Petak, 28.06.2019.

09:50

"Nije kriv za nesreću u Strahinjića Bana. Što je pobegao - pitajte njega" VIDEO

Prijatelj D. M., uhapšenog zbog sumnje da je izazvao udes, ispričao je svoju verziju toga šta se u četvrtak dogodilo u Ulici Strahinjića Bana.

Izvor: B92

"Nije kriv za nesreæu u Strahinjiæa Bana. Što je pobegao - pitajte njega" VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

87 Komentari

Sortiraj po:

Nemanja

pre 4 godine

@(Coka, 28. jun 2019 15:57)

Coko, baš naprotiv! Vidi se da se ti uopšte ne razumeš. Da, čovek mora da stane na STOP ali nije dužan da proceni da se neko kreće većom brzinom od ograničene. A u ovom slučaju, na osnovu oštećenja BMW-a i parkiranih vozila, vidi se da BMW nije išao 31, 32 km/h (na mestu gde je ograničenje 30km/h) nego dosta više. Prema tome, veća krivica je na vozaču BMW-a. Da ne pominjemo bežanje sa lica mesta itd.

Пш

pre 4 godine

Нисам гледао снимак да ли је Сузуки стао или није на знак стоп.
Али коментари типа ауто који нема првенство пролаза био је у раскрсници, је идотски коментар поготово ако је возач испоштовао сва правила.
У тим улицама чак и при малим брзинама имате довољно времена да процените ситуацију.
Милон пута сам пролазио Ригом од Фере (не знам коју је Сузуки секао улицу), чак и возачи са правом првенства пролаза ту прикоче.

recimo ...

pre 4 godine

Utekao jer je bio drogiran...ili pijan...

Sablon je vise to kukavicko bezanje kad povredis /ubijes nekog u tom opijenom stanju...
pa kad se preda 2-3 dana kasnije...ili dozvoli da ga uhvate.... ne mogu da dokazu dal je tad bio pod dejstvom ili ne..i onda se vade na sve drugo...
Kukavice !!!

Gross

pre 4 godine

Ne, ovaj auto ne dostiže 100kmh za 3s. Jeste da ima fals felge od M5-ice ali ga odaje auspuh da se radi o civilnom BMW-u. Tako da niste poskocili nego ste se zaleteli. Tj. vozili ste brze nego sto možete da kontrolišete auto u tim ulicama.

turgidson

pre 4 godine

Lepo smišljeno... Vozač pobegao glavom bez obzira, a eto suvozač se kao seća kompletnog udesa.

Refleksno, normalan čovek obično koči ili manevrisanjem pokušava izbeći sudar. Samo izgleda ovaj što vozi BMW, koji poleće u nekoliko sekundi, dodaje gas da bi izbegao sudar. Mislim glupost... Ne mogu dočekati da vidim epilog svega ovoga, jer mi unapred deluje kao neko spašavanje situacije.

Coka

pre 4 godine

Toliko komentara neproucenih i napisanih tek tako da bi neko ispao pametan. Ono sto se na osnovu slika vidi, to je da suzuki nije stao na znak stop, covek je izgubio kontolu i zavrsio u basti, e sad da li je bio pijan ili drogiran i zasto je pobegao.. to treba videti. Nije lako biti u nicijoj kozi, ni povredjenih ni okrivljenih. Zelje za brz oporavak svima.

120

pre 4 godine

Bagra nasmrkana. Sto posto je mislio da je ubio ko zna koliko ljudi pa pobjego odma.. hvala bogu niko nike poginuo.. a tu procu vozio 50 macku o rep objesi. Vidis koja je to sila bila kad nije mogo da se zaustavi od par auta.. a auto izgleda ko da je sa 100 u zid udarilo

Dark Knight

pre 4 godine

Ovo može da prođe samo kod onih koji nemaju vozačku dozvolu. Ovaj automobil ubrzava oko 6 sekundi do 100 a ne tri. I da je u momentu udara dodao gas, ovakav udarac nema objašnjenje ako je vozio normalnom brzinom. I na kraju ako nije kriv zašto je pokušao da pobjegne iz zemlje?

Kliker

pre 4 godine

U svakom udesu radi se alko-test svim akterima i tu nema veze da li je ocigledno ko je kriv, a osiguranja ne isplacuju stetu za one koji su bili pod dejstvom alkohola. Kod nas, a i mnogim drugim zemljama, tolerancija za alkohol je 0 pa me ne cudi zasto je doticni napustio mesto nesrece.

Stradivarius

pre 4 godine

Jedno je prilično očigledno na osnovu ispričanog: vozač i suvozač u BMW nisu koristili sigurnosni pojas, te su kolateralno stradali nosevi i zubi. Iskreno, nisam do danas verovao da u 2019. godini u Srbiji i dalje postoje osobe koje ne vezuju pojas. Kačenje pojasa u kolima je danas instinktivno koliko i stavljanje ključa u bravu, a nenošenje pojasa danas ne simbolizuje ništa drugo do nepatvorene gluposti; odavno je to prestalo da bude neko mangupisanje.

Lokator

pre 4 godine

Jeste,ti i tvoj drugar ste fini neki momci a svi su ostali loši i protiv vas pa je zato pobegao sa pištoljem tvoj pobratim.Imas li ti ogledalo da se pogledaš malo?

Nix

pre 4 godine

Dobro ljudi, mislite da laze, i istina je da je i 50-60 mnogo za zonu 30, ali zasto onda ne znamo NISTA o pomenutom Suzukiju? I jos par komentatora na prethodnu vest je reklo da doticna zivi u kraju i da je izletela. Mozemo li saznati ko je, kada ne sme da se spominje, a ocigledno je ucestvovala u nezgodi?
Mozete vi ovog lika razapeti na krst, ali niste resili problem i niste kaznili sve odgovorne.
Meni nisu iz oka ispali ni on ni ona, i jako mi je bitno da ako su oboje krivi da oboje budu kaznjeni.
Ja da sam povredjen i da su mi povredjeni zena i dete, JAKO bih voleo da znam i ulogu zene u Suzukiju. Jer, kazem, ovaj je pobegao, a ona se i ne spominje?!

Mika

pre 4 godine

@max Tvoj komentar je pojednostavljeno gledanje stvari. Svako vozilo u jednom trenutku mora da prođe pored znaka STOP. Pa to ne znači da onaj ko nema STOP može da vozi 100km/h. Ako se vozilo kreće 100 km/h to je približno 28 m/s. U uslovima ulica na Dorćolu to znači da je udes neminovan! Vozač Suzukija prilikom izlaska na liniju preglednosti praktično biva udaren. Poštovanje ograničenja brzine u ovom slučaju je ključno. Takođe je kriv onaj koji je pobegao sa lica mesta!

Marko Mirić

pre 4 godine

Onaj što je isto tako u Palmotićevoj polupao trafiku automobile se izvukao na ludilo a prvo pobegao. Aj da se kladimo da će i ovaj da se izvuče.

drvobradi

pre 4 godine

Koliko naivnih ovde. Da li vi zaista mislite da bi ovaj lik pobegao sa mesta udesa, za koji potencijalno nije kriv, cak i da je vozio 100km/h? Neki ovde nisu robijali za gazenje na pesackom, a kamoli za ovo. Dobio bi godinu dana zatvora uslovno, oduzetu vozacku i novcanu kaznu a osiguranje bi pokrilo stetu.
Cenim da je bio vise zabrinut za to sto je nosio u autu, nego za bilo sta drugo.

Gagi

pre 4 godine

U Ulici Str. Bana voziti 50 uz sva ta parkirana vozila koja vire do pola ulice? Pa to samo neko kome nije žao svojih kola. Tamo je stalno gužva i haos, ja bukvalno milim i nadam se da neko neće da se isparkira i da me udari. A i to što maltene sede na ulici, to je tek posebna priča. Bmw je išao brzo, žena ga samo preusmerila, da je išao sporije ne bi uleteo u pola lokala. Čista kinetika čvrstih tela.

M

pre 4 godine

Pa naravno da je prošla na STOP. U trenutku kada je ona stajala pre ulaska u raskrsnicu, ovaj divljak je bio na rakrsnici sa Kapetan Mišinom, ali pošto je leteo jedno 150 km/h on se njoj praktično stvorio ni od kuda i pokupio je. Nemojte da padate tako nisko kao ovi pavijani da krivite za ovakve razmere nesreće osobu koja nije stala na raskrsnici, kada je očigledno da je uzrok za ove i ovakve posledice isključivo prekomerna brzina. Pa Strahinjića Bana je zona 30, a on i da je 60 km/h išao mogao bi normalno da se zaustavi. Nego joj je bukvalno odneo prednji deo auta, zaneo se u desno i u želji da ispravi auto, a ne znajući kako se u tim situacijama ponaša, cimnuo volan u levo i uleteo u ljude. I još nešto, bašte kafića i parkirana vozila takođe nemaju nikakve veze sa ovom nesrećom, jer dok god se svi ponašaju prema propisima situacija na ulici može da bude više ili manje nezgodna za manevrisanje, ali sigurno ne može da bude opasna po ljude i imovinu u neposrednoj blizini.

Karaburma

pre 4 godine

Uopste ne ulazim u to ko je kriv, niti optuzujem niti sudim. Reci cu sta se meni desilo. Idem ulicom sa prvenstvom prolaza, meni zeleno svetlo, zena me sece skrece levo, pravo pred mene. Isao sam 40 na sat, ovakvim bmw-om udario je i okrenuo njen automobil na stranu. Iz auta, kroz prozor izleti beba od 13 meseci !!! ( saznao posle uvidjaja) i padne mi ispred branika. Da sam vozio 20 na sat brze, ubio bi je. Vozila je majka, njena drugarica je drzala na prednjem sedistu, nevezanu! I jos pravi prekrsaje. Alo, sta je sa mozgom?! Ako o svom detetu ovako brine, kako ce o mom, vasem?!
I sad neko sa strane ko nije bio, a cita u novinama, krupan celavi muskarac vozac bmw i jadna zena i beba u fiat pandi. Ko je kriv? Ja naravno. A istina je potpuno drugacija.

borivoje surdilovic

pre 4 godine

ovaj je leteo.....koja brzina treba da se onako razbiju kola i to sva sa parkinga.....ja se slupao sa 120 pa mi kola nisu onako izgledala.....cak sam se odvezao do majstora.....nakon uvidjaja.

Goran

pre 4 godine

50-60 km/h u zoni ograničenja 30?! Znači duplo ili malo manje? Kolika je kazna za to?
(beograđanin, 28. jun 2019 12:04)

Nije velika, to je "samo" 30 preko dozvoljene, mesec dana bez dozvole, i kazna nesto tipa 10-20 000 din, a da ne govorimo da mozes da se dogovoris da samo platis kaznu, a da ti ostane dozvola, uz uslov da ne napravis slican prekrsaj narednih god dana.

DaSa

pre 4 godine

Ne znam kome da verujem posto nisam video sopstvenim ocima. Simpatije su mi na strani siromasnijih bar prema vrsti kola kao i vecini komentatora ali moram da primetim jednu stvar, na video snimku se vidi da je sivi suzuki na sred raskrsnice a ne kako je vlasnica rekla da je auto zaustavila pre znaka stop jer po logici auto ne bi usao u raskrsnicu. Ono sto pominje ovaj lik, da je auto udaren od suzukija i dobio ubrzanje moze da bude da je vozac nespretno pritisao papucicu za gas usled panike.
Sve u svemu nema opravdanja za udaljavanje sa mesta nesrece i nadam se da ce policija sve ovo ispitati po zakonu tj ni po babu ni po stricevima.

A.

pre 4 godine

Nadam se da postoje neki snimci, jer će svako da priča svoju priču koja može i ne mora da bude istinita.
D.M. je nesumnjivo kriv, ali možemo da vidimo na slikama da je i gospođin auto (koji je otpozadi udario BMW) prilično oštećen. Da li se i ona kretala brže od dovoljenog (čak brže od ovog u koga je udarila, jer ga je sustigla), da li nije držala odstojanje, da li je kočila, da li je gledala u smeru vožnje ...?

Kiza

pre 4 godine

Mali suzuki dao ogromnom bmw-u snagu da samelje još dva automobila?! wow, kakav auto taj suzuki!

Nego, i policija... uspela da ga uhvati tek na graničnom prelazu. Dakle, da nije odmah hteo da pobegne iz zemlje, ko zna kad bi ga našli...

MilanSpanac

pre 4 godine

kakve veze imaju stolovi kafica u jednosmernim ulicama sa ogranicenjem 30?.. nego je ono, hoces da ispadnes mangup pa da projuris 100 da se svi okrenu..

Neutralni posmatrac

pre 4 godine

Kakva glupost... Ako ej zaista tako, zasto je pobegao? I ne samo to, nego je na granici uhapsen?
Trebalo je da saceka covek policiju i da resi problem.
Za oruzje ne znam, neko pominje neko ne pa neka to resi policija, kamere su svuda.
A to koliki ti je prijatelj govori podatak da je nestao a tebe ostavio na suvozacevom sedistu

srrrrrrrrrdjan

pre 4 godine

Vozac ne samo da je pobegao sa mesta udesa vec je hteo da pobegne i iz Srbije.
Sumnjicav sam po prirodi, nesto mi se prica ovog momka nikako ne uklapa u realnost. Ne znam zasto se vozac nije vratio na mesto udesa, narocito ako nije kriv. Pa da lepo zavrsi uvidjaj, poptise nalaz saobracajne policije, podnese osiguranju zahtev za sanaciju stete, pobrine se o odnosenju svog vozila do servisa u koji ima poverenje, ...
A pricu o ubrzanju, prenosu brzine, sudaru dva tela razlicite mase, ... tu je "oboreno" nekoliko osnovnih postulata fizike. Bolje je da se ne zamajavamo tim stvarima.

Marko

pre 4 godine

Inače u Strahinjića Bana je zona ograničenja 30 km/h, a lik kaže da je vozio 60 km/h i još ubrzao dosta (kao da izbegne ženu) autom koji ubrzava za 3 sec do 100. Znači sa 60 km/h dolazimo do 90-100km/h u zoni ograničenja 30 km/h.

Zena kao nije stala na STOP... Ovakvi likovi inače redovno staju na STOP, ne daj bože da se ispred njih neko zaustavi na STOP, verovatno bi mu pretili heklerom.

I još ne samo da je pobegao sa mesta nesreće, već je probao da pobegne i iz zemlje.

Dokle više ovakvi likovi i ovakve situacije.

mr čović i dr terzić

pre 4 godine

Udarac otpozadi koji je toliko snažan, izbacuje gornji deo tela ka napred. Noge nikako nemaju inerciju ka dodatnom stiskanju papučice gasa. Eto, probajte sami u sobi. Sedite na stolicu, pa neko vas naglo gurne.

Na stranu što još uvek nije izmišljen bmw sa ubrzanjem 0-100 za manje od tri sekunde, njegov auto može da odbaci tom silinom samo neka grdosija od auta.

Treća bitna stvar je brzina kretanja. U uskom gradskom jezgru sigurno nije dozvoljeno voziti više od 50 km/h. Ulica o kojoj pričamo je dvoredni parking gde brzina ne bi trebalo da bude veća od 40km/h. S tim da u zakonu o saobraćaju lepo piše da brzina mora biti prilagođena situaciji.Ako je vozio 60 km/h, on je već bio u ozbiljnom prekršaju, a izazivanjem opšte opasnosti sve ide duplo. Srećom da nema smrtnih slučajeva.

bio, video

pre 4 godine

devojka nije stala na stop, u punoj brzini je prošla kroz raskrsnicu, udara u bmw, bmw dalje uleće u baštu, vozač beži (jer ga traži policija zbog ranijih prekršaja). realno devojka je izazvala nesreću, što naravno ne opravdava bekstvo vozača bmw-a. ali meni je i mamina izjava hit, gde sve opisuje, samo zaboravlja prolazak kroz stop, bez stajanja. ništa nije crno belo, svi snose deo krivice.

savo

pre 4 godine

Bez obzira na glupavu pricu, BMW je na toj raskrsnici imao prednost. Suzuki ima znak STOP. Ako je BMW isao preko ogranicenja onda je obostrana krivica,a ako nije - krivac je samo Suzuki.

mislitedrugačije

pre 4 godine

Dovoljno je pogledati slike automobila koje je pokupio BMW i shvatiti da su se kretali preko 100 na sat, ovaj model ima oko tonu i po i nema šanse da su išli propisanom brzinom!

lord Varis

pre 4 godine

Ovakav epilog dogadjaja je moguc, ali jedino na Mesecu. Cuj “dobio veliko ubrzanje od Suzukija”, moguce je, ali na Mesecu, mozda Merkuru u najbolju ruku. Na Zemlji tesko.

Lazar

pre 4 godine

Ne mogu da ulazim u to da li je behat, ili ne, neka sud to proceni.. Ali, da li je normalno da su stolovi kafića na samim raskrsnicama, i da ljudi sede na pola metra od ulice.. Desavace se još nesreća u Strahinjića bana..

Nalbandian

pre 4 godine

Kojih 50,60...Priznajem sam vozim po gradu 50,60 i svaki put uspem da zakocim cak i ako neko ne stane na stop. Da bi ovako oduvao kola na parkingu moras stotku da vozis minimum.

Bolontiku

pre 4 godine

Ipak naša policija nije toliko nesposobna koliko su juče pričali u komentarima.
Svaka im čast na brzom hapšenju, a sada da vidimo kakvo nam je sudstvo.

holister

pre 4 godine

Policiji zaista zasluzuje priznanje za obavljeno hvatanje begunca! Ali i prijatej zasluzuje pohvale na izbiru prijatelja! Areca te ima i drugih svedoka.

Dachazvezda

pre 4 godine

Lelelelelele rodjo, al ga objasni :))))
DOKAZ da je cesto MNOGO BOLJE CUTATI!!!!!!

Kad ti je OVAJ prijatelj, zamisli tek neprijatelje!?!?!

Stevan

pre 4 godine

Ovaj njegov prijatelj sto je "kvalitetan covek" je realno bezobziran, nesavestan i bahat. I ne treba da se uzdamo u njegovu savest nikada. Sta je ovde problem - ovaj lik divlja sa automobilom uvek, svaki put kada sedne u kola (bar u dok je u Srbiji). Nemguce je da ovakvi kao on uglavnom voze pazljivo i uvidjajno, ali eto jednom malo ubrzaju i desi se nesreca. Ne, oni uvek voze divljacki. To su takvi karakteri i to sam vidjao sto puta u zivotu. Problem je sto je kod nas izvesnost kaznjavanja za prekoracenje brzine u naseljenom mestu (preciznije u stambenim zonama posto na bulevarima i mostovima ima sanse da policija koristi radar) je 0.0000%. Mozete u zakon uvesti i da je kazna za nasilnicku voznju u stambenoj zoni 5 godina zatvora - nista se nece promeniti, zasto - zato sto policija, niti bilo ko, nikada ne vrsi otkrivanje i kaznjavanje prekoracenja brzine u stambenim zonama. Resenje za ovo je, kupiti policiji pothitno hiljadu savremenih rucnih radara (koji ukupno kostaju manje nego novogodisnja rasveta) i da vidimo saobracajnog policajca kako seta i meri brzinu svuda tamo gde ovi bahati do sada nisu ocekivali. Drugo resenje je - dozvoliti ovlascenim licenciranim privatnim firmama da posebnom opremom (kamerama, radarima, lidarima, ultrazvukom, laserima) vrse otkrivanje nasilnicke voznje i ekstremnih prekoracenja brzine, za nagradu naravno. Recimo da im pripadne pola od predvidjene kazne

kaligula

pre 4 godine

Ljudi prosto ne shvataju velicinu ovog momka koji daje izjavu. Ako niste primetili, covek je upravo revolucionizovao klasicnu fiziku. Naime telo y (3-4 puta lakse od tela x) udara pri relativno maloj brzini u telo x i na veoma kratkom rastojanju, zbog neverovatne kolicine predane energije ga ubrzava za oko 3-4 puta. Sada je samo potrebno prouciti konstrukciju Suzukija i od svakog motora napraviti elektranu koja ce tu neimenovanu i neverovatnu energiju proizvoditi za dobrobit covecanstva. Glasam da dipl ing Mrmot zapakuje i motor i cokoladicu...

Miloš

pre 4 godine

Pa nije Tesla model S P100D, pa da ima takvo ubrzanje! Ovaj ima priču kao sito, propušta cela! Sve neki fini momci, žena je ovde pravi kriminalac...

Mika

pre 4 godine

Batice, ništa ti ne verujem!
Kada pobegneš sa mesta nesreće nema opravdanja. Još posle toga probaš da pobegneš iz zemlje??? Ej bre!!!
Nadam se dugoj i neudobnoj robiji!
Inače ovaj priznade da je bio pijan i da je bio na mestu suvozača. To je po našem zakonu prekraj?

doslo doba ...

pre 4 godine

Zamislite nas pri brzino 50-60 na sat (u zoni kretanja od 30km/h) .... slomljen nos, razbijeni zubi ( samo ako nisi bio vezan) ... itd itd. I na kraju pobegne čovek i ostavi prijatelja na cedilu.

Drugar

pre 4 godine

"... momak je izuzetno kvalitetan covek..." a pobegao sa mesta nesrece i pokusava da pobegne preko granice. "Posle udara zadrzao sekundu papucicu gasa..." da nije strasno bilo bi smešno.

milos

pre 4 godine

mi smo fini, znači, momci, znači ne znam koi e ovo zonfa znaci, čovek se malo uplašio i dezoirentisan krenuo i kad ono vidi granica i dok se znaci osvestio oni ga nešto hapse, meni ništa nie jasno

Maree

pre 4 godine

Da, nije kriv i pobegao sa mesta nesrece, zatim pokusao da pobegne iz zemlje, cisto onako.
Daj molim te, obojicu uhapsiti, dosta vise bahatih i bezobraznih ljudi, a drugi stradaju.

milos

pre 4 godine

mi smo fini, znači, momci, znači ne znam koi e ovo zonfa znaci, čovek se malo uplašio i dezoirentisan krenuo i kad ono vidi granica i dok se znaci osvestio oni ga nešto hapse, meni ništa nie jasno

Drugar

pre 4 godine

"... momak je izuzetno kvalitetan covek..." a pobegao sa mesta nesrece i pokusava da pobegne preko granice. "Posle udara zadrzao sekundu papucicu gasa..." da nije strasno bilo bi smešno.

kaligula

pre 4 godine

Ljudi prosto ne shvataju velicinu ovog momka koji daje izjavu. Ako niste primetili, covek je upravo revolucionizovao klasicnu fiziku. Naime telo y (3-4 puta lakse od tela x) udara pri relativno maloj brzini u telo x i na veoma kratkom rastojanju, zbog neverovatne kolicine predane energije ga ubrzava za oko 3-4 puta. Sada je samo potrebno prouciti konstrukciju Suzukija i od svakog motora napraviti elektranu koja ce tu neimenovanu i neverovatnu energiju proizvoditi za dobrobit covecanstva. Glasam da dipl ing Mrmot zapakuje i motor i cokoladicu...

doslo doba ...

pre 4 godine

Zamislite nas pri brzino 50-60 na sat (u zoni kretanja od 30km/h) .... slomljen nos, razbijeni zubi ( samo ako nisi bio vezan) ... itd itd. I na kraju pobegne čovek i ostavi prijatelja na cedilu.

Maree

pre 4 godine

Da, nije kriv i pobegao sa mesta nesrece, zatim pokusao da pobegne iz zemlje, cisto onako.
Daj molim te, obojicu uhapsiti, dosta vise bahatih i bezobraznih ljudi, a drugi stradaju.

Mika

pre 4 godine

Batice, ništa ti ne verujem!
Kada pobegneš sa mesta nesreće nema opravdanja. Još posle toga probaš da pobegneš iz zemlje??? Ej bre!!!
Nadam se dugoj i neudobnoj robiji!
Inače ovaj priznade da je bio pijan i da je bio na mestu suvozača. To je po našem zakonu prekraj?

Miloš

pre 4 godine

Pa nije Tesla model S P100D, pa da ima takvo ubrzanje! Ovaj ima priču kao sito, propušta cela! Sve neki fini momci, žena je ovde pravi kriminalac...

120

pre 4 godine

Bagra nasmrkana. Sto posto je mislio da je ubio ko zna koliko ljudi pa pobjego odma.. hvala bogu niko nike poginuo.. a tu procu vozio 50 macku o rep objesi. Vidis koja je to sila bila kad nije mogo da se zaustavi od par auta.. a auto izgleda ko da je sa 100 u zid udarilo

Stradivarius

pre 4 godine

Jedno je prilično očigledno na osnovu ispričanog: vozač i suvozač u BMW nisu koristili sigurnosni pojas, te su kolateralno stradali nosevi i zubi. Iskreno, nisam do danas verovao da u 2019. godini u Srbiji i dalje postoje osobe koje ne vezuju pojas. Kačenje pojasa u kolima je danas instinktivno koliko i stavljanje ključa u bravu, a nenošenje pojasa danas ne simbolizuje ništa drugo do nepatvorene gluposti; odavno je to prestalo da bude neko mangupisanje.

Lokator

pre 4 godine

Jeste,ti i tvoj drugar ste fini neki momci a svi su ostali loši i protiv vas pa je zato pobegao sa pištoljem tvoj pobratim.Imas li ti ogledalo da se pogledaš malo?

Dark Knight

pre 4 godine

Ovo može da prođe samo kod onih koji nemaju vozačku dozvolu. Ovaj automobil ubrzava oko 6 sekundi do 100 a ne tri. I da je u momentu udara dodao gas, ovakav udarac nema objašnjenje ako je vozio normalnom brzinom. I na kraju ako nije kriv zašto je pokušao da pobjegne iz zemlje?

Dachazvezda

pre 4 godine

Lelelelelele rodjo, al ga objasni :))))
DOKAZ da je cesto MNOGO BOLJE CUTATI!!!!!!

Kad ti je OVAJ prijatelj, zamisli tek neprijatelje!?!?!

Marko

pre 4 godine

Inače u Strahinjića Bana je zona ograničenja 30 km/h, a lik kaže da je vozio 60 km/h i još ubrzao dosta (kao da izbegne ženu) autom koji ubrzava za 3 sec do 100. Znači sa 60 km/h dolazimo do 90-100km/h u zoni ograničenja 30 km/h.

Zena kao nije stala na STOP... Ovakvi likovi inače redovno staju na STOP, ne daj bože da se ispred njih neko zaustavi na STOP, verovatno bi mu pretili heklerom.

I još ne samo da je pobegao sa mesta nesreće, već je probao da pobegne i iz zemlje.

Dokle više ovakvi likovi i ovakve situacije.

drvobradi

pre 4 godine

Koliko naivnih ovde. Da li vi zaista mislite da bi ovaj lik pobegao sa mesta udesa, za koji potencijalno nije kriv, cak i da je vozio 100km/h? Neki ovde nisu robijali za gazenje na pesackom, a kamoli za ovo. Dobio bi godinu dana zatvora uslovno, oduzetu vozacku i novcanu kaznu a osiguranje bi pokrilo stetu.
Cenim da je bio vise zabrinut za to sto je nosio u autu, nego za bilo sta drugo.

M

pre 4 godine

Pa naravno da je prošla na STOP. U trenutku kada je ona stajala pre ulaska u raskrsnicu, ovaj divljak je bio na rakrsnici sa Kapetan Mišinom, ali pošto je leteo jedno 150 km/h on se njoj praktično stvorio ni od kuda i pokupio je. Nemojte da padate tako nisko kao ovi pavijani da krivite za ovakve razmere nesreće osobu koja nije stala na raskrsnici, kada je očigledno da je uzrok za ove i ovakve posledice isključivo prekomerna brzina. Pa Strahinjića Bana je zona 30, a on i da je 60 km/h išao mogao bi normalno da se zaustavi. Nego joj je bukvalno odneo prednji deo auta, zaneo se u desno i u želji da ispravi auto, a ne znajući kako se u tim situacijama ponaša, cimnuo volan u levo i uleteo u ljude. I još nešto, bašte kafića i parkirana vozila takođe nemaju nikakve veze sa ovom nesrećom, jer dok god se svi ponašaju prema propisima situacija na ulici može da bude više ili manje nezgodna za manevrisanje, ali sigurno ne može da bude opasna po ljude i imovinu u neposrednoj blizini.

Stevan

pre 4 godine

Ovaj njegov prijatelj sto je "kvalitetan covek" je realno bezobziran, nesavestan i bahat. I ne treba da se uzdamo u njegovu savest nikada. Sta je ovde problem - ovaj lik divlja sa automobilom uvek, svaki put kada sedne u kola (bar u dok je u Srbiji). Nemguce je da ovakvi kao on uglavnom voze pazljivo i uvidjajno, ali eto jednom malo ubrzaju i desi se nesreca. Ne, oni uvek voze divljacki. To su takvi karakteri i to sam vidjao sto puta u zivotu. Problem je sto je kod nas izvesnost kaznjavanja za prekoracenje brzine u naseljenom mestu (preciznije u stambenim zonama posto na bulevarima i mostovima ima sanse da policija koristi radar) je 0.0000%. Mozete u zakon uvesti i da je kazna za nasilnicku voznju u stambenoj zoni 5 godina zatvora - nista se nece promeniti, zasto - zato sto policija, niti bilo ko, nikada ne vrsi otkrivanje i kaznjavanje prekoracenja brzine u stambenim zonama. Resenje za ovo je, kupiti policiji pothitno hiljadu savremenih rucnih radara (koji ukupno kostaju manje nego novogodisnja rasveta) i da vidimo saobracajnog policajca kako seta i meri brzinu svuda tamo gde ovi bahati do sada nisu ocekivali. Drugo resenje je - dozvoliti ovlascenim licenciranim privatnim firmama da posebnom opremom (kamerama, radarima, lidarima, ultrazvukom, laserima) vrse otkrivanje nasilnicke voznje i ekstremnih prekoracenja brzine, za nagradu naravno. Recimo da im pripadne pola od predvidjene kazne

lord Varis

pre 4 godine

Ovakav epilog dogadjaja je moguc, ali jedino na Mesecu. Cuj “dobio veliko ubrzanje od Suzukija”, moguce je, ali na Mesecu, mozda Merkuru u najbolju ruku. Na Zemlji tesko.

Nalbandian

pre 4 godine

Kojih 50,60...Priznajem sam vozim po gradu 50,60 i svaki put uspem da zakocim cak i ako neko ne stane na stop. Da bi ovako oduvao kola na parkingu moras stotku da vozis minimum.

Bolontiku

pre 4 godine

Ipak naša policija nije toliko nesposobna koliko su juče pričali u komentarima.
Svaka im čast na brzom hapšenju, a sada da vidimo kakvo nam je sudstvo.

mislitedrugačije

pre 4 godine

Dovoljno je pogledati slike automobila koje je pokupio BMW i shvatiti da su se kretali preko 100 na sat, ovaj model ima oko tonu i po i nema šanse da su išli propisanom brzinom!

Marko Mirić

pre 4 godine

Onaj što je isto tako u Palmotićevoj polupao trafiku automobile se izvukao na ludilo a prvo pobegao. Aj da se kladimo da će i ovaj da se izvuče.

Karaburma

pre 4 godine

Uopste ne ulazim u to ko je kriv, niti optuzujem niti sudim. Reci cu sta se meni desilo. Idem ulicom sa prvenstvom prolaza, meni zeleno svetlo, zena me sece skrece levo, pravo pred mene. Isao sam 40 na sat, ovakvim bmw-om udario je i okrenuo njen automobil na stranu. Iz auta, kroz prozor izleti beba od 13 meseci !!! ( saznao posle uvidjaja) i padne mi ispred branika. Da sam vozio 20 na sat brze, ubio bi je. Vozila je majka, njena drugarica je drzala na prednjem sedistu, nevezanu! I jos pravi prekrsaje. Alo, sta je sa mozgom?! Ako o svom detetu ovako brine, kako ce o mom, vasem?!
I sad neko sa strane ko nije bio, a cita u novinama, krupan celavi muskarac vozac bmw i jadna zena i beba u fiat pandi. Ko je kriv? Ja naravno. A istina je potpuno drugacija.

Mika

pre 4 godine

@max Tvoj komentar je pojednostavljeno gledanje stvari. Svako vozilo u jednom trenutku mora da prođe pored znaka STOP. Pa to ne znači da onaj ko nema STOP može da vozi 100km/h. Ako se vozilo kreće 100 km/h to je približno 28 m/s. U uslovima ulica na Dorćolu to znači da je udes neminovan! Vozač Suzukija prilikom izlaska na liniju preglednosti praktično biva udaren. Poštovanje ograničenja brzine u ovom slučaju je ključno. Takođe je kriv onaj koji je pobegao sa lica mesta!

Kliker

pre 4 godine

U svakom udesu radi se alko-test svim akterima i tu nema veze da li je ocigledno ko je kriv, a osiguranja ne isplacuju stetu za one koji su bili pod dejstvom alkohola. Kod nas, a i mnogim drugim zemljama, tolerancija za alkohol je 0 pa me ne cudi zasto je doticni napustio mesto nesrece.

Gagi

pre 4 godine

U Ulici Str. Bana voziti 50 uz sva ta parkirana vozila koja vire do pola ulice? Pa to samo neko kome nije žao svojih kola. Tamo je stalno gužva i haos, ja bukvalno milim i nadam se da neko neće da se isparkira i da me udari. A i to što maltene sede na ulici, to je tek posebna priča. Bmw je išao brzo, žena ga samo preusmerila, da je išao sporije ne bi uleteo u pola lokala. Čista kinetika čvrstih tela.

borivoje surdilovic

pre 4 godine

ovaj je leteo.....koja brzina treba da se onako razbiju kola i to sva sa parkinga.....ja se slupao sa 120 pa mi kola nisu onako izgledala.....cak sam se odvezao do majstora.....nakon uvidjaja.

turgidson

pre 4 godine

Lepo smišljeno... Vozač pobegao glavom bez obzira, a eto suvozač se kao seća kompletnog udesa.

Refleksno, normalan čovek obično koči ili manevrisanjem pokušava izbeći sudar. Samo izgleda ovaj što vozi BMW, koji poleće u nekoliko sekundi, dodaje gas da bi izbegao sudar. Mislim glupost... Ne mogu dočekati da vidim epilog svega ovoga, jer mi unapred deluje kao neko spašavanje situacije.

Gross

pre 4 godine

Ne, ovaj auto ne dostiže 100kmh za 3s. Jeste da ima fals felge od M5-ice ali ga odaje auspuh da se radi o civilnom BMW-u. Tako da niste poskocili nego ste se zaleteli. Tj. vozili ste brze nego sto možete da kontrolišete auto u tim ulicama.

Neutralni posmatrac

pre 4 godine

Kakva glupost... Ako ej zaista tako, zasto je pobegao? I ne samo to, nego je na granici uhapsen?
Trebalo je da saceka covek policiju i da resi problem.
Za oruzje ne znam, neko pominje neko ne pa neka to resi policija, kamere su svuda.
A to koliki ti je prijatelj govori podatak da je nestao a tebe ostavio na suvozacevom sedistu

srrrrrrrrrdjan

pre 4 godine

Vozac ne samo da je pobegao sa mesta udesa vec je hteo da pobegne i iz Srbije.
Sumnjicav sam po prirodi, nesto mi se prica ovog momka nikako ne uklapa u realnost. Ne znam zasto se vozac nije vratio na mesto udesa, narocito ako nije kriv. Pa da lepo zavrsi uvidjaj, poptise nalaz saobracajne policije, podnese osiguranju zahtev za sanaciju stete, pobrine se o odnosenju svog vozila do servisa u koji ima poverenje, ...
A pricu o ubrzanju, prenosu brzine, sudaru dva tela razlicite mase, ... tu je "oboreno" nekoliko osnovnih postulata fizike. Bolje je da se ne zamajavamo tim stvarima.

mr čović i dr terzić

pre 4 godine

Udarac otpozadi koji je toliko snažan, izbacuje gornji deo tela ka napred. Noge nikako nemaju inerciju ka dodatnom stiskanju papučice gasa. Eto, probajte sami u sobi. Sedite na stolicu, pa neko vas naglo gurne.

Na stranu što još uvek nije izmišljen bmw sa ubrzanjem 0-100 za manje od tri sekunde, njegov auto može da odbaci tom silinom samo neka grdosija od auta.

Treća bitna stvar je brzina kretanja. U uskom gradskom jezgru sigurno nije dozvoljeno voziti više od 50 km/h. Ulica o kojoj pričamo je dvoredni parking gde brzina ne bi trebalo da bude veća od 40km/h. S tim da u zakonu o saobraćaju lepo piše da brzina mora biti prilagođena situaciji.Ako je vozio 60 km/h, on je već bio u ozbiljnom prekršaju, a izazivanjem opšte opasnosti sve ide duplo. Srećom da nema smrtnih slučajeva.

recimo ...

pre 4 godine

Utekao jer je bio drogiran...ili pijan...

Sablon je vise to kukavicko bezanje kad povredis /ubijes nekog u tom opijenom stanju...
pa kad se preda 2-3 dana kasnije...ili dozvoli da ga uhvate.... ne mogu da dokazu dal je tad bio pod dejstvom ili ne..i onda se vade na sve drugo...
Kukavice !!!

Kiza

pre 4 godine

Mali suzuki dao ogromnom bmw-u snagu da samelje još dva automobila?! wow, kakav auto taj suzuki!

Nego, i policija... uspela da ga uhvati tek na graničnom prelazu. Dakle, da nije odmah hteo da pobegne iz zemlje, ko zna kad bi ga našli...

MilanSpanac

pre 4 godine

kakve veze imaju stolovi kafica u jednosmernim ulicama sa ogranicenjem 30?.. nego je ono, hoces da ispadnes mangup pa da projuris 100 da se svi okrenu..

Lazar

pre 4 godine

Ne mogu da ulazim u to da li je behat, ili ne, neka sud to proceni.. Ali, da li je normalno da su stolovi kafića na samim raskrsnicama, i da ljudi sede na pola metra od ulice.. Desavace se još nesreća u Strahinjića bana..

holister

pre 4 godine

Policiji zaista zasluzuje priznanje za obavljeno hvatanje begunca! Ali i prijatej zasluzuje pohvale na izbiru prijatelja! Areca te ima i drugih svedoka.

Goran

pre 4 godine

50-60 km/h u zoni ograničenja 30?! Znači duplo ili malo manje? Kolika je kazna za to?
(beograđanin, 28. jun 2019 12:04)

Nije velika, to je "samo" 30 preko dozvoljene, mesec dana bez dozvole, i kazna nesto tipa 10-20 000 din, a da ne govorimo da mozes da se dogovoris da samo platis kaznu, a da ti ostane dozvola, uz uslov da ne napravis slican prekrsaj narednih god dana.

Nemanja

pre 4 godine

@(Coka, 28. jun 2019 15:57)

Coko, baš naprotiv! Vidi se da se ti uopšte ne razumeš. Da, čovek mora da stane na STOP ali nije dužan da proceni da se neko kreće većom brzinom od ograničene. A u ovom slučaju, na osnovu oštećenja BMW-a i parkiranih vozila, vidi se da BMW nije išao 31, 32 km/h (na mestu gde je ograničenje 30km/h) nego dosta više. Prema tome, veća krivica je na vozaču BMW-a. Da ne pominjemo bežanje sa lica mesta itd.

bio, video

pre 4 godine

devojka nije stala na stop, u punoj brzini je prošla kroz raskrsnicu, udara u bmw, bmw dalje uleće u baštu, vozač beži (jer ga traži policija zbog ranijih prekršaja). realno devojka je izazvala nesreću, što naravno ne opravdava bekstvo vozača bmw-a. ali meni je i mamina izjava hit, gde sve opisuje, samo zaboravlja prolazak kroz stop, bez stajanja. ništa nije crno belo, svi snose deo krivice.

DaSa

pre 4 godine

Ne znam kome da verujem posto nisam video sopstvenim ocima. Simpatije su mi na strani siromasnijih bar prema vrsti kola kao i vecini komentatora ali moram da primetim jednu stvar, na video snimku se vidi da je sivi suzuki na sred raskrsnice a ne kako je vlasnica rekla da je auto zaustavila pre znaka stop jer po logici auto ne bi usao u raskrsnicu. Ono sto pominje ovaj lik, da je auto udaren od suzukija i dobio ubrzanje moze da bude da je vozac nespretno pritisao papucicu za gas usled panike.
Sve u svemu nema opravdanja za udaljavanje sa mesta nesrece i nadam se da ce policija sve ovo ispitati po zakonu tj ni po babu ni po stricevima.

savo

pre 4 godine

Bez obzira na glupavu pricu, BMW je na toj raskrsnici imao prednost. Suzuki ima znak STOP. Ako je BMW isao preko ogranicenja onda je obostrana krivica,a ako nije - krivac je samo Suzuki.

Nix

pre 4 godine

Dobro ljudi, mislite da laze, i istina je da je i 50-60 mnogo za zonu 30, ali zasto onda ne znamo NISTA o pomenutom Suzukiju? I jos par komentatora na prethodnu vest je reklo da doticna zivi u kraju i da je izletela. Mozemo li saznati ko je, kada ne sme da se spominje, a ocigledno je ucestvovala u nezgodi?
Mozete vi ovog lika razapeti na krst, ali niste resili problem i niste kaznili sve odgovorne.
Meni nisu iz oka ispali ni on ni ona, i jako mi je bitno da ako su oboje krivi da oboje budu kaznjeni.
Ja da sam povredjen i da su mi povredjeni zena i dete, JAKO bih voleo da znam i ulogu zene u Suzukiju. Jer, kazem, ovaj je pobegao, a ona se i ne spominje?!

Пш

pre 4 godine

Нисам гледао снимак да ли је Сузуки стао или није на знак стоп.
Али коментари типа ауто који нема првенство пролаза био је у раскрсници, је идотски коментар поготово ако је возач испоштовао сва правила.
У тим улицама чак и при малим брзинама имате довољно времена да процените ситуацију.
Милон пута сам пролазио Ригом од Фере (не знам коју је Сузуки секао улицу), чак и возачи са правом првенства пролаза ту прикоче.

Coka

pre 4 godine

Toliko komentara neproucenih i napisanih tek tako da bi neko ispao pametan. Ono sto se na osnovu slika vidi, to je da suzuki nije stao na znak stop, covek je izgubio kontolu i zavrsio u basti, e sad da li je bio pijan ili drogiran i zasto je pobegao.. to treba videti. Nije lako biti u nicijoj kozi, ni povredjenih ni okrivljenih. Zelje za brz oporavak svima.

A.

pre 4 godine

Nadam se da postoje neki snimci, jer će svako da priča svoju priču koja može i ne mora da bude istinita.
D.M. je nesumnjivo kriv, ali možemo da vidimo na slikama da je i gospođin auto (koji je otpozadi udario BMW) prilično oštećen. Da li se i ona kretala brže od dovoljenog (čak brže od ovog u koga je udarila, jer ga je sustigla), da li nije držala odstojanje, da li je kočila, da li je gledala u smeru vožnje ...?

Nix

pre 4 godine

Dobro ljudi, mislite da laze, i istina je da je i 50-60 mnogo za zonu 30, ali zasto onda ne znamo NISTA o pomenutom Suzukiju? I jos par komentatora na prethodnu vest je reklo da doticna zivi u kraju i da je izletela. Mozemo li saznati ko je, kada ne sme da se spominje, a ocigledno je ucestvovala u nezgodi?
Mozete vi ovog lika razapeti na krst, ali niste resili problem i niste kaznili sve odgovorne.
Meni nisu iz oka ispali ni on ni ona, i jako mi je bitno da ako su oboje krivi da oboje budu kaznjeni.
Ja da sam povredjen i da su mi povredjeni zena i dete, JAKO bih voleo da znam i ulogu zene u Suzukiju. Jer, kazem, ovaj je pobegao, a ona se i ne spominje?!

Coka

pre 4 godine

Toliko komentara neproucenih i napisanih tek tako da bi neko ispao pametan. Ono sto se na osnovu slika vidi, to je da suzuki nije stao na znak stop, covek je izgubio kontolu i zavrsio u basti, e sad da li je bio pijan ili drogiran i zasto je pobegao.. to treba videti. Nije lako biti u nicijoj kozi, ni povredjenih ni okrivljenih. Zelje za brz oporavak svima.

bio, video

pre 4 godine

devojka nije stala na stop, u punoj brzini je prošla kroz raskrsnicu, udara u bmw, bmw dalje uleće u baštu, vozač beži (jer ga traži policija zbog ranijih prekršaja). realno devojka je izazvala nesreću, što naravno ne opravdava bekstvo vozača bmw-a. ali meni je i mamina izjava hit, gde sve opisuje, samo zaboravlja prolazak kroz stop, bez stajanja. ništa nije crno belo, svi snose deo krivice.

A.

pre 4 godine

Nadam se da postoje neki snimci, jer će svako da priča svoju priču koja može i ne mora da bude istinita.
D.M. je nesumnjivo kriv, ali možemo da vidimo na slikama da je i gospođin auto (koji je otpozadi udario BMW) prilično oštećen. Da li se i ona kretala brže od dovoljenog (čak brže od ovog u koga je udarila, jer ga je sustigla), da li nije držala odstojanje, da li je kočila, da li je gledala u smeru vožnje ...?

savo

pre 4 godine

Bez obzira na glupavu pricu, BMW je na toj raskrsnici imao prednost. Suzuki ima znak STOP. Ako je BMW isao preko ogranicenja onda je obostrana krivica,a ako nije - krivac je samo Suzuki.

Karaburma

pre 4 godine

Uopste ne ulazim u to ko je kriv, niti optuzujem niti sudim. Reci cu sta se meni desilo. Idem ulicom sa prvenstvom prolaza, meni zeleno svetlo, zena me sece skrece levo, pravo pred mene. Isao sam 40 na sat, ovakvim bmw-om udario je i okrenuo njen automobil na stranu. Iz auta, kroz prozor izleti beba od 13 meseci !!! ( saznao posle uvidjaja) i padne mi ispred branika. Da sam vozio 20 na sat brze, ubio bi je. Vozila je majka, njena drugarica je drzala na prednjem sedistu, nevezanu! I jos pravi prekrsaje. Alo, sta je sa mozgom?! Ako o svom detetu ovako brine, kako ce o mom, vasem?!
I sad neko sa strane ko nije bio, a cita u novinama, krupan celavi muskarac vozac bmw i jadna zena i beba u fiat pandi. Ko je kriv? Ja naravno. A istina je potpuno drugacija.

Bolontiku

pre 4 godine

Ipak naša policija nije toliko nesposobna koliko su juče pričali u komentarima.
Svaka im čast na brzom hapšenju, a sada da vidimo kakvo nam je sudstvo.

Lazar

pre 4 godine

Ne mogu da ulazim u to da li je behat, ili ne, neka sud to proceni.. Ali, da li je normalno da su stolovi kafića na samim raskrsnicama, i da ljudi sede na pola metra od ulice.. Desavace se još nesreća u Strahinjića bana..

Stevan

pre 4 godine

Ovaj njegov prijatelj sto je "kvalitetan covek" je realno bezobziran, nesavestan i bahat. I ne treba da se uzdamo u njegovu savest nikada. Sta je ovde problem - ovaj lik divlja sa automobilom uvek, svaki put kada sedne u kola (bar u dok je u Srbiji). Nemguce je da ovakvi kao on uglavnom voze pazljivo i uvidjajno, ali eto jednom malo ubrzaju i desi se nesreca. Ne, oni uvek voze divljacki. To su takvi karakteri i to sam vidjao sto puta u zivotu. Problem je sto je kod nas izvesnost kaznjavanja za prekoracenje brzine u naseljenom mestu (preciznije u stambenim zonama posto na bulevarima i mostovima ima sanse da policija koristi radar) je 0.0000%. Mozete u zakon uvesti i da je kazna za nasilnicku voznju u stambenoj zoni 5 godina zatvora - nista se nece promeniti, zasto - zato sto policija, niti bilo ko, nikada ne vrsi otkrivanje i kaznjavanje prekoracenja brzine u stambenim zonama. Resenje za ovo je, kupiti policiji pothitno hiljadu savremenih rucnih radara (koji ukupno kostaju manje nego novogodisnja rasveta) i da vidimo saobracajnog policajca kako seta i meri brzinu svuda tamo gde ovi bahati do sada nisu ocekivali. Drugo resenje je - dozvoliti ovlascenim licenciranim privatnim firmama da posebnom opremom (kamerama, radarima, lidarima, ultrazvukom, laserima) vrse otkrivanje nasilnicke voznje i ekstremnih prekoracenja brzine, za nagradu naravno. Recimo da im pripadne pola od predvidjene kazne

Stradivarius

pre 4 godine

Jedno je prilično očigledno na osnovu ispričanog: vozač i suvozač u BMW nisu koristili sigurnosni pojas, te su kolateralno stradali nosevi i zubi. Iskreno, nisam do danas verovao da u 2019. godini u Srbiji i dalje postoje osobe koje ne vezuju pojas. Kačenje pojasa u kolima je danas instinktivno koliko i stavljanje ključa u bravu, a nenošenje pojasa danas ne simbolizuje ništa drugo do nepatvorene gluposti; odavno je to prestalo da bude neko mangupisanje.

kaligula

pre 4 godine

Ljudi prosto ne shvataju velicinu ovog momka koji daje izjavu. Ako niste primetili, covek je upravo revolucionizovao klasicnu fiziku. Naime telo y (3-4 puta lakse od tela x) udara pri relativno maloj brzini u telo x i na veoma kratkom rastojanju, zbog neverovatne kolicine predane energije ga ubrzava za oko 3-4 puta. Sada je samo potrebno prouciti konstrukciju Suzukija i od svakog motora napraviti elektranu koja ce tu neimenovanu i neverovatnu energiju proizvoditi za dobrobit covecanstva. Glasam da dipl ing Mrmot zapakuje i motor i cokoladicu...

DaSa

pre 4 godine

Ne znam kome da verujem posto nisam video sopstvenim ocima. Simpatije su mi na strani siromasnijih bar prema vrsti kola kao i vecini komentatora ali moram da primetim jednu stvar, na video snimku se vidi da je sivi suzuki na sred raskrsnice a ne kako je vlasnica rekla da je auto zaustavila pre znaka stop jer po logici auto ne bi usao u raskrsnicu. Ono sto pominje ovaj lik, da je auto udaren od suzukija i dobio ubrzanje moze da bude da je vozac nespretno pritisao papucicu za gas usled panike.
Sve u svemu nema opravdanja za udaljavanje sa mesta nesrece i nadam se da ce policija sve ovo ispitati po zakonu tj ni po babu ni po stricevima.

milos

pre 4 godine

mi smo fini, znači, momci, znači ne znam koi e ovo zonfa znaci, čovek se malo uplašio i dezoirentisan krenuo i kad ono vidi granica i dok se znaci osvestio oni ga nešto hapse, meni ništa nie jasno

Miloš

pre 4 godine

Pa nije Tesla model S P100D, pa da ima takvo ubrzanje! Ovaj ima priču kao sito, propušta cela! Sve neki fini momci, žena je ovde pravi kriminalac...

M

pre 4 godine

Pa naravno da je prošla na STOP. U trenutku kada je ona stajala pre ulaska u raskrsnicu, ovaj divljak je bio na rakrsnici sa Kapetan Mišinom, ali pošto je leteo jedno 150 km/h on se njoj praktično stvorio ni od kuda i pokupio je. Nemojte da padate tako nisko kao ovi pavijani da krivite za ovakve razmere nesreće osobu koja nije stala na raskrsnici, kada je očigledno da je uzrok za ove i ovakve posledice isključivo prekomerna brzina. Pa Strahinjića Bana je zona 30, a on i da je 60 km/h išao mogao bi normalno da se zaustavi. Nego joj je bukvalno odneo prednji deo auta, zaneo se u desno i u želji da ispravi auto, a ne znajući kako se u tim situacijama ponaša, cimnuo volan u levo i uleteo u ljude. I još nešto, bašte kafića i parkirana vozila takođe nemaju nikakve veze sa ovom nesrećom, jer dok god se svi ponašaju prema propisima situacija na ulici može da bude više ili manje nezgodna za manevrisanje, ali sigurno ne može da bude opasna po ljude i imovinu u neposrednoj blizini.

120

pre 4 godine

Bagra nasmrkana. Sto posto je mislio da je ubio ko zna koliko ljudi pa pobjego odma.. hvala bogu niko nike poginuo.. a tu procu vozio 50 macku o rep objesi. Vidis koja je to sila bila kad nije mogo da se zaustavi od par auta.. a auto izgleda ko da je sa 100 u zid udarilo

Nemanja

pre 4 godine

@(Coka, 28. jun 2019 15:57)

Coko, baš naprotiv! Vidi se da se ti uopšte ne razumeš. Da, čovek mora da stane na STOP ali nije dužan da proceni da se neko kreće većom brzinom od ograničene. A u ovom slučaju, na osnovu oštećenja BMW-a i parkiranih vozila, vidi se da BMW nije išao 31, 32 km/h (na mestu gde je ograničenje 30km/h) nego dosta više. Prema tome, veća krivica je na vozaču BMW-a. Da ne pominjemo bežanje sa lica mesta itd.

Maree

pre 4 godine

Da, nije kriv i pobegao sa mesta nesrece, zatim pokusao da pobegne iz zemlje, cisto onako.
Daj molim te, obojicu uhapsiti, dosta vise bahatih i bezobraznih ljudi, a drugi stradaju.

borivoje surdilovic

pre 4 godine

ovaj je leteo.....koja brzina treba da se onako razbiju kola i to sva sa parkinga.....ja se slupao sa 120 pa mi kola nisu onako izgledala.....cak sam se odvezao do majstora.....nakon uvidjaja.

Kiza

pre 4 godine

Mali suzuki dao ogromnom bmw-u snagu da samelje još dva automobila?! wow, kakav auto taj suzuki!

Nego, i policija... uspela da ga uhvati tek na graničnom prelazu. Dakle, da nije odmah hteo da pobegne iz zemlje, ko zna kad bi ga našli...

Drugar

pre 4 godine

"... momak je izuzetno kvalitetan covek..." a pobegao sa mesta nesrece i pokusava da pobegne preko granice. "Posle udara zadrzao sekundu papucicu gasa..." da nije strasno bilo bi smešno.

Nalbandian

pre 4 godine

Kojih 50,60...Priznajem sam vozim po gradu 50,60 i svaki put uspem da zakocim cak i ako neko ne stane na stop. Da bi ovako oduvao kola na parkingu moras stotku da vozis minimum.

Gross

pre 4 godine

Ne, ovaj auto ne dostiže 100kmh za 3s. Jeste da ima fals felge od M5-ice ali ga odaje auspuh da se radi o civilnom BMW-u. Tako da niste poskocili nego ste se zaleteli. Tj. vozili ste brze nego sto možete da kontrolišete auto u tim ulicama.

Goran

pre 4 godine

50-60 km/h u zoni ograničenja 30?! Znači duplo ili malo manje? Kolika je kazna za to?
(beograđanin, 28. jun 2019 12:04)

Nije velika, to je "samo" 30 preko dozvoljene, mesec dana bez dozvole, i kazna nesto tipa 10-20 000 din, a da ne govorimo da mozes da se dogovoris da samo platis kaznu, a da ti ostane dozvola, uz uslov da ne napravis slican prekrsaj narednih god dana.

Marko Mirić

pre 4 godine

Onaj što je isto tako u Palmotićevoj polupao trafiku automobile se izvukao na ludilo a prvo pobegao. Aj da se kladimo da će i ovaj da se izvuče.

Kliker

pre 4 godine

U svakom udesu radi se alko-test svim akterima i tu nema veze da li je ocigledno ko je kriv, a osiguranja ne isplacuju stetu za one koji su bili pod dejstvom alkohola. Kod nas, a i mnogim drugim zemljama, tolerancija za alkohol je 0 pa me ne cudi zasto je doticni napustio mesto nesrece.

Dark Knight

pre 4 godine

Ovo može da prođe samo kod onih koji nemaju vozačku dozvolu. Ovaj automobil ubrzava oko 6 sekundi do 100 a ne tri. I da je u momentu udara dodao gas, ovakav udarac nema objašnjenje ako je vozio normalnom brzinom. I na kraju ako nije kriv zašto je pokušao da pobjegne iz zemlje?

turgidson

pre 4 godine

Lepo smišljeno... Vozač pobegao glavom bez obzira, a eto suvozač se kao seća kompletnog udesa.

Refleksno, normalan čovek obično koči ili manevrisanjem pokušava izbeći sudar. Samo izgleda ovaj što vozi BMW, koji poleće u nekoliko sekundi, dodaje gas da bi izbegao sudar. Mislim glupost... Ne mogu dočekati da vidim epilog svega ovoga, jer mi unapred deluje kao neko spašavanje situacije.

Mika

pre 4 godine

Batice, ništa ti ne verujem!
Kada pobegneš sa mesta nesreće nema opravdanja. Još posle toga probaš da pobegneš iz zemlje??? Ej bre!!!
Nadam se dugoj i neudobnoj robiji!
Inače ovaj priznade da je bio pijan i da je bio na mestu suvozača. To je po našem zakonu prekraj?

Marko

pre 4 godine

Inače u Strahinjića Bana je zona ograničenja 30 km/h, a lik kaže da je vozio 60 km/h i još ubrzao dosta (kao da izbegne ženu) autom koji ubrzava za 3 sec do 100. Znači sa 60 km/h dolazimo do 90-100km/h u zoni ograničenja 30 km/h.

Zena kao nije stala na STOP... Ovakvi likovi inače redovno staju na STOP, ne daj bože da se ispred njih neko zaustavi na STOP, verovatno bi mu pretili heklerom.

I još ne samo da je pobegao sa mesta nesreće, već je probao da pobegne i iz zemlje.

Dokle više ovakvi likovi i ovakve situacije.

srrrrrrrrrdjan

pre 4 godine

Vozac ne samo da je pobegao sa mesta udesa vec je hteo da pobegne i iz Srbije.
Sumnjicav sam po prirodi, nesto mi se prica ovog momka nikako ne uklapa u realnost. Ne znam zasto se vozac nije vratio na mesto udesa, narocito ako nije kriv. Pa da lepo zavrsi uvidjaj, poptise nalaz saobracajne policije, podnese osiguranju zahtev za sanaciju stete, pobrine se o odnosenju svog vozila do servisa u koji ima poverenje, ...
A pricu o ubrzanju, prenosu brzine, sudaru dva tela razlicite mase, ... tu je "oboreno" nekoliko osnovnih postulata fizike. Bolje je da se ne zamajavamo tim stvarima.

MilanSpanac

pre 4 godine

kakve veze imaju stolovi kafica u jednosmernim ulicama sa ogranicenjem 30?.. nego je ono, hoces da ispadnes mangup pa da projuris 100 da se svi okrenu..

doslo doba ...

pre 4 godine

Zamislite nas pri brzino 50-60 na sat (u zoni kretanja od 30km/h) .... slomljen nos, razbijeni zubi ( samo ako nisi bio vezan) ... itd itd. I na kraju pobegne čovek i ostavi prijatelja na cedilu.

mr čović i dr terzić

pre 4 godine

Udarac otpozadi koji je toliko snažan, izbacuje gornji deo tela ka napred. Noge nikako nemaju inerciju ka dodatnom stiskanju papučice gasa. Eto, probajte sami u sobi. Sedite na stolicu, pa neko vas naglo gurne.

Na stranu što još uvek nije izmišljen bmw sa ubrzanjem 0-100 za manje od tri sekunde, njegov auto može da odbaci tom silinom samo neka grdosija od auta.

Treća bitna stvar je brzina kretanja. U uskom gradskom jezgru sigurno nije dozvoljeno voziti više od 50 km/h. Ulica o kojoj pričamo je dvoredni parking gde brzina ne bi trebalo da bude veća od 40km/h. S tim da u zakonu o saobraćaju lepo piše da brzina mora biti prilagođena situaciji.Ako je vozio 60 km/h, on je već bio u ozbiljnom prekršaju, a izazivanjem opšte opasnosti sve ide duplo. Srećom da nema smrtnih slučajeva.

Mika

pre 4 godine

@max Tvoj komentar je pojednostavljeno gledanje stvari. Svako vozilo u jednom trenutku mora da prođe pored znaka STOP. Pa to ne znači da onaj ko nema STOP može da vozi 100km/h. Ako se vozilo kreće 100 km/h to je približno 28 m/s. U uslovima ulica na Dorćolu to znači da je udes neminovan! Vozač Suzukija prilikom izlaska na liniju preglednosti praktično biva udaren. Poštovanje ograničenja brzine u ovom slučaju je ključno. Takođe je kriv onaj koji je pobegao sa lica mesta!

Lokator

pre 4 godine

Jeste,ti i tvoj drugar ste fini neki momci a svi su ostali loši i protiv vas pa je zato pobegao sa pištoljem tvoj pobratim.Imas li ti ogledalo da se pogledaš malo?

Neutralni posmatrac

pre 4 godine

Kakva glupost... Ako ej zaista tako, zasto je pobegao? I ne samo to, nego je na granici uhapsen?
Trebalo je da saceka covek policiju i da resi problem.
Za oruzje ne znam, neko pominje neko ne pa neka to resi policija, kamere su svuda.
A to koliki ti je prijatelj govori podatak da je nestao a tebe ostavio na suvozacevom sedistu

lord Varis

pre 4 godine

Ovakav epilog dogadjaja je moguc, ali jedino na Mesecu. Cuj “dobio veliko ubrzanje od Suzukija”, moguce je, ali na Mesecu, mozda Merkuru u najbolju ruku. Na Zemlji tesko.

Gagi

pre 4 godine

U Ulici Str. Bana voziti 50 uz sva ta parkirana vozila koja vire do pola ulice? Pa to samo neko kome nije žao svojih kola. Tamo je stalno gužva i haos, ja bukvalno milim i nadam se da neko neće da se isparkira i da me udari. A i to što maltene sede na ulici, to je tek posebna priča. Bmw je išao brzo, žena ga samo preusmerila, da je išao sporije ne bi uleteo u pola lokala. Čista kinetika čvrstih tela.

drvobradi

pre 4 godine

Koliko naivnih ovde. Da li vi zaista mislite da bi ovaj lik pobegao sa mesta udesa, za koji potencijalno nije kriv, cak i da je vozio 100km/h? Neki ovde nisu robijali za gazenje na pesackom, a kamoli za ovo. Dobio bi godinu dana zatvora uslovno, oduzetu vozacku i novcanu kaznu a osiguranje bi pokrilo stetu.
Cenim da je bio vise zabrinut za to sto je nosio u autu, nego za bilo sta drugo.

Пш

pre 4 godine

Нисам гледао снимак да ли је Сузуки стао или није на знак стоп.
Али коментари типа ауто који нема првенство пролаза био је у раскрсници, је идотски коментар поготово ако је возач испоштовао сва правила.
У тим улицама чак и при малим брзинама имате довољно времена да процените ситуацију.
Милон пута сам пролазио Ригом од Фере (не знам коју је Сузуки секао улицу), чак и возачи са правом првенства пролаза ту прикоче.

holister

pre 4 godine

Policiji zaista zasluzuje priznanje za obavljeno hvatanje begunca! Ali i prijatej zasluzuje pohvale na izbiru prijatelja! Areca te ima i drugih svedoka.

Dachazvezda

pre 4 godine

Lelelelelele rodjo, al ga objasni :))))
DOKAZ da je cesto MNOGO BOLJE CUTATI!!!!!!

Kad ti je OVAJ prijatelj, zamisli tek neprijatelje!?!?!

mislitedrugačije

pre 4 godine

Dovoljno je pogledati slike automobila koje je pokupio BMW i shvatiti da su se kretali preko 100 na sat, ovaj model ima oko tonu i po i nema šanse da su išli propisanom brzinom!

recimo ...

pre 4 godine

Utekao jer je bio drogiran...ili pijan...

Sablon je vise to kukavicko bezanje kad povredis /ubijes nekog u tom opijenom stanju...
pa kad se preda 2-3 dana kasnije...ili dozvoli da ga uhvate.... ne mogu da dokazu dal je tad bio pod dejstvom ili ne..i onda se vade na sve drugo...
Kukavice !!!