1. Razumem odluku ali je svakako lecenje posledice a ne uzroka. Treba svu snagu usmeriti da deca shvate da ne treba mrzeti/tuci nekoga ko je drugaciji, ili voli nesto drugo, a ne stavljati problem pod tepih. Mislio sam da sam isao u osnovnu skolu u najgore vreme (88-96) ali ocigledno je svaka naredna generacija sve gora. Evo najsveziji primer su ove 'proslave' danas gde po skolama u centru Beograda treste najgori narodnjaci. Meni je potpuno neverovatno da klinci masovno to slusaju, i dobro se secam da toga nije bilo u moje vreme iako su 20-30% odeljenja bili dizelasi koji su se lozili na Dr Igi i slicno djubre.
  (r53, 31. maj 2019 21:03)

  # Link komentara

 2. Dakle ne mogu amblemi klubova, al' mogu portreti: ratnih zlocinaca, "selebritija", seksisticke aplikacije, parole svakakvih neprimerenih sadrzaja.......

  Jedini nacin da se ovaj problem resi je uvodjenje obaveznig nosenja djackih uniformi kao sto je bilo za vreme druga Tita, kao i zabrana unosa mobilnih telefona u skole.

  Na zalost Ministrstvo prosvete je nesposobno da resi cak i ovakave banalne probleme.
  (Nadzirac, 31. maj 2019 20:41)

  # Link komentara

 3. Tako je, zabranite oblačenje. Nema više nošenja dresova Barse, Juventusa, Vojvodine, Zvezde u osnovnoj školi, u kakvim zlatnim i progresivnim vremenima živimo. Ne bi vam palo na pamet da preusmerite srednjoškolsku decu na neke druge vannastavne aktivnosti. Ovime se samo podstiče pripadnost zabranjenom čoporu. Neće to nestati, samo ste dozvolili da se dodatno sakrije.
  (Dule, 31. maj 2019 20:41)

  # Link komentara

 4. Vojvodina je uvek bila ispred ostatka Srbije. Neko će reći kako sme svako da ide kako mu se hoće, al ovo je jedan od retkih slučajeva kako se rešava koren problema. Nadam se da je ovo početak obračuna sa huliganima na stadionima (u daljoj perspektivi). Kreće se od osnovnog obrazovanja. Pa kad naučite da je svako iza obeležja, bilo kog, ljudsko biće, tad ćete smeti na odeću da stavite i onu stvar ako hoćete... Do tada, učenje! Isto važi, kako za ilustraciju odevanja, tako i za način odevanja.
  (Vuk, 31. maj 2019 20:40)

  # Link komentara

 5. Trebali bi sebi da priznamo potpuni poraz i da krenemo od nule. Podrzavam skole i ovaj potez, nazalost, doslo je do toga. Dobra stvar je cinjenica da nikad nije kasno za novi pocetak.
   (Wasabi, 31. maj 2019 20:23)

  # Link komentara

 6. I u kragujevackim skolama su ucenici koji nose obelezja Partizana ili Zvezde sikanirani i izlozeni ruglu i podsmehu od strane vrsnjaka.
  (Dusan, 31. maj 2019 20:22)

  # Link komentara

 7. Upravo zatovkao sto je i receno.Kod nas nemas kulturu navijanja i postovanje ako neko razmislja drugacije. Ako nosis dres nekog kluba u u naidjes na nekoga ko navija za suprotan, on smatra da tebe treba isprebijati, razbiti nos, pocepati taj dres i slicno.Deca u skoli su isto nasilna i tom pogledu i apsolutno podrzavam ovu zabranu.
   (Darko, 31. maj 2019 20:21)

  # Link komentara

 8. Zasto?!Pitate još zašto?Pa zato sto nam je takav mentalitet od kad znam za sebe(ne pamtim ‘70 i ‘80-te)da kada neko nosi obelezje nekog kluba koji nije tebi po volji odmah je državni neprijatelj br.1!Odmah napadanje,tuča...Jednom recju stoka.Zivim za dan da vidim na tribinama kao u Spaniji navijace na jednoj tribini u različitim dresovima,da navijaju za svoje klubove.U Srbiji realno jako teško u ovom veku.Tako i na ulici,njivi,livadi,zgradi...Mentalitet naroda jedna velika NULA!
  (Jon bon Jovi, 31. maj 2019 20:20)

  # Link komentara

 9. pametno
   (Stevica Kurcubic, 31. maj 2019 20:19)

  # Link komentara

 10. Sport zblizava? Toliko o tome.
   (necer, 31. maj 2019 20:19)

  # Link komentara

 11. Mi smo kao klinci nosili dresove i prepucavali se,ali nikada se nismo tukli palicama i stanglama. Dok znam na primer da radovci i invalidi Vozdovac su se sibali i bez obelezja tada.
  (mirkic, 31. maj 2019 20:17)

  # Link komentara

 12. a da se zabrane mobilni telefoni prvo?
  (Nebo, 31. maj 2019 20:14)

  # Link komentara