1. @Kiza

  Delimično jesi upravu, ali i sami su krivi jer ne ažuriraju eUpravu pa nekima sistem kaže da ne radi jer nije ažurirao javu čak i kad ima windows 10 sa prekjuče ažuriranom javom.
  Drugima pak, samo zato što žele da preko svog PC pomognu roditelju i zakažu termin za njega, dobiju automatski dva termina: za roditelja (kojem treba termin) i za sebe (mada to uopšte nisi tražio).
  Dakle pokušava se na obe strane uvesti 21. vek ali traljavo je, nedorečeno i neprofesionalno.
  (gagi, 23. maj 2019 19:23)

  # Link komentara

 2. Drzava u kojoj je senzacija prvog reda izvaditi ili obnoviti licnu kartu, pasos nije normalna. U svakoj pristojnoj zemlji Evrope, dokumenta vadite u opstini, ne u policiji.To vam je znak policijske drzave.Da i nema saltera, nego sluzbenik i vi sedite za istim stolom, dakle ne klanjate se drzavi i njenim sluzbenicima. Pojedine zgrade policije gde se izdaju licna dokumenta(veci gradovi su u pitanju), izgledaju kao da smo okupirani(moje misljenje je da jesmo), pa je privremena okupaciona vlast morala da improvizuje na licu mesta. To tako jadno izgleda kao smo privremena drzava i tako to traje decenijama. Sramotno. Uplatnice su tek dokaz masovne i ozbiljne digitalizacije. Zapravo one dokazuju kolika je centralizacija u Srbiji, da ja ne mogu platiti za izradu dokumenata na licu mesta, gotovinom ili karticom u svojoj opstini ili gradu i da mi sluzbenik ne moze izdati potvrdu. Jasno je, sav novac mora da se sliva u Beograd. Mislim da veoma ozbiljno moramo razmisliti kome smo poverili vodjenje i upravljanje drzavom. Za ovo name ne treba EU, ovo je lokalno resivo, ali treba malo zdrave logike, dobre volje i postovanja dobre prakse u svetu(ako vec ne znamo kako).
  (Petar, 23. maj 2019 19:08)

  # Link komentara

 3. Produzite termine za elektronsko zakazivanje sa 60 na 120 dana i nece biti problema.
   (Samo kažem., 23. maj 2019 18:50)

  # Link komentara

 4. Kod nas uvek problem lične karte , zdravstvene knjižice , nove tablice , pasoši itd
   (Marko Rokić, 23. maj 2019 18:38)

  # Link komentara

 5. Problem je sto ljudi zakazu termin pa ne dodju i to tako moze unedogled. Postoje trefikasna nacina da se to resi, ali svi znamo da od toga nema nista:

  1. Depozit koji se vraca ako se pojavis u terminu.
  2. Kazna koju placas za svaki no-show, a koja tinse automatski obracunava prilikom predaje za pasos (jednom to moras da uradis)
  3. Ko se ne pojavi a ne otkaze ili ne izmeni termin gubi pravo da zakaze novi i mora u red ispred saltera.

  Uzged, ono glupo pravilo da ne mozes da produzis pasos vise od 6 meseci pre isteka treba ukinuti. Ko hoce to ranije da obavi neka obavi!

  E tako se to radi!
  (Kiza, 23. maj 2019 18:34)

  # Link komentara

 6. Za nas je papir i olovka još uvek.
   (Branko60, 23. maj 2019 18:18)

  # Link komentara