"Put je i dalje pun kamenja"

Berlin -- Zemlje Zapadnog Balkana su naši evropski susedi i imaju evropsku perspektivu, poručila je nemačka kancelarka Angela Merkel.

Izvor: Tanjug
Pošaljite komentar
 1. Zaev je mnogo zrtvovao i dao Grckoj i Bugarskoj, a zauzvrat nista nije dobio od EU, cak ni datum, jer bez USA sve ide polako.
  Makedonski narod je zasluzio DATUM u najskoeije vreme.
   (Zoran, 30. jun 2019 12:26)

  # Link komentara

 2. To je put bede. Za ovih 30 godina kako smo na tom putu ka članstvu u EU sve smo bedniji, mladi beže iz Srbije kao od kuge, samo političari i tajkuni uživaju.
   (Pedja, 30. jun 2019 12:25)

  # Link komentara

 3. "Problemi u BiH su rešeni Dejtonskim sporazumom.

  Svi današnji problemi su nastali stalnim nametanjem odluka visokog predstavnika, oduzimanjem nadležnosti i nametanjem zakona koje nikada parlament nije verifikovao..."

  Nije nama niko ništa nametnuo sami smo prihvatili sve i mi smo kirivi za stanje kakvo je..
  (blabla, 30. jun 2019 12:24)

  # Link komentara

 4. lepo rekla Merkel: evropski susedi: ni manje, ni više.
   (političar iz snova, 30. jun 2019 12:14)

  # Link komentara

 5. Moji susedi (komšije) imaju sva prava ali u svojoj kući. Kod mene mogu da dođu na kafu, i to kada se najave ili kada ih pozovem...
   (Mile, 30. jun 2019 12:14)

  # Link komentara

 6. otvorite vi nama slobodno trziste rada da mi mozemo bez cimanja i problema da dodjemo da nadoknadimo vas nedostatak radne snage
   (neko, 30. jun 2019 12:11)

  # Link komentara

 7. Sto stalno spominju Grcku i Severnu Makedoniju,pa svi znamo da su ubedili Grke,da pristanu,na taj prefiks Severna,da bi istisnuli Rusiju,sad sta su im dali za uzvrat videcemo,a ove nesretnike, hoce da uguraju,u Nato!preskacuci referendum!,EU Severna Makedonija,nece videti,kao ni mi u Srbiji!
  (Vladimir, 30. jun 2019 12:10)

  # Link komentara

 8. Problemi u BiH su rešeni Dejtonskim sporazumom.

  Svi današnji problemi su nastali stalnim nametanjem odluka visokog predstavnika, oduzimanjem nadležnosti i nametanjem zakona koje nikada parlament nije verifikovao.

  Tzv međunarodna zajednica je izvor problema na balkanu, koja vešto eksplatiše složenu etničku strukturu.

  Sada su uslovi za pristupanje BiH EU ukidanje dejtonskog sporazuma i faktički muslimanska dominacija nad Srbima i Hrvatima. Angela Merkel jeste jedan od izvora problema zbog propagiranja takvih stavova i politike.

  Zavadi pa vladaj kroz sve vekove.
   (qwerty, 30. jun 2019 12:03)

  # Link komentara

 9. Srbija se vec tri decenije u kontinuitetu bavi apstraktnim, verskim pitanjem Kosova, na ustrb resavanja stvarnih problema kao sto su pravosudje, zdravstvo, osnovna fizicka bezbednost u drustvu i, naravno, nepostojeca ekonomija. Dokle god verska pitanja budu imala primat nad stvarnim zivotom, do tad ce biti ovako kako je.
  (besna glista, 30. jun 2019 12:02)

  # Link komentara

 10. Znaci nista.
   (Oliver Nedeljkovic, zapamtite to ime, 30. jun 2019 11:58)

  # Link komentara

 11. Trebalo bi ući da hoće da ns prime, ali...

  Za 6 godina smo otvorili 17 od 35 poglavlja, i zatvorili samo 2 i to ona o kojima se i ne pregovara, već se odmah istog dana i zatvaraju.

  Praktično, nismo ispregovarali zatvaranje ni jednog poglavlja.
  Da ne pričam o poglavljima 23 (Pravosuđe) i 24 (Pravda i sloboda) koja apsolutno i ne žele da nam otvore za pregovore, a samo za njih bi nam trebalo 5-6 godina, i to da budemo agilni u promenama, donošenju zakona i kompletnoj reorganizaciji sudstva.

  Prema tome, dosta laži. Pritiskaju nas u vezi poglavlja 35 (Ostala pitanja- u našem slučaju priznavanje KiM), i kada/ako to uradimo, pred nama imamo višedecenijski pregovarački put za "ulazak" u EU.

  Ćao, zdravo.

  ps
  KiM su Srbija
  (Torrente, 30. jun 2019 11:56)

  # Link komentara

 12. je li može isti model rešenja za BiH i za Srbiju i Kosovo? a, da to su dva posebna slučaja koji nemaju nikakve sličnosti...
  P.S. više nam se i ne nude nikakve šargarepe
   (munze, 30. jun 2019 11:51)

  # Link komentara