Ponedeljak, 22.07.2019.

08:29

Iran saopštio: Otkrili smo CIA špijune u zemlji, sledi smrtna kazna; Čeka se reakcija SAD

Iranske vlasti saopštile da su otkrile špijunsku mrežu CIA agenata koji su "vršljali" po Iranu, prenela je poludržavna iranska agencija Fars.

Izvor: B92

Iran saopštio: Otkrili smo CIA špijune u zemlji, sledi smrtna kazna; Èeka se reakcija SAD IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

48 Komentari

Sortiraj po:

Locutus

pre 4 godine

@(Mihailo, 22. jul 2019 09:46)

SAD sigurno neće bacati atomske bombe na Iran, ako ni zbog čega drugog ono zbog prošlosti. S druge strane, Izraelci ako se osete ugroženi neće čekati ni sekundu i neće birati sredstva.

Malo realnosti

pre 4 godine

Ljudi niko ne treba da sumnja da amerika moze da pobedi iran u konvencionalnom ratu, samo sto bi taj rat bio izuzetno skup. Ne treba ocekivati da bi se rusi i kinezi direktno umesali ali bi svakako slali svoju tehniku i ljude, kao sto amerikanci rade u siriji. Samo je jedan cilj, istrositi protivnika sto vise, testirati svoje oruzije u pravom ratu i steci iskustvo iz toga. Dalje, generalno iran je velika zemlja sa teskom konfiguracijom terena. Amerikanci su uz sav svoj angazman u vijetnamu pretrpeli ogromne zrtve, a cak i njihovi strucnjaci kazu ako bi se ponovio takav scenario u iranu, zrtve bi bile 3-4 puta vece nego tad. E sad videcemo, ne bi me cudilo da neko zrtvuje milione amerikanaca i iranaca kako bi se par kompanija docepalo nafte ali da li je to nesto sto bi im se tako lako dopustilo i oprostilo?

x

pre 4 godine

pazi srbende sto se dive iranu, drzavi koja je 90tih slala vojnike u bosnu da se bore protiv srba... nece amerika da propadne, bar ne za nasih zivota, samo ce vas pojesti ta mrznja iznutra

vec vidjeno

pre 4 godine

Zavladala paranoja u Iranu.
Prividjaju se CIA agenti na sve strane.
Najverovatnije su pohvatali neke nesretnike, koji ce biti zrtvovani za unutrasnje propagandne potrebe.
Tako su se i ovde svojevremeno, nekima prividjali strani agenti, koji su navodno dosli da rambo nozevima da izvrse atentat na tadasnjeg predsednika.

neutralni felsh

pre 4 godine

@dejan zato što ih sankcije ubiše, najmanje im odgovara status quo. Bolje im je i sukob jer onda će se umešati Evropa, Rusija, Kina i doneti im neki dil koji mogu da prežive za razliku od sankcija.
(Vlada M, 22. jul 2019 09:16)


kakva logika... isto tako smo i mi procvetali ;)

turgidson

pre 4 godine

Ništa ja ovo ne verujem... Ovo mi dođe kao da glavnom nasilniku u školi spominješ majku, a manji si, slabiji i sporije trčiš.

Ovakav stav ne treba Iranu, to je sigurno i to oni znaju. Stoga ovo pišu ili Zapadnjaci čime otvaraju sebi put za vojnu intervenciju ili “saveznici” Irana kojeg svesno guraju u rat i neminovno potonuće.

ko-ometator

pre 4 godine

Odmah to da urade. Sutra. Bez ikakvog natezanja pa posle neka se izvinjavaju. Ili da se ne izvine uopste. Sadama su ubili a da nisu ni dokazali hemijsko oruzje. I nikom nista. Tako i njima treba.

Irak

pre 4 godine

Iran ne moze nista jer nema nuklearno oruzje, a amerika ima. Oni jedino mogu ici na samounistenje kao opciju i nitko im nece pomoci. Ni Rusija ni Kina nece ulaziti u sukob sa amerikom, riskirati ww3 i mnogo svojih mrtvih gradjana, zbog nekih tamo iranaca. Sta rusi imaju sa iranom i kinom, osim sta su sa irancima par puta ratovali.

Ratni veteran

pre 4 godine

Bravo Iran!
(lob, 22. jul 2019 09:39)

Tako smo se i mi devedesetih kurobecali pa posledice trpimo dan danas a i sledeće bar 2 generacije.
Srbi se nikada pameti naučiti neće a imaju sjajnu poslovicu za to: Šut sa Rogatim ne može.

Isto tako i Irak, pa Sirija, Avganistan poravnat sa zemljom itd. Jadan narod se lako zapali a posle kada sve ode dođavola možeš da budeš pametan koliko hoćeš, kasno brale.

Minjoslav

pre 4 godine

Ako neko pogleda geografsku kartu videće da Iran oblikom neodoljivo podseća na bivšu SFRJ, malo "nagojeniji" doduše. Zanimljiva sličnost, samo to i ništa više.

SFRJ se raspala u krvi, na gomilu sitnih delova jer su se neki isto ovako igrali, na koliko delova i kako će se oni raspasti ostaje samo da se vidi.

Zoran M.

pre 4 godine

Mi na primer nemamo špijune cia... mi imamo nato kancelariju u generalštabu to je cena da te ne bombarduju i zato smo slobodni a Iran će biti okupiran :)

Pragmatic

pre 4 godine

Bio sam u Iranu pre god dana poslovno. Generalni utisak je pozitivan. Narod samo zeli da zivi i radi ne zanima ih previse ni politika ni religija. Ono sto treba znati da to nije klasicna drzave sa Bliskog Istoka, vec neko ko ima milenijumsku kulturu i kontinuitet. Nema tu nacionalnih frakcija da se zapali gradjanski rat a ima dosta nacionalnog jedinstva.

drzte spijuna

pre 4 godine

Gledam CNN, nigde vesti.
Da su pohvatani americki spijuni, bilo bi to braking news. Ko zna koga su uhvatili. Lako moze biti da je u pitanju nekakva opozicija rezimu.

Goran

pre 4 godine

Ono sto je moglo da se precuti,Iran namerno objavljuje da jos vise zaostri situaciju.Ne znam zasto,njima ocigledno odgovara sukob!
(dejan, 22. jul 2019 08:44)

Ozbiljne drzave tako daju do znanja potencijalnim agresorima da se oni ni malo ne sale i da shvataju situaciju vrlo vrlo ozbiljno.

Ante

pre 4 godine

Samo lud čovjek ovdje misli da Amerika želi rat s Iranom. Upravo je suprotno, Amerika je sankcijama očito dobro uzdrmala Iran, koji želi ograničeni sukob, pa onda pregovorima da se vrati za stol i da o labave sankcije. Americi najviše koristi zamrznut sukob i vrijeme.
Što se tiče špijuna, niti će Amerika priznati da su njihovi, niti će išta uraditi po tom pitanju, barem ne javno. To su lokalci, podmićeni da rade za CIA, i znaju posljedice svojeg posla.
Naravno, na iranske obavještajne strukture na zapadu je upravo otvorena sezona lova. Bit će nesretnih slučajeva. Šoping liste će dijeliti Mossad.

Vasilije

pre 4 godine

"Ono sto je moglo da se precuti,Iran namerno objavljuje da jos vise zaostri situaciju.Ne znam zasto,njima ocigledno odgovara sukob!
(dejan, 22. jul 2019 08:44)"
Kad te sateraju u cosak, sta ti drugo preostaje?

Iggy

pre 4 godine

Ok dosad sam mislio da su ovo bile false flag operacije protiv Irana. Sad vidim da ovi Iranci stvarno idu do kraja. Al opet kad se sjetim da su im na vlasti vjerski fanatici, mozda ajatolah i mule stvarno misle da je dosla apokalipsa pa ju svim silama zele i postici. Zna se sta se radi sa spijunima, razmjenjuju se a ne ubijaju. Ako ih ubiju onda su stvarno pukli. Ako su to uopce spijuni...

Cinoeye

pre 4 godine

И чек сад треба ја да подржавам фундаметалистичку исламску државу и доктаторску комунистичку републику само зато што су нас Амери бомбардовали(због Слоба и Мире)који изабраше Русију и Кину?

Vlada M

pre 4 godine

@dejan zato što ih sankcije ubiše, najmanje im odgovara status quo. Bolje im je i sukob jer onda će se umešati Evropa, Rusija, Kina i doneti im neki dil koji mogu da prežive za razliku od sankcija.

Locutus

pre 4 godine

Zastrašuju sopstveni narod. Amerikanci ako imaju špijune u Iranu, to nisu američki državljani već lokalci koji rade za pare. Neće se Amerikanci mnogo potresti zbog toga.

Iran umesto da pokuša da smiri strasti samo doliva ulje na vatru. Rezultat će biti da će se Amerikanci i Rusi tući na Iranskoj teritoriji dok je ne sravne sa zemljom. Tako je bilo i sa nekadašnjom Jugoslavijom. Prvo su nas tukli Nemci, a posle saveznici dok sve nisu razrušili. Iran će na kraju završiti kao Sirija. Amerikanci i Rusi će otići kući, a Irancima neće ostati kamen na kamen.

Mihailo

pre 4 godine

Bilo bi zanimljivo da u članke koji govore o Iranu povremeno ubacite komparaciju veličine te države i Evrope, navedete kakva je konfiguracija terena Irana, sa kim se graniči... Čisto da ljudi, Srbi, koji izuzetno malo znaju i izuzetno malo čitaju, steknu bar nešto bolju sliku. Onda će većina prestati da piše gluposti. Rat sa Iranom, tj. pobediti Iran bilo bi moguće samo nuklearnim oružjem, a ono neće biti korišćeno sigurno. Ne zato što su SAD gadljive na njega, nego zato što bi to povuklo spiralu nasilja i imalo nesagledive posledice po ceo svet. Druga stvar, Iranci su pre par dana rekli da će u slučaju bilo kakvog napada na teritoriju Irana politi Izrael balistički raketama. Nuklearno oružje verovatno nemaju, ali biološko i hemijsko sigurno imaju i pored konvencija i zvaničnog stava da su protiv njega.

Sukoba neće biti, nikome nije potreban, ali čisto treba znati neke podatke, kako se u komentarima ne bi uvek, samo i isključivo pisale i čitale potpune nebuloze ostrašćeni neznalica, koje u životu nisu videle ni rat, ni kako izgleda biti na terenu, ni šta znači planinska konfiguracija, ni koliko je snaga potrebno angažovati na samo desetak kilometara fronta... Ništa, ali piši komentar. I onda se neko čudo zašto je Srbija propala, pa kako da ne propadne kad su svuda sve sami stručnjaci.

istinabre

pre 4 godine

Oni istim putem kao Srbija, umesto da se snalaze odmah na prvu loptu, posle će isto ko Srbija da kukaju 30 godina kasnije kad sve bude uništeno od bombardovanja i kasnije sankcija, kako to da narod odlazi u beli svet?

Srbin iz Srbije

pre 4 godine

@Adekvatna kazna za guranje nosa u tudja posla.
(galjaman, 22. jul 2019 08:42)

Ako izvrše smrtnu kaznu nad tim ljudima, čak i ako su stvarno špijuni, osudili su ceo Iran na smrt. Ali dobro, krajnje je vreme da taj tumor od kvazi-drzave prestane da postoji.

samo posmatrač

pre 4 godine

Gde sve CIA ne vršlja i gde sve nisu poslati da pripreme teren? Prikrivanjem od javnosti SAD se neće zaustaviti. Iran je rešen da se bori jer ovo je već ko zna koje po redu uplitanje SAD u njihovu politiku. Doveli su Šaha Rezu Pahlavija pa se ga brutalno skinuli sa vlasti, takođe uz asistenciju CIE, postavili Homeinia i tako redom.

moralni gmizavac

pre 4 godine

Adekvatna kazna za guranje nosa u tudja posla.
(galjaman, 22. jul 2019 08:42) Ti ces da ocenjujes da je ljudski zivot adekvatna “kazna” za bilo sta? Blago nama sa vama.

Meni vise lici da se rezim obracunava sa neistomisljenicima na ovaj nacin, samo te mrak pojede. CIA je prica za malu decu i mozda ponekog rusofila

lal

pre 4 godine

sa americkom administracijom nazalost ne moze drugacije... mora da se ukljuci americka javnost...
kada pocnu da se odsecaju glave, onda ide pritisak iznutra i "give piece a chance" price...
amerika je ubedljivo najjaca vojna sila na svetu, ali igrati se sa persijom je izuzetno opasno...

Goran

pre 4 godine

Ono sto je moglo da se precuti,Iran namerno objavljuje da jos vise zaostri situaciju.Ne znam zasto,njima ocigledno odgovara sukob!
(dejan, 22. jul 2019 08:44)

Ozbiljne drzave tako daju do znanja potencijalnim agresorima da se oni ni malo ne sale i da shvataju situaciju vrlo vrlo ozbiljno.

Vasilije

pre 4 godine

"Ono sto je moglo da se precuti,Iran namerno objavljuje da jos vise zaostri situaciju.Ne znam zasto,njima ocigledno odgovara sukob!
(dejan, 22. jul 2019 08:44)"
Kad te sateraju u cosak, sta ti drugo preostaje?

Ante

pre 4 godine

Samo lud čovjek ovdje misli da Amerika želi rat s Iranom. Upravo je suprotno, Amerika je sankcijama očito dobro uzdrmala Iran, koji želi ograničeni sukob, pa onda pregovorima da se vrati za stol i da o labave sankcije. Americi najviše koristi zamrznut sukob i vrijeme.
Što se tiče špijuna, niti će Amerika priznati da su njihovi, niti će išta uraditi po tom pitanju, barem ne javno. To su lokalci, podmićeni da rade za CIA, i znaju posljedice svojeg posla.
Naravno, na iranske obavještajne strukture na zapadu je upravo otvorena sezona lova. Bit će nesretnih slučajeva. Šoping liste će dijeliti Mossad.

lal

pre 4 godine

sa americkom administracijom nazalost ne moze drugacije... mora da se ukljuci americka javnost...
kada pocnu da se odsecaju glave, onda ide pritisak iznutra i "give piece a chance" price...
amerika je ubedljivo najjaca vojna sila na svetu, ali igrati se sa persijom je izuzetno opasno...

x

pre 4 godine

pazi srbende sto se dive iranu, drzavi koja je 90tih slala vojnike u bosnu da se bore protiv srba... nece amerika da propadne, bar ne za nasih zivota, samo ce vas pojesti ta mrznja iznutra

Locutus

pre 4 godine

Zastrašuju sopstveni narod. Amerikanci ako imaju špijune u Iranu, to nisu američki državljani već lokalci koji rade za pare. Neće se Amerikanci mnogo potresti zbog toga.

Iran umesto da pokuša da smiri strasti samo doliva ulje na vatru. Rezultat će biti da će se Amerikanci i Rusi tući na Iranskoj teritoriji dok je ne sravne sa zemljom. Tako je bilo i sa nekadašnjom Jugoslavijom. Prvo su nas tukli Nemci, a posle saveznici dok sve nisu razrušili. Iran će na kraju završiti kao Sirija. Amerikanci i Rusi će otići kući, a Irancima neće ostati kamen na kamen.

moralni gmizavac

pre 4 godine

Adekvatna kazna za guranje nosa u tudja posla.
(galjaman, 22. jul 2019 08:42) Ti ces da ocenjujes da je ljudski zivot adekvatna “kazna” za bilo sta? Blago nama sa vama.

Meni vise lici da se rezim obracunava sa neistomisljenicima na ovaj nacin, samo te mrak pojede. CIA je prica za malu decu i mozda ponekog rusofila

istinabre

pre 4 godine

Oni istim putem kao Srbija, umesto da se snalaze odmah na prvu loptu, posle će isto ko Srbija da kukaju 30 godina kasnije kad sve bude uništeno od bombardovanja i kasnije sankcija, kako to da narod odlazi u beli svet?

samo posmatrač

pre 4 godine

Gde sve CIA ne vršlja i gde sve nisu poslati da pripreme teren? Prikrivanjem od javnosti SAD se neće zaustaviti. Iran je rešen da se bori jer ovo je već ko zna koje po redu uplitanje SAD u njihovu politiku. Doveli su Šaha Rezu Pahlavija pa se ga brutalno skinuli sa vlasti, takođe uz asistenciju CIE, postavili Homeinia i tako redom.

Srbin iz Srbije

pre 4 godine

@Adekvatna kazna za guranje nosa u tudja posla.
(galjaman, 22. jul 2019 08:42)

Ako izvrše smrtnu kaznu nad tim ljudima, čak i ako su stvarno špijuni, osudili su ceo Iran na smrt. Ali dobro, krajnje je vreme da taj tumor od kvazi-drzave prestane da postoji.

Zoran M.

pre 4 godine

Mi na primer nemamo špijune cia... mi imamo nato kancelariju u generalštabu to je cena da te ne bombarduju i zato smo slobodni a Iran će biti okupiran :)

Iggy

pre 4 godine

Ok dosad sam mislio da su ovo bile false flag operacije protiv Irana. Sad vidim da ovi Iranci stvarno idu do kraja. Al opet kad se sjetim da su im na vlasti vjerski fanatici, mozda ajatolah i mule stvarno misle da je dosla apokalipsa pa ju svim silama zele i postici. Zna se sta se radi sa spijunima, razmjenjuju se a ne ubijaju. Ako ih ubiju onda su stvarno pukli. Ako su to uopce spijuni...

Ratni veteran

pre 4 godine

Bravo Iran!
(lob, 22. jul 2019 09:39)

Tako smo se i mi devedesetih kurobecali pa posledice trpimo dan danas a i sledeće bar 2 generacije.
Srbi se nikada pameti naučiti neće a imaju sjajnu poslovicu za to: Šut sa Rogatim ne može.

Isto tako i Irak, pa Sirija, Avganistan poravnat sa zemljom itd. Jadan narod se lako zapali a posle kada sve ode dođavola možeš da budeš pametan koliko hoćeš, kasno brale.

Pragmatic

pre 4 godine

Bio sam u Iranu pre god dana poslovno. Generalni utisak je pozitivan. Narod samo zeli da zivi i radi ne zanima ih previse ni politika ni religija. Ono sto treba znati da to nije klasicna drzave sa Bliskog Istoka, vec neko ko ima milenijumsku kulturu i kontinuitet. Nema tu nacionalnih frakcija da se zapali gradjanski rat a ima dosta nacionalnog jedinstva.

Vlada M

pre 4 godine

@dejan zato što ih sankcije ubiše, najmanje im odgovara status quo. Bolje im je i sukob jer onda će se umešati Evropa, Rusija, Kina i doneti im neki dil koji mogu da prežive za razliku od sankcija.

Cinoeye

pre 4 godine

И чек сад треба ја да подржавам фундаметалистичку исламску државу и доктаторску комунистичку републику само зато што су нас Амери бомбардовали(због Слоба и Мире)који изабраше Русију и Кину?

neutralni felsh

pre 4 godine

@dejan zato što ih sankcije ubiše, najmanje im odgovara status quo. Bolje im je i sukob jer onda će se umešati Evropa, Rusija, Kina i doneti im neki dil koji mogu da prežive za razliku od sankcija.
(Vlada M, 22. jul 2019 09:16)


kakva logika... isto tako smo i mi procvetali ;)

Mihailo

pre 4 godine

Bilo bi zanimljivo da u članke koji govore o Iranu povremeno ubacite komparaciju veličine te države i Evrope, navedete kakva je konfiguracija terena Irana, sa kim se graniči... Čisto da ljudi, Srbi, koji izuzetno malo znaju i izuzetno malo čitaju, steknu bar nešto bolju sliku. Onda će većina prestati da piše gluposti. Rat sa Iranom, tj. pobediti Iran bilo bi moguće samo nuklearnim oružjem, a ono neće biti korišćeno sigurno. Ne zato što su SAD gadljive na njega, nego zato što bi to povuklo spiralu nasilja i imalo nesagledive posledice po ceo svet. Druga stvar, Iranci su pre par dana rekli da će u slučaju bilo kakvog napada na teritoriju Irana politi Izrael balistički raketama. Nuklearno oružje verovatno nemaju, ali biološko i hemijsko sigurno imaju i pored konvencija i zvaničnog stava da su protiv njega.

Sukoba neće biti, nikome nije potreban, ali čisto treba znati neke podatke, kako se u komentarima ne bi uvek, samo i isključivo pisale i čitale potpune nebuloze ostrašćeni neznalica, koje u životu nisu videle ni rat, ni kako izgleda biti na terenu, ni šta znači planinska konfiguracija, ni koliko je snaga potrebno angažovati na samo desetak kilometara fronta... Ništa, ali piši komentar. I onda se neko čudo zašto je Srbija propala, pa kako da ne propadne kad su svuda sve sami stručnjaci.

ko-ometator

pre 4 godine

Odmah to da urade. Sutra. Bez ikakvog natezanja pa posle neka se izvinjavaju. Ili da se ne izvine uopste. Sadama su ubili a da nisu ni dokazali hemijsko oruzje. I nikom nista. Tako i njima treba.

Locutus

pre 4 godine

@(Mihailo, 22. jul 2019 09:46)

SAD sigurno neće bacati atomske bombe na Iran, ako ni zbog čega drugog ono zbog prošlosti. S druge strane, Izraelci ako se osete ugroženi neće čekati ni sekundu i neće birati sredstva.

drzte spijuna

pre 4 godine

Gledam CNN, nigde vesti.
Da su pohvatani americki spijuni, bilo bi to braking news. Ko zna koga su uhvatili. Lako moze biti da je u pitanju nekakva opozicija rezimu.

Malo realnosti

pre 4 godine

Ljudi niko ne treba da sumnja da amerika moze da pobedi iran u konvencionalnom ratu, samo sto bi taj rat bio izuzetno skup. Ne treba ocekivati da bi se rusi i kinezi direktno umesali ali bi svakako slali svoju tehniku i ljude, kao sto amerikanci rade u siriji. Samo je jedan cilj, istrositi protivnika sto vise, testirati svoje oruzije u pravom ratu i steci iskustvo iz toga. Dalje, generalno iran je velika zemlja sa teskom konfiguracijom terena. Amerikanci su uz sav svoj angazman u vijetnamu pretrpeli ogromne zrtve, a cak i njihovi strucnjaci kazu ako bi se ponovio takav scenario u iranu, zrtve bi bile 3-4 puta vece nego tad. E sad videcemo, ne bi me cudilo da neko zrtvuje milione amerikanaca i iranaca kako bi se par kompanija docepalo nafte ali da li je to nesto sto bi im se tako lako dopustilo i oprostilo?

vec vidjeno

pre 4 godine

Zavladala paranoja u Iranu.
Prividjaju se CIA agenti na sve strane.
Najverovatnije su pohvatali neke nesretnike, koji ce biti zrtvovani za unutrasnje propagandne potrebe.
Tako su se i ovde svojevremeno, nekima prividjali strani agenti, koji su navodno dosli da rambo nozevima da izvrse atentat na tadasnjeg predsednika.

Irak

pre 4 godine

Iran ne moze nista jer nema nuklearno oruzje, a amerika ima. Oni jedino mogu ici na samounistenje kao opciju i nitko im nece pomoci. Ni Rusija ni Kina nece ulaziti u sukob sa amerikom, riskirati ww3 i mnogo svojih mrtvih gradjana, zbog nekih tamo iranaca. Sta rusi imaju sa iranom i kinom, osim sta su sa irancima par puta ratovali.

turgidson

pre 4 godine

Ništa ja ovo ne verujem... Ovo mi dođe kao da glavnom nasilniku u školi spominješ majku, a manji si, slabiji i sporije trčiš.

Ovakav stav ne treba Iranu, to je sigurno i to oni znaju. Stoga ovo pišu ili Zapadnjaci čime otvaraju sebi put za vojnu intervenciju ili “saveznici” Irana kojeg svesno guraju u rat i neminovno potonuće.

Minjoslav

pre 4 godine

Ako neko pogleda geografsku kartu videće da Iran oblikom neodoljivo podseća na bivšu SFRJ, malo "nagojeniji" doduše. Zanimljiva sličnost, samo to i ništa više.

SFRJ se raspala u krvi, na gomilu sitnih delova jer su se neki isto ovako igrali, na koliko delova i kako će se oni raspasti ostaje samo da se vidi.

Srbin iz Srbije

pre 4 godine

@Adekvatna kazna za guranje nosa u tudja posla.
(galjaman, 22. jul 2019 08:42)

Ako izvrše smrtnu kaznu nad tim ljudima, čak i ako su stvarno špijuni, osudili su ceo Iran na smrt. Ali dobro, krajnje je vreme da taj tumor od kvazi-drzave prestane da postoji.

moralni gmizavac

pre 4 godine

Adekvatna kazna za guranje nosa u tudja posla.
(galjaman, 22. jul 2019 08:42) Ti ces da ocenjujes da je ljudski zivot adekvatna “kazna” za bilo sta? Blago nama sa vama.

Meni vise lici da se rezim obracunava sa neistomisljenicima na ovaj nacin, samo te mrak pojede. CIA je prica za malu decu i mozda ponekog rusofila

istinabre

pre 4 godine

Oni istim putem kao Srbija, umesto da se snalaze odmah na prvu loptu, posle će isto ko Srbija da kukaju 30 godina kasnije kad sve bude uništeno od bombardovanja i kasnije sankcija, kako to da narod odlazi u beli svet?

x

pre 4 godine

pazi srbende sto se dive iranu, drzavi koja je 90tih slala vojnike u bosnu da se bore protiv srba... nece amerika da propadne, bar ne za nasih zivota, samo ce vas pojesti ta mrznja iznutra

Locutus

pre 4 godine

Zastrašuju sopstveni narod. Amerikanci ako imaju špijune u Iranu, to nisu američki državljani već lokalci koji rade za pare. Neće se Amerikanci mnogo potresti zbog toga.

Iran umesto da pokuša da smiri strasti samo doliva ulje na vatru. Rezultat će biti da će se Amerikanci i Rusi tući na Iranskoj teritoriji dok je ne sravne sa zemljom. Tako je bilo i sa nekadašnjom Jugoslavijom. Prvo su nas tukli Nemci, a posle saveznici dok sve nisu razrušili. Iran će na kraju završiti kao Sirija. Amerikanci i Rusi će otići kući, a Irancima neće ostati kamen na kamen.

Goran

pre 4 godine

Ono sto je moglo da se precuti,Iran namerno objavljuje da jos vise zaostri situaciju.Ne znam zasto,njima ocigledno odgovara sukob!
(dejan, 22. jul 2019 08:44)

Ozbiljne drzave tako daju do znanja potencijalnim agresorima da se oni ni malo ne sale i da shvataju situaciju vrlo vrlo ozbiljno.

Vasilije

pre 4 godine

"Ono sto je moglo da se precuti,Iran namerno objavljuje da jos vise zaostri situaciju.Ne znam zasto,njima ocigledno odgovara sukob!
(dejan, 22. jul 2019 08:44)"
Kad te sateraju u cosak, sta ti drugo preostaje?

Ante

pre 4 godine

Samo lud čovjek ovdje misli da Amerika želi rat s Iranom. Upravo je suprotno, Amerika je sankcijama očito dobro uzdrmala Iran, koji želi ograničeni sukob, pa onda pregovorima da se vrati za stol i da o labave sankcije. Americi najviše koristi zamrznut sukob i vrijeme.
Što se tiče špijuna, niti će Amerika priznati da su njihovi, niti će išta uraditi po tom pitanju, barem ne javno. To su lokalci, podmićeni da rade za CIA, i znaju posljedice svojeg posla.
Naravno, na iranske obavještajne strukture na zapadu je upravo otvorena sezona lova. Bit će nesretnih slučajeva. Šoping liste će dijeliti Mossad.

lal

pre 4 godine

sa americkom administracijom nazalost ne moze drugacije... mora da se ukljuci americka javnost...
kada pocnu da se odsecaju glave, onda ide pritisak iznutra i "give piece a chance" price...
amerika je ubedljivo najjaca vojna sila na svetu, ali igrati se sa persijom je izuzetno opasno...

Iggy

pre 4 godine

Ok dosad sam mislio da su ovo bile false flag operacije protiv Irana. Sad vidim da ovi Iranci stvarno idu do kraja. Al opet kad se sjetim da su im na vlasti vjerski fanatici, mozda ajatolah i mule stvarno misle da je dosla apokalipsa pa ju svim silama zele i postici. Zna se sta se radi sa spijunima, razmjenjuju se a ne ubijaju. Ako ih ubiju onda su stvarno pukli. Ako su to uopce spijuni...

Cinoeye

pre 4 godine

И чек сад треба ја да подржавам фундаметалистичку исламску државу и доктаторску комунистичку републику само зато што су нас Амери бомбардовали(због Слоба и Мире)који изабраше Русију и Кину?

samo posmatrač

pre 4 godine

Gde sve CIA ne vršlja i gde sve nisu poslati da pripreme teren? Prikrivanjem od javnosti SAD se neće zaustaviti. Iran je rešen da se bori jer ovo je već ko zna koje po redu uplitanje SAD u njihovu politiku. Doveli su Šaha Rezu Pahlavija pa se ga brutalno skinuli sa vlasti, takođe uz asistenciju CIE, postavili Homeinia i tako redom.

Irak

pre 4 godine

Iran ne moze nista jer nema nuklearno oruzje, a amerika ima. Oni jedino mogu ici na samounistenje kao opciju i nitko im nece pomoci. Ni Rusija ni Kina nece ulaziti u sukob sa amerikom, riskirati ww3 i mnogo svojih mrtvih gradjana, zbog nekih tamo iranaca. Sta rusi imaju sa iranom i kinom, osim sta su sa irancima par puta ratovali.

ko-ometator

pre 4 godine

Odmah to da urade. Sutra. Bez ikakvog natezanja pa posle neka se izvinjavaju. Ili da se ne izvine uopste. Sadama su ubili a da nisu ni dokazali hemijsko oruzje. I nikom nista. Tako i njima treba.

vec vidjeno

pre 4 godine

Zavladala paranoja u Iranu.
Prividjaju se CIA agenti na sve strane.
Najverovatnije su pohvatali neke nesretnike, koji ce biti zrtvovani za unutrasnje propagandne potrebe.
Tako su se i ovde svojevremeno, nekima prividjali strani agenti, koji su navodno dosli da rambo nozevima da izvrse atentat na tadasnjeg predsednika.

Ratni veteran

pre 4 godine

Bravo Iran!
(lob, 22. jul 2019 09:39)

Tako smo se i mi devedesetih kurobecali pa posledice trpimo dan danas a i sledeće bar 2 generacije.
Srbi se nikada pameti naučiti neće a imaju sjajnu poslovicu za to: Šut sa Rogatim ne može.

Isto tako i Irak, pa Sirija, Avganistan poravnat sa zemljom itd. Jadan narod se lako zapali a posle kada sve ode dođavola možeš da budeš pametan koliko hoćeš, kasno brale.

Minjoslav

pre 4 godine

Ako neko pogleda geografsku kartu videće da Iran oblikom neodoljivo podseća na bivšu SFRJ, malo "nagojeniji" doduše. Zanimljiva sličnost, samo to i ništa više.

SFRJ se raspala u krvi, na gomilu sitnih delova jer su se neki isto ovako igrali, na koliko delova i kako će se oni raspasti ostaje samo da se vidi.

turgidson

pre 4 godine

Ništa ja ovo ne verujem... Ovo mi dođe kao da glavnom nasilniku u školi spominješ majku, a manji si, slabiji i sporije trčiš.

Ovakav stav ne treba Iranu, to je sigurno i to oni znaju. Stoga ovo pišu ili Zapadnjaci čime otvaraju sebi put za vojnu intervenciju ili “saveznici” Irana kojeg svesno guraju u rat i neminovno potonuće.

Vlada M

pre 4 godine

@dejan zato što ih sankcije ubiše, najmanje im odgovara status quo. Bolje im je i sukob jer onda će se umešati Evropa, Rusija, Kina i doneti im neki dil koji mogu da prežive za razliku od sankcija.

drzte spijuna

pre 4 godine

Gledam CNN, nigde vesti.
Da su pohvatani americki spijuni, bilo bi to braking news. Ko zna koga su uhvatili. Lako moze biti da je u pitanju nekakva opozicija rezimu.

Pragmatic

pre 4 godine

Bio sam u Iranu pre god dana poslovno. Generalni utisak je pozitivan. Narod samo zeli da zivi i radi ne zanima ih previse ni politika ni religija. Ono sto treba znati da to nije klasicna drzave sa Bliskog Istoka, vec neko ko ima milenijumsku kulturu i kontinuitet. Nema tu nacionalnih frakcija da se zapali gradjanski rat a ima dosta nacionalnog jedinstva.

Zoran M.

pre 4 godine

Mi na primer nemamo špijune cia... mi imamo nato kancelariju u generalštabu to je cena da te ne bombarduju i zato smo slobodni a Iran će biti okupiran :)

Mihailo

pre 4 godine

Bilo bi zanimljivo da u članke koji govore o Iranu povremeno ubacite komparaciju veličine te države i Evrope, navedete kakva je konfiguracija terena Irana, sa kim se graniči... Čisto da ljudi, Srbi, koji izuzetno malo znaju i izuzetno malo čitaju, steknu bar nešto bolju sliku. Onda će većina prestati da piše gluposti. Rat sa Iranom, tj. pobediti Iran bilo bi moguće samo nuklearnim oružjem, a ono neće biti korišćeno sigurno. Ne zato što su SAD gadljive na njega, nego zato što bi to povuklo spiralu nasilja i imalo nesagledive posledice po ceo svet. Druga stvar, Iranci su pre par dana rekli da će u slučaju bilo kakvog napada na teritoriju Irana politi Izrael balistički raketama. Nuklearno oružje verovatno nemaju, ali biološko i hemijsko sigurno imaju i pored konvencija i zvaničnog stava da su protiv njega.

Sukoba neće biti, nikome nije potreban, ali čisto treba znati neke podatke, kako se u komentarima ne bi uvek, samo i isključivo pisale i čitale potpune nebuloze ostrašćeni neznalica, koje u životu nisu videle ni rat, ni kako izgleda biti na terenu, ni šta znači planinska konfiguracija, ni koliko je snaga potrebno angažovati na samo desetak kilometara fronta... Ništa, ali piši komentar. I onda se neko čudo zašto je Srbija propala, pa kako da ne propadne kad su svuda sve sami stručnjaci.

neutralni felsh

pre 4 godine

@dejan zato što ih sankcije ubiše, najmanje im odgovara status quo. Bolje im je i sukob jer onda će se umešati Evropa, Rusija, Kina i doneti im neki dil koji mogu da prežive za razliku od sankcija.
(Vlada M, 22. jul 2019 09:16)


kakva logika... isto tako smo i mi procvetali ;)

Malo realnosti

pre 4 godine

Ljudi niko ne treba da sumnja da amerika moze da pobedi iran u konvencionalnom ratu, samo sto bi taj rat bio izuzetno skup. Ne treba ocekivati da bi se rusi i kinezi direktno umesali ali bi svakako slali svoju tehniku i ljude, kao sto amerikanci rade u siriji. Samo je jedan cilj, istrositi protivnika sto vise, testirati svoje oruzije u pravom ratu i steci iskustvo iz toga. Dalje, generalno iran je velika zemlja sa teskom konfiguracijom terena. Amerikanci su uz sav svoj angazman u vijetnamu pretrpeli ogromne zrtve, a cak i njihovi strucnjaci kazu ako bi se ponovio takav scenario u iranu, zrtve bi bile 3-4 puta vece nego tad. E sad videcemo, ne bi me cudilo da neko zrtvuje milione amerikanaca i iranaca kako bi se par kompanija docepalo nafte ali da li je to nesto sto bi im se tako lako dopustilo i oprostilo?

Locutus

pre 4 godine

@(Mihailo, 22. jul 2019 09:46)

SAD sigurno neće bacati atomske bombe na Iran, ako ni zbog čega drugog ono zbog prošlosti. S druge strane, Izraelci ako se osete ugroženi neće čekati ni sekundu i neće birati sredstva.