1. Napokon da smo se setili posle 30 godina, ko je zapoceo rat, sa kim u dosluhu. Ovo je trebalo mnogo ranije da se desi, a ne da se dopusti da medijski rat potpuno izgubimo i da se istorijske cinjenice bace u zaborav. Potrebno je istraziti i proterivanje Srba iz Slovenije. Na kraju krajeva oni se kunu u demokratiju, pa neka objasne kako su na demokratski nacin napravili drzavu.
   (ilija, 28. jun 2019 10:00)

  # Link komentara

 2. Rat u Sloveniji je bio jedan od najrestriktivnijih sukoba u istoriji i u tom smislu bi ga trebali podučavati na vojnim akademijama. Sa 40.000 mobilisanih teritorialaca bilo je ogromno mogućnosti za eskalaciju koja se srećom nije dogodila i to zahvaljujući razumu i sa jedne i druge strane. O sukobu na graničnom prelazu Škofije (tako se naime zove) sam čitao, tamo nisam bio prisutan ali mi deluje dikcija optužnice hiperbolički. Politički je ova optužnica štetna što opet razdvaja dva bratska naroda in nas vraća u osamdesete prošlog veka. Rat u Sloveniji je bio potpuno druge nravi kao u Hrvatskoj i BiH.
  U Sloveniji je po mom mišljenju bilo napravljeno prilično sve moguće da ne bi došlo do eskalacije i zbog toga je to jedinstveni sukob u istoriji. Isto tako i nepotreban jer bi dva bratska naroda mogla da dogovore razdvajanje potpuno bez nasilja.
  (Rok, 28. jun 2019 09:43)

  # Link komentara

 3. neverovatno je koliko je slobin govor na gazimestanu precenjen.
  (wiener, 28. jun 2019 09:27)

  # Link komentara

 4. Vi zaista nemate drugoga posla.
  Daj se bavite sa onim što vam je bitno za život.
   (Mario, 28. jun 2019 09:27)

  # Link komentara

 5. Sramota je i nepravda da ovaj postupak nije pokrenut već davno, ako ništa drugo zbog velikog broja žrtava i njihovih porodica.
   (Stiven k., 28. jun 2019 09:22)

  # Link komentara

 6. I sta sad? Sloba nesto s... na Gazimestonu pa si ti pocinio ratne zlocine? A ako ti neko sad kaze da skocis sa mosta? Istorija nikome vec duze vreme ne sudi na Balkanu. Slabo to rade i vlasti. Sa takvom cinjenicom svako pozivanje na istoriju nisu cista posla. Licno nemam nista protiv Slovenije. Cesto idem tamo, najbolji drug iz vojske mi je Slovenac, ali je cinjenica da su Slovenci napadali kolone vojnih vozila koja su bez oruzja prevozila vojnike za Srbiju. Dok su vojnici bezali preko polja oni su ih gadjali minobacacima. Kasnije su setali livadom i pretresali ranjene u potrazi za vojnim knjizicama. Ako je prezime u dokumentu zvucalo kao srpsko ostavljali su ih tu da umru. To sve zanam od skolskog druga koji se povlacio iz Ljubljane i koji je ostao bez misica leve butine. Spaslo ga je to sto je imao Rumunsko prezime pa su ga helikopterom prevezli na Klinicki centar u Ljubljani i posle 3-4 meseca lecenja, ponovo helikopterom prebacili na VMA Beograd.
  (mitel026, 28. jun 2019 08:37)

  # Link komentara

 7. Hvala bogu ste krenuli kako treba. Ne samo nas da optuzuju i tuze.
   (oposum, 28. jun 2019 08:04)

  # Link komentara

 8. Super, jedino smo sa Slovencima bili dobro, sad ce ovi nassi i ta vrata da zalupe
  (gubernija, 28. jun 2019 07:58)

  # Link komentara