska je deo Velike Britanije i napusta EU. A Irci ne dozvoljavaju granicu izmedju njih. Postavljanje granice bi oborilo dogovor V. Britanije i IRA i verovatno bi opet krenuli sa teroristickim akcijama. Sa druge strane EU trazi tvrdu granicu sa V.Britanijom posle njenog izlaska..

Filmofil

pre 4 godine

Ekspo, 10. septembar 2019 15:31

Ponosna imperija?

Ko ti od imigranata smeta? Ovi iz kolonija tj Komonvelta koji ce i dalje dolaziti ili poljski vodoinstalateri? Nisu se ovi primili na Bregzit zbog Indusa, nego zbog Poljaka.

Mangupi koji otvaraju filijale za biznis (ono cudo i glista i covek) i zive od i finansiskih mahinacija podnunili lumpenproletarijat. Sto im nisu 2016. izasli sa Leave & No Deal?

UK - HR - EU - BG

pre 4 godine

@malina
@cavrca

A ovo ludilo se reflektuje na mene koji zivim u Britaniji kroz puno stvari !!! Sve poskupelo a plata osala ista !!! Tesco, Morrison, Aldi... gotovo svi trgovacki lanci su poskupeli svoje proizvode !!! A samo pogledaj tecaj funte koliko je u padu !!!! Sve sto smo stedeli godinama sad vredi 30 % manje !!! Funta nikad slabija nije bila godinama unazad. Pogledaj cene cancel taxa, zestoko skacu svake godine ! A da o cenama na berzi, UK100 akcije pa to je tek potop.. Da ti ne govorim koliko je firma u kojoj radim izgubila Evropskih kupaca i pojma nemamo sta ce dalje biti. Eto valjda si razumeo...

City Girl

pre 4 godine

@ Malina - Potpuno se slazem. I ja zivim u VB i sve ovo mi je blaza varijanta “ jescemo korenje, ali ćemo biti nezavisni”. Borisa u suštini bas briga za narod i rezultate referenduma. On i klika koja ga je postavila (ERG) samo koriste referendum kao paravan da se docepaju vlasti. Sve bi to bilo ok (cilj svake političke partije je da dođje na vlast), ali su oni spremni da gurnu zemlju u propast da bi ostvarili svoje ciljeve.

Tresnjojed

pre 4 godine

Malina, zivim u Britaniji, i imam potpuno drugo misnjenje od tebe.
Ovo sto se sada radi u Britanskom Parlamentu je jedna velika prevara od strane Remain opcije protiv narodne volje izrazene na referendumu 2016. Velike su politicke igre i interesi u svemu sto se dogadja od 2016, pogotovo u poslednje 2 nedelje. Opstanak nekakve demokratije u Britaniji je na velikom ispitu i ljudi su veoma razocarani sta je u stanju sve da uradi politicki establishment zarad svojih uskih interesa.
Nisam neki ljubitelj Dzonsona i Faraza, ali se nadam da ce njihova opcija u vezi Brexita prevagnuti i vecinska odluka na referendumu ispostovana.

carvra

pre 4 godine

Živim u Britaniji i ovo je pravo ludilo. Njega, Faraža i ostale treba strpati u zatvor.
(Malina, 10. septembar 2019 12:18)

I ja zivim u Britaniji, molim te, pojasni, sta je to tacno ludilo i kako se na tebe reflektuje?

Ekspo

pre 4 godine

@(Filmofil, 10. septembar 2019 13:54)

Ja, recimo, sigurno više volim Britaniju od njih. "Konzervativci" sa stažom od 40 godina (kakav uspeh, ej, 40-godišnji "staž" u partiji) su dopustili da im se zemlja napuni imigrantima iz celog sveta, koji nemaju nikakve veze s Britanijom, dopustili su da nekada ponosna metropola najveće imperije bude privezak birokratske paradržavne tvorevine zvane EU, i dopustili da demokratija dođe na najniže grane. Ja tako nešto nikad ne bih uradio Britaniji.

Sanja

pre 4 godine

Samo bih da primetim... od kad je narod pokazao da zeli Brexit, mnoge korporacije su svoja sedista premestila na kontinent. Mnogi Britanci, naravno ko je to finansijski mogao, su pokupovali imanja:kuce/stanove u Francuskoj, kako bi zadrzli neka prava u EU.

Kao i uvek sirotinja nagrabusi. Onaj ko ima para, zivi gde hoce.

Samo se setite nase tragedije. Prvi su odlazili, poslednji su bezali.

Najgore je kad nemas kud, a politicari ti rade o glavi - mi to najbolje znamo.

Glasanje za Brexit je bilo izrazavanje nezadovoljstva elitom, a da su mnogi koji su glasali za, u stvari protiv izlaska.

Procitajte studije i pogledajte dokumentarce na tu temu. Narod je, kao i uvek, bio jako izmanipulisan. Obecavano mu je nemoguce - da ce izaci bez ikakvih obaveza i biti samo na dobitku. Pa ko normalan u tako nesto moze da poveruje?

Obozavam Dzon Kliza, ali dok on na sva usta podrzava Brexit, noge ladi na Karibima. On sigurno nece jesti hlorisanu americku piletinu...

Đenka

pre 4 godine

Živim u Britaniji i ovo je pravo ludilo. Njega, Faraža i ostale treba strpati u zatvor.
(Malina, 10. septembar 2019 12:18)

Strpati ga u zatvor zato što insistira da se volja iskazana na referendumu sprovede?!
ps
Ima jedan naš trener što je radio u Sev Koreji... Priča totalno drugu priču od one koju svi vidimo. Ako mu to kažeš, on odgovori:Jesi li ti živeo tamo pa znaš?

boris

pre 4 godine

Sta je demokratija? Da se koristeci sve poluge birokratije i legalizma opovrgne volja naroda koja je DIREKTNO iskazana neposrednim referendumom? Da o sudbini nacije odlucuje sacica birokrata iz strane zemlje koju NIKO nije izabrao? EU = SSSR

Helios

pre 4 godine

"glavni britanski ekonomista u investicionoj banci "JP Morgan" je još veća komendija. Zašto on govori to što govori? Koga on predstavlja? Ko je njega šta pitao i zašto? Ko je odlučio da njegov mudri stav bude "vest"? Zašto se vi svi ovde primate na to? Zašto uopšte, a zašto tek tako lako i brzo?

Ovaj tako loš Reality šou pokazuje da je, kao i oduvek, sve šala i komika. I to uglavnom loša. Džonson će ubrzo pokazati je li je deo šarade ili nije. A što se tiče Milene i ovde zabrinutih kvazi-liberalnih tj. talibana demoNkratije - shvatate li vi uopšte stepen tragedije koji bi značio prekid Brexita? Da bi to i obelodanilo iluziju i kraj svake demokratije, makar i ove kao iluzije?

Postoji samo jedan istinski ozbiljan aspekt u svemu ovome. Brexit je neophodan da bi se kako tako spasila Evropa. I spas u smislu održanja makar iluzije demokratije, i spas u ime deknstrukcije Brislesko-talibanskog jezgra koje diriguje lažne vrednosti, lažnu ekologiju, otsustvo slobode izražavanja i medija i nadasve submisiju NATOu. Ne bude li Brexita tihi ali nezadrživi talas svega i svačega narašće hranjeno tim "narodna volja i zakoni ne znače ništa" i neće biti kraja ludilu.

Mikele

pre 4 godine

Isuviše značajna zemlja (finansijski, strateški, geopolitički, nuklearna sila...) da bi se tek tako pustila iz EU. Preveliki su interesi raznih korporacija, a Britanija je vodeća zemlja po pitanju protoka novca. Bez nje je EU obezglavljena. Bledi Transatlantska veza. Geopolitički se gubi trka sa Rusijom. Mnogo toga je u igri. Sad jedino treba napraviti što bezbolniji način za poništenje referenduma i...puj pike, ne važi!

Marx

pre 4 godine

Ne voze oni džabe levom stranom hahahahah.Svaka čast izuzecima(rock en roll muzika i par pisaca),nacija skroz u autu već vekovima...
(dnevna doza prosecnog Srbende, 10. septembar 2019 12:14)

Mogu na nas da se ugledaju. Zlatno doba.

Koki

pre 4 godine

Citat " Svaka čast izuzecima(rock en roll muzika i par pisaca),nacija skroz u autu već vekovima..."

Kome se ti smeješ... pogledaj sirotinjo gde i kako živiš već decenijama i ko ti je na vlasti...

Filmofil

pre 4 godine

« A što se tiče Milene i ovde zabrinutih kvazi-liberalnih tj. talibana demoNkratije - shvatate li vi uopšte stepen tragedije koji bi značio prekid Brexita? Da bi to i obelodanilo iluziju i kraj svake demokratije, makar i ove kao iluzije? »


A sto su dobili tesno Leave na lazima i to sa obecanjem sporazuma, to nista? To je demokratija, kazes?

Sto je elita koja cuva novac na off schore destinacijama (i podrzava nemacke nacose)pogurala Brexit sve kladeci se (the times imao clanak na tu temu) na ogromne sume i uplacujuci Dzonsonu i ekipi u dzep. Sto se savetnik istog (sirovina Kamings) usavrsavao u Moskvi devedesetih?

Sve slucajno u ljubavi i finansiranju evropski populista i diktatora, a bogami i belosvetskih, pa su im drugi kvazi liberali i demonkrate. Isterali suiz partije klasicne konzervativce sa stazom od 40 godina. Sigurno ti volis Briraniju vise od njih. Nego prosipate to alt right djubre gde god mozete.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Ne voze oni džabe levom stranom hahahahah.Svaka čast izuzecima(rock en roll muzika i par pisaca),nacija skroz u autu već vekovima...

Tera

pre 4 godine

Eto to je ta demokratija, izigravas kao neki referendum, da se postuje volju gradjana, a onda uradis ono kako mislis da je najbolje bez obzira sta su gradjani rekli :D Neki to zovu diktatura a neki demokratija :D

Koki

pre 4 godine

Citat " Svaka čast izuzecima(rock en roll muzika i par pisaca),nacija skroz u autu već vekovima..."

Kome se ti smeješ... pogledaj sirotinjo gde i kako živiš već decenijama i ko ti je na vlasti...

Marx

pre 4 godine

Ne voze oni džabe levom stranom hahahahah.Svaka čast izuzecima(rock en roll muzika i par pisaca),nacija skroz u autu već vekovima...
(dnevna doza prosecnog Srbende, 10. septembar 2019 12:14)

Mogu na nas da se ugledaju. Zlatno doba.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Ne voze oni džabe levom stranom hahahahah.Svaka čast izuzecima(rock en roll muzika i par pisaca),nacija skroz u autu već vekovima...

Sanja

pre 4 godine

Samo bih da primetim... od kad je narod pokazao da zeli Brexit, mnoge korporacije su svoja sedista premestila na kontinent. Mnogi Britanci, naravno ko je to finansijski mogao, su pokupovali imanja:kuce/stanove u Francuskoj, kako bi zadrzli neka prava u EU.

Kao i uvek sirotinja nagrabusi. Onaj ko ima para, zivi gde hoce.

Samo se setite nase tragedije. Prvi su odlazili, poslednji su bezali.

Najgore je kad nemas kud, a politicari ti rade o glavi - mi to najbolje znamo.

Glasanje za Brexit je bilo izrazavanje nezadovoljstva elitom, a da su mnogi koji su glasali za, u stvari protiv izlaska.

Procitajte studije i pogledajte dokumentarce na tu temu. Narod je, kao i uvek, bio jako izmanipulisan. Obecavano mu je nemoguce - da ce izaci bez ikakvih obaveza i biti samo na dobitku. Pa ko normalan u tako nesto moze da poveruje?

Obozavam Dzon Kliza, ali dok on na sva usta podrzava Brexit, noge ladi na Karibima. On sigurno nece jesti hlorisanu americku piletinu...

Tera

pre 4 godine

Eto to je ta demokratija, izigravas kao neki referendum, da se postuje volju gradjana, a onda uradis ono kako mislis da je najbolje bez obzira sta su gradjani rekli :D Neki to zovu diktatura a neki demokratija :D

boris

pre 4 godine

Sta je demokratija? Da se koristeci sve poluge birokratije i legalizma opovrgne volja naroda koja je DIREKTNO iskazana neposrednim referendumom? Da o sudbini nacije odlucuje sacica birokrata iz strane zemlje koju NIKO nije izabrao? EU = SSSR

Helios

pre 4 godine

"glavni britanski ekonomista u investicionoj banci "JP Morgan" je još veća komendija. Zašto on govori to što govori? Koga on predstavlja? Ko je njega šta pitao i zašto? Ko je odlučio da njegov mudri stav bude "vest"? Zašto se vi svi ovde primate na to? Zašto uopšte, a zašto tek tako lako i brzo?

Ovaj tako loš Reality šou pokazuje da je, kao i oduvek, sve šala i komika. I to uglavnom loša. Džonson će ubrzo pokazati je li je deo šarade ili nije. A što se tiče Milene i ovde zabrinutih kvazi-liberalnih tj. talibana demoNkratije - shvatate li vi uopšte stepen tragedije koji bi značio prekid Brexita? Da bi to i obelodanilo iluziju i kraj svake demokratije, makar i ove kao iluzije?

Postoji samo jedan istinski ozbiljan aspekt u svemu ovome. Brexit je neophodan da bi se kako tako spasila Evropa. I spas u smislu održanja makar iluzije demokratije, i spas u ime deknstrukcije Brislesko-talibanskog jezgra koje diriguje lažne vrednosti, lažnu ekologiju, otsustvo slobode izražavanja i medija i nadasve submisiju NATOu. Ne bude li Brexita tihi ali nezadrživi talas svega i svačega narašće hranjeno tim "narodna volja i zakoni ne znače ništa" i neće biti kraja ludilu.

Đenka

pre 4 godine

Živim u Britaniji i ovo je pravo ludilo. Njega, Faraža i ostale treba strpati u zatvor.
(Malina, 10. septembar 2019 12:18)

Strpati ga u zatvor zato što insistira da se volja iskazana na referendumu sprovede?!
ps
Ima jedan naš trener što je radio u Sev Koreji... Priča totalno drugu priču od one koju svi vidimo. Ako mu to kažeš, on odgovori:Jesi li ti živeo tamo pa znaš?

Mikele

pre 4 godine

Isuviše značajna zemlja (finansijski, strateški, geopolitički, nuklearna sila...) da bi se tek tako pustila iz EU. Preveliki su interesi raznih korporacija, a Britanija je vodeća zemlja po pitanju protoka novca. Bez nje je EU obezglavljena. Bledi Transatlantska veza. Geopolitički se gubi trka sa Rusijom. Mnogo toga je u igri. Sad jedino treba napraviti što bezbolniji način za poništenje referenduma i...puj pike, ne važi!

UK - HR - EU - BG

pre 4 godine

@malina
@cavrca

A ovo ludilo se reflektuje na mene koji zivim u Britaniji kroz puno stvari !!! Sve poskupelo a plata osala ista !!! Tesco, Morrison, Aldi... gotovo svi trgovacki lanci su poskupeli svoje proizvode !!! A samo pogledaj tecaj funte koliko je u padu !!!! Sve sto smo stedeli godinama sad vredi 30 % manje !!! Funta nikad slabija nije bila godinama unazad. Pogledaj cene cancel taxa, zestoko skacu svake godine ! A da o cenama na berzi, UK100 akcije pa to je tek potop.. Da ti ne govorim koliko je firma u kojoj radim izgubila Evropskih kupaca i pojma nemamo sta ce dalje biti. Eto valjda si razumeo...

Filmofil

pre 4 godine

« A što se tiče Milene i ovde zabrinutih kvazi-liberalnih tj. talibana demoNkratije - shvatate li vi uopšte stepen tragedije koji bi značio prekid Brexita? Da bi to i obelodanilo iluziju i kraj svake demokratije, makar i ove kao iluzije? »


A sto su dobili tesno Leave na lazima i to sa obecanjem sporazuma, to nista? To je demokratija, kazes?

Sto je elita koja cuva novac na off schore destinacijama (i podrzava nemacke nacose)pogurala Brexit sve kladeci se (the times imao clanak na tu temu) na ogromne sume i uplacujuci Dzonsonu i ekipi u dzep. Sto se savetnik istog (sirovina Kamings) usavrsavao u Moskvi devedesetih?

Sve slucajno u ljubavi i finansiranju evropski populista i diktatora, a bogami i belosvetskih, pa su im drugi kvazi liberali i demonkrate. Isterali suiz partije klasicne konzervativce sa stazom od 40 godina. Sigurno ti volis Briraniju vise od njih. Nego prosipate to alt right djubre gde god mozete.

Tresnjojed

pre 4 godine

Malina, zivim u Britaniji, i imam potpuno drugo misnjenje od tebe.
Ovo sto se sada radi u Britanskom Parlamentu je jedna velika prevara od strane Remain opcije protiv narodne volje izrazene na referendumu 2016. Velike su politicke igre i interesi u svemu sto se dogadja od 2016, pogotovo u poslednje 2 nedelje. Opstanak nekakve demokratije u Britaniji je na velikom ispitu i ljudi su veoma razocarani sta je u stanju sve da uradi politicki establishment zarad svojih uskih interesa.
Nisam neki ljubitelj Dzonsona i Faraza, ali se nadam da ce njihova opcija u vezi Brexita prevagnuti i vecinska odluka na referendumu ispostovana.

City Girl

pre 4 godine

@ Malina - Potpuno se slazem. I ja zivim u VB i sve ovo mi je blaza varijanta “ jescemo korenje, ali ćemo biti nezavisni”. Borisa u suštini bas briga za narod i rezultate referenduma. On i klika koja ga je postavila (ERG) samo koriste referendum kao paravan da se docepaju vlasti. Sve bi to bilo ok (cilj svake političke partije je da dođje na vlast), ali su oni spremni da gurnu zemlju u propast da bi ostvarili svoje ciljeve.

carvra

pre 4 godine

Živim u Britaniji i ovo je pravo ludilo. Njega, Faraža i ostale treba strpati u zatvor.
(Malina, 10. septembar 2019 12:18)

I ja zivim u Britaniji, molim te, pojasni, sta je to tacno ludilo i kako se na tebe reflektuje?

Nele

pre 4 godine

Za vecinu koja izgleda bas i nije upucena. Najveci problem je granica izmedju S.Irske i R. Irske. R.Irska ostaje u EU a S.Irska je deo Velike Britanije i napusta EU. A Irci ne dozvoljavaju granicu izmedju njih. Postavljanje granice bi oborilo dogovor V. Britanije i IRA i verovatno bi opet krenuli sa teroristickim akcijama. Sa druge strane EU trazi tvrdu granicu sa V.Britanijom posle njenog izlaska..

netko

pre 4 godine

Nisam neki ljubitelj Dzonsona i Faraza, ali se nadam da ce njihova opcija u vezi Brexita prevagnuti i vecinska odluka na referendumu ispostovana.
(Tresnjojed, 10. septembar 2019 15:23)

izgleda vecina i dalje ne razume da nije bregzit sporan, vecina je i dalje za njega, nego nacin na koji hoce neki da ga sprovedu..
ako je neko iz britanije valjda ce potvrditi ono sto pisem, narodu pre referenduma niko nije spominjao izlaz bez sporazuma i cirkus koji ce nastati zbog toga. Onda niko ne bi glasao za izlazak..da bi bilo sve bajno i slatko narodu su ovi prevarantizaljni vlasti pricali o nekim milijardama usteda, bolnicama od tih para i sl (eno boris mora na sud jer je lagao oko toga).

Ono sto boris radi je jedna velika kocka, on hoce da ucenjuje EU izlaskom bez sporazuma u nadi da ce dobiti neke stvari koje mejeva nije i time obezbediti bolji sporazum po britance..a ovo sto radi sa clanovima svoje stranke je cista borba za vlast po uzoru na neke diktatore, nista vise, ko nije sa mnom protiv mene je i leti iz stranke..to prolazi mozda u srbiji al kod engleza NECE.

I sta sad? Jer neko ovde misli da ce evropljani dozvoliti da ih ovaj folirant (kojeg kod kuce njegovi razapinju) ucenjuje?

NECE, nece im produziti rok za dogovore, dogovora nece biti ili ce to biti max od mejeve i to je to..englezi ce biti primudjeni da izadju iz EU 31 oktobra i to ne na nacin koji narodu tamo odgovara.

Ekspo

pre 4 godine

@(Filmofil, 10. septembar 2019 13:54)

Ja, recimo, sigurno više volim Britaniju od njih. "Konzervativci" sa stažom od 40 godina (kakav uspeh, ej, 40-godišnji "staž" u partiji) su dopustili da im se zemlja napuni imigrantima iz celog sveta, koji nemaju nikakve veze s Britanijom, dopustili su da nekada ponosna metropola najveće imperije bude privezak birokratske paradržavne tvorevine zvane EU, i dopustili da demokratija dođe na najniže grane. Ja tako nešto nikad ne bih uradio Britaniji.

Filmofil

pre 4 godine

Ekspo, 10. septembar 2019 15:31

Ponosna imperija?

Ko ti od imigranata smeta? Ovi iz kolonija tj Komonvelta koji ce i dalje dolaziti ili poljski vodoinstalateri? Nisu se ovi primili na Bregzit zbog Indusa, nego zbog Poljaka.

Mangupi koji otvaraju filijale za biznis (ono cudo i glista i covek) i zive od i finansiskih mahinacija podnunili lumpenproletarijat. Sto im nisu 2016. izasli sa Leave & No Deal?

GuA

pre 4 godine

@ (UK - HR - EU - BG, 10. septembar 2019 16:16)

To je tako poslednjih 10 godina tj od kako su Konzervativci na vlasti sa istim tim Borisom.

dnevna doza prosecnog Srbende

pre 4 godine

Ne voze oni džabe levom stranom hahahahah.Svaka čast izuzecima(rock en roll muzika i par pisaca),nacija skroz u autu već vekovima...

Helios

pre 4 godine

"glavni britanski ekonomista u investicionoj banci "JP Morgan" je još veća komendija. Zašto on govori to što govori? Koga on predstavlja? Ko je njega šta pitao i zašto? Ko je odlučio da njegov mudri stav bude "vest"? Zašto se vi svi ovde primate na to? Zašto uopšte, a zašto tek tako lako i brzo?

Ovaj tako loš Reality šou pokazuje da je, kao i oduvek, sve šala i komika. I to uglavnom loša. Džonson će ubrzo pokazati je li je deo šarade ili nije. A što se tiče Milene i ovde zabrinutih kvazi-liberalnih tj. talibana demoNkratije - shvatate li vi uopšte stepen tragedije koji bi značio prekid Brexita? Da bi to i obelodanilo iluziju i kraj svake demokratije, makar i ove kao iluzije?

Postoji samo jedan istinski ozbiljan aspekt u svemu ovome. Brexit je neophodan da bi se kako tako spasila Evropa. I spas u smislu održanja makar iluzije demokratije, i spas u ime deknstrukcije Brislesko-talibanskog jezgra koje diriguje lažne vrednosti, lažnu ekologiju, otsustvo slobode izražavanja i medija i nadasve submisiju NATOu. Ne bude li Brexita tihi ali nezadrživi talas svega i svačega narašće hranjeno tim "narodna volja i zakoni ne znače ništa" i neće biti kraja ludilu.

boris

pre 4 godine

Sta je demokratija? Da se koristeci sve poluge birokratije i legalizma opovrgne volja naroda koja je DIREKTNO iskazana neposrednim referendumom? Da o sudbini nacije odlucuje sacica birokrata iz strane zemlje koju NIKO nije izabrao? EU = SSSR

Ekspo

pre 4 godine

@(Filmofil, 10. septembar 2019 13:54)

Ja, recimo, sigurno više volim Britaniju od njih. "Konzervativci" sa stažom od 40 godina (kakav uspeh, ej, 40-godišnji "staž" u partiji) su dopustili da im se zemlja napuni imigrantima iz celog sveta, koji nemaju nikakve veze s Britanijom, dopustili su da nekada ponosna metropola najveće imperije bude privezak birokratske paradržavne tvorevine zvane EU, i dopustili da demokratija dođe na najniže grane. Ja tako nešto nikad ne bih uradio Britaniji.

Đenka

pre 4 godine

Živim u Britaniji i ovo je pravo ludilo. Njega, Faraža i ostale treba strpati u zatvor.
(Malina, 10. septembar 2019 12:18)

Strpati ga u zatvor zato što insistira da se volja iskazana na referendumu sprovede?!
ps
Ima jedan naš trener što je radio u Sev Koreji... Priča totalno drugu priču od one koju svi vidimo. Ako mu to kažeš, on odgovori:Jesi li ti živeo tamo pa znaš?

Mikele

pre 4 godine

Isuviše značajna zemlja (finansijski, strateški, geopolitički, nuklearna sila...) da bi se tek tako pustila iz EU. Preveliki su interesi raznih korporacija, a Britanija je vodeća zemlja po pitanju protoka novca. Bez nje je EU obezglavljena. Bledi Transatlantska veza. Geopolitički se gubi trka sa Rusijom. Mnogo toga je u igri. Sad jedino treba napraviti što bezbolniji način za poništenje referenduma i...puj pike, ne važi!

Tresnjojed

pre 4 godine

Malina, zivim u Britaniji, i imam potpuno drugo misnjenje od tebe.
Ovo sto se sada radi u Britanskom Parlamentu je jedna velika prevara od strane Remain opcije protiv narodne volje izrazene na referendumu 2016. Velike su politicke igre i interesi u svemu sto se dogadja od 2016, pogotovo u poslednje 2 nedelje. Opstanak nekakve demokratije u Britaniji je na velikom ispitu i ljudi su veoma razocarani sta je u stanju sve da uradi politicki establishment zarad svojih uskih interesa.
Nisam neki ljubitelj Dzonsona i Faraza, ali se nadam da ce njihova opcija u vezi Brexita prevagnuti i vecinska odluka na referendumu ispostovana.

carvra

pre 4 godine

Živim u Britaniji i ovo je pravo ludilo. Njega, Faraža i ostale treba strpati u zatvor.
(Malina, 10. septembar 2019 12:18)

I ja zivim u Britaniji, molim te, pojasni, sta je to tacno ludilo i kako se na tebe reflektuje?

Tera

pre 4 godine

Eto to je ta demokratija, izigravas kao neki referendum, da se postuje volju gradjana, a onda uradis ono kako mislis da je najbolje bez obzira sta su gradjani rekli :D Neki to zovu diktatura a neki demokratija :D

Koki

pre 4 godine

Citat " Svaka čast izuzecima(rock en roll muzika i par pisaca),nacija skroz u autu već vekovima..."

Kome se ti smeješ... pogledaj sirotinjo gde i kako živiš već decenijama i ko ti je na vlasti...

Filmofil

pre 4 godine

« A što se tiče Milene i ovde zabrinutih kvazi-liberalnih tj. talibana demoNkratije - shvatate li vi uopšte stepen tragedije koji bi značio prekid Brexita? Da bi to i obelodanilo iluziju i kraj svake demokratije, makar i ove kao iluzije? »


A sto su dobili tesno Leave na lazima i to sa obecanjem sporazuma, to nista? To je demokratija, kazes?

Sto je elita koja cuva novac na off schore destinacijama (i podrzava nemacke nacose)pogurala Brexit sve kladeci se (the times imao clanak na tu temu) na ogromne sume i uplacujuci Dzonsonu i ekipi u dzep. Sto se savetnik istog (sirovina Kamings) usavrsavao u Moskvi devedesetih?

Sve slucajno u ljubavi i finansiranju evropski populista i diktatora, a bogami i belosvetskih, pa su im drugi kvazi liberali i demonkrate. Isterali suiz partije klasicne konzervativce sa stazom od 40 godina. Sigurno ti volis Briraniju vise od njih. Nego prosipate to alt right djubre gde god mozete.

Sanja

pre 4 godine

Samo bih da primetim... od kad je narod pokazao da zeli Brexit, mnoge korporacije su svoja sedista premestila na kontinent. Mnogi Britanci, naravno ko je to finansijski mogao, su pokupovali imanja:kuce/stanove u Francuskoj, kako bi zadrzli neka prava u EU.

Kao i uvek sirotinja nagrabusi. Onaj ko ima para, zivi gde hoce.

Samo se setite nase tragedije. Prvi su odlazili, poslednji su bezali.

Najgore je kad nemas kud, a politicari ti rade o glavi - mi to najbolje znamo.

Glasanje za Brexit je bilo izrazavanje nezadovoljstva elitom, a da su mnogi koji su glasali za, u stvari protiv izlaska.

Procitajte studije i pogledajte dokumentarce na tu temu. Narod je, kao i uvek, bio jako izmanipulisan. Obecavano mu je nemoguce - da ce izaci bez ikakvih obaveza i biti samo na dobitku. Pa ko normalan u tako nesto moze da poveruje?

Obozavam Dzon Kliza, ali dok on na sva usta podrzava Brexit, noge ladi na Karibima. On sigurno nece jesti hlorisanu americku piletinu...

City Girl

pre 4 godine

@ Malina - Potpuno se slazem. I ja zivim u VB i sve ovo mi je blaza varijanta “ jescemo korenje, ali ćemo biti nezavisni”. Borisa u suštini bas briga za narod i rezultate referenduma. On i klika koja ga je postavila (ERG) samo koriste referendum kao paravan da se docepaju vlasti. Sve bi to bilo ok (cilj svake političke partije je da dođje na vlast), ali su oni spremni da gurnu zemlju u propast da bi ostvarili svoje ciljeve.

Filmofil

pre 4 godine

Ekspo, 10. septembar 2019 15:31

Ponosna imperija?

Ko ti od imigranata smeta? Ovi iz kolonija tj Komonvelta koji ce i dalje dolaziti ili poljski vodoinstalateri? Nisu se ovi primili na Bregzit zbog Indusa, nego zbog Poljaka.

Mangupi koji otvaraju filijale za biznis (ono cudo i glista i covek) i zive od i finansiskih mahinacija podnunili lumpenproletarijat. Sto im nisu 2016. izasli sa Leave & No Deal?

UK - HR - EU - BG

pre 4 godine

@malina
@cavrca

A ovo ludilo se reflektuje na mene koji zivim u Britaniji kroz puno stvari !!! Sve poskupelo a plata osala ista !!! Tesco, Morrison, Aldi... gotovo svi trgovacki lanci su poskupeli svoje proizvode !!! A samo pogledaj tecaj funte koliko je u padu !!!! Sve sto smo stedeli godinama sad vredi 30 % manje !!! Funta nikad slabija nije bila godinama unazad. Pogledaj cene cancel taxa, zestoko skacu svake godine ! A da o cenama na berzi, UK100 akcije pa to je tek potop.. Da ti ne govorim koliko je firma u kojoj radim izgubila Evropskih kupaca i pojma nemamo sta ce dalje biti. Eto valjda si razumeo...

Marx

pre 4 godine

Ne voze oni džabe levom stranom hahahahah.Svaka čast izuzecima(rock en roll muzika i par pisaca),nacija skroz u autu već vekovima...
(dnevna doza prosecnog Srbende, 10. septembar 2019 12:14)

Mogu na nas da se ugledaju. Zlatno doba.

Nele

pre 4 godine

Za vecinu koja izgleda bas i nije upucena. Najveci problem je granica izmedju S.Irske i R. Irske. R.Irska ostaje u EU a S.Irska je deo Velike Britanije i napusta EU. A Irci ne dozvoljavaju granicu izmedju njih. Postavljanje granice bi oborilo dogovor V. Britanije i IRA i verovatno bi opet krenuli sa teroristickim akcijama. Sa druge strane EU trazi tvrdu granicu sa V.Britanijom posle njenog izlaska..

netko

pre 4 godine

Nisam neki ljubitelj Dzonsona i Faraza, ali se nadam da ce njihova opcija u vezi Brexita prevagnuti i vecinska odluka na referendumu ispostovana.
(Tresnjojed, 10. septembar 2019 15:23)

izgleda vecina i dalje ne razume da nije bregzit sporan, vecina je i dalje za njega, nego nacin na koji hoce neki da ga sprovedu..
ako je neko iz britanije valjda ce potvrditi ono sto pisem, narodu pre referenduma niko nije spominjao izlaz bez sporazuma i cirkus koji ce nastati zbog toga. Onda niko ne bi glasao za izlazak..da bi bilo sve bajno i slatko narodu su ovi prevarantizaljni vlasti pricali o nekim milijardama usteda, bolnicama od tih para i sl (eno boris mora na sud jer je lagao oko toga).

Ono sto boris radi je jedna velika kocka, on hoce da ucenjuje EU izlaskom bez sporazuma u nadi da ce dobiti neke stvari koje mejeva nije i time obezbediti bolji sporazum po britance..a ovo sto radi sa clanovima svoje stranke je cista borba za vlast po uzoru na neke diktatore, nista vise, ko nije sa mnom protiv mene je i leti iz stranke..to prolazi mozda u srbiji al kod engleza NECE.

I sta sad? Jer neko ovde misli da ce evropljani dozvoliti da ih ovaj folirant (kojeg kod kuce njegovi razapinju) ucenjuje?

NECE, nece im produziti rok za dogovore, dogovora nece biti ili ce to biti max od mejeve i to je to..englezi ce biti primudjeni da izadju iz EU 31 oktobra i to ne na nacin koji narodu tamo odgovara.

GuA

pre 4 godine

@ (UK - HR - EU - BG, 10. septembar 2019 16:16)

To je tako poslednjih 10 godina tj od kako su Konzervativci na vlasti sa istim tim Borisom.