Sreda, 28.08.2019.

20:42

Alarmantan izveštaj: Amsterdam pun teških droga i kriminala, ubijaju i dečaci

Glavni grad Holandije sada ima veliki problem s teškim drogama koje su sa sobom donele rastuće nasilje i korupciju "kriminalaca, parazita i iznuditelja".

Izvor: index.hr

Alarmantan izveštaj: Amsterdam pun teških droga i kriminala, ubijaju i deèaci IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

39 Komentari

Sortiraj po:

Brano

pre 4 godine

Ne samo Amstedram, nego veliki broj evropskih gradova više nije mesto slobode i normalnog života, već stecište kriminalaca došljaka koji polako, ali sigurno guraju Evropu u neevropski nepovrat.

Lemy L.

pre 4 godine

@eh,sad
A što ,..."jes da ne može da se uporedi sa Srbijom" .. ne znam na šta misliš,jer to što si nabrojao je kao Beograd, i to samo u tvom kraju,a i Beograd nije Srbija,ja živim mirno blizu jezera u prirodi. Prošao sam ,odnosno živeo u tri velika Evropska grada uljučujući tu i BG ,nikada više,jer ta količina dekadencije??? nije to za mene,. Ali to je sad moderno,ne? Živeti u velegradu,u tim načičkanim stanovima,. hahaha,ma nikad više

Roglic Dragan

pre 4 godine

U Beogradu zivim skoro dve decenije i osecam se bezbedno. Pojedinacni incidenti desavaju se medju kriminalcima. Znaci, nemoj da prodajes drogu i ziveces 100 leta. Npr. u Beogradu se ukrade oko 5 automobila dnevno. Vecinu od toga cine pozajmice (klinci voze dok ima benzina), kradje luksuznih automobila (imas kola od 50k, a stedis na kandzi od 200evra) i kombinacije nasih gasterbajtera. Za razliku od slicnih gradova, u Beogradu nema zabranjenih zona ni geta (ako izuzmemo friska novobeogradska naselja) Amsterdam ce tek da propada, ali to nije ni vazno jer ce do kraja ovog veka biti pod vodom.

Miloš Radunović

pre 4 godine

Amsterdam je oduvek privlačio ljudski otpad. Kurve u izlozima, droga na svakom ćošku, lokanje alkohola...Šta je drugo moglo da se očekuje osim ovoga?

SouthPark

pre 4 godine

Mislio sam da je Den Hag glavni grad,Amsterdam jeste najveci ali ne glavni.Glavni grad je onaj u kome su smesteni vlada i parlament a to je Hag.

Milanus - muzicki urednik fontane

pre 4 godine

@eh, sad
izgleda i da ne moze da se poredi sa Srbijom, kod nas je trenutno mnogo mirnije, rekao bih :-)

Brada

pre 4 godine

Ma kod nas je bajno i sjajno, dajte molim vas. Amsterdam je nesto najlepse sto se moze doziveti, samo onaj ko nije bio moze da prica gluposti.

nista ne vidim/cujem/govorim

pre 4 godine

Nista me ne cudi. Prije jedno 10 godina sam proveo nekoliko dana u Amsterdamu. Bilo je kasno poslije podne i setao sam jako sirokom ulicom za pjesake. U jednom trenutku vidim 10-ak valjda Marokanaca kako idu jedan pored drugog. Svi im se sklanjaju..uza zid! Tako i ja... Koji blam... Scena bas kao u filmu "Balkanski spijun" kada gomila rodjaka od onog ludaka tako hoda. Nije bilo smijesno. Bilo je jako jasno da ako se budes "junacio" da ces lose proci. Izgledali su jako nadrndano, kao da su samo cekaju "provokaciju". Uglavnom, prodjose oni i ja se okrecem u cudu. Zar je ovo normalno? Ali ama bas svi ostali su se pravili kao da je to normalno...da se sljepis uza zid kao gusjenica... Sve ostalo je samo stvar vremena. Moguce je postoje i bjelacke bande, ili mjesovite, stvar je sto se definitivno radilo u zaista krajnje sumnjivim likovima, definitivno siledzijama, koji su prosipali seljakluk u po bijela dana par ulica od samog centra.

marsovac (true one)

pre 4 godine

Svuda gužva, frka i krkljanac...
U kafanu pušu marihuanu,
ili neku drogu piju s nogu..
Tu kur*** u izlozi sedu,
ćutu, pušu, prolaznike gledu,
sedu gole ili u negliže
musterije da im pridju bliže...

muddy

pre 4 godine

U poređenju sa okolnim zemljama, Belgijom i Nemačkom stopa kriminala u Holandiji je znatno veća. Verovatno da liberalni zakoni, legalizacija droge i prostitucije i sl. imaju uticaj na to. To više nije problem samo Holandije,jer granice u EU ne postoje, pa se kriminal, krijumčarenjem droga i belog roblja preliva van zemlje, zbog čega holandski susedi traže načine da to zaustave.

Jon Bon Jovijev techa

pre 4 godine

Posaljite im nase "legende" ulice Sljuku, Budalu, Pacova, Siptara, Legiju, Arkana, Bojovica, Candu, Badzu,....... Da ih dovedu u red. Tamo se ne zna ko pije a ko placa.

извоз новца

pre 4 godine

Сва наша омладина које неће овде ништа да ризикује, оде до Холандије "да проба" ... Једном, два, три пута ...

roadrunner

pre 4 godine

@Dakle, situacija se drasticno pogorsala poslednjih godina, naravno da se to ne moze porediti sa Srbijom, ali ovo nije ni blizu Amsterdama u koji sam dosao pre 20 godina.


Ne znam po kom osnovu mislite da se ne može porediti sa Srbijom? Bukvalno okolo zgrade u Amsterdamu gde živite toliko krivičnih dela ( nekolko bombi, ubistava, 15 pljački stnanova samo u zgradi pored, nebrojeno pljači autombila, itd). U okolini koje zgrade u Srbiji se deislo i približno tolko najgorih krivičnih dela u predhodnih 2-3 godine? Ako ne verujete, proverite statistike - Srbija je jedna od najbezbednijih zemalja, ma kako vam se činilo drugačije čitajući tabolide i portale, koji se hvataju za svaku svar da povećaju čitanost.

luca

pre 4 godine

(eh, sad, 28. avgust 2019 23:58)

Iskreno nisam čuo da se igde u Beogradu ili Srbiji dešavaju takva divljaštva u tako kratkom vremenskom periodu kao što se to vama desilo u Amsterdamu. Ima mnogo stvari u kojima je Holandija daleko ispred Srbije, ali bezbednost nije jedna od njih, naročito bezbednost u velikim gradovima.

toza

pre 4 godine

U ovo može da poveruje samo neko ko nije nikada putovao severnije od Budimpešte ako i toliko.
(Koje lupetanje, 28. avgust 2019 22:56)

A da si ti ikada putovao severnije od svog sela, znao bi da je Amsterdam danas prepun Marokanaca, Turaka, Indonežana i Surinamaca i da grad nije ni blizu bezbedan kao što je bio sedamdesetih godina prošlog veka.

Lfc

pre 4 godine

E to vam je zapad gospodo, dobar je samo za videti jednom, a za zivot samo ako vas teska muka natera. Najjaci su mi ovi sto kukaju na Srbiju i iseljavaju se.Posle mesec dana cete praviti srbiju od blata, normalnom coveku nigde nije bolje za zivot nego ovde.

kaboom

pre 4 godine

Koliko se ja secam Roterdam je imao tih problema, al takodje mi se cini da je neko resio da unisti amsterdam silnim restrikcijama koje se vec godinama najavljuju a od skora i primenjuju neke

kako da ne

pre 4 godine

@Pilipenda
Legalizovano i u Švajcarskoj, maksimum 10 grama marihuane smeju da ti zateknu, malo sam guglovao pošto nikada nisam ‘motao’ i kako kazu, od toga se moze smotati barem 5-6 ‘dobrih’. Ne znam niti sam koristio, ali se moze izguglati. Toliko vam je u CH max i niko vam nista nece reci jer je dozvoljeno za sopstvene potrebe. Imate kioske koji to prodaju (potrebna posebna dozvola). Nasilja nema, korupcije nema. Ubedljivo najmirnije, najbezbednije zemlje u Evropi su barem za sada upravo Švajcarska i Norveška. Mislim na bezbednost da izadjem sada da prošetam i da se ne cimam da li ce mi se nesto desiti. Svugde postoji mogucnost da vam se nesto desi ali najmanja mogucnost je u ove dve zemlje koje pritom vidi cuda, nisu u EU ;)

eh, sad

pre 4 godine

Gluposti.Velike gluposti.
(Amsterdam, 28. avgust 2019 23:05) # Li

Na osnovu cega to tvrdite? Vidim da zivite u Amsterdamu, ali i ja zivim. I evo sada cu da vam kazem sta se desilo u mom najblizem komsiluku u poslednjih pet godina (zivim preko puta Fashion centre-a, za neupucene to bi se po udaljenosti od centra moglo porediti sa Zvezdarom, i to njenim blizim delom, onim oko Vuka). DAkle: 1) u poslednjih 6 meseci eksplidirale dve bombe na cash automatima - onaj na Fashion centru sada prebacen unutar zgrade, onaj drugi nece biti zamenjen 2) pre dve godine ubijen covek u garazi ispod moje zgrade (javna garaza); pre 2-3 godine nekoliko (2-3) eksplozije u radnjama oko fashion centre-a (pretpostavljalo da je obracun medju Kinezima); 3) u javnoj garazi ispod zgrade nekoliko pljacki automobila i bezbrojne kradje bicickli - tom prilikom je izaslo na videlo da su kamere u garazi fake, nije bilo nikakvih snimaka; u bloku u kome zivim je pre 2-3 godine bilo 15+ obijanja stanova, u mom ulazu nije ali ulazi do mene - u tu svrhu je bila pokrenuta FB stranica stanara da bismo se obavestavali, jer policija nije mnogo preuzimala po pom pitanju.
Dakle, situacija se drasticno pogorsala poslednjih godina, naravno da se to ne moze porediti sa Srbijom, ali ovo nije ni blizu Amsterdama u koji sam dosao pre 20 godina. Samo pogledajte ponasanje u saobracaju, pre 20 godina niste mogli videti coveka koji prodje kroz crveno svetlo, sada to vidim skoro svaki dan (ono kada se tek upali). itt. itt.

Flying Dutchman

pre 4 godine

Pre par godina procena holandskih istražitelja je bila da samo od trgovine marihuanom u Holandiji ostane 18 milijardi Evra godišnje. 75% ukupne količine robe ode za izvoz. Za teške droge verujem da je princip raspodele robe i novca sličan.

Znate kad će država Holandija da uradi nešto ozbiljno po ovom pitanju? Nikad a možda ni tad.

Dobro

pre 4 godine

U Holandiji sam od 1991 i stvarno mogu da potvrdim da ovako nikad nije bilo. Puno likvidacija, postavljaju rucne bombe na kvake coffie-shopova i kafice. Uglavnom Marokanci druge ili trece generacije, mada ima i drugih. Sto je najgore, ovakve stvari su se ranije uglavnom desavale u sred noci negde na periferiji, a sada u sred dana u centru. I sam izbegavam pojedine delove grada, a to mi ranije nikada nije palo na pamet.
Ipak, i pored svega loseg na ovu temu, ne bi NL menjao ni za jednu drzavu.
Dobar zivot i dobri ljudi, puno stranaca, lako se uklops ... ako zelis da se uklopis.

Belmont

pre 4 godine

"Amsterdam -- Glavni grad Holandije sada ima veliki problem s teškim drogama koje su sa sobom donele rastuće nasilje i korupciju "kriminalaca, parazita i iznuditelja"."

a mi nemamo taj problem?

Belmont

pre 4 godine

"Amsterdam -- Glavni grad Holandije sada ima veliki problem s teškim drogama koje su sa sobom donele rastuće nasilje i korupciju "kriminalaca, parazita i iznuditelja"."

a mi nemamo taj problem?

Flying Dutchman

pre 4 godine

Pre par godina procena holandskih istražitelja je bila da samo od trgovine marihuanom u Holandiji ostane 18 milijardi Evra godišnje. 75% ukupne količine robe ode za izvoz. Za teške droge verujem da je princip raspodele robe i novca sličan.

Znate kad će država Holandija da uradi nešto ozbiljno po ovom pitanju? Nikad a možda ni tad.

Dobro

pre 4 godine

U Holandiji sam od 1991 i stvarno mogu da potvrdim da ovako nikad nije bilo. Puno likvidacija, postavljaju rucne bombe na kvake coffie-shopova i kafice. Uglavnom Marokanci druge ili trece generacije, mada ima i drugih. Sto je najgore, ovakve stvari su se ranije uglavnom desavale u sred noci negde na periferiji, a sada u sred dana u centru. I sam izbegavam pojedine delove grada, a to mi ranije nikada nije palo na pamet.
Ipak, i pored svega loseg na ovu temu, ne bi NL menjao ni za jednu drzavu.
Dobar zivot i dobri ljudi, puno stranaca, lako se uklops ... ako zelis da se uklopis.

eh, sad

pre 4 godine

Gluposti.Velike gluposti.
(Amsterdam, 28. avgust 2019 23:05) # Li

Na osnovu cega to tvrdite? Vidim da zivite u Amsterdamu, ali i ja zivim. I evo sada cu da vam kazem sta se desilo u mom najblizem komsiluku u poslednjih pet godina (zivim preko puta Fashion centre-a, za neupucene to bi se po udaljenosti od centra moglo porediti sa Zvezdarom, i to njenim blizim delom, onim oko Vuka). DAkle: 1) u poslednjih 6 meseci eksplidirale dve bombe na cash automatima - onaj na Fashion centru sada prebacen unutar zgrade, onaj drugi nece biti zamenjen 2) pre dve godine ubijen covek u garazi ispod moje zgrade (javna garaza); pre 2-3 godine nekoliko (2-3) eksplozije u radnjama oko fashion centre-a (pretpostavljalo da je obracun medju Kinezima); 3) u javnoj garazi ispod zgrade nekoliko pljacki automobila i bezbrojne kradje bicickli - tom prilikom je izaslo na videlo da su kamere u garazi fake, nije bilo nikakvih snimaka; u bloku u kome zivim je pre 2-3 godine bilo 15+ obijanja stanova, u mom ulazu nije ali ulazi do mene - u tu svrhu je bila pokrenuta FB stranica stanara da bismo se obavestavali, jer policija nije mnogo preuzimala po pom pitanju.
Dakle, situacija se drasticno pogorsala poslednjih godina, naravno da se to ne moze porediti sa Srbijom, ali ovo nije ni blizu Amsterdama u koji sam dosao pre 20 godina. Samo pogledajte ponasanje u saobracaju, pre 20 godina niste mogli videti coveka koji prodje kroz crveno svetlo, sada to vidim skoro svaki dan (ono kada se tek upali). itt. itt.

kako da ne

pre 4 godine

@Pilipenda
Legalizovano i u Švajcarskoj, maksimum 10 grama marihuane smeju da ti zateknu, malo sam guglovao pošto nikada nisam ‘motao’ i kako kazu, od toga se moze smotati barem 5-6 ‘dobrih’. Ne znam niti sam koristio, ali se moze izguglati. Toliko vam je u CH max i niko vam nista nece reci jer je dozvoljeno za sopstvene potrebe. Imate kioske koji to prodaju (potrebna posebna dozvola). Nasilja nema, korupcije nema. Ubedljivo najmirnije, najbezbednije zemlje u Evropi su barem za sada upravo Švajcarska i Norveška. Mislim na bezbednost da izadjem sada da prošetam i da se ne cimam da li ce mi se nesto desiti. Svugde postoji mogucnost da vam se nesto desi ali najmanja mogucnost je u ove dve zemlje koje pritom vidi cuda, nisu u EU ;)

kaboom

pre 4 godine

Koliko se ja secam Roterdam je imao tih problema, al takodje mi se cini da je neko resio da unisti amsterdam silnim restrikcijama koje se vec godinama najavljuju a od skora i primenjuju neke

nista ne vidim/cujem/govorim

pre 4 godine

Nista me ne cudi. Prije jedno 10 godina sam proveo nekoliko dana u Amsterdamu. Bilo je kasno poslije podne i setao sam jako sirokom ulicom za pjesake. U jednom trenutku vidim 10-ak valjda Marokanaca kako idu jedan pored drugog. Svi im se sklanjaju..uza zid! Tako i ja... Koji blam... Scena bas kao u filmu "Balkanski spijun" kada gomila rodjaka od onog ludaka tako hoda. Nije bilo smijesno. Bilo je jako jasno da ako se budes "junacio" da ces lose proci. Izgledali su jako nadrndano, kao da su samo cekaju "provokaciju". Uglavnom, prodjose oni i ja se okrecem u cudu. Zar je ovo normalno? Ali ama bas svi ostali su se pravili kao da je to normalno...da se sljepis uza zid kao gusjenica... Sve ostalo je samo stvar vremena. Moguce je postoje i bjelacke bande, ili mjesovite, stvar je sto se definitivno radilo u zaista krajnje sumnjivim likovima, definitivno siledzijama, koji su prosipali seljakluk u po bijela dana par ulica od samog centra.

Miloš Radunović

pre 4 godine

Amsterdam je oduvek privlačio ljudski otpad. Kurve u izlozima, droga na svakom ćošku, lokanje alkohola...Šta je drugo moglo da se očekuje osim ovoga?

Roglic Dragan

pre 4 godine

U Beogradu zivim skoro dve decenije i osecam se bezbedno. Pojedinacni incidenti desavaju se medju kriminalcima. Znaci, nemoj da prodajes drogu i ziveces 100 leta. Npr. u Beogradu se ukrade oko 5 automobila dnevno. Vecinu od toga cine pozajmice (klinci voze dok ima benzina), kradje luksuznih automobila (imas kola od 50k, a stedis na kandzi od 200evra) i kombinacije nasih gasterbajtera. Za razliku od slicnih gradova, u Beogradu nema zabranjenih zona ni geta (ako izuzmemo friska novobeogradska naselja) Amsterdam ce tek da propada, ali to nije ni vazno jer ce do kraja ovog veka biti pod vodom.

toza

pre 4 godine

U ovo može da poveruje samo neko ko nije nikada putovao severnije od Budimpešte ako i toliko.
(Koje lupetanje, 28. avgust 2019 22:56)

A da si ti ikada putovao severnije od svog sela, znao bi da je Amsterdam danas prepun Marokanaca, Turaka, Indonežana i Surinamaca i da grad nije ni blizu bezbedan kao što je bio sedamdesetih godina prošlog veka.

Lemy L.

pre 4 godine

@eh,sad
A što ,..."jes da ne može da se uporedi sa Srbijom" .. ne znam na šta misliš,jer to što si nabrojao je kao Beograd, i to samo u tvom kraju,a i Beograd nije Srbija,ja živim mirno blizu jezera u prirodi. Prošao sam ,odnosno živeo u tri velika Evropska grada uljučujući tu i BG ,nikada više,jer ta količina dekadencije??? nije to za mene,. Ali to je sad moderno,ne? Živeti u velegradu,u tim načičkanim stanovima,. hahaha,ma nikad više

Brano

pre 4 godine

Ne samo Amstedram, nego veliki broj evropskih gradova više nije mesto slobode i normalnog života, već stecište kriminalaca došljaka koji polako, ali sigurno guraju Evropu u neevropski nepovrat.

marsovac (true one)

pre 4 godine

Svuda gužva, frka i krkljanac...
U kafanu pušu marihuanu,
ili neku drogu piju s nogu..
Tu kur*** u izlozi sedu,
ćutu, pušu, prolaznike gledu,
sedu gole ili u negliže
musterije da im pridju bliže...

SouthPark

pre 4 godine

Mislio sam da je Den Hag glavni grad,Amsterdam jeste najveci ali ne glavni.Glavni grad je onaj u kome su smesteni vlada i parlament a to je Hag.

Jon Bon Jovijev techa

pre 4 godine

Posaljite im nase "legende" ulice Sljuku, Budalu, Pacova, Siptara, Legiju, Arkana, Bojovica, Candu, Badzu,....... Da ih dovedu u red. Tamo se ne zna ko pije a ko placa.

muddy

pre 4 godine

U poređenju sa okolnim zemljama, Belgijom i Nemačkom stopa kriminala u Holandiji je znatno veća. Verovatno da liberalni zakoni, legalizacija droge i prostitucije i sl. imaju uticaj na to. To više nije problem samo Holandije,jer granice u EU ne postoje, pa se kriminal, krijumčarenjem droga i belog roblja preliva van zemlje, zbog čega holandski susedi traže načine da to zaustave.

luca

pre 4 godine

(eh, sad, 28. avgust 2019 23:58)

Iskreno nisam čuo da se igde u Beogradu ili Srbiji dešavaju takva divljaštva u tako kratkom vremenskom periodu kao što se to vama desilo u Amsterdamu. Ima mnogo stvari u kojima je Holandija daleko ispred Srbije, ali bezbednost nije jedna od njih, naročito bezbednost u velikim gradovima.

roadrunner

pre 4 godine

@Dakle, situacija se drasticno pogorsala poslednjih godina, naravno da se to ne moze porediti sa Srbijom, ali ovo nije ni blizu Amsterdama u koji sam dosao pre 20 godina.


Ne znam po kom osnovu mislite da se ne može porediti sa Srbijom? Bukvalno okolo zgrade u Amsterdamu gde živite toliko krivičnih dela ( nekolko bombi, ubistava, 15 pljački stnanova samo u zgradi pored, nebrojeno pljači autombila, itd). U okolini koje zgrade u Srbiji se deislo i približno tolko najgorih krivičnih dela u predhodnih 2-3 godine? Ako ne verujete, proverite statistike - Srbija je jedna od najbezbednijih zemalja, ma kako vam se činilo drugačije čitajući tabolide i portale, koji se hvataju za svaku svar da povećaju čitanost.

извоз новца

pre 4 godine

Сва наша омладина које неће овде ништа да ризикује, оде до Холандије "да проба" ... Једном, два, три пута ...

Brada

pre 4 godine

Ma kod nas je bajno i sjajno, dajte molim vas. Amsterdam je nesto najlepse sto se moze doziveti, samo onaj ko nije bio moze da prica gluposti.

Milanus - muzicki urednik fontane

pre 4 godine

@eh, sad
izgleda i da ne moze da se poredi sa Srbijom, kod nas je trenutno mnogo mirnije, rekao bih :-)

Lfc

pre 4 godine

E to vam je zapad gospodo, dobar je samo za videti jednom, a za zivot samo ako vas teska muka natera. Najjaci su mi ovi sto kukaju na Srbiju i iseljavaju se.Posle mesec dana cete praviti srbiju od blata, normalnom coveku nigde nije bolje za zivot nego ovde.

Belmont

pre 4 godine

"Amsterdam -- Glavni grad Holandije sada ima veliki problem s teškim drogama koje su sa sobom donele rastuće nasilje i korupciju "kriminalaca, parazita i iznuditelja"."

a mi nemamo taj problem?

kako da ne

pre 4 godine

@Pilipenda
Legalizovano i u Švajcarskoj, maksimum 10 grama marihuane smeju da ti zateknu, malo sam guglovao pošto nikada nisam ‘motao’ i kako kazu, od toga se moze smotati barem 5-6 ‘dobrih’. Ne znam niti sam koristio, ali se moze izguglati. Toliko vam je u CH max i niko vam nista nece reci jer je dozvoljeno za sopstvene potrebe. Imate kioske koji to prodaju (potrebna posebna dozvola). Nasilja nema, korupcije nema. Ubedljivo najmirnije, najbezbednije zemlje u Evropi su barem za sada upravo Švajcarska i Norveška. Mislim na bezbednost da izadjem sada da prošetam i da se ne cimam da li ce mi se nesto desiti. Svugde postoji mogucnost da vam se nesto desi ali najmanja mogucnost je u ove dve zemlje koje pritom vidi cuda, nisu u EU ;)

Dobro

pre 4 godine

U Holandiji sam od 1991 i stvarno mogu da potvrdim da ovako nikad nije bilo. Puno likvidacija, postavljaju rucne bombe na kvake coffie-shopova i kafice. Uglavnom Marokanci druge ili trece generacije, mada ima i drugih. Sto je najgore, ovakve stvari su se ranije uglavnom desavale u sred noci negde na periferiji, a sada u sred dana u centru. I sam izbegavam pojedine delove grada, a to mi ranije nikada nije palo na pamet.
Ipak, i pored svega loseg na ovu temu, ne bi NL menjao ni za jednu drzavu.
Dobar zivot i dobri ljudi, puno stranaca, lako se uklops ... ako zelis da se uklopis.

Flying Dutchman

pre 4 godine

Pre par godina procena holandskih istražitelja je bila da samo od trgovine marihuanom u Holandiji ostane 18 milijardi Evra godišnje. 75% ukupne količine robe ode za izvoz. Za teške droge verujem da je princip raspodele robe i novca sličan.

Znate kad će država Holandija da uradi nešto ozbiljno po ovom pitanju? Nikad a možda ni tad.

eh, sad

pre 4 godine

Gluposti.Velike gluposti.
(Amsterdam, 28. avgust 2019 23:05) # Li

Na osnovu cega to tvrdite? Vidim da zivite u Amsterdamu, ali i ja zivim. I evo sada cu da vam kazem sta se desilo u mom najblizem komsiluku u poslednjih pet godina (zivim preko puta Fashion centre-a, za neupucene to bi se po udaljenosti od centra moglo porediti sa Zvezdarom, i to njenim blizim delom, onim oko Vuka). DAkle: 1) u poslednjih 6 meseci eksplidirale dve bombe na cash automatima - onaj na Fashion centru sada prebacen unutar zgrade, onaj drugi nece biti zamenjen 2) pre dve godine ubijen covek u garazi ispod moje zgrade (javna garaza); pre 2-3 godine nekoliko (2-3) eksplozije u radnjama oko fashion centre-a (pretpostavljalo da je obracun medju Kinezima); 3) u javnoj garazi ispod zgrade nekoliko pljacki automobila i bezbrojne kradje bicickli - tom prilikom je izaslo na videlo da su kamere u garazi fake, nije bilo nikakvih snimaka; u bloku u kome zivim je pre 2-3 godine bilo 15+ obijanja stanova, u mom ulazu nije ali ulazi do mene - u tu svrhu je bila pokrenuta FB stranica stanara da bismo se obavestavali, jer policija nije mnogo preuzimala po pom pitanju.
Dakle, situacija se drasticno pogorsala poslednjih godina, naravno da se to ne moze porediti sa Srbijom, ali ovo nije ni blizu Amsterdama u koji sam dosao pre 20 godina. Samo pogledajte ponasanje u saobracaju, pre 20 godina niste mogli videti coveka koji prodje kroz crveno svetlo, sada to vidim skoro svaki dan (ono kada se tek upali). itt. itt.

kaboom

pre 4 godine

Koliko se ja secam Roterdam je imao tih problema, al takodje mi se cini da je neko resio da unisti amsterdam silnim restrikcijama koje se vec godinama najavljuju a od skora i primenjuju neke

Lfc

pre 4 godine

E to vam je zapad gospodo, dobar je samo za videti jednom, a za zivot samo ako vas teska muka natera. Najjaci su mi ovi sto kukaju na Srbiju i iseljavaju se.Posle mesec dana cete praviti srbiju od blata, normalnom coveku nigde nije bolje za zivot nego ovde.

Brano

pre 4 godine

Ne samo Amstedram, nego veliki broj evropskih gradova više nije mesto slobode i normalnog života, već stecište kriminalaca došljaka koji polako, ali sigurno guraju Evropu u neevropski nepovrat.

Brada

pre 4 godine

Ma kod nas je bajno i sjajno, dajte molim vas. Amsterdam je nesto najlepse sto se moze doziveti, samo onaj ko nije bio moze da prica gluposti.

roadrunner

pre 4 godine

@Dakle, situacija se drasticno pogorsala poslednjih godina, naravno da se to ne moze porediti sa Srbijom, ali ovo nije ni blizu Amsterdama u koji sam dosao pre 20 godina.


Ne znam po kom osnovu mislite da se ne može porediti sa Srbijom? Bukvalno okolo zgrade u Amsterdamu gde živite toliko krivičnih dela ( nekolko bombi, ubistava, 15 pljački stnanova samo u zgradi pored, nebrojeno pljači autombila, itd). U okolini koje zgrade u Srbiji se deislo i približno tolko najgorih krivičnih dela u predhodnih 2-3 godine? Ako ne verujete, proverite statistike - Srbija je jedna od najbezbednijih zemalja, ma kako vam se činilo drugačije čitajući tabolide i portale, koji se hvataju za svaku svar da povećaju čitanost.

Roglic Dragan

pre 4 godine

U Beogradu zivim skoro dve decenije i osecam se bezbedno. Pojedinacni incidenti desavaju se medju kriminalcima. Znaci, nemoj da prodajes drogu i ziveces 100 leta. Npr. u Beogradu se ukrade oko 5 automobila dnevno. Vecinu od toga cine pozajmice (klinci voze dok ima benzina), kradje luksuznih automobila (imas kola od 50k, a stedis na kandzi od 200evra) i kombinacije nasih gasterbajtera. Za razliku od slicnih gradova, u Beogradu nema zabranjenih zona ni geta (ako izuzmemo friska novobeogradska naselja) Amsterdam ce tek da propada, ali to nije ni vazno jer ce do kraja ovog veka biti pod vodom.

toza

pre 4 godine

U ovo može da poveruje samo neko ko nije nikada putovao severnije od Budimpešte ako i toliko.
(Koje lupetanje, 28. avgust 2019 22:56)

A da si ti ikada putovao severnije od svog sela, znao bi da je Amsterdam danas prepun Marokanaca, Turaka, Indonežana i Surinamaca i da grad nije ni blizu bezbedan kao što je bio sedamdesetih godina prošlog veka.

Jon Bon Jovijev techa

pre 4 godine

Posaljite im nase "legende" ulice Sljuku, Budalu, Pacova, Siptara, Legiju, Arkana, Bojovica, Candu, Badzu,....... Da ih dovedu u red. Tamo se ne zna ko pije a ko placa.

marsovac (true one)

pre 4 godine

Svuda gužva, frka i krkljanac...
U kafanu pušu marihuanu,
ili neku drogu piju s nogu..
Tu kur*** u izlozi sedu,
ćutu, pušu, prolaznike gledu,
sedu gole ili u negliže
musterije da im pridju bliže...

nista ne vidim/cujem/govorim

pre 4 godine

Nista me ne cudi. Prije jedno 10 godina sam proveo nekoliko dana u Amsterdamu. Bilo je kasno poslije podne i setao sam jako sirokom ulicom za pjesake. U jednom trenutku vidim 10-ak valjda Marokanaca kako idu jedan pored drugog. Svi im se sklanjaju..uza zid! Tako i ja... Koji blam... Scena bas kao u filmu "Balkanski spijun" kada gomila rodjaka od onog ludaka tako hoda. Nije bilo smijesno. Bilo je jako jasno da ako se budes "junacio" da ces lose proci. Izgledali su jako nadrndano, kao da su samo cekaju "provokaciju". Uglavnom, prodjose oni i ja se okrecem u cudu. Zar je ovo normalno? Ali ama bas svi ostali su se pravili kao da je to normalno...da se sljepis uza zid kao gusjenica... Sve ostalo je samo stvar vremena. Moguce je postoje i bjelacke bande, ili mjesovite, stvar je sto se definitivno radilo u zaista krajnje sumnjivim likovima, definitivno siledzijama, koji su prosipali seljakluk u po bijela dana par ulica od samog centra.

Miloš Radunović

pre 4 godine

Amsterdam je oduvek privlačio ljudski otpad. Kurve u izlozima, droga na svakom ćošku, lokanje alkohola...Šta je drugo moglo da se očekuje osim ovoga?

Lemy L.

pre 4 godine

@eh,sad
A što ,..."jes da ne može da se uporedi sa Srbijom" .. ne znam na šta misliš,jer to što si nabrojao je kao Beograd, i to samo u tvom kraju,a i Beograd nije Srbija,ja živim mirno blizu jezera u prirodi. Prošao sam ,odnosno živeo u tri velika Evropska grada uljučujući tu i BG ,nikada više,jer ta količina dekadencije??? nije to za mene,. Ali to je sad moderno,ne? Živeti u velegradu,u tim načičkanim stanovima,. hahaha,ma nikad više

muddy

pre 4 godine

U poređenju sa okolnim zemljama, Belgijom i Nemačkom stopa kriminala u Holandiji je znatno veća. Verovatno da liberalni zakoni, legalizacija droge i prostitucije i sl. imaju uticaj na to. To više nije problem samo Holandije,jer granice u EU ne postoje, pa se kriminal, krijumčarenjem droga i belog roblja preliva van zemlje, zbog čega holandski susedi traže načine da to zaustave.

luca

pre 4 godine

(eh, sad, 28. avgust 2019 23:58)

Iskreno nisam čuo da se igde u Beogradu ili Srbiji dešavaju takva divljaštva u tako kratkom vremenskom periodu kao što se to vama desilo u Amsterdamu. Ima mnogo stvari u kojima je Holandija daleko ispred Srbije, ali bezbednost nije jedna od njih, naročito bezbednost u velikim gradovima.

извоз новца

pre 4 godine

Сва наша омладина које неће овде ништа да ризикује, оде до Холандије "да проба" ... Једном, два, три пута ...

Milanus - muzicki urednik fontane

pre 4 godine

@eh, sad
izgleda i da ne moze da se poredi sa Srbijom, kod nas je trenutno mnogo mirnije, rekao bih :-)

SouthPark

pre 4 godine

Mislio sam da je Den Hag glavni grad,Amsterdam jeste najveci ali ne glavni.Glavni grad je onaj u kome su smesteni vlada i parlament a to je Hag.