Četvrtak, 25.11.2004.

00:16

Preispitati odluku o diskvalifikaciji

Vlada Srbije traži od UBPOK-a da ispita postoje li elementi krivične odgovornosti u procesu privatizacije "Knjaza Miloša".

Izvor: B92

Preispitati odluku o diskvalifikaciji IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

19 Komentari

Sortiraj po:

Mrkela

pre 19 godina

Pa sta nas briga sta je Danilovic ponudio i zasto? To je njegova stvar. Da l' ce neko na to da nasedne ili ne nije nas problem. Mi treba da mislimo da drzava sto bolje prodje, da Knjaz sto bolje prodje i da u i u buducnosti nesto imamo, a mali akcionari neka misle sami a ne da mi vodimo njihovu brigu. Zna se sta je Danone i kako zaradjuje svoj novac. Ali nemam pojma dal neko zna ko stoji iza tog FPP i odakle njima lova. Pitaj boga i gde su ta cudna ostrva. Ako se vec zovu "Balkan..." sto ne registrovase firmu ovde negde? dokle ce bre da podrzavamo lopove koji su se nakrali dok je narod ratovao? Nama trebaju firme kao Danone koja ce mozda da pomogne Knjazu da svoje proizvode sto bolje plasira u svetu a i koji bi verovatno svremenom i neke druge svoje poznate proizvode proizvodio u Srbiji i ulagao u nasu privredu.

naum

pre 19 godina

Što se potpredsednik toliko upire da usreći Knjaz Miloš i "male" akcionare, kad će njegov šef da nam zasluži sankcije, i tako sve zajedno, nas "male" u(s)pokoji?

Ivan Susanjin

pre 19 godina

Nisam znao da Milan Beko stoji iza Balkan limitida. Ako je to tacno, voleo bih da vlada spreci pomenutu firmu da kupi "Knjaz". Ni druga kompanija nije nista bolja, na zalost. Sluzeci se popularnoscu koju uziva Divac "Danone" takodje lovi u mutnom. Ostaje "Lasko", ali ne znam mnogo o njihovoj ponudi. Sve u svemu, mislim da ne treba prodavati nikome dok se stvar ne izvede na cistac.

Goran

pre 19 godina

Ocigledno da je velika provizija u pitanju kad se ovako energicno reaguje. Malo li su firmi isti ovi upropastili pa se sad odjednom mnogo sekiraju za "Knjaz". Labus je dosao do tog nivoa da na TV-u pre neko vece narodu u oci kaze kako je to "sve po zakonu" sto Danilovic (kao bajagi) korumpira ljude sa dodatnom ponudom. Misle da su toliko silni da mogu da rade sta hoce a da im niko ne moze nista. Pa narode ....stvarno ne znam sta nam preostaje jer ovde nema politicara za koga bi moglo da se glasa. Tesko nama...

Petrovaradin

pre 19 godina

Vlast ocigledno krade, zloupotrebljava polozaj i mesa se u nezavisne nivoe vlasti (nikog ja ne vredjam, samo kazem ono sto je ocito do neba), radikali vicu i skupljaju poene kod glasaca, a DS po obicaju cuti i pravi se neobavestena. Hoce li DS da se seti da je opoziciona stranka, i da zemlja nezaustavljivo propada pod ovima?

Akcionar Knjaza

pre 19 godina

Ne mogu da verujem da sada svi veruju Komisiji za hartije od vrednosti, kao da su oni "a priori" ispravni i nepotkupljivi... Setite se samo da je Danilović ponudio poklon još nekoliko dana pre 22.11.2004. kada je bio krajnji rok za deponovanje naloga jednom od ponuđača. Komisija je imala vremena da na vreme reaguje na tu Danilovicevu izjavu, ali nije, sta više g-din Štimac je lično izjavio da nema osnova da se Apurna diskvalifikuje jer je poklon Danilovića njegova dobra volja, a samo radi informisanja i g-đa Divac nikada nije izjavila, kako sada navodi Komisija za hartije od vrednosti, da Apurna ima ikakve veze sa Danilovićevim poklonom, već je javno rečeno da se ponuda Apurne odnosi samo na 17500.00 dinara i ništa više. Ista Komisija za hartije od vrednosti, dakle, čeka da vidi da li će FPP Balkan Limitid, ipak postati većinski vlasnik, pa kada vide da je vrag odneo šalu, i da Apurna ipak ubedljivo postaje većinski vlasnik, oni se sa velikim zakašnjenjem oglašavaju... I sada oni ispravni a Vlada korumpirana? Ma nemojte mi reći... Baš su mi zanimljivi i ti stručnjaci koji smatraju da je za državu bilo bolje da se sa FPP-om dogovori o prodaji većinskog paketa u roku od 2 godine..., baš me interesuje od kojih banaka je FPP mislio da podigne kredit da isplati državu, pošto nigde ne vidimo bankarsku garanciju na osnovu koje je FPP Balkan mislio da isplati državu... A ako hoćemo da budemo i malo mudriji, mislim da Država i nije tako glupa da ne zna da izračuna koliko dobija prodajom jednima ili drugima, i da nije uzela u obzir sve okolnosti, pa čak i otpisivanje dugova od strane "nekih" država, i mislim da nije luda da ide sebi na štetu i na štetu budžeta!

nino11

pre 19 godina

Setite se samo kako su legalisti+eksperti osporavili tenderske privatizacije npr. cementara, DIN-a, privatizaciju kroz stecaj SARTID-a itd. Jedino sto su uspeli za ovih godinu dana da pokazu je sda su kompletno nesposobni, korumpirani(Gay17), i da nemaju trunke morala. Kad su udruzili akcije sa malim deonicarima zasto nisu oglasili tendersku prodaju? G 17 je odmah zakljucio da to ne bi bilo u skladu sa zakonom jer verovatno ne bi mogli da uzimaju provizije i da obecavaju preduzeca zarad svojih finansijskih interesa. Legalisti+Eksperti=SPS do 2000. Mislim da podhitno G17 treba da primi u svoje redove M. Marjanovica, au cilju "efikasnije" privatizacije. Kada ce u ovom drustvu napokon pasti maske?

Emil

pre 19 godina

Jadna je Srbija sa ovakvim ministrima, sudijama i akcionarima, a juce su hapseni neki bivsi ministri, sto znaci da ce sutra biti hapseni sadasnji... A Divac bolje da je radio sam, nego sto je slao suprugu da radi u njegovo ime... Jadna je Srbija...

duda

pre 19 godina

Bravo za Vladu, da jednom prestane korupcija sirokih razmera kako u centralnom registru tako i u Knjazu koji kao "veoma" uspesna firma duguje preko 20 000 eura. Ni jednog trenutka kompanija Danone tokom svoje kampanje niti jednom reci ni slovom nije menjala svoju ponudu. Pobedila je mladost Knjaza koja je prepoznala svoju buducnost i garantovanu sigurnost i perspektivu zaposlenja u kompaniji Danone kao i nesebicni interes razvoja Arandjelovca sa aspekta angazovanja poljoprivredne proizvodnje.
Ovo Vam govori aktivni ucesnik svih desavanja privatizacije Knjaza pod punom odgovornoscu.

Ness

pre 19 godina

Ovo ce svakako uci kao najbrutalniji nacin mesanja vlade u privatizaciji jednog preduzeca. Eksperti i legalisti protiv zdravog uma. Kakva sramota pred nasim ocima. I kao u svim predhodnim pricama ove vrste, Labus u ulozi kuvarice, a mladjani Dinkic kao mirodjija u svakom jelu - da zacini izjavama tipa, kako je Tadic trazio ostavku Bajeca i t.d. Pa to je sve na nivou Seseljizma. Jos ce Seveningenski podstanar morati da se zadovolji drugim mestom kao demagog.

Baja

pre 19 godina

Katastrofa, sklonimo politicare iz institucija ! Govore o losim zakonima, pa naravno kada nikome od njih nije u interesu da ih bude, sustina je u podeli dela kolaca, kakva crna zastita akcionara, drzavni interesi i buducnost kompanije ..koga briga ..i naravno, je l' moguce da i posle Milosevica imamo autokratiju u vidu G17+ ..interesantno da svi njihovi ljudi imaju svoju ulogu u "Knjazu" ... jednostavno, valja pokazati ko su zvanicne i nezvanicne profitne jedinice u poslu i lako ce se sklopiti mozaik ...zastupnici, posrednici etc . Srecno Srbijo ka novom mulju !

posmatrac

pre 19 godina

Pa naravno kad je NEKO uzeo proviziju, pa se sad cupa:( i jedno pitanje: da li je Danilovic (kao fizicko lice) dao ponudu sam ili u drustvu g-dje Divac i predstavnika Danone-a (znaci skupa su bili i niko se nije pobunio)
- i na kraju akcije nisu ravnopravne - drzava gubi jer je Danilovic dao POKLON samo malim akcionarima.

duga_brada

pre 19 godina

Mozda gospoda znaju da imaju i vaznijih problema ( sigurno i hitnijih). Samo ih podsecam da ih bas gledaju i da ne zaborave da i ovaj narod treba da ima uslova da putuje, da posluje sa svetom i da ne treba da crvani sto je Srbin. Medjutim, sticem utisak da su, kao po obicaju, licni interesi prioritet. Nazalost, tako funkcionisu... stihijski...od danas do sutra. Neki bi se stideli!

dule

pre 19 godina

To su nasi legalisti, Titovi ucenici! Po njima ne treba da se drzimo zakona kao pijan plota. Samo jos da pocnu da ponistavaju i sudske odluke, a mogu i sudije da hapse, ako ne sude kako treba. Sad ce i od Komisije da naprave kriminalce, iako su oni uzeli pare, da poklone Knjaz Danoneu. Jadna li si Srbijo, dok god vladaju tobom oni kojima je na prvom mestu vlastiti dzep, a ti deveta rupa...

Vlada

pre 19 godina

I šta sada? UBPOK će da otkrije - ništa, zatim će isto to da otkrije i specijalna Vladina komisija, pa nezavisna komisija, pa skupštinski Anketni odbor... a za sve to vreme rejting Srbije, kada je reč o direktnim stranim investicijama, nezaustavivo juri ka samom dnu!

Pera Detlic

pre 19 godina

Ponavljam od prvog do zadnjeg clanka koji se pojavio na ovom sajtu i gde se pominjao Balkan (LPP) - u ozbiljnom svetu NIKO, ali NIKO ne radi sa firmom na Kajmansim ostrvima, pre svega iz nepoznavanja porekla kapitala, a zatim zbog pranja novca. Tako i ja sa svojom firmom pazim. Jer je i jedna faktura (u nasem racunovodstvu) koja je placena nekoj tamo firmi na ostrvima - odmah sumnja u malverzaciju i garantovana fiskalna kontrola. Moje licno (sasvim licno) misljenje je da se iza Balkana nalazi srpski kapital, koji je opljackan od Srbije u vreme Milosevica. Nemam dokaza za to, naravno, ali mi se cini ocigledno. A ko kaze da se niko ne brine o drzavnoj zaradi pri privatizaciji (zato sto mali akcioneri dobijaju manje para), neka se preispita koliko posla moze dati Danone Srbiji ...
Neverovatni su koreni "Milosevicevog pseudo socijalizma" u sred 2004 godine u Srbiji ...

nesa

pre 19 godina

Preispitati odluku o diskvalifikaciji? Takav zakljucak donosi Vlada koja se zalaze za vladavinu prava i odnosi se na komisiju hartije od vrednosti koja je po postojecim zakonski propisima nezavisna u svom radu! Pa i od Vlade - najveca stupidnost i kraj ove Vlade. Bas bih voleo da vidim sta ce ova Vlada uciniti povodom toga kad komisija odbije ovakav protivzakonit zahtev tuzilastva.

L' BUS

pre 19 godina

... a ja se taman ponadao i pomislio da drzava u kokoj zivim najzad pocinje normalno da funkcionise. NIKAD vise na izbore, dok se SVI ovi ovde isti pojavljuju! Uaaa Labuse, Dinkicu, Kostunice ...!

Zoran

pre 19 godina

Kada u jednom trenutku pomisliš da neko u ovoj državi ima kičmu i uradi nešto kako treba, odmah se jave dežurni branioci nacionalnog interesa i patriote i sve upropaste. Ovo kao da gledam JULovce a ne navodno demokratske stranke. Bruka sa "Knjazom" je za Riplija. Hoće li neko da im stane najzad na put?

nesa

pre 19 godina

Preispitati odluku o diskvalifikaciji? Takav zakljucak donosi Vlada koja se zalaze za vladavinu prava i odnosi se na komisiju hartije od vrednosti koja je po postojecim zakonski propisima nezavisna u svom radu! Pa i od Vlade - najveca stupidnost i kraj ove Vlade. Bas bih voleo da vidim sta ce ova Vlada uciniti povodom toga kad komisija odbije ovakav protivzakonit zahtev tuzilastva.

L' BUS

pre 19 godina

... a ja se taman ponadao i pomislio da drzava u kokoj zivim najzad pocinje normalno da funkcionise. NIKAD vise na izbore, dok se SVI ovi ovde isti pojavljuju! Uaaa Labuse, Dinkicu, Kostunice ...!

Zoran

pre 19 godina

Kada u jednom trenutku pomisliš da neko u ovoj državi ima kičmu i uradi nešto kako treba, odmah se jave dežurni branioci nacionalnog interesa i patriote i sve upropaste. Ovo kao da gledam JULovce a ne navodno demokratske stranke. Bruka sa "Knjazom" je za Riplija. Hoće li neko da im stane najzad na put?

Vlada

pre 19 godina

I šta sada? UBPOK će da otkrije - ništa, zatim će isto to da otkrije i specijalna Vladina komisija, pa nezavisna komisija, pa skupštinski Anketni odbor... a za sve to vreme rejting Srbije, kada je reč o direktnim stranim investicijama, nezaustavivo juri ka samom dnu!

Pera Detlic

pre 19 godina

Ponavljam od prvog do zadnjeg clanka koji se pojavio na ovom sajtu i gde se pominjao Balkan (LPP) - u ozbiljnom svetu NIKO, ali NIKO ne radi sa firmom na Kajmansim ostrvima, pre svega iz nepoznavanja porekla kapitala, a zatim zbog pranja novca. Tako i ja sa svojom firmom pazim. Jer je i jedna faktura (u nasem racunovodstvu) koja je placena nekoj tamo firmi na ostrvima - odmah sumnja u malverzaciju i garantovana fiskalna kontrola. Moje licno (sasvim licno) misljenje je da se iza Balkana nalazi srpski kapital, koji je opljackan od Srbije u vreme Milosevica. Nemam dokaza za to, naravno, ali mi se cini ocigledno. A ko kaze da se niko ne brine o drzavnoj zaradi pri privatizaciji (zato sto mali akcioneri dobijaju manje para), neka se preispita koliko posla moze dati Danone Srbiji ...
Neverovatni su koreni "Milosevicevog pseudo socijalizma" u sred 2004 godine u Srbiji ...

dule

pre 19 godina

To su nasi legalisti, Titovi ucenici! Po njima ne treba da se drzimo zakona kao pijan plota. Samo jos da pocnu da ponistavaju i sudske odluke, a mogu i sudije da hapse, ako ne sude kako treba. Sad ce i od Komisije da naprave kriminalce, iako su oni uzeli pare, da poklone Knjaz Danoneu. Jadna li si Srbijo, dok god vladaju tobom oni kojima je na prvom mestu vlastiti dzep, a ti deveta rupa...

posmatrac

pre 19 godina

Pa naravno kad je NEKO uzeo proviziju, pa se sad cupa:( i jedno pitanje: da li je Danilovic (kao fizicko lice) dao ponudu sam ili u drustvu g-dje Divac i predstavnika Danone-a (znaci skupa su bili i niko se nije pobunio)
- i na kraju akcije nisu ravnopravne - drzava gubi jer je Danilovic dao POKLON samo malim akcionarima.

duga_brada

pre 19 godina

Mozda gospoda znaju da imaju i vaznijih problema ( sigurno i hitnijih). Samo ih podsecam da ih bas gledaju i da ne zaborave da i ovaj narod treba da ima uslova da putuje, da posluje sa svetom i da ne treba da crvani sto je Srbin. Medjutim, sticem utisak da su, kao po obicaju, licni interesi prioritet. Nazalost, tako funkcionisu... stihijski...od danas do sutra. Neki bi se stideli!

duda

pre 19 godina

Bravo za Vladu, da jednom prestane korupcija sirokih razmera kako u centralnom registru tako i u Knjazu koji kao "veoma" uspesna firma duguje preko 20 000 eura. Ni jednog trenutka kompanija Danone tokom svoje kampanje niti jednom reci ni slovom nije menjala svoju ponudu. Pobedila je mladost Knjaza koja je prepoznala svoju buducnost i garantovanu sigurnost i perspektivu zaposlenja u kompaniji Danone kao i nesebicni interes razvoja Arandjelovca sa aspekta angazovanja poljoprivredne proizvodnje.
Ovo Vam govori aktivni ucesnik svih desavanja privatizacije Knjaza pod punom odgovornoscu.

Ness

pre 19 godina

Ovo ce svakako uci kao najbrutalniji nacin mesanja vlade u privatizaciji jednog preduzeca. Eksperti i legalisti protiv zdravog uma. Kakva sramota pred nasim ocima. I kao u svim predhodnim pricama ove vrste, Labus u ulozi kuvarice, a mladjani Dinkic kao mirodjija u svakom jelu - da zacini izjavama tipa, kako je Tadic trazio ostavku Bajeca i t.d. Pa to je sve na nivou Seseljizma. Jos ce Seveningenski podstanar morati da se zadovolji drugim mestom kao demagog.

Baja

pre 19 godina

Katastrofa, sklonimo politicare iz institucija ! Govore o losim zakonima, pa naravno kada nikome od njih nije u interesu da ih bude, sustina je u podeli dela kolaca, kakva crna zastita akcionara, drzavni interesi i buducnost kompanije ..koga briga ..i naravno, je l' moguce da i posle Milosevica imamo autokratiju u vidu G17+ ..interesantno da svi njihovi ljudi imaju svoju ulogu u "Knjazu" ... jednostavno, valja pokazati ko su zvanicne i nezvanicne profitne jedinice u poslu i lako ce se sklopiti mozaik ...zastupnici, posrednici etc . Srecno Srbijo ka novom mulju !

Emil

pre 19 godina

Jadna je Srbija sa ovakvim ministrima, sudijama i akcionarima, a juce su hapseni neki bivsi ministri, sto znaci da ce sutra biti hapseni sadasnji... A Divac bolje da je radio sam, nego sto je slao suprugu da radi u njegovo ime... Jadna je Srbija...

nino11

pre 19 godina

Setite se samo kako su legalisti+eksperti osporavili tenderske privatizacije npr. cementara, DIN-a, privatizaciju kroz stecaj SARTID-a itd. Jedino sto su uspeli za ovih godinu dana da pokazu je sda su kompletno nesposobni, korumpirani(Gay17), i da nemaju trunke morala. Kad su udruzili akcije sa malim deonicarima zasto nisu oglasili tendersku prodaju? G 17 je odmah zakljucio da to ne bi bilo u skladu sa zakonom jer verovatno ne bi mogli da uzimaju provizije i da obecavaju preduzeca zarad svojih finansijskih interesa. Legalisti+Eksperti=SPS do 2000. Mislim da podhitno G17 treba da primi u svoje redove M. Marjanovica, au cilju "efikasnije" privatizacije. Kada ce u ovom drustvu napokon pasti maske?

Petrovaradin

pre 19 godina

Vlast ocigledno krade, zloupotrebljava polozaj i mesa se u nezavisne nivoe vlasti (nikog ja ne vredjam, samo kazem ono sto je ocito do neba), radikali vicu i skupljaju poene kod glasaca, a DS po obicaju cuti i pravi se neobavestena. Hoce li DS da se seti da je opoziciona stranka, i da zemlja nezaustavljivo propada pod ovima?

naum

pre 19 godina

Što se potpredsednik toliko upire da usreći Knjaz Miloš i "male" akcionare, kad će njegov šef da nam zasluži sankcije, i tako sve zajedno, nas "male" u(s)pokoji?

Ivan Susanjin

pre 19 godina

Nisam znao da Milan Beko stoji iza Balkan limitida. Ako je to tacno, voleo bih da vlada spreci pomenutu firmu da kupi "Knjaz". Ni druga kompanija nije nista bolja, na zalost. Sluzeci se popularnoscu koju uziva Divac "Danone" takodje lovi u mutnom. Ostaje "Lasko", ali ne znam mnogo o njihovoj ponudi. Sve u svemu, mislim da ne treba prodavati nikome dok se stvar ne izvede na cistac.

Akcionar Knjaza

pre 19 godina

Ne mogu da verujem da sada svi veruju Komisiji za hartije od vrednosti, kao da su oni "a priori" ispravni i nepotkupljivi... Setite se samo da je Danilović ponudio poklon još nekoliko dana pre 22.11.2004. kada je bio krajnji rok za deponovanje naloga jednom od ponuđača. Komisija je imala vremena da na vreme reaguje na tu Danilovicevu izjavu, ali nije, sta više g-din Štimac je lično izjavio da nema osnova da se Apurna diskvalifikuje jer je poklon Danilovića njegova dobra volja, a samo radi informisanja i g-đa Divac nikada nije izjavila, kako sada navodi Komisija za hartije od vrednosti, da Apurna ima ikakve veze sa Danilovićevim poklonom, već je javno rečeno da se ponuda Apurne odnosi samo na 17500.00 dinara i ništa više. Ista Komisija za hartije od vrednosti, dakle, čeka da vidi da li će FPP Balkan Limitid, ipak postati većinski vlasnik, pa kada vide da je vrag odneo šalu, i da Apurna ipak ubedljivo postaje većinski vlasnik, oni se sa velikim zakašnjenjem oglašavaju... I sada oni ispravni a Vlada korumpirana? Ma nemojte mi reći... Baš su mi zanimljivi i ti stručnjaci koji smatraju da je za državu bilo bolje da se sa FPP-om dogovori o prodaji većinskog paketa u roku od 2 godine..., baš me interesuje od kojih banaka je FPP mislio da podigne kredit da isplati državu, pošto nigde ne vidimo bankarsku garanciju na osnovu koje je FPP Balkan mislio da isplati državu... A ako hoćemo da budemo i malo mudriji, mislim da Država i nije tako glupa da ne zna da izračuna koliko dobija prodajom jednima ili drugima, i da nije uzela u obzir sve okolnosti, pa čak i otpisivanje dugova od strane "nekih" država, i mislim da nije luda da ide sebi na štetu i na štetu budžeta!

Goran

pre 19 godina

Ocigledno da je velika provizija u pitanju kad se ovako energicno reaguje. Malo li su firmi isti ovi upropastili pa se sad odjednom mnogo sekiraju za "Knjaz". Labus je dosao do tog nivoa da na TV-u pre neko vece narodu u oci kaze kako je to "sve po zakonu" sto Danilovic (kao bajagi) korumpira ljude sa dodatnom ponudom. Misle da su toliko silni da mogu da rade sta hoce a da im niko ne moze nista. Pa narode ....stvarno ne znam sta nam preostaje jer ovde nema politicara za koga bi moglo da se glasa. Tesko nama...

Mrkela

pre 19 godina

Pa sta nas briga sta je Danilovic ponudio i zasto? To je njegova stvar. Da l' ce neko na to da nasedne ili ne nije nas problem. Mi treba da mislimo da drzava sto bolje prodje, da Knjaz sto bolje prodje i da u i u buducnosti nesto imamo, a mali akcionari neka misle sami a ne da mi vodimo njihovu brigu. Zna se sta je Danone i kako zaradjuje svoj novac. Ali nemam pojma dal neko zna ko stoji iza tog FPP i odakle njima lova. Pitaj boga i gde su ta cudna ostrva. Ako se vec zovu "Balkan..." sto ne registrovase firmu ovde negde? dokle ce bre da podrzavamo lopove koji su se nakrali dok je narod ratovao? Nama trebaju firme kao Danone koja ce mozda da pomogne Knjazu da svoje proizvode sto bolje plasira u svetu a i koji bi verovatno svremenom i neke druge svoje poznate proizvode proizvodio u Srbiji i ulagao u nasu privredu.

nesa

pre 19 godina

Preispitati odluku o diskvalifikaciji? Takav zakljucak donosi Vlada koja se zalaze za vladavinu prava i odnosi se na komisiju hartije od vrednosti koja je po postojecim zakonski propisima nezavisna u svom radu! Pa i od Vlade - najveca stupidnost i kraj ove Vlade. Bas bih voleo da vidim sta ce ova Vlada uciniti povodom toga kad komisija odbije ovakav protivzakonit zahtev tuzilastva.

L' BUS

pre 19 godina

... a ja se taman ponadao i pomislio da drzava u kokoj zivim najzad pocinje normalno da funkcionise. NIKAD vise na izbore, dok se SVI ovi ovde isti pojavljuju! Uaaa Labuse, Dinkicu, Kostunice ...!

Zoran

pre 19 godina

Kada u jednom trenutku pomisliš da neko u ovoj državi ima kičmu i uradi nešto kako treba, odmah se jave dežurni branioci nacionalnog interesa i patriote i sve upropaste. Ovo kao da gledam JULovce a ne navodno demokratske stranke. Bruka sa "Knjazom" je za Riplija. Hoće li neko da im stane najzad na put?

Vlada

pre 19 godina

I šta sada? UBPOK će da otkrije - ništa, zatim će isto to da otkrije i specijalna Vladina komisija, pa nezavisna komisija, pa skupštinski Anketni odbor... a za sve to vreme rejting Srbije, kada je reč o direktnim stranim investicijama, nezaustavivo juri ka samom dnu!

Pera Detlic

pre 19 godina

Ponavljam od prvog do zadnjeg clanka koji se pojavio na ovom sajtu i gde se pominjao Balkan (LPP) - u ozbiljnom svetu NIKO, ali NIKO ne radi sa firmom na Kajmansim ostrvima, pre svega iz nepoznavanja porekla kapitala, a zatim zbog pranja novca. Tako i ja sa svojom firmom pazim. Jer je i jedna faktura (u nasem racunovodstvu) koja je placena nekoj tamo firmi na ostrvima - odmah sumnja u malverzaciju i garantovana fiskalna kontrola. Moje licno (sasvim licno) misljenje je da se iza Balkana nalazi srpski kapital, koji je opljackan od Srbije u vreme Milosevica. Nemam dokaza za to, naravno, ali mi se cini ocigledno. A ko kaze da se niko ne brine o drzavnoj zaradi pri privatizaciji (zato sto mali akcioneri dobijaju manje para), neka se preispita koliko posla moze dati Danone Srbiji ...
Neverovatni su koreni "Milosevicevog pseudo socijalizma" u sred 2004 godine u Srbiji ...

dule

pre 19 godina

To su nasi legalisti, Titovi ucenici! Po njima ne treba da se drzimo zakona kao pijan plota. Samo jos da pocnu da ponistavaju i sudske odluke, a mogu i sudije da hapse, ako ne sude kako treba. Sad ce i od Komisije da naprave kriminalce, iako su oni uzeli pare, da poklone Knjaz Danoneu. Jadna li si Srbijo, dok god vladaju tobom oni kojima je na prvom mestu vlastiti dzep, a ti deveta rupa...

posmatrac

pre 19 godina

Pa naravno kad je NEKO uzeo proviziju, pa se sad cupa:( i jedno pitanje: da li je Danilovic (kao fizicko lice) dao ponudu sam ili u drustvu g-dje Divac i predstavnika Danone-a (znaci skupa su bili i niko se nije pobunio)
- i na kraju akcije nisu ravnopravne - drzava gubi jer je Danilovic dao POKLON samo malim akcionarima.

duga_brada

pre 19 godina

Mozda gospoda znaju da imaju i vaznijih problema ( sigurno i hitnijih). Samo ih podsecam da ih bas gledaju i da ne zaborave da i ovaj narod treba da ima uslova da putuje, da posluje sa svetom i da ne treba da crvani sto je Srbin. Medjutim, sticem utisak da su, kao po obicaju, licni interesi prioritet. Nazalost, tako funkcionisu... stihijski...od danas do sutra. Neki bi se stideli!

duda

pre 19 godina

Bravo za Vladu, da jednom prestane korupcija sirokih razmera kako u centralnom registru tako i u Knjazu koji kao "veoma" uspesna firma duguje preko 20 000 eura. Ni jednog trenutka kompanija Danone tokom svoje kampanje niti jednom reci ni slovom nije menjala svoju ponudu. Pobedila je mladost Knjaza koja je prepoznala svoju buducnost i garantovanu sigurnost i perspektivu zaposlenja u kompaniji Danone kao i nesebicni interes razvoja Arandjelovca sa aspekta angazovanja poljoprivredne proizvodnje.
Ovo Vam govori aktivni ucesnik svih desavanja privatizacije Knjaza pod punom odgovornoscu.

Ness

pre 19 godina

Ovo ce svakako uci kao najbrutalniji nacin mesanja vlade u privatizaciji jednog preduzeca. Eksperti i legalisti protiv zdravog uma. Kakva sramota pred nasim ocima. I kao u svim predhodnim pricama ove vrste, Labus u ulozi kuvarice, a mladjani Dinkic kao mirodjija u svakom jelu - da zacini izjavama tipa, kako je Tadic trazio ostavku Bajeca i t.d. Pa to je sve na nivou Seseljizma. Jos ce Seveningenski podstanar morati da se zadovolji drugim mestom kao demagog.

Baja

pre 19 godina

Katastrofa, sklonimo politicare iz institucija ! Govore o losim zakonima, pa naravno kada nikome od njih nije u interesu da ih bude, sustina je u podeli dela kolaca, kakva crna zastita akcionara, drzavni interesi i buducnost kompanije ..koga briga ..i naravno, je l' moguce da i posle Milosevica imamo autokratiju u vidu G17+ ..interesantno da svi njihovi ljudi imaju svoju ulogu u "Knjazu" ... jednostavno, valja pokazati ko su zvanicne i nezvanicne profitne jedinice u poslu i lako ce se sklopiti mozaik ...zastupnici, posrednici etc . Srecno Srbijo ka novom mulju !

Emil

pre 19 godina

Jadna je Srbija sa ovakvim ministrima, sudijama i akcionarima, a juce su hapseni neki bivsi ministri, sto znaci da ce sutra biti hapseni sadasnji... A Divac bolje da je radio sam, nego sto je slao suprugu da radi u njegovo ime... Jadna je Srbija...

nino11

pre 19 godina

Setite se samo kako su legalisti+eksperti osporavili tenderske privatizacije npr. cementara, DIN-a, privatizaciju kroz stecaj SARTID-a itd. Jedino sto su uspeli za ovih godinu dana da pokazu je sda su kompletno nesposobni, korumpirani(Gay17), i da nemaju trunke morala. Kad su udruzili akcije sa malim deonicarima zasto nisu oglasili tendersku prodaju? G 17 je odmah zakljucio da to ne bi bilo u skladu sa zakonom jer verovatno ne bi mogli da uzimaju provizije i da obecavaju preduzeca zarad svojih finansijskih interesa. Legalisti+Eksperti=SPS do 2000. Mislim da podhitno G17 treba da primi u svoje redove M. Marjanovica, au cilju "efikasnije" privatizacije. Kada ce u ovom drustvu napokon pasti maske?

Petrovaradin

pre 19 godina

Vlast ocigledno krade, zloupotrebljava polozaj i mesa se u nezavisne nivoe vlasti (nikog ja ne vredjam, samo kazem ono sto je ocito do neba), radikali vicu i skupljaju poene kod glasaca, a DS po obicaju cuti i pravi se neobavestena. Hoce li DS da se seti da je opoziciona stranka, i da zemlja nezaustavljivo propada pod ovima?

naum

pre 19 godina

Što se potpredsednik toliko upire da usreći Knjaz Miloš i "male" akcionare, kad će njegov šef da nam zasluži sankcije, i tako sve zajedno, nas "male" u(s)pokoji?

Ivan Susanjin

pre 19 godina

Nisam znao da Milan Beko stoji iza Balkan limitida. Ako je to tacno, voleo bih da vlada spreci pomenutu firmu da kupi "Knjaz". Ni druga kompanija nije nista bolja, na zalost. Sluzeci se popularnoscu koju uziva Divac "Danone" takodje lovi u mutnom. Ostaje "Lasko", ali ne znam mnogo o njihovoj ponudi. Sve u svemu, mislim da ne treba prodavati nikome dok se stvar ne izvede na cistac.

Akcionar Knjaza

pre 19 godina

Ne mogu da verujem da sada svi veruju Komisiji za hartije od vrednosti, kao da su oni "a priori" ispravni i nepotkupljivi... Setite se samo da je Danilović ponudio poklon još nekoliko dana pre 22.11.2004. kada je bio krajnji rok za deponovanje naloga jednom od ponuđača. Komisija je imala vremena da na vreme reaguje na tu Danilovicevu izjavu, ali nije, sta više g-din Štimac je lično izjavio da nema osnova da se Apurna diskvalifikuje jer je poklon Danilovića njegova dobra volja, a samo radi informisanja i g-đa Divac nikada nije izjavila, kako sada navodi Komisija za hartije od vrednosti, da Apurna ima ikakve veze sa Danilovićevim poklonom, već je javno rečeno da se ponuda Apurne odnosi samo na 17500.00 dinara i ništa više. Ista Komisija za hartije od vrednosti, dakle, čeka da vidi da li će FPP Balkan Limitid, ipak postati većinski vlasnik, pa kada vide da je vrag odneo šalu, i da Apurna ipak ubedljivo postaje većinski vlasnik, oni se sa velikim zakašnjenjem oglašavaju... I sada oni ispravni a Vlada korumpirana? Ma nemojte mi reći... Baš su mi zanimljivi i ti stručnjaci koji smatraju da je za državu bilo bolje da se sa FPP-om dogovori o prodaji većinskog paketa u roku od 2 godine..., baš me interesuje od kojih banaka je FPP mislio da podigne kredit da isplati državu, pošto nigde ne vidimo bankarsku garanciju na osnovu koje je FPP Balkan mislio da isplati državu... A ako hoćemo da budemo i malo mudriji, mislim da Država i nije tako glupa da ne zna da izračuna koliko dobija prodajom jednima ili drugima, i da nije uzela u obzir sve okolnosti, pa čak i otpisivanje dugova od strane "nekih" država, i mislim da nije luda da ide sebi na štetu i na štetu budžeta!

Goran

pre 19 godina

Ocigledno da je velika provizija u pitanju kad se ovako energicno reaguje. Malo li su firmi isti ovi upropastili pa se sad odjednom mnogo sekiraju za "Knjaz". Labus je dosao do tog nivoa da na TV-u pre neko vece narodu u oci kaze kako je to "sve po zakonu" sto Danilovic (kao bajagi) korumpira ljude sa dodatnom ponudom. Misle da su toliko silni da mogu da rade sta hoce a da im niko ne moze nista. Pa narode ....stvarno ne znam sta nam preostaje jer ovde nema politicara za koga bi moglo da se glasa. Tesko nama...

Mrkela

pre 19 godina

Pa sta nas briga sta je Danilovic ponudio i zasto? To je njegova stvar. Da l' ce neko na to da nasedne ili ne nije nas problem. Mi treba da mislimo da drzava sto bolje prodje, da Knjaz sto bolje prodje i da u i u buducnosti nesto imamo, a mali akcionari neka misle sami a ne da mi vodimo njihovu brigu. Zna se sta je Danone i kako zaradjuje svoj novac. Ali nemam pojma dal neko zna ko stoji iza tog FPP i odakle njima lova. Pitaj boga i gde su ta cudna ostrva. Ako se vec zovu "Balkan..." sto ne registrovase firmu ovde negde? dokle ce bre da podrzavamo lopove koji su se nakrali dok je narod ratovao? Nama trebaju firme kao Danone koja ce mozda da pomogne Knjazu da svoje proizvode sto bolje plasira u svetu a i koji bi verovatno svremenom i neke druge svoje poznate proizvode proizvodio u Srbiji i ulagao u nasu privredu.